FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 21 juli 2009

Film Shutter Island krijgt eigen game

Dit najaar lanceert Oscarwinnaar Martin Scorsese zijn nieuwste samenwerkingsproject met acteur Leonardo diCaprio genaamd Shutter Island. In deze film reizen we samen met Leo, die U.S. Marshal Teddy Daniels speelt, in het jaar 1954 af naar Shutter Island, een kliniek voor criminelen die niet toerekeningsvatbaar zijn verklaard.

Een van de moordenaars is ontsnapt en het is aan Teddy om uit te zoeken waar ze heen is en haar terug te brengen. Al snel blijkt alleen dat niet alles zo simpel is als het lijkt en er alles wijst erop dat er sprake is van een samenzwering van de ziekenhuisstaf en de beveiliging. Ontwikkelaar Merscom en Paramount hebben aangekondigd dat er tegelijk met de film ook een game zal verschijnen.

De game zal dezelfde naam dragen als de film, maar niet hetzelfde verhaal volgen. Je kruipt in de huid van een andere U.S. Marshal en het is je doel om vermiste gevangenen op te sporen die verdwenen zijn na een recente orkaan. Door zoeken en het spelen van minigames zal je wel in contact komen met de hoofdpersonen uit de film.

Voor meer gamenieuws kijk je natuurlijk op FOK!games.

Kelly Hildebrandt trouwt Kelly Hildebrandt

In de Amerikaanse staat Florida treedt Kelly Hildebrandt later dit jaar in het huwelijk met Kelly Hildebrandt. Het stel leerde elkaar vorig jaar kennen via de vriendensite Facebook.

Uit verveling zocht de 20-jarige Kelly Hildebrandt (v) uit Florida op een avond op of er naamgenoten op de site stonden. De 24-jarige Kelly Hildebrandt (m) uit Texas reageerde. De twee begonnen te mailen en te bellen en na verloop van tijd hingen ze dagelijks uren met elkaar aan de telefoon.

Toen Kelly (m) na een paar maanden naar Florida afreisde voor een persoonlijke kennismaking met zijn naamgenote was het snel bekeken. De trouwerij staat in oktober gepland.

De twee hebben al eens een probleempje ondervonden doordat ze hetzelfde heten: een reisagent annuleerde een ticket voor een cruise, omdat hij dacht dat iemand per ongeluk dubbel had geboekt. Om verwarring te voorkomen staat op hun trouwkaart ook beider tweede naam vermeld: Katrina en Carl. Een ding weten ze zeker: geen van hun eventuele kinderen zal Kelly heten.


Kelly Hildebrandt en Kelly Hildebrandt  (foto: DAG)

[Upd] Voigt uit Tour na val

Voor Jens Voigt is de Tour voorbij. De renner van het Team Saxobank kwam in de afdaling van de Col du Petit Saint-Bernard hard ten val en werd naar het ziekenhuis vervoerd.

Voigt behoorde tot de vroege aanvallers van de dag, maar werd op de laatste col teruggepakt door de groep met onder andere geletruidrager Alberto Contador. In de afdaling van de Col du Petit Saint-Bernard reed hij over een hobbeltje, waardoor hij met zijn fiets onderuit ging. Hierbij brak ook het stuur van de Duitser af, waardoor hij ongelukkig terecht kwam. Wat de Saxo-renner precies heeft opgelopen is nog onduidelijk.

Update:
Lance Armstrong meldt op zijn Twitter dat het relatief okť is met Voigt: "Just heard from Frank Schleck that Jens is doing ok. Good news."

Update 2:
Jens Voigt heeft bij zijn val een gebroken jukbeen en een hersenschudding opgelopen. Dit blijkt na onderzoek in het ziekenhuis van Grenoble. "Ik hoop dat jullie je kunnen concentreren op de race en wens jullie veel succes met de moeilijke etappe van morgen," aldus Voigt in een bericht aan zijn ploeggenoten.

IJsstokjesboot volbrengt missie

De IJsstokjesboot van Robert McDonald heeft na jaren zijn missie volbracht. Afgelopen week heeft de Thor, zoals de IJsstokjesboot heet, de vaart naar Engeland voltooid en is aangekomen in Ramsgate.

Daar eenmaal aangekomen, was het de bedoeling om over de Theems te varen naar Londen en daar knuffels uit te delen aan kinderen in het ziekenhuis. Echter bleek de stroming te sterk en zijn de knuffels overgeladen in een rubberboot waarna deze zijn uitgedeeld aan de kinderen.

Inmiddels is de IJsstokjesboot weer terug in Breskens. Robert McDonald is van plan om vanuit Breskens terug te varen naar Emmeloord. Ook heeft McDonald laten weten de boot te willen verkopen om zo een nieuwe recordpoging te financieren.

De weblog van FOK! stelt vraagtekens bij dit verhaal. De weblog van FOK! volgt de IJsstokjesboot al jaren.

Met dank aan Dirkh voor de herschreven submit. 

Armstrong vindt Amerikaanse sponsor

Lance Armstrong heeft op zijn Twitterpagina een aankondiging gedaan waarbij hij mogelijk een nieuw team op zal gaan richten. Het vertrek van Johan Bruyneel bij de Astana-ploeg kan een teken zijn dat er iets staat te gebeuren.

Armstrong schrijft op Twitter dat hij op donderdag een erg leuke aankondiging gaat doen. "Een nieuwe sponsor voor ons team in 2010 (en daarna). Hou het in de gaten."

Uitslagen 2e voorronde CL 21 juli

Vandaag vielen er beslissingen in de tweede voorronde van de Champions League. Hieronder vind je de uitslagen van de vandaag gespeelde duels.

FK Baku* (AZE) - FK Ekranas (LIT) 4-2 (2-2)
59' Felipe Almeida 1-0
65' Amiran Mujiri 2-0
77' Felipe Almeida 3-0
81' Du®an Matović 3-1
90+1' Aleksandar Sojic 4-1
90+2' Dainius Gleveckas 4-2

FC BATE* (BLR) - FK Makedonija Gjorče Petrov (MKD) 2-0 (2-0)
83' Sergei Sosnovski 1-0
90+3' Vitali Rodionov 2-0

UE Sant Juliŗ (AND) - PFC Levski Sofia* (BUL) 0-5 (0-4)
23' Marian Ognyanov 0-1
34' Hristo Yovov 0-2
40' Marian Ognyanov 0-3
44' Ismail Isa Mustafa (Levski/2x geel)
83' Ivan Tsachev 0-4
87' Aleksandar Kirov 0-5

APOEL FC* (CYP) - EB/Streymur (FRO) 3-0 (2-0)
42' Marcin Żewłakow 1-0
63' Nektarios Alexandrou 2-0
75' Nenad Mirosavljević 3-0

FC Sheriff Tiraspol* (MDA) - FC Inter Turku (FIN) 1-0 (1-0)
69' Alexandr Suvorov (Pen) 1-0

¶K Slovan Bratislava* (SVK) - H¶K Zrinjski Mostar (BIH) 4-0 (0-1)
13' Juraj HalenŠr 1-0
19' Rogerio Gaķcho 2-0
60' Juraj HalenŠr 3-0
90+2' Jakub Sylvestr 4-0

NK Dinamo Zagreb* (CRO) - Pyunik FC (ARM) 3-0 (0-0)
30' Mario Mandłukić 1-0
61' Milan Badelj 2-0
66' Dejan Lovren 3-0

Stabśk Fotball* (NOR) - KF Tirana (ALB) 4-0 (1-1)
15' Pontus SegerstrŲm 1-0
17' Pontus SegerstrŲm 2-0
44' Fredrik Berglund 3-0
55' Pontus Farnerud 4-0
74' Laurent Mohellebi (Tirana)

FK Partizan* (SRB) - Rhyl FC (WAL) 8-0 (4-0)
4' Lamine Diarra 1-0
17' Clťo 2-0
20' Nenad Đorđević 3-0
38' Brana Ilić 4-0
51' Clťo 5-0
63' Brana Ilić 6-0
66' Radosav Petrović 7-0
72' Clťo (Pen) 8-0

Morgen worden de overige acht duels uit de tweede voorronde afgewerkt.

Verdachte op vakantie: uitstel rechtszaak

Een rechtszaak in Arnhem is vandaag uitgesteld. De slachtoffers van een inbraak waren keurig op tijd in de rechtszaal, maar de verdachte ontbrak, omdat hij in het buitenland op vakantie is. Zijn advocaat diende daarom een verzoek tot uitstel in.

De 22-jarige verdachte zou in de woning van de slachtoffers in Duiven hebben ingebroken. Hierbij zouden onder andere een dvd-speler, een cd-speler een laptop en sieraden ontvreemd zijn. 

Met dank aan arros voor de submit.

Meer Westerbork-barakken in beeld

Er zijn mogelijk nog twee barakken van het voormalige kamp Westerbork opgespoord. Dat zei Dirk Mulder, directeur van het Herinneringscentrum Westerbork vandaag.

Dit weekend ging in Veendam een voormalige barak in vlammen op. De barak stond in de Tweede Wereldoorlog in het kamp Westerbork en deed dienst als werkbarak waar onder meer Anne Frank en haar zusje Margot batterijen demonteerden. Het centrum in Westerbork krijgt sinds dit weekend tips binnen van meerdere barakken die in Nederland stonden.

"Van de vijftien meldingen die wij binnen kregen waren twee voor ons nog onbekend. De barakken waarvan wij wel het bestaan wisten werden in de crisisjaren voor de oorlog gebruikt in werkverschaffingsprojecten. Dit zijn geen barakken die in het voormalige kamp Westerbork hebben gestaan. De twee nog onbekende barakken staan in Drenthe en in de Achterhoek. Daarvan hebben wij het vermoeden dat het oude barakken zijn die in de oorlog in het kamp stonden", aldus Mulder.

Brandweermannen dood in Spanje

In het noordoosten van Spanje zijn vandaag vier brandweermannen om het leven gekomen toen ze een bosbrand bestreden in natuurpark Els Ports. Dat heeft een woordvoerster van de lokale autoriteiten laten weten.

Het vuur greep om zich heen in het bergachtige gebied bij de Costa Dorada in de regio Catalonië, waar het snikheet is. De mannen waren ingesloten door het vuur. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Eerste wandeldag telt 473 uitvallers

In Nijmegen hebben vandaag 473 wandelaars de strijd tegen de blaren en kilometers al na één wandeldag gestaakt. Dat maakte de marsleiding vanavond bekend.

Vandaag gingen de eersten van ruim 40.000 wandelaars nog voor het ochtendgloren van start voor een wandeling door de Betuwe. De organisatie omschreef dinsdag als een mooie wandeldag met vooral 's ochtends ideale weersomstandigheden.

De overgebleven deelnemers vertrekken morgen voor een nieuwe wandeling. Dan passeren de volhouders onder meer Wijchen en Beuningen.

Eergisteren en gisteren haalden 41.205 mensen in Nijmegen hun startbewijs op. Op het laatste moment besloten 560 deelnemers niet van start te gaan, aldus de organisatie. Daarom begonnen er vandaag uiteindelijk 40.645 wandelaars aan de Vierdaagse.

Nepbushalte voor alzheimerpatiŽnten

Een bejaardentehuis in het Duitse Benrath, bij Düsseldorf, heeft een manier gevonden om te voorkomen dat alzheimerpatiënten weglopen. Voor de deur van het tehuis is een nepbushalte geplaast.

Het idee voor de nepbushalte, die identiek is aan een echte bushalte, ontstond nadat de politie diverse keren patiënten die weggelopen waren moest opsporen. De patiënten wilden terugkeren naar hun huis of familie, maar waren vergeten dat deze er vaak niet meer waren.

Volgens de directeur van het tehuis is het vooral gevaarlijk als een bejaarde in de winter verdwaalt en buiten moet overnachten. Aangezien hij de bejaarden niet kan en wil opsluiten, moest hij op zoek naar een andere oplossing. Dat werd de nepbushalte.

Het tehuis voerde het plan uit in samenwerking met de hulporganisatie 'Alte Löwen'. Volgens voorzitter Franz-Joseph Goebel van de Alte Löwen werkt de nepbushalte. "De ouderen zijn gemiddeld 84 jaar oud. Hun kortetermijngeheugen werkt niet meer goed, hun langetermijngeheugen functioneert echter wel nog. Ze herkennen de bushalte als zodanig, en denken dat ze thuis komen als ze daar wachten."

Als de bejaarden eenmaal bij de halte staan, vergeten ze wat ze daar doen, en kunnen ze benaderd worden door iemand van het bejaardentehuis. "We benaderen ze, en zeggen dat de bus later komt. Vervolgens nodigen we ze uit voor een kop koffie en nemen ze mee naar binnen. Binnen vijf minuten zijn ze dan weer vergeten dat ze wilden vertrekken," stelt de directeur van het tehuis.

Diverse andere bejaardentehuizen in Duitsland hebben het idee overgenomen. De nepbushaltes blijken namelijk goed te werken. 

Met dank aan eekhoorn12 voor de submit.

Uitslagen Tour-voorspeller ronde 16

Vandaag werd in de Tour de France de zestiende etappe verreden. Deze werd gewonnen door de Spanjaard Mikel Asterloza. Tijd dus voor de punten in de Tour-voorspeller.

Er waren vandaag twee dagwinnaars: Inspire en SamuelofSEK met beide 32 punten. Vier deelnemers eindigden op een gedeelde derde plaats. Dit waren V., raoulvdbrand, LAY en De_Hulle. Zij behaalden allemaal 26 punten.

In het klassement blijft BassieD de leider, hij heeft nu 607 punten. Inspire steeg dankzij zijn dagzege naar de tweede plaats en heeft nu 544 punten. Gitanki staat nu met 525 punten op de derde plaats. Lookbehind bezet de vierde plaats met 521 punten. De top vijf wordt volgemaakt door El_salvador met 514 punten.

Morgen moet het peloton wederom de bergen in. De etappe gaat van Bourg-Saint-Maurice naar Le Grand-Bornand over 169,5 kilometer. Je hebt nog tot vanavond 23:59 uur om je voorspelling in te vullen.

Schaars wil naar het WK

AZ-aanvoerder Stijn Schaars tekende dinsdag een nieuw contract bij zijn werkgever en hoopt dit seizoen nog meer progressie te boeken.

De 25-jarige middenvelder maakte eerder bekend dat hij zijn verblijfperiode bij de Alkmaarders zou verlengen. Dinsdag zette de oud-speler van Vitesse zijn handtekening onder een verbintenis tot 2012.

"AZ speelt komend seizoen in de Champions League. Op dat podium wil ik graag uitkomen. Ik wil na mijn blessureperiode opnieuw een seizoen veel spelen en bij AZ heb ik daar de mogelijkheid voor," aldus de aanvoerder op de site van AZ.

"Er is hard gewerkt, we hebben veel geÔnvesteerd in fysiek vermogen, maar of een voorbereiding daadwerkelijk goed was, blijkt pas in de competitie. Ik voel me in ieder geval goed. Ik merk dat ik steeds sterker word."

Schaars realiseert dat hij ook goed zal moeten blijven spelen om in aanmerking te blijven komen voor Oranje."Het is ook duidelijk dat ik veel in actie moet komen om kans te maken om met Oranje naar het WK in 2010 te gaan."

Uncharted 2 release datum bekend

Sony heeft tegenover Kotaku informatie bekend gemaakt over Uncharted 2: Among Thieves. Zo heeft Sony bevestigd dat het spel in de Verenigde Staten vanaf 13 oktober in de winkel ligt, is de box art bekend en is er meer informatie gekomen over de pre-orders.

Op de box art zien we Nathan Drake hangend aan ťťn arm, iets wat we van Nathan Drake eigenlijk wel gewend zijn. De exclusieve goodies die verkrijgbaar zijn bij het pre-orderen van het spel zijn wat interessanter. Bij verschillende retailers krijg je verschillende voordelen. Downloadable exclusives zijn beschikbaar bij Amazon, GameStop, BestBuy en Game Crazy.

