FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 27 juni 2009

Raboploeg test 240 keer negatief

De Rabowielerploeg heeft bekend gemaakt dat de renners uit de ploeg de voorbije maanden al 240 keer een dopingcontrole hebben ondergaan. De uitslag van al deze tests is negatief geweest.

Kopman Denis Menchov heeft de controleurs 24 maal op zijn pad gehad. De winnaar van de Giro d'Italia onderging veertien bloed- en tien urinetesten. Het minst vaak kwamen de controleurs op bezoek bij de met pfeiffer kampende Bauke Mollema, namelijk drie keer.

Sno: "Nieuwe trainer, nieuwe start"

Evander Sno raakte in het voorbije seizoen op het tweede plan bij Ajax. De middenvelder hoopt onder de nieuwe trainer Martin Jol echter op een nieuwe start.

De jonge speler, die vorige zomer werd overgenomen van Celtic, liet in de eerste oefenwedstrijd een aardige indruk achter. Tegen DWV werd met 1-10 gewonnen en Sno maakte ook een doelpunt (de 1-5). Sno in een reactie na de oefenwedstrijd tegenover Sportweek: "Nieuwe trainer, nieuwe start. Ik wil bewijzen dat de kritiek op mij onterecht is en dus doe ik mijn best en werk ik hard."

Daarmee hoopt Sno de nieuwe keuzeheer voor zich te winnen. Jol is in ieder geval content met zijn inzet. "Hij toont veel inzet en is bereid te werken. Maar ik heb van mijn assistent John van 't Schip begrepen dat hij dit vorig seizoen, ondanks alles wat er is gebeurd, ook altijd heeft gedaan."

Fiorentina wil minder betalen voor Drenthe

De transfer van Royston Drenthe naar Fiorentina leek beklonken, maar het blijkt dat de overgang nog niet geheel is afgerond. De Italianen willen de transfersom die ze voor de Nederlanders zouden moeten betalen verlagen.

Het is nog niet zeker of Drenthe permanent of tijdelijk verhuist naar Florence. Naar verluidt zou er door Fiorentina 9.5 miljoen euro moeten worden betaald om de flankspeler definitief over te nemen. Ook wordt er gesproken over een vertrek op huurbasis. De laatste constructie lijkt de beste voor beide partijen. Fiorentina's technisch directeur Pantaleo Corvino tegen Sky Sport Italia: "Drenthe is en blijft ons doelwit."

Alle plooien rondom de 22-jarige speler leken te zijn gladgestreken. "We hebben gesproken met Real Madrid en zij wilden meewerken aan een verhuurperiode. Drenthe weet van alles af en ziet een overgang wel zitten. Nu proberen we alleen nog om de transfersom te verlagen. We verwachten er binnen een week uit te komen."

Bouma hekelt foute berichtgeving

Het nieuws dat Wilfred Bouma vanwege een vermeende nieuwe blessure zou overwegen te stoppen was uit de lucht gegrepen. Het gerucht had totaal geen houvast en de verdediger van Aston Villa is dan ook terecht boos.

"Met mijn herstel gaat het heel goed en ik ben ook erg gemotiveerd", laat Bouma, die in juli 2008 ernstig geblesseerd raakte, op het digitale thuis van zijn club weten. Nadat hij gerevalideerd was van die kwetsuur, ging het opnieuw mis. In maart 2009 moest de mandekker opnieuw onder het mes, terwijl hij tegen Chelsea (4-3 zege) nog op de bank zat.

Bouma kan wellicht begin juli de eerste training van Villa bijwonen. "Ik werk nu al twee weken aan mijn herstel en het loopt voorspoedig. Die berichtgevingen in de krant frustreren me, omdat het gewoon goed met me gaat. Ik heb geen haast, ik wil niet weer een terugval krijgen. Er is geen datum geprikt wanneer ik weer fit moet zijn."

'Ajax en Heerenveen volgen Kroaat'

De Kroatische international Dario Knezevic zou in de belangstelling van Eredivisie-clubs Ajax en sc Heerenveen staan. Knezevic is eigendom van het Italiaanse Livorno, maar speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Juventus.G

De krant 24 sata heeft in haar weekendeditie naar buiten gebracht dat Ajax en sc Heerenveen geïnteresseerd zijn in de 27-jarige Dario Knezevic. De Kroaat zou voor een van de twee clubs de defensie moeten versterken, aangezien hij een centrale verdediger is.

De twaalfvoudige Kroatische international speelde vorig seizoen op huurbasis voor de bianconeri, maar kwam wegens blessureleed erg weinig aan spelen toe. Ajax of Heerenveen zou met het oog op zijn blessuregevoeligheid een enigszins risicovolle aankoop doen, mocht Knezevic daardwerkelijk naar de Amsterdammers of de Friezen vertrekken.

Nederland verspeelt voorsprong tegen Italië

De eerste confrontatie met Italië in de World League is voor de Nederlandse volleyballers teleurstellend verlopen. Oranje kwam op een 2-0 voorsprong in sets, maar had vervolgens geen antwoord op de wissels aan Italiaanse kant. Het werd 25-21, 25-23, 19-25, 15-25 en 9-15.

Met Jan-Willem Snippe als invaller voor de geblesseerde Robert Horstink ging de strijd in de openingsset tot 16-16 gelijk op. Beide ploegen wisten geen grote servicedruk te ontwikkelen en de aanvallers waren aan beide kanten uitstekend op dreef. Maar bij de ontknoping zorgden een ace van Kay van Dijk en een blok van Rob Bontje voor het beslissende gaatje. En heftige protesten van Italiaanse kant over een arbitrale beslissing bij 24-21 mochten niet baten, 25-21.

Geweldige verdedigende acties, zowel van Nederland als van de Italianen, typeerden de tweede set. Het publiek genoot met volle teugen en toen invaller Jeroen Rauwerdink zowel het 24e als het 25e punt scoorde, zat niemand in het bloedhete Eindhovense Indoor Sportcentrum meer op zijn stoel, 25-23.

In set nummer drie gooide de Italiaanse coach Andrea Anastasi het over een andere boeg. Hij verving spelverdeler Sintini voor de jonge Travica en bracht diagonaalspeler Lasko voor Gavotta. Die ingrepen hadden het gewenste effect want Nederland werd met duidelijk verschil verslagen, 19-25. En ook in de vierde set kon de ploeg van Peter Blangé niet tegen de herboren Italiaanse ploeg op. De Nederlandse bondscoach Blangé wisselde veel, maar kreeg zijn onzeker acterende ploeg niet aan de praat, 15-25.

In de vijfde set mochten Niels Klapwijk en Jeroen Rauwerdink in de basis beginnen, maar ook dat bracht geen ommekeer. De Italianen serveerden goed en blokten slim, waardoor de Nederlandse aanval lam werd gelegd, 9-15. Zondag speelt Oranje opnieuw tegen de Italianen. De wedstrijd begint dan om 15.00 uur in het Indoor Sportcentrum van Eindhoven.

[SF] Uitslag kwalificatie Magny-Cours

In de eerste Superleague Formula race van het seizoen 2009 gaat Corinthians van start van de poleposition. Antonio Pizzonia bleef in de kwalificatiefinale Liverpool FC voor. Derde start RSC Anderlecht met Yelmer Buurman.

Op Magny-Cours werd er in twee groepen gekwalificeerd, waarna de beste vier coureurs uit beide groepen het in kwartfinales tegen elkaar op namen. Daarna volgden halve finales en tenslotte de finale tussen Corinthians en Liverpool FC. Beste Nederlanders is Yelmer Buurman op plaats drie voor RSC Anderlecht. Ho-Pin Tung start voor Atlético de Madrid als negende, terwijl Dominick Muermans morgen als veertiende mag beginnen.

'Australië gaat Second Life verbieden'

Pijnlijke momenten voor Australiërs met een virtueel leven. De game Second Life zal als het aan de Australische minister Stephen Conroy ligt, niet lang meer beschikbaar zijn. In de online wereld van Second Life is het namelijk mogelijk om o.a. seksuele uitspattingen te hebben, en daar zijn de mensen Down Under niet blij mee. Ook World of Warcraft is niet veilig voor Conroy, die door sommigen 'Minister van Censuur' en Goebbels genoemd wordt.


In Australië geldt een erg streng systeem voor videogames. Zo is de classificatie MA15+ (een zogeheten volwassen game voor mensen boven de 15) het hoogste wat mogelijk is in Australië. Als de game alleen geschikt is voor volwassenen, dus 18+'ers, dan wordt de game automatisch geweigerd. Een goed voorbeeld hiervan is de Grand Theft Auto reeks, die zelfs aangepast moest worden voordat de game in de Australische schappen mocht liggen.

Voor meer gamenieuws kijk je uiteraard op FOK!games.

Uitslagen oefenduels 27 juni

In augustus wordt er weer gevoetbald in zowel de Eredivisie als in de Jupiler League, als voorbereiding daarop spelen veel clubs oefenduels tegen amateurclubs of tegen elkaar. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.


ThuisUitUitslag
Regioteam Bedum FC Groningen
Matavz (5x), Gonzalo (3x), Pedersen (2x), Van de Laak, Metaj, Jansen, Pomstra
1-14
Sparta amateurs Sparta Rotterdam
Rose (4x), Poepon (2x), D. Abdul,
Duplan, Touzani, Aldogan, Rutjes, John, Jaliens
0-13
Hengelose selectie FC Twente
Hersi (4x), Denneboom (2x), Rukavytsya (2x), Perez, Vujicevic, Kastrati
0-11
Regio-elftal FC Utrecht
Van Dijk(2x), Somers (2x), Vandenbergh (2x), Skoubo, Caluwé, George, Maguire
0-10
Laakkwartier ADO Den Haag
Van den Bergh (3x), Verhoek (2x), Milic, Vicento
0-7
DWV AbercrombieAjax
Aissati (2x), Martina (2x), De Jong (2x),
Zeegelaar, Donald, Sno, Bodul
1-10
SC Feyenoord Feyenoord
Bruins (2x), Pattinama, De Cler, Eli (eigen doelpunt)
0-5
Sportclub Groessen Vitesse
Kolk(3x), Pluim (2x), Nilsson, Felixdaal, Snijders, Claudemir
0-9
VOS VVV-Venlo
Calabro (2x), Ahahaoui
0-3, na 20 minuten gestaakt wegens noodweer
WDS '19 NAC Breda
Reuser (4x), Boukhari (4x), Gilissen (2x), De Graaf, Schilder, Benomar, Pattinama
1-14
NEC
Vleminckx
SC NEC1-0
RKSV DrielPSV
Koevermans (4x), Jonathan (2x), Bakkal, Ter Horst, Romario Sabajo, Hutten
0-10
SVN/Vossenberg Roda JC 0-0, na 8 minuten gestaakt wegens noodweer
Gaasterlân/Sleat SC Heerenveen
Paulo Henrique (5x), Papadopoulos (3x), Breuer
1-9
Tilburgse Selectie Willem II
Mourad (2x), Schmeltz, Zijler, Reniers, Waalkens
2-6

Geen tweede titel voor Anjema in week tijd

Laurens Jan Anjema is er vandaag niet in geslaagd om de Internationaux De La Réunion 2009 op zijn naam te schrijven. De 26-jarige Hagenaar moest in de eindstrijd van het proftoernooi in Saint-Pierre zijn meerdere erkennen in de Fransman Thierry Lincou.

