FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 28 juni 2009

'Botten gevonden in tombe van Paulus'

In de tombe van de apostel Paulus in de Italiaanse hoofdstad Rome zijn botfragmenten uit de eerste of tweede eeuw na Christus gevonden. Dat heeft paus Benedictus XVI zondag gezegd.

"De vondst lijkt te bevestigen dat het graf het stoffelijk overschot van de apostel Paulus bevat", concludeerde de kerkvorst. "De ontdekking raakt ons diep."

Onderzoekers hadden een klein gat gemaakt in de wand van het vermoedelijke graf van de apostel. Via het gat werd een kleine sonde ingebracht. Die vond niet alleen de botresten, maar ook blauw en paars textiel.

Paulus was een van de eerste volgelingen van Jezus Christus. Rond het jaar 60 na Christus zou hij door de Romeinen zijn onthoofd. Volgens de overlevering werd hij buiten Rome begraven, op de plaats waar later de basiliek Sint-Paulus buiten de Muren werd gebouwd. Pas drie jaar geleden werd in de basiliek het mogelijke graf van de apostel teruggevonden.

'Botten gevonden in tombe van Paulus'  (foto: ANP)

Aanhangers Mousavi demonstreren weer

Ongeveer drieduizend aanhangers van de verslagen Iraanse presidentskandidaat Mir Hossein Mousavi hebben vandaag gedemonstreerd tegen de uitslag van de presidentsverkiezingen. Enkele betogers zouden zijn opgepakt.

Onder de aanwezigen zou de hervormingsgezinde politicus Mehdi Karoubi, een van de vier kandidaten bij de presidentsverkiezingen van 12 juni, zijn geweest. Dat zeiden ooggetuigen tegen westerse media. De berichten zijn niet te controleren, omdat onafhankelijke media worden geweerd van protesten tegen de regering.

De Iraanse autoriteiten hebben betogingen van de oppositie de afgelopen weken met harde hand de kop ingedrukt. Daardoor zouden tientallen mensen zijn omgekomen.

Uitslag finale Confederations Cup

Brazilië heeft de Confederations Cup gewonnen. Daarmee prolongeren de Zuid-Amerikanen de titel van 2005. In de eindstrijd werd in een vermakelijk duel met 2-3 gewonnen van de Verenigde Staten. De Amerikanen gaven een 2-0 voorsprong na rust uit handen.

De Verenigde Staten konden in Johannesburg, waar de overleden speler Marc-Vivien Foé voorafgaand aan de wedstrijd werd herdacht, voor de derde keer dit toernooi voor een daverende verrassing zorgen, daar eerst ternauwernood een plek in de halve finales werd veiliggesteld en vervolgens sensationeel van Spanje werd gewonnen. De formatie van bondscoach Bob Bradley trof in Brazilië een geduchte tegenstander, die voor veel gevaar kon zorgen middels watervlugge uitbraken.

Het eerste kansje was dan ook na zeven minuten aan de Braziliaan Ricardo Kaká besteed. De aankoop van Real Madrid kopte een hoekschop echter naast. Vooral bij voorzetten van Maicon oogde de VS ietwat onzeker, maar na tien minuten promoveerde Clint Dempsey de eerste beste mogelijkheid van de Amerikanen direct tot doelpunt. De middenvelder van Fulham prikte een voorzet van West Ham United-back Jonathan Spector in de verste hoek.

Brazilië zorgde in het restant van de eerste helft voor drie wapenfeitjes via Robinho, Felipe Melo en Maicon, die allen onschadelijk werden gemaakt door de uitstekend keepende Tim Howard van Everton. Nadat de Goddelijke Kanaries plots balverlies leden, kregen de manschappen van Dunga zelfs een tweede doelpunt om de oren. Een pijlsnelle tegenaanval via Landon Donovan en Charlie Davies werd door eerstgenoemde speler gecontroleerd achter Julio Cesar geschoten: 2-0.

De Zuid-Amerikanen, die in de eerste helft erg onzorgvuldig waren, moesten in het tweede bedrijf van zich af zien te bijten. Terwijl er nog geen minuut in het tweede deel gespeeld was, lag de bal er al in. Howard werd geklopt door Luis Fabiano, die prachtig kapte en fraai uithaalde.

Voor de duur van tien minuten werd er een status quo gehandhaafd alvorens Kaká na een mooie voorzet Howard weer eens aan het werk zette. De kopbal van de aanvallende middenvelder werd door de goalie middels een rare carambole al dan niet voor de doellijn gekeerd. Diezelfde sluitpost pareerde twee minuten eerder ook al een poging van Lucio.

Brazilië drong aan en waar aanvankelijk Howard opnieuw handelend moest ingrijpen (kans Luis Fabiano), had de doelman geen antwoord op een kopbal van diezelfde aanvaller. Van dichtbij knikte de spits een rebound binnen, nadat Robinho eerst de lat had geraakt.

Zes minuten voor tijd bleek dat Brazilië er nog meer uit kon persen en zelfs een 2-0 achterstand in 45 minuten wist om te buigen in een 2-3 voorsprong. Invaller Elano verschafte Lucio een niet te missen kopkans, waardoor de 2-3 op het scorebord opdoemde en Brazilië uiteindelijk met de hoofdprijs aan de haal ging.

Karakteristieken

Verenigde Staten - Brazilië 2-3
10’ Dempsey 1-0
27’ Donovan 2-0
46’ Fabiano 2-1
74’ Fabiano 2-2
84’ Lúcio 2-3

Toeschouwers: 52.291
Scheidsrechter: Hansson (Zwe)
Stadion: Ellis Park Stadium, Johannesburg
Gele kaart: Bocanegra (Verenigde Staten), Melo, André Santos, Lúcio (Brazilië)

Opstellingen

Verenigde Staten: Howard, Spector, Onyewu, DeMerit, Bocanegra, Dempsey, Clark (Casey/88), Feilhaber (Kljestan/75), Donovan, Davies, Altidore (Bornstein/75)

Brazilië: Júlio César, Maicon, Lúcio, Luisão, André Santos (Daniel Alves/66), Ramires (Elano/67), Silva, Kaká, Melo, Fabiano, Robinho

Parkpop groot succes met 275.000 bezoekers

Parkpop heeft dit jaar 275.000 bezoekers getrokken. Daarmee kwamen 25.000 muziekliefhebbers meer naar het Haagse Zuiderpark dan vorig jaar. Volgens de organisatie was dat te danken aan het goede weer. Het bleef de hele dag droog.

Op het grootste gratis buitenfestival van Europa traden onder meer de Britse band The Pretenders en de Belgische zanger Milow op. Guus Meeuwis sloot het evenement af.

Volgens de organisatie is alles goed verlopen en was de sfeer "geweldig". De politie beaamde dat. Er was slechts een arrestatie wegens baldadigheid. "Dat is nihil gezien de enorme drukte", zei een politiewoordvoerster. De politie zette sms-alert in voor twaalf kinderen die op het uitgestrekte festivalterrein zoek waren geraakt. Alle twaalf werden weer met hun ouders herenigd.

[F2] Uitslag Spa-Francorchamps race 2

Tobias Hegewald heeft zondag op Spa-Francorchamps ook de tweede race in de Formule 2 op zijn naam geschreven. Achter de Duitser werden Andy Soucek en Robert Wickens tweede en derde.

Hegewald was het hele weekend dominant en demonstreerde dat ook zondag in de Belgische Ardennen. Tweede werd Soucek na een inhaalrace die hij moest rijden nadat hij gisteren straf had gekregen. Wickens pakte plaats drie nadat hij gisteren nog uitgevallen was.

Uitslag race 2

Pos. Rijder Tijd
1 T. Hegewald 33:04.856
2 A. Soucek + 6.855
3 R. Wickens + 8.878
4 M. Pavlovic + 14.977
5 A. Brundle + 17.638
6 J. Jousse + 18.158
7 K. Vasiliauskas + 19.601
8 M. Aleshin + 20.451
9 M. Bortolotti + 21.111
10 C. Iaconelli + 27.803
11 N. de Marco + 29.911
12 S. Hohenthal + 37.199
13 N. Gachnang + 43.046
14 E. Piscopo + 43.546
15 H. Karjalainen + 44.082
16 J. HŲing + 50.628
17 P. Gandolfi + 1:04.634
18 G. Sanchez DNF
19 P. Eng DNF
20 H. Surtees DNF
21 A. Ebrahim DNF
22 T. Gladdis DNF
23 J. Palmer DNF
24 J. Clarke DNF

Klassement na Spa-Francorchamps

Pos. Naam Punten
1. A. Soucek 23
2. M. Bortolotti 21
3. J. Jousse 21
4. R. Wickens 20
5. M. Aleshin 16
6. T. Hegewald 12
7. P. Eng 12
8. N. de Marco 10
9. M. Pavlovic 10
10. E. Piscopo 10
11. C. Iaconelli 9
12. H. Karjalainen 7
13. K. Vasiliauskas 7
14. A. Ebrahim 6
15. J. Clarke 4
16. T. Gladdis 4
17. H. Surtees 2
18. A. Brundle 1

Uitslag Verenigde Staten - BraziliŽ

BraziliŽ heeft de Confederations Cup gewonnen. Daarmee prolongeren de Zuid-Amerikanen de titel van 2005. In de eindstrijd werd in een vermakelijk duel met 2-3 gewonnen van de Verenigde Staten. De Amerikanen gaven een 2-0 voorsprong na rust uit handen.

De Verenigde Staten konden in Johannesburg, waar de overleden speler Marc-Vivien Foť voorafgaand aan de wedstrijd werd herdacht, voor de derde keer dit toernooi voor een daverende verrassing zorgen, daar eerst ternauwernood een plek in de halve finales werd veilig gesteld en vervolgens sensationeel van Spanje werd gewonnen. De formatie van bondscoach Bob Bradley trof in BraziliŽ een geduchte tegenstander, die voor veel gevaar kon zorgen middels watervlugge uitbraken.

Het eerste kansje was dan ook na zeven minuten aan de Braziliaan Ricardo KakŠ besteed. De aankoop van Real Madrid kopte een hoekschop echter naast. Vooral bij voorzetten van Maicon oogde de VS ietwat onzeker, maar na tien minuten promoveerde Clint Dempsey de eerste beste mogelijkheid van de Amerikanen direct tot doelpunt. De middenvelder van Fulham prikte een voorzet van West Ham United-back Jonathan Spector in de verste hoek.

BraziliŽ zorgde in het restant van de eerste helft voor drie wapenfeitjes via Robinho, Felipe Melo en Maicon, die allen onschadelijk werden gemaakt door de uitstekend keepende Tim Howard van Everton. Nadat de Goddelijke Kanaries plots balverlies leden, kregen de manschappen van Dunga zelfs een tweede doelpunt om de oren. Een pijlsnelle tegenaanval via Landon Donovan en Charlie Davies werd door eerstgenoemde speler gecontroleerd achter Julio Cesar geschoten: 2-0.

De Zuid-Amerikanen, die in de eerste helft erg onzorgvuldig waren, moesten in het tweede bedrijf van zich af zien te bijten. Terwijl er nog geen minuut in het tweede deel gespeeld was, lag de bal er al in. Howard werd geklopt door Luis Fabiano, die prachtig kapte en fraai uithaalde.

Voor de duur van tien minuten werd er een status quo gehandhaafd alvorens KakŠ na een mooie voorzet Howard weer eens aan het werk zette. De kopbal van de aanvallende middenvelder werd door de goalie middels een rare carambole al dan niet voor de doellijn gekeerd. Diezelfde sluitpost pareerde twee minuten eerder ook al een poging van Lucio.

BraziliŽ drong aan en waar aanvankelijk Howard opnieuw handelend moest ingrijpen (kans Luis Fabiano), had de doelman geen antwoord op een kopbal van diezelfde aanvaller. Van dichtbij knikte de spits een rebound binnen, nadat Robinho eerst de lat had geraakt.

Zes minuten voor tijd bleek dat BraziliŽ er nog meer uit kon persen en zelfs een 2-0 achterstand in 45 minuten wist om te buigen in een 2-3 voorsprong. Invaller Elano verschafte Lucio een niet te missen kopkans, waardoor de 2-3 op het scorebord opdoemde en BraziliŽ uiteindelijk met de hoofdprijs aan de haal ging.

Karakteristieken

Verenigde Staten - BraziliŽ 2-3
10’ Dempsey 1-0
27’ Donovan 2-0
46’ Fabiano 2-1
74’ Fabiano 2-2
84’ Lķcio 2-3

Toeschouwers: 52.291
Scheidsrechter: Hansson (Zwe)
Stadion: Ellis Park Stadium, Johannesburg
Gele kaart: Bocanegra (Verenigde Staten), Melo, Andrť Santos, Lķcio (BraziliŽ)

Opstellingen

Verenigde Staten: Howard, Spector, Onyewu, DeMerit, Bocanegra, Dempsey, Clark (Casey/88), Feilhaber (Kljestan/75), Donovan, Davies, Altidore (Bornstein/75)

BraziliŽ: Jķlio Cťsar, Maicon, Lķcio, Luis„o, Andrť Santos (Daniel Alves/66), Ramires (Elano/67), Silva, KakŠ, Melo, Fabiano, Robinho

Oranje verliest ook tweede duel van ItaliŽ

De volleyballers van Oranje staan na de confrontaties met ItaliŽ weer met beide benen op de grond. Na de 3-2 nederlaag op zaterdag kon Nederland zondag helemaal geen vuist maken. Tijdens de tweede ontmoeting gunden de Italianen de worstelende thuisploeg geen enkele set: 23-25, 15-25, 20-25.

