FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 29 juni 2009

Chirurg gooit met hart

Een opmerkelijke gebeurtenis in het Memorial Hospital in Colorado Springs. Een verpleegster beweert dat een chirurg een stuk mensenhart naar haar heeft gegooid.

Volgens de verpleegster kreeg ze een flink stuk bloederig hartweefsel naar haar been geworpen. Daar bleef het weefsel van ongeveer 10 tot 15 centimeter groot aan plakken, waarna de chirurg haar uitlachte.

Ze meldde dit voorval bij de directie van het ziekenhuis, waarop ze werd overgeplaatst naar een andere afdeling. Ze zou wel vaker het mikpunt geweest zijn van 'pesterijen', meldt het persbureau Associated Press.

Irakezen vieren aftocht leger VS uit steden

Tienduizenden Irakezen vierden vandaag feest vanwege de aftocht van het Amerikaanse leger uit de steden in het land. Majoor-generaal Abboud Qanbar, verantwoordelijk voor de Iraakse veiligheidstroepen in de hoofdstad Bagdad, zei dat alle VS-militairen vanmiddag waren vertrokken uit deze stad.

Soldaten van het leger van Irak paradeerden vandaag door de straten van Bagdad. Hun voertuigen waren versierd met vlaggen en bloemen. Ze dansten en bezongen de 'overwinning', samen met burgers die ook verheugd zijn over het vertrek van de Amerikanen.

De Verenigde Staten hebben beloofd dat alle troepen uiterlijk morgen om 24.00 uur vertrokken zullen zijn uit de Iraakse steden. De autoriteiten in Irak hebben dinsdag 30 juni uitgeroepen tot Nationale Soevereiniteitsdag.

Er zijn op het moment nog ongeveer 130.000 Amerikaanse militairen in Irak. In 2012 moeten de laatste Amerikaanse troepen Irak hebben verlaten.

 


Aftocht van het Amerikaanse leger  (foto: ANP)
 

[WBD] Roddick overtuigend voorbij Berdych

Andy Roddick is doorgedrongen tot de kwartfinales van Wimbledon. In het duel met TomᨠBerdych kwam de Amerikaan geen moment in de problemen op eigen service en verloor dan ook geen set. 7-6, 6-4 en 6-3 waren de setstanden.

Berdych had voor het duel met Roddick nog geen set verloren in het toernooi en had veel indruk gemaakt in de eerste week. Tegen Roddick kwam hij er echter geen moment aan te pas. Mede dankzij 24 aces kwam de Amerikaan soepel door zijn servicegames heen en ondanks een verloren set in al zijn voorgaande partijen liet hij Berdych geen moment in de wedstrijd komen. De Tsjech wist geen enkel breakpunt te creëren, terwijl Roddick tot een totaal van acht kwam, waarvan hij er twee wist te benutten.

De volgende opponent van Roddick is Lleyton Hewitt. De Australiër was eerder dit toernooi al verantwoordelijk voor de uitschakeling van Juan Martin Del Potro en versloeg vandaag Radek Stepanek, ondanks een 2-0 achterstand in sets. Dankzij een knappe revival wist de Australiër, gesteund door vele fanatieke fans, de laatste drie sets overtuigend te winnen. De setstanden waren 4-6, 2-6, 6-1, 6-2 en nogmaals 6-2.

Coupet verruilt Atlético voor PSG

Grégory Coupet is de nieuwe doelman van Paris Saint-Germain. De Franse keeper heeft een tweejarig contract getekend, meldt PSG op de officiële website.

Coupet speelde sinds vorig jaar zomer bij Atlético Madrid. Daar kwam de 36-jarige goalie echter niet veel aan spelen toe. Coach Javier Aguirre gaf meestal de voorkeur aan Leo Franco.

Voor zijn avontuur in Spanje stond Coupet jarenlang onder de lat bij Olympique Lyon. Met die club veroverde hij zeven keer op rij de landstitel. Uitgerekend na zijn vertrek ging de landstitel eens niet naar Lyon, maar Bordeaux.

Met Grégory Coupet in de selectie hoopt Paris Saint-Germain volgend seizoen weer aan te sluiten bij de top. De club uit Parijs eindigde afgelopen seizoen zesde en greep daardoor net naast een ticket voor de voorronde van de Europa League.

Voorzitter BNN stort 170.000 euro terug

BNN-voorzitter Patrick Lodiers moet circa 170.000 euro terugstorten op de rekening van zijn omroep. Dat heeft het bestuur van BNN besloten. Vorige maand ontstond er veel ophef omtrent Lodiers, omdat hij jaarlijks een half miljoen euro ving bij BNN.

Daarvan was 323.000 euro salaris voor zijn werk als presentator en voorzitter. Hij ontving ook nog eens 170.000 euro aan merchandising-afdrachten van het BNN tv-programma De Lama's.

Hoewel minister Plasterk vindt dat er 'onhandig is geopereerd', is de Mediawet volgens hem niet overtreden. Lodiers zou zijn 170.000 dus mogen houden, maar het bestuur van zijn eigen omroep besliste anders.


Rossi: "Record Agostini bepaalt toekomst niet"

MotoGP-coureur Valentino Rossi boekte afgelopen zaterdag op het TT-circuit van Assen zijn honderdste overwinning uit zijn profloopbaan. De Italiaan heeft het record van de legendarische Giacomo Agostini in het vizier, maar hij zegt dat zijn toekomstplannen er niet door bepaald worden.

"Het is erg lastig vergelijken," zei Rossi. "Ten eerste heeft Agostini 22 overwinningen meer en dat is heel erg veel. Daarnaast reed hij in twee klasses tegelijk, terwijl het aantal races per seizoen minder was. Dus dat zijn min of meer toch evenveel races. Ik heb hem jammer genoeg nooit zien racen en ken hem alleen maar van de videobanden. Ik denk dat het onmogelijk is om te vergelijken, maar hij heeft 22 overwinningen meer, dus hij is de grootste."

Rossi staat nog tot eind 2010 bij Yamaha onder contract en wil alleen verlengen als hij competitief is en de motivatie nog heeft. "Ik ben nu goed gemotiveerd, voel me goed en ik ben snel op de motor. Ik weet niet of ik het record van Giacomo ga pakken, want het zijn er 22 meer. Ik heb nog een contract voor 2010 bij Yamaha en volgend seizoen ga ik beslissen. Als ik nu zou moeten beslissen, dan zou ik doorgaan, want het is mogelijk om nog drie tot vier jaar te doen, maar je weet het natuurlijk nooit."

Moerenhout en Tankink langer bij Rabobank

Koos Moerenhout en Bram Tankink hebben hun contracten met de Rabobank-wielerploeg verlengd. De eerstgenoemde renner dacht er in eerste instantie nog aan om na dit seizoen te stoppen, maar ging uiteindelijk toch overstag.

Moerenhout, die dit weekend Nederlands kampioen op de weg werd, zal nog een jaar langer bij Rabobank blijven. Zondagavond ging de renner nog niet in op de vragen over zijn toekomst, maar vandaag kwam er toch snel duidelijkheid. "Het is toch prima, nog een jaar erbij, zeker als het niveau zo goed is als nu. Mijn tijdritten zijn verbeterd nadat ik daar deze winter veel op getraind heb. Nu ik de rood-wit-blauwe trui heb, ben ik extra gemotiveerd om deze te laten zien."

Ploegleider Erik Breukink was erg blij met een langer verblijf van Moerenhout. "Koos heeft door zijn manier van rijden laten zien dat hij èn van grote waarde voor de ploeg is èn zelf uitstekende uitslagen kan rijden," liet hij weten. "Vooral de ervaring speelt een grote rol, speciaal richting de jongere renners."

Ook Tankink verlengde zijn huidige overeenkomst met één jaar. "Bram heeft door tegenslag niet kunnen laten zien wat hij kan, maar we rekenen op hem voor de tweede helft van dit seizoen en voor volgend jaar."

Plasterk is gedonder bij TROS beu

Minister Plasterk (Media) dreigt de TROS met het intrekken van de erkenning als de omroep zich niet nauwkeurig aan de regels uit de Mediawet gaat houden.

Volgens de PvdA-bewindsman "lijkt de TROS het niet zo nauw te nemen met de regels" en moeten de raad van toezicht en directie van de omroep later dit jaar bij de aanvraag voor een nieuwe erkenning voor de komende vijf jaar overtuigend' aangeven de Mediawet precies na te leven. "Indien zij dit niet doet komt zij niet voor een volgende erkenning in aanmerking", schrijft Plasterk de Tweede Kamer.

De opmerkingen van Plasterk volgen op berichten onlangs in NRC Handelsblad dat het TROS-kinderprogramma Bibaboerderij deel uitmaakt van een marketingcampagne van supermarktketen C1000. Volgens een eerste onderzoek van het Commissariaat voor de Media zijn er mogelijk sponsorregels overtreden.

Bovendien is 'de indruk ontstaan' dat de TROS die regels mogelijk bewust heeft overtreden, en zelfs heeft laten vastleggen dat de supermarktketen een eventuele boete zou betalen. Volgens Plasterk was de TROS al de meest beboete omroep, voor onder meer het overtreden van sluikreclame- en sponsorregels, en is de grens nu bereikt.

Ooijer: "Ken alleen nog Simons en Afellay"

André Ooijer maakte maandag zijn rentree op het trainingsveld van PSV. De centrale verdediger keert na drie seizoenen Blackburn Rovers terug in Eindhoven.

Vanwege de WK-kwalificatiewedstrijden begin juni kregen Ooijer en zijn collega-internationals bij PSV een weekje langer vrij. De rest van de Eindhovense selectie begon een week geleden al met trainen.

"De meeste spelers waren in mei al vrij, wij hebben allemaal in juni nog gespeeld. Ik heb niet het idee dat ik in die paar weken tijd veel verloren heb," zegt Ooijer over zijn eerste training op het digitale thuis van PSV.

Heel veel veranderd is er volgens hem niet bij PSV. "Behalve de selectie dan, want ik ken in principe alleen Timmy Simons en Ibrahim Afellay van toen."

Kaya en Pryor gaan Vitesse verlaten

Onur Kaya en Anduele Pryor gaan op zoek naar een nieuwe club. Het duo heeft te horen gekregen dat ze Arnhem mogen verlaten. De eerstgenoemde speler kan naar eigen zeggen kiezen uit enkele buitenlandse clubs.

"Ik wacht al twee weken op een schriftelijke aanbieding van Sivasspor," vertelt de 23-jarige voetballer tegenover De Gelderlander. "Ik weet niet of die club nog wil, het duurt nu al even. Ik heb ook twee mogelijkheden in de hoogste klasse van België. Dus ik moet even afwachten."

De Belgische middenvelder speelde bij Vitesse 57 competitiewedstrijden in vier seizoenen. "Ik heb een andere omgeving nodig, want ik ben al acht jaar bij Vitesse," aldus Kaya. "De club heeft laten weten dat ik ergens anders mag kijken. Een andere club, een nieuw begin. Ik denk dat dat voor mij het beste is."

Net als Kaya kwam ook Pryor afgelopen seizoen weinig aan spelen toe. "Ik wil niet nog zo'n jaar als vorig seizoen. Mijn zaakwaarnemer is voor me aan de slag, en er is nog niets concreet," reageert de 24-jarige linkspoot. "Lukt het niet een nieuwe club te vinden, dan probeer ik het hier. Eerlijk gezegd heb ik niet veel hoop dat ik echt een kans krijg, aangezien ik vorig seizoen op de tribune zat, maar ik wil het zo goed mogelijk invullen."

Ferrari niet naar Le Mans

Ferrari-president Luca di Montezemolo heeft aangegeven dat Ferrari volgend jaar niet op Le Mans aan de start zal verschijnen. Toen de ruzie tussen de FOTA en de FIA op zijn hevigst was, zei het Italiaanse merk er over na te denken om de 24 uur van Le Mans als serieuze optie te overwegen.

Di Montezemolo heeft nu gezegd dat zo'n project naast het rijden in de Formule 1 te lastig is om er bij te doen. "Wil je op Le Mans racen, dan heb je vele, vele maanden nodig om een auto te ontwerpen, prepareren en testen. Ik denk dat het vandaag de dag onmogelijk is om daarnaast ook nog op het hoogste niveau in de Formule 1 mee te draaien."

[WBD] Wassen uitgeschakeld in dubbel

De laatste Nederlander is uitgeschakeld op Wimbledon. Rogier Wassen verloor met partner Igor Zelena van het koppel Bruno Soares/ Kevin Ullyett in drie sets.

Soares en Ullyett zijn als vijfde geplaatst op Wimbledon, maar hadden het niet makkelijk tegen het Nederlands/Slowaakse dubbel. In alle sets viel de beslissing pas laat, maar steeds in het voordeel van Soares en Ullyett. De setstanden waren 6-4, 7-6 en 7-6.

In het juniorentoernooi heeft Nederland nog wel enkele troeven achter de hand. Angelique Van Der Meet, Richel Hogenkamp, Lesley Kerkhove en Quirine Lemoine drongen door tot de tweede ronde bij de meisjes. Bij de jongens doen geen Nederlanders mee.

FOK!radio met makers anti-Wilders site

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Noem het woord 'Wilders', en je hebt discussie op FOK! 'Een groep jongeren' heeft het helemaal gehad met Geert Wilders. Ze zijn niet blij met 'Wilders' vergaande haatzaaierij en het aanzetten tot angst in onze maatschappij'. Daarom zijn ze gestart met de website GeenWilders.nl. Maar wie zitten er dan achter? Wat willen ze precies bereiken? En hoe zijn de ervaringen een kleine week na de lancering? Dat gaan we vragen aan een van de initiatiefnemers van de website. Op de website kun je ook anti-Wilders buttons en posters bestellen. We zijn benieuwd hoe goed dat loopt. Luisteren dus, vanavond vanaf 20:00 uur! Uiteraard kun je ook meepraten via de chat (irc) of op het FOK!forum .

Wat is jouw mening over Geert Wilders? Stem hier op de poll (rechts onder in beeld).

De columns op de FOK!frontpage zijn nu niet alleen meer op internet te lezen. De columnisten gaan namelijk vanaf vandaag ook hun kunsten laten horen in FOK!radio. FOK!ker Bazbo trapte vorige week af; vanavond is de beurt aan ArchEnemy. Dus steek de kaarsen maar vast aan en leg het tijgervelletje op z'n plek! Sj0rSz heeft weer de FOK!sport update. Daarnaast hoor je al het nieuws en modwisselingen van het FOK!forum van FA Shmoopy.

