Bekijk wat er online te doen is in Cities XL

Morthill
Vanaf morgen ligt in Nederland de citybuilder Cities XL in de winkels. In deze game ga je net zoals vroeger in SimCity als burgemeester aan de slag met het bouwen van je eigen stad. Hierbij moet je niet denken aan kleine steden zoals Amsterdam, maar aan gigantische megasteden die New York nog doen verbleken. Dit kan je thuis in je eentje doen achter je PC die nog nooit met andere PC's heeft gecommuniceerd, of je kunt natuurlijk online gaan en samenwerken met andere spelers om zo meer te bereiken.

In deze video leggen de makers uit wat je zo allemaal kunt verwachten als je online gaat. Zo begin je met het kiezen van de planeet waar je je stad wilt bouwen en vervolgens de locatie. Dit is geen simpele keus, want er is enorm veel dat beïnvloedt hoe jouw stad zal gaan groeien. Niet alleen simpele dingen als de beschikbaarheid van drinkwater, maar ook andere natuurlijke bronnen zullen veel invloed hebben op hoe je het spel gaat spelen. Deze zaken zul je uiteindelijk ook moeten gaan verhandelen met je medespelers, om zo het maximale uit je stad te halen.

Natuurlijk is er nog veel meer te doen en kun je zelfs als je niet thuis achter je PC zit nog invloed uitoefenen op de groei van je metropolis. Hoe dit in zijn werk gaat zie je in deze trailer.