Kubica bevestigd bij Renault

Renault heeft vanmiddag de komst van Robert Kubica naar het team bevestigd. De Pool wordt de vervanger van Fernando Alonso, die naar Ferrari zal vertrekken. Hij rijdt nu nog bij het BMW-team, maar dit wordt volgend jaar verkocht en heeft nog geen startbewijs voor 2010 in handen.

"We zijn erg opgetogen dat we Robert hebben weten te strikken voor volgend seizoen", aldus teambaas Bob Bell. "Robert is een van de meest getalenteerde coureurs van zijn generatie en we hebben al sinds zijn Formule 1-debuut in 2006 een oogje op hem. We zijn dan ook erg blij dat hij volgend jaar in één van onze auto's zal rijden. We hebben onszelf hoge doelen gesteld voor de toekomst en we weten zeker dat Robert ons kan helpen bij het waarmaken van onze ambities."

Zijn debuut in de Formule 1 maakte Kubica halverwege 2006 als vervanger van voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve. De titelwinnaar van de World Series by Renault van 2005 finishte tijdens zijn eerste race als zevende, maar werd vervolgens gediskwalificeerd omdat zijn auto twee kilo te licht was. Zijn eerste podiumplaats behaalde hij echter al twee races later tijdens de Grand Prix van Italië. Vorig jaar ging hij na de Grand Prix van Canada zelfs even aan de leiding van het kampioenschap, maar uiteindelijk eindigde Kubica het seizoen 2008 als vierde met 75 punten.