Glock wil terugkeren in Brazilië

Toyota-coureur Timo Glock verwacht in Brazilië gewoon weer aan de start van de Formule 1-race te staan. De Duitser kende in Japan veel pech door eerst ziek te worden en vervolgens in de kwalificatie op Suzuka te crashen. Hiervoor kreeg de Duitser een startverbod opgelegd.

Glock reed bij het opkomen van het rechte stuk voor start en finish net buiten de ideale lijn en reed de muur in. De Duitser liep bij de aanrijding een diepe snee in zijn linkerbeen op nadat een aluminium drager van de voorvleugel was losgeraakt en de monocoque binnendrong.

De Toyota-coureur werd afgevoerd naar het hospitaal en kreeg daar veertien hechtingen in zijn been. In Brazilië verwacht hij er gewoon weer bij te zijn. "Het moet geen probleem zijn. Op dit moment voel ik ook helemaal geen pijn als ik druk zet op dat been. Het is de snee die me niet de flexibiliteit geeft die ik nodig heb. Maar ik verwacht dat daar binnen een paar dagen verandering in komt," meldde een optimistische Glock.

"Op zaterdag kon ik niet eens lopen, dat ging zondag alweer best goed dus verwacht ik dat het in Brazilië wel weer oké is," meldde de Duitser die de goede resultaten van zijn team in Brazilië hoopt voor te zetten. In Singapore behaalde Glock een tweede plaats en op Suzuka deed Jarno Trulli dat. Glock had nog wel een verbeterpunt voor zichzelf: "Op een of andere manier lukt het me maar niet om twee weekenden achter elkaar alles goed te doen."