Nederland startte in iedere set slecht en keek steeds bij de eerste technische time-out (bij acht punten) al tegen een flinke achterstand aan. Alleen in de eerste set kwam Oranje nog knap terug voor het oog van de ruim vierduizend toeschouwers. Maar toen de scheidsrechter een zuivere ace van Kay van Dijk uit gaf, kwam Nederland in de slotfase net een puntje tekort.

In de twee daaropvolgende sets was ItaliŽ gewoonweg een stuk sterker dan Oranje. De Zuid-Europeanen serveerden sterk, blokten slim en waren zeer effectief in de aanval. Dit terwijl Nederland in al deze spelonderdelen geen voldoende wist te scoren. Ook de verschillende wissels van bondscoach Peter Blangť mochten niet baten.

"Dit is zwaar klote, na de eerste set stonden we als een stelletje kranten in het veld", aldus aanvoerder Jeroen Trommel. Jeroen Rauwerdink direct na de wedstrijd: "Gisteren hadden we het zwaar, zowel fysiek als mentaal. Vandaag waren we in het begin te afwachtend, na de eerste set was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. We voelden veel druk dit weekend, maar het is ook leerzaam geweest."

Omdat Amerika ook de tweede wedstrijd tegen China wist te winnen, staat de olympisch kampioen halverwege de poulefase fier bovenaan de ranglijst. Nederland staat nog wel tweede, maar zal komend weekend in ItaliŽ erg goed moeten spelen om deze plek vast te kunnen houden.

Tour-selectie Agritubel bekend

De wielerploeg Agritubel heeft zijn selectie voor de komende Tour de France bekend gemaakt. Christophe Moreau en Sylvain Calzati zijn de bekendste renners van het team.

Het zijn de enige twee rijders van de selectie die al eens een etappe in de Tour wonnen. Verder maken ook de broertjes Brice en Romain Feillu deel uit van de selectie.

Volledige selectie: Christophe Moreau, Sylvain Calzati, Eduardo Gonzalo, Maxime Bouet, Brice en Romain Feillu, Geoffroy Lequatre, David Le Lay en Nicolas Vogondy

Nationale titels Boonen, A. Schleck, Pozzato

Tom Boonen is vandaag kampioen van BelgiŽ geworden. Verder werden onder meer Andy Schleck en Filippo Pozzato kampioen van hun land.

Boonen klopte in een sprint de topfavoriet Phillippe Gilbert en veroverde zo zijn eerste nationale titel. "Phillippe Gilbert was vandaag de sterkste man in koers," erkende de winnaar achteraf. "Ik had geen superbenen en daarom heb ik gekoerst met mijn hoofd. Ik ben vooral blij voor mijn ploeggenoten die mij super geholpen hebben." Dinsdag beslist een rechter of Boonen mag deelnemen aan de Tour de France. "Maar voordat ik daar aan ga denken, ga ik eerst met volle teugen genieten van deze overwinning. We zien wel wat men dinsdag beslist."

In ItaliŽ ging de titel naar Pozzato. Hij bleef in Imola Fabiano Cunego en Luca Paolini voor. In Luxemburg was Andy Schleck de beste. De titels in Duitsland, Frankrijk en Spanje gingen naar relatief onbekende renners. Dimitri Champion werd kampioen in Frankrijk en de volslagen onbekende Martin Reimer pakte de titel in Duitsland. In Spanje ging het goud naar Ruben Plaza.

In Zwitserland werd het kampioenschap gewonnen door Fabian Cancellara, in Rusland bleek Sergei Ivanov de sterkste.

Manor weet niet waar het aan toe is

Manor Grand Prix-teambaas John Booth denkt dat het nog te vroeg is om te zeggen of het akkoord tussen de FIA en de FOTA zijn plannen om volgend jaar aan het wereldkampioenschap Formule 1 deel te nemen, doorkruist.

Manor was een van de drie teams die zich in mocht schrijven voor het Formule 1-wereldkampioenschap 2010 toen er nog sprake was van een budgetlimiet van 45 miljoen euro. Dit is nu vervangen door kostenbesparingen. Daarom weet Booth pas waar hij met zijn team staat als er een nieuw Concorde Agreement gesloten is en de reglementen vast staan.

"Ik weet het niet. Elke keer als je denkt dat je het weet, dan verandert alles weer. Het is net lopen op drijfzand. We kunnen pas reageren als ze ooit het Concorde Agreement gaan tekenen," zei Booth.

Hij denkt dat zijn team volgend seizoen gewoon op de grid staat. "Het zal wat lastiger worden, maar je kunt het managen. Het hangt er vanaf wat de doelen zijn over twee jaar en wat het begin jaren negentig was. Eerlijk gezegd is het lastig om er nu commentaar op te geven."

Dronken naaktzwemmers Achlum opgepakt

Twee jongemannen van 18 en 21 jaar zijn vanmorgen in Achlum opgepakt na dronken skinnydipping. De twee naaktzwemmers zwommen in beschonken toestand in een zwembad in de tuin van een woning, waar ook de tuin het moest ontgelden.
 

Na het zwemmen besloten de heren er weer vandoor te gaan, maar eenmaal op straat kwamen ze surveillerende agenten tegen. Na te zijn aangesproken op het dragen van slechts een onderbroek, besloot een van de twee dronkenlappen zich weer aan te kleden, om daarna de kleding weer uit te doen. De twee zijn aangehouden wegens vernieling en openbaar dronkenschap.

Agostini: "Rossi kan mijn record breken"

Afgelopen zaterdag boekte Valentino Rossi zijn honderdste overwinning in zijn Grand Prix-carriŤre. De Italiaan is nu op jacht naar het record van de legendarische Giacomo Agostini die tussen 1965 en 1976 122 keer als eerste de finishvlag zag.

Agostini denkt dat Rossi zijn record kan verbeteren. "Het doel ligt zeker binnen bereikt. Het is nog ver weg, maar niet tť ver. Iemand als Rossi kan dat record zeker breken, als hij zijn tanden erin zet. Het hangt er vanaf hoe hij dit seizoen verder rijdt, maar ik denk dat binnen een jaar of twee Š drie Rossi op 123 overwinningen zit."

De 30-jarige Rossi heeft er zelf ook vertrouwen in dat hij het record van zijn landgenoot kan gaan breken. "Je kunt nog steeds op je 34e op de toppen van kunnen racen. De weg is nog lang, maar stukje bij beetje kan het realiteit worden. Het record motiveert mij in ieder geval genoeg om nog een paar jaar door te gaan."

Eťn record zal Rossi niet kunnen breken. De Yamaha-coureur heeft acht wereldtitels veroverd, terwijl bij Agostini de teller op vijftien staat. "Laat me alsjeblieft dat record houden. Zo vaak de beste van de wereld worden is in elke tak van sport bijna onmogelijk. In mijn tijd was het gevaarlijker dan nu. Elke zondag verloor ik wel een vriend en een rivaal," zei Agostini.

Vergeet de Mexicaanse griep, pas op voor de FPS-ziekte!

Er zijn vele ziektes op deze aardkloot waar de meesten van ons niet eens vanaf weten. Vandaag hoorde ik voor het eerst over de First-Person Shooter-ziekte.

Ontmoet Gene, Gene heeft de motoriek van Duke Nukem en heeft daardoor moeilijkheden om zich aan te passen in de maatschappij. Gelukkig voor Gene wordt zijn ziekte tegenwoordig wat beter erkend en kan hij nu zelfs naar een lotgenoten-groep die hem helpen de moeilijke dagen door te komen.

K3 gaf allerlaatste concert samen

Nu is het echt afgelopen. Voor de allerlaatste keer zwaaide Kathleen met betraande ogen vanaf het podium naar haar jonge fans. Ook haar kleine bewonderaars hielden het niet droog. Kathleen nam vanmiddag in Rotterdam definitief afscheid van de succesvolle Vlaamse meidengroep K3.

Duizenden jonge kinderen, vooral meisjes, staarden gehuld in hun K3-outfitjes met een lege blik naar de grote bühne. Zij konden zich niet voorstellen dat ze hun geliefde trio nu niet meer met elkaar zullen zien optreden. In Ahoy werd dit weekeinde het Studio 100 Zomerfestival gehouden met als apotheose het dramatische vaarwel van de blonde Belgische.

De blonde zangeres Kathleen Aerts (31) maakte eind maart bekend de bij kinderen populaire groep te verruilen voor een solocarrière. Karen en Kristel gaan in het nieuwe tv-programma K2 zoekt K3, dat vanaf eind augustus te zien is bij SBS6 en het Vlaamse VTM, op zoek naar een vervangster. Kathleen zei tegen de fans: "Tien jaar mogen zingen voor dit publiek, daar zijn geen woorden voor. Ik vergeet jullie nooit! Jullie waren fantastisch. Dank je wel."

"Mama, ik ga haar zo missen", snikte een 4-jarige fan. Ook haar moeder liet zich, in een bloedheet Ahoy, meeslepen door haar emoties. De K's waren sinds 1999 bij elkaar en verkochten ruim vier miljoen albums. Sinds begin deze maand is de eerste solosingle van Kathleen uit; Zumba Yade getiteld. Een deel van de opbrengst van deze succesvolle plaat gaat naar Unicef.

K3 geeft allerlaatste concert samen  (foto: ANP)

General Motors doet concessie aan consumenten

General Motors (GM) zal toch de verantwoordelijkheid nemen voor mankementen aan auto’s die voor de herstructurering en faillissement van het bedrijf zijn gebouwd.

Dat heeft de Amerikaanse autofabrikant vandaag bekendgemaakt, zo meldden verscheidene Amerikaanse media. Met deze beslissing maakt GM een snellere doorstart van het bedrijf mogelijk.

General Motors, dat met miljoenensteun van de Amerikaanse overheid een doorstart gaat maken, wil een belangrijk deel van zijn activiteiten doorverkopen aan een nieuw bedrijf en de verliesdraaiende delen achterlaten. Het nieuwe bedrijf zou voor een belangrijk deel in handen van de Amerikaanse en Canadese overheid komen.

In dit plan zou het nieuwe bedrijf niet verantwoordelijk zijn voor structurele mankementen aan auto’s die voor de doorstart zijn gebouwd. Maar consumentengroeperingen en verscheidene overheidsfunctionarissen vonden dit onacceptabel en dreigden de verkoop en doorstart te blokkeren als deze zaak niet beter geregeld zou worden.


General Motors doet concessie aan consumenten  (foto: DAG)

[Column] Schokkende onthullingen

Elke zondagavond publiceert FOK!sport een column, die door AntonioBandito wordt geschreven. Kijk voor meer columns in de columnhoek van FOK!

Twitter, leuk! Hebt u het nog niet meegekregen? Dan wil ik u wel even uit de droom helpen. Mocht u nog geen Twitter-account hebben aangemaakt zou ik maar eens haast maken. Zonder Twitter tel je namelijk niet meer mee. Zonder Twitter voltrekt zich een ramp in Iran zonder dat wij gewone stervelingen hier iets van mee krijgen. Zonder Twitter weet ik niet dat Koos Moerenhout bij zijn ouders op de camping een douche gaat nemen. Wat een afknapper. Erben Wennemars twitterde vrijdagmorgen om 7 uur dat hij pas twee uur in Nederland was en dat hij nu zijn kinderen naar school ging brengen, samen met ene Joey! Lekker belangrijk.

Kees Kwakman had een streaker gezien tijdens een oefenduel met zijn club NAC Breda en was daar helemaal van ondersteboven. Niet echt zomers, vond hij. Doe niet zo burgerlijk man. Zeg dan gewoon dat hij maar een klein pikkie had, of juist een heel grote, in plaats van je zorgen te maken of hij geen kou heeft gevat.

Nederlandse sporters zijn saai. Zo eerlijk moeten we zijn. En als ze al eens een slippertje maken, sluiten ze een contract af met zo’n, op BN'ers geilend hoertje dat even een fikse blowshop weggeeft, dat ze d'r bek moet houden tegen de media omdat ze anders een besmeurd imago krijgen. Christiano Ronaldo dook het nest in met Paris Hilton. Smerig idee, maar wel leuk om te horen voor ons simpele burgers. Vooral als die blonde strijkplank vervolgens zegt dat ze hem maar een mietje vond. Ja, voor de familie Hilton wordt je zelfs nog geen vent als ze §94.000.000 voor je betalen. Een schijntje, niet dan? Als ons Chrisje dan ook nog bloemetjes in zijn haar gaat steken, heeft ze nog gelijk ook. Dan ben je een mietje.

