Botsing tussen trein en bus in Halfweg

In Halfweg heeft vanavond laat een aanrijding plaatsgevonden tussen een bus en een trein. Daarbij zijn zeker vier mensen gewond geraakt, waaronder de buschauffeur en de treinmachinist. Ook een onbekend aantal passagiers is gewond geraakt. De bus, een gelede bus van streekvervoerder Arriva, was op weg naar het muziekfestival Awakenings om daar bezoekers op te halen. In de trein zaten ongeveer tweehonderd passagiers.

Het ongeval vond plaats bij de spoorwegovergang aan de Oude Haarlemmerstraat. Door de klap is het achterste deel van de bus losgerukt en zwaar beschadigd. De trein is niet ontspoord. Hulpdiensten zijn ter plaatse. De politie maakt later deze nacht meer details bekend.

FOK!ker SlagerKorrel was een van de treinpassagiers: "De trein maakte een behoorlijke klap, iedereen viel van de banken af, en hortend en stotend kwam de trein tot stilstand. Het duurde lang, bijna een uur, voordat we eruit mochten, pas nadat vier keer opnieuw 'de gewonden' geteld waren. Naast de machinist (bloedende arm), waren dit vier breezermeisjes (Awakeningsgasten vermoedelijk) met hoogstens ingescheurde teennagels. Er waren mega-veel hulpverleners, maar de coördinatie leek een beetje zoek. Hoe het met de buschauffeur is, was niet bekend."

aanrijding Halfweg

aanrijding Halfweg 

Kijk hier en hier voor foto's die na het ongeval zijn gemaakt. (foto's: Michel van Bergen)

Met dank aan Nizno en qu63 voor de submit. Zie ook het topic in Nieuws en Achtergronden op het FOK!forum.