FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 22 juli 2009

Gebroeders Schleck tevreden na winst

De broers Fränk en Andy Schleck zijn tevreden na afloop van de zeventiende etappe van de Tour de France. De Luxemburgse broers losten op geletruidrager Alberto Contador na iedereen, waarna Fränk in Le Grand Bornand de etappe mocht winnen.

"Voor nu ben ik tevreden met de witte trui van beste jongere. Maar volgend jaar moet het een andere kleur zijn," zei Andy die nu tweede staat in het klassement. Hij sprak positief over zijn broer Fränk. "Hij werkte 100 procent voor mij en diende geen persoonlijk belang. We staan nu tweede en derde en morgen is de tijdrit, niet onze specialiteit. Toch zijn we er niet bang voor. We hebben dezelfde motivatie als vandaag. Mochten we toch tijd verliezen, dan pakken we die zaterdag terug op de Mont Ventoux."

Fränk zei dat beide Luxemburgse Saxo-renners er het maximale uit hebben gehaald vandaag. "We hebben allebei veel werk verricht en ook veel risico's genomen. Maar dat moet wel als je iets wilt bereiken. We hebben onze sporen achtergelaten in deze geweldige etappe. Ik ben ook trots op mijn broer, die nergens bang voor is en fantastisch werk heeft gedaan. Ik hoop hem nog een keer te kunnen bedanken in de komende dagen."

Appie en Martin

Een logisch gevolg van het werken in een buurtkroeg, die gelegen is tegenover een bejaardentehuis, is dat je gedurende het jaar toch altijd wat van je clientčle verliest. Ik werk er nu een dikke twee jaar en tja, sommige gezichten komen soms gewoon ineens niet meer hun dagelijkse borreltje of kopje koffie halen of zie je niet meer dagelijks achter hun rolatortje voorbijschuiven. Hoe lullig ook, maar het houdt een keer op.

SP: 'Agenten minder plezier in werk'

Uit onderzoek van de SP onder ruim 8.500 politieagenten is gebleken dat zestig procent van de agenten de laatste jaren minder plezier in zijn werk heeft. Vier op de tien agenten geven aan te twijfelen of ze nog langer bij de politie willen werken.

Ook blijkt dat agenten vinden dat het publiek te weinig waardering heeft voor hun werk. Politici zouden bovendien niet weten welke problemen bij de politie spelen.

Fractievoorzitter Agnes Kant van de SP stelt dat het verminderde werkplezier een ernstige waarschuwing is. "Het laat zien dat het werk onder druk staat en dat we moeten luisteren naar de agenten zelf om te horen hoe het beter kan." Toch is Kant blij dat bijna twee derde nog positief is over het politiewerk.

Kant hekelt de plannen van minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken om te bezuinigen op de politie. "Dit leidt ongetwijfeld tot nog minder aanwezigheid van agenten op straat en in buurten." De SP waarschuwde vorige maand nog dat veel politiebureaus "op crepeersterkte zitten".

Agenten geven in het SP-onderzoek aan dat ze vinden onvoldoende tijd te hebben om in buurten aanwezig te zijn. Deze aanwezigheid zou volgens twee derde van de agenten de veiligheid op straat juist kunnen vergroten.

 

VS: 'Wapenschild om Iran heen'

De Verenigde Staten zijn bereid om de buurlanden van Iran tot de tand toe – indien nodig met kernwapens – te bewapenen, als Iran kernwapens weet te ontwikkelen. Dat heeft minister van buitenlandse zaken Hillary Clinton vandaag tegen de pers verklaard, toen zij in Thailand was voor een topbijeenkomst over veiligheid.

Dit is de eerste keer dat een regeringslid van de VS de optie openlijk heeft besproken. Clinton gaf ook aan dat het huidige beleid niet zal veranderen, en er tot Iran kernwapens heeft nog steeds onderhandeld kan worden.

“Maar we hebben ook duidelijk gemaakt dat we actie zullen ondernemen, dat heb ik keer op keer gezegd, verlammende actie in de vorm van het volledig vernieuwen van de defensie van onze partners in de regio”, aldus Hillary.

De voormalige Britse ambassadeur in Teheran zegt in een reactie: “Ze impliceert dat als Iran een nucleaire staat wordt, de VS bestaande verdragen met haar partners na zal komen en de defensie van die landen enorm verbeteren, met de optie van nucleaire afschrikking op tafel.”

Clinton wil Iran vooraf laten nadenken over de mogelijke consequenties van hun acties. “[Het is] een simpel rekensommetje”, vervolgt ze, “als de VS een defensie-paraplu over de regio heen legt, als we nóg meer kunnen doen voor de defensieve capaciteiten van onze vrienden rond de Golf, dan zal het zeer onwaarschijnlijk zijn dat Iran een sterkere of veiligere positie heeft, omdat ze het zich niet zullen kunnen veroorloven hun buurlanden te intimideren of domineren. Dat denken ze blijkbaar wel te kunnen doen met een kernwapen.

Landen in de Arabische wereld beginnen nerveus te raken van het vermeende Perzische kernwapenprogramma. Clinton: “Iran moet weten dat haar acties een wapenwedloop in de regio kunnen ontketenen.” Deze wedloop zal dus indien nodig door Amerika worden gesponsord. “Dat zal Iran uiteindelijk minder veilig maken, in plaats van veiliger.”

De Verenigde Staten hebben vriendschappelijke relaties met een aantal buurlanden van Iran; Pakistan, Afghanistan, Turkmenistan, Turkije, Irak en Koeweit.

Politiek tegen rekensom allochtonen

Het merendeel van de partijen in de Tweede Kamer is tegen het idee van de PVV om de kosten van allochtonen in kaart te brengen. De partij van Geert Wilders wil exact weten wat de kosten en baten van allochtonen in Nederland zijn. Het idee wordt afgedaan als 'vostrekt onzinnig' en 'onbeschaafd en onethisch'.

De PVV krijgt slechts steun van de VVD. De liberalen zien geen principieel bezwaar, want "De kosten lopen op omdat de immigratie weer toeneemt", zo zegt VVD'er Paul de Krom. "Waarom zou je kosten en baten van allochtonen dan niet in kaart brengen? Het kabinet probeert dat steeds weg te poetsen."

De andere grote partijen vinden het idee maar niets. PvdA, D66, GroenLinks, maar ook TON van Rita Verdonk laten kritische geluiden horen. Op het moment dat de economische bijdrage van een bepaalde bevolkingsgroep relevant wordt, is het einde van de solidariteit in de samenleving in zicht, zo reageert PvdA-Kamerlid Khadija Arib.

De SP deelt die kritiek met Arib. "Er worden alleen maar weer mensen tegen elkaar opgezet. Wat doe je trouwens met de resulaten van zo’n kosten-bate analyse? Als een groep Nederlanders met een allochtone achtergrond teveel kost, wordt die dan het land uitgezet? De PVV heeft eerder gezegd dat ze allochtone Nederlanders liever kwijt dan rijk is", aldus SP'er Sedet Karabulut die de PVV verwijt alweer niet met een oplossing te komen.

Femke Halsema is van mening dat het idioot is om mensen in geld uit te drukken. "De vraagstelling is ridicuul, met geen andere bedoeling dan mensen te vernederen." Alexander Pechtold houdt het bij de woorden 'volstrekt onzinnig'.

De partij van Rita Verdonk, Trots Op Nederland, wil graag een goed overzicht van de kosten van het generaal pardon zien, maar "dat de PVV nu de kosten van één bevolkingsgroep in kaart wil brengen, daar is niemand mee gebaat. Ik denk dat je daarmee een tegenstelling aanwakkert die niet nodig is."

Zie ook de harde uitspraken op de weblog.

Uitslagen 2e voorronde CL 22 juli

Vandaag werden de laatste wedstrijden uit de tweede voorronde van de Champions League afgewerkt. Veel spanning was er niet, al moest Huub Stevens met zijn Salzburg tot de 87e minuut wachten op de winnende treffer.

FC Aktobe* (KAZ) - Fimleikafélag Hafnarfjarđar (ICE) 2-0 (4-0)
20' Samat Smakov 1-0
67' Murat Tleshev 2-0

F91 Dudelange (LUX) - FK Ventspils* (LAT) 1-3 (0-3)
15' Daniel Da Mota 1-0
27' Vitālijs Astafjevs 1-1
57' Andrejs Butriks 1-2
67' Pāvels Mihadjuks 1-3
69' Emmanuel Françoise (Dudelange/2x geel)

MS FC Levadia Tallinn* (EST) - Wisła Kraków SA (POL) 1-0 (1-1)
89' Vladislav Ivanov 1-0

Kalmar FF (SWE) - Debreceni VSC* (HUN) 3-1 (0-2)
13' József Varga 0-1
19' Rasmus Elm 1-1
32' Daniel Mendes 2-1
71' Rasmus Elm (Pen) 3-1
86' Péter Máté (Debrecen/2x geel)

Glentoran FC (NIR) - Maccabi Haifa FC* (ISR) 0-4 (0-6)
9' Yero Bello 0-1
53' Yero Bello 0-2
62' Peter Masilela 0-3
90+2' Shlomi Arbeitman 0-4

Bohemian FC (IRE) - FC Red Bull Salzburg* (AUT) 0-1 (1-1)
87' Patrik Je¸ek 0-1

.FK Mogren (MNE)- FC Křbenhavn* (DEN) 0-6 (0-6)
11' Dame N'Doye 0-1
16' Morten Nordstrand 0-2
40' Dame N'Doye 0-3
43' Martin Vingaard 0-4
47' Thomas Delaney 0-5
87' Aílton Almeida 0-6

.NK Maribor* (SVN) - FC WIT Georgia (GEO) 3-1 (0-0)
9' David Bunderla 1-0
19' Marcos Tavares 2-0
45+1' Vakhtang Kvaratskelia 2-1
86' Rene Mihelič 3-1


Samen met de gisteren gespeelde duels leveren de uitslagen van vandaag de volgende duels voor de derde voorronde op:

Kampioenen:

FC Red Bull Salzburg (AUT) - NK Dinamo Zagreb (CRO)

¦K Slovan Bratislava (SVK) - CFP Olympiacos (GRE)

FC Zürich (SUI) - NK Maribor (SVN)

APOEL FC (CYP) - FK Partizan (SRB)

FC Sheriff Tiraspol (MDA) - SK Slavia Praha (CZE)

FC Aktobe (KAZ) - Maccabia Haifa FC (ISR)

FC Baku (AZE) - PFC Levski Sofia (BUL)

FK Ventspils (LAT) - FC BATE (BLR)

MS FC Levadia Tallinn (EST) - Debreceni VSC (HUN)

FC Křbenhavn (DEN) - Stabćk Fotball (NOR)

Niet-kampioenen:

AC Sparta Praha (CZE) - Panathinaikos FC (GRE)

FC Shakhtar Donetsk (UKR) - FC Timişoara (ROU)

Sporting Clube de Portugal (POR) - FC TWente (NED)

Celtic FC (SCO) - FC Dynamo Moskva (RUS)

RSC Anderlecht (BEL) - Sivasspor (TUR)

Double Fine slaat terug naar Activision

Begin juni klaagde Activision developer Double Fine aan wegens schending van de uitgaverechten van Brütal Legend. Deze zaak ligt nog onder de spreekwoordelijke hamer, maar Double Fine gaat niet rustig op een uitspraak wachten. In plaats daarvan hebben ze nu een tegenaanklacht ingediend.

Volgens de aanklacht van Activision heeft Double Fine de uitgaverechten van Brütal Legend onterecht overgedragen aan Electronic Arts, nadat de game door Activision werd geschrapt wegens het niet halen van deadlines.
Double Fine slaat nu dus terug met een eigen aanklacht tegen Activision, waarin men zegt dat de deadlines niet gehaald werden omdat de single player-modus uitgebreid moest worden en voice-actors ingehuurd moesten worden die het niveau van Jack Black moesten evenaren. Beide eisen werden gesteld door Vivendi Universal, de eerst uitgever van Brütal Legend, voordat de uitgever werd gekocht door Activision. Bovendien wilde Activision, voordat deze geannuleerd werd, de game inzetten als een Guitar Hero-vervolg, aldus de aanklacht.

Verder is de intentie van Activision niet alleen het annuleren van Brütal Legend, maar de game permanent te vernietigen zodat Guitar Hero geen concurrentie heeft. De aanklacht meldt verder nog dat Activision sinds de overname van Vivendi totaal geen interesse heeft getoond in Brütal Legend.

Activision heeft in een reactie laten weten dat deze aanklacht van Double Fine zinloos is en dat de uitgever nog elke intentie heeft om Brütal Legend uit te geven.
Chief Operating Officer Caroline Esmurdoc liet weten dat Activision de release wil tegenhouden nu ze een uitgever hebben gevonden en de game veelvuldig in de pers komt. Deze aanklacht is dan ook een teken dat Double Fine bereid is om te vechten voor Brütal Legend en daarmee voor het bedrijf, aangezien het voortbestaan van het bedrijf van deze titel afhangt.

Now that we've found a publisher and the game is getting sensational coverage, they want to stop its release. Double Fine's countersuit is a demonstration of our intention to fight for this game — Activision will not kill 'Brutal Legend.

De zaak zal op 30 juli voor komen. We houden jullie op de hoogte.

Zware dag Vierdaagse

Het was vandaag een zware dag voor de deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse. Deze tweede dag van de Nijmeegse Vierdaagse was voor 1.784 wandelaars ook meteen de laatste. Dit betekent dat morgen nog 38.388 wandelaars van start kunnen gaan.

Vanochtend begonnen 40.172 wandelaars aan de Dag van Wijchen. Volgens velen is dit de zwaarste dag van de Vierdaagse, omdat het parcours lange, saaie stukken bevat.

Het was een "prachtige wandeldag" volgens marsleider Johan Willemstein. "Met lachende gezichten, veel gezang en erg veel publiek." Hoewel de temperatuur in de loop van de dag steeg tot 26 graden, bracht de zuidwestenwind voldoende verkoeling.

In totaal is vandaag zestien keer om een ambulance gevraagd door de hulpposten. Slechts twee patiënten moesten daadwerkelijk naar het ziekenhuis. Volgens de medische dienst waren dit geen spoedeisende gevallen.

Heerschop teamcaptain RTL-programma

Nu Beau van Erven Dorens de overstap maakt van RTL naar SBS, is RTL hard op zoek gegaan naar iemand die Beau's rol als teamcaptain in het programma Ik Hou Van Holland over kon nemen. John de Mol maakte vandaag bekend dat de opvolger is gevonden: niemand minder dan cabaretier Peter Heerschop.

"Wij hebben allemaal een verlanglijstje gemaakt van wie we het liefst op die plek zouden hebben. Peter Heerschop stond bij iedereen bovenaan", aldus De Mol.

Voor alle Sherlocks van Nederland is dit oud nieuws, aangezien andere teamcaptain Jeroen van Koningsbrugge enkele weken geleden mysterieus sprak over Beau's opvolger: "We noemen hem voor nu nog Theo. Dat is ook echt zijn doopnaam. Dus je kunt nu alle bekende Nederlanders af gaan zoeken met dat als tweede naam." Peter Heerschop heet voluit Petrus Theodorus Heerschop.

Carlo en Irene weer samen in programma

Carlo Boszhard en Irene Moors gaan samen weer een RTL4-programma voor de zondagmiddag presenteren. Vanaf zondag 6 september is de eerste aflevering van dit nieuwe wekelijkse programma op de buis te zien, aldus een woordvoerder van RTL vandaag. Het is nog niet bekend hoe dit tv-programma gaat heten.

Het duo presenteerde jarenlang het zondagmiddagprogramma Life& Cooking. Afgelopen voorjaar werden ze gedwongen hun samenwerking te stoppen, omdat sponsor Unilever na negen jaar geen heil meer zag in het project. Op 31 mei beleefde Life & Cooking de laatste uitzending.

Het vervolg, te zien van half zes tot half acht, wordt evenals Life & Cooking live uitgezonden. Ook zullen er gasten langskomen. In de nieuwe vorm komen ook andere thema's dan koken aan bod, aldus de RTL-zegsman. Zo zullen Carlo en Irene bijvoorbeeld aandacht schenken aan zaken als wonen, lifestyle en entertainment.

Het duo presenteert dit najaar ook het nieuwe RTL4-programma Let's Dance. Daarin dansen bekende Nederlanders hun favoriete dans uit een film, videoclip of musical na.

Chique hotels willen ster kwijt

Vijfsterrenhotels willen af van hun vijfde ster. Zo hopen ze klanten te trekken die de dure hotels door de crisis links laten liggen.

Vaste gasten van het Sheraton Amsterdam Airport Hotel zal het misschien niet eens zijn opgevallen, maar als zij na een dag hard werken op hun hotelkamer komen zijn de lakens van hun bed niet langer meer opengeslagen en ligt er ook geen lekker chocolaatje meer klaar.

Het is een van de maatregelen die het hotel op Schiphol heeft genomen om een ster kwijt te raken. Met succes: Sheraton is sinds kort officieel gedegradeerd van vijfsterren- naar viersterrenhotel. Alom tevredenheid bij het hotel, zegt Zsuzsika Belovics, public relations manager van Starwood, de hotelketen waaronder Sheraton ressorteert.

"Het is in deze crisistijden niet altijd even gunstig om vijfsterrenhotel te zijn. Er zijn veel bedrijven die hun medewerkers verbieden nog langer in vijfsterrenhotels te overnachten. Dat wordt ongepast gevonden in een tijd waarin iedereen de broekriem moet aanhalen. Als zakenhotel ondervonden wij van dit beleid meer en meer hinder," aldus Belovics.

Het afwerpen van de vijfde ster, dat al een half jaar geleden plaatsvond, heeft vooralsnog niet tot een storm aan boekingen geleid. "De hotelmarkt rond Schiphol is momenteel erg slecht. Maar met die vijfde ster hadden we er misschien nog erger voor gestaan", zegt Belovics.

Ook NH Amsterdam Centre levert doelbewust per 1 augustus een ster in. "Er is gewoon minder vraag naar vijfsterrenservice", zegt Diana Roest van de Spaanse hotelketen NH Hoteles. "Er zijn sectoren, zoals bijvoorbeeld de farmacie, waar niet meer in vijfsterren mag worden gelogeerd."

Om een ster kwijt te raken heeft hotel onder meer de portierservice geschrapt. Er is dus niemand meer die de deur openhoudt als een gast arriveert.

Datzelfde geldt voor de 'bagagist', oftewel de kruier die de koffers naar de hotelkamer sjouwt. "Maar als iemand hulp nodig heeft bij het tillen van zware koffers is daar nog steeds iemand voor beschikbaar hoor", verzekert Roest.

De vier andere vijfsterrenhotels van NH Hoteles in Amsterdam, waaronder het Krasnapolski op de Dam, blijven hun sterren behouden.

Nederlandse hotels die in aanmerking willen komen voor een ster worden beoordeeld door de Nederlandse Hotel Classificatie, een onderdeel van bedrijfschap Horeca en Catering.