Meer FOK!radio? Meld je dan aan voor http://fokradio.hyves.nl !

Je kunt ook meepraten via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive. Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?

FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.

Winamp

Winamp / Itunes

Windows Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AAC


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

[WBD] Karlovic verslaat Verdasco

Ivo Karlovic heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van Wimbledon. De boomlange Kroaat versloeg Fernando Verdasco. De nummer zeven van de plaatsingslijst verloor in vier sets: 6-7, 7-6, 3-6 en 6-7.

Zoals gebruikelijk was de service het belangrijkste wapen van Karlovic. Aan zijn totaal van 102 aces tot nu toe dit toernooi werden er vandaag 33 toegevoegd. In de kwartfinale ontmoet Karlovic de topfavoriet Roger Federer. Hij versloeg eerder op de dag Robin Söderling.

[WBD] Safina wint onder gesloten dak

Dankzij een regenbui vandaag heeft de organisatie van Wimbledon voor het eerst gebruik kunnen maken van het gesloten dak op het Centre Court. Dit gebeurde bij de partij tussen Dinara Safina en Amelie Mauresmo. Safina, de nummer één van de wereld, won na drie sets.

Halverwege de tweede set werd de partij onderbroken. Op dat moment had Mauresmo de eerste set al gewonnen. Nadat de partij hervat kon worden trok Safina alsnog aan het langste eind. De setstanden waren 4-6, 6-3 en 6-4. In de volgende ronde ontmoet Safina Sabine Lisicki, die eerder vandaag verrassend won van Caroline Wozniacki.

Frans Bauer in Sinterklaasfilm

Frans Bauer speelt een rol in de film Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot van regisseur Martijn van Nellestijn. De volkszanger is te zien als kapitein van de boot die de Sint veilig in de Nederlandse haven moet afzetten, aldus filmdistributeur RCV vandaag.

Bijna de hele cast van de succesvolle film 'Sinterklaas en het geheim van het grote boek' keert terug in het vervolg 'Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot'. Zo zijn onder anderen Gerard Joling, Pamela Teves, Hetty Heyting, Inge Ipenburg, Frederik de Groot en Martine van Os dit najaar weer te zien in de bioscoop. Nieuwe gezichten in de film zijn onder anderen Aad van Toor (die als alter-ego Adriaan de sint te hulp schiet), Ellen Evers en Lenette van Dongen.

De opnames van Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot vinden momenteel plaats. De film draait vanaf 7 oktober in de bioscoop.

Postma krijgt kans bij AGOVV

AGOVV Apeldoorn geeft doelman Stefan Postma de kans een contract af te dwingen bij de club. De goalie gaat meetrainen met de selectie van trainer John van den Brom.

AGOVV Apeldoorn kwam in acute keepersnood toen Joost Terol tegen de zin van de club in vertrok naar De Graafschap. Postma stak de helpende hand toe, aldus Van den Brom: "Stefan zei: 'Ik kan jullie misschien helpen en jullie mij.' Zijn komst is echter afhankelijk van het budget en daar hopen we deze week meer duidelijkheid over te krijgen."

De 32-jarige goalie kwam in het verleden uit voor FC Utrecht, De Graafschap, Aston Villa, Wolverhampton Wanderers, ADO Den Haag, wederom De Graafschap en Ermis Aradippou in Cyprus. Hij kwam tot 169 competitieduels als prof. De Utrechter werd onlangs ook gelinkt aan FC Omniworld en IJsselmeervogels.

'Hertelling laat uitslag Iran onveranderd'

De uitslag van de omstreden presidentsverkiezingen in Iran blijft onveranderd. Een hertelling van een deel van de stemmen heeft tot dusverre geen andere resultaten opgeleverd dan op 12 juni. Dat meldde het Iraanse persbureau Fars vandaag. Een officiële verklaring van de autoriteiten volgt later.

Vandaag was begonnen met de hertelling van 10 procent van de stemmen. Dat gebeurde op last van de Raad De Raad van Hoeders, het hoogste juridische orgaan in Iran. In de meeste plaatsen is de uitslag van de hertelling inmiddels bekend, aldus Fars. In een geval was het resultaat zelfs iets beter voor de officieel herkozen president Mahmoud Ahmadinejad.

De belangrijkste verslagen presidentskandidaat, Mir Hossein Mousavi, ziet niets in de gedeeltelijke hertelling. Hij wil dat de verkiezingen ongeldig worden verklaard, omdat die zouden zijn ontsierd door fraude en andere onregelmatigheden.

Van den Berg wordt jeugdtrainer bij Sparta

Peter van den Berg zal komend seizoen aan de slag gaan als jeugdtrainer bij Sparta Rotterdam. Hij gaat de B1 trainen. Onlangs beëindigde hij zijn profloopbaan.

Van den Berg, die in het bezit is van het diploma TC 1, combineerde de afgelopen twee seizoenen het spelen bij FC Den Bosch al met het trainen van de B1 van de Brabanders. Bij Sparta volgt Van den Berg, die tevens als scout voor de A-selectie zal gaan werken, Arjan van der Laan op. Die gaat de A1 trainen.

De 37-jarige Rotterdammer was als speler actief voor Excelsior, Cambuur Leeuwarden, AZ, RKC Waalwijk, Feyenoord, Vitesse en FC Den Bosch. In totaal speelde hij 444 competitiewedstrijden als prof, waarin de verdediger negen keer scoorde.

Pinas van Telstar naar Omniworld

FC Omniworld heeft opnieuw een speler van Telstar aangetrokken. Touvarno Pinas volgt zijn ploeggenoten Marien Willemsen en Richard van Heulen naar Almere.

De 23-jarige Pinas speelde sinds de zomer van 2006 in Velsen. De tot verdediger omgeschoolde vleugelspits was de afgelopen twee seizoenen basisspeler en kwam in totaal tot 86 wedstrijden in de Jupiler League voor Telstar, waarin hij drie keer scoorde. De in Suriname geboren speler debuteerde in het seizoen 2005/06 als prof voor RKC Waalwijk. Hij speelde namens die club één wedstrijd in de Eredivisie. FC Omniworld heeft een transfersom betaald voor Pinas, die bij Telstar nog een contract had tot medio 2010.

[WBD] Vrees voor Mexicaanse griep ballenkinderen

De organisatie van Wimbledon heeft maandag een totaal van vier ballenjongens en ballenmeisjes weggestuurd. Dit is gedaan vanwege vrees voor de Mexicaanse griep zo schrijft De Telegraaf.

Allevier de kinderen vertoonden griepsymptomen en uit voorzorg werd besloten om ze uit te sluiten van verdere activiteiten op Wimbledon. In hun taak als ballenkinderen kwam het viertal diverse maal in aanraking met de spelers via het doorgeven van handdoeken.

Onderzoek: 85 sharia-rechtbanken in Groot-Brittannië

In Groot-Brittannië zijn 85 rechtbanken actief die werken volgens de principes van de sharia, blijkt uit een nieuw rapport. Onderzoeker Denis MacEoin ontdekte dat deze rechtbanken voor moslims opereren vanuit Engelse moskeeën. Zij berechten uitsluitend islamieten.

Vooralsnog leefden de Britten in de veronderstelling dat er slechts vijf sharia-rechtbanken actief waren in hun land. Uitspraken van deze vijf instituten zijn rechtsgeldig als alle betrokkenen het tribunaal erkennen.

Volgens MacEoin, wiens rapport is gepubliceerd door denktank Civitas, is het gevaarlijk dat binnen één land verschillende juridische maatstaven gelden voor verschillende groepen. 

Hij noemt voorbeelden van sharia-uitspraken die indruisen tegen de Britse wet, zoals een islamitische vrouw die niet met een niet-moslim mocht trouwen.

"Dit gaat niet over halal eten of het vragen van goedkeuring voor iemands huwelijk. Dit is een aantasting van de rechten en vrijheden van het individu, van ons wettensysteem en van het recht van eenieder te leven in een maatschappij die zo vrij mogelijk is van etnisch-religieus onderscheid en gemeenschappen die zichzelf boven onze wet plaatsen", aldus MacEoin.

 

Top of Flop User's Choice: Trenchcoat

De vijfde ronde in de nieuwe reeks van Top of Flop op de FOK! Weblog leverde ons ook weer een top op. Zooi's "Denken aan mij" wist dankzij vier newbies, die zich speciaal hiervoor op FOK! registreerden, een dreigende flop te voorkomen. Ach, het zij ze gegunt.

Deze week doen we opnieuw een User's Choice. We kregen weer een paar goeie tips binnen (Je kunt nog steeds insturen!) en de beste tip was van PP.

De clip is al een paar jaar oud, maar aangezien "Dutch prophet of music himself Giel Beelen" er vorige maand ook pas aandacht aan besteedde, wie zijn wij dan om daar moeilijk over te gaan doen?

De band "Trenchcoat" combineert swing en rockabilly en bestaat uit negen heren. PP vindt eigenlijk alles gaaf: De muziek is gaaf. Het clipje van "Watcha Got" is erg gaaf en PP was onlangs ook bij een optreden in Enschede en dat was een heel gaaf optreden.


Over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Heb jij een tip? Mail me dan even op fdbeer@fok.nl of zet je tip in de submit en wie weet sta jij binnenkort al hier!

Caisse d'Epargne heeft selectie klaar

Caisse d'Epargne heeft bekend gemaakt welke negen renners definitief de Tour de France rijden. De Spaanse ploeg maakte eerder al een voorselectie bekend. Xavier Zandio is geblesseerd en zal daarom niet meerijden.

José Joaquin Rojas, Arnaud Coyot, Rui Costa en Rigoberto Uran werden door de ploegleiding eerder nog in spanning gehouden, maar mogen nu dus alle vier van start gaan in Monaco. Oscar Pereiro Sio en Luis León Sánchez zijn de twee renners die voor het klassement moeten gaan rijden.


Selectie Caisse d'Epargne:

David Arroyo, José Ivan Gutierrez, Luis Pasamontes, Oscar Pereiro Sio, Luis Leon Sanchez, Jose Joaquin Rojas, Rui Costa, Arnaud Coyot en Rigoberto Uran

Oplichter Bernard Madoff krijgt 150 jaar cel

Een rechter in New York heeft vandaag de 71-jarige Bernard Madoff veroordeeld tot 150 jaar gevangenisstraf wegens de grootste zwendel ooit op Wall Street. Gejuich en geklap stegen op in de rechtszaal toen de rechter de maximumstraf oplegde.

Eerder bekende Madoff al schuld in alle aanklachten tegen hem, waaronder fraude, het witwassen van geld en meineed.

Oplichter Madoff bedroog welgestelde Amerikanen via het systeem van een piramidespel. Hij keerde jarenlang netjes rendementen uit, maar na het uitbreken van de kredietcrisis kwam de aap uit de mouw: die rendementen werden niet behaald - het geld was afkomstig van de inleg van nieuwe deelnemers.

Er zou zo’n 50 miljard dollar omgaan in Madoffs business. Ook banken als ABN Amro en Fortis werden de dupe van zijn praktijken.


Oplichter Bernard Madoff krijgt 150 jaar cel  (foto: DAG)

Di Gregorio laatste afvaller bij FdJ

Jérémy Roy mag als laatste renner van La Française des Jeux naar de Tour de France. De ploegleiding van de loterijploeg geeft de Fransman de voorkeur boven zijn landgenoot Rémy di Gregorio.

Sandy Casar is kopman in La Grande Boucle. De winnaar van etappe achttien in 2007 eindigde vorig jaar als veertiende in het algemeen klassement.


Selectie La Française des Jeux:

Sandy Casar, Jérôme Coppel, Anthony Geslin, Sébastien Joly, Yauheni Hutarovitch, Christophe Le Mével, Jérémy Roy, Benoît Vaugrenard, Jussie Veikkanen

Training Cambuur verpest door konijnen

De eerste trainingsdag van Cambuur-Leeuwarden is in het water gevallen door te lang gras en een enorme hoeveelheid aan konijnen. De beestjes vonden het nodig het trainingsveld om te ploegen, waardoor het team de training moest voortzetten in het stadion.

Ook in het stadion was het echter in eerste instantie niet mogelijk om te trainen, aangezien het gras te lang was om op te kunnen voetballen. "Toen moest eerst snel het gras gemaaid worden”, zo zei de directeur van Cambuur, Alex Pama. De konijnen inzetten in het stadion om het gras te kortwieken was wellicht een optie geweest, maar  er werd toch gekozen voor de elektrische grasmaaier.

Volgens Pama is er op het trainingsveld sprake van een konijnenplaag. "De konijnen hebben allemaal jongen. Daarna hebben ze gaten gegraven in het veld”. Over een week verwacht hij dat de konijnen het veld, vrijwillig dan wel gedwongen, hebben verlaten.

Bossche mishandelaar opgepakt

De man uit Den Bosch (31) die afgelopen vrijdag in zijn woning is aangehouden voor mishandeling, wordt ook verdacht van andere mishandelingen in de periode 2 juni tot en met 11 juni van dit jaar. De man werd voor het weekend aangehouden wegens de mishandeling van een 57-jarige man. De andere incidenten waarvan de man wordt verdacht, vonden plaats op 2, 4 en 11 juni.

Bij het eerstgenoemde incident werd een vrouw (61) uit Rosmalen op een schoolplein door een onbekende man in haar buik geschopt. Er was geen aanleiding voor de trap en de vrouw raakte door de aanval gewond en erg overstuur.

Het tweede incident vond twee dagen later, op 4 juni, plaats toen een 72-jarige vrouw uit Rosmalen op de Kooikersweg in Den Bosch van haar fiets werd geduwd. De vrouw kreeg van de onbekende man ook een kopstoot en kwam door de aanval lelijk ten val.

Een week later, op 11 juni, werden twee incidenten gemeld. Ook hier wordt de 31-jarige Bosschenaar van verdacht. Die dag werd een 49-jarige vrouw uit Den Bosch van haar fiets geduwd en vervolgens door een onbekende man geschopt. Enige tijd daarvoor werd op de Simon Stevinweg een 57-jarige man ook bijna van zijn fiets geduwd.

In alle gevallen konden de slachtoffers en getuigen een goed signalement van de verdachte geven. Hieruit bleek dat het vermoedelijk om dezelfde man gaat. De politie heeft de man vrijdag in zijn woning aangehouden na overleg met justitie. De man heeft de mishandelingen voor het grootste deel tijdens het verhoor bekend en wordt overmorgen voor de Rechter Commissaris geleid.