Als je het spel bij BestBuy pre-orderd krijg je in het spel gouden Beretta's of een gouden AK-47, waarmee je in de multiplayer aan de slag kunt. Bij andere winkels krijg je ook andere exclusieve content. Zo krijg je bij Amazon bijvoorbeeld een 'treasure map', waarmee je verstopte schatten kunt opsporen. Bij Game Crazy krijg je 'Currency Multiplier', hiermee unlock je sneller extra's in de multiplayer, vanzelfsprekend is dit wel maar voor een bepaalde tijd. Bestel je het spel echter bij GameStop, dan kan je eerder aan de slag met de multiplayer demo en krijg je de bonus 'Revenge Attribute'. De bonus is een van de laatste unlockbare bonussen in de multiplayer campagne.

Diegenen die het spel bij GameStop bestellen kunnen vanaf 9 september tot 29 september al aan de slag met de demo. Dat is twee weken eerder dan de rest van de wereld, de publieke demo gaat namelijk op 30 september van start en zal stoppen op de dag dat Uncharted 2: Among Thieves in de winkels ligt.

Informatie over hoe de acties hier in Nederland en Europa zullen plaatsvinden is er nog niet.Kalou blij met Ancelotti

Chelsea-aanvaller Salomon Kalou is te spreken over de werkwijze van Carlo Ancelotti. De nieuwe coach heeft volgens de Ivoriaan een positieve inbreng.

Volgens Kalou heeft de oefenmeester een positieve sfeer in de voorbereiding gecreŽerd. De aanvaller kijkt tevens uit naar de ervaring die de oud-coach van AC Milan bij Chelsea kan gaan toepassen. "Hij heeft veel ervaring bij AC Milan opgedaan en hij heeft daar veel prijzen gewonnen. We hebben dan ook iemand nodig die de spirit terug bij de club kan brengen, zodat we weer prijzen gaan winnen," aldus de oud-Feyenoorder tegenover Sky Sports News.

"Ik heb genoten van die paar dagen waarin we onder zijn leiding getraind hebben en we merken dat hij een aantal zaken aan de club wil veranderen en toevoegen. Ik denk dat het goed is om hem te laten acclimatiseren en hem vervolgens de juiste spelers te laten halen," zo voegde Kalou eraan toe.

Fisichella: "Force India is nu echt competitief"

Giancarlo Fisichella reist met opgeheven hoofd af naar de Hungaroring, waar komend weekend de Grand Prix van Hongarije wordt verreden. De Italiaanse coureur was de afgelopen twee races nog dicht bij een puntenfinish.

"We hadden een goede race in Duitsland. Ik was als achttiende gestart en eindigde maar net buiten de punten", vertelde Fisico. "Als je naar de afgelopen twee races kijkt, dan zie je dat we echt vooruitgang aan het boeken zijn. Op Silverstone werd ik tiende, na van de zestiende plaats te zijn gestart. In Duitsland wist ik ook zeven plekken goed te maken ten opzichte van mijn startpositie. We hadden daar geen geluk met het weer, maar we waren daar oprecht snel."

"Ik ben vol vertrouwen voor Hongarije. We zijn steeds sterker aan het worden. Onze snelheid is competitief en we zijn echt aan het racen. Onze kwalificatiesnelheid is ook beter geworden, wat erg belangrijk is op de Hungaroring. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we daar een goed resultaat kunnen gaan scoren", sloot Fisichella af.

KNMI waarschuwt voor hevig onweer

Een zeer actief onweersgebied trekt vanavond over het zuidoosten van het land. Vooral in de provincies Noord-Brabant en Limburg kan dat leiden tot overlast door hevige regenval en veel blikseminslagen, waarschuwde een woordvoerder van het KNMI in De Bilt.

Het zuidwesten van het land kreeg aan het eind van de middag al een aantal pittige buien voor de kiezen. Lokaal viel veel neerslag. Over mogelijke schade of overlast is nog niets bekend. Wel moest het verkeer volgens de ANWB op veel plaatsen de snelheid matigen. Het onweer trekt in noordoostelijke richting over het land.

Hart komende twee seizoenen trainer Portsmouth

Paul Hart is door Portsmouth benoemd als manager voor de komende twee seizoenen. Hart werd in februari de vervanger van de ontslagen Tony Adams. De oud-speler van Arsenal startte zijn trainersloopbaan bij Portsmouth.

Hart wist Pompey te behoeden voor degradatie. Nu de Zuid-Engelse club in Arabische handen is beland, heeft de nieuwe voorzitter Sulaiman Al Fahim de manager een nieuw contract aangeboden.

"Paul heeft het vorig seizoen geweldig gedaan. Ik kijk er naar uit om met hem te werken", zegt de nieuwe voorzitter via de officiŽle clubsite.

Lichte knieblessure voor Braafheid

FC Bayern MŁnchen-aanwinst Edson Braafheid is geblesseerd geraakt aan zijn knie.

De blessure van de linkervleugelverdediger is niet ernstig. Braafheid moet wel de dinsdagmiddagtraining laten schieten.Wanneer de Oranje-international weer aan de slag kan, is niet bekend.

Naast Braafheid zijn ook Franck Ribery en Luca Toni licht geblesseerd. De Fransman en de Italiaan moeten eveneens de dinsdagmiddagtraining van coach Louis van Gaal aan zich voorbij laten gaan.

Aanstaande vrijdag speelt Bayern MŁnchen een oefenwedstrijd tegen 1. FC KŲln. Het is nog de vraag of het trio mee kan spelen tijdens dit duel.

Zomereditie RTL Boulevard loont

Voor het eerst in het achtjarig bestaan van RTL Boulevard houdt dit vooravondprogramma van RTL4 dit jaar in de zomer geen zomerstop. De RTL-leiding is zeer blij met die beslissing, want de kijkcijfers zijn goed, meldde een RTL-woordvoerder vandaag.

"Sinds het begin van het zomerseizoen op tv heeft RTL Boulevard een gemiddeld zenderaandeel in de doelgroep van RTL4 van ruim 30 procent", aldus de zegsman. Het zenderaandeel is het percentage mensen in de leeftijd van 20 tot 49 jaar die op een bepaald moment voor de tv zitten en dan inschakelen op een bepaalde zender.

"Daarbij waren pieken van 33,5 en 33,4 procent op respectievelijk donderdag 9 en woensdag 15 juli", vervolgt de woordvoerder. "Hoewel veel mensen op vakantie zijn of buiten van het mooie weer genieten, is ook het absolute aantal kijkers de afgelopen weken toegenomen naar gemiddeld bijna 900.000 in de maand juli."

Klink: Kijk uit met rimpelvullers!

Privéklinieken mogen rimpelvullers slechts terughoudend en onder strikte voorwaarden gebruiken bij patiënten. Deze norm van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie hanteert de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) bij het toezicht op de klinieken. Dat antwoordt minister Ab Klink (Volksgezondheid) vandaag op Kamervragen van de SP.

Bij overtreding kan de inspectie optreden tegen de klinieken. De IGZ waarschuwt al jaren voor het gebruik van de rimpelvullers, die ernstige bijwerkingen kunnen hebben zoals littekenweefsel, pijnlijke knobbels of een verminderd gezichtsvermogen. Toch bleek dit voorjaar dat bijna de helft van de klinieken de behandeling nog aanbiedt.

Ook Klink zegt nu het geen goede zaak te vinden mensen met rimpelvullers te behandelen. Maar een verplichte vergunning voor klinieken die de middelen gebruiken, zoals de SP had gevraagd, vindt hij niet nodig.

Anouk zet muzikanten op straat

Anouk heeft de samenstelling van haar vaste begeleidingsband wederom ververst. In 2007 verving de Haagse zangeres plotseling haar voltallige band door nieuwe muzikanten na "muzikale meningsverschillen". Inmiddels heeft de zangeres ook de nieuwe gitaristen en bassist ontslagen.

Een woordvoerder van platenmaatschappij EMI bevestigde vandaag een bericht in het AD daarover.

Gitaristen Angelo de Rijke en Memru Renjaan en bassist Boaz Kroon kregen onlangs van de rockster te horen dat ze op straat staan. Volgens de platenmaatschappij is dat echter in goed onderling overleg gegaan. De muzikanten worden vervangen door Leendert Haaksma en Martijn van Agt, beiden uit de voorgaande begeleidingsband, en een nieuwe bassist.

Anouk brengt op 18 september haar nieuwe cd For Bitter or Worse uit. De plaat is opgenomen met studiomuzikanten en niet met de vaste liveband. "Anouk wil een nieuwe muzikale richting op met deze nieuwe plaat", aldus EMI.

Ook in 2001 ververste de Haagse haar band al eens. De reden was toen een conflict over ‘nevenactiviteiten’ van een van de muzikanten.


Anouk zet muzikanten op straat  (foto: DAG)

Breaking News als het gaat om de IJsstokjesboot

Jawel, al jaren lachen we de ex-stuntman uit. De kinderliefhebber is het dan eindelijk gelukt. De overstap naar Engeland is geslaagd. Schrik niet, hij meldt zelf dat de knuffels bij de kinderen in het armlastige Engeland goed terecht zouden komen. Gelukkig maar. Maar helaas, de kinderen hebben The Thor zelf niet kunnen zien. 

 
De IJsstokjesboot heeft volgens Kapitein Rob de Theems niet kunnen bevaren, dus kon hij Londen niet halen en werden de knuffels in zijn rubber bootje gedumpt en zijn uiteindelijk op de plek aangekomen waar de kinderen al smachtend zaten te wachten. Dat is tenminste het verhaal van Robert McDonald zoals Kapitein Rob uit Emmeloord eigenlijk heet. 

De pil: vrouwen doen maar wat

Vrouwen staan onvoldoende stil bij het anticonceptiemiddel dat zij nemen. Pas nadat zij kinderen hebben gekregen, gaan zij vaak nadenken of ze wel het juiste middel nemen. Dikwijls stappen zij dan over op een andere methode. Dat blijkt uit onderzoek van Motivaction.

Nog altijd veruit de meeste vrouwen zijn aan de pil. Toch geven velen aan dat zij niet elke dag aan hun anticonceptie willen denken. Zij meldden de onderzoekers dat zij het liefst zo min mogelijk hormonen willen binnenkrijgen. Aan het onderzoek, dat in opdracht van het farmaceutische bedrijf Schering-Plough werd gehouden, deden 945 vrouwen van tussen de 15 en 45 jaar oud mee.

Om voor vrouwen de keuze te vergemakkelijken, heeft de farmaceut een test ontwikkeld waarop ze kunnen zoeken naar een middel dat het beste past bij ieders specifieke behoeften, levensstijl of levensfase. De test is te vinden op de website www.anticonceptie.nl.

De Toppers zijn weer eens boos

Zangtrio De Toppers is boos op muziekproducent Edwin van Hoevelaak die een liedje uit de finale van het nationaal Songfestival heeft doorverkocht aan ex-Topper Gerard Joling. Dat meldt het management van De Toppers vandaag in een persverklaring.

De Toppers werden uitgezonden naar het Eurovisiesongfestival in Moskou met het nummer Shine. Op de tweede plaats van de nationale finale eindigde het nummer Angel of the Night, gemaakt door Van Hoevelaak. Omdat De Toppers probeerden Europa te veroveren met Shine, vroeg de producent of hij de boer op mocht met zijn Angel of the Night. Volgens de manager van Joling, Wino Omtzigt, hadden De Toppers daar toen geen problemen mee.

Van Hoevelaak nam het liedje in het Nederlands (Engel van mijn hart) op met ex-Topper Gerard Joling. Het zangtrio heeft het daar echter moeilijk mee. Volgens Omtzigt zijn De Toppers teleurgesteld dat niet nogmaals aan hen is gevraagd om het liedje uit te mogen brengen. Ook had Van Hoevelaak rekening moeten houden met de gevoeligheid om het liedje aan een ex-Topper te gunnen.

Carmack: "Blu-Ray biedt voordeel voor RAGE en Doom 4"

Net als elke generatie wordt er ook nu veel gediscussieerd over de voor- en nadelen van de verscheidene consoles op de markt. Ook John Carmack meldt zich nu uitgebreid in dat strijdgewoel. Volgens hem is het zeker een voordeel dat de PlayStation 3 over Blu-Ray beschikt, het zorgt namelijk dat je minder moeite hoeft te doen voor compressie van games. Met name voor RAGE is dit erg fijn, omdat op de Xbox 360 de game op twee DVD's gepropt moet worden, terwijl hij in zijn huidige formaat drie DVD's nodig heeft. Toch verwacht Carmack dat met wat nieuwe technieken de game gewoon op twee discs verscheept zal worden. Hetzelfde probleem heeft id verder niet met Doom 4, die game zal gewoon op drie dvd's in de winkel liggen.

"We would love to set the thing up where it filled one Blu-ray disc versus three DVDs, which is about the right mix, but the game just…we can't cut it into a third like that. We can cut it into two pieces. We've got two large wastelands on there. We just couldn't make an arbitrary cut.

Doom 4 is being set up so that it's almost certainly going to be cut up to three DVDs versus one Blu-ray. At least they've got the ability because of the way it's structured."

Ondanks de moeite die er dus gestoken moet worden in de compressie van games op de Xbox 360 is het wel makkelijker volgens Carmack om te ontwikkelen voor Microsofts console dan voor de PS3. Al heeft dat er ook mee te maken dat Sonys consoles wat meer kracht heeft en je daardoor meer werk te doen hebt om er alles uit te persen.

"The 360 was easier to certainly to get to where we are now. More sweat equity had to be put into the PS3. There's a little bit more theoretical raw performance on the PS3, so we've got a little bit more headroom."

Eerste teaser-posters van film Prince of Persia: Sands of Time

Prince of Persia: Sands of Time is een film welke al een tijdje in ontwikkeling is. De film wordt geregisseerd door Mike Newell en wordt gepoduceerd door Disney. Jordan Mechner, de ontwerper van Prince of Persia, heeft laten weten dat de belangrijkste elementen uit het spel worden verwerkt in het script. De plot is dus ook gebaseerd op de game, wat goed nieuws is voor de fans. Vandaag hebben we de eerste teaser-posters voor jullie die jullie alvast een indruk geven.De film staat gepland op 28 mei 2010.Tour: uitslag zestiende etappe

Mikel Astarloza van Euskaltel heeft de tweede Alpenetappe gewonnen. Hij kwam solo over de finish en boekte zo zijn eerste etappeoverwinning in de Tour.

Na de rustdag van gisteren gingen de renners vandaag van Martigny naar Bourg-Saint-Maurice over 159 kilometer. Tussen start en finish moesten twee bergen beklommen worden, de Grand-Saint-Bernard en de Petit-Saint-Bernard.

Op de Grand-Saint-Bernard was de drager van de bolletjestrui, Franco Pellizotti (Liquigas) vooruit met Vladimir Karpets (Katusha). Op de top hadden de twee 2.05 minuten voorsprong op het peloton. Daartussen zat nog een groep achtervolgers, bestaande uit Jose Angel Gomez Marchante, (Cervelo Test Team), Jurgen van den Broeck (Silence-Lotto), Jens Voigt (Saxo Bank), Laurens ten Dam (Rabobank), Mikel Astarloza Igor Anton, Gorka Verdugo (beiden Euskaltel), Stephane Goubert, Nicolas Roche (beiden AG2R), Sandy Casar (Francaise des Jeux), Amaël Moinard (Cofidis), Pierrick Fedrigo, Laurent Lefevre, Yuri Trofimov (allen BBox Bouygues Telecom), Nicolas Vogondy (Agritubel) en Peter Velits (Milram). In de afdaling van de Grand-Saint-Bernard temporiseerde het peloton en kon de kop van de wedstrijd de voorsprong wat verder uitbouwen. De koplopers werden bijgehaald door de achtervolgende groep.

