Verhoeven: "Het was een tikkie van niks"

Peterselieman
Ajax-doelman Jeroen Verhoeven reageert laconiek op zijn gebroken hand. De van Volendam overgekomen keeper brak zijn middenhandsbeentje toen hij tijdens de training over een hekje sprong. "Het was een tikkie van niks."

"Tijdens een loopoefening moesten we over een hekje springen en tikte ik met mijn ringvinger het randje aan," zei Verhoeven die niets merkte van het voorval. "Het was niet pijnlijk en ik heb gewoon doorgetraind. Na afloop werd mijn hand echter dik, waarna de dokter uit voorzorg een fotootje wilde maken. Gelukkig maar, want er was duidelijk een scheurtje in het bot zichtbaar."

"Natuurlijk is dit - zo kort nadat ik blij bij Ajax binnenkwam - vervelend, maar geblesseerd raken is inherent aan voetbal. Bij FC Volendam heb ik de laatste vier jaar alles gespeeld. De vorige keer dat ik aan de kant stond, was nadat ik een glasplaat op mijn been had gekregen," zei de doelman die zodra het kan weer wil gaan trainen.

"Ik kan alleen geen ballen vangen. Mijn hand zit nu vier weken in het gips en daarna zal ik hem moeten 'optrainen'. Zodra de zwelling een beetje weg is, kan ik echter al hardlopen en krachtoefeningen doen."