Geen mariniers aan boord kwetsbare schepen

Trage Nederlandse schepen in de Somalische wateren krijgen definitief geen bewapende mariniers aan boord. De Tweede Kamer liet zich vandaag tijdens een debat overtuigen door minister Eimert van Middelkoop (Defensie), die dit weigert.

De minister wil geen bewapende teams aan boord, omdat dit in zijn ogen niet verantwoord is. "Er zijn veel en zware bedenkingen", zei hij. Wel is de bewindsman bereid in uitzonderlijke gevallen aan de commandant van de EU-missie te vragen om het Nederlandse fregat aan de missie te onttrekken om het kwetsbare schip dan individueel te begeleiden. Het gaat volgens Van Middelkoop om slechts zes tot acht schepen per jaar.

Aanvankelijk toonden CDA, ChristenUnie, VVD, PVV en de SGP zich voorstander van de inzet van teams van mariniers op deze kwetsbare schepen. PvdA, SP, GroenLinks en D66 waren het eens met de minister.

Columnist Driek Oplopers spreekt schande van de opstelling van de minister.

 


Geen mariniers aan boord om kapingen te voorkomen  (foto: ANP)

Lampre wijzigt Tourselectie

Marco Marzano, Massimiliano Mori en Mirko Lorenzetto zullen aanstaande zaterdag toch niet van start gaan aan de Tour de France. De ploegleiding van Lampre heeft besloten het drietal alsnog thuis te laten.

De Italianen hebben niet bekend gemaakt wat de reden is voor dit besluit. Marcin Sapa, Mauro Santambrogio en David Loosli nemen de plaats in van hun ploeggenoten.


Nieuwe selectie Lampre:

Allesandro Ballan, Marzio Bruseghin, Marco Bandiera, Angelo Furlan, David Loosli, Daniele Righi, Mauro Santambrogio, Marcin Sapa en Simon ¦pilak

Miswijn kost priester rijbewijs

Een priester uit het Italiaanse Bologna is zijn rijbewijs kwijtgeraakt, nadat hij gepakt werd met te veel alcohol op achter het stuur. De 41-jarige man bleek een promilage van 0,8 te hebben, terwijl 0,5 promille is toegestaan.

De priester had die dag al vier missen opgedragen en had dus vier bekers wijn moeten drinken. Aangezien dit volgens hem niet het gevolg is van 'vrijwillige alcoholconsumptie' probeert hij nu de beslissing van de politie aan te vechten.

Het had de Draadstaal-priester ook kunnen overkomen...

Hennepkwekerij in voormalige Cannabisapotheek

In Groningen heeft de politie een hennepkwekerij opgerold, die was gevestigd in het pand waar eerder de Cannabisapotheek zat. De apparatuur en ongeveer 500 planten die werden aangetroffen zijn vernietigd.

In de Cannabisapotheek, die inmiddels ergens anders is gevestigd, wordt medicinale wiet verkocht aan patiënten. De oude locatie, waar de wietkwekerij na een tip werd gevonden, was het eerste Nederlandse verkooppunt van mediwiet.

Met dank aan Vries007 voor de submit.

Zomervakantie leidt tot drukte op de weg

Dit weekend begint voor veel Nederlanders de zomervakantie. De basisscholen in de regio noord sluiten als eerste hun deuren. Volgens de ANWB vertrekken dan ongeveer 400.000 vakantiegangers naar het buitenland. De auto is daarbij veruit het populairste vervoermiddel.

De vrijdagavondspits zal vrijdag niet veel drukker zal zijn dan normaal; wel wordt het eerder druk. Tussen twaalf en een veroorzaakt de combinatie van vakantie- en woon-werkverkeer al files op de belangrijke noord-zuid- en west-oostroutes. De grootste drukte zal vrijdag rond zeven uur voorbij zijn, voorspelt de ANWB maandag.

[WBD] Serena Williams eenvoudig voorbij Hantuchova

Nadat eerder vandaag haar zus Venus zich al plaatste voor de kwartfinale, is ook Serena Williams erin geslaagd om tot dit stadium te komen. De Amerikaanse won overtuigend won Daniele Hantuchova met 6-3 en 6-1.

In de volgende ronde ontmoet Williams Victoria Azarenka uit Wit-Rusland. Het jonge talent won in drie sets van Nadia Petrova. In de laatste set wist ze een break achterstand op 2-3 om te buigen naar een 6-3 overwinning.

Sony wil iPhone-killer

Het is de vraag die iedere telefoonmaker momenteel bezighoudt. Hoe stoot ik Apple's iPhone van zijn troon? Bij Sony denken ze nu de oplossing te hebben gevonden. Samen met telefoonbouwer Sony Ericsson wil Sony een nieuwe versie van de populaire Playstation Portable (PSP) maken waarmee je ook kunt bellen.

Vooralsnog is het idee van een telefoon/PSP nog toekomstmuziek, maar volgens persbureau Reuters zijn de plannen van Sony serieus. De nood is dan ook hoog. Want niet alleen is de Japanse firma bang om op telefoongebied achterop te raken bij Apple, ook op gamevlak dreigen de Japanners terrein te verliezen. Door de vele mogelijkheden die de nieuwe generatie iPhones biedt ziet de game-industrie de iPhone namelijk als een buitengewoon interessante markt.

In 2007 staken geruchten over een mogelijke  PSP-telefoon ook al de kop op. Toen bleef het echter bij geruchten. Voordat Sony echter een draagbare spelcomputer annex telefoon lanceert komt het bedrijf eerst nog met een nieuwe versie van de Playstation Portable. De PSP Go, die kleiner is en een opklapbaar scherm heeft, wordt in oktober gelanceerd in de VS.

[WBD] Venus Williams door na opgave Ivanovic

Venus Williams is eenvoudig doorgedrongen tot de kwartfinale van Wimbledon. De eerste set tegen Ana Ivanovic werd overtuigend gewonnen, waarna de Servische begin tweede set moest opgeven met een blessure.

Williams maakte veel indruk in de eerste set die snel voorbij was. Aan het einde van deze set raakte Ivanovic geblesseerd aan haar bovenbeen en ondanks een behandeling en winst in de eerste game van de tweede set kon de Servische niet verder spelen. Williams treft in de volgende ronde de Poolse Agnieszka Radwanska, die vandaag de Amerikaanse qualifier Melanie Oudin versloeg.

Vrouw doneert 112 liter bloed

De 90-jarige Margaret Delfino is duidelijk niet bang voor naalden. Afgelopen donderdag doneerde de grootmoeder haar 112e liter bloed aan de bloedbank, meldt Bakersfield.com. Dat zijn maar liefst 200 Britse Pints (biertjes). Ze vindt het doneren van bloed zo belangrijk dat ze ook haar familieleden ertoe dwingt.

De vrouw uit het Britse Bakerfield doneert al heel haar leven bloed aan de Houchin Blood Bank. Ze doneerde ongeveer 20 keer het totale aantal liters bloed in een menselijk lichaam om anderen te helpen. Ze spoort eveneens haar familie aan om bloed te doneren om zo een gift te geven aan de gemeenschap. "Als je niet regelmatig doneert, dan roept ze je", aldus Delfino’s nichtje.

"Het kan het verschil tussen leven en dood betekenen voor sommige mensen", aldus Delfino. Ze roept op tot meer donaties, omdat er nog veel meer donoren nodig zijn. Een aantal jaar geleden kon de vrouw vijf jaar lang geen bloed doneren omdat ze aan kanker leed. Volgens het hoofd van de bloedbank Greg Gallion, was de hoogbejaarde meer van slag doordat ze niet meer mocht doneren dan vanwege haar kanker. De vrouw ziet het als haar plicht om op deze manier iets terug te geven aan de gemeenschap.

[WBD] Federer zonder setverlies voorbij Söderling

Roger Federer ligt nog altijd op koers voor een nieuwe Wimbledon-titel. In een replay van de Roland Garros finale tegen Robin Söderling verloor de Zwitser geen set: 6-4, 7-6 en 7-6.

Hoewel de Zweed opnieuw geen set wist te pakken tegen Federer was het verschil tussen beide spelers kleiner dan de 3-0 uitslag zou doen vermoeden. Over drie sets won Federer in totaal slechts zes punten meer dan zijn Zweedse opponent, die het op de beslissende punten liet afweten. In de kwartfinale op woensdag treft Federer de winnaar van het duel tussen Fernando Verdasco (7) en Ivo Karlovic (22).

Geen dubbele progressie meer in Mass Effect 2

In de eerste Mass Effect was het mogelijk om opnieuw met een character te beginnen, terwijl deze alle abilities, wapens en voordelen kon behouden. Dit zal in Mass Effect 2 niet meer kunnen. De reden hiervoor is o.a. dat ze door deze dubbele progressie problemen zouden krijgen in Mass Effect 3. Het zou niet technisch gezien niet mogelijk zijn om je character in Mass Effect 3 te gebruiken, als deze dubbele progressie had gezien in het tweede deel.


Hiphop-site dekmantel voor kinderporno-netwerk

De Zwitserse politie is een gigantisch internationaal kinderporno-netwerk op het spoor gekomen. Een tip van Interpol leidde de rechercheurs naar een op het oog normale site over hiphopmuziek. Met speciale codes was het voor pedofielen echter mogelijk door te dringen tot een internationaal netwerk met duizenden pornografische afbeeldingen van kinderen.

De site liep via een Zwitserse server, maar volgens een woordvoerder van de politie zijn er zo’n 2.000 pedofielen uit 78 landen betrokken bij het delen van het materiaal.

Volgens de SonntagsZeitung zijn inmiddels 32 Zwitserse mannen in staat van verdenking gesteld. De eigenaar van de hiphopsite zegt niet geweten te hebben dat zijn webstek werd gebruikt als dekmantel voor kinderporno.

Duinhel

Doorgaans kom ik niet graag op plekken waar heel veel kinderen aan het rondhuppelen zijn. Dit keer ontkwam ik er echter niet aan, want ik moest mee met de familie naar Duinrel. De avond ervoor had ik een feestje, dus ik zou in de loop van de ochtend de trein wel pakken.  Mijn katerochtend begon al redelijk kut, omdat het tevens de ‘Dag van de veteranen’ was in Den Haag. Het was zelfs zo druk op het perron dat ik een trein aan me voorbij moest laten gaan.

Concert + interview: Staind in de Melkweg

Het is een zwoele woensdagavond in Amsterdam. Voor de ingang van de Melkweg staan twee lange rijen, van elk tientallen meters lang. Vanavond treden zowel Neerlands trots Krezip als de Amerikaanse band Staind op in de oude melkfabriek. Het contrast van de avond is buiten al goed te merken. Waar in de ene rij veel meisjes met vrolijk gekleurde topjes en shirtjes staan, vindt je in de andere rij ruige rockers met veel zwarte kleding. Als eenmaal de deuren van het gebouw openzwaaien is het tijd om naar binnen te gaan. Al schuifelend naar de balie gaan de opmerkingen van de ene rij naar de andere en weer terug. "Emo's met tatoeages" en "overvrolijke huppelkutjes" wordt onderling tegen elkaar gesmoesd, maar bij het samenkomen van de rijen is iedereen ineens poeslief tegen elkaar.

Marokkaans parlementslid veroordeeld zonder straf

De politierechter in Utrecht heeft vandaag een 68-jarig parlementslid uit Marokko veroordeeld wegens uitkeringsfraude. De rechter besloot echter om geen straf meer op te leggen vanwege de lange duur van de vervolging, omdat de verdachte geschaad is door alle publiciteit en omdat de man het hele fraudebedrag terugbetaalt.

De verdachte ontving elf jaar lang bijstand van de gemeente Utrecht. Hij was echter eigenaar van een onverdeelde boedel in Marokko. Bovendien was hij daar gemeenteraadslid. De officier van justitie vroeg vrijspraak omdat de man deze informatie niet opzettelijk zou hebben achtergehouden.

De politierechter kwam toch tot een veroordeling omdat ook het onopzettelijk achterhouden van informatie een strafbaar feit is. De rechter woog ook mee dat van iemand die in Marokko een publieke functie kan uitoefenen, verwacht mag worden dat hij in Nederland onderzoekt of hij zijn papieren juist heeft ingevuld. Een straf vond de rechter niet meer op zijn plaats.

Quick Step maakt Tourploeg bekend

De Quick Step-ploeg heeft haar selectie voor de komende Tour de France bekend gemaakt. Veel zal afhangen van morgen als bekend wordt gemaakt of Tom Boonen mee mag doen aan de Ronde van Frankrijk of toch uitgesloten wordt.

De selectie: Carlos Barredo (Spa), Sylvain Chavanel (Fra), Steven de Jongh (Ned), Stijn Devolder (Bel), Jérôme Pineau (Fra), Sébastien Rosseler (Bel), Matteo Tosatto (Ita), Jurgen Van De Walle (Bel)

Mocht Tom Boonen niet deel mogen nemen aan de Tour, dan is Allan Davis zijn vervanger.

Fietser (53) door trein geschept in Almelo

Een 53-jarige man uit Almelo is vannacht doodgereden door een trein. De man fietste rond 1.30 uur zonder verlichting op de Aalderinkssingel in Almelo over een kapotte spoorwegovergang en zag de naderende trein over het hoofd.

Waarschijnlijk zag de man de trein niet, vanwege de kapotte spoorboom. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

De politie is een onderzoek gestart en zoekt mensen die weten wie er verantwoordelijk is voor de vernielde spoorboom.

Quantic Dream stoeit met Trophies

De game Heavy Rain is al een tijdje in productie en zoals het een PS3-game betaamt zal de game ook Trophies kennen. Co-president Guillaume de Fondaumiere van Quantic Dream heeft toegegeven dat de Trophies een uitdaging vormen voor Quantic Dream.

Heavy Rain zal namelijk geen goede of foute keuzes kennen. Hierdoor is het moeilijk om Trophies te implementeren zoals je dat bij een willekeurige andere game zou doen. Hij ziet de Trophies niet als een beloning, aangezien de emotionele ervaring de beloning is.

"We haven’t figured out, as of yet, how the trophy system is going to work. It’s not necessarily a game that is conceptually in line with what trophies should do.

