Double Fine slaat terug naar Activision

J (SocialDisorder)

Begin juni klaagde Activision developer Double Fine aan wegens schending van de uitgaverechten van Brütal Legend. Deze zaak ligt nog onder de spreekwoordelijke hamer, maar Double Fine gaat niet rustig op een uitspraak wachten. In plaats daarvan hebben ze nu een tegenaanklacht ingediend.

Volgens de aanklacht van Activision heeft Double Fine de uitgaverechten van Brütal Legend onterecht overgedragen aan Electronic Arts, nadat de game door Activision werd geschrapt wegens het niet halen van deadlines.
Double Fine slaat nu dus terug met een eigen aanklacht tegen Activision, waarin men zegt dat de deadlines niet gehaald werden omdat de single player-modus uitgebreid moest worden en voice-actors ingehuurd moesten worden die het niveau van Jack Black moesten evenaren. Beide eisen werden gesteld door Vivendi Universal, de eerst uitgever van Brütal Legend, voordat de uitgever werd gekocht door Activision. Bovendien wilde Activision, voordat deze geannuleerd werd, de game inzetten als een Guitar Hero-vervolg, aldus de aanklacht.

Verder is de intentie van Activision niet alleen het annuleren van Brütal Legend, maar de game permanent te vernietigen zodat Guitar Hero geen concurrentie heeft. De aanklacht meldt verder nog dat Activision sinds de overname van Vivendi totaal geen interesse heeft getoond in Brütal Legend.

Activision heeft in een reactie laten weten dat deze aanklacht van Double Fine zinloos is en dat de uitgever nog elke intentie heeft om Brütal Legend uit te geven.
Chief Operating Officer Caroline Esmurdoc liet weten dat Activision de release wil tegenhouden nu ze een uitgever hebben gevonden en de game veelvuldig in de pers komt. Deze aanklacht is dan ook een teken dat Double Fine bereid is om te vechten voor Brütal Legend en daarmee voor het bedrijf, aangezien het voortbestaan van het bedrijf van deze titel afhangt.

Now that we've found a publisher and the game is getting sensational coverage, they want to stop its release. Double Fine's countersuit is a demonstration of our intention to fight for this game — Activision will not kill 'Brutal Legend.

De zaak zal op 30 juli voor komen. We houden jullie op de hoogte.