Na de afdaling ging het meteen weer omhoog naar de Petit-Saint-Bernard, waar de groep in het begin bij elkaar bleef. Na een aantal klimkilometers werd er toch aangevallen. Pellizotti, Van den Broeck, Astarloza en Moinard waren de eerste die bovenkwamen. Zij werden in de afdaling op de hielen gezeten door Fedrigo, Casar, Goubert en Roche

In het peloton werd het tempo ondertussen opgevoerd onder leiding van Saxo Bank. Een groot aantal renners moest hierdoor lossen, waaronder Denis Menchov en Cadel Evans. De groep-gele trui bestond, behalve uit Alberto Contador, uit Fränk en Andy Schleck (Saxo Bank), Bradley Wiggins (Garmin), Andreas Klöden (Astana) en Vicenzo Nibali (Liquigas). Lance Armstrong moest in eerste instantie laten lopen, maar wist later met een aantal anderen terug te komen.

In de afdaling kwamen een aantal renners die eerder in de kopgroep zaten, terug in de groep-gele trui, waaronder Laurens ten Dam en Jens Voigt. Deze laatste verloor de controle over zijn stuur en ging hard onderuit. Hij moest de strijd staken en is naar het ziekenhuis vervoerd.

Vlak voordat de vier koplopers werden bijgehaald door de achtervolgers, nam Mikel Astarloza de benen. Hij nam met nog een paar kilometer te gaan een voorsprong en werd niet meer bijgehaald. Hij won zijn eerste etappe in de Tour, met zes seconden voorsprong op de rest van de kopgroep, geleid door Casar. De groep-gele trui kwam 59 seconden later over de finish.

Uitslag etappe 16

PlekNaamLandTeamTijd
1Mikel ASTARLOZASpanjeEUS4:14.20
2Sandy CASARFrankrijkFDJ+0.06
3Pierrick FEDRIGOFrankrijkBBO+0.06
4Nicolas ROCHEIerlandALM+0.06
5Jurgen VAN DEN BROECKBelgiëSIL+0.06
6Amaël MOINARDFrankrijkCOF+0.06
7Franco PELLIZOTTIItaliëLIQ+0.11
8Stephane GOUBERTFrankrijkALM+0.11
9Christophe MOREAUFrankrijkAGR+0.59
10Alberto CONTADORSpanjeAST+0.59
28Laurens TEN DAMNederlandRAB+3.16

Klassement na etappe 16

PlekNaamLandTeamTijd
1Alberto CONTADORSpanjeAST67:33.15
2Lance ARMSTRONGVerenigde StatenAST+1.37
3Bradley WIGGINSGroot-BrittanniëGRM+1.46
4Andreas KLÖDENDuitslandAST+2.17
5Andy SCHLECKLuxemburgSAX+2.26
6Vicenzo NIBALIItaliëLIQ+2.51
7Christophe LE MEVELFrankrijkFDJ+3.09
8Fränk SCHLECKLuxemburgSAX+3.25
9Carlos SASTRESpanjeCTT+3.52
10Christian VANDE VELDEVerenigde StatenGRM+3.59
49Laurens TEN DAMNederlandRAB+33.04

Het laatste nieuws omtrent de Tour de France vind je op de FOK!sport Tour-site!

Lees ook deze tourcolumn.

Extra mode voor Dragon Ball: Revenge of King Piccolo

Dit keer brengt Namco-Bandai ons geen normale DragonBall-fighter, maar geven ze het een twist. Dragon Ball: Revenge of King Piccolo is namelijk een beat 'em up. Hoewel het een snelle, arcade-achtige titel moet worden, heeft Namco er toch een extra mode ingestopt die erg veel op een fighter lijkt. Volgens de maker van het filmpje is het een zeer beperkte mode. Denk hierbij aan het aantal combo's. Hoe dan ook, hier is het filmpje voor jullie.

Ballack breekt teen tijdens oefenduel in VS

Chelsea-middenvelder Michael Ballack zal de rest van de voorbereiding aan zich voorbij moeten laten gaan.

De Duitser liep in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Seattle Sounders een teenblessure op. Uit onderzoek is inmiddels duidelijk geworden dat de international een teen heeft gebroken.

Ballack is direct terug gevlogen naar Engeland, waar hij door de clubartsen van Chelsea behandeld zal worden. De club hoopt dat Ballack op 1 augustus in het oefenduel met Reading zijn rentree kan maken.

Daardoor mist de middenvelder de ontmoetingen met Internazionale en AC Milan, die net als Chelsea in de Verenigde Staten hun voorbereiding afwerken. Ballack kampt sinds zijn komst naar Londen (2006) met de ene na de andere blessure.

Coach: "Bolt kan 9,54 lopen"

De coach van sprinter Usain Bolt is er van overtuigd dat zijn pupil nog lang niet zijn limiet heeft bereikt. De Jamaicaan is wereldrecordhouder op de 100 meter met een tijd van 9,69 seconden, maar Glen Mills is er van overtuigd dat een tijd van 9,54 mogelijk is.

"Als de coach het zegt, is het zo. Hij heeft altijd gelijk," zei Bolt die blind vertrouwt op zijn trainer. Hij liep in Parijs onder moeilijke omstandigheden al 9,79 waarmee hij bewees goed in vorm te zijn. Op het WK in Berlijn zal hij zijn grote concurrent Tyson Gay tegenkomen. "De wereldtitelstrijd is belangrijk voor mij. Het zal behoorlijk lastig worden tegen Gay. Zeker voor de 200 meter moet ik nog wel wat werk verrichten."

Mishandeling om sigaretten

Twee jongens van dertien en veertien jaar oud uit Vught zijn door de politie aangehouden wegens mishandeling en bedreiging van een filiaalhouder van een supermarkt. De knapen wilden in de supermarkt sigaretten kopen, maar kregen deze niet mee van de caissière.

Nadat hen de verkoop van de sigaretten geweigerd was, kregen de jongens ruzie met de filiaalhouder. Deze werd geslagen en geschopt, maar wist hen in eerste instantie naar buiten te werken.

Even later kwam een van de jongens met zeven leeftijdsgenoten terug naar de supermarkt. Er ontstond een vechtpartij waarbij zeker drie klanten en personeelsleden van de supermarkt betrokken waren. Twee jongens konden opgepakt worden nadat een getuige achter hen aan was gereden. De politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen verricht worden.

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

KNVB legt Cambuur straffen op

De KNVB heeft voetbalclu sc Cambuur twee forse boetes opgelegd. Door het wangedrag van de supporters moet Cambuur een boete van 12.500 en een van 7.500 euro betalen.

De supporters vertoonden het wangedrag in de play-offwedstrijden tegen FC Zwolle. In de wedstrijd van 22 mei gooide een 'supporter' een flesje naar de keeper van Zwolle, waarop de scheidsrechter het spel tijdelijk heeft stilgelegd. Drie dagen later wilden de fans van beide teams de confrontatie met elkaar aangaan. Hierop stond een boete van 7.500 euro.

Daarnaast heeft Cambuur een voorwaardelijke straf van een thuiswedstrijd zonder publiek spelen opgelegd gekregen. Dit gebeurde naar aanleiding van de thuiswedstrijd tegen Roda JC op 3 juni waarbij er vuurwerk werd afgestoken en de fans na afloop van de wedstrijd de confrontatie zochten met supporters van de Limburgse club.

Astarloza wint tweede Alpenetappe

Mikel Astarloza van Euskaltel heeft de tweede Alpenetappe gewonnen. Hij kwam solo over de finish en boekte zo zijn eerste etappeoverwinning in de Tour.

Na de rustdag van gisteren gingen de renners vandaag van Martigny naar Bourg-Saint-Maurice over 159 kilometer. Tussen start en finish moesten twee bergen beklommen worden, de Grand-Saint-Bernard en de Petit-Saint-Bernard.

Op de Grand-Saint-Bernard was de drager van de bolletjestrui, Franco Pellizotti (Liquigas) vooruit met Vladimir Karpets (Katyusha). Op de top hadden de twee 2.05 minuten voorsprong op het peloton. Daartussen zat nog een groep achtervolgers, bestaande uit Jose Angel Gomez Marchante, (Cervelo Test Team), Jurgen van den Broeck (Silence-Lotto), Jens Voigt (Saxo Bank), Laurens ten Dam (Rabobank), Mikel Astarloza Igor Anton, Gorka Verdugo (beiden Euskaltel), Stephane Goubert, Nicolas Roche (beiden AG2R), Sandy Casar (Francaise des Jeux), AmaŽl Moinard (Cofidis), Pierrick Fedrigo, Laurent Lefevre, Yuri Trofimov (allen BBox Bouygues Telecom), Nicolas Vogondy (Agritubel) en Peter Velits (Milram). In de afdaling van de Grand-Saint-Bernard temporiseerde het peloton en kon de kop van de wedstrijd de voorsprong wat verder uitbouwen. De koplopers werden bijgehaald door de achtervolgende groep.

Na de afdaling ging het meteen weer omhoog naar de Petit-Saint-Bernard, waar de groep in het begin bij elkaar bleef. Na een aantal klimkilometers werd er toch aangevallen. Pellizotti, Van den Broeck, Astarloza en Moinard waren de eerste die bovenkwamen. Zij werden in de afdaling op de hielen gezeten door Fedrigo, Casar, Goubert en Roche

In het peloton werd het tempo ondertussen opgevoerd onder leiding van Saxo Bank. Een groot aantal renners moest hierdoor lossen, waaronder Denis Menchov en Cadel Evans. De groep-gele trui bestond, behalve uit Alberto Contador, uit Fršnk en Andy Schleck (Saxo Bank), Bradley Wiggins (Garmin), Andreas KlŲden (Astana) en Vicenzo Nibali (Liquigas). Lance Armstrong moest in eerste instantie laten lopen, maar wist later met een aantal anderen terug te komen.

In de afdaling kwamen een aantal renners die eerder in de kopgroep zaten, terug in de groep-gele trui, waaronder Laurens ten Dam en Jens Voigt. Deze laatste verloor de controle over zijn stuur en ging hard onderuit. Hij moest de strijd staken en is naar het ziekenhuis vervoerd.

Vlak voordat de vier koplopers werden bijgehaald door de achtervolgers, nam Mikel Astarloza de benen. Hij nam met nog een paar kilometer te gaan een voorsprong en werd niet meer bijgehaald. Hij won zijn eerste etappe in de Tour, met zes seconden voorsprong op de rest van de kopgroep, geleid door Casar. De groep-gele trui kwam 59 seconden later over de finish.

Uitslag etappe 16

PlekNaamLandTeamTijd
1Mikel ASTARLOZASpanjeEUS4:14.20
2Sandy CASARFrankrijkFDJ+0.06
3Pierrick FEDRIGOFrankrijkBBO+0.06
4Nicolas ROCHEIerlandALM+0.06
5Jurgen VAN DEN BROECKBelgiŽSIL+0.06
6AmaŽl MOINARDFrankrijkCOF+0.06
7Franco PELLIZOTTIItaliŽLIQ+0.11
8Stephane GOUBERTFrankrijkALM+0.11
9Christophe MOREAUFrankrijkAGR+0.59
10Alberto CONTADORSpanjeAST+0.59
28Laurens TEN DAMNederlandRAB+3.16

Klassement na etappe 16

PlekNaamLandTeamTijd
1Alberto CONTADORSpanjeAST67:33.15
2Lance ARMSTRONGVerenigde StatenAST+1.37
3Bradley WIGGINSGroot-BrittanniŽGRM+1.46
4Andreas KL÷DENDuitslandAST+2.17
5Andy SCHLECKLuxemburgSAX+2.26
6Vicenzo NIBALIItaliŽLIQ+2.51
7Christophe LE MEVELFrankrijkFDJ+3.09
8Fršnk SCHLECKLuxemburgSAX+3.25
9Carlos SASTRESpanjeCTT+3.52
10Christian VANDE VELDEVerenigde StatenGRM+3.59
49Laurens TEN DAMNederlandRAB+33.04

Bruyneel stapt op bij Astana

Johan Bruyneel zal na dit seizoen niet langer ploegleider zijn van de Kazachse wielerformatie Astana. Hoofdverantwoordelijk daarvoor is Aleksandr Vinokoerov.

Vinokoerov keert over drie dagen weer terug van een schorsing van twee jaar, nadat hij in de Tour de France van 2007 betrapt was op bloeddoping. Hij treedt weer in dienst bij Astana, de ploeg die ooit voor hem opgericht werd. Vorige maand gaf de Kazach een persconferentie over zijn terugkeer en sprak daarbij onder andere over Bruyneel. "Als hij niet akkoord is met mijn terugkeer, moet hij opstappen," aldus Vinokoerov.

Die woorden vielen niet in goede aarde bij de Belgische ploegleider. "We zouden eerst een eventuele terugkeer bespreken, maar een dag voor de Tour gaf hij ineens een persconferentie in Monaco, in ons hotel nog wel. Later bereikten mij ook nog enkele reacties van de Kazachse wielerfederatie en toen was het duidelijk: Astana is een afgesloten hoofdstuk na dit jaar."

Wat Bruyneel nu gaat doen is nog niet bekend, wellicht begint hij een nieuwe ploeg met Lance Armstrong.

Langste eclips van deze eeuw

De langst durende eclips van deze eeuw is morgen te zien in grote delen van Azië. De zon zal gedurende zes minuten en 39 seconden verduisterd zijn.

Het pad van de eclips begint in India en kruist vervolgens Nepal, Bangladesh, Bhutan, Myanmar (Birma) en China. Hierna verlaat het het Aziatische vaste land en gaat via Japan naar de Stille Oceaan.

Pas op 13 juni 2132 zal de zon weer langer verduisterd zijn door de maan dan morgen.

Met dank aan Morthill voor de submit.

Scribblenauts voorlopig niet naar andere platforms

Scribblenauts is een game voor de Nintendo DS van 5th Cell waarbij je door het schrijven van een woord een voorwerp op het scherm kunt toveren. Met deze voorwerpen kun je puzzels oplossen en obstakels overwinnen. De game heeft al verschillende prijzen gewonnen waardoor veel DS-bezitters niet op deze titel kunnen wachten. Ben je niet in het bezit van een Nintendo DS? Dan heb je voorlopig pech, want Jeremiah Slaczka van 5th Cell heeft bekendgemaakt dat ze zich voorlopig alleen op de DS-versie zullen concentreren. Een versie voor een andere platform zal dus voorlopig niet verschijnen.

"Right now, we are focused on bringing Scribblenauts to the DS. We designed the game specifically for this system because we want it to be fun for all types of gamers—and the touch screen and stylus makes it easy and intuitive for anyone to pick up and play. If we look at other systems, it won’t be for a while."
- Jeremiah Slaczka, 5th Cell

Ford stuurt ingenieurs het bos in

Terwijl de auto-industrie zich stort op de ontwikkeling van hoogwaardige elektrische auto's boordevol ingewikkelde technologie, zoekt Ford het dichter bij huis. De autofabrikant gaat onderzoeken of hij bepaalde onderdelen kan maken uit vloeibaar hout.

Het nieuwe materiaal, samengesteld uit hout en kunststof, is volgens Ford duurzaam en vriendelijk voor het milieu. "Eerdere analyses hebben aangetoond dat vloeibaar hout uitstekend te recyclen is omdat het materiaal tot vijfmaal toe opnieuw kan worden gebruikt", aldus Ford.

Het autoconcern denkt het vloeibare hout te kunnen gebruiken voor onderdelen in het interieur, maar ook in de motorruimte, bijvoorbeeld voor de accubak. Ford probeert bij de ontwikkeling van nieuwe modellen zo veel mogelijk natuurlijke materialen te gebruiken, zoals katoen, hennep en jute.

