Crossende agent in opleiding op non-actief

Een agent in opleiding (21) uit Ede is op non-actief gesteld nadat hij in Zandvoort aangehouden werd wegens het rijden op een crossmotor zonder kentekenplaat. Na zijn aanhouding bleek hij ook niet in het bezit te zijn van een motorrijbewijs.

De agent in opleiding had de motor op een aanhangwagen meegenomen naar de DTM-races op het circuitpark in de badplaats, waar hij als verkeersregelaar werkzaam was. Na zijn aanhouding bleek hij in zijn auto politiespullen te hebben liggen die hij in zijn bezit heeft wegens zijn opleiding. Deze spullen mocht hij echter niet bij zich hebben. Het ging in dit geval om een wapenstok, handboeien en een oefenbusje pepperspray. Daarnaast had hij ook een neppistool in zijn auto liggen.

Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en de zaak is daarmee overgedragen aan justitie. De man was in opleiding bij het korps Gelderland-Midden. Zij hebben vandaag laten weten dat de man buiten functie is gesteld wegens 'ernstig plichtsverzuim'. De zaak wordt onderzocht door het bureau Veiligheid en Integriteit van het korps.