Sterrencoördinator Mary van Deursen zegt dat er nog meer hotels zijn die een ster willen kwijtraken. "Meestal is het andersom en doen hoteliers hun uiterste best een ster erbij te krijgen. Iets wat overigens nog steeds gebeurt. Het is niet zo dat iedereen nu opeens van zijn sterren afwil", aldus Van Deursen.


Chique hotels willen nu even goedkoop zijn  (foto: DAG)

Storm laat vrijend paartje naakt achter

Het begon zo romantisch: een vrijpartijtje in een bos bij een parkeerplaats langs een Duitse autosnelweg. Maar een felle onweersbui maakte abrupt een einde aan de intimiteit. De 28-jarige vrouw en haar 36-jarige metgezel wilden terug naar hun auto, maar zij verloren de oriëntatie, de autosleutel en hun kleren.

Getuigen werden geconfronteerd met de naakte waarheid. Zij belden de politie. Agenten namen het onfortuinlijke paar mee naar een bureau. Zij gaven het duo handdoeken en kleren, meldden Duitse media vandaag.

FIFA heft schorsing Ethiopië op

Wereldvoetbalbond FIFA heeft woensdag de schorsing van Ethiopië opgeheven. Hierdoor mag het Afrikaanse land weer deelnemen aan internationale wedstrijden.

Vorig jaar werd Ethiopië door de FIFA geschorst omdat er een conflict was binnen het bestuur van de nationale voetbalbond EFF. De voorzitter werd op onreglementaire wijze weggestuurd, waardoor de FIFA vanwege het politieke ingrijpen zich genoodzaakt zag het land te schorsen. Ook werden de internationale resultaten van het land gewist totdat de voorzitter weer benoemd zou worden. Dat is nu gebeurd.

Uitslagen Tour-voorspeller ronde 17

Vandaag werd in de Tour de France de zeventiende etappe verreden. Deze koninginnenrit werd gewonnen door de Luxemburger Frank Schleck. Tijd dus voor de punten in de Tour-voorspeller.

Dagwinnaar werd vandaag misterJJ met 75 punten. corus eindigde met 72 punten als tweede, de_bouwer werd met 68 punten derde.

In het klassement blijft BassieD de leider, hij heeft nu 634 punten. Inspire staat met 607 punten op de tweede plaats. Gitanki staat op de derde plaats met 561 punten. Lookbehind bezet de vierde plaats met 551 punten. De top vijf wordt volgemaakt door El_salvador met 549 punten.

Morgen is er voor de renners een individuele tijdrit. Deze gaat van en naar Annecy over 40,5 kilometer. Je hebt nog tot vanavond 23:59 uur om je voorspelling in te vullen.

PSP Go had misschien 2 analoge sticks gehad

Net als de voorloper van de PSPGo!, heeft ook de PlayStation Portable Go! maar één analoge stick, iets waar veel mensen geen fan van zijn. Sony Worldwide Studios President Shuhei Yoshida liet weten dat ze het zeker hebben overwogen om twee analoge sticks toe te voegen aan de handheld, maar hebben besloten het niet te doen.

"Wij voelden, net als veel gebruikers, dat de wens er was voor een tweede analoge stick op de PlayStation Portable. Maar we praten over de mid-life cyclus van dit platform. En de PSPGo! is ontworpen om perfect compatible te zijn met de PSP-3000 en met alle spellen die daarvoor uitgebracht zijn. Dus hadden we een serieuze discussie over dit onderwerp, maar hebben we besloten geen tweede analoge stick toe te voegen. En sommige van de ontwikkelaars zijn goed bezig de functionaliteit van de tweede analoge stick te verplaatsen naar andere knoppen. We wilden hun inspanningen niet voor niets laten zijn." Aldus Shuhei Yoshida.

Little Big Planet haalt het miljoenste level

LittleBigPlanet, een spel dat op 5 november 2008 uit kwam en werkt volgens het Play, Create and Share-principe heeft inmiddels meer dan één miljoen verschillende levels.

Ontwikkelaar van LittleBigPlanet, Media Molecule heeft het nieuws bekend gemaakt. Zo maakte Media Molecule bekend dat er elke 21 seconden een level is uitgegeven door de spelers van het spel. Om alle levels te spelen zou één iemand bijna 5 jaar, 24 uur per dag bezig zijn. In totaal zijn al de levels samen 244 miljoen keer gespeeld. Media Molecule maakte eveneens bekend dat ze 18 augustus nog iets naar buiten brengen, waarover is nog niet bekend.

Het Play, Create and Share-principe betekent dat spelers hun eigen gemaakte content kunnen uploaden en delen met andere spelers. Deze kunnen ook hun eigen levels weer uploaden waardoor er een hele boel content ontstaat.


Michelle Obama showt pittige nieuwe coupe

Presidentsvrouw Michelle Obama was al een stijlicoon vanwege haar pittige verschijning en smaakvolle kledingkeuze en nu heeft ze ook een kapsel dat haar imago waardig is.

Gisterenavond ging Michelles nieuwe coupe ‘in première’ tijdens een countryconcert op het Witte Huis. Iedereen lijkt vol lof over haar keuze voor de kekke boblijn.

Als het op stijl aankomt doet Michelle het een stuk beter dan haar man Barack, die vorige week veel kritiek oogstte met de oubollige ‘dad jeans’ die hij aan had om de eerste bal te werpen bij een honkbalwedstrijd.

Barack Obama tegen NBC: "Michelle ziet er altijd prachtig uit. Ik ben zelf een beetje slonzig. Ik heb een hekel aan winkelen. Die jeans zit heerlijk. En voor wie op zoek is naar een president die er goed uit ziet in zijn strakke jeans: sorry, zo’n man ben ik niet."


Michelle Obama showt pittige nieuwe coupe  (foto: DAG)

Contador wilde Klöden niet kwijt

Geletruidrager Alberto Contador viel in de zeventiende etappe van de Tour op de flanken van de Col de la Colombičre aan. De Spanjaard loste hiermee zijn ploeggenoot Andreas Klöden wat niet zijn bedoeling was. Contador hield in, maar Klöden kon door een hongerklop niet meer terugkeren.

Contador fietste weg bij de Saxo-renners Fränk en Andy Schleck, maar raakte zo ook Astana-ploeggenoot Klöden kwijt. "Mijn plan was wat tijd te winnen op de Schleck-broers. Maar ik zag dat zij redelijk volgden en Andreas niet, toen heb ik mijn poging gestaakt. Ik hoopte dat Andreas daardoor zou kunnen terugkeren, maar hij had een hongerklop gekregen."

Contador deed vervolgens geen meter kopwerk meer en volgde de gebroeders Schleck die hij de winst in de etappe gunde. "Ik wilde niet meewerken omdat ik nog ploeggenoten achter me had. Maar ik ben blij met de tijdwinst op Bradley Wiggins, mijn voornaamste concurrent voor de tijdrit. Ik denk dat mijn voorsprong op hem nu geruststellend is."

Trucker pakt dieseldief aan

Een dief die diesel stal uit de tank van een op een parkeerterrein in Rucphen geparkeerde truck kwam van een koude kermis thuis. De Bredase chauffeur, die in de cabine van de vrachtauto lag te slapen werd wakker van de diefstal en ging achter de dief aan.

Er ontstond een vechtpartij. De 56-jarige trucker bleek sterker, waarna de dief de gestolen tweehonderd liter diesel teruggaf.

De door de chauffeur gealarmeerde politie hield op het parkeerterrein een 58-jarige man uit Antwerpen aan. Deze is vanwege zijn verwondingen naar het ziekenhuis van Roosendaal overgebracht.

Knokpartijen in Zuid-Koreaans parlement

Vandaag gingen Zuid-Koreaanse parlementsleden massaal op de vuist na onenigheid over een aantal nieuwe wetsvoorstellen. Zowel mannen als vrouwen gingen met elkaar op de vuist, en enkelen werden op de grond gegooid.

Door de beveiliging kon de voorzitter van het parlement nog wel ontsnappen aan rake klappen. Het parlement van Zuid-Korea staat al jaren bekend om de vele knokpartijen.

Uiteindelijk werden de nieuwe wetten wel aangenomen. Daardoor mogen bedrijven zich inkopen in omroepen. De wet stuitte op de meeste tegenstand van alle 'moderniseringsvoorstellen' die president Lee Myung-bak sinds zijn aantreden in februari vorig jaar heeft gedaan.

Klik hier voor een fotoserie en hier voor beelden van RTL Nieuws met de gebeurtenissen in het Zuid-Koreaanse parlement.

Politie doet inval bij arts Michael Jackson

De politie van Los Angeles en Amerikaanse drugsautoriteiten hebben vandaag een inval gedaan in het kantoor van Conrad Murray, de privéarts van Michael Jackson. De inval vond plaats in de Texaanse stad Houston, meldde justitie aan ABC News.

Een stoet van vijftien politiewagens arriveerde bij de Armstrong Medical Clinic in Houston, waar Murray kantoor houdt. Tientallen agenten en rechercheurs waren bij de inval betrokken.

Murray is al enkele keren verhoord door de politie in verband met de dood van de popster. Er duiken steeds meer aanwijzingen op dat de zanger is overleden door een overdosis medicijnen. Murray probeerde Jackson in zijn huis nog te reanimeren voordat hij stierf.

Steenmarterplaag in Maastricht

Zeker twintig huishoudens in de Maastrichtse wijk Sint Maartenspoort hebben te kampen met overlast van steenmarters. De pelsdieren maken lawaai en laten hun ontlasting achter op de zolders van de woningen waarin zij zich verschansen.

Ongediertebestrijders mogen de dieren niet vangen of doden, omdat de steenmarter een beschermde diersoort is. Daarom worden hoge pieptonen ingezet, de marters zouden hiervoor op de vlucht gaan.

Geen vervolging voor Hitler-tuinkabouter

De Duitse kunstenaar Ottmar Hörl wordt niet vervolgd voor zijn tuinkabouter die de Hitlergroet brengt. Dit heeft justitie in Beieren vandaag laten weten.

De vergulde tuinkabouter zorgde vorige week internationaal voor veel ophef. Iemand had aangifte gedaan wegens het gebruik van verboden nationaalsocialistische symbolen, nadat hij het omstreden beeldje had gezien op een tentoonstelling in Beieren.

Justitie ziet af van strafvervolging omdat Hörl het nationaalsocialisme belachelijk wilde maken en een beroep deed op de vrijheid van de kunst, die door de Duitse grondwet wordt gegarandeerd.

De rel leidde tot internationale belangstelling voor een van Hörls tuinkabouters met uitgestrekte rechterarm. Joodse kunstverzamelaars toonden belangstelling, neonazi’s juist niet. Toch ziet justitie een zeker "gevaar van misbruik". Daarom zal elke nieuwe openbare tentoonstelling van een 'Hitler-tuinkabouter' individueel moeten worden getoetst, aldus justitie.

Kunstenaar niet vervolgd voor Hitlergroet-tuinkabouter  (foto: DAG)

Potloodventer Groningen aangehouden

De politie heeft in Groningen een schennispleger aangehouden. De 18-jarige man uit Groningen was sinds enkele maanden actief was in de wijken Vinkhuizen en de Held. Hij heeft inmiddels bekend.

De laatste maanden kwamen er veel meldingen binnen bij de politie van mensen, waaronder ook diverse kinderen, die de schennispleger hadden gezien. Uiteindelijk hebben zes personen aangifte gedaan bij de politie.

Naar aanleiding van de aangiften surveilleerden agenten extra in de wijken en maakte de politie een signalement bekend. Daarnaast riep de politie de hulp in van de inwoners van Groningen om de man te kunnen pakken. Dankzij tips van getuigen kon de viezerik worden aangehouden en overgedragen aan hulpverleners. Sindsdien zijn er geen meldingen meer geweest.
 

Met dank aan Raii voor de herschreven submit.

Todt wil eerlijke campagne met Vatanen

Jean Todt heeft van zich laten horen in de strijd in de verkiezing tot FIA-president. De Fransman wil niet betrokken worden in de woordenstrijd van voormalig rallykampioen Ari Vatanen die Todt er beticht dat hij volledig gesteund wordt door de FIA.

"We zijn drie maanden verwijderd van de verkiezing van de nieuwe FIA-voorzitter", zei de Fransman. "Deze periode is uitermate geschikt voor de leden om de achterliggende periode te beoordelen en te bepalen welke richting ze opwillen voor de toekomst. Ik hoop dat alle kandidaten met waardigheid hun campagne gaan voeren en niet persoonlijk worden of zich wagen aan valse verklaringen."

Todt legde zijn huidige rol bij de FIA uit die hij samen met Michelle Yeoh vervult. Hiermee haalt hij de wind uit de zeilen bij Ari Vatanen die hem beschuldigt van misbruik van middelen. "Ik ben zeer trots op het vrijwilligerswerk van Michelle Yeoh als ambassadrice voor de verkeersveiligheid. Voor meer details over haar rol verwijs ik iedereen door naar de film Turning Point om zelf te zien hoe ze zich inzet voor een veiliger verkeer. Ik hoop dat iedereen zich in de toekomst bezighoudt met de belangrijke kwesties en de integriteit toont om het democratische proces te respecteren."

Emmen mogelijk op Hongaarse toer

FC Emmen gaat mogelijk op de Hongaarse toer. Vanaf morgen traint een drietal Hongaren mee bij de club. Twee van hen zijn jeugdinternational.

FC Emmen kwam twee van hen op het spoor via SC Heerenveen, waarmee het een samenwerkingsverband heeft. De Friezen hebben ook contacten bij het Hongaarse Békéscsaba Elöre, waarvan de negentienjarige rechtsback Zsolt Szokol en de evenoude centrale middenvelder Laszlo Zelenyanski afkomstig zijn. De derde proefspeler is de 22-jarige spits Tamas German. Hij komt van Lombard Papa FC.

MVV huurt talentvolle Afrikaan

MVV huurt komend seizoen de talentvolle Afrikaanse middenvelder Faty Papy van Trabzonspor. De club uit Maastricht heeft een samenwerkingsverband met de Turkse topclub.

De in Burundi geboren Papy wordt gezien als één van de grootste talenten van Afrika. De negentienjarige international zal één seizoen voor MVV spelen en daarna in principe weer terugkeren naar Trabzonspor.

MVV-trainer Fuat Çapa is lyrisch over zijn jongste aanwinst: "Die jongen heeft absoluut heel veel potentieel. Zijn kwaliteiten komen het best tot uiting in een controlerende rol op het middenveld. Faty is niet al te groot, maar wel sterk en explosief. Hij is goed in het positiespel en heeft een enorme sprongkracht. Als hij de aanpassingsperiode succesvol doorstaat, dan is hij een versterking voor MVV."

[Special] Phil 'The Power' Taylor

Al bijna twintig jaar staat hij eenzaam bovenaan in de darts sport, Phil Taylor. Hoog tijd dus voor een terugblik op de indrukwekkende carričre van de volgens velen beste darter ooit.

Philip Douglas Taylor werd op 13 augustus 1960 geboren in het Engelse Stoke-On-Trent. Een plaats die met 240.000 inwoners relatief klein is maar wel vele wereldsterren voortbracht. Onder meer voetballer Stanley Matthews, Guns'N Roses-gitarist Slash en zanger Robbie Williams komen er vandaan. Daarnaast is het een echte dartplaats. Naast Taylor groeiden ook Ted Hankey, Andrian Lewis en Andy Hamilton op in Stoke-On-Trent en leerden allen in hetzelfde café darten. Taylor, van beroep metaalarbeider in een fabriek, hield zich in zijn vrije tijd vooral bezig met het darten in pubs. Daar werd hij uiteindelijk ontdekt door dartslegende Eric Bristow. Vanaf dat moment ging het snel met de carričre van Taylor, die de bijnaam The Power kreeg.

Taylors eerste toernooizege was de Canadese Open, maar de Brit brak pas echt door op de Embassy van 1990. De toen nog relatief onbekende Taylor won het toernooi en versloeg in de finale zijn ontdekker Bristow met 6-1. Voorafgaand aan het toernooi stond Taylor bij de bookmakers nog genoteerd met 125-1. Een jaar later werd hij op de Embassy in de kwartfinales uitgeschakeld door de latere winnaar Dennis Priestly. In 1992 won Taylor wederom de Embassy: in een memorabele finale versloeg hij Mike Gregory. De allesbeslissende elfde leg van de elfde set trok Taylor de wedstrijd met 6-5 naar zich toe boekte zo zijn naar eigen zeggen belangrijkste zege uit zijn loopbaan.

Taylor, inmiddels de absolute nummer één van de wereld, was echter niet tevreden hoe het er bij de organisatie van darten, de British Darts Organisation (BDO), aan toe ging. De sport verloor veel sponsors en ook de aandacht op tv werd steeds minder. Daarom besloten Taylor en vijftien andere toonaangevende darters zich af te splitsen van de BDO en een eigen bond op te richten. Dit werd de Professional Darts Corporation (PDC). Het eerste wereldkampioenschap van de PDC vond plaats in 1994, Taylor bereikte de finale maar verloor die met 6-1 van Priestly.

Hierna brak wel de dominantie van Taylor aan, hij won op het WK elf van de twaalf volgende edities. Alleen in 2003 was John Part in de finale te sterk. De BDO bleef na de splitsing wel gewoon zijn eigen toernooien organiseren en om uit te maken wie nou echt de beste was werd in 1999 besloten tot het spelen van de Wedstrijd van de Eeuw. Deze ging tussen Taylor en de beste BDO-speler van dat moment, Raymond van Barneveld. In een vreemd systeem (wie in een uur de meeste legs won was de winnaar) won Taylor de wedstrijd met 21-10. De eerstvolgende maal dat spelers van beide bonden elkaar ontmoeten was in 2005 op de Masters Of Darts. Taylor won het toernooi door in de finale te winnen van Andy Fordham.

In 2002 schreef Taylor historie bij het toernooi in Blackpool. In de kwartfinale tegen Chris Mason gooide hij de allereerste live op televisie uitgezonden nine-darter, de perfecte leg. Taylor heeft tot nu toe zes keer een nine-darter voor de tv-camera's gegooid, een aantal waar voorlopig niemand bij in de buurt komt.

In 2007 leek er een einde te komen aan de dominantie van Taylor. In de zinderende finale van het WK was Van Barneveld, die een jaar eerder was overgestapt van de BDO naar de PDC, met 7-6 te sterk. Taylor kwam in die wedstrijd nog wel met 3-0 voor, maar Barney knokte zich op heroďsche wijze terug en besliste de wedstrijd uiteindelijk in de allesbeslissende elfde leg van de dertiende set. Deze finale wordt door velen de beste dartwedstrijd ooit genoemd. In de tweede editie van de Masters of Darts, nu een wedstrijd tussen Engeland en Nederland, werd hij kansloos in de eerste ronde uitgeschakeld. In 2008 bereikte hij voor het eerst in de geschiedenis van het PDC-WK niet de finale en in de Premier League verloor hij drie van zijn eerste vier wedstrijden. Dieptepunt was de 8-2-nederlaag tegen Peter Manley. Daarna ging het roer om: Taylor won alle volgende wedstrijden en het toernooi.