Fransen hoeven celstraf vaak niet uit te zitten

Van de Franse criminelen die een celstraf opgelegd krijgen, hoeft bijna 20 procent niet te zitten. Oorzaken zijn volle gevangenissen, gecompliceerde procedures, gebrek aan personeel bij justitie en te weinig overleg tussen de instanties.

Dat meldde het Franse dagblad Le Figaro vandaag op basis van een rapport van de Franse algemene inspectiedienst. De Franse minister van Justitie, Michele Alliot-Marie spreekt over een onaanvaardbare situatie.

Ongeveer 82.000 criminelen die tot een celstraf waren veroordeeld, bleken begin dit jaar nog op vrije voeten te zijn. Van de groep kregen er bijna 56.500 een straf tot zes maanden opgelegd, 18.150 moesten zes maanden tot een jaar naar de gevangenis. Op 1 januari zaten in Frankrijk ruim 62.000 veroordeelden en verdachten achter slot en grendel.

[upd] Politie identificeert Nederlands echtpaar

Onder de slachtoffers van de aanslagen in Jakarta van afgelopen week zijn twee Nederlanders. De Indonesische politie heeft de stoffelijke resten van een echtpaar geïdentificeerd, maakte de autoriteiten in het Aziatische land vandaag bekend.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag kan niet bevestigen dat het om twee Nederlanders gaat.

Bij de aanslagen vrijdag op het Ritz-Carlton Hotel en het Marriott hotel bliezen zelfmoordenaars zich op en sleurden zeven mensen met zich mee de dood in. Ruim veertig mensen raakten gewond, onder wie drie Nederlanders. De daders zouden ongeveer dezelfde bommen hebben gebruikt als bij eerdere aanslagen die zijn toegeschreven aan Jemaah Islamiyah.

Update 16.35:

De politie in Indonesië heeft niet vastgesteld dat het Nederlandse echtpaar onder de doden is van de aanslagen in Jakarta. Zij is nog bezig met het achterhalen van de identiteit van slachtoffers. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag vandaag vernomen van de politie, aldus een woordvoerder van het departement.

Het bericht eerder vandaag dat de identiteit van het echtpaar was vastgesteld, berust waarschijnlijk op een foute interpretatie van een journalist na een persconferentie van de politie gisteren.

'Vegan streaker plande aanslag op koningin'

Peter Janssen, die bekend staat als de vegan streaker, wordt verdacht van het beramen van een aanslag op koningin Beatrix. Dat zegt zijn advocaat Gerard Spong vandaag in een reactie op de arrestatie van zijn cliënt gisteren. De raadsman heeft Janssen inmiddels gesproken en zegt dat de dierenrechtenactivist ontkent dat hij een aanslag op de koningin wilde plegen. Spong weet nog niet wat er gisteren bij de huiszoekingen is aangetroffen. Hij zegt dat het voor hem ook nog niet bekend is wat de aanwijzingen voor de verdenking zijn. Janssen moet morgen voor de rechter-commissaris verschijnen. Dan wordt volgens de advocaat waarschijnlijk meer duidelijk.

De rechtbank in Rotterdam besloot op 30 juni wegens persoonlijke omstandigheden het voorarrest van de dierenactivist te schorsen. Hij mocht naar huis om zijn zieke moeder te verzorgen. Janssen werd gisteren thuis bij zijn moeder in Vught gearresteerd. Bij de doorzoeking van twee woningen in Vught en Wissekerke (Noord-Beveland) zijn twee computers in beslag genomen.

Janssen zat sinds april vast wegens het loslaten van 2500 nertsen op een farm in het Zeeuwse Stavenisse. Hij heeft bekend dat hij voor die actie verantwoordelijk was. De meeste dieren werden teruggevonden. Vijftig nertsen vonden de dood, honderd beesten zijn nog spoorloos. In de omgeving van de fokkerij beten de nertsen kippen dood.

Het OM verdenkt de dierenactivist ook van brandstichting in de bestelbus van een slager in Vught in 2006. Die beschuldiging heeft Janssen altijd tegengesproken.

De dierenactivist kreeg ruim een jaar geleden landelijke bekendheid door de show van Paul de Leeuw te verstoren. De tv-presentator ontdeed de streaker toen als vergelding van zijn onderbroek. Andere keren verstoorde Janssen onder meer het ABN Amro tennistoernooi, de Tilburg Ten Miles hardloopwedstrijd en een hockeyduel.


'Vegan streaker beraamde aanslag op koningin'  (foto: DAG)

Later als ik groot ben

Vroeger wist ik het wel. Papa en mama waren stom. Mijn vriendinnetje kreeg skeelers en ik had nog oude rolschaatsen. Opa en oma waren lief. Oma bracht altijd een zakje drop of chocolaatjes voor mij mee. En stiekem, als niemand keek, gaf opa mij wel vijf gulden! Ik spaarde alles op voor mijn verlanglijstje. Ik verheugde me op later, wanneer ik groot was. Dan kon ik alles kopen wat ik maar wou!

Taxiterreur ook in Almere

Steeds meer vrije taxirijders wijken uit naar Almere. Omdat de controles in Amsterdam steeds strenger worden, verleggen ze hun werkgebied.

Volgens taxichauffeurs uit Almere houden de vrije taxirijders zich ook in hun stad niet aan de regels. Er zouden al meerdere vechtpartijen plaats hebben gevonden. De chauffeurs uit Almere vrezen nu dat de Amsterdamse 'taxiterreur' overslaat naar het gebied rond de Grote Markt en het Centraal Station van Almere.

Volgens een woordvoerder heeft de gemeente Almere nog geen melding van problemen gehad. De gemeente neemt daarom geen maatregelen.

... terwijl het nemen van maatregelen volgens FOK!columnist Driek Oplopers heel eenvoudig is.

Nieuwe film Scorsese "Shutter Island" krijgt tevens game

Dit najaar lanceert Oscarwinnaar Martin Scorses zijn nieuwste samenwerkingsproject met acteur Leonardo diCaprio genaamd Shutter Island. In deze film reizen we samen met Leo, die U.S. Marshal Teddy Daniels speelt, in het jaar 1954 af naar Shutter Island, een kliniek voor criminelen die niet toerekeningsvatbaar zijn verklaard. Een van de moordenaars is ontsnapt en het is aan Teddy om uit te zoeken waar ze heen is en haar terug te brengen. Al snel blijkt alleen dat niet alles zo simpel is als het lijkt en er alles wijst erop dat er sprake is van een samenzwering van de ziekenhuisstaf en de beveiliging. Ontwikkelaar Merscom en Paramount hebben aangekondigd dat er tegelijk met de film ook een game zal verschijnen.

De game zal dezelfde naam dragen als de film, maar niet hetzelfde verhaal volgen. Je kruipt in de huid van een andere U.S. Marshal en het is je doel om vermiste gevangenen op te sporen die verdwenen zijn na een recente orkaan. Door zoeken en het spelen van minigames zal je wel in contact komen met de hoofdpersonen uit de film.

"Shutter Island represents a great opportunity to bring a property that will already be leveraged over multiple media, particularly books and film, to the casual game market. Launching the game just prior to the theatrical premiere will help the game benefit from the strong marketing for the film, and at the same time introduce gamers to this thrilling movie." Aldus Lloyd Melnick, CCO bij Merscom"

Frietkraam wint van Atomium en Manneke Pis

De frietkraam is uitgeroepen tot Het Gezicht van België. In een wedstrijd, die was uitgeschreven door het Duitse attractiepark Europa-Park, haalde het verkooppunt voor friet 44,85 procent van de stemmen.

Het Atomium in Brussel werd tweede met 35,41 procent van de stemmen. Manneke Pis moest met 10,95 procent genoegen nemen met een derde plaats.

Het Europa-Park wilde weten wat hét symbool van België is en riep mensen op via een website hun voorkeur aan te geven. Ruim 2200 Belgen deden dat. De uitslag werd vandaag bekendgemaakt.

  (foto: ANP)

Jaap de Hoop Scheffer onwel tijdens feestdag

Secretaris-generaal Jaap de Hoop Scheffer van de NAVO is vandaag onwel geworden tijdens de Belgische nationale feestdag.

De Hoop Scheffer (61) opende een NAVO-dorp dat in het centrum van Brussel is ingericht. De Nederlander, die vergezeld werd door de Belgische premier Herman Van Rompuy en minister van Defensie Pieter De Crem, moest aan het eind van de openingsceremonie even gaan liggen omdat hij zich niet goed voelde.

Hij werd vervolgens naar zijn residentie gebracht om verder bij te komen. De Hoop Scheffer is oververmoeid door zijn drukke agenda van de afgelopen weken, maar er zou niets ernstigs aan de hand zijn. De Nederlander legt zijn functie eind volgende week na 5,5 jaar neer. Hij wordt opgevolgd door de Deen Anders Fogh Rasmussen.

Stress ouders verhoogt kans op astma kind

Het lijkt erop dat kinderen vaker astma krijgen als hun ouders gestrest zijn. Volgens wetenschappers vergroten de angsten van ouders samen met andere al bekende factoren de kans op benauwdheid van hun kinderen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Californië, waar de BBC vandaag over schrijft.

De onderzoekers, die hun werk publiceren in een wetenschappelijk tijdschrift, vergeleken de situatie van kinderen in een omgeving met luchtvervuiling met die van kinderen in een schone omgeving. Kinderen die leefden in een gebied met luchtvervuiling, hadden vaker astma dan de andere kinderen.

Kinderen met gestreste ouders in een omgeving met luchtvervuiling bleken nog vaker met astma te kampen. Dat gold vooral als ouders hun gestreste leven omschreven als "overweldigend', ,,onvoorspelbaar" of "ongecontroleerd". Mogelijk verhoogt stress de ontstekingsreactie die ontstaat als vervuilde lucht de longen binnendringt.

Van luchtvervuiling was al duidelijk dat het leidt tot een hoger risico op astma. De onderzoekers keken ook naar andere al bekende risicofactoren zoals het rookgedrag van de moeder, de opleiding en het inkomen van de ouders. Van de bijna 2500 onderzochte kinderen kregen er uiteindelijk 120 astma.

Brandweer redt kind uit brandend huis

De brandweer heeft vanmiddag een 5-jarig kind gered uit een brandende woning in Amsterdam-Zuidoost. Het jongetje had het huis niet op tijd kunnen ontvluchten. Hij is met ademhalingsmoeilijkheden naar een ziekenhuis gebracht, maakte de brandweer bekend.

De brand brak rond half een uit in een woning op de derde etage van een portiekflat aan de Dostojevskisingel. Het vuur ontstond in de woonkamer. De gealarmeerde brandweer forceerde de deur en trof een huis vol rook aan, waar het jongetje middenin stond. De brandweer heeft het vuur geblust. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Eťn euro stelen, twee jaar cel

Een rechtbank in Oostenrijk heeft vandaag een man veroordeeld tot twee jaar celstraf, omdat hij een voorbijganger in Wenen heeft beroofd van één euro.

De 57-jarige man eiste de munt van zijn slachtoffer onder bedreiging met een oud legermes. Kort na de beroving werd hij gepakt.

De rechtbank wilde niet aan een voorwaardelijke straf omdat de man met een alcoholprobleem al meerdere veroordelingen op zijn naam had staan. De veroordeelde gaat in beroep.

Expansion voor Sacred 2 verschijnt dit najaar

Ontwikkelaar Ascaron en uitgever Koch Media hebben bekend gemaakt dat de eerste expansion voor Sacred 2 met als titel "Ice & Blood" dit najaar in de winkels zal verschijnen voor de PC. De uitbreiding bevat talloze extra's zoals een nieuwe character-class in de vorm van een drakenmagiŽr, nieuwe quests en nieuwe avonturen in de wereld Ancaria. Daarnaast komen er twee gebieden bij om te verkennen en uiteraard een hoop nieuwe vijanden en items om die vijanden mee te bestrijden.

Ice & Blood zal uitgeven worden onder Koch Medias Deep Silver-vlag en zal zowel hard-copy als via download te verkrijgen zijn. Momenteel is de expansion exclusief voor de PC en is er dus niet duidelijk of Xbox 360- en PS3-bezitters van de game ook een keer met de nieuwe missies aan de slag kunnen.

Krankzinnige schietpartij in Turks dorp

Drie mannen hebben vandaag in een dorp in Oost-Turkije wild om zich heen staan schieten. Daardoor zijn zeker zes mensen om het leven gekomen. Zeven personen raakten gewond, aldus de lokale autoriteiten.

Gewapend met halfautomatische geweren liepen een man en zijn twee zonen door het dorp Karaali en schoten op iedereen die ze tegenkwamen. Het motief voor de daad is onduidelijk, maar de mannen zouden psychische problemen hebben. "Ze hebben zich wel eens laten ontvallen, dat ze het hele dorp wilden uitmoorden, want ze vreesden dat hun dorpsgenoten het op hun leven voorzien hadden.”

Twee van de drie schutters zijn gepakt. De politie jaagt nog op de derde.

Wapens worden in afgelegen en weinig ontwikkelde gebieden in Turkije vaak gebruikt om geschillen te beslechten. In mei vielen door een schietpartij in het zuidoosten van het land 44 doden op een bruiloft.

F1-teams willen praten over kalender

De Formule 1-teams willen snel met Bernie Ecclestone om tafel om te spreken over de kalender voor de toekomst. Steeds meer traditionele races komen in de problemen en dreigen te verdwijnen.

De autofabrikanten willen de races in Groot-BrittanniŽ, Duitsland, Japan en China behouden, omdat dat grote markten voor ze zijn. Deze Grands Prix zijn in de problemen voor de toekomst. BMW Sauber-teambaas wil dit issue bij Ecclestone aankaarten. "Dat is zeker is dat we de volgende keer met Bernie moeten bespreken. We moeten er voor zorgen dat we in de belangrijke markten aanwezig zijn," zei de Duitser tegen Autosport.

Thiessen wil niet dat er geen Grands Prix in de grootste markten voor BMW, zoals in Canada, de Verenigde Staten en Groot-BrittanniŽ zijn. "We moeten de situatie gewoon bespreken en Bernie begrijpt het. Het is altijd zaak om de juiste balans te vinden tussen wat we kunnen verdienen, wat Bernie kan verdienen en wat belangrijk is voor de markt."

Volgens Theissen zal er over dit punt niets opgenomen worden in het nieuwe Concorde Agreement. "Er staat niets expliciets over in, maar ik verwacht op dit punt meer samenwerking tussen de teams en de commerciŽle rechtenhouder als het in de toekomst over zulke beslissingen gaat."

Liverpool wil Aquilani bij vertrek Xabi Alonso

Liverpool wil Alberto Aquilani aantrekken als Xabi Alonso vertrekt naar Real Madrid. Dat meldt de Italiaanse krant Corriere dello Sport dinsdag.

Alonso staat in de belangstelling van Real Madrid. Liverpool wil hem echter niet laten gaan voor minder dan veertig miljoen euro. Mocht de Spanjaard toch naar Madrid vertrekken, heeft trainer Rafael BenŪtez al een opvolger op het oog.

Aquilani tekende onlangs een nieuwe verbintenis bij zijn huidige club AS Roma. Bij een goed bod zou de spelverdeler echter kunnen vertrekken, aangezien Roma in de financiŽle problemen zit.

Naar verluidt zou de Italiaans international voor achttien miljoen euro mogen vertrekken. Roma ontkent vooralsnog dat Liverpool een bod heeft gedaan op Aquilani.

Brits meisje wil dood. Of toch niet?

Een 14-jarig Brits meisje dat maandenlang heeft gestreden om te mogen sterven, heeft zich bedacht: ze wil toch leven.

