Trainingsbroek met naaldhakken

Column door SnorkelOrtega

Je leest het goed. Trainingsbroek met naaldhakken. Je zou het maar dragen. De modepolitie zou er een gevangenisstraf van minimaal twintig jaar voor geven. Mike de Boer zou je komen wurgen in je slaap. Ernstig, zeer ernstig.

De dag begon nog zo goed. Lekker zonnetje toen ik de gordijnen open deed. Niks aan het handje. Ik ontbeet lekker uitgebreid met een gekookt eitje en een glaasje vers geperste sinaasappelsap. De ochtend, zoals hij hoort te zijn. 's Middags moest ik naar school. In Tilburg. Een toets maken. De hele dag liep op rolletjes. Na het maken van de vrij gemakkelijke toets begaf ik me naar het station van Tilburg. Op spoor 1 moest ik zijn. Had ik nagekeken op de NS-site. Nadat ik de roltrap naar boven verlaten had stond ik aldaar, nietsvermoedend, tegen een stalen leuning.

Het moment was daar. Een op het eerste gezicht normaal uitziend meisje kwam voorbij lopen. Nadat mijn blik van boven naar onder gleed zag ik het. Ze droeg felgroene naaldhakken. Met een zwarte trainingsbroek van het merk Adidas. Het staat nog steeds in mijn geheugen gegrift. In shocktoestand flitsten er beelden door mijn hoofd van mannen die sokken in sandalen dragen en mannen met een lichtbruine broek die witte sokken tot halverwege hun scheenbeen hebben opgetrokken. Iedereen kent ze. De schrikbeelden van de straat.

Nadat ik bijgekomen was en in de trein zat, realiseerde ik me pas dat het een vrouw was die ik had gezien. Vrouwen kunnen alles hebben qua kleding, dacht ik. Het tegendeel is bewezen. Naaldhakken met trainingsbroek. De ultieme tegenpolen. Zo van, het maakt me niet uit wat andere mensen van me denken dus draag ik een trainingsbroek, maar toch wil ik mijn vrouwelijkheid benadrukken met het dragen van naaldhakken.

Nu denkt u natuurlijk dat ik een of andere modespecialist ben. Integendeel. Ik ben een normaal iemand die ook weleens in een trainingsbroek de straat op gaat. Maar ik trek er dan normale of sportschoenen onder aan. Niets mis mee, naar mijn mening. Niet dat ik als man naaldhakken kan dragen, maar voor vrouwen geldt gewoon dat naaldhakken in combinatie met een trainingsbroek niet samengaan.

Eenmaal thuis aangekomen liet ik alles op me inwerken. Ik kwam tot de conclusie: “Ach, wat boeit het eigenlijk.” Als een of andere modegoeroe naaldhakken met een trainingsbroek combineert, dan zou het zo de nieuwe trend op het gebied van mode in 2010 kunnen zijn. Naaldhakken en trainingsbroeken zouden het straatbeeld domineren. Ik ben ook maar een leek die probeert om stukjes te schrijven over dingen die me ergeren. Maar misschien is dit dé tip voor aanstormend mode- en ontwerptalent om zichzelf in een klap beroemd te maken. Wees voorbereid! De trainingsbroek met naaldhakken komt eraan!