Als je toch al zo diep bent gezonken dat je iets met haar begint, moet je haar neuken ook. Zelf zou ik het niet durven hoor. Ik ben bang dat, als je ze pakt, je op hetzelfde moment jezelf kunt aftrekken aan de achterkant. Ze is nog net niet doorzichtig!

Nee, Nederlandse sporters laten ons niet zo dichtbij komen. De onthulling van Koos Moerenhout dat hij op de camping van zijn ouders een douche nam, is bijna nog te schokkend. Wow, je moet je eens een voorstelling maken van wat daar gebeurt. Tien minuten nadat dit op Twitter stond was Koos Moerenhout waarschijnlijk zijn gebloemde boxershort aan het uittrekken, kwamen zijn witte bovenbenen te voorschijn en was hij gewoon naakt. Naakt!

Een blote Koos Moerenhout, iets erger is er bijna niet. Het is maar dat we het even weten. Nee, ik heb geen respect voor Nederlandse sporters en sportsters die op deze manier hun bezigheden met ons delen. Wij moeten tegen sporthelden opkijken. Om hun prestaties ťn om het jetset-leven dat ze leiden. Hoe kan ik nu hartstochtelijk juichen voor iemand die net als ik gewoon een normaal mens is? Ik sta toch ook niet voor mijn buurman te juichen omdat hij toevallig wel een schutting kan timmeren, en ik niet? Waarom zou ik?

Maar dat we, of beter gezegd ze, het kunnen overdrijven bewees Party maar weer eens. Het zichzelf roemende laster, list en bedrog-medium had van de trieste gelegenheid maar weer eens gebruik gemaakt en Sylvie van der Vaart met een kaal hoofd op de voorpagina afgedrukt. Een soort vooruitblik hoe ze er uit zou komen te zien wanneer het haar zou uitvallen ten gevolge van de behandeling van haar borstkanker. Schandalig!

Hou je bezig met zaken die bekende Nederlanders over zichzelf afroepen. Zorg dat ik naaktfoto's krijg van Koos Moerenhout in een vieze douche ergens op een aftandse camping, in plaats van zo om te gaan met iets ernstigs als dit. En zet dat desnoods op Twitter!

Fortuna legt versterkingen vast

Fortuna Sittard is hard bezig om voor het nieuwe seizoen een elftal bijelkaar te zoeken. De ploeg van Roger Reijners heeft weer drie spelers weten te strikken. Abdul Ocal, Nico Vanek en Ramon Voorn kregen van de Limburgers een nieuwe aanbieding voor volgend seizoen.

Fortuna zou voor volgend jaar geen proflicentie krijgen van de KNVB, maar de Limburgse club won een proces bij de voorzieningenrechter, waardoor het volgend seizoen toch in de Jupiler League uit mag komen. Daarop is de club op zoek gegaan naar spelers en inmiddels heeft de ploeg uit Sittard nu zeven spelers onder contract staan.

Mosley bereid om te vechten

FIA-president Max Mosley heeft vandaag in de Mail on Sunday aangegeven dat hij onder druk staat om zich toch verkiesbaar te stellen voor een nieuwe termijn. De Brit heeft aangegeven zich niet meer verkiesbaar te willen stellen.

"Ze maakten de fout van dansen op mijn graf voordat ik werd begraven. Het is niet goed dat de teams een PR-act hebben uitgevoerd, terwijl ik hier nog in levende lijve sta. Ik sta nu van allerlei kanten onder druk om me weer herkiesbaar te stellen. Alleen wil ik dat niet, want ik voel me wat te oud," zei Mosley.

"Toen ik begon kon ik de vader zijn van de jongere rijders, nu is dat de grootvader. Vanuit dat oogpunt gezien is het tijd voor een nieuw iemand. Wanneer je zoals mij het zestien jaar hebt gedaan, is het tijd om te stoppen."

"Ik wil echt stoppen, maar wanneer er een conflict is met de auto-industrie, zoals met de FOTA, dan wil ik niet stoppen. Ik doe wat ik moet doen en over het algemeen loop ik niet weg voor de strijd," zei de Brit.

Mosley eist excuses van FOTA-voorzitter Luca di Montezemolo, maar haalt ondertussen ook hard uit naar de Italiaan. "Ik verwacht niet dat Luca zijn excuses aanbiedt of vertrekt, zoals hij wel zou moeten doen. Niemand neemt hem toch serieus, want hij wordt gezien als zoals de Italianen het noemen een 'bella figura'. Hij is dan wel president van FIAT, maar degene met de werkelijke macht is Sergio Marchionne."

Mosley is niet tevreden over hoe alles verlopen is. "Complete leugens zijn verteld en dat is erg irritant en dan niet alleen voor mij." De Brit wil niet dat de auto-industrie gaat bepalen wie zijn opvolger zal worden. Ook zei hij dat hij geen macht had, maar slechts uitvoert wat het World Motor Sport Council hem opdraagt.

Vrolijke festivalstemming in Zuiderpark

Vrolijke mensen, zon met later op de dag toch meer wolken, kinderen met ballonnen en vooral veel muziek. De 29e editie van Parkpop in het Haagse Zuiderpark bracht vandaag een mix van bezoekers op de been, die keuze had uit meer dan twintig optredens van artiesten.

In de middag traden onder meer Idols-deelnemers Boris en Nathalie Makoma op. De laatste werd in 2008 tweede, sleepte een platencontract binnen en bouwde op Parkpop een feestje met het publiek.

Op het grootste gratis festival van Europa gaf de frontman van de rockband Live, Eddie Kowalczyk, een akoestisch optreden. Hits van Live zoals I Alone werden luidkeels meegezongen door het publiek. Ook Kowalczyk sprak over perfect festivalweer.

Later op de dag treden The Pretenders op. De Britse band met Chrissie Hynde was heel populair in de vroege jaren tachtig en is voor het eerst sinds vijf jaar in Nederland. Het optreden van Guus Meeuwis wordt bijzonder genoemd. De Brabander vulde al stadions en verschijnt pas de laatste tijd wat vaker op festivals.

Vorig jaar waren er 250.000 mensen. Het evenement duurt tot half tien. Parkpop is tevens de afsluiter van de The Hague Festivals, een festivalperiode van ruim twee weken waarbij in het centrum van de stad verschillende ‘mini-festivals’ plaatsvonden.


Foto bij: Vrolijke festivalstemming in Zuiderpark  (foto: DAG)

Eigenaren Pompei betaalden losgeld aan kapers

De eigenaren van de gekaapte Pompei, onder anderen de Vlaamse baggeraar Jan de Nul, hebben losgeld betaald aan de Somalische piraten om het schip en de bemanning vrij te krijgen. Dat meldde directeur-generaal Jaak Raes van het crisiscentrum van het Belgische ministerie van Binnenlandse Zaken vandaag.

De kapers vroegen acht miljoen Amerikaanse dollar (ongeveer 5,7 miljoen euro). Dat bedrag is verlaagd na 171 telefonische contacten met de onderhandelaar, waarbij er soms ook contact was met de kapitein. Hoeveel uiteindelijk is betaald, willen de Belgische autoriteiten niet zeggen.

Moerenhout wint NK wielrennen

Koos Moerenhout is voor de tweede keer in zijn loopbaan nationaal kampioen geworden. De renner van Rabobank kwam in Landgraaf aan met een kleine voorsprong op de achtervolgers.

Al in het begin van de wedstrijd ontstond er een kopgroep die een grote voorsprong kreeg. De groep bestond uit acht renners en kreeg een maximale voorsprong van bijna acht minuten. Het verschil leek eerst snel kleiner te worden en was met nog iets meer dan honderd kilometer te gaan nog maar 4.35.

Met nog 35 kilometer te gaan leek het gedaan met de kopgroep toen de voorsprong nog maar 30 seconden was, maar het peloton slaagde er maar niet in het gat helemaal dicht te rijden. met nog twintig kilometer tot de finish besloot Joost van Leijen te demarreren uit de kopgroep. Hij reed even vooruit en kreeg uiteindelijk gezelschap van Maarten Tjallingii en Kenny van Hummel.

Even later wisten vanuit het peloton ook Sebastiaan Langeveld, Steven de Jongh, Bobby Traksel en Addy Engels aan te sluiten. Zij leken om de zege te gaan strijden toen in de laatste kilometer ook Koos Moerenhout nog aansloot. Moerenhout bleek duidelijk de sterkste want hij reed erop en erover en de rest had geen antwoord.

Van Hummel won de sprint om de tweede plaats, Van Leijen werd derde. Voor Moerenhout is het de tweede nationale titel in zijn loopbaan, eerder won hij het kampioenschap al in 2007.

Moerenhout grijpt nationale titel

Koos Moerenhout is voor de tweede keer in zijn loopbaan nationaal kampioen geworden. De renner van Rabobank kwam in Landgraaf aan met een kleine voorsprong op de achtervolgers.

Al in het begin van de wedstrijd ontstond er een kopgroep die een grote voorsprong kreeg. De groep bestond uit acht renners en kreeg een maximale voorsprong van bijna acht minuten. Het verschil leek eerst snel kleiner te worden en was met nog iets meer dan honderd kilometer te gaan nog maar 4.35.

Met nog 35 kilometer te gaan leek het gedaan met de kopgroep toen de voorsprong nog maar 30 seconden was, maar het peloton slaagde er maar niet het gat helemaal dicht te rijden. met nog twintig kilometer tot de finish besloot Joost van Leijen te demarreren uit de kopgroep. Hij reed even vooruit en kreeg uiteindelijk gezelschap van Maarten Tjallingii en Kenny van Hummel.

Even later wisten vanuit het peloton ook Sebastiaan Langeveld, Steven de Jongh, Bobby Traksel en Addy Engels aan te sluiten. Zij leken om de zege te gaan strijden toen in de laatste kilometer ook Koos Moerenhout nog aansloot. Moerenhout bleek duidelijk de sterkste want hij reed erop en erover en de rest had geen antwoord.

Van Hummel won de sprint om de tweede plaats, Van Leijen werd derde. Voor Moerenhout is het de tweede nationale titel in zijn loopbaan, eerder won hij het kampioenschap al in 2007.

Miss Ellie, de nieuwe lelijkste hond ter wereld

De tong hangt uit haar bek alsof ze niet goed snik is, de plukken haar zitten raar verspreid over haar lichaam, haar gebit bestaat uit niet meer dan een paar achtertanden en haar lijfje zit vol ondefinieerbare wratten en pukkels. Maar Miss Ellie heeft toch maar mooi een prijs in de wacht weten te slepen.

Het vijftien jaar oude beestje mag zich voorlopig de lelijkste hond ter wereld noemen. In een spannende strijd in Californië werd het pleit beslecht en kreeg ze de eerste prijs voor haar verschijning: de hoofdprijs van duizend dollar en een professionele fotoshoot.

Volgens haar eigenares heeft Miss Ellie een boodschap voor de buitenwereld: "Haar droom is om de wereld over te reizen en te bewijzen dat lelijkheid slechts een woord is, dat niets zegt over hoe iemand werkelijk is."


Miss Ellie, de nieuwe lelijkste hond ter wereld  (foto: DAG)

Manchester City doet hoog bod op Eto'o

Manchester City heeft Barcelona een astronomisch hoog bedrag geboden voor spits Samuel Eto'o. De Kameroener is van grote waarde voor het elfal van trainer Pep Guardiola.

"Eto'o heeft een astronomisch aanbod gehad van City. Het zou hem de best betaalde speler in de wereld maken. Hij kan bij City meer verdienen dan Cristiano Ronaldo bij Real Madrid," zei Barca-voorzitter Joan Laporta tegen iCat FM.

"Samuel heeft aangegeven te willen blijven bij ons. Maar een aanbod zoals City heeft gedaan is zowel voor hem als voor ons moeilijk te weigeren. Mocht de overgang doorgaan dan gaan we op zoek naar een nieuwe spits."

Eto'o heeft nog een contract voor een jaar bij de Catalanen. In de afgelopen vijf jaar scoorde de Kameroener 109 keer in 144 competitieduels.

CD: Fagget Fairys - Feed the horse

De tijd dat muziek puur over muziek ging is al lang voorbij en dat heeft dit Deense duo erg goed begrepen. Carla Camilla Hjort (DJ Sensimilla) en haar tien jaar jongere verloofde Elena Carli Cosovic (MC Ena) zijn lesbisch en dat zal je weten ook. Niet alleen de naam 'flikker feeŽn' weerspiegelt hun geaardheid, maar ook hun hitsong 'Feed the horse' is een verwijzing naar orale taferelen. Niet meteen duidelijk? Denk aan de verlangende natte lippen van een paard wanneer je het een suikerklontje voert. Mjam mjam!
Ferrari richt zich mogelijk op volgend jaar

Het Formule 1-team van Ferrari gaat zich mogelijk nu al op volgend seizoen richten mocht de huidige F60 niet snel het tempo van de Red Bulls en Brawn GP-bolides bij weten te benen.

Felipe Massa en Kimi RšikkŲnen hebben dit seizoen nog maar eenmaal op het podium gestaan en dat is voor Ferrari-begrippen weinig. Daarom heeft Ferrari-president Luca di Montezemolo al geopperd om de ontwikkelingen voor volgend seizoen alvast te starten.

