Goedemorgen!

Driek (DriekOplopers)

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws, om daarover een lastige vraag te stellen. Vandaag een grieperige vierdaagseloper:

Er dreigt enige paniek te ontstaan. Want een van de deelnemers aan de Vierdaagse van Nijmegen heeft misschien de Mexicaanse griep onder de leden. Gisteren heeft ‘ie waarschijnlijk de hele dag lopen proesten en niezen. De mogelijke patiënt is in quarantaine geplaatst, en de verantwoordelijken bezinnen zich nu op maatregelen. Hoezo?

Welke maatregelen? Als die meneer écht de Miexicaanse griep heeft, dan heeft ‘ie mogelijk al allerlei mede-wandelaars besmet. Of juist niet, want hoe besmettelijk is griep in de buitenlucht? Waaien de virussen dan weg? En gaat het nu écht om veel mensen? 40.000 wandelaars. Ja? En? Als een grieppatiënt in de hal van het Utrechtse Centraal Station een paar keer niest, dan worden toch ook tienduizenden mensen aan zijn spetters blootgesteld?

Delen we nu Tamiflu uit aan de Nijmeegse wandelaars? Hebben treinreizigers dan ook allemaal recht op een griepprik? Kondigen we een samenscholingsverbod af? Kunnen alle betrokkenen mij even laten weten, wanneer zij ophouden met allerlei paniekvoetbal? Die epidemie komt er toch wel. Het heeft weinig zin, om nu al het openbare leven stil te leggen.