Again, it’s not about succeeding or failing. It’s not about doing the right thing or doing the wrong thing. It’s about the journey. The journey is the most important thing. So, to a certain degree, I would say we’re not rewarding the players in a conventional way. The reward is the emotional experience, is how good the story is from the player’s perspective.

I guess it should be the other way around. It should be gamers giving us trophies rather than us giving players trophies!

Don't worry, though. Quantic Dream isn't about to turn the whole trophy system on its head. "But we’ll of course support trophies and we’re trying to find the right way to integrate trophies into the game."

Ex-topman Fortis kampioen 'beloningsschandalen'

Jean-Paul Votron is verdwenen als topman van Fortis, maar heeft zich gehandhaafd als de nummer 1 in de top 10 van beloningsschandalen, zoals de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) die jaarlijks vaststelt.

Votron voert dit jaar de negatieve hitparade aan, omdat de aandeelhouders van Fortis vrijwel hun hele investering in rook zagen opgaan, maar hij ontving volgens de VEB over 2008 toch een beloning van 4,3 miljoen euro.

Dezelfde Votron voerde ook vorig jaar de lijst aan. Over 2007 kreeg hij een bonus van 2,5 miljoen, terwijl de aandeelhouders 15 miljard aan beurswaarde zagen verdwijnen. Dit jaar is hij niet de enige van Fortis die de top 10 aanvoert. Zijn tijdelijke opvolger Herman Verwilst moest het doen met 3,7 miljoen euro en voormalig financieel directeur Gilbert Mittler ontving een ontslagvergoeding van 4,2 miljoen euro, negen keer zijn basissalaris.

'Matthijs van Nieuwkerk beste tv-interviewer'

VARA-presentator Matthijs van Nieuwkerk heeft de Sonja Barend Award gewonnen. Hij mag zich hiermee de beste tv-interviewer noemen van dit moment.

Als reactie in de VARA-gids beschouwt hij de award als een aanmoedigingsprijs en heeft hij weer zin in het nieuwe seizoen. "Ik kan nauwelijks uitleggen wat ik doe. Niet omdat het zo bijzonder is hoor, ik wil vooral zeggen: ik doe maar wat. De Volkskrant schreef een keer een erg aardig stukje waarin de schrijver mij met een improviserende jazzmusicus vergeleek. Zo voel ik het ook wel", aldus de presentator van De Wereld Draait Door.

Ruim veertig mediajournalisten hebben hun stem uitgebracht, waaronder Jack van Gelder, Rutger Castricum en Rick Nieman. Verder werd het interview van Ischa Meijer met Annie M.G. Schmidt uit 1992 verkozen tot beste tv-interview aller tijden. De Sonja Barend Award wordt een nieuw jaarlijks initiatief van de gids.

Nieuwe flat valt om in Sjanghai

Zondagavond is in Sjanghai een flat met 13 verdiepingen net na de oplevering omgevallen. Een bouwvakker kwam hierbij om het leven.

In de grote steden van China schieten de flats als paddenstoelen uit de grond om het land te moderniseren. Dat daarbij in alle haast de veiligheidsvoorschriften worden overgeslagen, daar is deze omgevallen flat een duidelijk voorbeeld van. Gelukkig viel het stenen gevaarte in de volgebouwde omgeving net voor een ander flatgebouw in de modder op zijn kant.

Midway deels verkocht aan Warner Bros.

Warner Bros. heeft het winnende (en enige) bod op het failliete Midway uitgebracht. Voor 33 miljoen Amerikaanse dollars heeft het bedrijf ineens twee gamestudios (één in Chicago en één in Seatlle) en een batterij IPs erbij. IPs die onder het bod vielen waren onder meer Mortal Kombat, Spy Hunter, Joust en Wheelman. Voordat WB kan beginnen met het uitpoepen van games, moeten eerst enkele administratieve zaken worden afgehandeld.


Na The Joker ook Sub-Zero naar Warner Bros.

Zo heeft producer Larry Kasanoff een zaak aangespannen om zo te zorgen dat de film- en TV-rechten van Mortal Kombat in zijn bezit blijven. Tigon Studios heeft nog een zaak lopen tegen Midway, aangezien het productiebedrijf het salaris voor Vin Diesel ($200.000 ) nog zou moeten ontvangen.
Voor twee andere studio's breken nu spannende tijden aan. De afdelingen van Midway in Newcastle en San Diego zijn immers niet verkocht. In Newcastle heeft men net Wheelman geproduceerd en in San Diego was men druk doende een TNA-game te ontwikkelen. Wat er met deze studio's gaat gebeuren is vooralsnog onduidelijk. Wellicht worden ze nog verkocht aan een andere koper.

Varkensvlees weer op gevangenismenu

Het Ministerie van Justitie heeft bekendgemaakt dat er voortaan weer varkensvlees op het menu staat in gevangenis De Geerhorst in Sittard. Het varkenslapje is terug van weggeweest, nadat een gedetineerde geklaagd had dat er alleen nog halal vlees op het menu stond.

Volgens het ministerie is het niet wenselijk dat er enkel halal voedsel op het menu staat. Volgens een woordvoerder is het uitgangspunt dat het menu van gevangenen niet beperkt dient te worden door religieuze overwegingen. Wel kan er rekening gehouden worden met bepaalde wensen.

Justitie onderzoekt nu of deze kwestie bij meer gevangenissen speelt. De PVV wil morgen in het wekelijkse vragenuur om opheldering vragen aan het kabinet.

Met dank aan Ron.Burgundy voor de submit.

Koeman zet trio uit AZ-selectie

Kemy Agustien, Boy Waterman en Milano Koenders zullen niet meer terugkeren in de A-selectie van landskampioen AZ. Trainer Ronald Koeman heeft het drietal laten weten dat er komend seizoen voor hen geen plaats meer is in Alkmaar.

"Ze krijgen drie dagen de tijd om een andere club te vinden," aldus Koeman tegenover het Noord-Hollands Dagblad. Het is nog niet duidelijk wat er gebeurt als dit niet lukt. "De club moet dan een oplossing zoeken. Maar de spelers komen in elk geval niet meer terug bij de selectie."

AZ trainde maandag met 25 spelers, waarvan drie keepers. "Dit is de definitieve groep waarmee ik wil werken. Tenminste, zolang er niemand vertrekt natuurlijk. Want je weet niet wat er gebeurt," zei Koeman hierover.

Agustien, Waterman en Koenders werden het voorbije seizoen verhuurd aan respectievelijk Birmingham City, ADO Den Haag en NEC. Het drietal gokte onlangs nog op een hernieuwde kans in Alkmaar, maar die komt er dus niet.

[Actie][userreview] FOK!kers beyond the crisis!

boek
We zijn op zoek naar een aantal FOK!kers die voor ons een review willen schrijven over het boek Beyond the crisis'. Een boek dat naast de wetenschap ook astrologie belicht als hulpmiddel om de huidige financiele crisis in perspectief te zien.

Het boek 'Beyond the Crisis' van de trendwatcher Adjiedj Bakas plaatst de huidige economische crisis in perspectief. Hoe is deze crisis ontstaan? Welke vergelijkingen met de jaren Dertig en Tachtig van de vorige eeuw zijn terecht en welke zijn onzinnig? Welke toekomstscenario's zijn er? Hoelang duurt het en wat kunnen we nog verwachten? Wat voorspelden leidende astrologen jaren geleden al over deze crisis en wat voorspelden leidende economen? En wat voorspellen ze nu?

Ben je astroloog of is het gewoon een hobby? Of ben je juist een doorgewinterde sceptic die toch met een open vizier het boek wil beoordelen? Je kunt je in Dit! topic aanmelden tot maandag 6 juli 20:00 Daarna mogen jullie zelf stemmen op de reviewers van jullie keuze.

Koop Retro Game Challenge en krijg een gratis knoop!

De beste manier om zeker te zijn dat een game een vervolg krijgt, is zorgen dat het eerste deel een succes wordt. Gamer Benjamin wil dat Retro Game Challenge 2 ook naar het Westen komt en heeft daarom eigenhandig een promo-actie op touw gezet. Iedereen die Retro Game Challenge 1 koopt en het bonnetje naar hem toe stuurt krijgt een gratis Ninja Robot Haggle Man-knoop gratis toegestuurd.

Overigens is Retro Game Challenge 1 in Europa nog helemaal niet verkrijgbaar. Mocht je interesse hebben in de game importeer deze dan en wie weet zorg je er dan wel voor dat het spel naar Europa komt en deel 2 ook naar het Westen komt én krijg je nog een gratis knoop op de koop toe! Je kunt je knoop hier bestellen.



Retro Game Challenge is een game die gebaseerd is op de Japanse GAME CENTER CX TV-serie. Het spel gaat terug naar de roots van het gamen en bevat een verhaallijn waarin de speler allerlei korte opdrachten in retro-games moet uitvoeren. Aanwezig zijn bijvoorbeeld het schiet-, race-, actie en role-playing-genre. Het in-game magazine bevat cheat codes en nep berichten laten de jaren '80 herleven. Het spel is voor de Nintendo DS verschenen in Japan en de Verenigde Staten.

Zuid-Afrikaanse slaapt met cheeta's, leeuwen en tijgers

De wilde-dierenverzorger Riana Van Nieuwenhuizen deelt haar woning met vier cheeta’s, vijf leeuwen en twee tijgers. Ook haar twee hondjes begeven zich onder de roofdieren zonder dat ze worden opgegeten.

De 46-jarige Zuid-Afrikaanse verliet haar baan als juridisch medewerker om met de met uitsterven bedreigde wilde katten te gaan werken. In 2006 kocht zij haar eerste Cheeta, Fiela. "Ik hou van ze maar het is veel werk", aldus Riana. Haar droom kwam uit toen ze de goede-doelenorganisatie Fiela Funds Cheetah Breeding Project oprichtte om de overlevingskansen van cheeta’s en hun leefomgeving te vergroten.

De dierenliefhebster zit elke dag met de wilde dieren aan tafel, in de keuken en in bed. Op haar landgoed kunnen bezoekers vrij rondlopen en de wilde katten ontmoeten. Eveneens kan er getroeteld worden met de gevaarlijke roofdieren en kun je er vrolijk mee op de foto.

Ook AG2R heeft selectie rond

AG2R heeft de laatste vier namen van renners bekend gemaakt die namens de Franse ploeg de Tour de France rijden. Vladimir Efimkin, die al zeker was van deelname, is kopman in La Grande Boucle. De Rus rijdt voor een plek in de toptien van het eindklassement.

Stéphane Goubert en Cyril Dessel, die vorig jaar respectievelijk op de 21e en 28e plaats eindigden in Parijs, zijn de belangrijkste helpers van Efimkin. Verder gaat de ploeg in Monaco van start met drie Tourdebutanten.


Selectie AG2R:

José Luis Arrieta, Cyril Dessel, Hubert Dupont, Stéphane Goubert, Lloyd Mondory, Christophe Riblon, Nicolas Roche, Rinaldo Nocentini en Vladimir Efimkin

Cruijff haalt wederom uit naar Ajax

In een interview met Sportweek haalt Johan Cruijff weer eens uit richting de clubleiding van Ajax. De oud-speler geeft aan dat hij zelf nooit moeilijkheden heeft gehad met Marco van Basten toen hij ruim een jaar geleden naar Amsterdam kwam om de club door te lichten.

"Met Marco had ik geen enkel probleem," aldus Nummer Veertien, die de schuld bij Ajax legt. "Hij wilde iets anders. Dacht dat het probleem oplosbaar was. Ik zag al dat het niet ging. Ze hebben Marco bewust op zijn bek laten gaan."

"Ik loop al zo lang rond. Zag het ver van tevoren aankomen. Daar paste ik voor. Marco wilde door. Ik roep dit al vijftien jaar. Er moeten eerst mensen weg. Dan heb je een supervisor nodig met een uitvoerend persoon. Het hoeft niet moeilijk te zijn."

Levenslang voor PS2-diefstal moorden

Jonquel Brooks is veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor het neerschieten van vier mannen in 2007, waarvan er één aan de verwondingen overleed. Op 7 mei dat jaar werd Brooks benaderd door de vier mannen en beschuldigd van het stelen van een PlayStation 2 console van een van hen. Brooks houdt nog steeds vol deze console niet gestolen te hebben en de politie heeft de PlayStation 2 ook nooit bij hem aangetroffen. Na een discussie trok Brooks een wapen en schoot op de mannen waarna er één overleed.

Het hooggerechtshof veroordeelde Brooks tot 25 jaar voor de moord, 25 jaar voor het gebruik van een pistool en in totaal 59 jaar en 4 maanden voor de poging tot moord op de andere drie betrokken mannen.



Wijze les van vandaag: pik nooit een PS2!

Mobiele telefoon krijgt standaardoplader

Opladers voor mobiele telefoons krijgen een standaardstekker die voor ieder toestel te gebruiken is. De fabrikanten zijn het daarover eens geworden, mede onder druk van de Europese Commissie. Harmonisering van de stekker (én de aansluiting in de telefoon) maakt een eind aan de huidige situatie waar de consument wordt gedwongen bij de aankoop van een andere gsm vrijwel altijd ook een nieuwe oplader aan te schaffen.

De universele oplader is energiezuiniger dan de bestaande typen. Europees Commissaris Verheugen (industrie) verwelkomt de standaardisering die hij maandag samen met grootste gsm-producenten bekend maakte. De universele oplader komt vanaf 2010 op de markt.

Gekozen is voor de micro-usb-stekker. De fabrikanten zagen aanvankelijk niets in de introductie van één stekker en aansluiting voor opladers in mobiele telefoons. Het zou technisch ook niet mogelijk zijn. Pas na dreigementen van Verheugen dat hij desnoods met wetgeving zou komen, gingen de fabrikanten overstag.

Europa telt momenteel zeker dertig verschillende types opladers, in bijna ieder huishouden slingeren er wel een paar rond. Volgens VVD-europarlementariër Manders - die zich sinds 2008 hard maakte voor de standaardisering van de stekker - betalen de Europese burgers jaarlijks driehonderd miljoen euro voor steeds andere telefoonopladers.

De verwachting is dat deze verkoop met de introductie van het standaardmodel drastisch zal afnemen. Dat is niet alleen gunstig voor de consument maar ook goed voor het milieu. De industrie verwacht tussen de 13.6 en 21.8 miljoen ton minder CO2-uitstoot per jaar.

Vrijwel alle grote producenten van mobiele telefoons doen mee, waaronder Nokia, Sony Ericsson, Motorola, LG, Apple en RIM (BlackBerry).