"Ik ben er van overtuigd dat we onze prestaties in de komende races kunnen verbeteren, maar het is lastig om de auto gedurende het seizoen enorm te verbeteren nu we geen tests meer hebben," zei de Italiaan op de website van Ferrari. "Mochten we de prestaties in de volgende race verbeteren en daarna kunnen we ons gaan richten op de auto voor het nieuwe seizoen, zonder KERS en met duidelijke regels, welke we vorige week met de FIA afgesproken hebben."

"Jammergenoeg begonnen we dit seizoen met onduidelijke regels en daardoor is het lastig om een interpretatie te geven aan het geheel. Daarvoor wordt het bewijs geleverd door Ferrari, McLaren en Renault die de laatste drie wereldkampioenschappen gewonnen hebben en er nu niet bij zitten."

'Ruim 2000 mensen opgepakt of vermist in Iran'

Meer dan tweeduizend Iraniërs die naar aanleiding van de protesten tegen de verkiezingsuitslagen zijn opgepakt, worden nog steeds vastgehouden en honderden worden vermist. Dit stelde vandaag de vice-voorzitter van de Internationale Federatie voor Mensenrechten (FIDH), Karim Lahidji, in Parijs.

Lahidji is ook voorzitter van de Iraanse Liga ter Verdediging van de Mensenrechten. Hij zei informatie van verschillende bronnen te hebben vergaard. Het blijft weliswaar een schatting, erkende hij. Gisteren nog werden twintig vrouwen opgepakt op een bijeenkomst in Teheran, zei Lahidji.

Een voorgenomen bijeenkomst vandaag van mogelijke aanhangers van oppositieleider Mir Hossein Mousavi is vooraf verboden. De autoriteiten in Teheran deelden mee dat geen toestemming is gegeven om rond de Ghobamoskee de tientallen slachtoffers van een bloedige bomaanslag in 1981 te herdenken. Het voornaamste slachtoffer was destijds de voorzitter van de Islamitische Republikeinse Partij, de ayatollah Beheshti. Zijn zoon Alireza Beheshti is een vooraanstaande bondgenoot van Mousavi.

Mousavi nog niet vast, wel populair.  (foto: ANP)

Uitslag Spanje - Zuid-Afrika

Spanje heeft ternauwernood een nieuwe blamage weten te voorkomen. Het versloeg gastland Zuid-Afrika in de wedstrijd om de derde plaats. Het werd 3-2 na verlenging.

De Spanjaarden, die in de laatste groepswedstrijd nog een B-opstelling het veld in stuurden tegen de Zuid-Afrikanen en met 2-0 wonnen, hadden ditmaal beduidend minder zin om het spel te maken. Wat volgde was een tamelijk saai duel tussen het gastland en de gefaalde topfavoriet. Hoogtepunten in de eerste helft waren een gemiste kopbal van Matthew Booth, die maar net langs het doel van Iker Casillas waaide, en een poging van dichtbij die gekeerd werd door Itumeleng Khune.

Na de thee had La Roja de bal al vlot in het Zuid-Afrikaanse doel liggen. De treffer van Sergio Busquets werd echter terecht afgekeurd, aangezien er naast hem nog twee Spanjaarden ruim buitenspel stonden. Zuid-Afrika hoefde zich niet al te veel zorgen te maken en kon zelfs hopen op een goed uitgevoerde counter. Die kwam er een kwartier voor tijd. Kagiso Dikgacoi zette voor vanaf links, en invaller Katlego Mphela wist de bal van dichtbij langs Casillas te werken.

De Zuid-Afrikanen dachten de buit binnen te hebben, maar niets was minder waar. In de 88e minuut ontving invaller Dani GŁiza de bal van Santi Cazorla, om deze vervolgens in de hoek te rammen. Een minuut later lobde diezelfe GŁiza van de rand van de zestien de bal prachtig in de verre hoek. De Afrikanen gaven zich echter niet zomaar gewonnen. In de laatste minuut van de blessuretijd schoot Mphela een vrije trap snoeihard achter Casillas, om zo een verlenging af te dwingen.

In deze verlenging waren het vooral de twee doelmannen die excelleerden. Zo was zowel Casillas als Khune op pogingen van de tegenpartij alert, en voorkwamen zij een derde tegentreffer. Vlak voor het eind van de eerste helft werd Spanje een strafschop ontnomen, toen arbiter Matthew Breeze niets zag in een handsbal van een Zuid-Afrikaanse verdediger. De tweede helft begon echter uitstekend voor de Europeanen. Xabi Alonso zond een vrije trap richting de verre hoek, die door niemand werd aangeraakt en zo de goal in stuiterde: 3-2.

Na de Spaanse treffer was de 4-2 dichter bij dan de gelijkmaker. De ploeg van bondscoach Vicente del Bosque speelde het duel dan ook rustig uit, om zo de derde plaats op de Confederations Cup veilig te stellen. Vanavond spelen de Verenigde Staten en BraziliŽ om de winst in het toernooi.

Spanje - Zuid-Afrika 3-2 (na verlenging)
73' Katlego Mphela 0-1
88' Dani GŁiza 1-1
89' Dani GŁiza 2-1
90'+3 Katlego Mphela 2-2
107' Xabi Alonso 3-2

Stadion: Royal Bafokeng, Rustenburg
Arbiter: Matthew Breeze (AUS)
Gele kaart: Sergio Busquets, Gerard Piquť, Raķl Albiol (Spanje), Steven Pienaar, Katlego Mphela, Tsepo Masilela (Zuid-Afrika)

Opstellingen:

Spanje: Casillas; Arbeloa, Raķl Albiol, Piquť, Capdevila; Cazorla, Busquets (Llorente/81), Xabi Alonso, Riera; Villa (David Silva/57), Torres (GŁiza/57).

Zuid-Afrika: Khune; Gaxa, Booth, Mokoena, Masilela; Pienaar (Mphela/64), Dikgacoi, Sibaya, Modise (Van Heerden/69); Tshabalala (Mhlongo/84), Parker.

Katja Schuurman krijgt Golden Heart Award

De Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher heeft vanmiddag de allereerste Golden Heart Award 2009 uitgereikt aan Katja Schuurman. De actrice en presentatrice ontving de award voor haar werk voor stichting Return to Sender.

De onderscheiding is een initiatief van de ondernemers op de Amsterdamse Dappermarkt en Golden Heart, een organisatie die zich inzet voor sociaal-maatschappelijk ondernemerschap. De award is dan ook bedoeld voor een onderneming die op dit gebied iets bijzonders heeft betekend.

Return to Sender zoekt bijzondere producten in ontwikkelingslanden en verkoopt die vervolgens in Nederland. Op die manier stimuleert de stichting de lokale economie en krijgen de ondernemers in arme gebieden kansen om hun leefomstandigheden te vergroten. De winst van de verkochte spullen gaat terug naar de producenten.

Katja Schuurman krijgt Golden Heart Award  (foto: ANP)

[SF] Uitslag Magny Cours Race 2

Giorgio Pantano heeft de tweede race van de Superleague Formula op het circuit van Magny-Cours op zijn naam geschreven. De Italiaan bleef in Frankrijk Davide Rigon en Max Wissel voor. Yelmer Buurman was de beste Nederlander op plaats vijf.

Rigon vertrok van poleposition, maar kon deze positie niet lang vasthouden, want John Martin kwam hem voorbij rijden. De AustraliŽr behield deze positie tot de pitstops. Daar leverde hij veel tijd in, waarna hij ook nog crashte.

Pantano kon daarna eenvoudig de race uitrijden, al maakte Rigon het nog wel spannend, maar een foutje zorgde er voor dat hij niet meer aan kon vallen. Buurman moest deze tweede race als zeventiende starten en eindigde zijn inhaalrace op plaats vijf.

Daarna was er nog een superfinale voor §100.000. Deze werd een prooi voor Adrian Valles voor Pantano en AntŰnio Pizzonia. Yelmer Buurman werd voor RSC Anderlecht vierde.

Uitslag Magny-Cours race 2

Pos. Rijder Team Tijd
1 G. Pantano AC Milan 46:57,511
2 D. Rigon Olympiacos + 2,273
3 M. Wissel FC Basel + 11,372
4 M. Molina Al-Ain FC + 15,455
5 Y. Buurman Anderlecht + 17,987
6 A. Valles Liverpool FC + 18,811
7 T. Gommendy FC Porto + 19,759
8 E. Bernoldi Flamengo + 21,740
9 A. Pizzonia Corinthians + 21,998
10 C. Dolby Tottenham Hotspur + 23,594
11 D. Tappy Galatasaray + 31,831
12 H. Tung Atletico de Madrid + 1:08,911
13 N. Panciatici Olympique Lyonnais + 1:26,911
DNFJ. Kennard AS Roma + 3 ronden
DNFK. Andersen FC Midtjylland + 14 ronden
DNFJ. Martin Rangers FC + 15 ronden
DNFP. Petiz Sporting Clube de Portugal + 25 ronden
DNSD. Muermans PSV Eindhoven + 31 ronden

[SF] Uitslag Magny Cours Race 1

Adrian Valles heeft voor Liverpool FC de eerste race van het nieuwe Superleague Formula-seizoen gewonnen. Een knappe tweede plaats was er voor Yelmer Buurman met de auto van RSC Anderlecht. Derde werd Craig Dolby voor Tottenham Hotspur.

Bij de start bleef Antonio Pizzonia aan de leiding, terwijl daar achter Davide Rigon spinde en Buurman raakte die verder kon rijden. Dit bracht de safety car naar buiten en nadat deze weer naar binnen was gegaan vochten Valles en Dolby een prachtige strijd uit voor plaats twee, welke in handen kwam van Valles.

De verplichte pitstops brachten verandering in de stand. Pizzonia kende problemen met het achterwiel en viel daardoor ver terug. Valles kon zo de leiding overnemen voor Buurman die inmiddels al behoorlijk opgeklommen was en met een goede stop plaats twee pakte. Ho-Pin Tung kende veel problemen tijdens de stop en verloor een ronde. Dolby was ondertussen bezig met zijn pogingen Buurman in te halen, maar slaagde daar niet in, zodat Valles wist te winnen voor Buurman en Dolby. Dominick Muermans werd elfde, terwijl Tung als veertiende over de streep kwam.

"Ik had een moeilijke start en werd in de eerste bocht door Tottenham ingehaald," zei Buurman. "Later in dezelfde ronde werd ik ook nog geraakt en kwam ik in een spin waardoor ik ook wat schade had. Ik wist niet hoe erg deze was maar kon gelukkig door. Door een fantastische pitstop schoof ik een plaats op. Door de hele race waren er mooie gevechten met Tottenham die op sommige stukken iets sneller was dan ik maar me niet voorbij kon. Op het rechte stuk mis ik nog wat downforce waardoor mijn snelheid daar nog niet optimaal is".

Uitslag Magny Cours race 1:

Pos. Rijder Team Tijd
1 A. Valles Liverpool FC 45:57.400
2 Y. Buurman Anderlecht + 6.298
3 C. Dolby Tottenham Hotspur + 7.237
4 A. Pizzonia Corinthians + 16.968
5 D. Tappy Galatasaray + 27.801
6 E. Bernoldi Flamengo + 37.807
7 P. Petiz Sporting Clube de Portugal + 44.178
8 K. Andersen FC Midtjylland + 55.903
9 M. Molina Al-Ain FC + 1:03.281
10 M. Wissel FC Basel + 1:03.907
11 D. Muermans PSV Eindhoven + 1:26.555
12 G. Pantano AC Milan + 1 ronde
13 N. Panciatici Olympique Lyonnais + 1 ronde
14 H. Tung Atletico de Madrid + 1 ronde
DNFJ. Kennard AS Roma + 13 ronden
DNFT. Gommendy FC Porto + 22 ronden
DNFJ. Martin Rangers FC + 29 ronden
DNFD. Rigon Olympiacos + 30 ronden

Eerste tien minuten Another Code R in beeld

…ťn van de allereerste Nintendo DS-games kwam van ontwikkelaar Cinq. Het betrof de Adventure titel Another Code: Two Memories. Cinq en Nintendo bundelen nu hun krachten om de serie naar de Nintendo Wii te brengen in de vorm van Another Code R: A Journey into Lost Memories. Spelers zullen wederom mysteries op moeten lossen met de inmiddels zestienjarige Ashley Mizuki Robbins. Vandaag hebben we de eerste tien minuten van de game voor jullie in beeld.

Enkele details van No More Heroes 2 onthuld

No More Heroes was een spraakmakende game voor de Nintendo Wii met al het geweld en bloed dat de game bood. Onlangs is aangekondigd dat er druk gewerkt wordt aan No More Heroes 2. Vandaag leren we enkele nieuwe details over de game.

Zo zal No More Heroes 2 ongeveer 50 eindbazen bevatten, een stuk meer dan het eerste deel. Tevens zul je tijdens eindgevechten tegen meerdere vijanden moeten vechten, wat voor een hogere moeilijkheidsgraad moet zorgen. Naast Travis zullen spelers ook Shinobu besturen. Zij is een stuk wendbaarder dan Travis en kan harder rennen en springen.