Op het WK van 2009 bewees Taylor weer helemaal terug te zijn. In de finale tegen Van Barneveld, die hij twee jaar eerder nog nipt verloor, was hij nu weer oppermachtig en won met 7-1. Hiermee werd duidelijk dat het tijdperk Taylor nog lang niet voorbij is en we nog lang kunnen genieten van de man die inmiddels door velen de beste darter aller tijden word genoemd.

Erelijst van Phil Taylor

BondToernooiJaar
BDOThe Embassy1990, 1992
BDOWinmau World Masters1990
BDOBavaria World Darts Trophy2006
PDCLadbrokes.com WK 1995 t/m 2002, 2004 t/m 2006, 2009
PDCPremier League2005 t/m 2008
PDC Las Vegas Desert Classic2002, 2004, 2005,2008
PDC World Matchplay1995, 1997, 2000 t/m 2006, 2008
PDCSky Bet World Grand Prix 1998 t/m 2000, 2002, 2003, 2005, 2006, 2008
-Masters of Darts2005

Bejaarde man (82) aangerand

Woonzorgcentrum De Kastanjehof in Amsterdam heeft bij de politie aangifte gedaan van aanranding van een 82-jarige bewoner met Alzheimer. De politie heeft de verdachte, een buurtbewoner, op het oog en verwacht hem op korte termijn te kunnen aanhouden. Dat bevestigde een woordvoerster vandaag naar aanleiding van een bericht daarover in Het Parool.

Op 14 juli rond twee uur ’s middags ontdekten verpleegkundigen van het verzorgingshuis tijdens hun ronde dat bij de bejaarde man seksuele handelingen werden verricht. "Ze schrokken daarvan en hebben het verstoord", aldus de politiezegsvrouw. De verdachte was een bekende in De Kastanjehof. "Hij at regelmatig een hapje mee."

Het personeel schakelde daarop de zedenpolitie in. Die kwam ter plekke om het slachtoffer op te vangen en sporenonderzoek te doen.

De volgende dag heeft de buurtregisseur de 60- jarige verdachte al een toegangsverbod tot het verzorgingshuis gegeven. Nu de politie eergisteren de aangifte heeft binnengekregen, kan ze de man horen, aldus de woordvoerster.

'Ex-vriendin lapte Vegan Streaker erbij'

De tip over de aanslag die dierenactivist Peter J. zou willen plegen, is afkomstig van diens ex-vriendin. Dat zegt Gerard Spong, de advocaat van J., vandaag in NRC Handelsblad.

Peter J., beter bekend als de Vegan Streaker, wordt verdacht van het beramen van een aanslag op de koningin.

De ex-vriendin, een 19-jarige vrouw uit Amsterdam, werd aangehouden in april omdat zij samen met de Vegan Streaker 2500 nertsen zou hebben vrijgelaten uit een fokkerij in het Zeeuwse Stavenisse. Zij is inmiddels echter geen verdachte meer in die kwestie.  Peter J. heeft inmiddels schuld bekend, maar kreeg op 30 juni te horen dat hij zijn proces in vrijheid mag afwachten omdat zijn moeder ernstig ziek is.

Eergisteren werd de Vegan Streaker echter opnieuw opgepakt, dit keer omdat hij een aanslag op de koningin zou voorbereiden. De ‘vrij gedetailleerde verklaringen van een getuige’ waar het OM de verdenking op baseert, blijken van Peters ex. Zij heeft op 6 en 8 juli getuigd.

Tamil Tijgers geven weer levensteken

Twee maanden nadat ze militair werden verslagen, lijken de Tamil Tijgers zich weer te hergroeperen. Dit keer echter als politieke organisatie.

De heroprichting van de LTTE (Bevrijdingstijgers van Tamil Eelam) als politieke organisatie werd vandaag op hun website TamilNet bekendgemaakt. In de mededeling wordt gesproken over de "historische plicht" om voor de "legitieme rechten" van de Tamilminderheid op Sri Lanka op te komen.

Chef internationale betrekkingen van de Tamil Tijgers, Selvarasa Pathmanathan, wordt de partijvoorzitter van de LTTE in nieuwe vorm. Ook wordt een nieuw hoofdkwartier opgericht en krijgt de LTTE een nieuwe structuur. De regering van Sri Lanka heeft nog niet gereageerd.

De Sri Lankaanse president Mahinda Rajapakse verklaarde op 19 mei dat na 26 jaar een einde was gekomen aan de burgeroorlog. Kort ervoor had het leger het laatste bolwerk van de Tijgers vernietigd en de leider van de opstandelingen, Vellupillai Prabhakaran, gedood.

Tamil Tijgers weer actief  (foto: ANP)

Tour: Uitslag zeventiende etappe

Fränk Schleck heeft de zeventiende etappe van de Tour de France gewonnen. Het betrof de koninginnenrit die ging over vijf cols, één van de tweede en vier van de eerste categorie. Alberto Contador bleef de leider in het algemeen klassement.

Tijdens de eerste beklimming van de dag, de Cornet de Roseland van eerste categorie, ontstond een grote kopgroep, die tijdens de afdaling no groter werd tot uiteindelijk 22 renners. Hieronder waren onder meer drager van de bergtrui Franco Pellizotti, Jurgen Van Den Broeck en Denis Menchov. Opvallend was dat Cadel Evans meteen achteraan in het peloton bungelde. Hij zou uiteindelijk op grote achterstand finishen. Ook Thor Hushovd maakte deel uit van de kopgroep, hij besloot in de afdaling zelfs er alleen van door te gaan.

De drager van de groene trui reed in zijn eentje de tweede beklimming van de dag omhoog, de Col des Saisies van eerste categorie. Hij komt als eerste boven en in de afdaling blijkt het spekglad. Denis Menchov gaat onderuit maar hij weet weer terug te komen in de achtervolgende groep. Kenny van Hummel heeft minder geluk, de drager van de rode lantaarn ging in dezelfde bocht als Menchov onderuit en moest met een knieblessure de Tour verlaten. Ook op de derde beklimming van de dag, de Cote de Araches van tweede categorie, kwam Hushovd als eerste boven. Nadat de Noor ook bij de tweede tussensprint punten voor de groene trui had gepakt liet hij zich langzaam terugzakken.

Op de vierde beklimming, de Col de Rommes, barstte het geweld van de klassementsrijders los. Gedurende de klim werden langzaam alle vluchters ingelopen, de Belg Van Den Broeck bleef nog het langst vooruit. Carlos Sastre was de eerste van de toppers die in de aanval ging, maar moest al snel zijn actie bekopen en lossen. Niet veel later waagde Andy Schleck een poging, en hij kreeg al direct Contador mee. Ook Fränk Schleck, Andreas Klöden, Lance Armstrong, Bradley Wiggins en Rigobertu Uran sloten aan. De laatste drie moesten echter lossen, waardoor er een kopgroep van vier ontstond.

In die volgorde begon men aan de laatste berg van de dag, de Col de la Colombière. Daarop plaatst Contador een aanval, maar de broertjes Schleck besluiten te proberen het gat dicht te rijden. Dit heeft tot gevolg dat Klöden het tempo niet meer kon volgen. Toen Contador dit zag liet hij zich terugzakken tot de twee Luxemburgers. In de afdaling slagen Armstrong en Vincenzo Nibali erin Klöden bij te halen. De sprint om de dagzege word gewonnen door Fränk Schleck, voor Contador en Andy Schleck. Andy stijgt nu naar de tweede plaats in het klassement, terwijl Fränk nu derde staat.

Uitslag zeventiende etappe:

#NaamPloegTijd
1Fränk SchleckTeam Saxo Bank4:53,54
2Alberto ContadorAstanaz.t
3Andy SchleckTeam Saxo Bankz.t
4Vincenzo NibaliLiquigas+ 2,18
5Lance ArmstrongAstanaz.t
6Andreas KlödenAstana+ 2,27
7Bradley WigginsGarmin – Slipstream+ 3,07
8Christophe MoreauAgritubel+ 4,09
9Christian Vande VeldeGarmin – Slipstream+ 4,09
10Rémi PauriolCofidis+ 6,10
42Joost PosthumaRabobank+ 11,50

Algemeen klassement na zeventiende etappe:

#NaamPloegTijd
1Alberto ContadorAstana72:27,09
2Andy SchleckTeam Saxo Bank+ 2,26
3Fränk SchleckTeam Saxo Bank+ 3,25
4Lance ArmstrongAstana+ 3,55
5Andreas KlödenAstana+ 4,44
6Bradley WigginsGarmin – Slipstream+ 4,53
7Vincenzo NibaliLiquigas+ 5,09
8Christian Vande VeldeGarmin – Slipstream+ 8,08
9Christophe Le MevelFrancaise Des Jeux+ 9,19
10Mikel AsterlozaEuskaltel – Euskadi+ 10,50

Brand barak Anne Frank aangestoken

De brand die afgelopen zondag woedde in de barak in Veendam waar Anne Frank en haar zus Margot tijdens de oorlog batterijen hebben gedemonteerd, is aangestoken. Dat concludeert de politie na technisch onderzoek, dat vandaag werd afgerond.

Uit dit onderzoek kwam naar voren dat de brand geen technische oorzaak heeft, zo meldde de politie vandaag.

De bewuste barak werd in 1957 van Kamp Westerbork naar Veendam overgeplaatst en in tweeën gedeeld. De delen werden gebruikt als landbouwschuren. Het plan was om de barak terug te brengen naar Westerbork.

In het kader van het vervolgonderzoek roept de politie mensen die beeldmateriaal van de brand hebben gemaakt op zich te melden. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

Fränk Schleck wint koninginnenrit

Fränk Schleck heeft de zeventiende etappe van de Tour de France gewonnen. Het betrof de koninginnenrit die ging over vijf cols, één van de tweede en vier van de eerste categorie. Alberto Contador bleef de leider in het algemeen klassement.

Tijdens de eerste beklimming van de dag, de Cornet de Roseland van eerste categorie, ontstond een grote kopgroep, die tijdens de afdaling no groter werd tot uiteindelijk 22 renners. Hieronder waren onder meer drager van de bergtrui Franco Pellizotti, Jurgen Van Den Broeck en Denis Menchov. Opvallend was dat Cadel Evans meteen achteraan in het peloton bungelde. Hij zou uiteindelijk op grote achterstand finishen. Ook Thor Hushovd maakte deel uit van de kopgroep, hij besloot in de afdaling zelfs er alleen van door te gaan.

De drager van de groene trui reed in zijn eentje de tweede beklimming van de dag omhoog, de Col des Saisies van eerste categorie. Hij komt als eerste boven en in de afdaling blijkt het spekglad. Denis Menchov gaat onderuit maar hij weet weer terug te komen in de achtervolgende groep. Kenny van Hummel heeft minder geluk, de drager van de rode lantaarn ging in dezelfde bocht als Menchov onderuit en moest met een knieblessure de Tour verlaten. Ook op de derde beklimming van de dag, de Cote de Araches van tweede categorie, kwam Hushovd als eerste boven. Nadat de Noor ook bij de tweede tussensprint punten voor de groene trui had gepakt liet hij zich langzaam terugzakken.

Op de vierde beklimming, de Col de Rommes, barstte het geweld van de klassementsrijders los. Gedurende de klim werden langzaam alle vluchters ingelopen, de Belg Van Den Broeck bleef nog het langst vooruit. Carlos Sastre was de eerste van de toppers die in de aanval ging, maar moest al snel zijn actie bekopen en lossen. Niet veel later waagde Andy Schleck een poging, en hij kreeg al direct Contador mee. Ook Fränk Schleck, Andreas Klöden, Lance Armstrong, Bradley Wiggins en Rigobertu Uran sloten aan. De laatste drie moesten echter lossen, waardoor er een kopgroep van vier ontstond.

In die volgorde begon men aan de laatste berg van de dag, de Col de la Colombičre. Daarop plaatst Contador een aanval, maar de broertjes Schleck besluiten te proberen het gat dicht te rijden. Dit heeft tot gevolg dat Klöden het tempo niet meer kon volgen. Toen Contador dit zag liet hij zich terugzakken tot de twee Luxemburgers. In de afdaling slagen Armstrong en Vincenzo Nibali erin Klöden bij te halen. De sprint om de dagzege word gewonnen door Fränk Schleck, voor Contador en Andy Schleck. Andy stijgt nu naar de tweede plaats in het klassement, terwijl Fränk nu derde staat.

Uitslag zeventiende etappe:

#NaamPloegTijd
1 Fränk SchleckTeam Saxo Bank4:53,54
2Alberto ContadorAstanaz.t
3Andy SchleckTeam Saxo Bankz.t
4Vincenzo NibaliLiquigas+ 2,18
5Lance ArmstrongAstanaz.t
6Andreas KlödenAstana+ 2,27
7Bradley WigginsGarmin – Slipstream+ 3,07
8Christophe MoreauAgritubel+ 4,09
9Christian Vande VeldeGarmin – Slipstream+ 4,09
10Rémi PauriolCofidis+ 6,10
42Joost PosthumaRabobank+ 11,50

Algemeen klassement na zeventiende etappe:

#NaamPloegTijd
1Alberto ContadorAstana72:27,09
2Andy SchleckTeam Saxo Bank+ 2,26
3 Fränk SchleckTeam Saxo Bank+ 3,25
4Lance ArmstrongAstana+ 3,55
5Andreas KlödenAstana+ 4,44
6Bradley WigginsGarmin – Slipstream+ 4,53
7Vincenzo NibaliLiquigas+ 5,09
8Christian Vande VeldeGarmin – Slipstream+ 8,08
9Christophe Le MevelFrancaise Des Jeux+ 9,19
10Mikel AsterlozaEuskaltel – Euskadi+ 10,50

Geen garanties voor Alguersuari

Scuderia Toro Rosso heeft Jaime Alguersuari nog niets beloofd voor het volgende seizoen. Komend weekend maakt de 19-jarige Spanjaard zijn debuut in de Formule 1 als vervanger van de ontslagen Sébastien Bourdais.

"Ik verwacht niets van hem in de eerste drie races," zei teambaas Franz Tost. Alguersuari zelf zegt dat het spreken over de toekomst nog niet aan de orde is. "We spreken later over volgend jaar. Ik ga er vanuit dat ik een gok voor de toekomst ben. Voor nu is er geen druk. Ik ben hier om te leren en de eerste race zal de moeilijkste van allemaal zijn."

Palinggate: alles en iedereen is weg

Heel Volendam gaat op vakantie. "Iedereen is weg. Van de palingboer tot de hoefsmid, van kelder tot zolder. Zelfs de citruspers is weg", zou Gerda Smit -moeder van Jan- zeggen. En als je denkt even weg te zijn uit de ons-kent-ons cultuur, kom je bedrogen uit.

De ouders van Jan Smit staan namelijk op dezelfde Italiaanse camping als de ex van Jans nieuwe liefje Liza; Wim. Vorige week ontstond er ware matpartij in Volendam, toen Wim de aanval opende op Jan Smit. Palingen werden over en weer gegooid, in niet te verstaan vissersdialect werd gescholden.

Moeder Gerda en vader Ruud zijn bullebak Wim al tegengekomen, maar schijnen alles netjes te hebben uitgepraat. Op zich niet heel verwonderlijk; moeder Gerda is heel vergevensgezind, tot je aan de handdoeken en citruspers komt.

Meepraten over Palinggate? Check ons Volendam-forum


Servetten, blender, citruspers, losse kapstokken, dekenkisten, kandelaars, keukenrol, dekbedden die Wim-Lex en Máxima ook hebben. Duzzuh... alles is weg. 

Britse militair heeft geen varkensgriep

Bij de Britse militair die aan de Vierdaagse in Nijmegen deelnam en griepverschijnselen heeft, is geen Mexicaanse varkensgriep vastgesteld. Dat meldde de gemeente Nijmegen vandaag na onderzoek door de GGD.

De Britse soldaat die meeliep in de Vierdaagse, meldde zich dinsdag met griepverschijnselen bij het gezondheidscentrum op het tijdelijk militair kamp Heumensoord bij Nijmegen. De militair werd op basis van een eerder opgesteld protocol afgezonderd en verzorgd door medisch personeel van defensie. De man werd niet opgenomen in het ziekenhuis.

De GGD verrichtte woensdag laboratoriumonderzoek, dat een negatief resultaat opleverde. "Daar zijn we allemaal erg blij mee", aldus een woordvoerder van de marsleiding woensdag. De eerder opgezette voorzorgsmaatregelen rond de griep blijven kracht. Wandelaars doen er goed aan vaak hun handen te wassen.

Aan de Vierdaagse doen negenhonderd Britse militairen mee. Zij zijn samen met 4100 andere militairen uit binnen- en buitenland ondergebracht op Heumensoord.

Zoals columnist Driek Oplopers al zei: overhaaste maatregelen zijn niet nodig.

Telefoonverkeer Ziggo ligt plat

Het telefoonverkeer van kabelexploitant Ziggo heeft te kampen met een grote storing. Ongeveer vijftigduizend abonnees van de kabelmaatschappij kunnen sinds vanochtend niet bellen of gebeld worden. Ook ongeveer driehonderd bedrijven kunnen door de storing geen gebruik maken van de telefoon.

De kabelmaatschappij heeft het probleem achterhaald en werkt aan een oplossing. Hoelang dat zal duren is niet bekend. 

Met dank aan KBMaster en Refurb voor de submit.

Geheugen kwijt door vliegende schildpad

Een 12-jarig Chinees meisje is haar geheugen kwijt nadat ze een zwangere schildpad tegen haar hoofd kreeg. Cheng Cheng liep met haar tante, Ling Lang, over straat toen ze uit het niets een schildpad van ruim 1 kilogram tegen haar hoofd kreeg. De tiener viel vervolgens bewusteloos, en met een flink gat in haar hoofd, op de grond.

Door de kracht waarmee de schildpad het meisje raakte weet de politie vrijwel zeker dat de schildpad door iemand gegooid is. Ze hebben dan ook alle mensen die in het dichtstbijzijnde appartementencomplex wonen ondervraagd, maar niemand zegt de eigenaar te zijn.

De schildpad heeft de val in eerste instantie overleefd, maar nadat ze een paar eitjes had gelegd overleed ze alsnog aan haar verwondingen. Het beestje is nu ingevroren voor verder onderzoek.

Met dank aan ziggyziggyziggy voor de submit.

Bankgegevens Britten te koop

Van ruim 4 miljoen Britten is privéinformatie te koop op het internet, ontdekte de Britse krant The Times. Het gaat om hoogst gevoelig materiaal, waaronder creditcardgegevens, bankrekeningnummers, telefoonnummers en soms zelfs pincodes.

De informatie is illegaal verkregen via phishing en andere vormen van oplichterij. Vervolgens worden de gegevens op online forums en hacking websites verkocht aan de hoogste bieder. Creditcarddetails gaan volgens The Times al voor 30 pence (35 eurocent) over de virtuele toonbank.