De als tweede geplaatste Anjema begon nog wel goed aan zijn partij tegen de Europees kampioen, maar na het nipte verlies van de openingsgame in een tiebreak 11-13 was het verzet van de linkshandige squasher gebroken. De inspanningen van de afgelopen elf dagen - de Nederlander speelde daarin acht wedstrijden - begon zijn tol te eisen en hoewel Anjema nog van alles probeerde, was hij niet meer in staat om de toernooifavoriet aan het wankelen te brengen.

Het werd uiteindelijk dan ook 11-13, 3-11 en 7-11 in het voordeel van Lincou, die daarmee zijn twintigste proftitel veroverde. Hiervoor had de voormalige wereldkampioen, momenteel de nummer acht van de wereld, vijfendertig finales nodig.

Voor Anjema kwam er met de nederlaag een einde aan een succesvolle reeks. De mondiale nummer achttien pakte eind mei brons tijdens het EK-individueel en won afgelopen weekend in Toulouse zijn achtste titel op de PSA World Tour. Ook op het Franse vakantie-eiland was hij goed op dreef. Met de finaleplek verdiende de viervoudig nationaal kampioen 345 punten voor de wereldranglijst, waardoor hij op de ranking van 1 juli zal stijgen naar de vijftiende plek.

Noodweer treft Noord-Limburg en Gelderland

Venlo en omgeving is vanmiddag vlak na vijf uur getroffen door een hevig noodweer. De brandweer krijgt talloze meldingen van ondergelopen kelders uit Blerick, Venlo en Tegelen. Straten staan blank en putdeksels komen omhoog, liet de brandweer weten.

De brandweer heeft groot alarm geslagen. Ziekenhuis Vie Curi in Venlo is vanmiddag afgesloten voor alle bezoek. Er kan niemand meer in of uit, ook is er geen toevoer van nieuwe patiënten meer.

Volgens een woordvoerster van het ziekenhuis is de Maas buiten zijn oevers getreden en in het aan de rivier gelegen ziekenhuis binnengelopen. Volgens de brandweer zijn in het ziekenhuis diverse lekkages. Een ontruiming wordt overwogen.

Hevige regenval zorgt ook in Nijmegen, Arnhem en enkele andere Gelderse plaatsen voor zeer veel wateroverlast. Bij de brandweer in Nijmegen kwamen zeker 150 telefoontjes binnen, aldus de woordvoerster.

Het water staat in sommige delen van de stad tot boven de enkels. Enkele spoorbomen werken niet meer vanwege problemen in de bedieningskasten. Auto's liepen schade op door het hoge water in de straten.

In Arnhem, Elst en Barneveld kwamen putdeksels omhoog door het vele water en liepen ook kelders vol.

[F2] Uitslag Spa race 1

Tobias Hegewald heeft de eerste race op Spa-Francorchamps overtuigend gewonnen. De Duitser bleef op het Belgische circuit Andy Soucek en Milos Pavlovic makkelijk voor.

Hegewald begon vanaf poleposition en behield deze. Achter hem was het Robert Wickins die slecht weg kwam bij de start en Jason Moore reed tegen de Brit aan, waarna beiden uitvielen. De safety car kwam in de baan en nadat de brokstukken opgeruimd waren, ging Hegewald er vandoor.

Soucek reed achter Hegewald aan, maar kon hem nimmer echt bedreigen. Daarachter waren Pavlovic en Julien Jousse in een hevige strijd verwikkeld voor plaats drie, waarbij de Serviër uiteindelijk aan het langste eind wist te trekken. Daarachter werd Jack Clarke vijfde, voor Tom Gladdis, Henri Karjalainen en Edoardo Piscopo.

Uitslag Spa race 1

Pos. Rijder Tijd
1 T. Hegewald 25:59.481
2 A. Soucek + 4.149
3 M. Pavlovic + 7.896
4 J. Jousse + 8.619
5 J. Clarke + 19.406
6 T. Gladdis + 19.955
7 H. Karjalainen + 21.720
8 E. Piscopo + 27.003
9 M. Bortolotti + 34.193
10 K. Vasiliauskas + 36.390
11 N. Gachnang + 43.088
12 G. Sanchez + 43.641
13 N. de Marco + 44.839
14 P. Gandolfi + 1:04.711
15 H. Surtees + 1:11.026
16 J. Palmer + 2:01.189
DNFS. Hohenthal + 1 ronde
DNFM. Aleshin + 1 ronde
DNFP. Eng + 7 ronden
DNFA. Brundle + 9 ronden
DNFC. Iaconelli + 10 ronden
DNFR. Wickens + 11 ronden
DNFJ. Clarke + 11 ronden
DNFJ. Moore + 11 ronden

Familie Jackson overweegt tweede autopsie

De nabestaanden van de donderdag overleden popster Michael Jackson overwegen een tweede autopsie aan te vragen. Dat zei dominee Jesse Jackson, een goede vriend van de familie, zaterdag tegen de Amerikaanse zender ABC.

Uit de eerste lijkschouwing vrijdag was niet duidelijk geworden waaraan Jackson precies is overleden. De familie plaatst vooral vraagtekens bij de rol van Jacksons lijfarts, Conrad Robert Murray. Die was donderdag vermoedelijk bij Jackson in zijn laatste momenten. Mogelijk heeft hij geprobeerd de zanger te reanimeren na zijn hartstilstand. Toen de ambulance bij Jacksons huis aankwam, stond de auto van Murray nog op de oprit, maar was de arts zelf in geen velden of wegen te bekennen.

Diverse Amerikaanse showbizzmedia suggereren dat Jackson verslaafd was aan de pijnstiller Demerol. Murray zou hem meerdere keren per dag het middel hebben toegediend, ook ongeveer een half uur voor Jacksons fatale hartstilstand.


(foto: ANP)

Capcom brengt Onimusha weer tot leven?

In 2001 verscheen Onimusha: Warlords voor de Playstation 2. In de game streed met tegen demonen en ander tuig. De serie kreeg nog twee vervolgen op de Playstation 2 en daarna viel het stil rondom de serie van Capcom.

Kenners van Onimusha weten dat Nobunaga in het jaar 1560 stierf voor hij een jaar later door demonen opnieuw tot leven gewekt werd. Laat dit nu net het getal zijn dat is verschenen op een teasersite van Capcom. Krijgen we binnenkort misschien een nieuwe Onimusha?



Van Zijderveld in kwartfinale uitgeschakeld

Van Zijderveld Amstelveen is er niet in geslaagd om de halve finale te bereiken van het EC 1-toernooi in Sofia. De Spaanse kampioen Soderinska Rinconada was met 4-2 sterker.

Samantha Barning bleef ongeslagen. Samen met mixed-partner Dave Khodabux klopte ze in de openingspartij Bing Xu Xu/Ruben Gordown Khosadalina en later in de wedstrijd bij een 1-3 achterstand won ze samen met Georgy van Soerland ook het vrouwendubbel van Laura Molina/Li Sang. De Spanjaarden bleken vooral in de enkelspelen te sterk te zijn. Ook het mannendubbel ging verloren voor de ploeg uit Amstelveen.

Van Zijderveld, in dit EC-toernooi de vervanger van landskampioen Duinwijck, miste in het toernooi toppers als Yik-Man Wong en Iris Tabeling vanwege schoolexamens.

[F3] Uitslag Norisring race 1

Jules Bianchi heeft de eerste race van de Formule 3 op de Norisring op zijn naam geschreven. De Fransman bleef in Duitsland Alexander Sims en Stefano Coletti voor. Henki Waldschmidt kwam als negende over de eindstreep.

Sims vertrok van poleposition en behield die positie na de start. Brendon Hartley veroorzaakte bij de start een ongeval, waarbij hij vier andere rijders uit de race tikte. Nadat de race in ronde zeven een herstart kende, was Bianchi er snel bij om de leiding over te nemen. Waldschmidt reed ondertussen in de punten, maar kon deze positie later in de race niet vast houden en zakte terug naar plaats negen.

Hevige regenval zorgde er voor dat de race met nog een ronde te rijden stilgelegd werd. Er kwam nog wel een herstart achter de safety car, maar omdat de maximale racetijd verstreken was werd Bianchi afgevlagd als winnaar voor Sims en Coletti.

Uitslag Norisring race 1

Pos. Rijder Team Tijd
1 J. Bianchi ART Grand Prix 32:03.917
2 A. Sims Mücke Motorsport + 0.483
3 S. Coletti Prema Powerteam + 0.954
4 E. Gutierrez ART Grand Prix + 1.427
5 R. Merhi Manor Motorsport + 2.105
6 C. Vietoris Mücke Motorsport + 2.690
7 J. Vernay Signature-Plus + 3.343
8 S. Bird Mücke Motorsport + 3.888
9 H. Waldschmidt SG Formula + 4.837
10 M. Wittmann Mücke Motorsport + 5.371
11 B. Shaaban Prema Powerteam + 5.979
12 V. Bottas ART Grand Prix + 6.343
13 A. Mustonen Motopark Academy + 6.674
14 P. Enrique Manor Motorsport + 8.760
15 J. Rosenzweig Carlin Motorsport + 9.123
16 C. Ramos Manor Motorsport + 10.393
17 J. Cecotto Jr. HBR Motorsport + 12.571
18 K. Mirocha HBR Motorsport + 14.678
19 A. Tambay ART Grand Prix + 16.579
20 N. Tandy Kolles & Heinz Union + 17.002
21 A. Caldarelli SG Formula + 1 ronde
DNFM. Chinosi Prema Powerteam + 10 ronden
DNFM. Mäki Signature-Plus + 20 ronden
DNFB. Hartley Carlin Motorsport + 20 ronden
DNFC. Zanella Motopark Academy + 20 ronden
DNFJ. Jokinen Kolles & Heinz Union + 20 ronden
DNFT. Geronimi Signature-Plus + 20 ronden

Kont schoppen met Kratos op God of War III screenshots

Kratos is boos. Hij is druk bezig met het beklimmen van Mount Olympus om Zeus een poepie te laten ruiken. Hoe hij dit voor elkaar gaat krijgen gaan we beleven in God of War III voor de Playstation 3. De game was groots aanwezig op de E3 en er werd een demo getoond tijdens de conferentie van Sony. Nu zijn er screenshots verschenen van deze demo met een hoge resolutie.




Borsten, geweld en zwaarden op Ninja Gaiden Sigma 2 screens

Na de remake van Ninja Gaiden Black voor de Playstation 3 onder de naam Ninja Gaiden Sigma, komt ook Ninja Gaiden 2 naar de Playstation 3. Ninja Gaiden Sigma 2 zal een uitgebreide versie van Ninja Gaiden 2 zijn waarbij spelers niet alleen in de huid van Ryu zullen kruipen. Vandaag hebben we een lading van nieuwe screenshots voor jullie.










In Ninja Gaiden 2 speel je wederom met Ryu Hayabusa, die deze keer op pad gaat om zijn clan te wreken en daarbij ook nog eens de mensheid moet redden. Met een scala aan wapens kun je de vijanden aan stukken hakken, om zo een weg te banen in een wereld vol gevaar. Ninja Gaiden 2 zal een geheel nieuwe gameplay engine bevatten, en een nieuw auto-health regeneration system. Natuurlijk kunnen we ook nieuwe levels en vijanden verwachten, en niet te vergeten liters bloed.