[F3] Uitslag Norisring race 2

Christian Vietoris heeft op de Norisring de tweede race van het Formule 3 Euroserieus-kampioenschap gewonnen. De Duitser bleef Jean-Karl Vernay en Jules Bianchi voor. Henki Waldschmidt ging er in de incidentrijke race met plaats zes vandoor.

Het begin van de race was heftig, want MŁckerijders Sam Bird en Alex Sims raakten elkaar toen ze vooraan reden. Bird viel direct uit, terwijl Sims in de achterhoede eindigde. Hierdoor ging de leiding naar Roberto Merhi, maar hij zag direct na de herstart Vietoris aan zich voorbijkomen. Vernay klom naar plaats twee en stond de rest van de race onder druk van Bianchi die op zijn beurt Mika Mški in zijn buurt wist. Na een spannend gevecht won Mški deze strijd, maar kreeg wegens het inhalen onder geel nog een straf, waardoor Bianchi er met de derde plaats vandoor ging.

Dit alles ging voorbij aan Stefano Coletti. De Monegask sloeg de winnaar van zaterdag Jules Bianchi in zijn gezicht, waarna hij gediskwalificeerd werd. Ook mocht hij niet in de race van zondag starten.

Uitslag Norisring race 2:

Pos. Rijder Team Tijd
1 C. Vietoris MŁcke Motorsport 40:44.425
2 J. Vernay Signature-Plus + 3.740
3 J. Bianchi ART Grand Prix + 4.374
4 A. Mustonen Motopark Academy + 4.924
5 T. Geronimi Signature-Plus + 5.687
6 H. Waldschmidt SG Formula + 6.363
7 A. Tambay ART Grand Prix + 6.459
8 R. Merhi Manor Motorsport + 6.830
9 M. Chinosi Prema Powerteam + 7.286
10 C. Ramos Manor Motorsport + 8.733
11 B. Hartley Carlin Motorsport + 9.694
12 E. Gutierrez ART Grand Prix + 9.737
13 K. Mirocha HBR Motorsport + 12.448
14 J. Jokinen Kolles & Heinz Union + 13.258
15 M. Mški Signature-Plus + 34.306
16 A. Sims MŁcke Motorsport + 1 ronde
17 M. Wittmann MŁcke Motorsport + 2 ronden
DNFJ. Rosenzweig Carlin Motorsport + 3 ronden
DNFB. Shaaban Prema Powerteam + 4 ronden
DNFP. Enrique Manor Motorsport + 7 ronden
DNFN. Tandy Kolles & Heinz Union + 23 ronden
DNFV. Bottas ART Grand Prix + 37 ronden
DNFC. Zanella Motopark Academy + 39 ronden
DNFS. Bird MŁcke Motorsport + 40 ronden
DNFA. Caldarelli SG Formula + 40 ronden
DNFJ. Cecotto Jr. HBR Motorsport + 41 ronden

Klassement na Norisring

Pos. Naam Team Punten
1. J. Bianchi ART 28
2. R. Merhi Manor 20
3. S. Coletti Prema 18
4. C. Vietoris MŁcke 17
5. S. Bird MŁcke 17
6. J. Vernay Signature 17
7. A. Sims MŁcke 9
8. V. Bottas ART 9
9. M. Mški Signature 9
10. B. Hartley Carlin 8
11. E. Gutierrez ART 5
12. H. Waldschmidt SG Formula 4
13. A. Mustonen Motopark 1

Lopes traint maandag bij Dordrecht

Hoewel Cecilio Lopes in de belangstelling staat van diverse clubs, zal de aanvaller zich maandag gewoon bij FC Dordrecht melden voor de eerste training. De dertigjarige aanvaller sluit zelfs een langer verblijf aan de Krommedijk niet uit.

De Rotterdammer, die interlands speelt voor KaapverdiŽ, mag bij SC Heerenveen transfervrij vertrekken. Lopes speelde sinds januari op huurbasis voor FC Dordrecht en maakte in zeventien duels twaalf goals voor de Schapenkoppen in de Jupiler League. MVV, De Graafschap en FC Valletta toonden de afgelopen tijd interesse in de spits.

Marco Boogers, technisch directeur van FC Dordrecht, zegt op de website van de club dat hij de ambities van Lopes kent: "Ik sluit niet helemaal uit dat we Eddy Putter en / of Cecilio Lopes kunnen behouden. Met beiden ben ik nog in gespek. Cecilio begint maandag gewoon de voorbereding bij FC Dordrecht." Eddy Putter loopt momenteel stage bij Wellington Phoenix FC. Boogers voerde ook gesprekken met andere aanvallers, onder wie Johan Voskamp van Excelsior.

FC Dordrecht is ook nog met een keeper bezig en wil, als de mogelijkheid er is, een verdediger aantrekken. Dit is mogelijk Etienne Shew-Atjon. De 34-jarige Rotterdammer, die na elf seizoenen dient te vertrekken bij FC Utrecht, traint vanaf maandag ook mee met de selectie van Gert Kruys.

Sms'en over de grens vanaf woensdag goedkoper

Sms’en vanuit een ander EU-land wordt met ingang van woensdag 1 juli fors goedkoper. De EU-landen hebben de telefoonbedrijven daartoe gedwongen door een maximumprijs op te leggen.

Een sms-bericht vanaf bijvoorbeeld een Spaans strand of Franse camping naar Nederland kost daardoor nog circa 13 cent in plaats van de huidige ruim 30 cent.

Internationale gsm-gesprekken worden ook goedkoper. De al bestaande EU-prijslimiet voor internationale mobiele gesprekken daalt enkele centen naar circa 47 cent inclusief btw. Voordeel is ook dat telecombedrijven niet langer de gesprekstijd omhoog mogen afronden op de minuut.

De komende jaren wil de EU de prijzen verder verlagen. Volgens Brussel maken de telecombedrijven nog steeds hoge winsten op internationale mobiele gesprekken, zogeheten roaming.

[DTM] Uitslag race Norisring

Jamie Green heeft vandaag op geweldige wijze de race op de Norisring gewonnen. Bruno Spengler eindigde als tweede en Mattias EkstrŲm als derde. Polesitter Timo Scheider kwam niet verder dan de vierde plek terwijl hij vier ronden voor het einde nog eerste lag.

Regerend DTM-kampioen Scheider mocht vandaag van pole starten op de 2,3 kilometer lange baan in Nuerenberg. De start van de race verliep niet zonder problemen. De Brit Oliver Jarvis spinde de muur in nadat de Tsjech Tomas Kostka overdwars uit de chicane kwam. Hierbij raakte de bolide van Kostka de Audi van Jarvis. De crash van Jarvis betekende de eerste en enige safetycar van de dag. Nadat de safetycar weer naar binnen ging, was het Mattias EkstrŲm die aan de leiding ging. EkstrŲm gaf echter de leiding al snel weer terug aan Scheider aangezien hij onder geel had ingehaald.

In de 25e ronde besloot Scheider om de pits op te gaan zoeken voor zijn eerste pitstop. Hierdoor kwam de Canadees Bruno Spengler aan de leiding van de race. Na de pitstop van Spengler was het Scheider die de leiding weer terugpakte. Ondertussen had Gary Paffet de derde plek overgenomen van EkstrŲm. Niemand had echter ook nog rekening gehouden met Jamie Green, de Brit stoomde na zijn pitstop op naar de derde plek voor Paffet en EkstrŲm.

Paffet besloot om al in de 41e ronde de pits voor de tweede keer op te zoeken. Kort hierna volgden EkstrŲm en Spengler, beiden kwamen voor Paffet weer de baan op. In de 56e ronde was het uiteindelijk ook Green die de pits opzocht. Hij kwam, vlak achter de leiders Scheider en Spengler, als derde terug op de baan.

In de eindfase van de race was er een prachtig gevecht tussen de top vier van de race. Scheider hield Spengler en Green rondenlang achter zich. Met nog 3 ronden te gaan was het echter Green die met een unieke inhaalactie de Duitser Scheider inhaalde. Spengler en EkstrŲm konden volgen en haalden Scheider ook in. Zo eindigde de race voor Audi in een grote deceptie.

Uitslag race Norisring

Pos.CoureurGap
1J. Green-
2B. Spengler01.357
3M. EkstrŲm01.678
4T. Scheider02.626
5G. Paffet02.940
6R. Schumacher03.250
7P. Di Resta03.807
8T. Kristensen09.266
9M. Rockenfeller09.787
10S. Stoddart14.423
11M. Tomczyk29.331
12K. Legge30.430
13M. Winkelhock30.931
14M. Lauda1 lap
15C. Bakkerud1 lap
16M. EngelDNF
17A. PrematDNF
18T. KostkaDNF
19O. JarvisDNF

NEC test Slowaken

NEC test komende week twee Slowaakse voetballers. Beide spelers staan onder contract bij AS TrencŪn, de club waar de Nederlander Tscheu La Ling voorzitter is.

Het gaat om de 21-jarige aanvaller Roman Gergel en de 22-jarige verdediger Borus Godal. Zij zullen het trainingskamp van de Nijmegenaren in Doorwerth mee mogen maken en in die periode trainer Dwight Lodeweges moeten overtuigen van hun kunnen.

Politie bevrijdt ontvoerde vrouw snelweg A4

De politie heeft gisteravond op de snelweg A4 mogelijk een gijzeling voorkomen. Hierbij werd een 27-jarige vrouw bevrijd. Dat heeft de politie vandaag gemeld.

Gisteravond kreeg de politie een melding dat een vrouw op de Eerste van der Kunststraat in Den Haag een auto ingetrokken was. De politie, die het kenteken van de betreffende auto had doorgekregen, begon meteen een groot onderzoek. De auto werd later op de snelweg gesignaleerd. Door een file te creëren kon de politie de auto bereiken en de vermoedelijke daders, inwoners van Amsterdam in de leeftijd 17 tot 22, aanhouden. De vrouw zat ook in de auto en kon bij de actie worden bevrijd.

Alleen Warner Bros. wil Midway hebben

Midway zit al een behoorlijke tijd in financiŽle problemen, eerder dit jaar werd ook al faillissement aangevraagd. Omdat eerdere pogingen om het noodlijdende bedrijf te redden volkomen de mist in gingen, is er door de directie besloten het bedrijf te verkopen.

Het enige probleem is dat er bijna niemand geÔnteresseerd is in de maker van onder andere Mortal Kombat. Vooralsnog ziet alleen Warner Bros. het bedrijf zitten, en heeft daarom een bod van een schamele 33 miljoen dollar gedaan. De heren van Midway hoopten op een veiling, maar deze zal doordat er maar ťťn bod binnen is gekomen, niet doorgaan:

"No other bids came in, so there's not going to be an auction." Aldus Midway-woordvoerder Geoff Mogilner.


Of we over een tijdje Leonardo di Caprio in Mortal Kombat kunnen verwachten is nog niet bekend.

Jol: "Geen sprake van komst Berg"

Ajax-trainer Martin Jol reageerde gisteren na de met 1-10 gewonnen oefenwedstrijd tegen DWV op de speculaties over Marcus Berg. De coach van de Amsterdammers liet weten dat de Zweed helemaal niet in beeld is.

Afgelopen week verschenen diverse berichten dat de Amsterdammers al in onderhandeling waren met de topscorer van FC Groningen. Voor de camera's van AT5 was Jol echter duidelijk: "Ik weet niet waar dat iedere keer vandaan komt. Het komt telkens in ťťn of twee bladen, maar er is geen sprake van. We zijn wel altijd bezig om onszelf te versterken, dus waar we dat kunnen zullen we dat niet nalaten."

Paspoortcontrole aan Italiaanse grenzen

Wie de komende weken via Oostenrijk naar Italië reist met de auto, wordt vrijwel zeker om het paspoort gevraagd bij de Italiaanse grens. De controle wordt vanaf vandaag tijdelijk ingevoerd vanwege de G8-top in L'Aquila van 8 tot en met 10 juli.

Italië stelt alles in het werk om de veiligheid van de deelnemers aan de G8-top te garanderen. In het land zelf zijn al diverse personen opgepakt die mogelijk een aanslag wilden plegen.

Reizigers naar Italië moeten rekening houden met vertragingen aan de grenzen. Er zal ook worden gecontroleerd in treinen naar Italië.

Groep van veertig mensen belaagt agenten

Toen de politie in Maastricht vannacht een 19-jarige inwoner van die plaats wilde arresteren, werden twee agenten belaagd door een groep van circa veertig mensen. De agenten wilden de Maastrichtenaar arresteren, omdat deze zich hinderlijk gedroeg nadat hij was bekeurd voor het niet dragen van een helm op een bromfiets.

De groep wilde verhinderen dat de 19-jarige gearresteerd werd. Bij de schermutselingen kregen de agenten een terrasstoel naar zich toe geslingerd. Ze moesten de hulp inroepen van andere patrouilles. Ook gebruikten ze pepperspray.

De 19-jarige wist in het tumult te ontkomen. Enige straten verderop kon hij alsnog worden opgepakt.

'Real biedt 32 miljoen voor Benzema'

Na de aankopen van Christiano Ronaldo en KŠka zou Real Madrid nog een aanvaller op het oog hebben. volgens Spaanse media zou Real 32 miljoen euro geboden hebben op aanvaller Karim Benzema van Olympique Lyon.