Abriposter Amnesty verandert als je ernaar kijkt

Amnsesty International heeft nu een wel heel innovatieve reclamecampagne bedacht. Om aandacht te vragen voor het verborgen leed dat huiselijk geweld heet, heeft de mensenrechtenorganisatie een abriposter laten ontwerpen die verandert als je ernaar kijkt (hier groot).

Het idee is even simpel als doeltreffend. Een ingebouwde camera registreert of iemand naar de poster kijkt. Kijk je wel, dan zie je een ogenschijnlijk liefdevol echtpaar. Kijk je niet, dan blijkt de man opeens losse handjes te hebben. De boodschap: huiselijk geweld vindt plaats wanneer niemand kijkt. Overigens is de poster wel zo gemaakt, dat je nog net ziet dat het vredige tafereeltje slechts schijn is.

De campagne is vorige week bij het reclamefestival in Cannes bekroond met een Zilveren Leeuw. Er is één nadeel: wie de poster met eigen ogen wil aanschouwen, kan voorlopig alleen in Hamburg terecht.

Hoofdredacteur geplaagde AD stapt op

Jan Bonjer stapt op als hoofdredacteur bij het AD, dat schrijft de krant in een persbericht. Bij het AD moeten bijna 250 van de ongeveer 700 banen verdwijnen, zo werd vorige maand bekend. De ingreep bij het AD komt van de Belgische Persgroep onder leiding van Christian van Thillo, die de nieuwe eigenaar wordt van PCM.

Bonjer ziet na de reorganisatie voor zichzelf geen functie meer die voldoende bij hem zal passen. "Het schip gaat stevig het dok in", schrijft hij. "Nu de voorbereidingen voor de reorganisatie binnenkort in een nieuwe fase komen, wil ik dan ook direct ruimte maken." Bonjer zal tijdelijk vervangen worden door adjunct-hoofdredacteur Peter de Jonge.

Het AD heeft de afgelopen jaren veel te lijden gehad. De krant ontstond vier jaar geleden door de fusie van het Algemeen Dagblad met zeven regionale kranten van Wegener. Daardoor verdwenen bekende regionale kranten als de Haagsche Courant, het Rotterdams Dagblad en het Utrechts Nieuwsblad. Die fusie leidde al snel tot tal van problemen en leverde een groot verlies aan lezers op. Het AD is nu met een oplage van ruim 400 duizend kranten de tweede (betaalde) krant van Nederland, na De Telegraaf.

De oplossing van de malaise in krantenland is nog niet in zicht, aldus deze analyse in onze columnhoek.

Skil-Shimano heeft selectie rond

Anderhalve week geleden maakte Skil-Shimano, debutant in de Tour de France, al zes namen bekend. Vanochtend zijn ook de laatste drie namen voor de Franse wielerronde bevestigd. Koen de Kort, Thierry Hupond en Fumiyuki Beppu zullen op 4 juli aan de start verschijnen.

De Kort dankt zijn uitverkiezing aan zijn sterke optreden gedurende de Ster Elektro Tour. Beppu overtuigde de ploegleiding van de Nederlandse wielerformatie met de bolletjestrui van de Route du Sud. Deze etappekoers deed onder meer de Col du Tourmalet en de Col de Soulor aan.


Selectie Skil-Shimano:

Albert Timmer, Piet Rooijakkers, Kenny van Hummel, Jonathan Hivert, Cyril Lemoine, Simon Geschke, Koen de Kort, Thierry Hupond en Fumiyuki Beppu

Tennisbabes mogen op Centre Court spelen

De organisatie van Wimbledon deed een nogal opvallende uitspraak: wie op het Centre Court mag spelen hangt niet alleen af van het talent van een speler of speelster, maar ook van het uiterlijk. "Onze voorkeur zal altijd naar een Brit of een babe gaan als dat goede kijkcijfers geeft".

Dit viel tijdens de eerste week van het toernooi dan ook op, aangezien er op het Centre Court nogal wat dames speelden die relatief laag op de ranglijst staan. Zo speelde Svetlana Kuznetsova (nummer 5) op court 1, terwijl Dinara Safina (nummer 1) en Serena Williams (nummer 2) op court 2 moesten verschijnen. Ook de Roemeense Sorana Cirstea (nummer 28) stond vorige week nog te spelen op het Centre Court. En hoewel Maria Sharapova (nummer 60) en Maria Kirilenko (nummer 59) inmiddels al ver zijn weggezakt op de ranglijst, zijn ze er nog altijd welkom.

Bij de mannen lijkt dit overigens minder het geval te zijn, aangezien Roger Federer en thuisspeler Andy Murray elke partij op het heilige gras spelen.

Sharapova

Cambuur kampt met konijnenplaag

De eerste trainingsdag van Cambuur Leeuwarden voor het nieuwe seizoen is in het water gevallen. De ploeg van Stanley Menzo zou vandaag gaan trainen op de Hertgang, maar konijnen hebben in de afgelopen weken het veld vernield.

Trainer Menzo was niet blij dat hij de eerste training af moest gelasten, want het past niet bij een profclub om het trainingsveld niet in orde te hebben. Uitwijken naar het Cambuurstadion kon de ploeg ook al niet, want het gras was te lang en moest eerst nog gemaaid worden.

17-jarige Zeeuw bekent aanrandingen

Een zeventienjarige jongen uit Goes heeft bekend de dader te zijn van diverse aanrandingen in zijn woonplaats. De jongen werd afgelopen donderdag gearresteerd. De rechter-commissaris heeft vandaag bepaald dat hij nog twee weken in de cel blijft.

In april vorig jaar werden de eerste aangiften gedaan door vrouwen en meisjes die op en rondom het fietspad tussen 's-Heer Arendskerke en 's-Heer Hendrikskinderen door een jongen op een fiets werden belaagd. Ondanks het feit dat de politie toentertijd langs het fietspad postte, kon de dader niet worden gepakt.

Nadat er een hele tijd geen meldingen meer binnenkwamen, werden recentelijk weer aangiften gedaan. De politie postte opnieuw bij het fietspad, dit keer met meer succes. De 17-jarige werd aangehouden bij 's-Heer Hendrikskinderen.

Op grond van de verklaringen van de jongen denkt de politie dat er wellicht nog meer slachtoffers zijn. Daarom verzoekt de politie alle meisjes en vrouwen die nog geen aangifte gedaan hebben dit alsnog te doen.

[NASCAR] Uitslag Lenox Industrial Tools 301

Joey Logano heeft zijn eerste zege in de NASCAR Sprint Cup Series te pakken. De rookie bleef in de ingekorte race op de New Hampshire Motor Speedway Jeff Gordon en Kurt Busch voor. Klassementsleider Tony Stewart eindigde op plaats vijf.

Tony Stewart mocht van poleposition beginnen, maar had niet lang profijt van die plaats, want zowel Jeff Gordon als Kurt Busch schoten hem voorbij. De polesitter valt nog verder terug in het veld, terwijl Kurt Busch de leiding over weet te nemen. Op de één mijl-oval waren in de beginfase veel cautions en Jeff Gordon profiteerde daarvan, omdat hij de snelste auto bij de herstart had en zo aan de leiding kon komen. Na 46 ronden is er een gele vlag om het hele veld de kans te geven de pits op te zoeken, omdat regen in de dagen er voor het rubber op de baan heeft weggespoeld.

Ook zondag was er dreiging van regen, maar daar was in deze fase van de race nog geen sprake van. Jimmie Johnson liet zien dat zijn wagen zeer snel was, want hij haalde Gordon in voor de leiding in de race. Na zestig ronden in de race was er de eerste grote crash. Elliott Sadler, Michael Waltrip, Scott Speed en Robby Gordon raakten elkaar, waarna Waltrip de muur in ging.

Na 120 ronden zijn er de eerste pitstops onder groen, maar grote verschuivingen brengt het niet met zich mee, want Johnson blijft aan de leiding voor Jeff Gordon en Kurt Busch. Johnson verliest bij de volgende stop wel de leiding als hij zijn motor af laat slaan en zo twee plaatsen verliest. De eerste rode vlag van de dag komt na 175 ronden als Martin Truex Jr. na contact met Kyle Busch spint en daarbij Jamie McMurray, Kevin Harvick, Jeff Burton, Casey Mears, David Reutimann, Brian Vickers and David Ragan meeneemt.

Nadat de baan weer opgeruimd is, gaat het veld weer van start, maar lang duurt het niet, want Joey Logano verliest een band en zorgt zo voor de negende caution van de dag. De rookie heeft even later geluk dat Scott Speed de muur raakt, zodat hij weer in dezelfde ronde als de leiders kan komen.

Tony Stewart pakte de leiding over van Jeff Gordon en behield deze tot ronde 235 toen de leiders naar de pits moesten. Van dit groepje was Jeff Gordon het snelste weg. Verschillende rijders blijven buiten, waaronder Ryan Newman die op regen gokt. Hij heeft pech dat deze nog uitblijft, waardoor hij in ronde 263 alsnog naar binnen moet. Logano pakt daardoor de leiding over en net op het moment dat hij te horen krijgt dat hij nog maar voor enkele ronden brandstof aan boord heeft, gaat de gele vlag uit vanwege regenval.

De auto's blijven nog even op de baan rijden, maar gaan na 273 van de 301 ronden naar binnen om af te wachten of het droog zal worden. Maar omdat de regen toeneemt, wordt Logano tot racewinnaar uitgeroepen voor Jeff Gordon en Kurt Busch. Met deze overwinning wordt Logano de jongste rijder ooit die een Sprint Cup Series-overwinning heeft gepakt. Hij is 19 jaar, 1 maand en vier dagen oud, waarmee hij het record van Kyle Busch verbreekt.

"Het is een droom die uitkomt," zei Logano na de overwinning op zijn thuisbaan. "Deze is met meer geluk dan wijsheid behaald, want we hadden zeker niet de beste auto. Ik had een lekke band en nog veel meer problemen. Ik dacht dat we toen klaar waren, maar we hebben de juiste beslissing op het eind gemaakt." De dolblije coureur was zijn crewchief Greg Zipadelli erg dankbaar voor dit fraaie staaltje tactiek.

Uitslag Lenox Industrial Tools 301

Pos.GridCoureurMerkPunten/BonusRondenUitval
124Joey Logano * Toyota190/5 273
22Jeff Gordon Chevrolet175/5 273
34Kurt Busch Dodge170/5 273
414David Reutimann Toyota160/0 273
51Tony Stewart Chevrolet160/5 273
636Brad Keselowski Chevrolet150/0 273
79Kyle Busch Toyota146/0 273
826Sam Hornish Jr. Dodge142/0 273
93Jimmie Johnson Chevrolet148/10 273
1013Kasey Kahne Dodge134/0 273
1121Casey Mears Chevrolet130/0 273
1212Juan Montoya Chevrolet132/5 273
1320Dale Earnhardt Jr. Chevrolet124/0 273
1411Mark Martin Chevrolet126/5 273
157Denny Hamlin Toyota123/5 273
1635John Andretti Chevrolet115/0 273
1727Reed Sorenson Dodge117/5 273
188Greg Biffle Ford114/5 273
195Carl Edwards Ford106/0 273
2016Clint Bowyer Chevrolet103/0 273
2128Bobby Labonte Ford105/5 273
2210Matt Kenseth Ford97/0 273
2318Marcos Ambrose Toyota94/0 273
2429Michael Waltrip Toyota91/0 273
2534Robby Gordon Toyota93/5 272
2623Elliott Sadler Dodge90/5 272
2743Regan Smith Chevrolet82/0 272
2832David Stremme Dodge79/0 272
296Ryan Newman Chevrolet81/5 270
3033Paul Menard Ford73/0 267
3115Jeff Burton Chevrolet70/0 251
3230A.J. Allmendinger Dodge67/0 238
3319Jamie McMurray Ford64/0 237
3425Kevin Harvick Chevrolet61/0 231
3517Brian Vickers Toyota58/0 190Accident
3637Scott Speed * Toyota55/0 189Accident
3722Martin Truex Jr. Chevrolet52/0 174Accident
3831David Ragan Ford49/0 174Accident
3939Joe Nemechek Toyota46/0 67Transmission
4038David Gilliland Chevrolet43/0 48Electrical
4142Tony Raines Dodge40/0 30Electrical
4240Dave Blaney Toyota37/0 29Overheating
4341Patrick Carpentier Toyota34/0 14Accident
DNF = did not finish;
* = rookie;
Bonus: 5 bonuspunten voor het leiden van minimaal 1 ronde; 5 extra bonuspunten voor het leiden van de meeste ronden

Stand na 17 van de 36 races (top 12)

Pos.CoureurPuntenVerschilRacesPolesWinsTop5
1Tony Stewart2524Leader17019
2Jeff Gordon2455-6917019
3Jimmie Johnson2355-16917027
4Kurt Busch2254-27017015
5Carl Edwards2157-36717004
6Denny Hamlin2132-39217004
7Ryan Newman2127-39717105
8Kyle Busch2108-41617134
9Greg Biffle2106-41817005
10Matt Kenseth2054-47017124
11Mark Martin2052-47217334
12Juan Montoya2049-47517100

Politie Friesland krijgt gps-systeem

De politie in Friesland zal op 1 augustus beginnen met een proef met een mobiel gps-systeem. Tweehonderd agenten in die regio krijgen op dan een mobiele telefoon met gps-systeem, zodat men kan zien waar de agenten zich bevinden.

Wanneer er ergens een misdrijf plaatsvindt of als hulp met spoed gewenst is, krijgen agenten in de buurt daarvan een melding. Dit maakte de politie vandaag bekend. Het is de bedoeling dat de politie het systeem in de toekomst ook gaat gebruiken om te kunnen zien waar politiemensen met zoekacties al geweest zijn.

Billie Jean meest geliefde Jackson hit

Billie Jean is de meest geliefde hit van Michael Jackson. Dat blijkt uit de FOK!-poll op de Frontpage waar bijna 10.000 stemmen op binnenkwamen. FOK! had een shortlist gemaakt van de 23 grootste hits.

Dat deze lijst niet voldeed bleek wel uit de vele reacties. Zo werden liedjes als Dirty Diana en Earth song erg gemist tussen de opties. Maar ook al hadden wij de lijst compleet gemaakt met de meer dan 50 singles, dan was Billie Jean ook als eerste uit de poll gekomen. Met meer dan 2000 stemmen haalde het nummer namelijk 22 procent van de stemmen binnen. Het nummer Thriller was goed voor de tweede plek met bijna 13 procent van de stemmen. Ruim 10 procent van de stemmen was voor Smooth Criminal, uit de film 'Moonwalker.'