Vijf Nederlanders gewond in Uruzgan

In Uruzgan zijn vanmiddag vijf Nederlandse militairen lichtgewond geraakt toen hun pantserwielvoertuig van het type Bushmaster op een bermbom reed. Dat heeft het ministerie van Defensie vandaag bekendgemaakt. De aanslag had rond 16.00 uur lokale tijd plaats ten oosten van de plaats Deh Rawod.

De militairen zijn overgebracht naar het militaire hospitaal op Kamp Holland. Daar hebben ze zelf hun familie geïnformeerd, aldus Defensie.

Lampre maakt selectie bekend

Lampre heeft de selectie voor de komende Tour de France rond. Kopman van de Italiaanse formatie is Marzio Bruseghin, van wie verwacht wordt dat hij tin de op-15 van het eindklassement kan eindigen.

In de massasprints hoopt de ploeg op Angelo Furlan en Mirco Lorenzetto. Eerstgenoemde won recentelijk nog een rit in de Dauphiné Libéré. Verder kan Simon ¦pilak mogelijk een rol van betekenis spelen in de strijd om de witte trui.


Selectie Lampre:

Marzio Bruseghin, Angelo Furlan, Mirco Lorenzetto, Marco Bandiera, Alessandro Ballan, Marco Marzano, Massimiliano Mori, Daniele Righi en Simon ¦pilak

Recordaantal bezoekers op Veteranendag

Ruim 70.000 mensen stonden vandaag op Veteranendag langs de route van het defilé in Den Haag. De organisatie sprak van een recordaantal bezoekers en was vooral ook blij met de vele jonge gezichten in het publiek.

De Veteranendag vond dit jaar voor de vijfde keer plaats. Het defilé, waarin 3500 veteranen en militairen meeliepen, was een van de hoogtepunten. Prins Willem-Alexander nam het defilé af. De ongeveer tachtig detachementen werden begeleid door zeventien muziekkorpsen. Ook ontbraken historische voertuigen niet. Tijdens de optocht vlogen meerdere militaire helikopters en vliegtuigen over het Haagse centrum.

In de Ridderzaal vond 's ochtends een plechtige bijeenkomst plaats, waar premier Jan Peter Balkenende vele veteranen en militairen toesprak. Na de bijeenkomst kregen ongeveer zestig militairen op het Binnenhof de herinneringsmedaille voor vredesoperaties uitgereikt voor hun inzet bij recente missies. Prins Willem-Alexander reikte samen met Balkenende, defensieminister Eimert van Middelkoop en staatssecretaris Jack de Vries enkele onderscheidingen uit.

Volgens de minister-president zijn alle verhalen van veteranen respect waard. "Het zijn verhalen die het verdienen verteld te worden", zei hij. Deze verhalen werden vooral verteld op het Malieveld, waar veel mensen op een grote manifestatie waren afgekomen. Prins Willem-Alexander ging op het Malieveld en op het Binnenhof veelvuldig in gesprek met veteranen en kinderen. De kinderen wilden vooral weten hoe het leven van de prinsesjes eruitziet.

ADO laat De Meersman vertrekken

ADO Den Haag laat Tim De Meersman vertrekken. De Belg keert terug naar zijn geboorteland, waar hij een tweejarig contract ondertekende bij FCV Dender.

De Meersman had nog een contract voor één seizoen in Den Haag, maar was overbodig geworden. De 24-jarige Belg werd in de zomer van 2008 overgenomen van FC Eindhoven, waar hij een gewaardeerde kracht was. Eerder speelde hij in de jeugdopleiding van Vitesse, waarna hij drie seizoenen bij de A-selectie van de Arnhemmers zat, maar zelden speelde. ADO Den Haag deed vorig seizoen in competitieverband geen enkele keer een beroep op De Meersman.

Den Ouden naar Malta

Geert den Ouden heeft zijn gewenste buitenlands avontuur te pakken. De aanvaller verruilt De Graafschap voor FC Valletta in Malta.

Bij die club is de Nederlander Ton Caanen trainer. Zijn assistent is Jordi Cruijff. Het trainersduo wilde graag een Nederlandse spits aantrekken en dat is dus Den Ouden geworden. De 32-jarige Delftenaar gaat hiermee voor de tweede keer in zijn loopbaan naar het buitenland. In het seizoen 2003/04 kwam hij succesvol uit voor Zweedse Djurgårdens IF, waarvoor hij in 23 wedstrijden dertien goals maakte.

Den Ouden, die in Nederland voor Excelsior, RBC Roosendaal, ADO Den Haag, Willem II, opnieuw Excelsior en De Graafschap speelde, zal morgen de laatste formaliteiten afronden met de club uit Malta.

Heracles test twee spelers

Heracles Almelo test twee spelers. Antoine van der Linden en Bo Storm mogen voorlopig meetrainen met de club en kunnen mogelijk een contract verdienen in Almelo.

Van der Linden is een 33-jarige verdediger, die de afgelopen twee seizoenen in Portugal voor Marítimo speelde. De Rotterdammer begon zijn profloopbaan bij Sparta, kende een Engels avontuur van één jaar bij Swindon Town en kwam vervolgens ook uit voor Emmen en FC Groningen. In totaal speelde de linksbenige verdediger 250 competitieduels als prof, waarin hij vijf keer scoorde. Zijn contract in Portugal is afgelopen. Gisteren liet hij SC Cambuur weten niet op een aanbieding van de Friezen in te gaan, mogelijk vanwege de kans bij Heracles.

De 22-jarige Storm is een Deense middenvelder die in de jeugdopleiding van SC Heerenveen heeft gespeeld. In het seizoen 2002/03 kwam hij tot drie wedstrijden in de Eredivisie namens de Friezen. De speler, die een goede bekende is van de nieuwe Heracles-trainer Gertjan Verbeek, speelde de afgelopen twee seizoenen in eigen land voor FC Nordsjælland.

SP en FNV demonstreren tegen verhogen AOW-leeftijd

De SP en de vakcentrale FNV hebben vandaag, apart van elkaar, geprotesteerd tegen kabinetsplannen om de AOW-leeftijd te verhogen naar 67 jaar. De SP demonstreerde in Utrecht, FNV Bondgenoten deed dat voor aanvang van een PvdA-bijeenkomst met onder meer vicepremier Wouter Bos in Arnhem.

SP-leider Agnes Kant beschuldigde de regeringspartijen CDA, PvdA en de ChristenUnie bij het begin van de SP-actie '65 blijft 65' van kiezersbedrog. "Alle partijen in de regering waren voor de verkiezingen tegen verhoging van de AOW-leeftijd. Wat hier gebeurt valt niet meer onder de noemer 'draaien', het is regelrecht bedrog", aldus Kant. Ze vindt de AOW-verhoging "ongewenst, onzinnig en onnodig".

Ook FNV Bondgenoten is fel tegen de bij het crisisakkoord dit voorjaar afgesproken verhoging. FNV mag van het kabinet samen met de andere sociale partners voor 1 oktober een alternatief bedenken. De bond heeft al een hele reeks alternatieve bezuinigingsmaatregelen zoals bijdragen naar draagkracht aan de AOW-financiering en een beperking van de hypotheekrenteaftrek. Volgens FNV treft de bezuiniging op de AOW vooral de lagere en middeninkomens.

Australië gaat Second Life verbieden

Pijnlijke momenten voor Australiërs met een virtueel leven. De game Second Life zal als het aan de Australische minister Stephen Conroy ligt, niet lang meer beschikbaar zijn. In de online wereld van Second Life is het namelijk mogelijk om o.a. seksuele uitspattingen te hebben, en daar zijn de mensen Down Under niet blij mee. Ook World of Warcraft is niet veilig voor Conroy, die door sommigen 'Minister van Censuur' en Goebbels genoemd wordt.


Het gaat er soms pikant aan toe in Second Life

In Australië geldt een erg streng systeem voor videogames. Zo is de classificatie MA15+ (een zogeheten volwassen game voor mensen boven de 15) het hoogste wat mogelijk is in Australië. Als de game alleen geschikt is voor volwassenen, dus 18+'ers, dan wordt de game automatisch geweigerd. Een goed voorbeeld hiervan is de Grand Theft Auto reeks, die zelfs aangepast moest worden voordat de game in de Australische schappen mocht liggen.

Adapter voor PSP-accessoires voor de PSP Go?

De opvolger van de PSP, de PSP Go, beschikt niet over een mini-USB-aansluiting zoals z'n voorganger. Dit is onhandig, aangezien de accessoires die je kunt kopen voor de PSP allemaal een aansluiting op die mini-USB-poort hebben. Tijdens Gamekings Live heeft Dave van Sony PR ons verteld dat Sony dit probleem erkent en dat er naar oplossing gezocht wordt. De meest waarschijnlijke oplossing is een adapter die de mini-USB-aansluiting omvormt naar de multi-interface-aansluiting van de PSP Go.

[WBD] Haas en Stepanek door na marathons

Tommy Haas is door naar de vierde ronde ten koste van Marin Cilic. In een partij die werd uitgesmeerd over twee dagen was Haas nipt de betere. De Duitser won met 7-5, 7-5, 1-6, 6-7(3) en 10-8.

Ook Radek Stepanek had vijf sets nodig om zich te plaatsen voor de volgende ronde. De Tsjech versloeg David Ferrer met 7-5, 7-5, 3-6, 4-6 en 6-4. Stepanek ontmoet in de volgende ronde de winnaar van het duel tussen Lleyton Hewitt en Philipp Petzschner. De eerder genoemde Haas komt in de vierde ronde uit tegen Igor Andreev, die eerder vandaag Andreas Seppi versloeg.

KNMI waarschuwt voor hevige regenval

Het KNMI waarschuwt voor hevige regenbuien. In de komende uren kan het vanuit het noordoosten en Zuid-Limburg flink gaan regenen.

Het verkeer kan daar vanmiddag en -avond flinke hinder van ondervinden. De regen verplaatst zich langzaam naar het westen van het land. Tot na middernacht blijft het regenen.

Op sommige plaatsen kan wel 30 mm neerslag vallen. Hagelbuien zijn ook mogelijk; bliksem zal bijna niet voorkomen, zegt het weerinstituut.


KNMI waarschuwt voor hevige regenval  (foto: DAG)

Geen genade in The Punisher trailer

The Punisher: No Mercy is een first-person shooter die gebouwd is op de Unreal Engine en een arcade look heeft. Het belangrijkste onderdeel van het spel zal bestaan uit een multiplayer modus. Het spel heeft ook een singleplayermodus waarin werk van X-Men tekenaar Mike Deodato verwerkt is.

The Punisher: No Mercy is voor 2 juli aangekondigd op de Amerikaanse versie van het PlayStation Network. Een Europese datum is nog niet bekend.

Bekijk hieronder de trailer.

[Actie] Raad de 'de zak' en win een console!

zak 

Vanaf 1 juli verandert de Telecommunicatiewet en kun je een stilzwijgend verlengd abonnement na de eerste contractperiode (meestal 1 tot 2 jaar) op elk moment opzeggen, met opzegtermijn van een maand. Dit gaat om abonnementen bij telecomaanbieders, internet en televisie.

Je hebt de afgelopen dagen vast wel ergens de commercials of advertenties gezien waarin allerlei verschillende providers op 1 juli ‘de zak’ krijgen. Maar, wie is de zak?