Na het stuklopen van de onderhandelingen met David Villa van Valencia zou Real zijn interesse hbben verlegd naar Benzema. "Het enige nieuws is dat Real een paar dagen geleden contact met ons heeft gezocht om te praten over Benzema", aldus woordvoerder Olivier Blanc van Lyon.

Volgens Spaanse media zou Klaas-Jan Huntelaar of Arjen Robben deel kunnen uitmaken van de transfer en in een eventuele ruil betrokken kunnen worden.

'Bos had zonnebril niet moeten declareren'

Bijna tweederde (64 procent) van de Nederlanders vindt het niet terecht dat minister Wouter Bos (Financiën) zijn zonnebril declareerde, nadat hij die bij een EU-vergadering in Brussel was kwijtgeraakt. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond.

Diegenen die het declaratiegedrag van Bos afwijzen, bevinden zich vooral onder de PVV-stemmers (87 procent) en bij de SP (83 procent). Alleen bij de PvdA en bij GroenLinks is een meerderheid het eens met de declaratie.

Uit de peiling van De Hond blijkt dat Nederlanders tamelijk wantrouwend staan tegenover hun politici waar het gaat om declaratiegedrag. Een meerderheid van 56 procent denkt dat ministers, burgemeesters en wethouders zich in het algemeen niet houden aan de regels. Het meeste wantrouwen zit bij PVV’ers, de SP en de VVD. Het meeste vertrouwen is er bij de GroenLinks-achterban en bij de ChristenUnie.

De onthullingen over declaraties deze week leidden niet tot grote verschuivingen in de peilingen. CDA en VVD krijgen er een zetel bij, D66 en de PvdD verliezen er een ten opzichte van vorige week. De PVV van Geert Wilders blijft in de peiling van De Hond de grootste partij van Nederland.


'Bos had zonnebril niet moeten declareren'  (foto: DAG)

Volgend jaar PSN op je televisie?

De PlayStationNetwork-service zal verbreed worden naar andere Sony-producten, zoals camera's en televisies. Sony-baas Kazuo Hirai heeft dit laten weten aan CNN. De nieuwe service moet het makkelijker maken om informatie uit te wisselen met andere Sony-klanten, maar ook het downloaden van films direct naar je televisie zal gaan behoren tot de mogelijkheden.

De dienst moet klanten ook gaan belonen voor het feit dat ze een Sony-product in huis hebben gehaald:

"It is a kind of omnibus web-based software platform that will use the power of the Internet to connect the company's rich library of content and devices, creating a multimedia experience for customers that actually rewards them for buying multiple Sony products and services."

De hoge heren van Sony hopen bepaalde delen van de service al halverwege 2010 beschikbaar te hebben voor klanten, maar er worden geen haastige beslissingen gemaakt:

"It's like city planning here, and we can start small. We don't need to build New York City overnight."

Komkommers mogen weer krom zijn

Komkommernieuws: De Europese Commissie schrapt in haar strijd tegen overbodige regels een heel aantal voorschriften. Onder meer de regel die voorschrijft dat komkommers en boontjes die in de winkels liggen recht moeten zijn, wordt per 1 juli aanstaande geschrapt.

In totaal worden de marketingstandaarden voor 26 soorten groente en fruit opgeheven. De vorm van onder andere komkommers, spruitjes, meloenen en paddestoelen doet er vanaf woensdag niet meer toe. EU-commissaris van Landbouw, Mariann Fischer Boel, vindt het zonde dat een afwijkende vorm er voor zorgt dat voedsel wordt weggegooid.

Niet alle soorten groente en fruit komen na 1 juli geheel onder de regels vandaan. Appels, peren, aardbeien en tomaten mogen in afwijkende vormen worden verkocht, mits de consument middels een apart etiket hiervoor wordt gewaarschuwd.

Rosberg: "Nakajima is belangrijk"

Nico Rosberg pakte dit seizoen 15,5 punten. Dat is meer dan zijn ploeggenoot, Kazuki Nakajima, die nog geen score heeft. Toch is de Duitser van mening dat zijn Japanse maatje erg belangrijk is.

Rosberg is namelijk van mening dat hij zonder de hulp van Nakajima minder goed zou presteren. "Het team heeft hem nodig. Op Silverstone was ik op vrijdag nog langzamer dan hij en we bekeken zijn data om te zien wat hij anders deed dan wij," aldus de Duitser. "Ik heb ook een paar dingen van hem overgenomen, waardoor ik een flinke stap voorwaarts wist te maken. Hij is erg belangrijk voor me."

Met dank aan maxx8q voor de submit!

Breukink: "Menchov start met veel zelfvertrouwen

Aanstaande zaterdag begint in Monaco de Tour de France. Denis Menchov is de kopman van de Rabobank-wielerformatie, ťťn van de Nederlandse wielerploegen. Volgens ploegleider Erik Breukink staat er, mede dankzij zijn overwinning in de Giro d'Italia, een andere Rus.

Toch geeft Breukink toe dat ook voor Menchov de teller in Monaco op nul zal staan. "Zijn winst in de Giro geeft natuurlijk geen enkele garantie voor de Tour," aldus Breukink, die het vertrouwen in zijn kopman uitsprak. "Hij begint met veel zelfvertrouwen aan deze Tour. Dat had hij al maar dat heeft hij na zijn Girozege natuurlijk nog meer. Dat neemt hij mee naar Frankrijk. Daarnaast heeft hij natuurlijk in de Tour een andere ploeg rond zich."

Breukink is van mening dat de eerste tijdrit van groot belang zal zijn. "Daar zullen de verschillen behoorlijk zijn. Het is te hopen dat we daar een slagje kunnen slaan." In de ploegentijdrit zullen de verschillen veel kleiner zijn. "Misschien maximaal 20 of 30 seconden. Maar in Parijs kan dat natuurlijk net genoeg zijn om het verschil te maken."

Villarreal hengelt naar Pavlyuchenko

Roman Pavlyuchenko geniet de belangstelling van Villarreal. De Russische spits mag zijn huidige club Tottenham Hotspur verlaten.

Volgens The Sunday Mirror zou Villarreal de 27-jarige spits graag inlijven. Het enige struikelblok zou de transfersom kunnen zijn. The Spurs zouden zo´n zestien miljoen euro voor de spits willen hebben. Deze prijs is te hoog voor Villarreal.

Pavlyuchenko kwam in de zomer van vorig jaar aan op White Hart Lane. Hij heeft manager Harry Redknapp echter nog niet weten te overtuigen met slechts vijf doelpunten in 28 wedstrijden tijdens zijn debuutseizoen.

Pavlyuchenko is niet de enige speler die Tottenham mag verlaten. Darren Bent, Didier Zokora, Tom Huddlestone, David Bentley, Giovani Dos Santos, Jamie O'Hara en Jermaine Jenas zouden naar verluidt mogen vertrekken uit Londen.

Van Persie blijft bij Arsenal

Robin van Persie zal niet vertrekken bij Arsenal. De aanvaller van The Gunners heeft laten weten dat hij in Londen wil blijven. Hij wil de beste speler van de wereld worden en de club helpen aan prijzen.

De toekomst van de Oranje-international bij Arsenal was tot voor kort onzeker. Tegenover News of the World heeft Van Persie nu laten weten dat hij graag in Londen blijft.

"Ik ben niet in gesprek met welke andere club dan ook, ik praat alleen met Arsenal. Ik wil de beste speler ter wereld worden. Mijn loopbaan zal alleen een succes worden als ik het hoogste wil bereiken."

Van Persie laat ook weten dat Arsenal volgend seizoen mee kan strijden om de prijzen. "Niets is onmogelijk. Niemand had een paar jaar kunnen voorspellen dat een zwarte man president zou zijn van de Verenigde Staten. Niemand denkt nu dat Arsenal prijzen kan winnen met een klein budget."

De aanvaller wil beter en beter worden. "Ik wil de beste ter wereld worden. Als ons team de Champions League, Premier League of de FA Cup had gewonnen, misschien had ik dan in aanmerking gekomen voor een prijs. Alleen dan had ik kunnen zeggen dat ik de top heb bereikt. Helaas is dit nog niet het geval."

Van Persie baalt ervan dat Arsenal al een tijd geen prijs meer heeft gewonnen. Wel ziet hij mogelijkheden. "Ik zie potentie bij Arsenal. We moeten het gewoon doen. In vijf jaar tijd heb ik net zoveel prijzen gewonnen als ik deed bij Feyenoord, ťťn. Dat is niet genoeg. Toen ik naar Arsenal kwam, won de club prijzen."

"Als iedereen fit is, hebben we een fantastisch team dat er voor kan zorgen dat Arsenal weer prijzen gaat winnen."

Nieuwe film en game voor Hitman

Het is altijd wat stil op zondag wat betreft nieuws. Spelers van de voorgaande delen van Hitman weten echter dat er juist in deze stilte veel mogelijkheden liggen om je slachtoffer om zeep te helpen. Vandaar dat we jullie op deze rustige dag ook kunnen melden dat er zowel een vervolg komt op de eerste hitman-film als op de vier delen die de gamereeks kent.

Dat Agent 47 ook weer in het vijfde deel zit, staat al vast. Of je zelf ook weer controle mag nemen over deze kale huurmoordenaar is echter nog maar de vraag. Eidos heeft namelijk laten weten dat Hitman 5 een hele andere richting op zal gaan met Agent 47.Misschien een agent 47 met haar,
als reactie op de kaal wordende Max Payne?

[IndyCar] Uitslag SunTrust Indy Challenge

Scott Dixon heeft op de Richmond International Raceway de SunTrust Indy Challenge op zijn naam geschreven. Op de korte oval was de Nieuw-Zeelander te sterk voor Dario Franchitti en Graham Rahal. Robert Doornbos finishte op plaats negen.

Franchitti mocht de race van poleposition beginnen voor zijn Ganassi-teamgenoot Dixon. Daarachter stonden de beide Penskes van Helio Castroneves en Ryan Briscoe. Direct na de start was de race al voorbij voor Jacques Lazier die zijn bolide in de muur parkeerde. Nadat het veld losgelaten was, was het twintig ronden later leider in het kampioenschap Briscoe die in bocht twee de muur in ging en op moest geven.

Franchitti won de strijd in de pitstraat voor Dixon, maar het duo sloot pas aan op plaats drie, want zowel Hideki Mutoh als Danica Patrick hadden de pits nog niet opgezocht. Dit plan bleek niet te werken voor de Andretti Green-coureurs, want op het moment dat ze naar binnen moesten, was er geen gele vlag. Die kwam er wel toen Mike Conway de muur niet kon ontwijken.

Ook Castroneves overkwam hetzelfde lot toen hij Tomas Scheckter probeerde in te halen en beide coureurs wijd gingen. Terwijl de Braziliaan de muur in ging, wist de Zuid-Afrikaan nog net de muur te ontwijken. De pitstopstrijd werd een prooi voor Dixon die daarna eenvoudig naar de overwinning kon rijden voor Franchitti en Rahal.

In het klassement neemt Dario Franchitti nu de leiding over van Ryan Briscoe. De Schot heeft nu 279 punten verzameld en heeft een punt voorsprong op zijn teamgenoot Scott Dixon. Briscoe staat derde met 253 punten. Robert Doornbos staat nu veertiende met 141 punten.

Uitslag SunTrust Indy Challenge

Pos. Rijder Team Tijd
1 S. Dixon Target Chip Ganassi Racing 1:48:02.470
2 D. Franchitti Target Chip Ganassi Racing + 0.310
3 G. Rahal Newman/Haas/Lanigan Racing + 2.408
4 H. Mutoh Andretti Green Racing + 13.530
5 D. Patrick Andretti Green Racing + 14.111
6 T. Kanaan Andretti Green Racing + 1 ronde
7 M. Andretti Andretti Green Racing + 1 ronde
8 R. Matos Luczo Dragon Racing + 1 ronde
9 R. Doornbos Newman/Haas/Lanigan Racing + 1 ronde
10 D. Wheldon Panther Racing + 1 ronde
11 T. Scheckter Dreyer & Reinbold Racing + 1 ronde
12 E.J. Viso HVM Racing + 1 ronde
13 E. Carpenter Vision Racing + 1 ronde
14 J. Wilson Dale Coyne Racing + 2 ronden
15 R. Hunter-Reay A.J. Foyt Racing + 2 ronden
16 M. Moraes KV Racing + 2 ronden
DNFH. Castroneves Team Penske + 55 ronden
DNFM. Conway Dreyer & Reinbold Racing + 165 ronden
DNFR. Briscoe Team Penske + 274 ronden
DNFJ. Lazier Team 3G + 300 ronden

Klassement na 8 van 17 races:

Pos. Naam Team Punten
1. Dario Franchitti Ganassi Racing 279
2. Scott Dixon Ganassi Racing 278
3. Ryan Briscoe Penske 253
4. Helio Castroneves Penske 225
5. Danica Patrick Andretti-Green 219
6. Dan Wheldon Panther 204
7. Tony Kanaan Andretti-Green 190
8. Marco Andretti Andretti-Green 185
9. Graham Rahal Newman/Haas/Lanigan 180
10. Hideki Mutoh Andretti-Green 174
11. Raphael Matos Luczo Dragon Racing 144
12. Ryan Hunter-Reay AJ Foyt Racing 143
13.Ed Carpenter Vision 143
14. Robert Doornbos Newman/Haas/Lanigan 141
15. Justin Wilson Dale Coyne 135
16. Mario Moraes KV Racing 122
17. Mike Conway Dreyer & Reinbold 108
18. Tomas Scheckter Dreyer & Reinbold 99
19.Will Power 99
20. E.J. Viso HVM Racing 85

Van der Heijden struikelt over eerste horde

Milou van der Heijden is er gisterenavond (plaatselijke tijd) niet in geslaagd om door te dringen tot de kwartfinales van de ATCO Miro Classic 2009 in Cairo. De 18-jarige squashster, in de Egyptische hoofdstad als achtste geplaatst, moest haar meerdere erkennen in Nour Baghat uit het gastland.