Hannah Jones lijdt aan leukemie en was haar leven van ziekenhuis in, ziekenhuis uit, helemaal beu. Na diverse operaties was ze acht maanden geleden dan wel hersteld van de kanker, maar bleek haar hart ernstig beschadigd. De enige oplossing zou een transplantatie zijn. Maar Hannah kon niet meer.

Een transplantatie weigeren gaat echter niet zomaar - het is een vorm van passieve euthanasie en de doktoren weigerden het meisje te laten gaan. Maar Jones vocht die beslissing aan bij de rechter, met succes. Na een slepende procedure bepaalde die acht maanden geleden dat de artsen haar wens moesten respecteren en haar een waardige dood dienden te gunnen.

Maar nu wil Hannah zelf niet meer dood, meldt The Daily Telegraph. Vorige week werd een aandoening aan haar nieren ontdekt die alleen met dialyse te bestrijden is. Maar dat kan Jones’ zwakke hart niet aan. Dus is de keuze: meteen doodgaan, of een harttransplantatie. En toen bedacht het meisje: doe toch maar een nieuw hart. "Ik weet dat ik definitief had besloten dat ik geen nieuw hart wilde. Maar het staat iedereen vrij van gedachten te veranderen."

Hannah staat nu bovenaan de wachtlijst en het eerste hart dat beschikbaar komt, is voor haar.

Guardiola wil middenvelder halen

FC Barcelona-trainer Josep Guardiola is tevreden met zijn huidige selectie. Hij zou alleen graag nog een extra middenvelder willen toevoegen aan zijn team. Het liefst een goede en goedkope balafpakker.

Deze transferperiode werd Javier Mascherano gelinkt aan de Champions League-winnaar. Ook Christian Poulsen van Juventus is een optie voor BarÁa. Guardiola heeft aangegeven dat hij graag een middenvelder wil toevoegen aan zijn spelersgroep, maar die moet geen miljoenen kosten.

"Yaya Toure en Seydou Keita zullen we een tijdje moeten missen in januari vanwege de Africa Cup. Daarom kijken we naar een middenvelder, die als stofzuiger kan fungeren. Hij moet goed maar ook goedkoop zijn", zegt de trainer op het digitale thuis van Barcelona.

"Ik zou graag zestien of zeventien goede basisspelers hebben zodat niemand onze basisopstelling vooraf zou kunnen raden. Kijkend naar de transfermarkt kan ik niet zeggen hoeveel spelers we zullen aantrekken. Het beste zou zijn als ze nu meteen zouden komen. Maar de markt bepaalt het uiteindelijk."

"De basis hebben we al. Het zou natuurlijk anders zijn als we acht of negen spelers zouden moeten aantrekken. Ik wil niet zo'n grote selectie als Real Madrid of Internazionale. Als het nodig is zal ik spelers van Luis Enrique pakken", refereert hij naar de coach van Barcelona B.

De druk zal volgens Guardiola minder groot zijn als vorig jaar. De spelers zijn allemaal bij elkaar gebleven en weten nu wat elkaars kwaliteiten zijn. "We kennen elkaar nu. Iedereen zegt dat het tweede jaar zwaarder is dan het eerste. Ik zal doen wat ik kan zodat de spelers een goede stimulans en instelling hebben om te blijven winnen. Ik heb veel vertrouwen in mijn team."

Engelands oudste tv doet het nog prima

Engeland heeft na een zoektocht van enkele maanden zijn oudste nog werkende televisie opgespoord. De Marconiphone 702 stamt uit 1936, maar doet het nog prima.

Het 73-jarige toestel is eigendom van elektronicaverzamelaar Jeffrey Borinsky. "Het toestel stamt nog uit de tijd dat de eerste tv-uitzending werd gemaakt. Een tv was in die jaren alleen weggelegd voor de rijken. Omgerekend naar hedendaagse valuta kostte dit toestel zo’n 15.000 euro", zo stelt Borinsky tegenover de BBC.

De zoektocht naar Engelands oudste tv was een initiatief Digital UK, een organisatie die de overgang van analoge naar digitale televisie overziet. De boodschap die met de zoektocht moest worden uitgedragen is dat iedere tv, hoe oud ook, digitale kanalen kan ontvangen. Niet geheel verrassend beschikt de Marconiphone 702 dan ook over digitale zenders.

Kannibaal: ik zal niemand meer opeten

Een Indonesische kannibaal die onlangs na vijf jaar uit de gevangenis werd vrijgelaten, doet zijn voormalige dorpsgenoten huiveren. Ze willen niet dat Sumanto terugkeert naar zijn oude woonplaats, angstig als ze zijn op zijn bordje te eindigen.

De beruchte kannibaal werd destijds opgepakt nadat hij het dode lichaam van een oude vrouw had opgegraven voor een "goedkope en smaakvolle maaltijd". "Ze was heerlijk", vertelde Sumanto tegen persbureau AFP.

Maar zijn omgeving hoeft niet bang te zijn: hij eet alleen nog maar spinazie tegenwoordig. "Ik hou van vlees… alle soorten vlees, als het maar gekookt is. Maar ik eet geen mensen meer."

Nu zoekt Sumanto de liefde. "Wat is liefde? Hoe kan ik het omschrijven als ik het nooit heb ervaren, er nooit van heb mogen proeven?", vraagt de kannibaal in ruste zich wanhopig af.

Maar zijn roep om liefde vindt nog geen gehoor, in elk geval niet in zijn oude dorp. "Het wordt een chaos als hij terug zou keren", zegt een voormalige buurvrouw. "Ik wil niet dat hij me afmaakt en me als avondmaaltijd nuttigt."

Intussen zit Sumanto in een rehab op Java om geestelijke rust te vinden.

[Fotoreportage] Extrema Outdoor 2009

Op weg naar Extrema Outdoor 2009 reden we door een enorme moesson, dus we hielden ons hart vast (zeker gezien de buien tijdens vorige edities). Eenmaal de files overwonnen werden we netjes naar een parkeerplaats gedirigeerd. In een grote polonaise met de rest van de partypeople mee richting de lonkende bastonen toe.

Rond 16:00 was het al goed vol. Het weer was prima, de mensen waren in goeie stemming, en na onze overtollige gear in een locker gegooid te hebben, doken we in het feestgeweld. Een van de eerste dingen die ons opviel was de enorme loopbrug over het water. Het festivalterrein ligt in een soort halve maan opstelling rond de plas, en een tripje van de ene naar de andere punt kostte je de afgelopen jaren zeker een half uur. De brug had halverwege een podium en was wat ons betreft een blijvertje.

Onze eerste halte was de mainstage waar Josh Wink aan het draaien was. Deze DJ met hangsnor had de sfeer er al goed inzitten, en stilstaan was redelijk lastig. Feesten of fotograferen was al snel het dilemma. We hebben ons toch losgerukt van de set van Josh, en zijn via de loopbrug naar Royal Dutch gelopen. Deze stage was geheel in stijl met veel delfsblauw en in de vorm van een molen. Sidney Samson was al goed bezig en zijn Riverside knalde niet alleen in zijn set, maar ook bij andere DJ’s uit de speakers.

Na Sydney Samson nam Afrojack het stokje naadloos over en de energie uit het publiek was echt voelbaar onstage. Doordat de temperatuur niet overdreven warm was, merkte je dat men flink door kon blijven feesten. We kregen ondertussen de tip dat Deadmau5 op de mainstage maskers uit ging delen voor zijn set, dus wij snel die kant op…

Bij de mainstage aangekomen was het weer even zoeken waar we backstage konden komen. Net achter de hekken was men begonnen met het uitdelen van duizenden maskers, wat een erg tof effect gaf op het publiek. Deadmau5 stelde niet teleur door een erg lekkere set weg te geven. Elk podium was ook uitgerust met een grote LEDwall, en de graphics van Deadmau5, zijn masker en de maskers in het publiek maakten er een erg geslaagd geheel van.

Na een korte stop bij Dj Mehdi op het Ed Banger podium snel door naar de Future Funk om daar Roog en Erick E op te wachten. Housequake blijft een van mijn favorieten, en ze stelden weer niet teleur. MC Gee zweepte iedereen op tot een waardig hoogtepunt, en toen de tunes van ‘I need a miracle’ uit de speakers knalde kreeg ik echt rillingen toen het publiek meebrulde!

Na een half uurtje Housequake zijn we maar de richting Ed Banger stage gegaan, aangezien we vanuit daar ook de eindshow goed konden zien. Hier bleek ook de ervaring van de organisatie weer naar voren te komen; er was een mooie plek boven het water gemaakt waar pers de show goed kon zien. Toch nog even onstage gekeken bij de Ed Banger Allstars want het klonk erg goed, en ik was blij verrast. Ik had al wat sets op Youtube gezien, maar deze set verraste me echt qua kwaliteit en durf. Petje af! Een waardige afsluiter op de Ed Banger stage!

Na alle sets werden de stages qua geluid aan elkaar gelinked. Er klinkt niets zo goed als 10 podia die belachelijke hoeveelheden watt aan muziekgeweld de lucht inslingeren. In het midden van de loopbrug was EXTREMA te lezen in volgens mij de grootste setup van dat type lampen in de wereld… De eindmix werd ondersteund met visuals die maar bleven overtreffen. Lasers, LED’s, zoeklichten, vuurwerk, en de letters die zich als mega LED’s gedroegen kregen iedereen stil en uitzinnig tegelijk. De afstemming van de eindmix en visuals was zeer indrukwekkend!

En toen was het over… Een heerlijke dag met perfecte muziek, mooie mensen, goeie organisatie en perfect weer. Volgens jaar is Extrema 15 jaar, en ik vraag me serieus af hoe ze in godsnaam dit moeten gaan overtreffen.

Grinham en Atkinson door op World Games

Natalie Grinham en Vanessa Atkinson zijn doorgedrongen tot de tweede ronde van de World Games 2009. In het Taiwanese Kaohsiung kwamen beide Nederlandse squashsters hun openingsduel goed door.

Voor de 31-jarige Grinham was haar eerste wedstrijd tijdens het internationale multi-sport evenement voor niet Olympische sporten een formaliteit. De als tweede geplaatste Almeerse won met 11-1, 11-1, 11-1 van de lokale heldin Kuei-yeh Pan (Tai). Later vandaag moet de mondiale nummer drie het opnemen tegen de ongeplaatste Canadese Miranda Ranieri, die enigszins verrassend de Maleisische Delia Arnold uitschakelde.

De twee jaar oudere Atkinson had meer moeite om de laatste zestien te bereiken van het sterk bezette squashtoernooi. De nummer acht van de plaatsingslijst en twaalf van de wereld kende in Chinatsu Matsui een taaie opponente. Na winst van de eerste twee games moest Atkinson de derde game aan de Japanse laten. In het vierde bedrijf stelde de voormalige wereldkampioene echter weer orde op zaken. Het werd uiteindelijk 11-5, 11-7, 8-11, 11-7 in het voordeel van de Nederlandse kampioene die nu stuit op Samantha Teran uit Mexico.

Naast Grinham (2) en Atkinson (8) drongen ook Nicol David (1), Jenny Duncalf (3), Alison Waters (4), Omneya Abdel Kawy (5) en Shelley Kitchen (7) door tot de tweede ronde. Alleen de als zesde geplaatste FranÁaise Isabelle Stoehr kwam van de favorieten niet voorbij de eerste ronde. Zij verloor in vijf games van de Australische Amelia Pittock.

Aan het herentoernooi doen geen Nederlanders mee. De Engelsman Nick Matthew voert de deelnemerslijst aan, gevolgd door zijn landgenoot James Willstrop. De MaleisiŽrs Ong Beng Hee en Mohd Azlan Iskandar completeren de top-4.

[update] Derde CoD: World at War mappack komt eraan

Activision heeft bekend gemaakt dat ze een derde mappack gaan uitbrengen voor hun game Call of Duty: World at War. In augustus kunnen we drie nieuwe maps verwachten: Battery, Revolution en Breach, en daarnaast nog een Zombie-map genaamd Der Riese. Verdere details, zoals screenshots en prijzen, zijn er nog niet. Zodra deze op het wereldwijde web verschijnen laten we dit natuurlijk meteen weten.

[Update: 13.40] De eerste screens zijn binnen!

Revolution map
De Revolution map bestaat uit een Russiche stad inclusief industrie-terrein. "Hou je vingers warm, je wapen geladen en blijf uit het zicht van de snipers," aldus Activision.
Breach map
De Breach map omvat het centrum van Berlijn, inclusief de Brandenburger Tor. Dit landschap nodigt uit tot felle en snelle matpartijen waarbij de kogels je van alle kanten om de oren vliegen
Battery map
De Battery map is gebaseerd op het bestaande Fort Drum (El Fraile Island) in de baai van Manila (Filippijnen). Dit eiland, dat de bijnaam 'betonnen slagschip' draagt, werd begin vorige eeuw door de Amerikanen vrijwel volledig uit beton opgebouwd en is waarschijnlijk het zwaarst bepantserde eiland ter wereld. De vijand kan zich hier achter elke hoek verstoppen en zal dat ook zeker doen.
Boeing moet twee keer terug naar Schiphol

Een vliegtuig dat op weg was naar Ibiza moest gisteren tot twee keer toe terugkeren naar Schiphol. De eerste keer vanwege een vogel die tegen het Transavia toestel aan vloog, en de tweede keer omdat de bemanning er niet zeker van was dat het de-icing systeem naar behoren functioneerde.

Terwijl er geen schade was aan de Boeing 737, twijfelde de bemanning alsnog na het tweede vertrek. Wanneer het de-icing systeem niet zou werken zouden er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan omdat er ijs op de vleugels kan komen. De piloten vlogen vervolgens, om geen enkel risico te nemen, opnieuw naar Schiphol om daar met een nieuw toestel voor de laatste keer richting Ibiza te vertrekken.

Ditmaal werd er niet meer omgekeerd en de vakantiegangers kwamen zonder kleerscheuren aan op hun bestemming. Omdat zij drie keer op één dag naar Ibiza zijn vertrokken hebben zij van Transavia ieder een tegoedbon van vijftien euro ontvangen.

Een woordvoerster van Transavia kon zich een voorval als dit nog niet herinneren, “dit is stomtoevallig". Ook de gezagvoerder van de Boeing, die er al heel wat vliegjaren op heeft zitten, had dit nog nooit meegemaakt.

Met dank aan Leandr voor de submit.

'De Jong mist start Eredivisie'

FC Twente-spits Luuk de Jong zal mogelijk niet aan de start van het Eredivisie-seizoen 2009/2010 verschijnen.

De jonge aanvaller ging maandagavond tijdens een training door zijn enkel, zo meldt TC Tubantia. Bij De Tukkers is men bang dat De Jong een blessure aan zijn enkelbanden heeft opgelopen. De medische staf van FC Twente hoopt in de loop van dinsdag meer duidelijkheid te krijgen over de kwetsuur van de jeugdige spits.

Naast De Jong is ook aanvaller Blaise N'Kufo geblesseerd. De Zwitser moest maandag de training staken vanwege rugproblemen. Mogelijk mist de ervaren spits dinsdag de oefenwedstrijd tegen Sporting Braga. FC Twente is momenteel op trainingskamp in Portugal.

De Jong werd onlangs door FC Twente overgenomen van De Graafschap, dat komend seizoen uitkomt in de Jupiler League.

Budget Ghostbusters-game was 15-20 miljoen Dollar

Het is vandaag onthuld dat het budget van de Ghostbusters videogame tussen de $15 en $20 miljoen lag. Daarmee waren jaren van planning en uitvoering bemoeid. Volgens de Star Telegram, een krant in Texas, heeft de game al de 'blockbuster' status behaald met ongeveer ťťn miljoen verkochte exemplaren.