Ga samen met FOK! op jacht naar 'de zak' en win een console! Weet jij wie of wat achter 'de zak' zit? Volg *hier* de jacht, praat mee, kijk voor clou's en deel tips. 

[WBD] Berdych verslaat Davydenko

TomᨠBerdych heeft zich geplaatst voor de vierde ronde van Wimbledon. De Tsjech versloeg Nikolay Davydenko met veel overtuiging. De setstanden waren 6-2, 6-3 en 6-2.

Berdych is als twintigste geplaatst op Wimbledon en verloor tot dusverre nog geen set in zijn gespeelde duels tegen Alex Bogdanovic, Paul-Henri Mathieu en Nikolay Davydenko. Hij verloor bovendien slechts één servicegame. In de volgende ronde staat een mogelijk ontmoeting met Andy Roddick op het programma. De Amerikaan moet in dat geval later op de dag nog wel afrekenen met Jurgen Melzer.

Ook Igor Andreev plaatste zich voor de volgende ronde. De partij tussen de Rus en zijn Italiaanse opponent Andreas Seppi werd gisteren afgebroken omdat het te donker werd voor de spelers om door te gaan. Op een stand van 6-1, 6-7, 6-4 en 5-5 in het voordeel van Andreev werd de partij vandaag hervat. Het kwam tot een tiebreak in de vierde set, waarin de Rus met 7-5 de sterkste was.

Justitie bekijkt halalmenu gevangenissen

Naar aanleiding van een klacht over halalmenu's in de gevangenis van Sittard, gaat het Ministerie van Justitie nu alle gevangenissen onder de loep nemen. De gevangenen in Sittard hadden geen keuze meer; alle menu's waren halal. Justitie wil nu weten of dit bij meer gevangenissen het geval is.

Het menu in de Sittardse gevangenis is inmiddels weer aangepast, omdat het eten niet vanwege geloofsovertuigingen kan worden beperkt, zo zegt Justitie. Volgens een woordvoerder kan er wel rekening worden gehouden met de wensen van gedetineerden.

PVV-Kamerlid Fritsma roept dinsdag tijdens het vragenuurtje de verantwoordelijke minister op het matje. De partij wil dat de minister de islamisering van de Nederlandse maatschappij onmiddellijk stopt.

Op het forum loopt nu een discussie over wat islamisering precies inhoudt.

Luchtvaart bestaat 100 jaar

De luchtvaart in Nederland bestaat vandaag precies 100 jaar. Het eerste gemotoriseerde vliegtuig in Nederland steeg op 27 juni 1909 op de Klappenberg in Etten-Leur. Om dat te vieren en om te vieren dat het vliegveld Seppe in Bosschenhoofd 60 jaar bestaat, is er een grote vliegshow op het vliegveld.

Met meer dan tienduizend bezoekers spreekt de organisatie van een groot succes. In de loop van de middag was het zo druk dat een van de toegangswegen werd afgesloten. Echt grote verkeersproblemen waren er niet.

Een van de shows kwam van de luchtmacht. Er kwam een tankvliegtuig van de militaire basis in Eindhoven over, en waren er Cougarhelikopters en Apachehelikopters van vliegbasis Gilze-Rijen.

[WBD] Venus Williams en Ivanovic door

Venus Williams heeft zich geplaatst voor de vierde ronde van Wimbledon. De Amerikaanse won eenvoudig van Carla Suarez Navarro uit Spanje met 6-0 en 6-4. Ook Ana Ivanovic won eenvoudig. Zij versloeg Samantha Stosur met 7-5 en 6-2.

Williams (3) en Ivanovic (13) zullen tegen elkaar uitkomen in de vierde ronde. Ook Caroline Wozniacki (9). wist zich voor de volgende ronde te plaatsen. De jonge Deense won met 6-2 en 6-2 van Anabel Medina Garrigues (20). Voor haar staat een duel tegen Sabine Lisicki of Svetlana Kuznetsova (5) op het programma.

[WBD] Oudin verrast Jankovic

De 17-jarige Melanie Oudin heeft op Wimbledon voor een grote verrassing gezorgd door de als zesde geplaatste Jelena Jankovic te verslaan. De jonge Amerikaanse won in drie sets: 6-7, 7-5 en 6-2.

In 2006, 2007 en 2008 was Jankovic tot de vierde ronde gekomen op Wimbledon, maar dit jaar eindigde het een ronde eerder. Oudin, nummer 124 van de wereld, is een qualifier op Wimbledon en maakt haar debuut. In de vierde ronde ontmoet ze de winnares van het duel tussen Na Li (19) en Agnieszka Radwanska (11).

Motorsport: Uitslagen TT Assen

Moto GP
Valentino Rossi heeft de TT van Assen in de MotoGP-klasse gewonnen. Het was de honderdste zege in de loopbaan van de Italiaan.


Rossi vertrok in Assen van poleposition, maar al in de eerste bocht kwam Casey Stoner langszij. Een ronde later nam Rossi de leiding weer over om deze tot de finish niet meer af te staan. Jorge Lorenzo eindigde uiteindelijk als tweede, Stoner moest genoegen nemen met de derde plaats.

Met honderd zeges is Rossi, die tevens de leider in het WK is, nog geen recordhouder. Dat is nog altijd zijn landgenoot Giacomo Agostini met 122 zeges.

250 cc
Hiroshi Aoyama heeft in Assen de wedstrijd in de 250cc klasse gewonnen. Dit gebeurde pas na een lang gevecht met Alvaro Bautista.

De race werd beslist in de voorlaatste ronde toen Bautista een grote stuurfout maakte. Hij reed in de Geert Timmerbocht achterop Aoyama en viel uit. De Japanner kon wel door en reed met loszittende onderdelen naar de finish. Het was de zevende GP-zege in zijn racecarrière.

Hector Barbera eindigde uiteindelijk als tweede, regerend kampioen Marco Simoncelli werd derde. Aoyama nam door zijn zege de leiding in het WK over van Bautista.

125 cc
Sergio Gadea heeft op het TT-circuit van Assen de 125 cc-race op zijn naam geschreven. De Spanjaard bleef in een spannende laatste ronde Nicolas Terol en Julian Simon voor.

In een race met veel valpartijen waren het in het begin Terol en Simon die een gaatje met de rest van het veld wisten te slaan. Later wist Gadea aansluiting bij dit duo te vinden, terwijl Bradley Smith en Andrea Iannone op hun beurt het tempo van hem niet konden volgen. Polesitter Simon Corthese was een van degenen die de streep wist te halen.

Achter de leiders vochten de Nederlanders een spannend gevecht uit. Uiteindelijk was wildcard-rijder Michael van der Mark de beste met plaats achttien op een seconde van de nummer dertien. Vaste rijder Jasper Iwema kon het tempo niet volgen er werd negentiende. Pepijn Bijsterbosch kwam als 24e over de streep.

In de laatste ronde was het vooraan Terol die halverwege het circuit de leiding overnam van Simon. De Spanjaard had hierdoor geen tijd meer om de bocht goed aan te snijden, waardoor beide coureurs rechtdoor schoten. Gadea profiteerde hiervan door naar de winst te rijden. De wedstrijdleiding zal na afloop van de race het incident tussen Terol en Simon nader bestuderen en eerstgenoemde mogelijk straf op leggen.

Rallywagen rijdt op toeschouwers in

Bij een ongeluk met een rallywagen zijn vanmiddag in Oostenrijk zes mensen gewond geraakt, van wie er een in levensgevaar verkeert. De bestuurder verloor de macht over het stuur, waarna hij door een afzetting knalde en op het publiek inreed.

Vandaag moesten de coureurs op de tweede dag van de Tweede Internationale Rally van Weiz over natte wegen rijden. Een van de rallywagens kwam in een slip en reed in op een groep van ongeveer vijftien toeschouwers. De wagen kwam vervolgens tegen een gebouw tot stilstand.

Van de zes gewonde personen zijn er vier lichtgewond en twee zwaargewond. Het is niet bekend of de persoon die in levensgevaar verkeert de bijrijder of een toeschouwer is. De bestuurder heeft alleen lichte verwondingen opgelopen. De race is na het ongeval afgebroken.

De hoogtepunten van vorig jaar.

[MotoGP] Rossi pakt in Assen honderdste zege

Valentino Rossi heeft de TT van Assen in de MotoGP-klasse gewonnen. Het was de honderdste zege in de loopbaan van de Italiaan.

Rossi vertrok in Assen van poleposition, maar al in de eerste bocht kwam Casey Stoner langszij. Een ronde later nam Rossi de leiding weer over om deze tot de finish niet meer af te staan. Jorge Lorenzo eindigde uiteindelijk als tweede, Stoner moest genoegen nemen met de derde plaats.

Met honderd zeges is Rossi, die tevens de leider in het WK is, nog geen recordhouder. Dat is nog altijd zijn landgenoot Giacomo Agostini met 122 zeges.

Toeristen geven minder uit in Nederland

Toeristen hebben in de eerste vijf maanden van dit jaar minder geld uitgegeven in Nederland. Tot en met mei is er voor 28,2 miljoen euro aan spullen gekocht door toeristen van buiten de EU waarop btw is teruggevraagd.

Dat is 3 procent minder dan in de eerste vijf maanden vorig jaar. Dat blijkt uit gegevens van Global Refund, de organisatie die zorg draagt voor de btw-teruggave. Ruim 66.000 toeristen vroegen door hun betaalde belasting terug, dat is 1,4 procent minder dan een jaar eerder.

Russen, Amerikanen en Brazilianen gaven juist flink minder uit. De uitgaven van de Russen daalden met 20 procent, die van Brazilianen met 18 procent. De Amerikanen gaven 5 procent minder uit. Opvallend genoeg hebben Chinezen, Japanners en Indonesiërs juist veel meer geld uitgegeven. Die bestedingen stegen met respectievelijk 12, 15 en 11 procent.

Volgens Marja van Reijn van Global Refund nemen de taxfree-aankopen op luchthaven Schiphol elke week verder af. "En zien we teruggave op andere luchthavens toenemen."

Empire Total War: The Soundtrack komt dinsdag uit

30 juni komt Sumthing Else Music Works met een muziekalbum met Empire Total War muziek. Delen van de cd kun je hier alvast beluisteren.

Empire: Total War - The Soundtrack bevat de orkestrale stukken gecomponeerd door Richard Beddow, Richard Birdsall, Walter Nair en Simon Ravn. De stukken zijn uitgevoerd door The Slovak National Symphony Orchestra in de Slovak Radio Concert Hall in Bratislava



De cd cover

Altijd raak

Ik zou willen dat ik Japans begreep, dan zou ik tenminste weten wat er hier allemaal gebeurt, waarom er iemand als een leernicht bijloopt, iemand als een aardbol en waarom ze bang zijn beschoten te worden. Maar helaas, ik kom niet verder dan gekke Japanners met een maffe televisieshow...

 Met dank aan Googolplexian voor de submit

Eis: 150 jaar cel voor Madoff

Bernard Madoff heeft een misdaad van 'gigantische proporties' gepleegd, zo zegt de openbaar aanklager. Een celstraf van 150 jaar is daarom een gepaste eis volgens het Openbaar Ministerie.

