Circuit Abu Dhabi doorstaat keuring

Peterselieman
De FIA heeft het Yas Marina-circuit van Abu Dhabi toestemming gegeven om een Formule 1-race te mogen organiseren. Charlie Whiting heeft begin deze week de baan geïnspecteerd.

Het circuit zal op 1 november worden geopend met een ceremonie. De laatste horde hiervoor was de goedkeuring van de FIA, zodat zowel de GP2 Series als de Formule 1 op Yas Marina evenementen kunnen houden.

De baas van het circuit Richard Cregan zegt dat het circuit voorbereidingen treft op de GP2-test eind oktober. "Alles gaat goed. We hebben een aantal opleveringen gehad en dat is de fase waar we nu in zitten. Ik noem het de shakedown van het circuit. Het is een complexe faciliteit met vele gebouwen, zoveel elementen, dus we gaan er stap voor stap doorheen. Daar zijn we nu mee bezig en de eerste grote stap voor ons is de GP2-test. Dat is fantastisch."

"Charlie kwam hier afgelopen maandag en alles waar hij eerder om gevraagd had was gereed. Hij komt hier ook met de GP2-test. We hebben dan veel marshals hier die ook tijdens de Grand Prix mee gaan helpen, dus het zal een goede test worden voor de systemen, de mensen, het weghalen van de gestrande auto's en meer van dat soort dingen."