Commotie rond Miss Plastic-verkiezing

Boedapest maakt zich op voor een bijzondere missverkiezing. Vrijdag moet de jury talloze vrouwenlichamen keuren. Dit keer geen frisse meisjes of vrouwen met een handicap, maar vrouwen die geheel of gedeeltelijk van plastic zijn.

In de Hongaarse hoofdstad vindt namelijk over twee dagen de 'Miss Plastic'-verkiezing plaats. Alleen vrouwen die iets aan hun lichaam hebben laten verbouwen, bijvoorbeeld een borstvergroting of een liposuctie, mogen meedoen. De wedstrijd heeft al heel wat losgemaakt bij de deelneemsters.

"Ik ga mijn haarleverancier aanklagen", vertelt deelneemster Alexandra Horvath. "Mijn haar is namelijk in brand gevlogen tijdens het verven. Gelukkig bevonden de haren zich destijds nog niet op mijn hoofd."

De awards gaan overigens niet naar de dames. De juryleden beslissen namelijk welke chirurg het beste vakwerk heeft afgeleverd. Volgens de organisatie laten de deelneemsters, in de leeftijd van 19 tot 38 jaar, zien wat voor mooie lichamen ze hebben gekregen dankzij de medische wetenschap.