Ghostbusters lijkt weer zo populair te zijn geworden, dat Dan Aykroyd zelfs aan een derde film is begonnen. Terminal Reality co-founder Mark Randel heeft alvast laten weten graag nog een tie-in game te willen maken, al betwijfelen we of dat een succes gaat worden.

De Ghostbusters videogame ligt sinds 19 juni in de winkels voor de PC, PS2, PS3, DS, Wii en Xbox 360.

Fortuna veilig tot maart 2011

Fortuna Sittard mag in elk geval tot en met maart 2011 professioneel voetbal spelen.

De KNVB wilde de licentie van de Limburgers aanvankelijk intrekken, maar werd teruggefloten door de rechter. Volgens L1 heeft de bond inmiddels alle besluiten om de licentie in te trekken definitief nietig verklaard.

Daardoor kan Fortuna Sittard een jaar langer de tijd nemen om de financiŽle huishouding op orde te krijgen. Als de club in maart 2011 nog steeds geen sluitende boekhouding kan presenteren, wordt de licentie alsnog ingenomen.

Kliklijnen roken populair in Turkije

In Turkije wordt flink geklikt over mensen die het rookverbod in de horeca overtreden. Dat verbod werd afgelopen zondag van kracht. Niet alleen onbekenden, ook vrienden en familieleden verklikken elkaar.

Er zal in elke stad een kliklijn geopend worden. Tot die tijd kunnen klikspanen terecht bij de politie om te klagen over overtredingen. Steden die nu al een kliklijn hebben, zoals het zuidelijke Adana en het westelijke Izmir, krijgen zeker honderd telefoontjes per dag, melden Turkse persbureaus. Zo belde een man in Adana om te melden dat zijn vriend in het koffiehuis een sigaret had opgestoken. Meerdere rokers in het koffiehuis maakten zich uit de voeten. Er was geen rook of peuk meer te bekennen, toen de controleurs arriveerden.

De lijnen worden overigens niet alleen gebeld door klikkers, maar ook door uitbaters van bars en restaurants die vragen wat ze aanmoeten met klanten die het rookverbod overtreden. In Izmir belde een jongetje die de nieuwe wet niet helemaal begrepen had en klaagde dat zijn vader thuis een sigaret had opgestoken.

Verscheidene Turkse dagbladen melden overigens dat het rookverbod vooralsnog goed wordt nageleefd.

Zwarte lijst voor hypotheekadviseurs

De Vereniging Eigen Huis (VEH) stelt met onmiddellijke ingang een zwarte lijst op van hypotheekadviseurs die verzuimen huizenkopers te melden hoeveel zij verdienen aan het afsluiten van een hypotheek. Dat heeft de vereniging vandaag bekendgemaakt.

Iedereen die zijn hypotheek afsluit via een financieel tussenpersoon, moet voor het tekenen van de offerte kunnen zien hoeveel zijn adviseur daaraan verdient. Sinds 1 april van dit jaar zijn de hypotheekadviseurs verplicht hun klanten de provisie te tonen die zij ontvangen voor het afsluiten van een hypotheek of een ander complex financieel product. De provisie staat doorgaans vermeld op een losse bijlage bij de hypotheekofferte.

Het gaat alleen om de vergoeding die de hypotheekadviseur ontvangt en niet om de gebruikelijke afsluitprovisie van 1 procent, aldus de vereniging. Vereniging Eigen Huis heeft een telefonisch meldpunt geopend waar consumenten terechtkunnen die slachtoffer zijn geworden van de wanpraktijken. Het meldpunt is tot het einde van de maand geopend.

Volgens columnist Driek Oplopers horen ook de hypotheekadviseurs van de DSB-bank op de zwarte lijst thuis.

Evans start in Vuelta a EspaŮa

Cadel Evans begint eind augustus aan de Vuelta a EspaŮa. Dit liet de AustraliŽr, die voor Silence-Lotto rijdt, vandaag voor aanvang van de zestiende etappe in de Tour de France weten.

Evans bereidt zich in de Spaanse rittenkoers voor het op het WK in het Zwitserse Mendrisio, dat op 27 september staat gepland. "Ik ken het WK-parkoers," lichtte de renner toe. "Het is een stuk lastiger dan vorig jaar in Varese. Voor de wegwedstrijd van de WK is de Vuelta de beste voorbereiding."

Cosworth: "Motor zal competitief zijn"

Motorenbouwer Cosworth heeft aan de nieuwe Formule 1-teams beloofd dat ze een competitieve motor zal gaan leveren. Omdat de budgetlimiet en daarmee de voordelen voor de nieuwe teams van tafel zijn, zal de motor 18.000 toeren moeten draaien in plaats van 20.000 zoals eerder afgesproken.

De baas van Cosworth Tim Routsis heeft er vertrouwen in dat alles goed komt. "We hebben zelf de toerenlimiet van 18.000 voorgesteld om de spanning en mogelijk punt van conflict in een akkoord weg te halen. We zijn er van overtuigd dat de motor die terugkeert in het circuit, competitief zal zijn gegeven het feit dat we op tijd zijn begonnen. Ik denk niet dat de teams minder competitief zullen zijn. Er zijn zelfs voordelen, zoals het afvoeren van minder warmte. Daardoor kunnen de radiatoren kleiner worden, wat de weerstand vermindert."

"Daarnaast verbruikt een motor die meer toeren draait meer brandstof, omdat er meer weerstand overwonnen moet worden. Dus als de toeren teruggedraaid worden, wordt de brandstof efficiŽnter gebruikt," zei Routsis die zei dat de vernieuwde Cosworth-motor volgens de simulaties net zo competitief zal zijn als de motoren van de andere teams.

Wel zullen de coureurs met een Cosworth-motor de beschikking krijgen over acht krachtbronnen in 2010 in plaats van vijf voor de coureurs met een andere motor. "We zijn blij met het concept van het terugtunen van de motoren tot 18.000 toeren, maar we hebben maar beperkte tijd voordat we motoren moeten leveren. Daarom is er niet genoeg tijd om zowel de motoren opnieuw te tunen als de levensduur te verlengen. Daarom moeten we bij de afgesproken acht motoren blijven."

Verhoeven zes weken uitgeschakeld

Jeroen Verhoeven zal voorlopig niet voor Ajax kunnen spelen. De nieuwbakken keeper van de Amsterdamse formatie brak maandag namelijk een middenhandsbeentje in zijn linkerhand en staat de komende zes weken buitenspel.

"Ik heb de afgelopen vijf jaar bij wijze van spreken ťťn keer een blauwe plek gehad," aldus Verhoeven, die er stevig de balen in had. Anderhalve week geleden nam Ajax de keeper over van FC Volendam.

Terpstra en Knaven niet naar Vuelta

Niki Terpstra en Servais Knaven doen dit jaar niet mee aan de Vuelta a EspaŮa. Dit liet Gerry van Gerwen, ploegleider van Team Milram, aan Infostrada Sports weten.

"Zij rijden niet de Ronde van Spanje," liet Van Gerwen in een duidelijke reactie weten. Vijf renners van de Duitse formatie zijn wel zeker van deelname aan de Spaanse etappekoers. "Linus Gerdemann en Gerald Ciolek zijn zeker. Ook Thomas Rohregger, Fabian Wegmann en Paul Voss doen mee aan de Vuelta."

De Vuelta a EspaŮa begint op 29 augustus met een proloog op het TT-circuit van Assen.

"Gesink en Kroon kopmannen op WK"

Robert Gesink en Karsten Kroon zullen tijdens het WK, dat op 27 september in het Zwitserse Mendrisio wordt gehouden, als kopmannen gaan fungeren. Dat liet bondscoach Leo van Vliet gisteren in het programma De Avondetappe weten.

Kroon en Gesink trekken er vandaag met Van Vliet op uit om het parcours van het wereldkampioenschap te verkennen. Volgens de bondscoach, die de rit eerder ook al met Lars Boom en Laurens ten Dam verkende, is het een zware opgave.

Max en de Maxi-monsters nu ook als game

Game ontwikkelaar Warner Bros werkt aan een gameversie van het bekende kinderboek 'Max en de Maximonsters'. De game draagt vooralsnog de Engelse titel van het boek: 'Where the Wild Things Are'. Eerder al werd al bekend dat Warner Bros werkt aan een filmprent op basis van het legendarische kinderverhaal van schrijver/tekenaar Maurice Sendak. De game en de film worden dan ook zij aan zij uitgebracht.
Voor diegenen die het vehaal niet kennen: 'Max en Maximonsters' gaat over een jongetje (Max), dat niets liever doet dan zijn hond en zijn moeder de stuipen op het lijf jagen in zijn wolvenkostuum. Zijn jonge leventje draait letterlijk om het uithalen van kattekwaad. Als hij op een avond, voor straf, zonder eten naar zijn kamer wordt gestuurd, fantaseert hij een hele nieuwe wereld vol met allerlei vreemd ogende monsters.

Net als in het boek zal de speler als Max door deze ingebeelde wereld reizen. En net als in het boek wordt het geen plezierreisje. Veel van de monsters zijn namelijk niet bepaald vriendelijk en zouden de kleine Max het liefst met huid en haar opeten. Gelukkig ontmoet hij ook een aantal minder vijandige creaturen en samen met hen moet Max op zoek naar een uitweg.

Vooralsnog is -afgezien van een beschrijving van het verhaal- weinig bekend over de game. Dat zal waarschijnlijk veranderen naarmate de release in november dichterbij komt. Wellicht wordt dan ook duidelijk of de speler straks -net als in het boek- de vijandige monsters moet verslaan door hen zo lang mogelijk in de ogen te kijken. De eerste die met zijn ogen knippert, verliest.

Max en Maximonsters (Where the Wild Things Are) ligt, als alles volgens planning verloopt, vanaf 27 november in de winkelrekken. De game komt uit op de PS3, Xbox360, Nintendo DS en de Nintendo Wii en wordt ontwikkeld door Amaze Entertainment en WayForward.

Line-up Capcom/EA Comic-Con bekend

De Comic-Con begint later deze week en behalve allerlei uitgevers en bedrijven op het gebeid van stripverhalen en kaarstspellen zullen ook EA en Capcom hun nieuwe spellen tonen. Beide uitgevers hebben hun line-up voor de Comic-Con bekendgemaakt.

De Comic-Con begint deze week in San Diego en Electronic Arts en Capcom zullen wat informatie en beelden over aankomende spellen vrijgeven. Hieronder de gameline-up van beide uitgevers.

Electronic Arts

* Dante`s Inferno.
* Dead Space Extraction.
* The Saboteur.
* Army of Two: The 40th Day.
* Battlefield: Bad Company 2.
* Battlefield 1943.
* BrŁtal Legend.
* Dragon Age: Origins.
* G.I. Joe The Rise of Cobra.
* Left 4 Dead 2.
* Warhammer Online: Age of Reckoning.

Capcom

Capcom komt met een wat kortere line-up, waar echter ook een aantal interessante spellen in zit.

* Ace Attorney Investigations: Miles Edgeworth.
* Lost Planet 2.
* Dark Void.
* Tatsunoko VS Capcom Ultimate All-Stars.
* Marvel vs. Capcom 2.
* Resident Evil: The Dark Side Chronicles.
* Fate/Unlimited Codes.

De Comic-Con vindt plaats van 23 juli tot 26 juli.

Map packs van World at War goed voor miljoenen downloads

Een van de best verkochte games van 2008 was zonder twijfel Call of Duty: World at War. Sinds zijn launch aan het eind van dat jaar is de game al een kleine elf miljoen keer over de toonbank gegaan, waarmee het Activision absoluut geen windeieren heeft gelegd. Nu blijkt dat ook de map packs die voor de game uitkomen ook succesvoller zijn dan menige game. De eerste twee werden samen al ruim vier miljoen keer gedownload. Vandaag kon je lezen dat de derde inmiddels ook onderweg is en waarschijnlijk dus nog een hoop geld in het laadje gaat brengen.

Icesave-deal met IJsland op de tocht

Het parlement van IJsland dreigt de overeenkomst te verwerpen die Nederland en IJsland hebben gesloten om slachtoffers van de failliete internetbank Icesave te compenseren. In het IJslandse parlement is een krappe meerderheid tegen de afspraken, waardoor voor Nederland een strop dreigt van 1,3 miljard euro. Daarmee kunnen de 63 parlementariërs van IJsland minister Bos van Financiën in problemen brengen.

De deal die Nederland met de IJslandse regering sloot, bestond eruit dat IJsland het verloren gegane spaargeld terugbetaalt. Maar omdat de IJslandse economie in zeer zwaar weer zit, heeft Nederland dat geld, 1,3 miljard euro, voorgeschoten. Nederlandse Icesave-slachtoffers hebben tot 100.000 euro van hun bij Icesave of Landsbanki gestalde spaargeld van De Nederlandsche Bank teruggekregen.

Afgesproken is dat IJsland de 1,3 miljard over vijftien jaar met rente terugbetaalt. Exact dezelfde deal is gesloten met Groot-Brittannië dat 2,7 miljard euro voorschoot. Het nationaal inkomen van IJsland is 8,4 miljard euro.

Althingi - het parlement van IJsland - dreigt beide deals nu weg te stemmen. Voor gedupeerde rekeninghouders heeft dit geen effect. Voor beide regeringen wel. Zeker is dat bij het wegstemmen van de overeenkomst minister Bos van voren af aan kan beginnen met zijn onderhandelingen. Die hebben zich door wijzigingen in het IJslandse politieke landschap maandenlang voortgesleept. Parlementaire instemming was een voorwaarde.

De IJslandse regeringspartij Links-Groen heeft bij de stemming de sleutel in handen. De oppositie - met 29 zetels iets minder dan de helft van het parlement - is hardgrondig tegen de overeenkomst. Ze vinden dat de hele bankensector in IJsland is omgevallen doordat Groot-Brittannië en Nederland Icesave en moeder Landsbanki besmet hebben verklaard.

Drie leden van Links-Groen zijn ook tegen. De IJslandse premier Sigurdardottir en de minister van Financiën Sigfusson, ook van Links-Groen, oefenen zware druk uit op het drietal om voor te stemmen. Zo niet, zo stellen ze, dan komt IJsland internationaal in dezelfde 'orde van respect' als Noord-Korea en Cuba. Toetreding tot de Europese Unie en financiële steun kan IJsland dan vergeten.

"Ik ben voortdurend aan het twijfelen", zegt Lilja Mosesdottir, een van de drie dissidenten van Links-Groen. "Ik ben van huis uit econome en geen politica. We kunnen deze overeenkomst wel willen, maar IJsland kan dit absoluut niet aan. Ik heb mijn kiezers beloofd vanuit mijn economische professie zaken te beoordelen. Ik vind dat opnieuw onderhandeld moet worden."

Het Nederlandse ministerie van Financiën geeft geen commentaar. Het wil niet op de stemming in het IJslandse parlement vooruitlopen.

Australische zwemmers getroffen door griep

De Australische zwemploeg zal niet op volle sterkte aantreden bij het WK dat momenteel in Rome plaatsvindt. Sprinter Eamon Sullivan werd al met griep naar huis gestuurd en nu kampt drievoudig olympisch kampioene Stephanie Rice met een verkoudheid.

Coach Alan Thompson vindt het wel meevallen met de kwaal van Rice en denkt dat zij samen met Libby Trickett vele prijzen binnen zal kunnen halen. Schoolslagspecialiste Leisel Jones bleef thuis om haar studie af te ronden.

Eerste wandelaar Nijmegen al binnen

De eerste deelnemer aan de Nijmeegse Vierdaagse is over de finish. De Brit Simon Brownlee ging vannacht om 4.00 uur uit de startblokken. Volgens zijn eigen klokje kwam hij na 5 uur en 41 minuten over de streep op de Wedren in Nijmegen.

"Ik hou van snel wandelen, ook al is het geen wedstrijd. Ik heb ook niet gerust en heb iedereen na twintig kilometer achter me gelaten", aldus de Britse loper die de 50 kilometer aflegde. Hij loopt de Vierdaagse dit jaar voor de dertiende keer.