Madoffs advocaat is van mening dat twaalf jaar celstraf meer dan voldoende is, aangezien Madoff 71 jaar oud is en anders nooit meer de gevangenis levend zal verlaten. Het Amerikaanse Openbaar Ministerie denkt daar heel anders over: "150 jaar cel is een redelijke eis voor iemand die massaal fraude heeft gepleegd gedurende een hele generatie."

Niemand weet wat de exacte omvang is van de fraude die Madoff jarenlang heeft kunnen plegen, maar geschat wordt dat het zeker om vijftig miljard dollar gaat. Een rechtbank heeft in ieder geval beslag laten leggen op bezittingen ter waarde van 170 miljard dollar. Mevrouw Madoff mag van de rechtbank 2,5 miljoen dollar in contanten houden.

Aanstaande maandag volgt het vonnis.

Wielrenster Vos Nederlands kampioene

Marianne Vos is voor de derde keer in haar loopbaan Nederlands kampioene geworden. Ze kwam in Landgraaf solo over de finish.


Vos slaagde er in de voorlaatste ronde te ontsnappen uit de kopgroep en werd daarna niet meer achterhaald. Chantal Blaak eindigde op ruim een minuut als tweede, Andrea Bosman won de sprint om het brons.

"Ik voelde me goed, het klimmetje heb ik gebruikt om aan te vallen. We hadden met de ploeg de koers goed onder controle gehouden. En het parkoers lag me gewoon goed. Veel bochten, vaak aanzetten, echt iets voor een crosser."

Luigi is het helemaal zat, op naar de concurrent!

Ik weet dat het nog geen zondag is, maar toch wilde ik dit typische zondagnieuwtje niet nog een dag langer aan jullie onthouden.

Kwamen eerder de vijanden van Mario al in opstand, nu breekt ook Luigi zijn spreekwoordelijk klomp. Altijd maar weer achter Mario aanhobbelen en nooit eens de prinses mogen aflebberen na het verslaan van Bowser. Misschien is het gras wel groener bij de concurrent?

Sekscoach voor oude maagden

Diverse Belgische media melden dat er hoop is voor maagden die in ons land leven. Het gaat hier dan om mannen en vrouwen die ouder zijn dan veertig jaar. De 62-jarige Marion van der Stad biedt professionele hulp aan die uiteindelijk moet leiden tot de ontmaagding.

De cursus bestaat uit een aantal gesprekken, onder meer op het gebied van intimiteit, met een sekscoach. De bedoeling van de cursus is dat de maagd uiteindelijk voor het eerst seks heeft met een zogenaamde inwijdster. 

Goedkoop is het niet. De cursus kost zo'n 5.000 euro, maar inmiddels lopen er al 85 oude maagden minder rond in ons land.

[250cc] Aoyama wint na blunder Bautista

Hiroshi Aoyama heeft in Assen de wedstrijd in de 250cc-klasse gewonnen. Dit gebeurde pas na een lang gevecht met Alvaro Bautista.

De race werd beslist in de voorlaatste ronde toen Bautista een grote stuurfout maakte. Hij reed in de Geert Timmerbocht achterop Aoyama en viel uit. De Japanner kon wel door en reed met loszittende onderdelen naar de finish. Het was zevende GP-zege in zijn racecarrière.

Hector Barbera eindigde uiteindelijk als tweede, regerend kampioen Marco Simoncelli werd derde. Aoyama nam door zijn zege de leiding in het WK over van Bautista.

Vos weer Nederlands kampioene

Marianne Vos is voor de derde keer in haar loopbaan Nederlands kampioene geworden. Ze kwam in Landgraaf solo over de finish.

Vos slaagde er in de voorlaatste ronde in te ontsnappen uit de kopgroep en werd daarna niet meer achterhaald. Chantal Blaak eindigde op ruim een minuut als tweede, Andrea Bosman won de sprint om het brons.

"Ik voelde me goed, het klimmetje heb ik gebruikt om aan te vallen. We hadden met de ploeg de koers goed onder controle gehouden. En het parkoers lag me gewoon goed. Veel bochten, vaak aanzetten, echt iets voor een crosser"

ProRail pakt sfeer op stations aan

Door onder meer nieuwe bankjes te plaatsen en nieuwe bestrating aan te leggen, gaat spoorbeheerder ProRail proberen om de sfeer op stations te verbeteren. Voorlopig worden alleen Leiden Centraal en Amsterdam Bijlmer ArenA voorzien van 'sfeerverhogende' vernieuwing.

Het huidige meubilair op stations is volgens ProRail alweer twintig jaar oud en reizigers zijn er niet tevreden over. In Amsterdam worden nieuwe comfortabele bankjes en poefjes geplaatst op de perrons en komen er windschermen. Leiden krijgt naast de bankjes ook nieuwe bestrating, aangepaste verlichting, nieuwe kranten- en afvalbakken en een verwarmde wachtruimte.

Wanneer de vernieuwingen aanslaan, worden andere stations mogelijk ook aangepakt.

PvdA-achterban vervloekt Wouter Bos

De eigen leden hebben harde kritiek op de PvdA-top tijdens een ledenraadpleging vandaag Arnhem. Vooral de uitlatingen van PvdA-leider Wouter Bos over lijsttrekker Thijs Berman werden afgekraakt.

Bos zei in een interview na de Europese verkiezingen dat hij zelf op de nummer vijf van de lijst had gestemd en dat er voordat Berman tot lijsttrekker werd gekozen vijf andere kandidaten waren gevraagd.

'Natrappen' zei één van de leden. 'Een mes in de rug', zei een Gronings PvdA-lid. "Echt buiten de perken. Waar we op dit moment behoefte aan hebben is geloofwaardig leiderschap."

Andere critici zeiden dat de PvdA-boodschap over Europa te onduidelijk was of halverwege de campagne wijzigde. Ook de prominenten waren afwezig, aldus PvdA-leden. Een ander riep op tot duidelijker taal en een meer 'puntige, volkse babbel'.

Meer kritiek op Bos lees je in onze weblog.


PvdA-achterban vervloekt Wouter Bos  (foto: DAG)

Kredietcrisis moeilijk in Latijn te vertalen

Het Vaticaan heeft er moeite mee woorden als 'kredietcrisis' en 'belastingparadijs' in het Latijn te vertalen. Dat is volgens Italiaanse media de reden dat de verschijning van de derde encycliek van paus Benedictus XVI is vertraagd.

De vertaling van de pauselijke rondzendbrief in het Engels, Frans, Spaans, Portugees, Duits en Chinees levert weinig problemen op, maar het Latijn is een dode taal en de Romeinen die die taal spraken, kenden geen belastingparadijzen en zakenbanken.

De verschijning van de encycliek is al eens uitgesteld, omdat de paus ook aandacht wilde besteden aan de huidige economische problemen en de rol van de banken daarin. De rondzendbrief zal de datum van 29 juni dragen (de feestdag van de heiligen Petrus en Paulus), maar de tekst zal pas op 6 of 7 juli worden gepubliceerd. Volgens de Italiaanse media is de definitieve versie vrijwel klaar. De paus zou alleen nog zijn licht over de laatste pagina's laten schijnen.

'Appel Groninger Museum vals'

Het schilderij Vogel van Karel Appel dat in het Groninger Museum hangt, heeft waarschijnlijk een dubbelganger. In maart verkocht kunsthandelaar Nico Delaive het doek L'Oiseau van Karel Appel dat er sprekend op lijkt. Volgens de kunsthandelaar is het doek in het museum vals. Dat bevestigde hij vandaag naar aanleiding van een bericht in NRC Handelsblad.

Volgens Delaive heeft de Karel Appel Foundation een certificaat van echtheid afgegeven aan L'Oiseau. Omdat Appel nooit een schilderij naschilderde, en zeker geen eigen, moet degene die in het Groninger museum hangt wel een valse Appel zijn, zo concludeert Delaive.

Het Groninger Museum reageert verrast op de de ontdekking van de dubbelganger en de opmerkingen van Delaive. Directeur Kees Twist stelde vandaag op Radio 1 voor de schilderijen naast elkaar te hangen.

Gevangenen bewijzen Jackson dansend eer

Toeristen zijn bij de gevangenis van de stad Cebu op de Filipijnen samengestroomd om te bekijken hoe ongeveer 1500 gevangenen vanmiddag (Filipijnse tijd) Michael Jackson zullen eren. De gevangenen dansen dan volgens de manier waarop de donderdag overleden popster dat in 1982 deed op de videoclip van zijn nummer Thriller.

Een video op YouTube waarop in vier minuten te zien is hoe de gevangenen twee jaar geleden de bewegingen van Jackson nabootsten, is meer dan 23 miljoen keer bekeken. Toeristen die het eerbetoon willen bekijken, hebben het advies gekregen ruim op tijd aanwezig te zijn om er iets van te kunnen zien.

[125cc] Gadea wint TT Assen

Sergio Gadea heeft op het TT-circuit van Assen de 125 cc-race op zijn naam geschreven. De Spanjaard bleef in een spannende laatste ronde Nicolas Terol en Julian Simon voor. Toch kan dit de definitieve uitslag zijn, want de wedstrijdleiding stelt een onderzoek in naar Terol en Simon.

In een race met veel valpartijen waren het in het begin Terol en Simon die een gaatje met de rest van het veld wisten te slaan. Later wist Gadea aansluiting bij dit duo te vinden, terwijl Bradley Smith en Andrea Iannone op hun beurt het tempo van hem niet konden volgen. Polesitter Simon Corthese was een van degenen die de streep wist te halen.

Achter de leiders vochten de Nederlanders een spannend gevecht uit. Uiteindelijk was wildcard-rijder Michael van der Mark de beste met plaats achttien op een seconden van de nummer dertien. Vaste rijder Jasper Iwema kon het tempo niet volgen er werd negentiende. Pepijn Bijsterbosch kwam als 24e over de streep.

In de laatste ronde was het vooraan Terol die halverwege het circuit de leiding overnam van Simon. De Spanjaard had hierdoor geen tijd meer om de bocht goed aan te snijden, waardoor beide coureurs rechtdoor schoten. Gadea profiteerde hiervan door naar de winst te rijden. De wedstrijdleiding zal na afloop van de race het incident tussen Terol en Simon nader bestuderen en eerstgenoemde mogelijk straf op leggen.

C. Ronaldo definitief naar Madrid

Cristiano Ronaldo wordt op maandag 6 juli gepresenteerd als speler van Real Madrid. Manchester United en de Koninklijke waren het eerder al eens over de transfersom. Nu is Real er ook uitgekomen met Ronaldo. De Portugese sterspeler tekent een contract voor zes seizoenen in Madrid.

De officiële website van Manchester United is de overgang vrijdagavond bevestigd. Sky Sports meldt dat Ronaldo een verbintenis voor zes seizoenen heeft getekend. De deal zal in gaan op woensdag 1 juli.

Op de website van Real Madrid is te lezen dat de deal rond is. "Real Madrid en Manchester United hebben een definitieve overeenstemming bereikt. Ronaldo zal de komende zes seizoenen voor Real Madrid spelen. Hij zal op maandag 6 juli gepresenteerd worden in het Santiago Bernabeu."

De transfer liet enige tijd op zich wachten daar Ronaldo van zijn vakantie genoot in de Verenigde Staten. Met de transfer is zo'n 93 miljoen euro gemoeid (80 miljoen pond).