Het is voor het eerst dat is geïnventariseerd hoe omvangrijk de handel in persoonsgegevens op het web is. The Lucid Intelligence Database is volgens experts de grootste in zijn soort. The Times schrijft dat de politie is geïnformeerd over het bestaan van dit onderzoek, maar dat er nog geen actie is ondernomen om daadwerkelijk iets tegen de handel te doen.

Vergoeding voor ex-verdachte moorden

De 48-jarige Heerlenaar Peter C. ontvangt een schadevergoeding van 19.540 euro voor de 68 dagen die hij in 2006 ten onrechte heeft vastgezeten op verdenking van de moord op vijf prostituees. De rechtbank in Maastricht heeft dat vorige maand bepaald, aldus het vonnis dat vandaag openbaar werd gemaakt.

De rechter kende de hogere dan de standaardschadevergoeding onder meer toe wegens de indringende manier waarop de politie de verdachte heeft verhoord over de gruwelijke moorden.

Tour: Van Hummel valt uit

Zojuist is bekend geworden dat Kenny van Hummel niet meer deelneemt aan de Ronde van Frankrijk. De renner van de Nederlandse ploeg Skil-Shimano kwam ten val in een afdaling.

De Arnhemse rodelantaarndrager van de Tour reed met nog twee cols te gaan op 25 minuten van koploper Hushovd, toen hij bij de afdaling van de Col de Saisies ten val kwam. Met onder andere een open knie is Van Hummel op dit moment op weg naar het ziekenhuis.

Het laatste nieuws omtrent de Tour de France vind je op de FOK!sport Tour-site!

Lees hier de column over Kenny van Hummel.

 

Thailand-Nederland 1-0

"Of ik nog iets had aan te geven" vroeg de vrouw mij. Er spookten diverse dingen door mijn hoofd die ik dringend aan zou willen geven. Zoals het feit dat ik toch heel duidelijk en welbewust de uitgang met het bovenschrift "niets aan te geven" heb gekozen. Dat het dan op zijn minste raar is dat ze mij gaat vragen of ik iets aan te geven heb. Of ze gaat er van uit dat ik niet goed kan kiezen, of ze weet zelf niet bij welk poortje ze moet staan.

Extra betalen voor rustige bioscoop

De meeste mensen die regelmatig naar de bioscoop gaan hebben wel eens last van overlast van anderen op welke manier dan ook. Neerlands grootste bioscoopketen heeft hier wat op gevonden door de zogenaamde 30+ Vip Movie aan te bieden. Deze speciale filmvertoningen kosten een paar euro meer, hebben ordehandhavers in de zaal en is louter voor dertigplussers.

Vooralsnog vindt deze luxe voorstelling alleen plaats in de Pathé vestiging op het Schouwburgplein in Rotterdam. De nieuwe formule lijkt een succes: afgelopen zondag was de luxe voorstelling van Harry Potter uitverkocht. Theatermanager Rob van der Meer geeft aan dat het absoluut stil was in de zaal en dat meer mensen de moeite nemen om weer naar de film te gaan. Critici oordelen echter anders: filmkenner René Mioch vindt het de normaalste zaak van de wereld dat je in de bioscoop ongestoord een film kunt kijken en vindt het een erg signaal van Pathé. Blijkbaar is het nodig om extra personeel in te zetten om de orde te bewaren.

Met deze actie hoopt het concern oudere bezoekers terug te winnen. Van der Meer denkt dat deze bezoekers liever thuis ongestoord een film kijken en vindt dat dit in de bioscoop ook moet kunnen. Naast de luxe voorstellingen wil Pathé een sms alert instellen waarmee bezoekers die last hebben van anderen dit kunnen melden, waarna een medewerker van de bioscoop ingrijpt. De keten werkt al langer met bioscoopverboden voor mensen die overlast veroorzaken.

Met dank aan Misan voor het herschrijven van de submit!

Di Luca betrapt op doping

Wielrenner Danilo di Luca is betrapt op doping. Volgens La Gazetta dello Sport is de Italiaan in de jubileumeditie van de Giro d'Italia betrapt op het gebruik van het verboden middel CERA.

Di Luca, die tweede werd in de Giro, is betrapt op 20 mei in de etappe naar Arenzano en op 28 mei in de etappe naar Benevento. De testen vonden plaats in het UCI-laboratorium van het Parijse Chatenai-Malabry. Inmiddels is Di Luca geschorst en hij heeft al gereageerd op het nieuws: "Mocht de contra-expertise positief zijn, dan stop ik met fietsen."

Van Hummel uit Tour

Kenny van Hummel neemt geen deel meer aan de Ronde van Frankrijk. De renner van de Nederlandse ploeg Skil-Shimano kwam ten val in een afdaling.

De Eldense rodelantaarndrager van de Tour reed met nog twee cols te gaan op 25 minuten van koploper Hushovd, toen hij bij de afdaling van de Col de Saisies ten val kwam. Met onder andere een open knie is Van Hummel op dit moment op weg naar het ziekenhuis.

Liever zandloperfiguur dan maat 38

Liever een zandloperfiguur dan superdun. Dat is het nieuwe ideaalbeeld, bleek vandaag uit een enquête onder tweeduizend Britse vrouwen.

60 Procent van de respondenten gaf toe een appel- of peerfiguur te hebben, maar 75 procent zei graag een wespentaille met stevige borsten en billen te willen hebben, zoals de actrices Marilyn Monroe en Catherine Zeta-Jones. Slechts 10 procent wil in kledingmaat 38 passen.

Niet model Kate Moss, maar de tv-kok Nigella Lawson en de actrices Helen Mirren en Judy Dench werden het meest genoemd als inspiratiebron vanwege hun figuur. In Groot-Brittannië kampen steeds meer mensen met overgewicht.

Elf aangiften tegen zwempedo Benno L.

De politie heeft tot en met vandaag elf aangiften opgenomen van ouders die de Bossche zwemschoolhouder Benno L. verdenken van ontucht met hun kind of kinderen. De aangiften komen voort uit 31 gesprekken die rechercheurs met ouders hebben gehad.

In totaal hebben zich 659 bezorgde ouders gemeld. Justitie in Den Bosch heeft dat vandaag aan de ouders gemeld in een voortgangsbericht over het onderzoek en de hulpverlening.

De zwemschoolhouder werd op 8 juni aangehouden. In zijn woning trof de politie tienduizenden seksueel getinte afbeeldingen van meisjes tussen 6 en 16 jaar aan.

Sam Raimi regisseert Warcraft-film

Gameverfilmingen worden steeds hotter in Hollywood. Na onder meer Super Mario Bros., Tomb Raider, Street Fighter, Mortal Kombat, Silent Hill, Dungeon Siege en Prince of Persia: The Sands of Time is binnenkort ook het Warcraft-universum aan de beurt om in de bioscopen te verschijnen.

De film wordt geproduceerd door Legendary Pictures, Warner Bros. co-financiert de film en Sam Raimi zal de regie voor z'n rekening nemen. Raimi is bij de meesten bekend van z'n Spider-Man films, maar staat ook bekend als de regisseur van de Evil Dead-trilogie.

Het is nog niet bekend wie er in de film zullen spelen en welke verhaallijn er gevolgd zal worden. Eerder kondigde Blizzard al wel aan dat de film verteld zal worden vanuit het perspectief van de Alliance, maar inhoudelijke details zijn nog uitgebleven.

Voor meer gamenieuws kijk je natuurlijk op FOK!games.

F1-fans lopen weg na politieke spelletjes

De politieke spelletjes in de Formule 1 hebben de sport fans gekost. De strijd tussen de FOTA, de FIA en de FOM is volgens een onderzoek van het Duitse RTL voor een vijfde van de fans een reden om de Formule 1 minder te gaan volgen.

De partijen willen deze week het Concorde Agreement eindelijk tekenen, maar voor 18,9% is de interesse nu wat verdwenen. Aan de andere kant geven 73,2% van de fans aan dat hun interesse in de Formule 1 gewoon aanwezig blijft. Dit is goed nieuws nu de vrede getekend lijkt.

Nederland in top 5 van exporteurs

Nederland behoort tot de top 5 van grootste goederenexporteurs van de wereld. De Nederlandse uitvoer van goederen had vorig jaar een omvang van 634 miljard dollar. Dit blijkt uit nieuwe cijfers uit het World Trade Report 2009 dat de Wereldhandelsorganisatie (WTO) onlangs presenteerde.

Onze Oosterburen blijken de grootste exporteurs van de wereld met 1465 miljard dollar aan goederen, op de voet gevolgd door China. Daarna komen de Verenigde Staten en Japan.

Nederland staat vijfde. "Het rapport toont aan dat Nederland een belangrijke speler is en dat we groot voordeel hebben bij het snel aantrekken van de internationale economie", aldus het rapport.

De uitvoer van goederen kwam wereldwijd slechts 2 procent hoger uit dan een jaar eerder. De voorgaande vier jaar groeide de export jaarlijks met minstens 6 procent. Het WTO waarschuwt in haar rapport vooral voor toenemend protectionisme.


Ferrari ontslaat hoofd aerodynamica

Ferrari en het hoofd aerodynamica en windtunnels John Iley hebben besloten hun wegen te scheiden. Volgens La Gazzetta dello Sport komt het door het gebrek aan competitiviteit van de F60. Er wordt niet uitgesloten dat er nog meer mensen naar een andere baan op zoek moeten.

De Italiaanse krant claimt dat er een ernstige fout in basis van de aerodynamica van de Ferrari van 2009 aan het licht is gekomen. Hierdoor kan de renstal niet meedoen in de titelstrijd.

Iley kwam in 2004 over van Renault heeft na de Grand Prix van Duitsland afscheid genomen van het team. Inmiddels wordt hij al gelinkt aan het team van Brawn GP, maar in de overeenkomst is opgenomen dat hij zes maanden lang niet bij een concurrerend team aan de slag mag gaan. Bij Ferrari worden de taken van Iley voorlopig overgenomen door Nicholas Tombazis.

Afperser knipt teen slachtoffer af

Van een 38-jarige inwoner uit Bussum is afgelopen weekeinde een teen afgeknipt tijdens een afpersingszaak. Dat heeft de politie Gooi en Vechtstreek vandaag bekendgemaakt.

Het slachtoffer reisde afgelopen weekeinde met zijn zakenpartner, een 37-jarige Amsterdammer, naar België. Zij dachten een zakelijke afspraak te hebben. Toen ze waren aangekomen op de afgesproken plek, bedreigden en mishandelden gewapende mannen hen. Van de 38-jarige man werd een teen afgeknipt. De twee slachtoffers werden ongeveer twaalf uur vastgehouden. Zij werden vrijgelaten op voorwaarde dat zij de volgende dag een aanzienlijk geldbedrag zouden betalen.

De twee slachtoffers zochten contact met de politie. In samenspraak met de recherche spraken de slachtoffers een plek af met de afpersers om het afgesproken geldbedrag te overhandigen. De transactie vond plaats in een hotelkamer in Houten. Daar werden de afpersers aangehouden. Het gaat om twee mannen van 34 jaar oud. Een van hen zegt in het buitenland te wonen, de ander heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. De twee slachtoffers zijn in een ziekenhuis behandeld.

De twee verdachten worden vrijdag aan de rechter-commissaris in Amsterdam voorgeleid. Zij worden verdacht van wederrechtelijke vrijheidsbeneming, afpersing en zware mishandeling. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Zelfmoord na kwijtgeraakte iPhone

Een 25-jarige Chinees heeft zelfmoord gepleegd nadat hij een belangrijk prototype voor de nieuwe iPhone was kwijtgeraakt. Volgens de krant ND Daily werkte de man voor Foxconn, een Chinese producent van Apple-producten.

Hij raakte een van de 16 prototypes kwijt voor het nieuwe 4G-model van de iPhone waar Apple op dit moment aan werkt. Omdat de technische informatie die het model verraadt hoogst geheim is, was Apple er alles aan gelegen het ding zo snel mogelijk terug te vinden.

Daarbij werden behoorlijk agressieve ondervragingstechnieken gebruikt, melden diverse media. Het huis van de man werd doorzocht, Sun Danyong werd opgesloten en mogelijk zelfs geslagen.

Volgens vrienden van de man is het hem vervolgens te veel geworden. Sun pleegde zelfmoord door van de twaalfde verdieping van een flat te springen.

Foxconn heeft inmiddels excuses aangeboden voor haar handelwijze. Sommige bronnen beschouwen het incident als een uitwas van de wurgcontracten van Apple waarin de computerfabrikant producenten dwingt alles strikt geheim te houden.

Dat laatste helpt de spanning rond nieuw te lanceren producten op te bouwen bij de consument, een marketingstrategie die het bedrijf tot in de puntjes beheerst.

Overigens is dit al de tweede China-rel voor Apple in korte tijd. Vorige week werd bekend dat 45 van de 83 buitenlandse Apple-fabrieken geen overuren uitbetalen aan medewerkers en dat 23 Chinese fabrieken zich zelfs niet houden aan het Chinese minimumloon.

Bijna helft werkenden is parttimer

Bijna de helft van de werkende Nederlanders werkt in deeltijd. Vooral vrouwen maar ook veel mannen hebben een parttime baan. Nederland ligt daarmee eenzaam aan kop in Europa. Zweden komt op de tweede plaats met 26 procent parttimers. Duitsland staat met een kwart op de derde plaats.

Gemiddeld werkt in de Europese Unie nog niet één op de vijf mensen in deeltijd, blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag heeft gepubliceerd.

In Nederland werken vooral de vrouwen in deeltijd. In 2007 had driekwart van de werkende vrouwen van 15 tot 65 jaar parttime werk. Van de mannen werkte één op de vier in deeltijd.

PS3-Exclusives Insomniac blijven gewoon

In een interview met GamesIndustry.biz gaf Ryan Schneider van de developer Insomniac Games aan nog langer met Sony te willen samenwerken. Tegenwoordig maken veel developers die exclusief voor bedrijven werken de stap naar alle platforms, maar Insomniac spreekt vol lof over Sony.

Resistance 2 was het meest verkochte spel dat Insomniac ooit ontwikkeld heeft. Desondanks vielen de verkoopcijfers lager uit dan verwacht. Met het oog op de verkoopcijfers van Resistance 2 vroeg GamesIndustry.biz of Insomniac Games er niet over nadacht om ook over te stappen naar meerdere platformen om zo de verkoop te stimuleren. Schneider kwam echter met het omgekeerde.

"Natuurlijk, als een onafhankelijke developer overweeg je deze opties, tegelijkertijd hebben we echter een prachtige relatie met Sony", zei Schneider. "We werken al heel, heel lang samen met Sony en dat is wat we ook in de nabije toekomst zullen blijven doen."

Waarom Insomniac graag met Sony samenwerkt legt Schneider later uit: "Sony's developmentteam is het beste van het beste. We houden er van met ze samen te werken. Hun pr- en marketingmensen zijn ook goed om mee te werken. Ze gaan ongeloflijk in op wat ze doen en er zijn een aantal zeer creatieve mensen." Schneider zei tenslotte dat Insomniac "erg blij is met zo'n relatie".

'Armstrong ook volgend jaar in tour'

De kans is groot dat Lance Armstrong volgend jaar wederom acte de présence bij de Tour de France zal geven. Dit meldt het Franse persbureau AFP op basis van een betrouwbare bron.

Armstrong is op dit moment nog actief voor Astana, maar maakt volgend seizoen zeer waarschijnlijk de overstap naar een andere ploeg. Donderdag a.s. wordt de naam van de nieuwe sponsor gepresenteerd.

Daarnaast gaan er geruchten dat Johan Bruyneel de ploegleider van de nieuwe formatie zal worden. Eerder deze week maakte de Belg namelijk bekend te stoppen bij Astana.

Het laatste nieuws omtrent de Tour de France vind je op de FOK!sport Tour-site!

Topless is passé

Topless zonnen is uit de mode op de Franse stranden. De Franse krant Le Parisien schrijft vandaag dat vooral jonge Franse vrouwen nauwelijks nog topless op de stranden vertoeven en preutser lijken dan oudere generaties.

Jaren geleden was topless zonnen een teken van bevrijding, maar jonge vrouwen zouden dat niet meer nodig hebben. Verder zouden ze zich meer bewust zijn van de gevaren van de zon, vinden ze een badpak of bikini sexyer en irriteren ze zich aan de blikken van de mannen op het strand. "Ik beschouw het als een intiem deel van mijn lichaam dat ik niet aan heel de wereld hoef te laten zien", aldus de 20-jarige zonaanbidster Manon. De paar vrouwen die nog wel topless op het strand liggen, zouden vooral veertigplussers zijn.

Topless is passé  (foto: ANP)

Bruyneel trots op resultaten bij Astana

Gisteren maakte Johan Bruyneel bekend na dit seizoen te stoppen als ploegleider van Astana. De Belg kan zich niet vinden in de terugkeer van Alexandre Vinokourov, die in het verleden verboden middelen heeft gebruikt.

Bruyneel is van mening dat Astana hem niet netjes behandeld heeft. "Als Mourinho bij één of andere topploeg wordt ingehaald om schoon schip te houden en hij daar stank voor dank krijgt, houdt hij het heus geen twee jaar vol. Ik zal netjes mijn programma afwerken, tot het einde van het seizoen."

Toch kijkt de Belg met een trots gevoel terug op zijn periode bij de Kazachse wielerploeg. "Kijk ik terug op de periode sedert ik het roer overnam bij Astana, dan voel ik me fier omdat ik mijn aandeel heb in het succesverhaal."

Onder leiding van Bruyneel won Astana met Alberto Contador de Vuelta a Espańa en de Giro d'Italia. Bovendien ligt een overwinning in de Tour de France in het verschiet, aangezien de Spanjaard op dit moment in de gele trui rijdt.

Pitbulls verscheuren jongetje (7)

Een jochie van zeven jaar oud is op Sicilië in stukken gescheurd door drie pitbulls, melden diverse Italiaanse media. Ouders van het kind waren al urenlang op zoek naar de jongen, toen ze deze gruwelijke ontdekking deden.

Het heldhaftige kind was het hok van de beesten in gegaan om de pitbulls te voeren. Dat was een vorige keer ook al goed gegaan. Dit keer werden de beesten echter agressief, vermoedelijk omdat zij nu jonge pups hadden. 

Ze grepen het jongetje en scheurden hem aan flarden. Uiteraard overleefde het kind dit niet . Afgescheurde delen van zijn lichaam hebben de pitbulls vervolgens ingegraven.

Het incident gebeurde in een probleemwijk van Acireale vlakbij de stad Catania op Sicilië.


Pitbulls verscheuren jongetje (7)  (foto: DAG)

Arnautovic: "Het gaat de goede kant op"

FC Twente en Internazionale doen er alles aan om een oplossing te bedenken om Marko Arnautovic op korte termijn in Italië te kunnen laten spelen.