7,6 procent van de FOK!kers geeft aan dat geen enkel Jackson-nummer goed is. Leave me Alone en Remember the Time haalden de minste stemmen op. Overigens gaven ook veel deelnemers aan de poll aan dat het eigenlijk ondoenlijk is één nummer te kiezen, omdat de donderdag overleden zanger zoveel geniale nummers heeft gemaakt.

Ook meestemmen? Klik dan hier.
Je kunt ook de column over Jackson lezen.


Bbox-Bouygues Telecom presenteert selectie

Veel ploegen hebben hun selectie voor de naderende Tour de France inmiddels gepresenteerd. Bbox-Bouygues Telecom was één van de weinige ploegen, die nog een aantal namen misten, maar daar is nu verandering in gekomen.

Bij Bbox-Bouygues Telecom waren nog drie plaatsen in te vullen. Laurent Lefèvre, Alexandre Pichot en Saïd Haddou zijn de aangewezen personen om op 4 juli alsnog in Monaco aan La Grande Boucle te beginnen.

De grote afwezige binnen de ploeg van Bbox-Bouygues Telecom is toch wel Johann Tschopp. De afgelopen twee jaar was de Zwitser namelijk wel van de partij. In 2007 eindigde hij als 73e. Een jaar later werd hij 54e in het algemeen klassement.


Selectie Bbox-Bouygues Telecom:

Yukiya Arashiro, Pierrick Fedrigo, William Bonnet, Pierre Rolland, Thomas Voeckler, Yuriy Trofimov, Laurent Lefèvre, Alexandre Pichot en Saïd Haddou

Wuytens wil graag bij PSV blijven

Stijn Wuytens wil komend seizoen niet verhuurd worden. Dit liet de 19-jarige Belg na afloop van de eerste oefenwedstrijd van de Eindhovenaren weten. RKSV Driel werd met 10-0 verslagen.

De enige reden waarom Wuytens bij PSV wil blijven, is de komst van Fred Rutten. Hij is vanaf komend seizoen de nieuwe trainer van de Eindhovenaren. "Hij is een trainer die goed is voor jonge voetballers. Zelfs als ik weinig aan spelen toe kom, kan ik veel van hem leren. Daarom heb ik de beslissing genomen om in elk geval dit seizoen in Eindhoven te blijven."

Toch is het nog niet zeker of Wuytens, die zijn contract onlangs tot medio 2012 verlengde, dit seizoen een basisplaats zal krijgen. Voor zijn favoriete positie werd vorige week Orlando Engelaar binnen gehaald. "Dat zie ik niet als een probleem. Ook dat is een voetballer van wie ik kan leren."

Wuytens ziet het in elk geval als een uitdaging om ook op andere posities uit de voeten te kunnen. "In de jeugd en bij Jong PSV heb ik ook in de defensie gespeeld."

EU wil nieuwe gascrisis voorkomen

De Europese Commissie wil duidelijkheid krijgen over de gasvoorraad in Oekraïne en ook of er een onafhankelijke controle op deze voorraad mogelijk is. De Commissie houdt vandaag spoedberaad om de (betalings)problemen in kaart te brengen.

De betalingsproblemen van Oekraïe kunnen er toe leiden dat de gasvoorraad voor de komende winter niet voldoende kan worden opgebouwd. Voor veel Europese landen dreigt dan wederom een gastekort

Oekraïne moet op de zevende dag van elke maand de gasrekening aan de Russen voldoen. Gebeurt dit niet, dan is Rusland niet te beroerd om de gaskraan onmiddellijk dicht te draaien wat betreft gas dat Oekraïne zelf afneemt. Begin dit jaar blokkeerde het land daarop de doorvoer van gas naar de Europese Unie.

Op dit moment is het niet duideijk of Oekraïne genoeg geld heeft om in juli de rekening te betalen en het is ook onduidelijk of de huidige voorraad al helemaal is betaald. Momenteel bedraagt de gasvoorraad in Oekraïne ruim 19 miljard kubieke meter en dit moet voor de winter toenemen tot 32 miljard kuub, hetgeen ruim vier miljard dollar kost.

Volgens de Europese Commissie is de situatie op dit moment niet ernstig te noemen, maar men moet wel alert blijven om gastekorten te voorkomen.

[WBD] Ivanovic: "Ik ga steeds beter spelen"

Ana Ivanovic kent vooralsnog een moeizaam seizoen. De Servische tennisster is er nog niet in geslaagd om te overtuigen, maar is inmiddels doorgedrongen tot de achtste finales van Wimbledon. Hierin moet ze het opnemen tegen de Amerikaanse Venus Williams.

Ivanovic kende een matige start op het heilige gras van Londen. In de eerste ronde overleefde ze twee matchpoints in de partij tegen de Tsjechische Lucie Hradecká. Daarna leek de Servische op stoom te komen en toonde haar klasse.

"Na de eerste twee wedstrijden ging ik steeds beter spelen. Dat is precies wat je wilt voelen als je aan de tweede week van een Grand Slam-toernooi begint," liet Ivanovic weten.

Wacko Jacko, deel zoveel

Als ik in mijn glazen bolletje kijk, dan zie ik de komende periode nog heel veel berichten over Michael Jackson. Sommige zullen waar zijn en andere weer complete onzin. Kijkend naar de bron zal dit verhaal wel in de laatste categorie gaan vallen. Maar, bij Michael Jackson weet je het natuurlijk nooit.

Kwaliteitsblad de Daily Mail heeft het volgende nieuwtje omtrent MJ:

Hij wordt niet begraven of gecremeerd, maar....

Iran begint met hertelling stemmen

Iran is begonnen met het hertellen van een deel van de stemmen die zijn uitgebracht voor de omstreden presidentsverkiezingen van 12 juni. Dat heeft de staatstelevisiezender al-Alam vandaag gemeld.

De Raad van Hoeders, het hoogste juridische orgaan in Iran, had aangeboden 10 procent van de stemmen te hertellen. Voor de belangrijkste verslagen presidentskandidaat, Mir Hossein Mousavi, was dat aanbod onvoldoende. Hij wil dat de verkiezingen ongeldig worden verklaard, omdat die zouden zijn ontsierd door fraude en andere onregelmatigheden.

De hertelling is vermoedelijk vanmiddag afgerond. Binnen 24 uur wordt het resultaat bekendgemaakt.

De diplomatieke spanningen tussen Iran en de Europese Unie zijn ondertussen opgelopen na de arrestatie van negen lokale medewerkers van de Britse ambassade in Teheran. De Iraanse staatstelevisie meldt vanochtend dat het inmiddels vijf van de negen gearresteerde ambassademedewerkers zou hebben vrijgelaten. Dit bericht is echter nog niet bevestigd.

Als Iran doorgaat met "de pesterij of intimidatie" van personeel van EU-ambassades kan het rekenen op een "krachtig en collectief antwoord van de EU", zei Jan Kohout, minister van Buitenlandse Zaken van EU-voorzitter Tsjechië, na een bijeenkomst van 27 EU-ministers op het Griekse eiland Korfoe.

Zaterdag werden de negen lokale medewerkers van de Britse ambassade gearresteerd. Volgens de Iraanse autoriteiten speelden ze een belangrijke rol in de demonstraties tegen Ahmadinejad, die beschuldigd wordt van fraude tijdens de presidentsverkiezingen van 12 juni. Vier van hen werden zondag vrijgelaten.

"Het idee dat de Britse ambassade op de een of andere manier achter de demonstraties in Teheran zit, is volledig ongegrond", zei David Miliband, de Britse minister van Buitenlandse Zaken.

De Europese Unie eist dat Iran de ambassademedewerkers onmiddellijk vrijlaat en de internationale normen voor de behandeling van diplomatiek personeel respecteert. "De EU roept Iran op de vijandelijkheden tegen de EU-landen en haar burgers te stoppen", verklaarde Kohout. Hij drong er bij de Iraanse autoriteiten op aan de persvrijheid te herstellen en "alle middelen die door het Iraanse volk gebruikt worden voor de democratische dialoog" te respecteren.


Iran begint met hertelling, internationale druk neemt toe  (foto: DAG)

Vacansoleil wil Van Leijen halen

Joost van Leijen heeft een aanbieding van Vacansoleil op zak. De renner, die voor de Van Vliet-formatie rijdt, kwam gisteren als derde over de finish tijdens het Nederlands kampioenschap, dat in Landgraaf werd gehouden.

De afgelopen seizoenen kampte Van Leijen vooral met blessures, maar lijkt deze nu definitief van zich af te hebben gegooid. Een sterke demarrage zorgde er gisteren voor dat hij op het podium terecht kwam.

Vorige maand liet Van Leijen zich ook al op een positieve manier zien. Toen werd hij namelijk tweede in Olympia's Tour. De renner is het zoveelste talent binnen de Van Vliet-formatie, die naar een professionele ploeg door weet te stromen.

'Huisarts moet alerter zijn op eetstoornis'

Huisartsen moeten alerter zijn op eetstoornissen bij patiënten. Hoe eerder de diagnose wordt gesteld, des te beter kan de ziekte worden genezen. Dat stellen onderzoekers vandaag in een internationaal wetenschappelijk tijdschrift. Huisartsen moeten niet te bang zijn eetstoornissen te bespreken, zeggen zij.

Ook familie en leerkrachten moeten goed in de gaten houden of iemand een eetprobleem ontwikkelt. Dat betogen onderzoekers van het Centrum Eetstoornissen Ursula, Parnassia Bavo groep, UMC Groningen en het Nivel, het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg. Zij deden onderzoek bij ruim zestig huisartsen in Nederland. Daaruit blijkt dat bij patiënten bij wie al op jonge leeftijd de diagnose anorexia en boulimia nervosa was vastgesteld, vaker genezen dan patiënten bij wie later een eetstoornis werd geconstateerd.

'Michael Jackson niet biologische vader van zijn kinderen'

Er lijkt een juridische strijd te ontstaan over het voogdijschap over de drie kinderen van Michael Jackson die vorige week overleed. De moeder van Michael, Katherine Jackson, die sinds de dood van hun vader voor de kinderen zorgt, wil graag het voogdijschap.

Maar Jacksons voormalige vrouw Debbie Rowe, die moeder is van Prince (12) en Paris (11) zei tegenover het Britse blad The News of the World dat de kinderen niet van Michael zijn, maar dat ze kunstmatig was geïnsemineerd met sperma van een anonieme donor. "Ik bood hem mijn baarmoeder, het was een geschenk. Het was iets dat ik deed om hem blij te maken. Ik was het voertuig, maar het was niet Michaels sperma”, aldus Rowe. Volgens advocaten heeft ze een goede kans het voogdijschap te krijgen.

De identiteit van de moeder van het jongste kind, Prince Michael II (7) is nooit bekendgemaakt.

Dekker had voedselvergiftiging

Thomas Dekker slaagde er gisteren niet in om zich in de strijd voor het Nederlands kampioenschap te mengen. De Nederlander, die in dienst van Silence-Lotto rijdt, kampte namelijk met een voedselvergiftiging.

Tijdens de wedstrijd gaf Dekker een aantal keer over. De oorzaak hiervan was de maaltijd, die de jongeling in de ochtend had genuttigd. "Na een keer of zes overgeven kon ik niet meer," aldus de renner. "Mijn maag was helemaal leeg en dan zit je kampioenschap erop. Jammer."

Dit voorval heeft overigens geen consequenties voor zijn deelname aan de Tour de France, die aanstaande zaterdag van start gaat.

Jomanda bedankt Nederland met speciale healing

Jomanda komt zondag naar Nederland om haar aanhangers te bedanken voor alle steun. Dat meldt De Telegraaf. De speciale healing in Bergen op Zoom komt drie weken nadat Jomanda door de rechtbank in Amsterdam is vrijgesproken van betrokkenheid bij de dood van actrice Sylvia Millecam.

De zelfverklaarde gebedsgenezeres Jomanda verblijft al enige jaren in het buitenland. Haar eerstvolgende bijeenkomst in Nederland zou eigenlijk in september plaatsvinden in het Noord-Limburgse Stein, maar de vrijspraak heeft haar doen besluiten eerder terug te komen.

Jomanda en de twee artsen stonden terecht voor hun rol bij de behandeling en begeleiding van Millecam. Die had in 1999 een knobbeltje in haar borst ontdekt, waarmee ze toen nog een zeer grote kans op genezing had. Millecam ging daar wel verschillende keren mee naar het ziekenhuis, maar als puntje bij paaltje kwam weigerde ze keer op keer elke vorm van reguliere behandeling. Millecam overleed in augustus 2001 op 45-jarige leeftijd aan de gevolgen van onbehandelde borstkanker.

Het Openbaar Ministerie (OM) had tegen Jomanda een 'beroepsverbod' geëist van twee jaar, plus een voorwaardelijke gevangenisstraf van twaalf maanden.


Jomanda bedankt Nederland met speciale healing  (foto: DAG)

Bos: "Even een weekje niets doen"

Theo Bos zal de komende week vooral uitrusten. De sprinter, die afkomstig is uit de opleidingsploeg van Rabobank, kende een beroerd Nederlands kampioenschap. Na twee rondjes moest de renner de strijd al staken.

"Het eerste deel van het seizoen mag voor mij iets te lang geduurd hebben, gelukkig waren er ook veel mooie momenten de afgelopen maanden," liet Bos aan het blad Wielermagazine weten. "Ik ga even een weekje helemaal niets doen en dan via een trainingskamp werken aan een goede basis voor de tweede helft van het seizoen."

Bos keek met een goed gevoel terug op zijn debuut op de weg. "Ik heb mezelf vaak verbaasd over het niveau dat ik wist te halen. Ik ben ook verder gekomen dan menig ander dacht. Niet alleen liepen de sprints heel goed en won ik een aantal koersen, ik kon ook op zwaardere parcoursen goed uit de voeten."

'Ajax hoopt Mathijsen naar ArenA te lokken'

Ajax ziet in Joris Mathijsen(29) een geschikte opvolger van Thomas Vermaelen. Dat schrijft het Duitse Bild maandag.

