Vrouwen verkracht voor executie in Iran

Bizarre taferelen in Iran. Leden van de gevreesde Iraanse paramillitaire groepering Basij verkrachten vrouwen in de nacht voor hun executies.

In de nacht voor de terechtstellingen trouwen bewakers van de gevangenissen met de vrouwelijke gevangenen om op die manier de verkrachtingen legaal te maken binnen het huwelijk. Daarna mogen de vrouwen geëxecuteerd worden, omdat ze geen maagd meer zijn. Dit heeft een anonieme man binnen de groepering onder leiding van religieus leider Ali Khamenei verteld. Volgens eigen zeggen kreeg de man de eer om tijdelijk met jonge meisjes te trouwen die ter dood veroordeeld waren en betuigt nu spijt.

Enkele vrouwelijke gevangenen kregen verdovende middelen, zoals slaappillen, toegediend om ze rustig te maken. Ondanks dit vochten de vrouwen tegen hun verwachtingen en waren ze nog banger voor de vernederingen dan voor de executies die zouden volgen. De anonieme man vertelt over een schrijnend geval dat één van de vrouwen haar gezicht en nek open gekrabd heeft tijdens de onteringen. Hij heeft de vrouwen het horen uitschreeuwen en huilen. Hij geeft aan dit nooit meer te vergeten.

Zelf is de man net vrijgekomen uit de gevangenis. Hij zat gevangen omdat hij twee tieners, die tijdens demonstraties rond de laatste verkiezingen waren opgepakt, had bevrijd.

Met dank aan Misan voor het herschrijven van de submit!