Voor de snelle wandelaar was er weinig applaus op de start- en finishlocatie. Het gros van de wandelaars wordt pas 's middags verwacht.


Eerste wandelaar Nijmegen al binnen  (foto: DAG)

Feyenoord drie tot zes weken zonder Mulder

Feyenoord-doelman Erwin Mulder is drie tot zes weken uitgeschakeld met een hamstringblessure. Maandag werd dat duidelijk nadat er nader onderzoek was gedaan naar de ernst van de blessure, die hij opliep op het trainingskamp in Portugal.

De hamstringproblemen komen op een ongunstig moment voor de goalie, die net te horen kreeg dat hij toch de kans krijgt om Mario Been te overtuigen van zijn kwaliteiten.

Mulder werd weer aan de selectie van Feyenoord toegevoegd omdat ze geen financiŽle middelen meer hadden om een nieuwe doelman aan te trekken, aanvankelijk zou Mulder op uitleenbasis voor Excelsior gaan spelen.

[Column] Kenny met een bezem in zijn hol

Zo af en toe schrijven de columnisten van de FOK!frontpage ook over sport. Dit keer een column van drulovic (Frank) over de Tour de France.

De tijd dat Nederlanders in de Tour de France voorin meefietsten ligt lang en breed achter ons. Zoetemelk kennen de meeste renners uit het huidige peloton alleen nog van horen zeggen, Rooks en Theunisse zijn namen uit een ver verleden, en de stuiptrekkingen van Breukink en Boogerd mogen ook nauwelijks een naam hebben. Nee, we zijn de laatste jaren niet verwend als wielerliefhebbers.

Maar dit jaar hebben we eindelijk weer eens iemand die een rol van betekenis speelt. Een echte klassementsrenner. Dan moet je het algemeen klassement wel op z'n kop houden, maar een kniesoor die daarop let. De media zeker niet. Want aan de aandacht die de rode lantaarndrager krijgt, lijkt het alsof hij de zevenvoudig tourwinnaar zelf is. Ik heb het natuurlijk over Kenny van Hummel.

Je kunt geen vijf minuten naar Radio Tour de France luisteren, of er wordt geschakeld naar een krakende reporter die de hele dag de schone taak heeft om achterop de motor de verrichtingen van Kenny op de voet te volgen. Af en toe een bidonnetje uitreiken, waarna de non-klimmer een tiental meters kan aanhangen. Alle kleine beetjes helpen. En geholpen worden moet hij.

Ook Studio Sport besteedt dagelijks de helft van de zendtijd aan ons aller Kenny. Komt hij voor middernacht binnen? Vormt hij een bruggenhoofd voor de bezemwagen? Is hij in zijn eentje aan het linkeballen terwijl de rest de warme maaltijd al achter de kiezen heeft in het rennershotel? Dankzij Herbert en Maarten hoeft Nederland geen seconde te missen van de superklimmer uit Elden.

Onlangs heeft Kenny in een vlaag van overmoed de zijwieltjes van zijn Shimano-fiets afgeworpen, en nu al wint hij het van de chauffeur van de bezemwagen, wiens vrouw heeft aangegeven te willen scheiden omdat haar man zo weinig thuis is. Dagelijks parkeert deze arme man zijn wagen pas in het holst van de nacht op de oprit van zijn huis omdat er weer moest worden overgewerkt.

Toen hij vertelde elke dag zijn bezem in dezelfde kont te proppen, werd het zijn vrouw teveel. Zeker toen de kinderen haar voorzichtig vroegen wie de man is die op rustdagen het vlees snijdt. Wij Nederlanders weten wel beter. Het is de kont van nummer 199, onze eigen cultheld. Een betere kandidaat voor dit hoogste rugnummer was er niet.

Het valt ook niet mee om elke dag met een rode lantaarn op de rug het heuvelachtige parcours te bedwingen. De Tour is wat anders dan de ronde van Overijssel of de Batavus Prorace. Maar toch vind ik de overvloedige media-aandacht enigszins overdreven. Kenny is meer in het nieuws dan alle andere Nederlanders bij elkaar, en dat terwijl bijvoorbeeld ploeggenoot Koen de Kort een keurige 119e plek bezet.

Met als gevolg dat ons hele land in de ban lijkt van de renner die ooit een prachtige vierde plek behaalde in Veenendaal-Veenendaal. Ongekende euforie wanneer hij over de streep sukkelt als de rest van het team alweer lang en breed onder de wol ligt en Mart Smeets bezig is met zijn avondetappe. Op dat soort momenten is men trots om Nederlander te zijn.

Mijn kritiek op de slechtste ronderenner uit de geschiedenis van de Tour durf ik nauwelijks hardop te uiten, uit angst voor represailles. Men staat als ťťn man achter Kenny. Hij is geen ronderenner maar een sprinter, zo zeggen zijn nieuwbakken fans. Het algemeen klassement, daar haalt hij zijn neus voor op. En miljoenen volgers met hem. En dat klopt natuurlijk ook. Want sprinten kan hij!

Onze held spurtte in de eerste twee etappes die eindigden in massasprint naar een schitterende 20e en 30e stek. Ongekend. Van Poppel, eat your heart out! In de 10e en 11e etappe voelde Cavendish ook de hete adem van ons Hummeltje in de nek. 7e en 15e terwijl er doorgaans een mannetje of tien serieus mee sprinten. Zulke sprinters mogen gerust onderaan het algemeen klassement bungelen.

Doe het hem maar eens na, zo roepen andere volgelingen van het Hummelisme. Dat vind ik altijd zo’n onzin. Natuurlijk doe ik het hem niet na, maar hij doet mijn werk toch ook niet na? Moet ik diep buigen als hij al wordt gelost voordat de etappe begint omdat ik het hem niet nadoe? Moet ik daarom aan zijn voeten liggen wanneer hij bij het eerste de beste vluchtheuveltje lost bij de bus met andere non-klimmers?

Contador zou hem op mijn opoefiets uit 1986 nog de vernieling in rijden, maar dat schijnt geen reden te zijn om Kenny niet tot de meest besproken renner van de Tour 2009 te maken. Het zal hem ongetwijfeld een hoop uitnodigingen voor de criteriums opleveren. Volgend jaar zal hij de rest van het sprintersgilde angst inboezemen wanneer hij zijn palmares heeft uitgebreid met een weergaloze 118e stek in de Nacht van Peer en het uitrijden van de Acht van Chaam.

Beste Kenny, zoek dr. Fuentes eens op in het telefoonboek, houd het bij de profronde van Stiphout of word straatveger, maar laat de chauffeur van de bezemwagen nou eens met rust. Hij heeft ook een sociaal leven. Hoewel, misschien moet ik het woord niet tot jou richten. Je kunt er ook niet veel aan doen dat de Nederlandse media bol staan van jouw onkunde. Televisiereportages, radio-items, krantenartikelen, je kunt het zo gek niet bedenken of het is Kenny wat de klok slaat. Er zijn zelfs mensen die een column over je schrijven. Belachelijk, als je het mij vraagt.

Manco lang uit de roulatie

PSV-speler Reimond Manco is de komende twee tot drie maanden uit de roulatie. De Peruviaan liep op 30 juni in een oefenwedstrijd met Mierlo-Hout een knieblessure op en moest drie weken rust houden om vervolgens geopereerd te worden.

Woensdag zal die operatie plaatsvinden, een los stukje bot zal uit de kniepees gehaald worden.

De aanvaller maakte in 2008 de overstap van Alianza Lima naar PSV maar is er tot dusver niet in geslaagd om een basisplek te veroveren bij PSV. Manco speelde vooralsnog twee competitieve wedstrijden voor de Eindhovense club. Hij kwam tot hetzelfde aantal wedstrijden toen hij op uitleenbasis uitkwam voor Willem II.

Dolly Dot Ria Brieffies overleden

Dolly Dot Ria Brieffies is gisteravond in haar woonplaats Westerland (Noord-Holland) overleden. Dat maakte het management van de succesvolle meidengroep uit de jaren tachtig vandaag bekend.

Eind 2008 werd bekend dat de 51-jarige Brieffies ongeneeslijk ziek was. De zangeres leed aan longkanker.

De Dolly Dots (Ria, Sjeel, Patty, Angela, Anita en Esther) beleefden hun hoogtepunt als meidengroep in de jaren tachtig. Hun grootste hit was Love Me Just a Little Bit More. De Dots maakten in 2007 een comeback. In mei dat jaar stonden de dames drie dagen in een bomvol Ahoy. In 2008 trokken de Dots langs verscheidene concertzalen met hun Goodbye For Now Tour.


 De Dolly Dots (foto: ANP)

Modern Warfare 2 krijgt een eigen controller?

Het is helemaal hip om games van tegenwoordig te vergezellen van een eigen controller. Activision heeft bewezen hier veel in te zien met hun vele Guitar Hero-controllers en binnenkort de Tony Hawk skateboard-controller. Wellicht zit er ook een nieuwe controller aan te komen voor een andere game van Activision die wel eens de meest verkochte game van dit jaar kan gaan worden: Modern Warfare 2.

Op Twitter heeft Robert Bowling van Infinity Ward namelijk gevraagd wat mensen van een Modern Warfare 2 controller zouden verwachten.

In a design meeting for a #MW2 controller. Need your advice - Concave or Convex grips for the Analog sticks? Whats your preference and why?

In een later bericht gaf Bowling aan dat de controller niet van Activision of Infinity Ward zal komen. Grote kans dat het een derde partij wordt die de controller aan zal bieden net zoals met de Street Fighter 4 pads. Dit zou ook betekenen dat de game niet samen te verkrijgen zal zijn met de controller en het dus ook niet "verplicht" is om er mee te spelen.

NL'er zat ten onrechte in Belgische cel

Een Nederlandse man heeft onterecht zo'n twee weken in de overvolle cellen bij onze zuiderburen vastgezeten. De man was met zijn gezin onderweg naar Casablanca en zou vertrekken van luchthaven Zaventem. Tijdens de paspoortcontrole bleek dat de man nog een celstraf moest uitzitten en hij werd daarop meteen gearresteerd.

De man beweerde direct onschuldig te zijn, maar dit werd pas na twee weken voor iedereen duidelijk. Het blijkt dat het rijbewijs van de onschuldige een tijd terug is gestolen. Vervolgens heeft de dief identiteitsfraude gepleegd en in België een strafbaar feit begaan. De rechtbank in Antwerpen veroordeelde de dief daarvoor, bij verstek, tot een celstraf.

Onze landgenoot is voorwaardelijk vrijgelaten. De rechter oordeelt aanstaande vrijdag of de man al dan niet schuldig is.

Geen wachtrijen meer voor wc op ISS

Astronauten kunnen in het internationale ruimtestation ISS weer beide toiletten gebruiken. Een van de twee wc's was zondag kapot gegaan, maar twee bemanningsleden hebben het toilet kunnen repareren door onderdelen te vervangen.

Dat heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA maandag laten weten. De problemen met het toilet kwamen zeer ongelegen omdat het druk is in het ISS. De Amerikaanse spaceshuttle Endeavour met aan boord zeven bemanningsleden kwam eind vorige week aan bij het internationale ruimtestation. Met de komst van de zeven bemanningsleden van de Endeavour steeg het aantal mensen in het ruimtecomplex van zes naar dertien. Nog niet eerder waren er zoveel mensen tegelijk aan boord van het ISS.

Toen een van de twee toiletten van het ISS defect was, moest de bemanning van de Endeavour voor de sanitaire stop in de spaceshuttle terecht.

Geen wachtrijen meer voor wc op ISS  (foto: ANP)

Drugshandelaar met 2,5 miljoen euro opgepakt

Mexicaanse militairen hebben in de noordelijke stad Tijuana een vermoedelijke drugssmokkelaar opgepakt, die 3,6 miljoen dollar (2,5 miljoen euro) op zak had. Verder was de man in het bezit van 250 juwelen.

Dat heeft een woordvoerder van het Mexicaanse ministerie van Defensie maandag laten weten. De verdachte is Luis Gerardo Ibarra. Hij zou lid zijn van het drugskartel van de broers Arellano Félix. Dit kartel opereert vooral in de stad Tjuana, die dicht bij de grens met de Verenigde Staten ligt.

Het noorden van Mexico is al jaren het strijdtoneel van rivaliserende drugsbendes. De kartels vechten om de controle over de beste smokkelroutes van drugs naar de Verenigde Staten. De drugscriminaliteit heeft sinds 2008 in Mexico circa achtduizend levens geëist.

Drugshandelaar met 2,5 miljoen euro opgepakt  (foto: ANP)

Nederland stoort zich aan Belgisch pardon

Europarlementariërs van CDA, PVV en VVD veroordelen de legalisering van tienduizenden illegalen door België. Zij vrezen dat een deel zich uiteindelijk in Nederland vestigt en dat de pardonregeling extra illegalen aantrekt.

'Dit is een negatieve ontwikkeling', zegt CDA-europarlementariër Van de Camp. 'Het nieuws zal Afrika snel bereiken waardoor er nog meer bootjes met mensen naar de Europese kusten komen.' Barry Madlener (PVV) vindt het Belgische besluit 'verschrikkelijk'. De VVD meent dat het haaks staat op eerdere afspraken in EU-verband om niet langer grote groepen illegalen van papieren te voorzien.

Het afgelopen weekeinde bereikte de Belgische regering een akkoord over een nieuwe pardonregeling. Illegalen die al jaren wachten op verblijfspapieren en redelijk geïntegreerd zijn, mogen blijven. Hoewel de verantwoordelijke staatssecretaris per geval beslist, zijn de criteria algemeen gesteld. De regering noemt geen aantallen, maar ingewijden zeggen dat zeker 50 duizend illegalen een verblijfsvergunning krijgen.

Hans van Baalen (VVD) sprak maandag over 'ergerlijk gedrag' van de Belgische regering. Hij wil dat het Nederlandse kabinet zijn Belgische collega's 'tot de orde roept'. Van Baalen: 'Na verloop van tijd mogen deze nieuwe Belgische burgers zich overal in de EU vestigen. Je zult zien dat ze vooral bij ons in Noord-West-Europa neerstrijken.' De VVD'er wil dat er Europese regels komen voor het legaliseren van illegalen. 'De soevereiniteit op dit punt bestaat toch al niet meer. Die geven we dus ook niet op.'

Ook volgens Van de Camp is het 'op den duur het onontkoombaar' dat er Europese regels voor pardonregelingen komen. CDA en VVD pleiten voor strenge regels om de immigratie af te remmen.

GroenLinks en D66 daarentegen willen juist een ruimhartig Europees pardonbeleid. Beide partijen benadrukken dat zo'n beleid gepaard moet gaan met maatregelen om meer immigranten legaal in de EU te laten werken. Sophie in 't Veld (D66): 'Het is bezopen dat de EU eerst een hoge muur optrekt om vervolgens de illegalen die er toch overheen klimmen te legaliseren. We moeten meer ruimte bieden aan legale immigratie.'

Judith Sargentini (GroenLinks) is verheugd over het Belgische besluit. 'Het geeft 50 duizend illegalen de kans op een menswaardig bestaan. Dat vind ik geweldig.'

De PVV wil de gelegaliseerden de toegang tot Nederland ontzeggen. Madlener: 'Hoe weet ik nog niet, maar dit mag niet gebeuren. Dit is hét bewijs dat we geen Europees asielbeleid moeten krijgen .'

PvdA-europarlementariër Emine Bozkurt vindt het nog te vroeg voor Europese regels. Het Nederlandse ministerie van Justitie wil eerst het Belgische besluit bestuderen alvorens een reactie te geven. Afgelopen jaren gaf het kabinet-Balkenende een verblijfsvergunning aan 27 duizend illegalen die al lang op een beslissing over hun aanvraag wachtten.