[VOR] Telefonica Black wint laatste etappe

Telefonica Black heeft de laatste etappe in de Volvo Ocean Race gewonnen. Het Spaanse jacht kwam in Sint Petersburg met een minuut voorsprong aan voor Puma Racing en Telefonica Blue. Het Nederlandse jacht Delta Lloyd werd zevende.

Het eindklassement is gewonnen door de Ericsson 4. De Zweedse boot bleef met 114,5 punten de Puma ruim voor. Telefonica Blue werd derde met 98 punten. Team Delta Lloyd pakte plaats zeven met 41,5 punten.

Drenthe verhuurd aan Fiorentina

Royston Drenthe speelt komend seizoen naar alle waarschijnlijkheid op huurbasis voor het Italiaanse Fiorentina. Technisch directeur van de Florentijnen Pantaleo Corvino maakte dit vrijdag bekend.

"We hebben met Real Madrid gesproken en we zijn het eens met elkaar. Zij stemmen in met ons voorstel voor een verhuur," vertelde Corvino aan Sky Sport Italia. Op de website van Viola worden de uitspraken van Corvino bevestigd. "De speler is op de hoogte en heeft geen nee gezegd."

Drenthe zal het komende seizoen op huurbasis uitkomen voor Fiorentina. Mocht de linkspoot voldoen, dan heeft de club uit Florence de eerste optie tot koop op de voormalig speler van Feyenoord. "Wij proberen nu nog de vraagprijs omlaag te krijgen. Hopelijk ronden we de transfer volgende week af," aldus Corvino.

Real Madrid nam Drenthe in 2007 over van Feyenoord, maar in de Spaanse hoofdstad wist hij nog geen basisplaats af te dwingen. De afgelopen twee seizoenen kwam Drenthe in 38 competitieduels in actie en scoorde hij twee keer.

'Sparta gaat voor Vandenbussche'

Sparta Rotterdam richt zich na het afzeggen van Cássio Ramos op Brian Vandenbussche in de zoektocht naar een nieuwe keeper. Dit meldt het Algemeen Dagblad vandaag in de papieren versie.

De 27-jarige Belg zou bij SC Heerenveen mogen vertrekken, omdat trainer Trond Sollied de voorkeur geeft aan Kenny Steppe. Eerder keepte hij al in Rotterdam. Vandenbussche kwam in het seizoen 2001/02 van Club Brugge naar Sparta en was daar tot de zomer van 2004 actief. De Belg was in die periode reservedoelman, maar kwam toch tot veertien optredens.

De afgelopen vijf seizoenen was hij met wisselend succes actief voor SC Heerenveen. In Friesland was hij in 129 competitieduels de sluitpost voor de Friezen en maakte hij tevens de nodige wedstrijden in Europees verband mee. Afgelopen seizoen wisselde Vandenbussche regelmatig stuivertje met Kenny Steppe en Hans Vonk. De goalie uit Blankenberge staat nog wel tot medio 2011 onder contract in Heerenveen.

Pinas en Van der Laan weg bij Dordrecht

FC Dordrecht gaat verder zonder Brian Pinas en Harry van der Laan. De linkerflankspeler en de assistent-trainer kwamen vanwege de bezuinigingen niet in aanmerking voor een nieuw contract.

Pinas moest het afgelopen seizoen vrijwel volledig aan zich voorbij laten gaan wegens een kruisbandblessure. De dertigjarige Rotterdammer is inmiddels volledig hersteld en sprak eerder deze week de wens uit langer bij FC Dordrecht te kunnen blijven. Dit zit er dus niet in. Pinas speelde twee seizoenen voor de Schapenkoppen en kwam daarin tot 33 duels, waarin hij niet scoorde.

Om budgettaire redenen is er bij FC Dordrecht ook geen plaats meer voor drie trainers. Daarom moet assistent Harry van der Laan het veld ruimen. Hoofdtrainer Gert Kruys zal nu alleen nog worden ondersteund door René Hiddink.

Goed nieuws was er wel voor Mohammed Houdoe van Jong FC Dordrecht en de A1-spelers Dane Brard en Arinneson Pauletta. Zij sluiten vanaf maandag namelijk aan bij de A-selectie.

Controle auto van de zaak levert dik 7 miljoen op

Er is dit jaar al voor 7,5 miljoen euro aan naheffingen en boetes uitgedeeld door de Belastingdienst aan automobilisten die hun auto van de zaak ten onrechte privé gebruiken. Voor sommige privégebruikers liep het bedrag zelfs op tot honderdduizend euro.

Drie jaar geleden is de Belastingdienst begonnen met extra strenge controles op het privégebruik van de 'auto van de zaak'. Sindsdien is er ongeveer 28 miljoen euro binnengehaald, maakte het ministerie van Financiën vandaag bekend.

Ongeveer 250.000 automobilisten hebben bij de Belastingdienst aangegeven dat zij een auto van de zaak hebben en minder dan vijfhonderd kilometer per jaar privé rijden met deze auto. In dat geval houdt de werkgever minder loonheffing in. Onderzoek heeft uitgewezen dat de grens van vijfhonderd kilometer met enige regelmaat wordt overschreden.

Volgens Jan Kees de Jager (Financiën) komen er meer controles. "We gaan extra medewerkers inzetten en de controles worden opgevoerd. Als iedereen zijn of haar deel betaalt, worden de lasten evenwichtig verdeeld en daar profiteert iedereen van."

En bij het ministerie van Financiën hebben ze dat geld hard nodig...

Doden door etnische spanningen in fabriek

In een Chinese speelgoedfabriek zijn gevechten tussen Han-Chinezen en Oeigoerse arbeiders uitgebroken. Twee mensen zijn hierdoor om het leven gekomen en zeker 118 personen raakten gewond. De krant Ming Pao uit Hongkong meldde dit vandaag.

De gevechten, waarbij arbeiders elkaar met messen en metalen pijpen te lijf gingen, duurden tot in de vroege ochtend en ongeveer vierhonderd manschappen van de oproerpolitie werden ingezet om de arbeiders tot bedaren te brengen. De aanleiding voor de gevechten is het verwijt van de Han-Chinezen dat de Oeigoeren de criminaliteit in de fabriek hebben doen stijgen met hun komst.

De Oeigoeren komen uit de noordwestelijke provincie Xinjiang en zijn recent begonnen in de fabriek met de naam 'Het Vroege Licht' in de stad Shaoguan in de zuidelijke provincie Guandong. De Hongkongse speelgoedmagnaat Francis Choi zou de eigenaar van de fabriek zijn. De islamitische Oeigoeren klagen over discriminatie in China en verzetten zich tegen de komst van steeds meer Han-Chinezen naar de provincie Xinjiang. De Oeigoeren vormen daar nog de meerderheid.

 

Geruzie over tickets voor 'Prince'

Het is nog steeds niet officieel bekend welke wereldartiest op 28 augustus naar Scheveningen komt, maar volgens het Rotterdamse ticketbureau 4Alltickets, zal het Prince zijn. Het ticketbureau biedt zelfs al kaarten aan voor het zogenoemde 'Royal Beach Concert'. Volgens het bureau moeten fans zeker 245 euro neertellen voor een kaartje. Een vip-kaart kost zelfs 450 euro.

Bob Reiche, organisator van het evenement is woedend en heeft aangifte gedaan tegen het ticketbureau. "Een totaal illegale actie", aldus Reiche. "De deal met de artiest is net rond en de kaartverkoop moet nog beginnen. Deze tickets hebben dus niet de juiste barcodes. Bovendien vraagt het ticketbureau 450 euro voor een vip-kaart, terwijl die 1000 euro per stuk gaan kosten." 

Het ticketbureau bevestigt dat de kaarten voor een concert van Prince worden verkocht, maar bestrijdt de beschuldiging dat dit illegaal zou zijn. "Wij hebben uit betrouwbare bron vernomen dat Prince komt", aldus een verkoopmedewerker. Deze medewerker wil echter niet verder op de zaak ingaan.

Sinds het evenement werd aangekondigd afgelopen maart, gingen geruchten de ronde dat Robbie Williams zou optreden. Het is dus nog maar de vraag of het werkelijk Prince is die komt. Reiche wil in ieder geval nog niets zeggen over de artiest met wie een deal is gesloten.

Reiche hoopt met het grotendeels gratis megaconcert op het strand zeker honderdduizend bezoekers te trekken. Het evenement kan gefinancierd worden door een betaald privéoptreden voor vip-gasten in het Kurhaus en een subsidie van vijftigduizend euro van de gemeente Den Haag.

Vrouw Madoff sluit overeenkomst met justitie

De vrouw van Bernard Madoff, Ruth Madoff, heeft met justitie een overeenkomst getroffen. Haar potentiële claim van meer dan tachtig miljoen dollar (57 miljoen euro) aan bezittingen geeft ze op en ze mag 2,5 miljoen dollar (1,8 miljoen euro) in contanten houden. The Wall Street Journal berichtte dit vandaag.

Rechter Denny Chin keurde deze overeenkomst goed. Dezelfde rechter zal Bernard Madoff overmorgen veroordelen voor zijn megazwendel.

De overeenkomst spreekt onder meer over het vastgoed in Palm Beach, Montauk en Manhattan
 dat zij op moet geven. Daarnaast zal zij boten en auto's moeten afstaan, zodat de slachtoffers van de zwendel van haar man gecompenseerd kunnen worden.

Bernard Madoff had eerder dit jaar aan justitie gevraagd of zijn vrouw ongeveer zeventig miljoen dollar (vijftig miljoen euro) aan bezittingen die op haar naam stonden mocht houden. Bernard Madoff verklaarde dat deze bezittingen los stonden van zijn fraude.

Drukte op A28 door TT Assen

Op de A28 tussen Zwolle en Groningen staat op verschillende plaatsen een file vanwege het motorevenement TT in Assen. De ANWB heeft dit vanochtend gemeld.

Voornamelijk motorrijders sieren het beeld op de wegen. Voor Hoogeveen staat in noordelijke richting een file van zeker zeven kilometer en vlak voor Assen is de rij al zeker drie kilometer lang. Vanuit Groningen richting Assen heeft zich eveneens een file van drie kilometer gevormd.

De ANWB verwacht dat het de rest van de ochtend druk blijft op de wegen rond Assen. Rond het middaguur, wanneer de TT begonnen is, zullen de files volgens de woordvoerder verdwijnen.

Inboedel Fortuyn onder de hamer in Nijmegen

De inboedel van Pim Fortuyn zal vandaag bij veilinghuis Hessink's in Nijmegen geveild worden. Honderd tot vierhonderd mensen bezochten de afgelopen twee weken de speciale kijkdagen en meer dan vijfduizend mensen bekeken de catalogus met 887 items via de website.

Per vertrek zal vandaag de inboedel worden geveild laat een medewerker van het veilinghuis weten. "Het zal een lange dag worden, want er komen veel mensen op af die niet vaak op een veiling komen. Dat houdt natuurlijk nogal op", aldus de medewerker.

In het Nijmeegse veilinghuis zijn alle kamers van het 'Palazzo di Pietro' exact nagebouwd en de inhoud van de kamers bestaat uit items zoals meubels, boeken en curiosa. Zelfs de laatst gerookte sigaret van Fortuyn wordt geveild.

Het veilinghuis weet niet hoeveel mensen vandaag op de veiling af zullen komen. Ze kunnen ook geen schatting maken over de opbrengst van vandaag.