Van der Heijden kon de eerste game nog wel mee komen met haar twee jaar oudere tegenstandster, maar moest in het vervolg van de partij duidelijk passen: 8-11, 4-11, 3-11.

Voor Van der Heijden stond het 8.000 dollar gedoteerde WISPA toernooi in het teken van haar voorbereidingen op het WK jeugd voor junioren dat eind juli plaatsvindt in Chennai. De inwoonster van Valkenswaard speelt voor die tijd ook nog de Dutch Junior Open 2009, het grootste jeugdtoernooi van Europa dat jaarlijks ruim 400 deelnemers trekt uit alle delen van de wereld.

Horrillo positief over naderende revalidatie

Pedro Horrillo is erg positief over het herstel, dat hij moet ondergaan na een zware valpartij in de Giro d'Italia. De Spanjaard werd woensdag uit het ziekenhuis ontslagen en start maandag a.s met zijn revalidatie.

Zijn huidige werkgever, Rabobank, heeft inmiddels bekend gemaakt dat hij aan het einde van de komende week weer op de hometrainer zal zitten. Horrillo denkt dat hij over vijf tot acht weken weer op een normale manier kan leven.

Het is nog niet bekend wanneer Horrillo weer in het peloton zal terugkeren.

Been blij met aankoop Ignjatovic

Feyenoord oefende zaterdagavond tegen de amateurs van sc Feyenoord. Er werd met 5-0 gewonnen. Dani FernŠndez maakte zijn debuut voor de Stadionclub. De andere aanwinst, Aleksandar Ignjatovic, speelde nog niet mee. Wel was hij toeschouwer.

Mario Been, trainer van Feyenoord, is blij met zijn aanwinst. "Hij is een echte verdediger. Fysiek sterk, met veel kopkracht en meedogenloos in de duels. Een type Kevin Hofland", opende de trainer. "Voetballend hebben we hem niet goed kunnen beoordelen, maar we willen minder goals tegen krijgen en kunnen daarom een pure verdediger goed gebruiken."

"We hebben goede scoutingsrapporten van hem gekregen van Rinus Israel en dat is toch niet de minste verdediger geweest. Zelf heb ik Ignjatovic alleen op een dvd gezien", besloot Been.

[WBD] Nog dertien nationaliteiten bij mannen

Op Wimbledon is een evenaring van een record uit 2003 en 2006 bereikt. Op het heilige gras van Londen komen in het mannentoernooi nog dertien verschillende nationaliteiten uit.

TomŠ® Berdych, Radek ¶tepŠnek (beide TsjechiŽ), Juan Carlos Ferrero, Fernando Verdasco (beide Spanje), Stanislas Wawrinka, Roger Federer (beide Zwitserland), Lleyton Hewitt (AustraliŽ), Ivo Karlovic (KroatiŽ), Gilles Simon (Frankrijk), Dudi Sela (IsraŽl), Andy Murray (Groot-BrittanniŽ), Tommy Haas (Duitsland), Igor Andreev (Rusland), Novak Djokovic (ServiŽ), Robin SŲderling (Zweden) en Andy Roddick (VS) zijn nog in de race om Wimbledon op hun naam te schrijven.

Vandaag wordt er overigens niet in Londen getennist, aangezien iedereen van een rustdag geniet. Maandag a.s beginnen de achtste finales.

Pelť: "C. Ronaldo doet me denken aan Best"

De Braziliaanse legende Pelť is erg gecharmeerd van Cristiano Ronaldo. De Portugese aanvaller doet hem denken aan George Best. Veel spelers zijn al vergeleken met Best, maar volgens de Braziliaan komt Ronaldo het meest in de buurt meldt the Sunday Mirror.

"Cristiano doet me denken aan een speler waarvan ik vind dat hij briljant was, George Best. Hij komt dicht bij het niveau van Best op zijn hoogtepunt. Hoe hij rent met de bal, zijn snelheid en met zulke techniek.. Ik vind het geweldig om naar Ronaldo te kijken. Hij is een prachtige getalenteerde individualist", aldus Pelť.

Ronaldo heeft een zesjarig contract ondertekend bij Real Madrid. Op maandag 6 juli wordt de Portugees gepresenteerd aan pers en publiek.

Hofs hoopt nog steeds op Vitesse

De fans van Feyenoord zijn van mening dat Nicky Hofs in Rotterdam moet blijven. Dit liet de aanhang gisteren, tijdens de oefenwedstrijd tegen sc Feyenoord (0-5), met regelmaat horen. Toch zal de kleine middenvelder naar een andere club verhuizen.

Hofs komt namelijk niet in de plannen van de nieuwe trainer, Mario Been, voor. De 26-jarige voetballer is inmiddels druk bezig om een nieuwe werkgever te vinden. "Vitesse heeft interesse, plus nog een aantal clubs uit het buitenland," liet hij na afloop van het oefenpotje weten. "Maar Vitesse moet er eerst uitkomen met Feyenoord en dat is voorlopig een probleem. Er zit nog een flink gat tussen vraag en aanbod. Hopelijk kunnen de teams toch nog iets regelen, want ik zou graag weer voor Vitesse spelen."

Mocht een transfer naar Vitesse alsnog afketsen, dan zal Hofs verder gaan kijken. De voorkeur van de middenvelder gaat niet uit naar nog een seizoen bij Feyenoord. "Ik vind het fantastisch dat het Legioen me zo steunt, tijdens de eerste training zongen ze ook al dat ik moest blijven. Dat voelt goed, maar we weten allemaal dat ik komend seizoen niet voor Feyenoord zal spelen. De trainer heeft me laten weten dat ik niet op veel speeltijd hoef te rekenen, dus wil ik graag weg. Het liefst zo snel mogelijk, zodat ik genoeg tijd heb om met mijn nieuwe club oefenduels te spelen en te trainen."

Hofs heeft in elk geval geen voorkeur voor een competitie. "Als er iets moois komt, ga ik er naar kijken. Ik sta overal voor open."

Dudek tekent bij in Madrid

De kans is klein dat Jerzy Dudek komend seizoen bij Feyenoord onder de lat staat. De Poolse doelman heeft bij zijn huidige werkgever, Real Madrid, namelijk een lucratief contract voor de duur van ťťn seizoen getekend.

Dudek werd de afgelopen maanden gevolgd door Feyenoord, dat na het vertrek van Henk Timmer nog altijd naar een keeper zoekt. De Poolse doelverdediger voerde een aantal serieuze gesprekken met de leiding van de Rotterdamse club en was zelfs bereid flink wat salaris in te leveren.

Feyenoord hapte echter niet toe, wat voor Dudek de reden was om zijn contract bij De Koninklijke te verlengen. Mario Been, trainer van de club uit Rotterdam-Zuid, gaf eerder deze week al aan dat de komst van de Pool financieel onhaalbaar was.

Boom verdedigt titel op NK wielrennen

Lars Boom verdedigt vanmiddag zijn titel op de weg tijdens het NK wielrennen, dat in het Limburgse Landgraaf wordt gehouden. De renner uit Vlijmen verraste vorig jaar vriend en vijand door het rood-wit-blauwe tricot voor zich op te eisen.

Boom combineerde zijn wedstrijden op de weg vorig seizoen nog met het veldrijden. Dit seizoen liet hij de laatstgenoemde discipline vallen en concentreert zich volledig op de wegwedstrijden.

De wedstrijd in en rondom de Limburgse stad telt 210 kilometer.

'IsraŽl: bouw nederzettingen tijdelijk staken'

De Israëlische minister van Defensie, Ehud Barak, zal morgen voorstellen de bouw en uitbreiding van nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever voor drie maanden te staken. Dat heeft de Israëlische legerradio vandaag gemeld.

Barak spreekt morgen in New York met de Amerikaanse gezant voor het Midden-Oosten, George Mitchell. Zijn voorstel is een handreiking aan de Amerikanen die hebben geëist dat de Joodse staat geen nederzettingen in het Palestijnse gebied meer bouwt of uitbreidt. Premier Benjamin Netanyahu van Israël heeft geweigerd een einde te maken aan de zogeheten 'natuurlijke groei' van de bestaande nederzettingen, die Israël bij een vredesakkoord met de Palestijnen denkt te kunnen houden.

De bevriezing die Barak zal voorstellen, heeft geen betrekking op nederzettingen in Oost-Jeruzalem, dat Israël heeft geannexeerd en dat de Palestijnen beschouwen als hoofdstad van een toekomstige Palestijnse staat. Ook ongeveer tweeduizend gebouwen in aanbouw vallen er niet onder.

Zomerzon zorgt voor meer burenruzies

De warmte in de zomer zorgt niet alleen voor overvolle stranden en parken, maar ook voor overbelasting van het juridisch systeem in Nederland. Politie en juristen sussen komende maanden weer in toenemende mate burenruzies, zo blijkt uit reacties van politie en de juridische dienstverlener JuroFoon.

Overhangende takken die een extra streepje zonlicht wegnemen, een te hoge erfafscheiding of het barbecuerumoer in de achtertuin; het zijn zo maar wat voorbeelden die kunnen leiden tot grote ruzies tussen buren. "Als het gaat om burenoverlast, neemt dat vooral in de zomermaanden heel erg toe", bevestigt woordvoerder Jelle Egas van de Raad van Hoofdcommissarissen.

DVD: 50 jaar Studio Sport

Hťt grote succesnummer van Studio Sport is natuurlijk de wekelijkse voetbaluitzending op zondagavond. Bijna twee miljoen mensen stemmen af op Nederland 1 om zo de samenvattingen van alle wedstrijden te kunnen bekijken. Maar Studio Sport is natuurlijk veel meer dan de jaarlijks terugkerende beelden van NAC-NEC en NEC-NAC. Duizenden mensen kijken wekelijks naar het speerwerpen, korfballen, softballen, badmintonnen en schaken, waarbij telkens deskundige presentatoren de kijkers vertellen waar ze naar kijken. Naast de brede basis van het programma heeft het ook een rijke historie. Al sinds 1949 zendt de NOS Studio Sport uit en dat betekent dat er dit jaar een feestje te vieren is bij de publieke zender: 50 jaar Studio Sport. Genoeg reden om alle hoogtepunten samen te brengen in een box met drie dvd's, welke sinds kort verkrijgbaar is.

DVD: Chris Rock - Kill the Messenger

Als er ťťn Amerikaanse komiek is die het wereldwijd goed voor elkaar heeft, dan is het Chris Rock wel. Met maar liefst drie gewonnen Emmy's op zak, tourde hij de afgelopen tijd de wereld rond met zijn nieuwe programma Kill the Messenger. Met meer dan 150 optredens in verschillende landen, was het zo'n beetje de grootste 'worldwide tour' voor een komiek. Warner Bros. heeft samen met HBO een drietal optredens opgenomen en gemixt tot ťťn dvd: Kill the Messenger.

Wapens welkom in Amerikaanse kerk

In de New Bethel Church in Louisville heeft pastoor Ken Pagano gisteren een dienst gehouden voor ruim tweehonderd gewapende Amerikanen. De pastoor riep zijn kerkgangers eerder op om hun geweren of pistolen, weliswaar ongeladen, mee te nemen naar de dienst, aldus Amerikaanse media.

De gewapende kerkdienst werd georganiseerd om een signaal af te geven aan de Amerikaanse president Barack Obama. Hij overweegt namelijk om de wapenwet in Amerika aan te scherpen. De pastoor wilde met de dienst laten zien dat er ook 'gezagsgetrouwe, intelligente mensen zijn die een wapen bezitten'. "Er is niets om bang voor te zijn als iemand legaal een wapen bezit", aldus de pastoor. 

De pastoor zelf droeg tijdens de anderhalf uur durende kerkdienst zelf geen wapen. "Zonder het diepgewortelde geloof in het recht om een wapen te dragen, zou dit land hier nu niet zijn", aldus de pastoor.

Er was ook veel kritiek op de bijzondere kerkdienst. "Het idee om wapens te dragen in kerken of andere gewijde plaatsen vinden veel mensen verontrustend", laat Terry Tailor, een van de organisatoren, weten. De verdediging van Pagano tegen de kritiek klonk als volgt: "Ik doe niets illegaals, onbijbels of onwettigs, maar mensen willen nog steeds dat ik het rechtvaardig."