 


Nederland stoort zich aan Belgisch pardon  (foto: DAG)

Zes stokslagen voor bier drinkend model

Een islamitische rechtbank in Maleisië heeft een model uit Singapore tot zes stokslagen veroordeeld omdat zij bier heeft gedronken in een nachtclub. Dat meldde het Maleisische dagblad The New Straits Times vandaag.

De 32-jarige moslima Kartika Sari Dewi Shukarno werd twee jaar geleden opgepakt bij een razzia in de club in een hotel. Ze moet ook een geldboete van omgerekend 1000 euro betalen.

"De stokslagen zijn ervoor bedoeld dat de beklaagde berouw toont en dient als voorbeeld voor andere moslims", zei de voorzitter van de shariarechtbank. Het model brak in tranen uit en gaat in beroep.

Alcohol drinken is verboden voor moslims in het overwegend islamitische Maleisië. De Indiase en Chinese minderheid in het land en buitenlanders mogen wel alcoholische consumpties nuttigen.

U2 landt in uitzinnige Amsterdam ArenA

Omringd door een uitzinnige menigte heeft de Ierse rockband U2 gisteravond een spectaculaire show gegeven in de Amsterdam ArenA. Vanaf een futuristisch rond podium, dat er als een spinachtig ruimteschip uitzag, herinnerde zanger Bono eraan dat het precies veertig jaar geleden is dat de eerste mens voet op de maan zette.

U2 kreeg de ongeveer 60.000 fans al snel mee. De vier muzikanten trapten af met enkele nummers van hun nieuwe album No line on the horizon, waaronder de titelsong en Get on your boots. Later volgden klassiekers als I still haven't found what I'm looking for en Sunday bloody sunday, de muzikale aanklacht tegen het conflict in Noord-Ierland.

Met dat nummer leidde Bono zijn politieke boodschap in, waarbij hij onder meer aandacht vroeg voor "de helden van de straten van Iran". Ook droeg hij een lied op aan de Myanmarese oppositieleidster Aung San Suu Kyi, die al twintig jaar huisarrest heeft. "You never walk alone", zette hij daarna in. Via een videoboodschap, die te zien was op een rond scherm boven het podium, deed de Zuid-Afrikaanse bisschop Desmond Tutu vervolgens een oproep aan het publiek zich in te zetten voor vrede en samen te strijden tegen bijvoorbeeld aids en malaria.

Het concert van U2 in Amsterdam is onderdeel van een wereldtournee, onder de naam '360 graden Tour'. Bono, gitarist The Edge, bassist Adam Clayton en drummer Larry Mullen Jr. treden dinsdagavond opnieuw in de ArenA op. Ze trekken dan verder door Europa om eind augustus te vertrekken naar Noord-Amerika. In de zomer van 2005 was U2 voor het laatst in Nederland. De band gaf toen drie concerten in de ArenA. Bono bedankte de fans "voor zoveel avonden hier".


U2 landt in uitzinnige Amsterdam ArenA  (foto: ANP)

DVD: The Ramen Girl

Verliefdheid maakt blind zegt men wel eens. Dat is ook het geval bij Abby (Brittany Murphy). Zij is stapelverliefd op haar vriend. Als hij besluit naar Tokyo te verhuizen om daar te gaan werken valt het haar dan ook erg zwaar. Na lang wikken en wegen besluit zij hem achterna te reizen naar het verre oosterse land. Helaas voor Abby zal het niet lang duren voordat zij de roze bril af moet zetten…

Boek: Carry Slee - Bangkok Boy

Carry Slee staat vooral bekend om haar jeugdromans. Mede door boeken als Spijt, Radeloos en de gehele Timboektoe-serie heeft ze laten blijken dat ze haarfijn aanvoelt wat jongeren bezighoudt. Gedurende het afgelopen decennium schreef ze daarnaast vier boeken voor volwassenen. Met Bangkok Boy probeert ze opnieuw een andere doelgroep aan te spreken. Het werk is namelijk gericht op adolescenten. Een doelgroep, die gedurende hun jeugd hoogstwaarschijnlijk al eens in aanraking is gekomen met de werken van de Amsterdamse schrijfster.

Duo Corinthians naar Fenerbahce

Fenerbahce bevestigt via het officiŽle videokanaal de komst van twee spelers van het Braziliaanse Corinthians. Cristian Oliveira en Andrť dos Santos spelen volgend seizoen voor de club uit Istanbul.

Dos Santos is een 26-jarige linksback, die vorige maand tijdens de Confederations Cup zijn debuut maakte in de nationale ploeg van BraziliŽ. Met Corinthians won hij het afgelopen jaar onder andere de nationale beker en het kampioenschap in de Sťrie B.

Cristian Oliveira (26), een defensieve middenvelder, speelde in 2008 voor Flamengo. Daarna vertrok hij naar Corinthians. Details over de contracten die ze hebben getekend zijn nog niet bekendgemaakt.

Het tweetal komt bij Fenerbahce veel landgenoten tegen. Robert Carlos, Alex de Souza, Deivid de Souza, Edu Dracena en Wederson maken al deel uit van de selectie van trainer Christoph Daum.

Werder Bremen wint Super Cup

Werder Bremen heeft maandagavond de Duitse supercup in de wacht gesleept. De bekerwinnaar klopte landskampioen VfL Wolfsburg met 2-1.

Verdediger Per Mertesacker zette Werder halverwege de eerste helft op voorsprong. Grafite, het voorbije seizoen topscorer van de Bundesliga, trok de stand na rust gelijk, waarna Clemens Fritz negen minuten voor tijd voor de beslissende 2-1 zorgde.

Daniel Baier, middenvelder van Wolfsburg, kreeg in de slotfase de rode kaart vanwege een opzettelijke handsbal. Torsten Frings slaagde er vervolgens niet in de daaropvolgende strafschop te benutten. Het duel, dat geen officiŽle status heeft, werd gespeeld in de Volkswagen Arena en door 18.000 mensen bezocht.

AZ en Ajax niet eens over De Zeeuw

AZ en Ajax kunnen het niet eens worden over een transfer van Demy de Zeeuw. De middenvelder wil zelf graag naar Amsterdam verhuizen, maar het verschil tussen vraag en aanbod is te groot.

Dat schrijft De Telegraaf dinsdagochtend. AZ's technisch directeur Marcel Brands en Ajax' commercieel directeur Henri van der Aat hadden maandag een gesprek over de international, maar kwamen er niet uit.

De netto prijs die AZ wenst te ontvangen, ligt ver van het bedrag dat Ajax over heeft voor de multi-inzetbare middenvelder. Hoe de speler zelf op de moeizame onderhandelingen reageert, is niet duidelijk. Zijn zaakwaarnemer Edwin Olde Riekerink wilde niet meer dan "geen commentaar" kwijt.

De Alkmaarders gaven in een eerder stadium, toen de interesse van Ajax nog niet aan de orde was, aan zich 'redelijk' op te stellen als een club zich zou melden voor De Zeeuw. Vorige zomer ketste een transfer naar Hamburger SV op het laatste moment af.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws, en stelt hij een lastige vraag aan een betrokkene. Vandaag over het, al dan niet anoniem, melden van informatie over misdrijven:

Op grond van een filmpje op You Tube werden twee pubermeisjes opgepakt omdat ze een derde meisje in elkaar hadden geslagen. De vechtpartij werd gefilmd en op internet geplaatst. Volgens mij zou ook degene die het filmpje heeft gemaakt zich bij de rechter moeten verantwoorden. We hebben als burger immers de taak, mensen in nood te helpen, en bij kennis van een misdrijf de politie op de hoogte te stellen. Allemaal niet gebeurd. En het is zo eenvoudig om je criminele kennis met de politie te delen: Meld Misdaad Anoniem. Een kliktelefoon die behoorlijk succesvol is. Er wordt steeds meer gebruik van gemaakt, en door die telefoon worden ook ernstige misdrijven opgelost. Gevallen van zware mishandeling, mensenhandel, en zelfs de veroorzaker van een dodelijk verkeersongeval werd in de kraag gevat. Een goede zaak.

Carlos Santana en zijn gillende gitaar in Guitar Hero 5-trailer

Gisteren hadden we voor jullie het bericht dat Carlos Santana zijn opwachting zou gaan maken in de nieuwe Guitar Hero. Toen hadden we al een aantal screenshots voor jullie en nu kunnen we zelfs bewegende beelden van Santana op het virtuele podium.

Naast nieuwe liedjes zal Guitar Hero 5 ook nieuwe gameplay-elementen bevatten. Zo is het mogelijk om met meerdere drums of gitaren tegelijk te spelen en is het mogelijk om op elk moment in een liedje in te springen bij iemand die al aan het spelen is. De game zal vanaf 1 september in de winkels liggen.

Forse stijging bij Meld Misdaad Anoniem

Bij Meld Misdaad Anoniem (M.) is in de eerste helft van dit jaar meer gebeld voor gewelddadige zaken dan in dezelfde periode van vorig jaar. Het gaat dan om telefoontjes over moord, doodslag en overvallen. Ook over wapenbezit, gezochte personen en ontvoering komen er meer telefoontjes binnen, meldt de organisatie vandaag.

In de eerste zes maanden zijn er ruim 6800 serieuze meldingen binnengekomen via 0800-7000 en verzonden naar de partners van M. Dat is ruim vijfhonderd meer dan in de eerste helft van 2008. Ongeveer 3100 meldingen werden in onderzoek genomen. De grootste stijgers zijn bij de rubrieken opsporing personen (+60 procent), moord en doodslag (+39 procent) en overvallen (+30). Ook komen er veel tips binnen over drugshandel.

Zo hield de politie na een anonieme tip via de meldlijn drie inwoners van Deventer aan voor zware mishandeling van een man op het NS-station in die stad. Dankzij een andere tip werd voorkomen dat een verdachte van een dodelijke aanrijding wist te ontvluchten naar het buitenland. Een echtpaar uit Hoofddorp werd veroordeeld voor de smokkel van 62 Filipijnse vrouwen. Ook deze zaak kwam aan het rollen na een anonieme tip. In totaal heeft de politie ongeveer zeshonderd aanhoudingen verricht na een anonieme melding.

Het gaat ook regelmatig fout.  Zo blijkt politie nogal eens op basis van een anonieme valse tip bij mensen huiszoekingen te verrichten zonder eerst zelf enig onderzoek te verrichten.  Valse tips hebben namelijk geen consequenties voor de beller.  Op die manier is het erg eenvoudig een vervelende buurman een hak te zetten.  Een stel uit Valkenswaard deed onlangs aangifte tegen een anonieme tipgever.  Hun huis werd onderzocht op drugs, maar er werd niets gevonden.  In de politiedatabase blijf je echter altijd gekoppeld aan een dergelijk vergrijp, ook als er niets wordt gevonden. 

Een kritische noot over dat laatste lees je hier.

Nijmeegse Vierdaagse uit de startblokken

Vannacht zijn in Nijmegen de eerste deelnemers aan de Vierdaagse op pad gegaan. Om vier uur loste marsleider Johan Willemstein het startschot. Op het programma staat vandaag een wandeltocht van 30, 40 of 50 kilometer door de Betuwe. Aan de Vierdaagse doen 41.205 wandelaars mee.

Het wandellegioen vertrekt vanaf de Wedren in Nijmegen. Die locatie is zoals ieder jaar het epicentrum van de Vierdaagse, die voor de drieënnegentigste keer van start is gegaan. De lopers passeren tijdens hun wandelmars door de Betuwe onder meer Bemmel, Arnhem en Elst. Onder de wandelaars zijn vijfduizend militairen uit binnen- en buitenland.

TV: VERS UIT DE VS: 10 Things I hate about you

De meesten kennen de titel vooral van de film: 10 Things I hate about you. ABC Family in Amerika heeft er nu ook een serie van gemaakt. Waar de meeste series eindigen met een film (denk aan Sex and the City en The Simpsons), is het in dit geval andersom. Met enkele terugkerende hoofdrolspelers en wat nieuwe verhaallijnen wordt het tijd om de serie eens onder de loep te nemen.

Kenny met een bezem in zijn hol

Onlangs heeft Kenny in een vlaag van overmoed de zijwieltjes van zijn Shimano-fiets afgeworpen, en nu al wint hij het van de chauffeur van de bezemwagen, wiens vrouw heeft aangegeven te willen scheiden omdat haar man zo weinig thuis is. Dagelijks parkeert deze arme man zijn wagen pas in het holst van de nacht op de oprit van zijn huis omdat er weer moest worden overgewerkt. Toen hij vertelde elke dag zijn bezem in dezelfde kont te proppen, werd het zijn vrouw teveel.

Opgepakt na YouTube-filmpje

Twee meisjes van 13 en 14 jaar uit Eindhoven zijn gister door de politie aangehouden. De twee pubers mishandelden op 1 juli een leeftijdsgenootje. Dit werd gefilmd door omstanders en op YouTube gezet. Deze beelden kwamen de politie onder ogen.

Op de Eindhovense Roostenlaan ging het op 1 juli mis; het slachtoffer werd geschopt en geslagen door de twee meisjes. Op de beelden is volgens de politie overduidelijk te zien wat er gebeurt. Ondanks dat het slachtoffer geen aangifte van mishandeling heeft gedaan, besloot justitie dat de beelden genoeg waren om de twee pubers aan te houden.

De verdachten en het slachtoffer blijken elkaar te kennen. Volgens de politie heeft een groepje jongeren via internet afgesproken op de bewuste plaats te gaan vechten. De politie sluit meerdere aanhoudingen dan ook niet uit, aangezien de beelden laten zien dat meerdere jongeren het slachtoffer ervan langs geven.

Op de weblog wordt dieper op deze zaak ingegaan.

Probeer de volgende grote Xbox 360 Dashboard-update

Microsoft nodigt duizenden Xbox 360-bezitters uit om de volgende grote Xbox 360 systeem-update uit te proberen, net zoals ze deden bij de New Xbox Experience afgelopen jaar. De volgende update belooft het dashboard harder, better, faster, en stronger te maken. In principe is iedere Xbox eigenaar uitgenodigd om even dit formuliertje in te vullen, inloggen doe je met je normale Windows Live ID. Xbox Live Gold-gebruikers zijn wel zekerder van een uitnodiging dan de Silver-gebruikers. Bij het invullen van het formuliertje wel even je serie-nummer bij de hand houden.


Beastie Boy heeft keelkanker

Fans van de Beastie Boys zullen nog even moeten wachten op de aankomende tour en het nieuwe album van de band. Bij bandlid Adam Yauch is namelijk een kwaadaardig kankergezwel in zijn speekselklier ontdekt.

De tumor is in een vroeg stadium al ontdekt, waardoor het waarschijnlijk goed te behandelen is en het geen gevolgen heeft voor de stembanden van Yauch. 

Het bandlid laat via een YouTube-video weten: "Er moet wel geopereerd worden en daarna volgt verdere behandeling. De concerten zullen komende tijd worden afgelast en de nieuwe cd Hot Sauce Committee Part 1 zal later worden uitgebracht dan gepland."


Adam Yauch legt aan fans uit wat er precies aan de hand is. 

NBA weigerde Mortal Kombat veld in game

Co-creator van Midday, Ed Boon, heeft op zijn Twitter-pagina wat nooit eerder vertoonde artwork gepost. Het gaat om een basketbalveld dat als easter-egg in een NBA-game zou dienen. Het idee was dat een ruggengraat de basket omhoog zou houden met een schedel als ring. Daarnaast zou een 'flesh-head' als bal moeten dienen. Het klinkt als een erg tof idee, misschien was NBA bang dat de ESRB-rating onnodig omhoog zou gaan? Hoe dan ook, het is leuk om te zien wat het had kunnen zijn.Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #956
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.