De aanvaller heeft last van een stressfactuur in zijn rechtervoet. "Het gaat de goede kant op", zegt Arnautovic tegenover Voetbal International. "Ik ben hier zo'n zes uur per dag aan het revalideren. In de ochtend heb ik fysiotherapie, daarna allerlei oefeningen en 's middags zwem ik nog wat."

Arnautovic denkt snel speler van Internazionale te zijn. "Ik heb voor een revalidatie in Italië gekozen, omdat Inters artsen mij hebben verzekerd dat ze me optimaal kunnen genezen."

"Gelukkig heeft ook FC Twente ingezien dat het voor iedereen het beste is dat ik in Milaan word behandeld. Ik vertrouw de doktoren hier volkomen. Ik twijfel er niet aan dat ik binnenkort Inter-speler word."

Arnautovic heeft al een persoonlijk akkoord met Inter. Hij zal voor vijf seizoenen tekenen bij de Italiaanse landskampioen. Ook de clubs zijn akkoord over een transfersom van tien miljoen euro.

Bak Nielsen fit voor Johan Cruijff Schaal

Kristian Bak Nielsen is op tijd fit voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen AZ van aanstaande zaterdag. Het herstel van de Deense verdediger verliep sneller dan verwacht.

Dinsdagavond maakte Bak Nielsen zijn rentree in het eerste elftal van Heerenveen tijdens de oefenwedstrijd tegen Trabzonspor (2-2). De verdediger was een aantal maanden geblesseerd aan zijn achillespees.

"De fysiotherapeut die mij behandeld heeft, behandelt ook alle spelers van het Deense nationale elftal", vertelt Bak Nielsen op het digitale thuis van Heerenveen. "Het was hard werken, tien dagen lang gemiddeld zes uur per dag, maar gezien het resultaat is de aanpak geslaagd."

Zaterdag speelt Heerenveen in de Amsterdam Arena tegen landskampioen AZ. "Als de trainer een beroep op me doet, dan speel ik," aldus Bak Nielsen.

Take Two-baas Strauss Zelnick is een incompetente CEO?

Ruim twee jaar geleden naam Strauss Zelnick het roer van uitgever Take Two over als CEO. Sindsdien is er een hoop gebeurd rond het bedrijf. Zo probeerde Electronic Arts het vorig jaar over te nemen voor een paar miljard en in de loop der jaren kelderde de aandelenkoers van iets meer dan $20 naar een minimum van $6 en staat momenteel op $8,58. Toch gaat het zeker niet slecht met Take Two, Grand Theft Auto IV was een groot succes en er zijn grote titels in ontwikkeling als Max Payne 3, Red Dead Redemption en GTAIV: The Ballad of Gay Tony. Toch zou Strauss niet helemaal zuiver hebben gehandeld in de loop der jaren, website Market Rap publiceerde deze week een artikel waarin Strauss wordt afgeschild als een zakkenvuller en leugenaar.

De vervelende feiten waar Market Rap deze beschuldigingen op baseert zijn de volgende: Allereerst deed Strauss in zijn tijd als CEO een aantal belangrijke uitspraken die binnen no-time als onzin konden worden afgedaan. Zo claimde hij dat GTAIV absoluut niet uitgesteld zou worden, toen dat weken later alsnog gebeurde verloren de aandelen 40% van de waarde. Dat weerhield hem en zijn management er niet van om hun salaris te verdrievoudigen binnen enkele weken.

Niet lang daarna kwam het overnamebod van EA dat Strauss afwimpelde als onvoldoende en zijn verklaring was dat zijn baan was te zorgen dat aandeelhouders waar voor hun geld kregen. De aandelenkoers halveerde nadat EA zich terugtrok uit de overnamestrijd. Dit jaar deed Strauss dan de uitspraak dat hij het niet irreëel vond dat de investeerders van zijn bedrijf verwachten dat er quitte gespeeld wordt in een jaar zonder grote games en dat 2009 zo'n jaar zal gaan worden. Nog geen maand later moest Take Two de verwachte omzet flink omlaag bijstellen en daarmee kwam het quitte spelen van het bedrijf ook in het geding.

Op basis van deze zaken adviseert Market Rap investeerders om op te letten als ze zaken doen met Strauss Zelnick. Zijn prestaties als executive zouden tot de slechtste behoren die de website ooit heeft mogen aangeschouwen. Of dat waar is of niet, laten we maar in het midden. Maar het zijn sowieso geen leuke dingen om te horen over de baas van een van de belangrijkste studio's in de industrie.

Berlusconi's gifbeker moet helemaal leeg

De Linkse Italiaanse krant la Republica heeft gisteren in samenwerking met het weekblad L’Espresso vier nieuwe fragmenten uit de sekstapes van Silvio Berlusconi geplaatst. Volgens de krant gaat het onder meer om gesprekken tussen de Italiaanse premier en de 42-jarige escortdame Patrizia D’Addario.

D’Addario klaagt onder meer over pijn. "Wat een pijn. In het begin heb je me pijn gedaan!" Vertelt de escortdame op de opname. "Ach toe nou. Het is toch niet waar?" Vraagt Berlusconi. "Ik zweer het. Het begin deed ontzettend pijn", stelt de 42-jarige D’Addario opnieuw.

In een ander gesprek vertelt Gianpaolo Tarantini, die de dames voor Berlusconi regelde, dat Berlusconi geen condoom wil gebruiken. Tarantini stelt D’Addario vervolgens gerust door te stellen dat Berlusconi vaak controles laat uitvoeren.

Volgens het linkse la Republica is de populariteit van Berlusconi inmiddels tot onder de 50% procent gedaald. Een woordvoerder van Berlusconi's partij Volk van de Vrijheid deed de opnames eerder al af als ‘een waardeloze poging de mediacampagne die al gedoofd is, nieuw leven in te blazen’.

Het is bepaald niet voor het eerst dat Berlusconi op omstreden wijze in het nieuws komt. Begin juni publiceerde de Spaanse krant El País enkele foto's die waren gemaakt in de villa van Berlusconi op Sardinië. Op de foto's zijn onder meer topless vrouwen te zien. De Italiaanse mediamagnaat oogstte kritiek wegens de seksfeestjes en beschuldigingen over omgang met minderjarige meisjes. Zijn vrouw, Veronica Lario, wil van hem scheiden. Berlusconi kondigde al aan zijn leven te willen beteren en in september op pelgrimstocht te gaan.


Berlusconi's gifbeker moet helemaal leeg  (foto: DAG)

Marechaussee Schiphol: langere wachttijden

De marechaussee op Schiphol deelt folders uit onder reizigers op Schiphol, waarop staat dat ze geconfronteerd kunnen worden met langere wachttijden dan normaal.

Volgens de dienst kan vertraging ontstaan bij de veiligheidscontroles die de luchthaven Schiphol doet, bij de incheckbalies van de luchtvaartmaatschappijen en bij de paspoortcontroles van de marechaussee.

Al een aantal jaren zijn de wachttijden op de luchthaven een heikel punt. Vorig jaar had de grensbewaking van de marechaussee nog een tekort aan grenswachten, maar dat probleem is volgens de dienst opgelost.

In de folder benadrukt de marechaussee dat die controles er niet voor niets zijn en vraagt passagiers daarom om begrip. "Wij zorgen ervoor dat uw veiligheid wordt gewaarborgd. Wij controleren of mensen daadwerkelijk voldoen aan voorwaarden om in en uit te reizen en ze geen gevaar opleveren voor de openbare orde of veiligheid. Wij doen er alles aan om u zo veilig en zo snel mogelijk op uw vakantiebestemming te laten aankomen!"

Marechaussee Schiphol: langere wachttijden  (foto: ANP)

Kopstoot 'Jack Bauer' zonder gevolgen

Acteur Kiefer Sutherland wordt definitief niet vervolgd voor het mishandelen van modeontwerper Jack McCollough. In mei zou Sutherland in een club in New York een kopstoot hebben uitgedeeld aan McCollough, omdat de ontwerper actrice Brook Shields zou hebben geduwd.

Enkele dagen later bood de acteur publiekelijk zijn excuses aan. Dat meldde de Amerikaanse omroep CNN vandaag op zijn website.

Sutherland werd na het incident gearresteerd en moest zich in juni in New York voor de rechter verantwoorden. Sutherland zit nog in een proeftijd van vijf jaar wegens herhaaldelijk dronken rijden. In die proeftijd mag hij geen enkele wet overtreden. De kopstoot had hem op 48 dagen cel kunnen komen te staan. Het Openbaar Ministerie besloot de aanklacht wegens mishandeling na uitvoerig onderzoek echter te laten vallen.

De Amerikaanse acteur is vooral bekend als antiterreurspecialist Jack Bauer in de hitserie 24. Hij is de zoon van acteur Donald Sutherland en actrice Shirley Douglas. In 2007 bracht hij een paar weken achter de tralies door wegens rijden onder invloed.


Kopstoot 'Jack Bauer' zonder gevolgen  (foto: DAG)

Wat kost een allochtoon?

De Partij voor de Vrijheid (PVV) wil exact weten hoeveel geld allochtonen de Nederlandse staat kosten en hoeveel ze opbrengen. De partij heeft daarom bijna aan alle Haagse ministeries gevraagd uit te rekenen hoeveel geld ze uitgeven aan en ontvangen van buitenlanders in Nederland. Het is nog onduidelijk of Den Haag mee gaat werken aan deze kosten-batenanalyse. Dit meldt dagblad Trouw.

De PVV wil onder meer van de fiscus weten hoeveel minder (niet-westerse) allochtonen aan belasting betalen ten opzichte van oorspronkelijke Nederlanders. Geert Wilders’ fractiegenoot Sietse Fritsma heeft daartoe tientallen vragen ingediend bij diverse departementen. "Omdat migranten vaker werkloos zijn of minder verdienen, scoren ze onevenredig slecht aan de inkomstenkant van de belastingdienst", voorspelt Fritsma alvast in zijn vragen.

Het is niet de eerste keer dat de PVV vraagt om uitleg over de kosten van immigranten. In een Kamerdebat vorige maand schermde Fritsma in een debat met PvdA-minister Van der Laan (wonen, wijken, integratie) al eens met een schatting dat het 'extra beroep op sociale en andere voorzieningen' de Nederlandse staat 100 miljard euro kost. Van der Laan beloofde hem toen een globaal lijstje van kosten en baten. Nu eist de PVV echter een zeer gedetailleerde rekensom.

In Groot-Britannië woedde in april vorig jaar eenzelfde discussie over de ‘kosten van allochtonen’. Een invloedrijke commissie van het Hogerhuis kwam na acht maanden studie tot de conclusie dat de Britse economie ‘niet of nauwelijks’ profiteert van immigratie.

Het rapport betekende toentertijd olie op het vuur in het politiek zeer gevoelige debat over buitenlanders in Groot-Brittannië. Tot dan toe beweerde de Labour-regering steeds dat alle nieuwkomers jaarlijks 8 miljard euro aan de Britse economie bijdroegen.

De Hogerhuisleden noemden die statistieken in het voorjaar van 2008 echter ‘misleidend en irrelevant’. Labour had volgens hen verzuimd alle maatschappelijke kosten mee te tellen: van publieke dienstverlening tot criminaliteit. Zo zouden gemeenten extra geld kwijt zijn aan migrantenkinderen, die meestal geen Engels spreken, om hen in te passen op scholen, aldus het Britse Hogerhuis.

De Britse hoogleraar economie Bob Rowthorn van Cambridge kwam in oktober 2007 ook al tot een negatieve conclusie over immigratie. Hoewel immigranten volgens hem in de tien jaar daarvoor 3,1 procent toevoegden aan het bruto nationaal product van Groot-Brittannië, deden zij de bevolking 3,8 procent groeien. ‘Ofwel: de koek wordt groter, maar moet met meer mensen worden gedeeld’, concludeerde de hoogleraar. Rowthorn benadrukte echter dat wat hem betreft immigratie daarom niet slecht is. Hij acht het een nobele zaak om mensen uit minder rijke landen een kans te bieden op een beter leven.


Wat kost een allochtoon?  (foto: DAG)

'Armstrong ook volgend jaar in Tour'

De kans is groot dat Lance Armstrong volgend jaar wederom acte de présence bij de Tour de France zal geven. Dit meldt het Franse persbureau AFP op basis van een betrouwbare bron.

Armstrong is op dit moment nog actief voor Astana, maar maakt volgend seizoen zeer waarschijnlijk de overstap naar een andere ploeg. Donderdag a.s. wordt de naam van de nieuwe sponsor gepresenteerd.

Daarnaast gaan er geruchten dat Johan Bruyneel de ploegleider van de nieuwe formatie zal worden. Eerder deze week maakte de Belg namelijk bekend te stoppen bij Astana.

Vrouwen verkracht voor executie in Iran

Bizarre taferelen in Iran. Leden van de gevreesde Iraanse paramillitaire groepering Basij verkrachten vrouwen in de nacht voor hun executies.

In de nacht voor de terechtstellingen trouwen bewakers van de gevangenissen met de vrouwelijke gevangenen om op die manier de verkrachtingen legaal te maken binnen het huwelijk. Daarna mogen de vrouwen geëxecuteerd worden, omdat ze geen maagd meer zijn. Dit heeft een anonieme man binnen de groepering onder leiding van religieus leider Ali Khamenei verteld. Volgens eigen zeggen kreeg de man de eer om tijdelijk met jonge meisjes te trouwen die ter dood veroordeeld waren en betuigt nu spijt.

Enkele vrouwelijke gevangenen kregen verdovende middelen, zoals slaappillen, toegediend om ze rustig te maken. Ondanks dit vochten de vrouwen tegen hun verwachtingen en waren ze nog banger voor de vernederingen dan voor de executies die zouden volgen. De anonieme man vertelt over een schrijnend geval dat één van de vrouwen haar gezicht en nek open gekrabd heeft tijdens de onteringen. Hij heeft de vrouwen het horen uitschreeuwen en huilen. Hij geeft aan dit nooit meer te vergeten.

Zelf is de man net vrijgekomen uit de gevangenis. Hij zat gevangen omdat hij twee tieners, die tijdens demonstraties rond de laatste verkiezingen waren opgepakt, had bevrijd.

Met dank aan Misan voor het herschrijven van de submit!

Verhoeven: "Het was een tikkie van niks"

Ajax-doelman Jeroen Verhoeven reageert laconiek op zijn gebroken hand. De van Volendam overgekomen keeper brak zijn middenhandsbeentje toen hij tijdens de training over een hekje sprong. "Het was een tikkie van niks."

"Tijdens een loopoefening moesten we over een hekje springen en tikte ik met mijn ringvinger het randje aan," zei Verhoeven die niets merkte van het voorval. "Het was niet pijnlijk en ik heb gewoon doorgetraind. Na afloop werd mijn hand echter dik, waarna de dokter uit voorzorg een fotootje wilde maken. Gelukkig maar, want er was duidelijk een scheurtje in het bot zichtbaar."

"Natuurlijk is dit - zo kort nadat ik blij bij Ajax binnenkwam - vervelend, maar geblesseerd raken is inherent aan voetbal. Bij FC Volendam heb ik de laatste vier jaar alles gespeeld. De vorige keer dat ik aan de kant stond, was nadat ik een glasplaat op mijn been had gekregen," zei de doelman die zodra het kan weer wil gaan trainen.

"Ik kan alleen geen ballen vangen. Mijn hand zit nu vier weken in het gips en daarna zal ik hem moeten 'optrainen'. Zodra de zwelling een beetje weg is, kan ik echter al hardlopen en krachtoefeningen doen."

Grote update voor Brawn GP

Het Formule 1-team Brawn GP neemt een grote aerodynamische update mee naar Hongarije. Hiermee moet het team de stap voorwaarts zetten die het nodig heeft om de strijd met Red Bull Racing aan te kunnen.

"We hebben een grote aërodynamische upgrade klaar voor Hongarije, die voor meer neerwaartse druk en een betere balans in de auto moet zorgen", zei teambaas Ross Brawn. De afgelopen races verliepen voor Brawn niet zo als gewild, terwijl Red Bull de volle winst pakte. "Het team heeft veel obstakels moeten overwinnen om hier te komen. Ik ben vol vertrouwen dat we onze leidende posities in het constructeurs- en rijderskampioenschap kunnen behouden."

"De laatste twee races waren wel erg frustrerend voor het team. We hebben niet het maximale uit onze auto weten te halen, terwijl onze tegenstanders juist een stap voorwaarts hebben gezet. We zijn echter vol vertrouwen dat de prestaties van de BGP 001-auto uit het eerste deel van het seizoen niet zomaar zijn verdwenen en dat de problemen van de laastste tijd te maken hadden met de specifieke omstandigheden op Silverstone en de Nürburgring."

Marketingbureau GR8 Industries failliet

Sportmarketingbureau GR8 Industries is op last van de rechter in Breda failliet verklaard. Het bedrijf doet onder meer het management van IndyCar-rijder Robert Doornbos. In het verleden had het Christijan Albers en het Formule 1-team van Spyker onder haar hoede.

Het in 2004 opgerichte bedrijf van Lodewijk Varossieau heeft een schuld van 150.000 euro die opgeëist werd door twintig partijen. Onlangs nog had het bedrijf een contract afgesloten met Codemasters dat een Formule 1-spel ontwikkelt.

Gat tussen Mass Effect en Mass Effect 2 gevuld door comic

Mass Effect 2 zal niet direct na het einde van Mass Effect beginnen, maar om je toch een idee te geven van wat er tussen deze twee games gebeurd is, slaan Electronic Arts en Dark Horse Comics de handen ineen. Dark Horse gaat namelijk een comic verzorgen die het verhaal tussen deel één en twee van Mass Effect vertelt.


Coverart van de nieuwe comic

De comic krijgt als titel Mass Effect: Redemption en het eerste van de vier delen zal op 6 januari 2010 verschijnen. Het verhaal is van Mac Walters, die ook het verhaal voor Mass Effect 2 heeft geschreven. Het script van de comic ligt in de handen van John Jackson Miller (Star Wars Knights of the Old Republic, The Invincible Iron Man) en de plaatjes worden verzorgd door Omar Francia (Star Wars Legacy).

Prince of Persia komt in comic-vorm

Na het nieuws van de Prince of Persia: Sands of Time is op de Comic-Con in San Diego ook bekend geworden dat de prins een eigen comic zal krijgen. Schrijver van de strip is niemand minder dan Jordan Mechner, de oorspronkelijke bedenker van Prince of Persia. Todd McFarlane zal de cover ontwerpen.

De comic zal 128 pagina's tellen en zes verschillende verhalen vertellen. Alle zes verhalen vormen samen een prequel voor de film die komend jaar uit zal komen. Disney Book Group zal de comic in zowel hard- als paperback uitgeven in een eerste oplage van 125.000 stuks.

Astarloza gaat voor goed klassement

Mikel Astarloza reed gisteren niet voor het eerst in deze Tour de France in de aanval, maar schreef de etappe uiteindelijk wel op zijn naam. In de slotfase reed de Bask weg uit een kopgroep van vier man en wist zijn belagers zes seconden voor te blijven.