De Stichting Beeld van Pim probeerde gisteren middels een kort geding de veiling nog te stoppen, maar de rechter bepaalde dat de sticting niet-ontvankelijk is. De stichting wilde graag dat alle meubels, schilderijen en andere persoonlijke eigendommen van Fortuyn bij elkaar bleven en verheven werden tot cultureel erfgoed.

Columbia zonder Lövkvist naar Frankrijk

Team Columbia-High Road heeft het lijstje met negen renners voor de Tour de France compleet. Thomas Lövkvist is de laatste afvaller in het Amerikaanse team, dat maakte de Zweed zelf tegenover Eurosport bekend.

"Columbia wil zich volledig gaan richten op Mark Cavendish", aldus de Zweed tegenover de sportzender. Cavendish behaalde in de Tour van 2008 al vier etappezeges, maar stapte halverwege de etappekoers af. Dit jaar moet hij de groene trui naar Parijs brengen.


Selectie Team Columbia-High Road
Mark Cavendish, Michael Rogers, Kim Kirchen, Maxime Monfort, Bernhard Eisel, Marcus Burghardt, Mark Renshaw, Tony Martin en George Hincapie

'Cosmetica tast vruchtbaarheid mannen aan'

Het gebruik van cosmetica kan de vruchtbaarheid van mannen aantasten. Uit de voorlopige resultaten van onderzoek door UMC Radboud in Nijmegen onder honderden mannen blijkt dat mannen die twee of meer cosmeticaproducten als lotion en deodorant gebruiken, een vijf keer groter risico lopen dat hun zaad minder vruchtbaar wordt. Een woordvoerster van het UMC heeft vandaag een bericht daarover in de Volkskrant bevestigd.

Volgens de onderzoekster, Nel Roeleveld, is het voor het eerst dat dergelijke uitkomsten over cosmetica worden gevonden. "De uitkomsten zijn met een onzekerheidsmarge omgeven", tekent ze daarbij aan.

Den Haag in teken van vijfde Veteranendag

Militaire voertuigen, witte anjers, muziekkorpsen, militairen en vooral veel veteranen. Den Haag staat vandaag in het teken van de Nederlandse Veteranendag. Het is de vijfde keer dat het evenement plaats heeft.

De dag is in het leven geroepen om stil te staan bij alle Nederlandse veteranen die zich hebben ingezet tijdens een oorlog of (vredes)missie. Het gaat om de waardering en de erkenning van jonge en oude veteranen, man of vrouw.

De dag begint met een bijeenkomst in de Ridderzaal waar ook prins Willem-Alexander bij aanwezig is. Onder andere premier Jan Peter Balkenende voert daar het woord. Na de plechtigheid krijgen ongeveer zestig militairen op het Binnenhof de herinneringsmedaille voor vredesoperaties uitgereikt. Daarna volgt het defilé van duizenden veteranen en militairen door de Haagse binnenstad.

Op het Malieveld heeft een publieksmanifestatie plaats met veel kraampjes, optredens en tentoonstellingen. Het Comité Nederlandse Veteranendag verwacht meer dan 50.000 mensen.

DVD: De Afdeling

Wat heb je nodig om een Nederlandse versie van de succesvolle Britse serie 'The Office' te kunnen maken? We nemen zeven oer-Hollandse acteurs, een saai kantoorpand wat het kantoor van de provincie voor moet stellen en wat droge humor. De KRO kwam in 2004 met deze Nederlandse versie onder de naam De Afdeling. Het eerste seizoen van deze serie is nu uitgekomen op dvd.I s het de moeite waard om naar te kijken?


Silence-Lotto heeft selectie compleet

Ploegleider Hendrik Redant van Silence-Lotto heeft de volledige selectie voor de Tour de France bekend gemaakt. Eerder liet de Belgische equipe al weten dat onder andere Cadel Evans en Thomas Dekker zeker zijn van deelname.

Van het eerder bekend gemaakte lijstje van vijf is Charles Wegelius afgevallen. Hij moet nu, net als Roy Sentjens, genoegen nemen met een plaats op de reservelijst. Sebastian Lang gaat wel mee naar Frankrijk. De Duitser kwam eerder hard ten val in de Dauphiné Libéré, maar is op tijd hersteld om in Monaco te starten.


Selectie Silence-Lotto
Cadel Evans, Greg Van Avermaet, Jurgen Van den Broeck, Thomas Dekker, Mickaël Delage, Sebastian Lang, Matthew Lloyd, Staf Scheirlinckx en Johan Vansummeren

Aliens RPG zal het daglicht nooit aanschouwen

De geruchten gingen al sinds februari, maar vandaag heeft ontwikkelaar Obsidian dan eindelijk bevestigd wat we al langer vreesden: de Aliens RPG die het bedrijf sinds geruime tijd in ontwikkeling had, is gecanceld. Er wordt niet meer aan de game gewerkt en het forum waar lange tijd de ontwikkeling te volgen was, zal over een weekje niet eens meer bestaan.

Rumors have circled around a bit regarding the fate of the Aliens role playing game that Obsidian and SEGA had been working on. Unfortunately, it is true that we are no longer working on the game, and we wanted to finally announce that officially to everyone who has been following its development. We’re going to keep this forum up for another week for archival purposes and to allow you guys to finish up any open threads, and then we will shut it down since it is no longer a product that is in development.

Treurig nieuws voor iedereen die graag wilde roleplayen in het Aliens-universum. Obsidian kondigde de game voor het eerst aan eind 2006, waarna we nooit te zien kregen waar het bedrijf nu daadwerkelijk mee bezig was. Naar alle waarschijnlijkheid zullen we dat nu ook nooit gaan zien. Voor de Aliens-fans heeft SEGA op dit moment nog twee andere titels in ontwikkeling met dit buitenaardse ras: Aliens: Colonial Marines en Aliens vs Predator. Beide games staan in de planning voor een launch in 2010.

Pedofiel met miljoenen plaatjes gepakt in Mexico

Een Canadese pedofiel is door de Mexicaanse politie opgepakt omdat hij een grote verzameling kinderporno in zijn bezit had. De collectie van de man bestond uit vier miljoen foto's en video's, aldus de aanklager in Mexico-stad.

De Canadees werd 'op heterdaad' betrapt in zijn woning in Tijuana, waar meer dan tien harde schijven met kinderporno werden gevonden. Volgens de aanklager voorzag de man een groot netwerk van pedofielen van plaatjes en video's. Deze pedofielen zouden zich niet alleen in Canada en Mexico bevinden, maar ook in de Verenigde Staten.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws en stelt een lastige vraag. Vandaag kunnen de heren Bos en Van der Laan inpakken en wegwezen:

De huizenprijzen zijn in ons land veel te hoog. Ook in de ‘Sociale Sector’ zijn huren de laatste jaren fors gestegen. “Maar dat geeft niet,” heet het, “want voor mensen die de huur niet kunnen betalen, is er de huurtoeslag.” Maar helaas wordt die huurtoeslag volgend jaar verlaagd. Met dank aan minister Van der Laan worden uitgerekend de mensen die het toch al niet breed hebben, extra  de dupe van het al decennia lang falend volkshuisvestingsbeleid in ons land. Maar ja, het kabinet zit krap bij kas…

16-jarige in een babylichaam

De 16-jarige Brooke Greenberg uit Maryland (Amerika) is geen gewone tiener. Het meisje weegt slechts zeven kilo en is 76 centimeter groot. Het meisje zit gevangen in het lichaam van een kleuter.

De 'tienerkleuter' kan niet praten, maar wel emoties uitdrukken. Ook heeft ze haar melktanden nog, maar haar botten zijn zo sterk als die van een 10-jarige. Haar haren en nagels groeien wel continu. Wetenschappers hebben zoiets nooit eerder gezien en de vader van Brooke vraagt zich terecht af of het meisje het geheim tot de eeuwige jeugd is.

Volgens wetenschappers heeft Brooke een genetische mutatie ondergaan waardoor haar groei wordt afgeremd. Richard Walker van de Universiteit van South Florida vertelt aan ABC News: "Zonder op sensatie belust te zijn, kan het meisje ons antwoorden geven op de vraag waarom de mens sterfelijk is."

De artsen hopen nu dat zij via Brooke een genetische code kunnen ontdekken waardoor bepaald wordt waarom mensen ouder worden. Vervolgens willen zij dat gen gaan isoleren en hopen ze de mensheid de eeuwige jeugd te schenken. "Als we het bij het verkeerde eind hebben, kan men ons niet verwijten dat we het niet geprobeerd hebben," laat Walker weten.

Foto's van de 'tienerkleuter' zijn hier te vinden.

Met dank aan devuser_250 en Me_Master voor de submit.

Google dacht aan aanval na dood Jackson

Kort na de eerste berichten over de dood van popster Michael Jackson, dacht zoekmachine Google onder aanval te liggen. Het aantal zoekopdrachten was plotseling zo groot dat in eerste instantie gedacht werd dat het wel moest gaan om een automatisch gegenereerde aanval, aldus het bedrijf vrijdag.

Daardoor kregen veel mensen ongeveer een half uur geen zoekresultaten te zien, maar een pagina waarop stond dat hun opdracht leek op een aanval en daarom niet uitgevoerd kon worden. "De piek in zoekopdrachten rond Michael Jackson was zo groot dat Google News in eerste instantie dacht aan een automatische aanval", aldus het internetbedrijf.

De dood van Jackson leverde niet alleen bij Google veel internetverkeer op. De nieuwssite van Yahoo! werd binnen tien minuten maar liefst 800.000 keer aangeklikt. Volgens het bedrijf is dat vijf keer zoveel als het normale internetverkeer. Op Twitter ging 16 procent van de Tweets de afgelopen 24 uur over de overleden popster.

Entertainmentwebsite TMZ.com meldde de dood van Jackson donderdag het eerste. In Nederland had de nieuwssite FOK.nl de primeur. Een tot twee uur later volgden de reguliere media, zoals de LA Times en CNN, met bevestigingen. Toen waren tienduizenden mensen al op het internet op zoek naar meer informatie.

Michael Jackson (1958-2009)  (foto: ANP)

Privé-begrafenis voor actrice Farrah Fawcett

Familie en vrienden van de donderdag overleden Farrah Fawcett, zullen dinsdag op een privé-begrafenis afscheid nemen van de Amerikaanse actrice. Dat meldde de showbizzwebsite E!Online vrijdag (lokale tijd).

De uitvaartplechtigheid vindt dinsdag plaats in de Cathedral of Our Lady of the Angels, maakte het katholieke aartsbisdom van Los Angeles bekend. De begrafenis is niet toegankelijk voor pers en publiek.

Fawcett stierf donderdag op 62-jarige leeftijd in het bijzijn van haar partner Ryan O'Neal in een ziekenhuis in Los Angeles. Ze streed twee jaar lang tegen kanker. De blondine was vooral bekend door haar rol in de tv-serie Charlie's Angels uit de jaren zeventig.

Bloemen voor Farrah  (foto: ANP)

K3 neemt afscheid van Kathleen

De succesvolle Vlaamse meidengroep K3 is dit weekeinde voor het laatst in de originele bezetting te zien. Tijdens het Studio 100 Zomerfestival, dat zaterdag en zondag wordt gehouden in het Rotterdamse Ahoy, staan Karen en Kristel nog eenmaal met Kathleen op het podium.

