Gebroeders Schleck tevreden na winst

De broers Fränk en Andy Schleck zijn tevreden na afloop van de zeventiende etappe van de Tour de France. De Luxemburgse broers losten op geletruidrager Alberto Contador na iedereen, waarna Fränk in Le Grand Bornand de etappe mocht winnen.

"Voor nu ben ik tevreden met de witte trui van beste jongere. Maar volgend jaar moet het een andere kleur zijn," zei Andy die nu tweede staat in het klassement. Hij sprak positief over zijn broer Fränk. "Hij werkte 100 procent voor mij en diende geen persoonlijk belang. We staan nu tweede en derde en morgen is de tijdrit, niet onze specialiteit. Toch zijn we er niet bang voor. We hebben dezelfde motivatie als vandaag. Mochten we toch tijd verliezen, dan pakken we die zaterdag terug op de Mont Ventoux."

Fränk zei dat beide Luxemburgse Saxo-renners er het maximale uit hebben gehaald vandaag. "We hebben allebei veel werk verricht en ook veel risico's genomen. Maar dat moet wel als je iets wilt bereiken. We hebben onze sporen achtergelaten in deze geweldige etappe. Ik ben ook trots op mijn broer, die nergens bang voor is en fantastisch werk heeft gedaan. Ik hoop hem nog een keer te kunnen bedanken in de komende dagen."