Na afloop van de etappe kon Astarloza het nog maar nauwelijks bevatten. Het was voor hem pas de derde ritzege uit zijn carričre als wielrenner. "Ik kon het nauwelijks geloven toen ik alleen over de streep ging. Ik ben helemaal geen winnaarstype. Ik kan wel goed klimmen en tempo rijden, maar ik heb nu eenmaal geen goede sprint in huis. Daarom moest ik het proberen met een aanval van ver."

"Ik ben zeer gelukkig dat het me eindelijk gelukt is. Mijn doel was om dit jaar een etappe te winnen en daar ben ik in geslaagd. De Tour is echter nog niet afgelopen en nu ga ik voor een goed klassement. Ik heb al eens de top tien gehaald."

Jaap De Hoop Scheffer gaat goed vooruit

Secretaris-generaal Jaap de Hoop Scheffer van de NAVO gaat goed vooruit. "Zijn toestand ontwikkelt zich gunstig", aldus een woordvoerster van het St. Elisabethziekenhuis in de Brusselse deelgemeente Ukkel vandaag. De NAVO-chef werd gisteren in dit ziekenhuis opgenomen met een trombose.

Volgens de woordvoerster van het ziekenhuis werd die veroorzaakt door een "hartfalen". De Hoop Scheffers woordvoerder ontkende dinsdagavond nog dat zijn baas een hartaanval had gehad.

In het ziekenhuis is een kleine bloedprop verwijderd die een ader blokkeerde. Volgens de woordvoester is nog niet te zeggen wanneer De Hoop Scheffer naar huis mag.

Vrijwel volledige tracklist Guitar Hero 5 onthuld

Een nieuwe week, een nieuwe update voor de tracklist van Guitar Hero 5, maar gelukkig is er ook meer te melden dan dat. Zo heeft Activision onthuld dat het afgelopen is met muziek vrijspelen in de careermode, alle nummers zullen vanaf het begin af aan speelbaar zijn. Uiteraard zal er wel een careermode zijn, maar hierin unlock je nu nieuwe omgevingen, karakters, kostuums en instrumenten. Daarnaast kun je niet langer vijf sterren verdienen, nee, het zijn er nu zelfs zes. Vijf voor hoe goed je presteert tijdens het nummer en een extra ster voor het halen van specifieke doelen zoals zo veel mogelijk noten raken door omhoog te strummen.

In multiplayer verandert er ook het een en ander. Zo zal je niet langer echt als groep spelen, maar meer als verzameling individuen. Als één van de spelers verzaakt zal er een zogenaamde "revival meter" verschijnen die de andere spelers kunnen opvullen. Hoe langer ze daar over doen, hoe moeilijker het wordt. Ook zal Star Power niet meer gedeeld zijn, al is het nu zo dat als je balkje te vol wordt, het restant naar de andere spelers gaat. Verder kun je een speciale multiplier halen die geactiveerd wordt als de hele band een bepaald stuk goed speelt, dit kan oplopen tot 11X meer punten.

Vers onthulde tracks
AFI - "Medicate"
A Perfect Circle - "Judith"
Billy Idol - "Dancing With Myself"
Brand New - "Sowing Season (Yeah)"
Bush - "Comedown"
The Derek Trucks Band - "Younk Funk"
Duran Duran - "Hungry Like The Wolf"
Eagles Of Death Metal - "Wannabe In L.A."
Gorillaz - "Feel Good Inc."
Gov't Mule - "Streamline Woman"
Grand Funk Railroad - "We're An American Band"
Iron Maiden - "2 Minutes To Midnight"
King Crimson - "21st Century Schizoid Man"
No Doubt - "Ex-Girlfriend"
Peter Frampton - "Do You Feel Like We Do? (Live)"
Public Enemy Featuring Zakk Wylde - "Bring the Noise 20XX"
Rush - "The Spirit Of Radio (Live)"
Scars On Broadway - "They Say"
Smashing Pumpkins - "Bullet With Butterfly Wings"
Spacehog - "In The Meantime"
Sunny Day Real Estate - "Seven"
T. Rex - "20th Century Boy"
Weezer - "Why Bother?"
Wild Cherry - "Play That Funky Music"

Eerder onthulde tracks
Attack! Attack! UK - "You And Me"
Band Of Horses - "Cigarettes, Wedding Bands"
Beastie Boys - "Gratitude"
Beck - "Gamma Ray"
Billy Squier - "Lonely Is The Night"
Blur - "Song 2"
Bob Dylan - "All Along The Watchtower"
Bon Jovi - "You Give Love A Bad Name"
Children Of Bodom - "Done With Everything, Die For Nothing"
Coldplay - "In My Place"
Darker My Love - "Blue Day"
Darkest Hour - "Demon(s)"
David Bowie - "Fame"
Deep Purple - "Woman From Tokyo ('99 Remix)"
The Duke Spirit - "Send A Little Love Token"
Elliott Smith - "L.A."
Elton John - "Saturday Night's Alright (For Fighting)"
Face To Face - "Disconnected"
Garbage - "Only Happy When It Rains"
Iggy Pop - "Lust For Life (Live)"
Jeff Beck - "Scatterbrain (Live)"
Johnny Cash - "Ring of Fire"
John Mellencamp - "Hurts So Good"
Kaiser Chiefs - "Never Miss A Beat"
Kings Of Leon - "Sex On Fire"
Kiss - "Shout It Out Loud"
Love and Rockets - "Mirror People"
Muse - "Plug in Baby"
My Morning Jacket - "One Big Holiday"
Nirvana - "Lithium (Live)"
The Police - "So Lonely"
Queens Of The Stone Age - "Make It Wit Chu"
Rammstein - "Du Hast"
Rose Hill Drive - "Sneak Out"
Santana - "No One To Depend On (Live)"
Sonic Youth - "Incinerate"
Screaming Trees - "Nearly Lost You"
Stevie Wonder - "Superstition"
Sublime - "What I Got"
The Bronx - "Six Days A Week"
The Rolling Stones - "Sympathy for the Devil"
The Sword - "Maiden, Mother & Crone"
The White Stripes - "Blue Orchid"
Thin Lizzy - "Jailbreak"
Thrice - "Deadbolt"
Tom Petty & The Heartbreakers - "American Girl"
Vampire Weekend - "A-Punk"
Wolfmother - "Back Round"

Rutten baalt van rode kaart Afellay

Fred Rutten was gisteravond niet te spreken over de rode kaart, die Ibrahim Afellay kreeg. De middenvelder van PSV, die met zijn ploeg een oefenwedstrijd tegen Racing Genk speelde, moest het veld na acht minuten spelen al verlaten.

Afellay ontving de rode kaart, nadat hij heftig op Daniel Tozser reageerde. De laatstgenoemde speler raakte de middenvelder namelijk van achter. "Dat was niet verstandig en dat weet hij zelf ook," liet Rutten weten. "Ik denk dat hij hier wel lering uit trekt."

Rutten had nog geen idee of de rode kaart gevolgen zal hebben. "Ik weet dat je in Nederland alleen geschorst wordt voor vriendschappelijke wedstrijden. Hoe de internationale regelgeving in elkaar zit, weet ik niet."

PSV won het duel met Racing Genk overigens wel. Na negentig minuten stond er 0-1.

Recordaantal VS-doden in Afghanistan

In Afghanistan zijn in de maand juli al 31 Amerikaanse militairen omgekomen. Niet eerder sneuvelden zoveel VS-militairen in een maand sinds de Amerikaanse invasie eind 2001. Dat meldde The Washington Post vandaag.

Washington stuurde de afgelopen tijd duizenden extra militairen naar Afghanistan. Die worden vooral in het zuiden gestationeerd waar veel gevechten met de Taliban zijn. Bovendien maken de Taliban steeds meer gebruik van bermbommen waardoor veel militairen sneuvelen.

Deskundigen verwachten dat door de nieuwe Amerikaanse strategie het dodental aan Amerikaanse zijde de komende tijd nog wel zal blijven oplopen. Tot dusver was de juni 2008 de bloedigste maand voor de Amerikanen met 28 doden.

Recordaantal VS-doden in Afghanistan  (foto: ANP)

Totti verlengt tot 2014 bij AS Roma

Francesco Totti blijft zijn hele loopbaan bij AS Roma spelen. De aanvallende middenvelder staat op het punt om zijn contract te verlengen tot 2014.

De Italiaanse sterspeler van Roma hoopt woensdag zijn handtekening te zetten onder zijn nieuwe vijfjarige verbintenis. "Ik blijf tot de zomer van 2014 bij AS Roma. Of sommige mensen dat nou leuk vinden of niet."

Totti zal de komende vijf seizoenen nog vijf miljoen euro netto per jaar verdienen. Roma wil de international na zijn voetballoopbaan aan de club verbinden. Er werd naast zijn contract ook over een bestuursfunctie gesproken.

Pellizotti wil weer aanvallen

De kans is groot dat Franco Pellizotti de bolletjestrui naar Parijs zal brengen. De Italiaan heeft op dit moment 159 punten in het bergklassement veroverd. Op gepaste afstand volgt Egoi Martínez, die 58 punten minder heeft.

Pellizotti kent in elk geval een goed verloop van de Tour de France. De renner van Liquigas reed al drie etappes in de aanval en wil ook vandaag weer vooraan rijden. "Morgen (vandaag, red.) wordt een zware dag, maar ik zou graag weer aanvallen. Ik verwacht wel dat de klassementsrijders op de laatste twee bergen vol gaan rijden," liet hij weten.

Daarnaast liet Pellizotti, die de Giro d'Italia als derde afsloot, weten dat hij zich niet op het klassement zal richten. "Ik zou hooguit in de top vijf kunnen eindigen. Daarom heb ik gekozen om te proberen de bolletjestrui te pakken."

Liquigas heeft voor het eindklassement nog altijd twee ijzers in het vuur. Vicenzo Nibali staat momenteel op de zesde plaats en Roman Kreuziger is op de twaalfde stek terug te vinden.

Contador houdt Wiggins in de gaten

Alberto Contador slaagde er gisteren in om de zestiende etappe zonder veel problemen af te sluiten. De Spanjaard moest nog wel op een aanval van de broertjes Schleck reageren, maar kraakte op geen enkel moment.

De Spanjaard, die de gele trui om zijn schouders heeft hangen, zal de komende dagen vooral op Bradley Wiggens letten. De Brit, die in het verleden als baanwielrenner actief was, kent een uitstekende Tour de France en staat op dit moment derde in het algemeen klassement.

"Saxo Bank reed sterk, maar we slaagden er telkens in om aan te sluiten. Toen Armstrong moest lossen, hebben we ons wat ingehouden. Hij is een grote kampioen," liet de drager van de gele trui na afloop van de rit weten.

"Woensdag wordt een lastige dag. Het wordt moeilijk om de rit te controleren. Ik verwacht al een aanval op de eerste col. Ik moet nog opletten voor Wiggins, want die klimt sterk en heeft ook een goede tijdrit in de benen."

Nibali richt pijlen op witte trui

Vincenzo Nibali zal zich de komende dagen op de witte trui van Andy Schleck gaan richten. De kwaliteiten van de Italiaan zijn al geruime tijd bekend, maar tijdens de Tour de France wil de renner van Liquigas daar nog een schepje bovenop doen.

"Ik voel me erg goed en ik ben klaar om te vechten voor een hogere postitie in het algemeen klassement," liet Nibali aan Cyclingnews weten. "Het zal zeker niet makkelijk worden omdat ik veel concurrenten heb die moeilijk op achterstand zijn te zetten."

"In de tijdrit in Annecy zal ik voor een goed resultaat gaan, net als op de Mont Ventoux. Tijdens de Dauphiné heb ik die klim goed bestudeerd en die zal veel slachtoffers hebben. Voor de witte trui zal het niet onmogelijk zijn om Andy Schleck te verslaan."

IJsland is gewaarschuwd

Minister Verhagen van Buitenlandse Zaken heeft zijn collega in IJsland voorgehouden dat zijn land de overeenkomst over de Icesave-zaak moet goedkeuren, als IJsland wil voldoen aan de eisen om tot de Europese Unie toe te treden.

Het parlement van IJsland dreigt twee leningen van in totaal 4 miljard euro af te keuren. De IJslandse regering heeft die leenovereenkomsten gesloten met Nederland en Groot-Brittannië, onder voorbehoud van ratificatie door het parlement. De stemming daarover is mogelijk deze week.

Nederland schiet met een vijftien jaar durende lening van 1,3 miljard euro tegen 5,55 procent rente de schade voor die IJsland aan voormalige spaarders van het failliete Icesave moet betalen. IJsland moet de eerste 20.887 euro van elke spaarder compenseren.

"Een oplossing van de problemen rond Icesave zou een snelle behandeling van de IJslandse aanvraag van het lidmaatschap van de Europese Unie zeer ten goede komen", heeft Verhagen naar eigen zeggen telefonisch aan zijn IJslandse ambtgenoot Ossur Skarphedisson laten weten. "Het zou laten zien dat IJsland de EU-richtlijnen in de praktijk serieus neemt."

De PvdA-fractie gaat nog een stap verder. PvdA-Kamerlid Luuk Blom: "Wij willen pas gesprekken beginnen met IJsland als alles rond is. Eerst het geld, dan pas praten."

Verhagen stelt dat het belang van de Nederlandse spaarder voorop moet staan, maar die zal niets merken van een eventueel wegstemmen van de leenovereenkomst. De Nederlandse overheid heeft gedupeerde spaarders al tot een saldo van 100.000 euro gecompenseerd.

Het parlement van IJsland stemde vorige week in met de plannen van zijn regering om toe te treden tot de EU. Verhagen stelt dat Nederland wil dat landen aan alle Europese criteria voldoen voordat ze tot de unie kunnen toetreden. "Dat geldt ook voor de naleving van de richtlijn over het depositogarantiestelsel", staat in een persbericht van het ministerie naar aanleiding van het telefoontje van Verhagen met IJsland.

Of het omfloerste dreigement van Verhagen doel treft is de vraag. Want Links Groen, de partij in de regering die de sleutel in handen heeft om het parlement voor of tegen de deal te laten stemmen, is eurosceptisch. De bevolking van IJsland is tegen de leenovereenkomsten met de Nederlanders en de Britten.


IJsland is gewaarschuwd  (foto: DAG)

Vacansoleil trekt Pool aan

De Pool Michal Golas rijdt vanaf 1 augustus bij het Nederlandse Vacansoleil. De 25-jarige renner tekende een contract tot en met 31 december 2010.

Op 2 augustus maakt Golas zijn debuut in de Ronde van Polen waarvoor het team een wild card ontving. De renner uit Torun is allround en heeft in het verleden bewezen goed uit de voeten te kunnen in koersen van meer dan 200 kilometer.

Golas is blij met zijn nieuwe ploeg: "Vacansoleil is een team dat zich goed manifesteert, ze kijken naar de toekomst maar ook in het heden. Na een lange periode van weinig competitie ben ik fris en in Polen wil ik me meteen laten zien. Na Polen komen er koersen in België en Frankrijk waar ik met vertrouwen naar uitkijk. Het wordt mijn derde jaar met ploegleider Hilaire Van Der Schueren, hij weet een goede spirit in de ploeg te brengen."


Michal Golas

'Mischa Barton knapt weer op'

Het gaat weer wat beter met de Amerikaanse actrice Mischa Barton.Dat vertelde een woordvoerder van de 23-jarige gisteren tegen het Amerikaanse schowbizzprogramma Access Hollywood.

Barton, die vorige week woensdag werd opgenomen in een psychiatrische kliniek, zou weer plannen hebben om aan het werk te gaan. De exacte omstandigheden zijn nog steeds niet helemaal opgehelderd. De zegsman wilde niet gedetailleerd ingaan op de gezondheidstoestand van de getroebleerde ster.

Eerder deze week zeiden bekenden van de actrice dat ze ten onder gaat aan verslavende middelen. Het drugs- en alcoholgebruik van Barton zouden volgens hen inmiddels zulke vormen hebben aangenomen dat ze er niet meer op eigen kracht mee kan stoppen. Ook zou ze een negatief zelfbeeld hebben.

In 2007 maakte Barton ook een zware tijd door. Eerst werd ze opgenomen in een ziekenhuis en later werd ze gearresteerd voor het bezit van softdrugs en het rijden onder invloed. De actrice verbleef toen een tijdje in een ontwenningskliniek.


'Mischa Barton knapt weer op'  (foto: DAG)

Visueel overzicht multiplayer-maps Gears of War 2

Sommige gelukkigen hebben de All Fronts Collection al mogen downloaden, maar de rest hoeft niet heel lang te wachten, want volgende week ligt de uitbreiding gewoon in de winkels. Deze uitbreiding bevat zeven multiplayer-maps voor de game waarvan Epic nu ook maar wat screenshots heeft vrijgegeven. Daarnaast krijg je ook nog de add-on 'Road to Ruin' voor de campaign, die ook gewoon van Xbox Live te downloaden zal zijn.
Nazi's afschieten in Parijs tijdens Sinterklaas met Saboteur

Pandemic heeft bekend gemaakt dat de WWII-shooter The Saboteur vanaf 4 december in de Europese winkels zal liggen. De game is gebaseerd op een waargebeurd verhaal met Sean Devlin in de hoofdrol. Sean komt in 1940 vast te zitten achter de linies van de Duitsers in het bezette Frankrijk. Gedreven door een lust naar wraak verkent hij Parijs om het de Nazi's met guerrilla-tactieken zo lastig mogelijk te maken. Samen met het Franse verzet, de Britse spionagediensten en een flink arsenaal wapens mag je helpen in de oorlog tegen Hitlers Derde Rijk.

"The Saboteur is an entirely new take on WWII action gaming. Instead of putting players in the role of a soldier, they'll experience one man's quest for vengeance through an incredible story and an epic range of explosive action. Every street of Paris is alive with options, every block is teeming with action. We're extremely proud of The Saboteur. The art style, intense story, and grand acts of defiance against the Nazis will deliver the one-of-a-kind experience that Pandemic fans have been waiting for," aldus Josh Resnick, President van Pandemic Studios.

The Saboteur zal verschijnen voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC.

Hoe bereidt een ontwikkelaar zich voor op gamesbeurzen?

Een aantal keren per jaar hebben pers en/of publiek de mogelijkheid om in een grote setting de nieuwste games te bekijken en soms zelfs spelen. De meest bekende beurzen zijn de E3, de Tokyo Game Show en de Gamescom, opvolger van de Games Convention, opvolger van de ECTS. Daarnaast zijn er andere beurzen zoals deze week de Comic-Con in San Diego, een grote beurs open voor pers en publiek en daarmee de beste mogelijkheid voor bedrijven in de States om games direct aan het publiek te tonen. Voor velen zal duidelijk zijn hoe de media zich voorbereiden op zo'n beurs, en voor diegene die het niet weten hebben we een column geplaatst vorig jaar over onze voorbereidingen voor Leipzig. Maar hoe bereidt een developer zich voor op dit soort evenementen? BioWare geeft een kijkje in de keuken.

