Tretton: "Grootste concurrent Sony is vrije tijd consument"

De PlayStation 3 van Sony is een apparaat met veel mogelijkheden: gamen, blu-ray, internetten enz. Doordat de console zo breed is, is er ook veel concurrentie en in de ogen van Sony Amerika CEO Jack Tretton is dan ook niet Microsoft of Nintendo de grote concurrent, het gaat om hoeveel vrije tijd de consument heeft om aan entertainment te besteden. Of het nu gaat om films, foto's of games, voor alles kun je bij de PS3 terecht. Dat zei Tretton in een interview met het Amerikaanse Forbes.

Momenteel zien veel te veel mensen de PlayStation 3 nog als een gamingmachine. Als je naar de winkel gaat zul je de PS3 dan ook allen zien op de gamesafdeling van de mediawinkels, Tretton zou graag hebben dat dat uitgebreid wordt. Hij denkt dat de PS3 ook moet staan op de afdeling met TV's of camera's. De PS3 kan namelijk stimuleren tot aanschaf van deze apparaten, wat in het voordeel is van de retailers. De invloed die de console gehad heeft op de verkoop van HD-TV's is volgens Tretton dan ook significant en hij denkt dat die invloed zeker nog kan gaan groeien.

Als we dan toch naar games kijken en naar de concurrentie geeft Tretton aan dat de kracht van Microsoft en Nintendo hun geld is. Microsoft omdat ze meer geld dan God hebben en Nintendo, omdat hun winst gigantisch is; het bedrijf print geld. Sony is meer gericht op winst in de korte termijn dan Microsoft, maar het bedrijf richt zich meer op features dan Nintendo. Hij hoeft geen ongelimiteerd budget, maar zou graag de massa wereldwijd van entertainment voorzien. Dat kan ook omdat Sony bereid is meer risico te nemen dan bijvoorbeeld Nintendo.

Het volledige interview met Jack Tretton is hier te bekijken.