Ajax wil van de twaalf miljoen die het opstreek voor Vermaelen de Oranje-international aan het twijfelen proberen te brengen. In Hamburg is hij een gewaardeerd kracht. Mathijsen maakte in 2007 de overstap van AZ naar Hamburger SV. Martin Jol werkte vorig seizoen in de Nordbank Arena samen met de oud-verdediger van Willem II.

Of de verdediger te porren is voor een terugkeer naar de Eredivisie valt te betwijfelen. Een half jaar geleden verlengde hij zijn contract nog, dat nu loopt tot de zomer van 2012. "Ik voel me goed in Hamburg en in de toekomst wil ik graag nog een keer kampioen worden met HSV", zei Mathijsen na zijn contractverlenging.

Koeman ziet ontwikkelde Pienaar

Voor Ronald Koeman was Steven Pienaar één van de beste spelers van de Confederations Cup.

De trainer van AZ werkte met Pienaar samen bij Ajax. "Hij bewees wat we in Nederland al wisten, dat hij een heel goede speler is", aldus Koeman in De Telegraaf. "Ik vond hem nog verder gegroeid in vergelijking met de periode toen hij onder mij bij Ajax speelde"

Met Brazilië kreeg het toernooi een topland als winnaar. Verrassingen waren er vooral in de poulefase, toen Egypte van Italië won. "Maar daarna startten ze met feesten en gaven ze niet thuis in de laatste wedstrijd tegen de VS. Dat zit toch een beetje in de landsaard. Zoals de Amerikanen nooit opgeven. Zij waren de grootste verrassing als collectief en ze toonden een goede wedstrijd- en toernooimentaliteit."

Koeman is vertegenwoordiger van Castrol, het systeem dat spelers tijdens een wedstrijd registreert. Voor dat bedrijf zal hij komende zomer naar Zuid-Afrika reizen om het WK te aanschouwen.

ADO wil Waterman wederom halen

ADO Den Haag wil doelman Boy Waterman voor een tweede keer naar de club halen, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Door de zware knieblessure van Robert Zwinkels heeft ADO momenteel een keepersprobleem. Om die reden zou men Waterman, die vorig seizoen ook al uitkwam voor ADO, willen halen. De sluitpost staat nog twee jaar onder contract bij AZ, dat hem het liefst verkoopt.

"En daar kunnen we dan creatief in zijn," zegt Marcel Brands, technisch directeur van AZ. Van ADO hoorde men in Alkmaar officieel nog niets. Brands: "Twee andere clubs hebben dat wel gedaan."

Ook Dorus de Vries is nog in beeld bij ADO, maar de kans dat hij de Haagse gelederen komt versterken is klein. De Vries, momenteel doelman van Swansea City, weigerde een eerdere aanbieding van ADO vanwege het te grote verschil tussen vraag en aanbod.

De club uit de residentiestad deed afgelopen weekend een laatste poging om De Vries naar ADO te lokken. "Maar als Dorus bij ADO Den Haag hetzelfde wil verdienen als in Engeland, dan wordt de kans klein dat hij komt," aldus technisch directeur André Wetzel.

Prinses Alexia op school

Prinses Alexia (4) is vandaag aan haar eerste schooldag begonnen. Aan de hand van haar oudere zus Amalia en in het gezelschap van haar ouders, prins Willem-Alexander en prinses Máxima, arriveerde ze 's ochtends vroeg bij de Bloemcampschool in Wassenaar. Daar zal ze plaats nemen in groep 1A.

De trotse juffen Carla Buijs (voor de maandag) en Yvonne van Veen (voor dinsdag tot en met vrijdag) verwelkomden Alexia in haar klaslokaal, dat versierd was met gele, groene en paarse vliegers voor het raam. De andere kinderen in de klas zullen de prinses later vandaag toezingen met een ballade, vertelde juf Carla. "Dat doen we altijd met kinderen die nieuw of jarig zijn. We zingen het eerst in het Frans en daarna in het Nederlands."

Zenden te duur voor Marseille

Boudewijn Zenden is momenteel op zoek naar een nieuwe club. Het contract van de middenvelder bij Olympique Marseille wordt niet verlengd, daar het voor L'OM financieel niet haalbaar was om Zenden te behouden.

"Pape Diouf (tot voor kort voorzitter van Marseille, red.) heeft me uitgelegd dat ik te zwaar op de begroting van de club drukte," vertelt Zenden aan La Provence. "Bovendien had trainer Didier Deschamps andere prioriteiten en richt hij zich op andere posities."

Een grote klap was het nieuws van Diouf niet voor Zenden. "Ik weet hoe het werkt in de voetballerij en ik koester dan ook geen wrok jegens Marseille. Bij de club heb ik twee formidabele jaren meegemaakt, met hoogte- en dieptepunten."

Waar de voormalig PSV'er zijn loopbaan gaat voortzetten, is nog altijd niet duidelijk. Dubai en Nederland zijn geen opties voor Zenden, die wordt gelinkt aan Fulham. "Ik heb wat dingen lopen in Spanje, Engeland en Italië, maar heb nog geen beslissing genomen. Mijn huis in Aix houd ik in ieder geval aan."

'Ajax eindelijk met Twente om de tafel'

Het is Ajax eindelijk gelukt om met FC Twente aan de onderhandelingstafel te geraken.

De Amsterdamse club legde vorige week een bod van acht miljoen euro neer voor aanvaller Eljero Elia, maar het bestuur van de Tukkers weigerde voor dat bedrag de onderhandelingen te openen. Volgens het Algemeen Dagblad zijn Joop Munsterman en co inmiddels bereid om te praten met Ajax.

Het is niet de eerste keer dat de twee ploegen met elkaar om de onderhandelingstafel zitten. Tijdens de korte winterstop poogde Ajax al om Elia te strikken, hetgeen toen mislukte. Met Rob Wielaert kwam er uiteindelijk toch nog een speler van Twente naar de ArenA.

Ajax-trainer Martin Jol ziet maandag zeven internationals terugkeren van vakantie. Onder andere Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Luis Suarez en Bruno Silva melden zich vanochtend op De Toekomst.

De eerstvolgende oefenwedstrijd van Ajax is zaterdagmiddag tegen Ajax Cape Town.

Lancering website 'OnzePrivacy.nl'

Maandag werd de website OnzePrivacy.nl gelanceerd, een website waar een groep verontruste burgers de bevolking wil informeren over de verschillende anti-privacymaatregelen die overheden de afgelopen jaren hebben genomen en in de toekomst nog gaan nemen.

De site probeert de gevolgen hiervan in kaart te brengen en is opgezet na het bericht dat Nederlanders verplicht vingerafdrukken in paspoorten moeten gaan afstaan.

Minder privacy, meer veiligheid?
In het recente verleden zijn allerlei anti-privacymaatregelen genomen onder het mom van veiligheid, zoals de ID-plicht, het elektronisch patiëntendossier (EPD) en het opslaan van internetverkeer. "De vraag is óf de veiligheid van de Nederlandse burger vergroot moet worden. Het is ook nog maar de vraag in hoeverre de maatregelen überhaupt daadwerkelijk bijdragen aan de veiligheid in Nederland," aldus één van de initiatiefnemers.

Onvoldoende voorlichting
Volgens de site verzuimt de overheid om voldoende voorlichting te geven over maatregelen: "De kwestie rond de vingerafdrukken is in korte tijd en met weinig discussie door de Tweede en Eerste Kamer geloodst. In veel landen worden ook vingerafdrukken gevraagd, maar bijvoorbeeld in Duitsland laat men, vanwege de privacy, voorlopig de keuze om ze af te geven. Dat zouden we hier eigenlijk ook moeten willen."

Niet te verbergen
Woordvoerder van OnzePrivacy.nl: "Het is voor veel mensen op dit moment nog een ver-van-mijn-bed-show. Ze zeggen dat 'ze niets te verbergen hebben'. Dat kan inderdaad zo zijn, maar dat nog geen excuus om het met alle maatregelen eens te zijn. Er zijn wel vaker zaken misgegaan waar het gaat om gegevens die absoluut niet zomaar op straat mochten komen. Er is bij de overheid niemand die mij kan garanderen dat dit met al mijn gegevens wél goed zal gaan. Een nuancering van de risico's die we zogenaamd zouden lopen, is dan ook op z'n plaats."

Binnenkort zouden ook politiecamera's ingezet worden om de kentekens van alle passerende auto's te gaan registreren.


Meer woningen opgeleverd

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) publiceerde vandaag cijfers waaruit blijkt dat er dit jaar in het eerste kwartaal drie procent meer woningen zijn opgeleverd dan een jaar geleden in dezelfde periode. De stijging is met name te danken aan een stijging van zestien procent bij het aantal opgeleverde huurhuizen.

Hoewel er minder koopwoningen op de markt kwamen dan vorig jaar, is 71 procent van de opgeleverde woningen een koophuis. Het aantal afgegeven vergunningen voor een koopwoning lag het eerste kwartaal van 2009 zeventien procent lager dan vorig jaar. Het aantal vergunningen dat verstrekt is voor huurwoningen, is met 29 procent gestegen.

In totaal zijn er bijna zestienduizend vergunningen uitgegeven voor nieuw te bouwen woningen. Dit is een toename van ruim vijf procent ten opzichte van 2008. Nadat een vergunning verleend is, duurt de bouw van een nieuwe woning gemiddeld ongeveer twee jaar.

Aantal ouderen met alcoholprobleem stijgt

Het aantal personen van 55 jaar en ouder dat een alcoholprobleem heeft stijgt, zo blijkt vandaag uit cijfers gepubliceerd door het Trimbos-instituut. Het aantal ouderen dat zich heeft ingeschreven bij instellingen voor verslavingszorg is de afgelopen tien jaar gestegen van 3154 naar 7241.

Rob Bovens, coördinator alcoholpreventie van het Trimbos-instituut laat weten dat de omvang van het probleem in werkelijkheid veel groter is. Hij schat in dat er in Nederland ongeveer 150.000 tot 200.000 55-plussers zijn met een alcoholprobleem. Tien jaar geleden lag dit aantal nog op ongeveer 100.000.

Het risico op verslaving wordt steeds groter doordat ouderen steeds vaker dan jongeren dagelijks drinken. "Verslaving is een sluipende ziekte", aldus Bovens.

Penisplant razend populair

In de Hortus Botanicus in Leiden kwamen afgelopen weekend bijna 3000 bezoekers langs om een bloeiende penisplant te bezichtigen. De amorphophallus titanum wordt ook wel de penisplant genoemd vanwege zijn fallusachtige verschijning. Directeur Art Vogel hoopt dat er donderdag weer een penisplant in bloei staat.

De penisplant bloeide vrijdag in de universiteitstuin. Omdat deze tropische bloem maar zelden in bloei staat was de Hortus 's avonds langer open. Op het moment dat hij gaat bloeien stoot de bloem een sterke en onaangename geur uit.

Vorig jaar lukte het de Leidse Hortus ook al om een penisplant in volle bloei te brengen. Toen was er eveneens massale belangstelling voor de reusachtige plant. Zo’n vijfduizend mensen kwamen toen langs om de aparte bloem te zien.


Penisplant razend populair  (foto: DAG)

Een derde moslims in Nederland wil emigreren

De groeiende populariteit van Geert Wilders zorgt ervoor dat ruim een derde (36 procent) van de Turkse en Marokkaanse moslims in ons land wil emigreren. Onderzoeksbureau Motivaction kwam met de conclusies na een onderzoek in opdracht van NCRV Netwerk.

Het onderzoek wees ook uit dat ruim de helft (51 procent) van de moslims weleens eraan denkt om ons land te verlaten. Een grote meerderheid van de moslims in Nederland (76 procent) zegt zich wel thuis te voelen in Nederland. Desondanks geeft 57 procent van de ondervraagden aan dat de toenemende populariteit van Wilders hen toch minder thuis doet voelen dan voorheen.

Vaker gediscrimineerd
Sinds de PVV in populariteit is gestegen, zeggen twee op de vijf moslims vaker gediscrimineerd te worden en bijna een kwart van de moslims geeft aan regelmatig gediscrimineerd te worden in Nederland. Ook geeft de opkomst van Wilders bijna driekwart van de moslims het gevoel dat autochtonen hen minder positief beoordelen.

Slechts een kleine groep moslims, achttien procent, is het eens met een aantal punten van Wilders. Eén op de drie moslims vindt het ook wel logisch dat een deel van de Nederlanders op de PVV stemt.

Het onderzoek in opdracht van Netwerk is uitgevoerd naar aanleiding van de grote winst die de PVV haalde bij de Europese verkiezingen. In de uitzending van vanavond zal uitgebreid stilgestaan worden bij het onderwerp.

De P12: alleen voor de echte Burnout experts

De nieuwe DLC voor Burnout Paradise bevat een aantal mooie nieuwe auto's, zoals bijvoorbeeld speelgoed-versies van de Legendary Cars. Voor de echte experts onder ons wacht echter een hele speciale auto. Als je alle 500 online freeburn challenges afrondt, inclusief alles van het originele spel en alle freeburn challenges in de Cagney, Pikes Pack en Big Surf Island content... dan krijg je een hele mooie, met diamanten bezette P12.



Aankomend korpschef wil journalisten inzetten

De aankomend korpschef van de politie Twente, Martin Sitalsing, wil journalisten gaan benaderen voor opsporingswerk. Dat zegt hij in een vandaag gepubliceerd interview in De Telegraaf.

"Journalisten kunnen echt enorm goed onderzoeken. Voorbeeld: er wordt iemand neergeschoten. Wat doen we bij de politie? We gaan een groot team formeren. Allemaal op die kamer zitten. Er is niemand die uit de groep duikt en meteen begint zoveel mogelijk informatie overal vandaan te halen. Journalisten doen dat wel. Ze hebben ook de gave om aan te voelen waar de trends zitten. En ze kunnen een bestuurlijke rapportage schrijven."

Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken heeft de 47-jarige Sitalsing donderdag als korpschef voorgedragen. Sitalsing is nu plaatsvervangend korpschef in Friesland. Daarvoor was hij districtchef in Groningen en Haren. Hij begon zijn carrière als agent in Amsterdam.

Transformers 2: 350 miljoen in 5 dagen

Wereldwijd afgekraakt in de pers, maar een groot succes. Dat is het verhaal van Transformers 2: Revenge of the Fallen. Alleen al in de VS sleepte Transformers 200 miljoen dollar binnen.