Het demonstreren van een game kent een aantal fasen. Allereerst ga je kijken naar welke game je wilt demonstreren? Wat je daarvan wilt laten zien? Wie dat gaat laten zien? Heb je je een speciale versie van de game nodig? Wat te doen als de game crasht? Als voorbeeld neemt BioWare de game Dragon Age: Origins die te zien zal zijn op PC en consoles. Maar de games verkeren nog in development dus moet er met 'builds' gewerkt worden. De eerste stap is dus kijken of je een build hebt die je kunt gebruiken of dat je er een moet ontwerpen die specifieke dingen kan.

Heb je eenmaal een build, dan laat je die drukken en in dit geval verschepen naar San Diego. Uiteraard is er altijd de kans dat de discs de toch niet overleven of gewoon verdwijnen, dus worden er back-ups meegenomen op USB-schijven. Dan komt het probleem met de consoles, wat gebeurt er als er eentje het laat afweten. Moeten er back-ups worden meegenomen en zo ja, hoeveel. Voor de PC is de vraag of de build getest kan worden op de hardware waar hij daadwerkelijk op gaat draaien. Het kan zijn dat de PC's nooit het hoofdkantoor van BioWare zien en direct naar San Diego gaan. Dan moet er dus ter plekke nog getest worden. Maar als het dan niet werkt? Dan moeten er dus back-up PC's zijn. Grote vraag is dan of er genoeg tijd is geweest om de volledige build door te lopen.

Heb je al die hardware dan kun je nog niks laten zien, je hebt immers monitoren nodig. Die liggen er niet genoeg op kantoor en moeten dus gehuurd worden, maar waar? En voor hoeveel geld? Komen die wel op tijd aan? En zo nee, want moet er dan gebeuren? Is alle hardware aanwezig, zijn dan alle benodigde kabeltjes er ook? Is er een internetverbinding beschikbaar? Is er een draadloze microsofoon en werkt die ook goed? De spreker is te laat, niet aanwezig of zit thuis met de varkensgriep, wat gaat er dan gebeuren?

Tel bij dit alles de voorbereidingen op die in onze column van vorig jaar ook te lezen waren en je kunt je indenken dat developers een boel tijd kwijt zijn aan het zorgen dat jullie en wij lekker de nieuwste games feilloos kunnen spelen of bekijken tijdens beurzen als de komende Comic-Con en eind augustus natuurlijk de Gamescom in Keulen.

Crossende agent in opleiding op non-actief

Een agent in opleiding (21) uit Ede is op non-actief gesteld nadat hij in Zandvoort aangehouden werd wegens het rijden op een crossmotor zonder kentekenplaat. Na zijn aanhouding bleek hij ook niet in het bezit te zijn van een motorrijbewijs.

De agent in opleiding had de motor op een aanhangwagen meegenomen naar de DTM-races op het circuitpark in de badplaats, waar hij als verkeersregelaar werkzaam was. Na zijn aanhouding bleek hij in zijn auto politiespullen te hebben liggen die hij in zijn bezit heeft wegens zijn opleiding. Deze spullen mocht hij echter niet bij zich hebben. Het ging in dit geval om een wapenstok, handboeien en een oefenbusje pepperspray. Daarnaast had hij ook een neppistool in zijn auto liggen.

Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en de zaak is daarmee overgedragen aan justitie. De man was in opleiding bij het korps Gelderland-Midden. Zij hebben vandaag laten weten dat de man buiten functie is gesteld wegens 'ernstig plichtsverzuim'. De zaak wordt onderzocht door het bureau Veiligheid en Integriteit van het korps.

Artsen op wachtlijst voor Afghanistan

Medisch specialisten uit Nederland staan te springen om naar Afghanistan te mogen. De verwondingen van de militairen en burgers daar zijn een enorme uitdaging voor de Nederlandse chirurgen en er is sinds de missie in Uruzgan dan ook een wachtlijst met medisch specialisten ontstaan bij Defensie. Dit meldt het Nederlands Dagblad.

Al sinds 1998 werkt Defensie met twaalf Nederlandse ziekenhuizen samen. Ondanks het afschaffen van de dienstplicht, zijn er zo toch voldoende medisch specialisten en verpleegkundigen die mee willen met uitzendingen.

Veel belangstelling buitenland
Deze unieke werkwijze krijgt veel belangstelling vanuit landen als de Verenigde Staten, Australië, Duitsland en België. Een aantal landen denkt er dan ook over om ook zo te gaan werken. Ziekenhuizen die personeel werven spelen ook handig in op de grote animo onder artsen voor een dergelijke uitzending.

Zij vermelden in hun vacatureteksten dan ook expliciet dat zij met Defensie samenwerken, want alleen chirurgen die bij een van de aansloten ziekenhuizen werken komen in aanmerking voor een uitzending.

Extra geld
Om voldoende medische staf te kunnen inhuren, krijgen ziekenhuizen die met Defensie samenwerken extra geld van Defensie. Zo staan er in het Centraal Militair Hospitaal in Utrecht twee chirurgische teams paraat. Een dergelijk team bestaat uit specialisten, verpleegkundigen en operatieassistenten en zal ongeveer twee maanden uitgezonden worden.

Defensie heeft momenteel ongeveer 350 medisch specialisten en ondersteunend medisch personeel klaar staan. Zij zijn dan ook verzekerd van voldoende medische capaciteit voor de militaire ziekenhuizen op Kamp Holland of in het internationale ziekenhuis op het vliegveld van Kandahar.

Inmiddels zijn er al driehonderd medici uitgezonden naar onder meer de Balkan, Liberia, Irak, Congo en Afghanistan sinds de oprichting van het Instituut samenwerking Defensie en Relatieziekenhuizen (IDR).

Film: The Baby Formula

Eerder deze maand berichtte de frontpage over baanbrekend onderzoek betreffende het kweken van kunstmatig sperma. De balzak volledig onberoerd latend, zijn verschillende wetenschappers er namelijk in geslaagd om menselijke zaadcellen voort te laten komen uit stamcellen. Voor onvruchtbare mannen zou het zodoende dan toch mogelijk zijn om de wereld van enig nageslacht te voorzien. Leuk, maar deze technologie schept wellicht meer mogelijkheden dan dat, ook al zijn deze enigszins aan de spraakmakende kant. Je kunt je immers afvragen in hoeverre de man, als veredelde zaadproducent, nog van enig nut is wanneer zijn altijd zo gewilde zwemmers ineens onnodig zijn voor succesvolle voortplanting. "Lekker laten dobberen," dacht het lesbische stel Lilith en Athena waarschijnlijk. De fictieve documentaire The Baby Formula toont namelijk hoe zij door middel van bovenstaande techniek beiden zwanger worden van elkaar, en legt daarmee gelijk de evenzo absurde als controversiële aard van dergelijk onderzoek bloot.


Sam Raimi gaat Warcraft-film regisseren

Gameverfilmingen worden steeds hotter in Hollywood. Na onder meer Super Mario Bros., Tomb Raider, Street Fighter, Mortal Kombat, Silent Hill, Dungeon Siege en Prince of Persia: The Sands of Time is binnenkort ook het Warcraft-universum aan de beurt om in de bioscopen te verschijnen. De film wordt geproduceerd door Legendary Pictures, Warner Bros. co-financiert de film en Sam Raimi zal de regie voor z'n rekening nemen. Raimi is bij de meesten bekend van z'n Spider-Manfilms, maar staat ook bekend als de regisseur van de Evil Dead-trilogie.
Het is nog niet bekend wie er in de film zullen spelen en welke verhaallijn er gevolgd zal worden. Eerder kondigde Blizzard al wel aan dat de film verteld zal worden vanuit het perspectief van de Alliance, maar inhoudelijke details zijn nog uitgebleven. Zodra we meer weten, laten we het jullie uiteraard weten.

Fouten met voorlopige aanslagen

Er zijn veel fouten gemaakt met de automatische voorlopige aanslagen bij de Belastingdienst. Het is nog niet bekend hoeveel mensen gedupeerd zijn en om wat voor bedragen het gaat. Dit zal de Belastingdienst nu in kaart gaan brengen. De fouten zullen op den duur hersteld worden door geld terug te geven of juist te innen. Dit liet een woordvoerder van de Belastingdienst vandaag weten na een bericht in dagblad De Telegraaf.

Het is mogelijk gedurende het hele jaar geld terug te krijgen (bijvoorbeeld de algemene heffingskorting) of belasting bij te betalen met de voorlopige aanslag.  Via de Belastingtelefoon kwamen er signalen binnen bij de Belastingdienst dat de bedragen die geïnd dan wel gestort werden niet klopten. Een woordvoerder heeft laten weten dat de Belastingdienst dit erg vervelend vindt: "Dit moet niet gebeuren."

Microsoft patenteert de advertentie-kamer

Afgelopen jaar werd de New Xbox Experience gelanceerd. Zo werd het voor de Xbox 360-gebruikers makkelijker om door de menu's te bladeren maar werden er ook nieuwe dingen toegevoegd zoals de Avatars. Dit zijn kleine mannetjes die je kunt customizen en aan kunt kleden zoals jij dat wilt en je kunt ze gebruiken in verschillende games. Dit zal in de toekomst niet het enige zijn wat je er mee kunt doen want er is een patent van Microsoft opgedoken waarin meer plannen met de Avatars genoemd worden.

Het patent gaat over een zogenaamde advertentie-kamer. Het zou mogelijk moeten worden om met je Avatar door deze kamers heen te lopen waarin je helemaal dood wordt gegooid met advertenties. Er zullen verschillende kamers zijn van verschillende bedrijven waarin je Avatar zich naar de kamer en dus de advertenties zal kleden. Hieronder een voorbeeldje uit het patent over hoe dit zou moeten werken.

In one example, to advertise the movie TRANSFORMERS, an advertiser may provide the robot BUMBLEBEE, which is a popular character in the movie, as the advertiser-generated avatar. The BUMBLEBEE avatar may include functionality to "transform" between the robot and the CHEVROLET CAMARO depicted in the movie.

In yet another example, to advertiser the ZUNE digital media player from MICROSOFT CORPORATION, an advertiser may provide an image of the ZUNE digital media player as the advertiser-generated avatar. The ZUNE digital media player avatar may include functionality to change colors, change models, and play various digital media.

Maar wat zit er dan in voor de gamer? Voor het bezoeken van zo'n kamer word je namelijk gecompenseerd door spulletjes voor je Avatar of is het mogelijk dat je die ontzettend gave Zune-Avatar buiten de kamer kunt gebruiken. Daarnaast wordt het mogelijk om in de kamers verschillende vragen te beantwoorden waarmee prijzen gewonnen kunnen worden.
30.000 gevangenen wegbezuinigd

Tienduizenden gevangenen zijn maar wat blij met de enorme bezuinigingen in Californië. Ongeveer dertigduizend van hen mogen namelijk naar huis. Dit heeft Gouverneur Schwarzenegger gezegd.

De gevangenen zijn echter niet helemaal vrij, maar hun gevangenisstraf wordt omgezet in huisarrest. Hiermee wil de gouverneur ongeveer een miljard dollar besparen. De staat Californië, een van de grootste economieën ter wereld, zal ingrijpende maatregelen moeten nemen, om het begrotingstekort van 26 miljard dollar weg te werken.

De genoemde maatregel is onderdeel van een groter pakket dat de Democratische en Republikeinse leiders hebben samengesteld. Dit maakte Schwarzenegger gisteren bekend.

Film: The Escapist

Ontsnappen uit een gevangenis, dat is altijd een leuk verhaal om een film over te maken. Kijk naar films als Escape From Alcatraz en het briljante Shawshank Redemption. Films die nu nog steeds op televisie uitgezonden worden en die heel veel mensen kennen. Nu is er een nieuwe Engelse productie verschenen. De poster maakt al duidelijk dat dit de beste ontsnappingsthriller is sinds laatst genoemde film. The Escapist is de veelzeggende titel van deze nieuwe film. Is hij daadwerkelijk zo goed?

Schip met 185 mensen zinkt

Een schip met 185 mensen aan boord is in de haven van Manaus in Brazilië gezonken. De officiële berichten melden dat er minimaal één opvarende, een meisje van 8 jaar, is omgekomen. Hoeveel doden er in totaal zijn gevallen is nog niet bekend.

Het roer van het schip zou zijn afgebroken terwijl het op de Amazone voer. Vanwege dit technische probleem keerde het schip terug richting de haven, maar het begon gaandeweg te zinken. Mensen die aan wal stonden en het ongeluk zagen gebeuren, hebben veel passagiers gered. In het water wordt door duikers naar slachtoffers gezocht.

Steeds meer mensen naar psycholoog

Steeds meer Nederlanders stappen naar de psycholoog. Dat meldt de Landelijke Vereniging van Eerstelijnspsychologen (LVE), de beroepsvereniging van ongeveer 1100 psychologen, in haar jaarbericht 2008.

Vorig jaar maakten 90.000 mensen gebruik van een psycholoog, Een jaar eerder waren dat er 84.000 en in 2006 bezochten 76.000 mensen een psycholoog. Volgens de LVE zou de toename kunnen komen doordat de psychische hulp sinds 2008 in het basispakket zit.

Uit het jaarbericht blijkt verder dat de meeste mensen bij een psycholoog komen met stemmingsklachten als angsten en depressies of met relatieproblemen. Ongeveer de helft van de cliënten is tussen de 31 en 50 jaar. Ook zochten meer vrouwen dan mannen psychische hulp.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws, om daarover een lastige vraag te stellen. Vandaag een grieperige vierdaagseloper:

Er dreigt enige paniek te ontstaan. Want een van de deelnemers aan de Vierdaagse van Nijmegen heeft misschien de Mexicaanse griep onder de leden. Gisteren heeft ‘ie waarschijnlijk de hele dag lopen proesten en niezen. De mogelijke patiënt is in quarantaine geplaatst, en de verantwoordelijken bezinnen zich nu op maatregelen. Hoezo?

Mogelijk varkensgriep bij Vierdaagse

Een deelnemer van de Nijmeegse Vierdaagse, een Britse militair, is opgenomen met griepverschijnselen. Onduidelijk is nog of hij de Mexicaanse varkensgriep onder de leden heeft. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente vanmorgen bevestigd.

In de loop van de dag wordt duidelijk of de man inderdaad besmet is met het virus. Tot die tijd wordt de man op Heumensoord, het militaire wandelkamp bij Nijmegen, geïsoleerd.

Welke maatregelen de gemeente neemt als er inderdaad sprake is van de varkensgriep, is nog onduidelijk.

Praat hier mee over nut en noodzaak van paniek en overdreven maatregelen.

Film: Ponyo on the cliff by the sea

Binnen het animatiegenre zijn we de laatste jaren behoorlijk verwend geraakt met films uit de stal van Dreamworks en Pixar. Het is dan ook gewaagd als je als producent probeert om hier iets tegenover te stellen. De Japanse Hayao Miyazaki gaat deze uitdaging aan met zijn nieuwste film: Ponyo on the cliff by the sea. Niets computergeweld, niets overmatige special effects, maar puur handtekenwerk. Dat is het signatuur van Miyazaki. Kan Ponyo de strijd aan?

Turk eist geld van NL'se overheid

Hij is boos! Een 58-jarige hoogleraar eist 220.000 dollar en 17.000 euro van de Nederlandse staat. De reden: begin februari werden die geldbedragen in beslag genomen toen de Turk werd aangehouden op Rotterdam Airport. En nu spant hij dus een rechtzaak aan. 

"Ze zetten een vreemdeling het land uit, maar zijn geld blijft achter in de kas van de staat", zegt de advocaat van de Turkse man. Want de hoogleraar wilde asiel aanvragen in Nederland, toen hij uit Engeland kwam. Daarom zou hij veel geld op zak hebben, volgens de advocaat.

Maar het asiel van de Turk werd afgewezen en hij moest rechtsomkeert maken naar Engeland, met een lege beurs. "Voor de staat is contant geld automatisch crimineel geld. Nu moet hij bewijzen dat het niet zo is. En dat gaat hij doen. Mijn cliënt heeft zo zijn eigen redenen om zijn geld in contanten bij zich te hebben. Hij vertrouwt de banken niet", zegt de advocaat

Wanneer de zaak voor de rechtbank gebracht wordt is onbekend.

Moeder probeert eigen zoon te doden

Een 33-jarige vrouw uit het Belgische Floreffe, heeft afgelopen weekend getracht haar eigen zoon te vermoorden. Het 9-jarige knaapje kreeg van zijn moeder een dosis kalmeringsmiddelen, waarna de vrouw met een mes de aderen van de jongen bewerkte.

Hierna probeerde de moeder zelfmoord te plegen, maar tevergeefs. De zus van de vrouw reageerde snel toen zij merkte dat er iets niet in de haak was en kon beiden redden van een wisse dood. Moeder en zoon verblijven nog in het ziekenhuis, maar maken het naar omstandigheden goed.

De politie heeft de moeder nog niet kunnen ondervragen, maar het vermoeden bestaat dat een ongelukkige liefde de oorzaak is voor het doorslaan van de vrouw.

Met dank aan shiznuts voor de submit

TROS eert overleden Ria Brieffies

De TROS besteedt in diverse programma's aandacht aan het overlijden van 'Dolly Dot' Ria Brieffies. Zij stierf maandagavond op 52-jarige leeftijd. De zangeres van de succesvolle meidengroep uit de jaren tachtig leed aan longkanker.

Gisteravond was in actualiteitenrubriek EenVandaag (TROS/AVRO) aandacht voor het overlijden van Brieffies. Het TROS-digitale tv-kanaal Sterren.nl zond gisteravond een in memoriam uit. Op vrijdagavond komt de TROS op Nederland 1 met 'Het beste van de Dolly Dots in Ahoy' (22.00 uur). Dat is een tv-registratie van de hoogtepunten van het reünieconcert dat de Dots in 2007 gaven in Ahoy Rotterdam. Hits als Radio, Don't Give Up en Love Me Just A Little Bit More zullen er de revue passeren.

TROS eert overleden Ria Brieffies  (foto: ANP)

Egypte adviseert niet op bedevaart te gaan

Egypte wil dat kwetsbare landgenoten de komende maanden niet op bedevaart naar Mekka te gaan in verband met de Mexicaanse griep. Dat officiële advies heeft het ministerie van Volksgezondheid gisteren naar buiten gebracht.

Zaterdag overleed een 25-jarige Egyptische vrouw aan de ziekte, nadat zij van de bedevaart naar Mekka was teruggekeerd. De komende vijf maanden vertrekken naar schatting twee miljoen moslims voor de grote en kleine bedevaart naar de heilige steden Mekka en Medina in Saudi-Arabië. Het ministerie waarschuwt "ouderen, zwangere vrouwen, kinderen en mensen die lijden aan chronische ziekten" niet op bedevaart te gaan.

De waarschuwing komt aan de vooravond van een bijeenkomst van Arabische ministers van Volksgezondheid vandaag in Cairo. Zij bespreken dan maatregelen die genomen moeten worden om het bedevaartseizoen veilig te laten verlopen.

