FC Groningen legt jeugdspelers vast

Sjors (Sj0rSz)
FC Groningen heeft de jeugdspelers Danny Menting en Leandro Bacuna voor tweeënhalf jaar aan de club weten te binden, zo melden de Noorderlingen op hun website. Het tweetal ligt vanaf 1 januari 2010 vast bij de club.

Menting en Bacuna, beiden spelers van Jong FC Groningen, debuteerden dit seizoen in de hoofdmacht van de club uit de Martinistad. Menting speelde als invaller tegen NAC Breda en VVV-Venlo, terwijl Bacuna zijn opwachting mocht maken tegen PSV.

Het tweetal was maandag nog trefzeker namens het beloftenteam in de wedstrijd tegen Jong NEC (2-0). "Beide spelers zijn afkomstig uit de provincie Groningen en komen voort uit onze eigen opleiding. Ze hebben dit seizoen een goede start gemaakt bij de beloften en hebben zich op een prima manier ontwikkeld. Hiervoor hebben wij ze willen belonen met een contract", aldus technisch manager Henk Veldmate.

"Beide spelers zijn multifunctioneel inzetbaar en kunnen dus op meerdere posities goed uit de voeten. Wij zullen ze echter verder gaan opleiden in een aanvallende rol."