[NHL] Flyers langs Capitals in thriller

Denny (nyny83)
De Philadelphia Flyers hebben de Washington Capitals met 6-5 verslagen na verlenging. De winnende treffer werd gemaakt door Danny Briere, die 32 werd. Mike Richards van de Flyers maakte een hattrick, Ovechkin van de Capitals maakte twee goals en gaf een assist.

Een andere opmerkelijke prestatie waren de vier assists in de tweede periode van Matt Carle. Dat is een clubrecord voor verdedigers, en bovendien is hij de eerste verdediger die dit presteert sinds Rob Blake in januari 1998. Alexander Semin scoorde twee goals, Nicklas Backstrom had drie assists en Matt Bradley twee assists.

De strijd tussen Richards en Ovechkin is terug te leiden naar het juniorenkampioenschap in 1995. Ovechkin, die captain was van Rusland, werd beschuldigd van het uitdagen van de Amerikanen tijdens hun overwinning in de halve finale, en het maken van uitdagende opmerkingen richting Team Canada waar Richards captain was. Richards antwoordde op het ijs door Ovechkin uit de wedstrijd te beuken met een blessure, waarna Canada het goud won. De spelers ontkennen echter hun rivaliteit en zeggen dat er niets bijzonders aan is om tegen elkaar te spelen.

In de eerste periode van de wedstrijd werd er niet gescoord, ondanks dat er wel vier powerplay-situaties ontstonden. In de tweede periode werd er minder op doel geschoten, maar vielen er desondanks zeven goals in deze periode, waarvan twee uit een powerplay-situatie. De eerste was van Richards die een harde pass van Carle onetimerde. Slechts een minuut later antwoordde Ovechkin met de 1-1. Verdediger Kimmo Timonen maakte er 2-1 van, maar weer had Ovechkin een antwoord klaar door de 2-2 te maken. Hij onderschepte een wegwerkpoging van Chris Pronger en tikte de puck naar Backstrom. Deze passte direct terug waardoor de aanvaller alleen op goalie Ray Emery afkon en kon scoren.

Vervolgens kwamen de Capitals op voorsprong door een prachtige goal van Semin. Hij ontweek Jeff Carter, sleepte de puck langs Braydon Coburn en versloeg Emery van dichtbij. Anderhalve minuut later stonden de Flyers alweer voor doordat Richards tweemaal scoorde. Eerst maakte hij een kopie van zijn eerste goal; zijn tweede goal kwam uit een rebound na een schot van dezelfde Carle. Hierna werd goalie Semyon Varlamov vervangen door Jose Theodore.

In de derde periode kwamen de Capitals weer op voorsprong door goals van Semin en Brendan Morrison, maar de Flyers maakten via Scott Hartnell gelijk. De laatste schoot een rebound op een schot van Coburn binnen. Hierdoor was een verlenging nodig, waarin Briere na 3:45 de winnende treffer scoorde.

Uitslagen NHL

ThuisUitUitslag
Philadelphia FlyersWashington Capitals6-5 (OT)
Toronto Maple LeafsOttawa Senators1-2
Carolina HurricanesTampa Bay Lightning2-1 (SO)
Minnesota WildAnaheim Ducks4-3 (OT)
Calgary FlamesMontreal Canadiens4-3
Edmonton OilersDallas Stars5-4 (SO)
Los Angeles KingsSan Jose Sharks6-4