Door de Mexicaanse griep zijn al meer dan zevenhonderd mensen gestorven.

Egypte adviseert niet op bedevaart te gaan  (foto: ANP)

KRO kruipt in huid van Frits Spits-spelletje

Kruip in de huid van.... Deze woorden waren in het midden van de jaren '80 dagelijks te horen op het toenmailige Hilversum 3. Daar presenteerde Frits Spits toen zijn radioprogramma De Avondspits. Luisteraars konden zich voordoen als hun idool: een popster, een acteur, sporter, tv-persoonlijkheid etcetera.

Het KRO-programma Theater van het Sentiment (Radio 2) blaast het spelletje in de maand augustus nieuw leven in, zei een KRO-woordvoerster gisteren.

Met vijf vragen wordt getest of de kandidaat de persoon in kwestie 'werkelijk is'. Ook buitenlandse beroemdheden of overleden personen kunnen optreden in Kruip in de huid van... "In het laatste geval brengen we een bezoek aan 'het land van heugenis"', aldus de zegsvrouw.

KRO
Theater van het Sentiment wordt iedere maandag tot en met donderdag uitgezonden van 20.00 tot 23.00 uur op Radio 2.

Sienna Miller verbrandt borsten bijna

Actrice Sienna Miller is aan een opmerkelijk ongeval ontsnapt, zo vertelde ze op een persconferentie in Sydney. Britse krant The Daily Mail meldt dat Miller bijna haar voorgevel in vlammen op zag gaan tijdens een explosie bij de opnames van haar nieuwste film.

In de film G.I. Joe: The Rise of Cobra, vernoemd naar de speelgoedpoppetjes, speelt Sienna de rol van de barones. Bij de opnames van een actiescène stond ze iets te dichtbij een explosie en verbrandde haar borst. "Gelukkig zijn mijn borsten zelf net niet verbrand. Wel het deel ertussen", zegt de actrice.

Mannen kunnen hun hart ophalen bij de nieuwe film van Sienna; het grootste deel van de film is ze namelijk te zien in een strak lederen pakje. Hoewel Sienna zichzelf niet sexy vond in het pakje, zal menig man daar anders over denken.

Met dank aan shiznuts voor de submit

Burgemeester verkleedt zich als nazi

Het gaat volgens een Roemeense antisemitisme-organisatie álle perken te buiten. Radu Mazare, burgemeester van de Roemeense stad Constanta, zou zich voor de lol verkleed hebben als... Naziofficier. Dus diende de organisatie een klacht in.

Het gebeurde allemaal afgelopen zondag; tijdens een modeshow in Mamaia verscheen de burgemeester in het welbekende donkergroene kostuum. Volgens het wetboek in Roemenië riskeert Mazare een gevangenisstraf van maximaal drie jaar.

De burgemeester zelf neemt het allemaal niet zo serieus. Hij verklaart dat hij geïnspireerd werd door de film Valkyrie. In deze film speelt Tom Cruise een Duitse kolonel. Film of niet, de antisemitisme-organisatie heeft vervolging tegen de burgemeester aangevraagd bij de Roemeense antisemitisme-waakhond. 

BREIN: stop The Pirate Bay

Stichting BREIN, die als een dolle hond strijdt tegen 'internetpiraterij', eist dat de Zweedse torrentsite The Pirate Bay onmiddellijk stopt met alle activiteiten in Nederland. Dat maakte de auteursrechtenorganisatie gisteren hard in een kort geding voor de rechtbank in Amsterdam.

The Pirate Bay maakt - volgens stichting BREIN - op grote schaal misbruik van auteursrechten. Ze zouden dat doen door miljoenen internetters toegang te verschaffen tot het - middels externe software en via zogenoemde torrents - gratis downloaden van films en muziek, wat in Nederland overigens volledig legaal is. Hoewel de site voor gebruikers gratis is, verdient The Pirate Bay volgens ruwe schattingen van stichting BREIN 1,2 miljoen dollar per jaar aan advertentieinkomsten. 

De beheerders van The Pirate Bay zijn afgelopen april door de Zweedse rechter veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf wegens het faciliteren van schending van auteursrecht.  De site zelf was geen onderdeel van de aanklacht en is derhalve nog steeds online.

De voorzieningenrechter doet uitspraak op 30 juli.  Mocht BREIN in het gelijk worden gesteld zou het de eerste grove vorm van censuur in Nederland kunnen worden en verregaande gevolgen kunnen hebben voor de vrijheid van informatie en nieuwsgaring.

  

Apple verhoogt winst dankzij iPhone

De iPhone heeft technologieconcern Apple het afgelopen kwartaal een kleine 15 procent meer winst opgeleverd. De populariteit van de iPhone stijgt nog elke dag en was hoofdverantwoordelijk voor het onverwacht goede omzetresultaat.

Van april tot en met juni bedroeg de nettowinst van Apple 1,23 miljard dollar. Vorig jaar was dat in dezelfde periode nog 1,07 miljard dollar. Van april tot en met juni gingen wereldwijd ruim tien miljoen iPhones over de toonbank, dat mede te wijten is aan de introductie van een nieuw model van de telefoon.

Twitter moet oplossing crisis bieden

Het Geldmuseum in Utrecht denkt de kredietcrisis op te kunnen lossen via Twitter. Het museum maakte gisteren bekend dat het een account heeft aangemaakt, en mensen via Twitter met oplossingen kunnen komen voor de crisis.

Dit najaar wordt er in het museum een kredietcrisisroute geopend waar onder andere de beste en leukste oplossingen middels een vermelding te zien zullen zijn. Voormalig ING-bestuurder en voorzitter van de Adviescommissie Toekomst Banken, Cees Maas, zal de winnaars selecteren.

Treinverkeer weer hervat

Het treinverkeer dat als gevolg van een actief onweersgebied op verschillende plekken in het land was ontregeld, is vandaag even naar middernacht weer op gang gekomen. Dat meldde spoorbeheerder ProRail.

Onweersbuien zorgden gisterenavond op verschillende plaatsen in het land voor overlast. Bij Zwolle, Nijmegen, Woerden en Venray raakte het treinverkeer ontregeld door blikseminslag.

Ook het wegverkeer moest in de avondspits op veel plaatsen de snelheid matigen.

Deelnemer Vierdaagse krijgt hartaanval

De warmte heeft lichamelijke effecten gehad op enkele deelnemers van de eerste dag van Nijmeegse Vierdaagse. Als gevolg van de warmte zijn tien mensen flauwgevallen. Een persoon kreeg, vermoedelijk door lichte uitdroging, een hartaanval. De deelnemer is met succes gereanimeerd.

De tien deelnemers die flauwvielen zijn per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis, maar in geen enkel geval is de situatie ernstig, meldt de medische dienst van de Vierdaagse.

De eerste wandeldag van de 93e Nijmeegse Vierdaagse leverde 500 bezoeken aan de Rode Kruis-standjes op. Daarvan kwamen 350 mensen voor het behandelen van blaren. Vijftig mensen moesten door een arts behandeld worden. De zorgredenen van de overige honderd gevallen loopt uiteen.

Vrouw ernstig verbrand door kapotte kraan

Een vrouw uit Almelo heeft tijdens het baden zeer ernstige brandwonden opgelopen door een defecte kraan. Ze is opgenomen in het brandwondencentrum in Groningen.

De vrouw woonde pas twee dagen in het verpleeghuis waar dit alles plaatsvond. De directeur van de zorginstelling waar het verpleeghuis onder valt verklaarde dat er inderdaad sprake was van een defecte thermostaatkraan waardoor het water veel te heet was. TNO doet hier inmiddels onderzoek naar.

Erbij zijn en Bassie beleven

Als klein manneke vond ik het iets om naar uit te kijken. Hèt evenement van de grote vakantie. Dagen van te voren was ik er al mee bezig. Eigenlijk het hele jaar al. De vakantie zelf? Nee, de Kermis! Al vanaf het moment dat de eerste vrachtwagens en woonwagens op de parkeerplaats stationeerden begon mijn hart sneller te kloppen. Een weekje voordat het opbouwen begon, ging al kijken op de pleinen of er al met verf aangegeven stond welke machine waar zou komen.

Harry Potter-acteur krijgt taakstraf

Jamie Waylett, bekend als pestkop Vincent Crabbe uit de Harry Potter-films, heeft van de Britse rechter 120 uur werkstraf gekregen, omdat hij een wietplantage in zijn beheer had. Waar hij overigens nooit een geheim van heeft gemaakt, maar afgelopen april werd hij door de politie gepakt.

De auto waar hij toen in reed vervoerde namelijk acht tassen wiet en een mes. In Waylett's huis troffen agenten nog eens tien hennepplantjes aan.

Op het kweken van wiet staat in Groot-Brittanië maximaal veertien jaar cel. De rechter liet in zijn vonnis meewegen dat het relatief weinig plantjes waren en de acteur het alleen voor eigen gebruik zou telen. 

Boer doodgebeten door mieren

Een Boliviaanse boer is gisteren om het leven gekomen door een overdosis aan mierenbeten. De 42-jarige man was in slaap gevallen onder een boom die bekend staat om de agressieve mierenkolonies die zich er in schuil houden.

Santiago Ortiz had een behoorlijke hoeveelheid alcoholische drank op voordat hij onder de boom in slaap viel. Zo vertelde Rolando Ramos, de politiecommandant van de Boliviaanse stad Beni.

Ortiz, wiens lichaam helemaal onder de mieren zat, was reeds overleden toen de politie arriveerde. Naar alle waarschijnlijkheid had hij zoveel gedronken dat hij in coma is geraakt en daardoor niet wakker is geworden van de mierenbeten.

13-jarig meisje overlijdt na ongeval

Een 13-jarig meisje is gisterochtend rond 7:00 uur om het leven gekomen bij een ongeval op de Stolpweg, ter hoogte van Nieuwerkerk. De puber uit Schouwen-Duiveland kwam in botsing met een vrachtwagen, die kantelde en daarna op de kop in een sloot belandde.

Toen het meisje onderweg naar haar vakantiebaantje was, kwam ze door nog onbekende reden in botsing met de truck. Diverse ambulances en zelfs een traumahelikopter werden ingezet, maar de hulp kwam voor het meisje te laat. Ze overleed ter plaatse aan haar verwondingen. 

De vrachtwagen werd bestuurd door een 41-jarige man uit Middelburg en was geladen met 26 kuub zand.

Met dank aan Orionman8 voor de submit.

Horecaverbod na mishandeling

Een 24-jarige militair uit Rotterdam heeft een horecaverbod gekregen van vijf jaar. Koninklijke Horeca Nederland (KHN), de brancheorganisatie voor de horeca, heeft hem deze straf opgelegd, nadat hij afgelopen weekend in een horecagelegenheid een vrouw verwondde met een kapot glas.

Het gebeurde allemaal in café De Après Skihut in Rotterdam. Een 20-jarige vrouw uit Barendrecht werd door de militair met de glasschreven bewerkt in haar gezicht en bovenlichaam. De politie was snel ter plaatse en arresteerde de man. KHN legde hem direct een horecaverbod op.

De man is de eerste met een Rotterdams verbod. De horecaontzegging komt voort uit een convenant tussen de gemeente Rotterdam, de politie, het Openbaar Ministerie en (KHN) in juni ondertekenden. De elf grootste uitgaansgelegenheden in de Maasstad hebben zich aangeloten bij het convenant.

Kind mept puber om appel

Een opmerkelijk geval op de Dordse Lijnbaan maandagavond. Een 5-jarig opdondertje zou een 11-jarig plaatsgenootje een paar keer flink geschopt hebben na een conflict tussen die twee. De oorzaak van het relletje: een appel.

De 5-jarige kleuter verklaart dat de puber een appel tegen 'zijn' ruit had gegooid. Hierop had hij besloten verhaal te gaan halen bij de 11-jarige, die dat met een aantal goede trappen moest bekopen.

Het opmerkelijkst: het 11-jarig slachtoffer zegt nergens iets van te weten en ontkent in alle toonaarden dat hij mishandeld is.

T-shirt-hitje: 'Ich liebe Rotterdam'

Controversieel T-shirt-hitje in de Maasstad, meldt het AD: er duiken steeds vaker T-shirts op met de tekst ‘Ich liebe Rotterdam’.

De shirts blijken afkomstig van de ontwerpers van ‘tekstueel verwenbureau’ Mwah. In korte tijd zijn er tientallen verkocht en het lijkt een rage te gaan worden.

De Duitstalige liefdesverklaring aan Rotterdam kan bij vijftigplussers uit de zwaar gebombardeerde stad wat gevoelig liggen, beseft een van de bedenkers, Erwin Pols. "Als de mensen ouder zijn, hebben ze er wel eens wat meer moeite mee. Voor hen is de oorlog nog iets dichterbij, ook al hebben ze 'm zelf niet meegemaakt. Ze slaan er dan toch op aan."

Maar het is volgens Pols een positieve boodschap met een knipoog, een poging tot Wiedergutmachung bovendien. Bij de bewakers van de Nederlands-Duitse relaties van het Goethe Instituut valt de grap in elk geval in de smaak. Directeur Joachim Umlauf: "Maar enkele tientallen jaren geleden had dit niet gekund."

Burgemeester Amersfoort op Gay Pride

Albertine van Vliet is burgemeester van Amersfoort. In 2010 organiseert haar stad Roze Zaterdag; een feestelijke dag volledig in het teken van homo's. En om alvast een statement te maken, zal ze 1 augustus tijdens de Amsterdamse Gay Pride meevaren op een eigen bootje.

"Door de burgemeester en wethouder mee te laten varen, geeft het gemeentebestuur het signaal af dat het 27 jaar na de eerste Roze Zaterdag in Amersfoort nu goed toeven is in de stad", zegt een woordvoerder van Keiroze, de boot waarop burgemeester Van Vliet meevaart.

Clooney draagt Crocs voor Afrika

George Clooney gaat reclame maken voor Crocs, een open schoen die veel van waterschoenen wegheeft. De koffiereclame was voor Clooney keiharde commercie, maar wat betreft de Crocs is dat een heel ander verhaal. Hij gaat het namelijk doen voor Afrika.

"Wij kijken of hij ons kan helpen om kinderen in Afrika en andere arme streken van schoenen te voorzien", zegt John Duerden, hoogste baas van Crocs. Crocs zit -ondanks dat de schoenen in 125 landen worden verkocht, en hoe- in financieel zwaar weer en kan daarom publicitair wel een bekendheid gebruiken.

De marketing manager van Crocs ziet het in ieder geval al helemaal zitten: "George is een serieuze man, die wat ouder is en weet waar hij over praat."

Uitslagen oefenduels 21 juli

In augustus wordt er weer gevoetbald in zowel de Eredivisie als in de Jupiler League, als voorbereiding daarop spelen veel clubs oefenduels tegen amateurclubs of tegen elkaar. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

ThuisUitUitslag
RC Genk (Bel) PSV
Toivonen
0-1
Jong FC Utrecht Telstar
Narsingh, Plet, Toivio
0-3*
MVV Kayserispor 0-2
BV Veendam
Klok
Heracles Almelo
Overtoom
1-1
FC Dordrecht NEC 0-0*
Go Ahead Eagles
Gerritsen, Van der Biezen, Colak
Excelsior
Erasmus
3-1
De Graafschap Litex Lovech (Bul) 0-1
VV Schaesberg Roda JC
Hupperts (2), Van Tornhout (2),
Bodor
0-5
CSV Apeldoorn Vitesse
Kaya (3), Kolk (2),
Pröpper
0-6*
Hoogstraten (Bel) RBC Roosendaal 0-0*
Regioteam Garderen FC Zwolle afg
SC Heerenveen
Elm, Sibon
Trabzonspor (Tur)
Alanzinho, Giray Kaçar
2-2
Sporting Braga (Por) FC Twente
Vujicevic (pen/79)
0-1

*gestaakt wegens noodweer

Massale pech voor autovakantiegangers

Nog nóóit zijn er zoveel Nederland met autopech in het buitenland gestrand als dit jaar. In vergelijking met vorig jaar meldden zich duizenden pechgevallen meer bij ANWB-steunpunten in Barcelona, Lyon, München en Athene.

De meeste pechgevallen zijn de klassieke problemen: accuproblemen, gevolgd door oververhitting van de motor en haperende elektronica. De ANWB adviseert dan ook niet alleen de bestuurder, maar ook de auto om de twee uur rijden een kwartiertje rust te gunnen.

Al die duizenden pechgevallen dit zich dit jaar meer voordoen, is een stijging van 14 procent. Dat betekent dat er dit jaar tussen de 20.000 en 30.000 autovakanties gepland zijn. "We zijn een reislustig landje", concludeert de ANWB daarom.

Voor het eerst heeft de ANWB dit jaar een eigen wegenwachtdienst rondrijden in en om het Franse Lyon, een plaats die voor veel vakantiegangers naar Zuid-Frankrijk en Spanje op de route ligt.

Evans: "Doktersbezoek nodig"

Cadel Evans wil bij een dokter op bezoek gaan om uit te laten zoeken wat er met hem aan de hand is. De Australische Silence Lotto-renner werd de afgelopen jaren tweede in de Tour, maar kan dit jaar het tempo van de toppers niet volgen en is kansloos voor het geel.

"Ik ben duidelijk niet op mijn gebruikelijke niveau," zei Evans op zijn site. "Om dat te ontdekken, ga ik nu een dokter bezoeken. Ik ben natuurlijk verschrikkelijk teleurgesteld. Ik had hoge verwachtingen van deze ronde, maar ik ben totaal niet in staat geweest ze waar te maken."

Joe Jackson: van mij geen klappen

MJ-gate continues. Joe Jackson, de vader van Michael, heeft in een tv-interview gezegd zijn zoon nooit met één vinger aan te hebben geraakt. In een interview met CNN-coryfee Larry King zei hij: "Ik heb hem nooit fysiek pijn gedaan. Nooit.

En die uitspraak is opmerkelijk, aangezien hij ooit aan de BBC toegaf zijn zoon met ondermeer een riem aangepakt te hebben. In een tv-interview met de king of pop zelf, beschreef Michael gedetailleerd hoe hij in zijn jeugd mishandeld werd door zijn vader. Taferelen die Joe Jackson nu hardnekking ontkent.

"Ik heb hem opgevoed zoals jij je kinderen zou opvoeden. Waarom zou ik mijn eigen zoon pijn willen doen? Ik hield van hem en hou nog steeds van hem", zei Joe Jackson. Op de vraag waarom Joe niet in Michael's testament staat, antwoordde Joe "als Michael dat zo wilde, dan is dat zo." Het leek hem stug dat het iets te maken had met de mishandelingen, die volgens hem dus nooit plaats hebben gevonden.

Laatste reviews en specials
special
4daagse van qltel - dag 4- Via Cuijk en de Via Gladiola naar het verdiende kruisje!
special
VrijMiBabes #219 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1336
special
De 4daagse van qltel - dag 3 - de dag van Groesbeek
review
Nintendo World Championships: NES Edition
review
Elden Ring: Shadow of the Erdtree
©FOK.nl e.a.