Alpha Protocol half jaar uitgesteld, komt in voorjaar 2010

De geruchten gingen al een tijdje, maar nu is het dan ook eindelijk officieel: Alpha Protocol zal niet meer gelanceerd worden in 2009. SEGA heeft zijn Amerikaanse website geüpdatet waar nu te lezen is dat de game zal gaan verschijnen in het voorjaar van 2010. Daarmee is de game sinds er voor het eerst over een release is gesproken al een vol jaar langer in ontwikkeling dan verwacht.

Over het algemeen kan uitstel een positief of een negatief teken zijn voor het ontwikkelingsproces van een game, maar we hebben nu nog een extra reden om ons zorgen te maken. SEGA stelde namelijk eerder al een RPG van Obsidian lange tijd uit om hem uiteindelijk maar volledig te cancellen. Dat lot onderging de Aliens RPG waarvan in juni definitief bekend werd dat hij het daglicht nooit zou aanschouwen.

Wat de reden is voor het uitstel is nog niet bekend. We hebben SEGA gevraagd of ze daar wat over kunnen vertellen.

Loyaliteit kent zijn prijs, niemand weet dit beter dan Michael Thorton, een getalenteerde jonge geheim agent, verstoten door zijn regering. Nu is er een klein probleem, en dat is dat Thorton de enige is met de kennis om een op handen zijnde internationale crisis te voorkomen. Om dit te doen gebeuren moet Thorton zich afsluiten van de mensen die hij zwoor te beschermen. Elke keuze die hij maakt tijdens de game zal het spelverloop en zijn karakter beïnvloeden. Al zijn beslissingen hebben invloed op het lot van de wereld.