Film: Ghosts of Girlfriends Past

Jimmy (Westlife-fan)
Als je van Matthew McConaughey hebt genoten in How to Lose a Guy in 10 Days, dan is Ghosts of Girlfriends Past absoluut een film voor jou. Hij gaat verder waar hij in die film was gebleven; vrouwen als makke lammetjes naar het slachthuis begeleiden. Het verhaal wordt verteld met een knipoog naar Charles Dickens’ A Christmas Carol.


De succesvolle modefotograaf Connor Mead (Matthew McConaughey, Failure to Launch, Wedding Planner) houdt van zijn vrijheid, plezier en van vrouwen, héél veel vrouwen. Hij is een verstokte vrijgezel die er niet voor terugdeinst om verschillende vrouwen tegelijk te dumpen via een conference call. Het woord 'liefde' komt namelijk niet voor in zijn vocabulaire en is eigenlijk iets voor de zwakkeren en laag opgeleiden; hij huivert al bij de gedachte om lepeltje-lepeltje te moeten liggen. Zijn gebrek aan liefde en romantiek valt niet helemaal in goede aarde bij zijn jongere broer Paul (Breckin Meyer, Road Trip), die op het punt staat te gaan trouwen.


Op de repetitie van het huwelijksfeest komt Connor zijn jeugdvriendin weer tegen, Jenny Perotti (Jennifer Garner, Alias, 13 Going on 30). Maar Connor zou Connor niet zijn als hij niet eerst alle bruidsmeisjes minstens een keer in bed heeft gehad. Wanneer hij even op zijn kamer zit, verschijnt plotseling de geest van een ex-vriendin. Zij neemt Connor mee naar het verleden om hem het een en ander te laten zien. Tijdens deze momenten met de geesten van vroeger, heden en de toekomst, naar het voorbeeld van Charles Dickens‘ A Christmas Carol, komen we meer over Connors leven te weten. De kijker komt er op deze manier achter wat ervoor gezorgd heeft dat Connor een schaamteloze vrouwenverslinder is geworden. Wellicht komt hiermee ook het antwoord op de vraag of hij de kans krijgt om de liefde van zijn leven te veroveren en te behouden...


We krijgen de Matthew McConaughey te zien zoals we van hem gewend zijn in romkoms. Als Connor Mead is hij de soepele womanizer die zijn zaakjes goed voor elkaar heeft en de vrouwen vallen bij bosjes voor hem. Een leuke bijrol heeft Michael Douglas (Basic Instict, Falling Down) als de reeds overleden Uncle Wayne die een mentor was voor Connor en hem de fijne kneepjes van het vak heeft geleerd. Verwacht van Ghost of Girlfriends Past geen plotwendingen of diepgaande dialogen, maar zie het als een luchtige film om met je vriend/vriendin(nen) heen te gaan en er een gezellige avond van te maken.


Label: RCV Entertainment Releasedatum: 18 juni 2009 Kijkwijzer:
Waardering film:

Kijk voor meer films en dvd’s in Film, Tv & Radio.