De blonde zangeres Kathleen Aerts maakte eind maart bekend de bij kinderen populaire groep te verruilen voor een solocarrière. Karen en Kristel gaan in het nieuwe tv-programma K2 zoekt K3, dat vanaf eind augustus te zien is bij SBS6 en het Vlaamse VTM, op zoek naar een vervangster. De K's waren sinds 1999 bij elkaar en verkochten ruim vier miljoen albums.

Het Studio 100 Zomerfestival heeft voor de achtste keer plaats in Ahoy. Tijdens het familie-evenement komen alle bekende karakters van de Vlaamse productiestudio voorbij.

K3  (foto: ANP)

Noodtoestand afgekondigd in Niger

President Mamadou Tandja (71) van Niger heeft gisteren de noodtoestand afgekondigd. Hij gaat vanaf nu per decreet regeren, zo zei hij in een toespraak op de staatsradio en -televisie.

Tandja's tweede en laatste ambtstermijn loopt in december af. Hij wilde een referendum laten houden om het volk om toestemming te vragen langer aan te mogen blijven. Het constitutioneel hof in Niamey stak daar een stokje voor, op verzoek van de oppositie en de vakbonden. Vrijdag wees het hof ook een verzoek van Tandja af om de beslissing te herzien.

Volgens de president is het noodzakelijk dat hij aanblijft om "de belangen van het volk veilig te stellen" en "omdat de onafhankelijkheid van het land wordt bedreigd". Tandja zegt dat hij tijd nodig heeft om het staatsbestel zo te hervormen dat de president meer macht krijgt. Ook wil hij een aantal infrastructurele projecten afmaken. Niger hoopt de tweede uraniumexporteur ter wereld te worden zodra een nieuwe mijn klaar is die de Fransen aan het bouwen zijn.

Buitenlandse donoren hebben de autoritaire trekjes van Tandja bekritiseerd en gedreigd met sancties.

  (foto: ANP)

Jackson overgebracht naar mortuarium

Het lichaam van de donderdag overleden popster Michael Jackson is overgebracht naar het mortuarium in Los Angeles.

Met een helikopter werd het lichaam opgehaald in het ziekenhuis en naar het kantoor van de lijkschouwer gebracht. Het laatste stuk werd met de auto afgelegd, meldde CNN.

Voor het ziekenhuis waar donderdag de Amerikaanse popster Michael Jackson is overleden, rouwen duizenden fans. Journalisten uit binnen- en buitenland hebben zich voor het hospitaal verzameld om verslag uit te brengen over de dood van de popster. Ook voor de woning van Jackson hebben zich veel rouwende mensen verzameld. 


  (foto: ANP)

Boek: Håkan Nesser - De zomer van Kim Novak

Als veertienjarige kun je tegenwoordig waarschijnlijk wel wat leukers verzinnen dan de hele zomervakantie doorbrengen met een vriend en je broer in een bouwvallige hut zonder fatsoenlijke wc. Toch hadden Erik en zijn schoolvriend Edmund de tijd van hun leven zo’n 30 jaar geleden in het zomerhuisje van Eriks familie, vlakbij een Zweeds meer. In De zomer van Kim Novak zet auteur Håkan Nesser hun belevenissen uiteen. En geheel volgens Nessers stijl gebeurt er heel wat meer dan dat ze de hele zomer alleen maar op het water dobberen.


[WBD] Djokovic door

Tennisser Novak Djokovic heeft vrijdag ten koste van Mardy Fish de vierde ronde van Wimbledon bereikt. De Servische nummer vier van de wereld versloeg de Amerikaan in drie sets: 6-4, 6-4 en 6-4.

Maandag zal Djokovic het op moeten nemen tegen de Israëliër Dudi Sela die Tommy Robredo met 7-6 (8), 7-5, 2-6 en 7-5 naar huis stuurde. Ook Ivo Karlovic ging een ronde verder. Het Kroatische servicekanon sloopte de Fransman Jo-Wilfried Tsonga met 7-6 (5), 6-7 (5), 7-5 en 7-6 (5).

Brazilië staakt zoekactie toestel Air France

Brazilië heeft gisteren besloten de zoektocht naar de slachtoffers van de crash van een vliegtuig van Air France te staken. Ook zal niet langer gezocht worden naar wrakstukken van de bijna vier weken geleden neergestorte Airbus. Dat maakte het leger bekend.

Tot nog toe zijn 51 van de 228 inzittenden teruggevonden. Honderden wrakstukken zijn uit de Atlantische Oceaan gevist. De zwarte dozen, met vluchtgegevens en gesprekken uit de cockpit, zijn niet gevonden.

De oorzaak van de crash is nog altijd onbekend.

Brazilië staakt zoekactie toestel Air France  (foto: ANP)

Campagne vaccinatie tegen Mexicaanse griep

In de loop van de zomer begint de overheid met campagnes om burgers te informeren over het vaccineren tegen de Mexicaanse griep. Minister Ab Klink (Volksgezondheid) kondigde dat gisteren aan in het televisieprogramma Knevel & Van den Brink.

De bewindsman zei dat inenten "gelukkig vrijwillig" is, maar wees erop dat je wel beschermd bent tegen besmetting als je je laat vaccineren. Ook wordt het besmettingsrisico groter volgens Klink naarmate meer mensen Mexicaanse griep krijgen.

Eerder deze maand werd bekend dat Nederland 34 miljoen vaccins tegen het virus koopt, omdat dit najaar een griepgolf verwacht wordt. Het grootste deel van de vaccins zal in oktober en november geleverd kunnen worden, waarna eind dit jaar nog een kleine hoeveelheid volgt. Met de hoeveelheid vaccins kunnen alle Nederlanders tweemaal een prikje krijgen. Een prik geeft namelijk niet de garantie op volledige bescherming tegen de Mexicaanse griep.

Of iedereen meteen een prik krijgt of dat mensen die extra risico lopen voorrang krijgen, is nu nog niet te zeggen. Dat hangt af van de ontwikkeling van het griepvirus. Volgens Klink zijn er schattingen dat dit najaar ongeveer 30 procent van de bevolking de griep kan krijgen. Als veel mensen zich laten vaccineren, zou dat teruggebracht kunnen worden tot 10 procent. Momenteel zijn 118 mensen in Nederland besmet met Mexicaanse griep.

Campagne vaccinatie tegen Mexicaanse griep  (foto: ANP)

[IndyCar] Uitslag kwalificatie Richmond

Dario Franchitti zal bij SunTrust Indy Challenge van poleposition mogen vertrekken. De Schot bleef op de Richmond Raceway in de kwalificatie Scott Dixon en Helio Castroneves voor. Robert Doornbos zal als twaalfde van start mogen gaan.

Het was voor de coureurs lastig om op de korte oval op topsnelheid te komen en de eerste die daar in slaagde was Ryan Briscoe. De Australiër zetten een goede tijd neer die hem uiteindelijk de vierde startplaats overleverde. De Penske-rijder bleef niet lang op de eerste plaats staan, want Scott Dixon ging namens Ganassi Racing onder de tijd door. Hij werd snel opgevolgd door zijn teamgenoot Dario Franchitti.

Robert Doornbos kwam als een van de laatste rijders in actie. De Newman/Haas/Lanigan-coureur zei dat voor de kwalificatie zijn auto sterk aangepast was, maar dat dit in de verkeerde richting was gebeurd, omdat hij moeite had om de juiste snelheid te vinden. Dat het team wel de snelheid heeft, blijkt uit de vijfde startplaats die voor zijn teamgenoot Graham Rahal is.

Uitslag kwalificatie

Pos.CoureurTeamTijdGem. sneheid
1. D. Franchitti Ganassi Racing 1:04.5488 167.315
2. S. Dixon Ganassi Racing 1:04.8111 166.638
3. H. Castroneves Penske 1:05.0871 165.931
4. R. Briscoe Penske 1:05.1588 165.749
5. G. Rahal Newman/Haas/Lanigan 1:05.3683 165.218
6. R. Matos Luczo Dragon Racing 1:05.4830 164.928
7. E. Viso HVM Racing 1:05.6020 164.629
8. H. Mutoh Andretti-Green 1:05.6237 164.575
9. T. Scheckter Dreyer & Reinbold 1:05.6769 164.441
10. D. Patrick Andretti-Green 1:05.7746 164.197
11. M. Conway Dreyer & Reinbold 1:05.8017 164.129
12. R. Doornbos Newman/Haas/Lanigan 1:05.8252 164.071
13. D. Wheldon Panther 1:05.9166 163.843
14. E. Carpenter Vision 1:05.9243 163.824
15. J. Wilson Dale Coyne 1:06.0525 163.506
16. Mo. Andretti Andretti-Green 1:06.3473 162.780
17. T. Kanaan Andretti-Green 1:06.4068 162.634
18. R. Hunter-Reay AJ Foyt Racing 1:06.4591 162.506
19. M. Moraes KV Racing 1:07.1244 160.895
20. J. Lazier 3G Racing 1:10.5069 153.176

Met dank aan Modest71 voor de submit.

Di Montezemolo: "Stop met politiek in F1"

Ferrari-teambaas Luca di Montezemolo heeft opgeroepen om per direct een einde te maken aan het politieke gekrakeel dat de sport teistert. De Italiaan is van mening dat de fans er moe van worden.

FIA-president Max Mosley gooide olie op het vuur door te zeggen dat de teams morrelen aan het afgelopen woensdag gesloten contract en teruggaan naar een verkeerd uitgangspunt. Di Montezemolo ziet het niet op die manier en wil dat de focus zich verplaatst naar het beter maken van de sport in plaats van de ruzie.

"Ik ben blij met wat er afgesproken is en ik ben niet verbaasd om te horen dat de fans schoon genoeg hebben van die politieke spelletjes, de persberichten en de onduidelijke regels en regels die elke zes maanden veranderen," zei Di Montezemolo op de Ferrari-site.

"We hebben stabiliteit, vrede en transparantie nodig. We houden van de Formule 1 en we willen een extreme sport met extreem in de vorm van technologie en competitie. De beste rijders, teams en auto's dat is wat we willen bereiken. Daarom ben ik blij met het resultaat en ook met de goede sfeer die er was met de World Motor Sport Council van de FIA. Dus ik denk dat we met de FIA een goed akkoord bereikt hebben kijkend naar de toekomst."

"Dus stop met die politieke spelletjes, omdat wij van de Formule 1 houden. We willen er niet aan bijdragen om de charme en de unieke elementen van de F1 te laten verdwijnen. We hebben drie belangrijke dingen bereikt en dat zijn: stabiliteit, lagere kosten en dat de Formule 1 F1 blijft en niet verwordt tot een F3. Dat is belangrijk voor ons."

Kleren maken de man (of niet)

“Schat, staat deze broek wel bij dit topje?”
“En dit T-shirt? Staat dat wel mooi bij die veel te strakke broek?”
“Ja schat, het staat je allemaal vast heel mooi. Je hebt een wespentaille, je bent een model.” Ik zucht nog maar eens diep terwijl ik daar op een poef zit te wachten, terwijl mijn vriendin rond probeert te wandelen in haar slagaderafknellende jeans. Daar zit ik dan. Compleet voor schut eigenlijk. Hagelwit casual T-shirt met een vlotte spijkerbroek en Nike Air Jerusalem aan mijn voeten.
“Ik ben klaar hoor.”
“Zucht.”

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.