Bejaarde man (82) aangerand

Woonzorgcentrum De Kastanjehof in Amsterdam heeft bij de politie aangifte gedaan van aanranding van een 82-jarige bewoner met Alzheimer. De politie heeft de verdachte, een buurtbewoner, op het oog en verwacht hem op korte termijn te kunnen aanhouden. Dat bevestigde een woordvoerster vandaag naar aanleiding van een bericht daarover in Het Parool.

Op 14 juli rond twee uur ’s middags ontdekten verpleegkundigen van het verzorgingshuis tijdens hun ronde dat bij de bejaarde man seksuele handelingen werden verricht. "Ze schrokken daarvan en hebben het verstoord", aldus de politiezegsvrouw. De verdachte was een bekende in De Kastanjehof. "Hij at regelmatig een hapje mee."

Het personeel schakelde daarop de zedenpolitie in. Die kwam ter plekke om het slachtoffer op te vangen en sporenonderzoek te doen.

De volgende dag heeft de buurtregisseur de 60- jarige verdachte al een toegangsverbod tot het verzorgingshuis gegeven. Nu de politie eergisteren de aangifte heeft binnengekregen, kan ze de man horen, aldus de woordvoerster.