Afperser knipt teen slachtoffer af

Redactie
Van een 38-jarige inwoner uit Bussum is afgelopen weekeinde een teen afgeknipt tijdens een afpersingszaak. Dat heeft de politie Gooi en Vechtstreek vandaag bekendgemaakt.

Het slachtoffer reisde afgelopen weekeinde met zijn zakenpartner, een 37-jarige Amsterdammer, naar België. Zij dachten een zakelijke afspraak te hebben. Toen ze waren aangekomen op de afgesproken plek, bedreigden en mishandelden gewapende mannen hen. Van de 38-jarige man werd een teen afgeknipt. De twee slachtoffers werden ongeveer twaalf uur vastgehouden. Zij werden vrijgelaten op voorwaarde dat zij de volgende dag een aanzienlijk geldbedrag zouden betalen.

De twee slachtoffers zochten contact met de politie. In samenspraak met de recherche spraken de slachtoffers een plek af met de afpersers om het afgesproken geldbedrag te overhandigen. De transactie vond plaats in een hotelkamer in Houten. Daar werden de afpersers aangehouden. Het gaat om twee mannen van 34 jaar oud. Een van hen zegt in het buitenland te wonen, de ander heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. De twee slachtoffers zijn in een ziekenhuis behandeld.

De twee verdachten worden vrijdag aan de rechter-commissaris in Amsterdam voorgeleid. Zij worden verdacht van wederrechtelijke vrijheidsbeneming, afpersing en zware mishandeling. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.