Ook de verzekeringsmaatschappij was niet blij met de gewapende kerkdienst en heeft laten weten dat zij de polis niet zullen vernieuwen. Een andere verzekeraar was wel bereid de bijzondere dienst te verzekeren tegen een prijs van zevenhonderd dollar. De wapens moesten dan wel ongeladen zijn.

Man zocht pedofielen voor zoontje

De Amerikaan Frank Lombard, directeur van het Gezondheidscentrum aan Duke University, is gearresteerd omdat hij een minderjarige aanbood voor seks. Een pijnlijk detail is dat het ging om zijn vijfjarige adoptiezoontje.

De politie kwam Lombard op het spoor door het zetten van een internetval (ook 'internet sting' genoemd). Deze technieken worden door de Amerikaanse politie gebruikt om pedofielen op het spoor te komen en te betrappen.

Lombard verklaarde online aan een persoon dat hij een 'perverse vader voor de lol' was en dat hij zijn zoon seksueel misbruikt had. Hij vertelde de andere persoon dat dit zeker aan te raden was en probeerde hem te overtuigen om seks te hebben met de vijfjarige. Lombard suggereerde zelfs nog enkele hotels waar de ontmoeting plaats kon vinden.

Wat Lombard tijdens het gesprek niet wist, was dat hij met een politieagent zat te chatten. Hij kan een celstraf van maximaal twintig jaar tegemoet zien.

Boek: Manon Spierenburg - De 4 van Westwijk

In het populaire badplaatsje Westwijk aan Zee gebeuren rare dingen. Grote klauwsporen worden overal aangetroffen, zelfs de snackbar van Snackpoint Charlie is helemaal vernield. Uiteraard laten Jack, Tessa en Chris dit niet aan hun neus voorbij gaan. Samen met Koesja, de hond van Chris, gaan ze op onderzoek uit. Daarbij stuiten ze wederom op Ciska Beerenpoot, de lokale journaliste die denkt dat ze goed is in het schrijven van stukjes, maar dat volgens de drie absoluut niet is. De journaliste maakt het zelfs zo bont, dat ze burgemeester Loman beschuldigt van verraad, omdat hij Westwijk nu wilt sluiten voor toeristen, vanwege het vermeende monster. Maar de burgemeester is de vader van Jack en Tessa, dus ze geven nu helemaal niet op en doen er alles aan om het monster te vinden.

41.000 euro voor Fortuyn met hondjes

De veiling van de inboedel van Pim Fortuyn die gisteren plaatsvond in Veilinghuis Hessink's in Nijmegen, was een groot succes. Zo werd het schilderij waar de overleden politicus op stond met zijn hondjes Carla en Kenneth voor 41.000 euro verkocht. De totale collectie van Fortuyn bracht 495.000 euro op.

Ook de aansteker die Fortuyn bij zich droeg toen hij vermoord werd bracht veel geld op, namelijk 9100 euro. Het schilderij was echter één van de topstukken. Veilingmeester Richard Hessink in een reactie over de veiling: "De kunststukken hebben niet zo veel opgebracht als gedacht. Vooral de spullen die echt wat met Pim Fortuyn te maken hadden, leverden veel op."

In totaal heeft de veiling elf uur geduurd. Na die tijd waren alle negenhonderd stukken of 'kavels' onder de hamer gebracht. Ongeveer zevenhonderd mensen waren aanwezig bij de veiling.

Steeds meer bevers platgereden

De Zoogdiervereniging heeft laten weten dat er steeds meer bevers in het verkeer verongelukken, maar dat de Limburgse gemeente Maasgouw hier niets aan zal doen. Saillant detail is dat er al negen bevers op dezelfde plaats zijn doodgereden. Vier daarvan zijn dit jaar doodgereden.

De afgelopen jaren investeerde de provincie Limburg om de beverpopulatie in de provincie op peil te krijgen, met succes. Er zijn inmiddels weer honderd bevers in heel Limburg. "Maar in Maasgouw is een vreselijke blackspot. Vanuit het gebied de Leerkeven steken de dieren een weg over naar de Maas of de Boschmolenplas. En dan sneuvelen er heel wat."  

Eén van de bevers die deze week verongelukte had actieve melkklieren. Dat wijst erop dat het dier jongen had die nu dus zijn achtergebleven. "Dat moet ophouden. We hebben de gemeente dat al eerder gezegd", aldus de Zoogdiervereniging.

Het doodrijden van de dieren zou volgens de vereniging voorkomen kunnen worden door een zogenaamde faunabuis. Deze buis, die onder de weg door loopt, biedt de diertjes een veilige oversteek. "Dat hebben al meer gemeenten gedaan", laat de Zoogdiervereniging weten.

Wethouder Huyskens van Maasgouw laat in een reactie weten dat hij nog niet bekend was met het probleem. "Maar ik ga me er deze week in verdiepen."

Lijk in parkvijver Haarlem

Gisteravond rond 20.00 uur is in het Burgemeester Reinaldapark in Haarlem een stoffelijk overschot in de parkvijver aangetroffen. Het lichaam lag vlakbij een bankje waar een fiets tegenaan geparkeerd stond.

Een woordvoerder van de politie Kennemerland laat weten dat zij vermoeden dat het lichaam al enkele dagen in het water lag. Er is een onderzoek ingesteld om de doodsoorzaak van de gevonden persoon te achterhalen. De politie sluit zelfdoding niet uit. Wie de overledene is, kan nog niet gezegd worden.

Arts Jackson: ik ben geen verdachte

Cardioloog Conrad Murray heeft via zijn woordvoerster onderstreept dat hij geen verdachte is in het onderzoek naar de dood van Michael Jackson en dat hij de familie van de popster uren heeft bijgestaan om het verlies te verwerken.

Murray werd gisteren (plaatselijke tijd) voor de tweede keer door de politie gehoord. Volgens de woordvoerster heeft hij "enkele zaken die niet met elkaar verenigbaar leken opgehelderd". Murray is naar het schijnt de enige die bij de popster was toen die donderdag stierf.

Volgens dominee Jesse Jackson, een vriend van de familie, hebben de nabestaanden van Jackson vragen over de rol van de cardioloog. "Wanneer kwam de dokter? Wat deed hij? Heeft hij een injectie gegeven? Zo ja, waarmee?", vroeg de predikant, die geen familie van de popster was.

Murray, die praktijk houdt in Las Vegas en Houston, is sinds Jacksons overlijden in Los Angeles gebleven.

Brand verwoest kassencomplex Nootdorp

In Nootdorp (Zuid-Holland) is een kassencomplex vanochtend door een grote brand verwoest. In het complex aan de Langelandseweg was een chrysantenkwekerij gevestigd.

De brand ontstond toen het schermdoek boven de planten door nog onbekende oorzaak vlam vatte en het vuur zich razendsnel door de kas verspreidde. In totaal is zes hectare doek afgebrand, waardoor de ruiten van de kas sprongen.

De brandweer heeft een kantoorgebouw en een warmtekrachtcentrale weten te behouden door een watergordijn op te trekken. Er is niemand gewond geraakt en de brandweer laat weten dat er geen gevaar voor de omgeving was.

Avalon Weyzig nieuwe Miss Universe Nederland

De 19-jarige Avalon-Chanel Weyzig uit Zwolle is gisterenavond gekozen tot Miss Universe Nederland 2009. Stephanie Bos (22) uit Wassenaar werd tweede, Stevie Hartmann (18) uit Hengelo eindigde als derde. Miss Universe Nederland vertegenwoordigt ons land in augustus bij de internationale Miss Universe verkiezing op de Bahama's.

Avalon Weyzig studeerde het afgelopen jaar Spaans in Barcelona en begint komend schooljaar aan de opleiding Media, Entertainment en Management in Haarlem. Ze kreeg gisterenavond de tiara uitgereikt door Charlotte Labee, Miss Universe Nederland 2008. Dit kroontje is ontworpen door Rodrigo Otazu.

Twaalf missen streden in Hotels van Oranje in Noordwijk om de eretitel. Tijdens de galaronde droegen ze creaties van couturier Addy van den Krommenacker, tevens een van de zeven juryleden. Voor nummer twee Stephanie Bos had de couturier een verrassende mededeling: zij loopt mee in zijn volgende modeshow.

 De kersverse Miss Universe Nederland (foto: ANP)

Botsing tussen trein en bus in Halfweg

In Halfweg heeft vanavond laat een aanrijding plaatsgevonden tussen een bus en een trein. Daarbij zijn zeker vier mensen gewond geraakt, waaronder de buschauffeur en de treinmachinist. Ook een onbekend aantal passagiers is gewond geraakt. De bus, een gelede bus van streekvervoerder Arriva, was op weg naar het muziekfestival Awakenings om daar bezoekers op te halen. In de trein zaten ongeveer tweehonderd passagiers.

Het ongeval vond plaats bij de spoorwegovergang aan de Oude Haarlemmerstraat. Door de klap is het achterste deel van de bus losgerukt en zwaar beschadigd. De trein is niet ontspoord. Hulpdiensten zijn ter plaatse. De politie maakt later deze nacht meer details bekend.

FOK!ker SlagerKorrel was een van de treinpassagiers: "De trein maakte een behoorlijke klap, iedereen viel van de banken af, en hortend en stotend kwam de trein tot stilstand. Het duurde lang, bijna een uur, voordat we eruit mochten, pas nadat vier keer opnieuw 'de gewonden' geteld waren. Naast de machinist (bloedende arm), waren dit vier breezermeisjes (Awakeningsgasten vermoedelijk) met hoogstens ingescheurde teennagels. Er waren mega-veel hulpverleners, maar de coördinatie leek een beetje zoek. Hoe het met de buschauffeur is, was niet bekend."

aanrijding Halfweg

aanrijding Halfweg 

Kijk hier en hier voor foto's die na het ongeval zijn gemaakt. (foto's: Michel van Bergen)

Met dank aan Nizno en qu63 voor de submit. Zie ook het topic in Nieuws en Achtergronden op het FOK!forum.

Ryanair wil dit jaar 300 vliegtuigen bestellen

De Ierse prijsvechter Ryanair wil nog dit jaar zo’n driehonderd vliegtuigen bij Boeing of Airbus bestellen of daar in ieder geval opties op nemen.

Dat zegt topman Michael O’Leary in een interview met het Duitse weekblad Der Spiegel dat morgen wordt gepubliceerd.

Volgens O’Leary zijn het de prijsvechters die nu juist kunnen profiteren van de crisis en hij wil gebruik maken van de lagere prijzen die de vliegtuigbouwers nu vragen. "Dat is waarom we voor het eind van het jaar orders of opties willen plaatsen bij Boeing of Airbus tot wel driehonderd toestellen”, aldus O’Leary.

Nu heeft Ryanair een vloot van 190 vliegtuigen, allemaal Boeing 737’s.


Ryanair wil dit jaar 300 vliegtuigen bestellen  (foto: DAG)

BelgiŽ: pardon voor 4000 tot 8000 illegalen

België is bezig dit jaar zo'n 4000 à 8000 illegalen een verblijfsvergunning te geven. De actie is gericht op een categorie gezinnen met schoolgaande kinderen die langer dan vijf jaar in het land zijn.

Minister van Migratie Annemie Turtelboom had daarvoor dit voorjaar een instructie gegeven. Ze wil zo schrijnende gevallen helpen van mensen die via hun kinderen in de Belgische samenleving zijn verankerd.

De Dienst Vreemdelingenzaken schat dat het in de eerste maand zo 1500 illegalen een verblijfsvergunning heeft gegeven. Volgens minister Turtelboom kunnen dat er tegen eind dit jaar tussen 4000 en 8000 worden.

Krezip neemt professioneel afscheid in HMH

Ze hadden er al voor gewaarschuwd, en de zes leden van Krezip maakten er inderdaad een emotionele avond van gisteren in de HMH. Na bijna een jaar van afscheid nemen, kwam gisteren in de Amsterdamse concertzaal definitief een einde aan de succesvolle Tilburgse band.

Tijdens het laatste van de twee grote afscheidsconcerten in de HMH speelde de band op volle kracht nog eenmaal alle nummers waarmee Krezip de afgelopen tien jaar de Nederlandse hitlijsten bestormde. Tijdens de waarschijnlijk meest professionele show die Krezip ooit gaf, inclusief decor- en kledingwissels, enorme lichtgevende ballonnen en confetti, klapte en zong het publiek van begin tot eind massaal mee.

Net als vrijdag stond de band gisteravond voor een uitverkochte zaal met uitzinnige fans. Het definitieve einde werd vooral een vrolijk afscheid van een vrolijk bandje.

Krezip neemt professioneel afscheid in HMH  (foto: ANP)
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #219 (not very sfw!)
preview
The Sims 4: Stapelverliefd
special
4daagse van qltel - dag 4- Via Cuijk en de Via Gladiola naar het verdiende kruisje!
special
Random Pics van de Dag #1336
special
De 4daagse van qltel - dag 3 - de dag van Groesbeek
review
Nintendo World Championships: NES Edition
©FOK.nl e.a.