Todt wil eerlijke campagne met Vatanen

Peterselieman
Jean Todt heeft van zich laten horen in de strijd in de verkiezing tot FIA-president. De Fransman wil niet betrokken worden in de woordenstrijd van voormalig rallykampioen Ari Vatanen die Todt er beticht dat hij volledig gesteund wordt door de FIA.

"We zijn drie maanden verwijderd van de verkiezing van de nieuwe FIA-voorzitter", zei de Fransman. "Deze periode is uitermate geschikt voor de leden om de achterliggende periode te beoordelen en te bepalen welke richting ze opwillen voor de toekomst. Ik hoop dat alle kandidaten met waardigheid hun campagne gaan voeren en niet persoonlijk worden of zich wagen aan valse verklaringen."

Todt legde zijn huidige rol bij de FIA uit die hij samen met Michelle Yeoh vervult. Hiermee haalt hij de wind uit de zeilen bij Ari Vatanen die hem beschuldigt van misbruik van middelen. "Ik ben zeer trots op het vrijwilligerswerk van Michelle Yeoh als ambassadrice voor de verkeersveiligheid. Voor meer details over haar rol verwijs ik iedereen door naar de film Turning Point om zelf te zien hoe ze zich inzet voor een veiliger verkeer. Ik hoop dat iedereen zich in de toekomst bezighoudt met de belangrijke kwesties en de integriteit toont om het democratische proces te respecteren."