Samen met de rest van de wereld haalde de actiefilm 350 miljoen dollar op in vijf dagen. De film werd geproduceerd door Steven Spielberg en geregisseerd door Michael - let's blow some shit up - Bay. Van hen hoef je ook geen diepere lagen te verwachten in films. En de fans doen dat dus ook niet. Transformers 2 biedt meer dan deel 1: meer robots, meer explosies en meer Megan Fox. Bovendien werden er veel scenes speciaal voor IMAX gedraaid. De komende twee weken kan de film nog lekker even doorknallen. Daarna komt Harry Potter 6 in de bioscoop.

Lees ook de (positieve) FOK!recensie.

[NHL]Samenvatting draft 2009

Dit weekend vond de NHL Entry Draft 2009 plaats. Hieronder vind je een samenvatting van de draft en de deals die tijdens de draft gemaakt zijn. Al eerder kon je lezen wat de draft precies inhoudt

De eerste drie

De eerste drie draft picks werden door vrijwel iedereen goed voorspeld. De New York Islanders gingen voor John Tavares, de 18-jarige center die in de minor leagues vrijwel alle scoringsrecords brak. General Manager Garth Snow: "Ons doel was om de beste speler te selecteren, een speler die ons dichter bij de Stanley Cup brengt. John is op elk niveau waarop hij heeft gespeeld een speler die wedstrijden kan openbreken. Hij zal veel scoringsvermogen toevoegen." De Islanders zullen het nodig hebben, want de laatste jaren eindigden de Islanders steevast als één van de onderste ploegen. Het kan echter snel verkeren: de Penguins draftten in 2003, 2004 en 2005 respectievelijk Marc-Andre Fleury, Evgeni Malkin en Sidney Crosby als eerste picks omdat ze als laatste eindigden. Deze spelers vormen de huidige kern van de ploeg die afgelopen seizoen de Stanley Cup pakte.

De tweede draft pick was voor de Tampa Bay Lightning. Zij kozen ook niet al te verrassend voor Victor Hedman, de sterke Zweedse verdediger. De Zweed is niet alleen groot en sterk (1.95 meter en 100 kilo), maar ook verrassend wendbaar. Hij gaat zodra het kan mee naar voren om de aanval te ondersteunen, maar vergeet daarbij zijn taken als verdediger niet. Dit zal nodig zijn; de Lightning kregen het afgelopen seizoen maar liefst 279 tegengoals in 82 wedstrijden. Slechts twee van de dertig ploegen deden het slechter.

De Colorado Avalanche waren als derde aan de beurt om een speler te kiezen. Zij gingen voor center Matt Duchene. Duchene is een playmaker met Sidney Crosby als groot voorbeeld. Zijn grootste wapen is zijn snelheid, waarmee hij verdedigers zowel buitenom als binnendoor kan verrassen.

Ruilhandel

Tijdens de Entry Draft komen alle clubdirecteuren bij elkaar, wat het ook een ideale gelegenheid maakt om spelers te ruilen. Het seizoen is afgelopen, en draft picks zijn erg gewild. Sommige teams gaan voor de lange termijn en willen zoveel mogelijk draft picks verzamelen, terwijl andere clubs hun team direct willen versterken. Vaak worden spelers dan geruild tegen draft picks van het andere team.

De eerste grote ruil was tussen de Philadelphia Flyers en de Anaheim Ducks. Nog voordat de Islanders John Tavares als eerste selecteerden ruilden de Anaheim Ducks topverdediger Chris Pronger (34) naar de Philadelphia Flyers. In ruil hiervoor kregen de Ducks Joffrey Lupul, Luca Sbisa, de draft pick van de Flyers uit de eerste ronde (nr. 21) van dit jaar, en de draft pick uit de eerste ronde van volgend jaar. De Flyers krijgen daarnaast Ryan Dingle, een 25-jarige forward die tot nu toe alleen in de minor leagues speelde. De Flyers krijgen met Pronger een fysiek sterke verdediger; precies wat er ontbrak in de verloren play-offwedstrijden tegen de Pittsburgh Penguins. De Ducks kozen duidelijk voor de toekomst en kregen daarnaast ook nog een speler die normaal gesproken op de eerste twee forward lines kan spelen (Lupul).

De tweede grote ruil was tussen de Calgary Flames en de Florida Panthers. De Panthers ruilden de rechten om met All-Starverdediger Jay Bouwmeester te onderhandelen (zijn contract bij de Panthers liep af en dan mag zijn oude team als eerste een bod doen) weg voor Jordan Leopold en een draft pick in de derde ronde. De draft pick werd uiteindelijk Josh Birkholz. Bouwmeester is een snelle, offensief ingestelde verdediger van 26 jaar oud met zijn topjaren nog voor zich. Leopold is een defensive defenseman en zal zich dus minder vaak voorin begeven.

Voor de rest verliep de draft eigenlijk relatief rustig. Er waren veel geruchten over spelers als Dany Heatley, Vincent Lecavalier, Tomas Kaberle, Ryane Clowe, Phil Kessel en Jean-Sebastien Giguere, maar tot een ruil kwam het uiteindelijk niet. Vooral van Heatley werd verwacht dat hij geruild zou worden, aangezien hij heeft aangegeven weg te willen vanwege een verschil van inzicht met de coach van zijn huidige team, de Ottawa Senators.


Een overzicht van de volledige draft kun je vinden op NHL.com

Home zal verbonden worden met alle PS3-titels

Ondanks de opstartproblemen die het succes van de online ontmoetingsplaats in de weg stonden, weet Sony te melden dat Playstation Home inmiddels al meer dan 7 miljoen keer gedownload is (waarvan 3 miljoen keer in Europa) en dat er binnen Home meer dan 6 miljoen items over de virtuele toonbank zijn gegaan.

Verder heeft het bedrijf naar buiten gebracht dat de groep gamers die zij bereikt met Home voor 80 % bestaat uit mannen tussen 18 en 35 jaar, wat onder het door Sony verwachte percentage van 90 ligt.

De gebruikers van Home blijken daarnaast erg geïnteresseerd in promotieactiviteiten voor films en evenementen, met succesvolle campagnes voor de Red Bull Air Race, de Watchmen- en de Star Trek-film.

Tot slot vertelt Peter Edward, directeur van Playstation Home binnen Sony Europe, dat het genereren van inkomsten niet de enige drijfveer is voor het voortbestaan van Home. Sony beschouwt haar online wereld als een project voor de lange-termijn, waarbij het de bedoeling is dat het in de toekomst als een lanceerplatform gaat dienen voor iedere (online) gamesessie. Deze visie lijkt zich te manifesteren in het groeiende aantal games dat een lobby krijgt binnen Home. Sony stelt dat de online ontmoetingsplaats een essentieel onderdeel zal gaan worden van alle PS3-games.

'Vijf medewerkers Britse ambassade Iran vrij'

Iran heeft vijf Iraanse medewerkers van de Britse ambassade vrijgelaten. De vijf behoorden tot een groep van acht of negen medewerkers van de Britse diplomatieke missie, die in het weekeinde op last van de Iraanse autoriteiten waren aangehouden.

De staatstelevisie meldde op gezag van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken de vrijlating van de vijf medewerkers van de Britse ambassade. Volgens het regime hebben de ambassademedewerkers een belangrijke rol gespeeld in de 'rellen' die na de presidentsverkiezingen van 12 juni ontstonden.

Na de aanhoudingen eisten de EU en Groot-Brittannië de onmiddellijke vrijlating van aangehouden Britse ambassademedewerkers.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt driek Oplopers zich over het nieuws, en stelt een lastige vraag. Vandaag over de schijndemocratie bij het Openbaar Ministerie:

Zo op het eerste gezicht lijkt het een goed idee. De mening van de burger gaat zwaarder meetellen bij de vaststelling van de strafeisen van het Openbaar Ministerie. Er werd onderzocht, wat burgers voor straffen wenselijk zouden vinden, en het OM ging in gesprek met een dikke vijftig geselecteerde burgers. Lijkt heel democratisch, maar is in feite een wassen neus.

PC spellen domineren de top

De afgelopen maanden zagen we zelden PC spellen in de top. Meestal stonden er één of geen PC-spellen in de top 10. Deze week doet het platform het goed met maar liefst drie games, The Sims die nu een viertal weken op de koppositie staat, Grand Theft Auto 4 die weer even terug is van weggeweest en Anno 1404 dat nieuw binnen komt.

Het andere spel dat nieuw binnenkomt deze week is Virtua Tennis 2009 dat het spel Grand Slam Tennis vervangt op de tiende positie.

1 THE SIMS 3 (PC)
2 WII FIT (Wii)
3 PROTOTYPE (XBOX 360)
4 MARIO KART (Wii)
5 PROTOTYPE (PS3)
6 POKEMON PLATINUM (DS)
7 WALK WITH ME (DS)
8 GRAND THEFT AUTO 4 (PC)
9 ANNO 1404 (PC)
10 VIRTUA TENNIS 2009 (Wii)

1 Wii (3)
1 PC (3)
3 DS (2)
4 Xbox 360 (1)
4 PlayStation 3 (1)

Arts Michael Jackson ontkent injecties

Michael Jacksons lijfarts Conrad Murray ontkent dat hij de popster pijnstillers heeft toegediend. Dat zei zijn advocaat gisteren in de krant Los Angeles Times.

Volgens de raadsman stuitte Murray afgelopen donderdag bij toeval op het bewusteloze lichaam van Jackson. Daarop probeerde hij de zanger te reanimeren.

Nabestaanden van Jackson hadden tegen showbizzwebsite TMZ gezegd dat hij dagelijks werd geïnjecteerd met de pijnstiller Demerol, ook ongeveer een half uur voor zijn fatale hartstilstand. Wie de zanger aan het middel heeft geholpen, is vooralsnog onduidelijk.

Arts Michael Jackson ontkent injecties  (foto: ANP)

Avondklok ingesteld na onlusten in Honduras

De Hondurese interim-president Roberto Micheletti heeft voor zondag en vandaag een avondklok ingesteld, nadat in de hoofdstad Tegucigalpa onlusten waren uitgebroken als gevolg van een staatsgreep. Het uitgaansverbod geldt op beide avonden van negen uur 's avonds tot zes uur 's ochtends (lokale tijd).

Het leger zette zondag in opdracht van het hooggerechtshof president Manuel Zelaya Rosales af en bracht hem naar Costa Rica. Aanhangers van Zelaya zetten barricades op de wegen die leiden naar het presidentiële paleis.

Micheletti heeft ontkend dat er een staatsgreep heeft plaatsgevonden in het Midden-Amerikaanse land. Volgens hem is Zelaya op rechtmatige wijze afgezet om "de democratie te redden".

De congresleden onthieven Zelaya zondag uit zijn functie, omdat hij de grondwet, andere wetten en juridische uitspraken zou hebben geschonden. Zelaya wilde een referendum houden om een wijziging van de grondwet in gang te zetten, zodat hij langer president kon blijven. Het hof had de volksraadpleging echter ongeldig en onwettig verklaard.

De staatsgreep tegen Zelaya is wereldwijd veroordeeld. EU-voorzitter Tsjechië noemde het een "onaanvaardbare schending van de grondwettelijke orde", de Amerikaanse president Barack Obama riep alle partijen op hun geschillen vreedzaam op te lossen. Oud-kolonisator Spanje eiste de onmiddellijke terugkeer van Zelaya.

Ook Zelaya's voorbeeld, de Venezolaanse leider Hugo Chávez, haalde uit naar de coupplegers. Elke nieuwe regering "zullen we ten val brengen", aldus Chávez.

Boek: G.Burn - De Grote Persoonlijke groei voor Dummies

Dummies-boeken zijn er in veel soorten (en maten zo blijkt nu). Met ruim 750 pagina's behoort deze aanwinst in de serie toch wel tot één van de dikste: De Grote Persoonlijke groei voor Dummies. Het schrikt wat af als je het boek in handen hebt, het laat zich ook niet makkelijk even op je strandhanddoek lezen, al was het alleen al omdat het gewicht je parten gaat spelen. Maar is het puur fysiek gewicht of legt het boek ook een meer symbolisch gewicht in de schaal?

OM raadpleegt burger over strafeis

De mening van de burger gaat voor het Openbaar Ministerie zwaarder wegen bij vaststelling van strafeisen. Dat stelt OM-baas Harm Brouwer in vandaag gepubliceerde interviews met De Pers en Trouw.

Het Openbaar Ministerie legt sinds twee jaar zijn oor te luister bij de burger. Middels enquêtes en discussiefora onderzocht het Verwey Jonker Instituut hoe mensen denken over strafeisen. Ook namen 54 burgers deel aan discussiepanels, waar ze in debat gingen met OM-medewerkers.

Een aantal van de uitkomsten van dat onderzoek wordt door het OM overgenomen, stelt Brouwer. Bij mishandeling of bedreiging met een racistisch motief wordt de strafeis in de toekomst met 50 procent opgeschroefd. Ook agressie bij verkeersdelicten is voortaan grond voor een hogere strafeis.

Brouwer benadrukt overigens alleen 'zinnige' suggesties over te willen nemen. Verder moet er beter aan de burger worden uitgelegd hoe het OM tot een strafeis komt.

Niet iedereen is enthousiast over de toenadering tot de burger. "Het beleid moet op rationele argumenten zijn gebaseerd. De burger oordeelt meestal op basis van oppervlakkige berichtgeving. De rechter die het dossier kent, is genuanceerder", oordeelt hoogleraar strafrecht Geert Knigge in De Pers. Brouwer stelt echter te willen doorgaan met de burgerpanels.

Ook in ons weblog vind je zeer kritische kanttekeningen.

'Oud-topman ABN Amro dood aangetroffen'

Voormalig financieel topman Huibert Boumeester (49) van ABN Amro is dood aangetroffen in een bos buiten het Britse dorp Winkfield. Dat meldde de Britse krant The Daily Mail gisteren op basis van anonieme bronnen. Andere media bevestigen dat er een lichaam is gevonden, maar hebben nog geen informatie over de identiteit.

Volgens The Daily Mail beroofde Boumeester zichzelf met een vuurwapen van het leven. De bankier, die woonachtig was in Groot-Brittannië, werd al enige tijd vermist. Volgens de politie was hij depressief, omdat hij onlangs zijn baan verloor. Twee vuurwapens waarvoor hij een vergunning heeft, zijn eveneens vermist.

Boumeester heeft twintig jaar bij de bank gewerkt, maar vijf maanden na zijn benoeming tot financieel directeur moest hij vertrekken. In de overnamestrijd om de geplaagde bank in mei 2007 steunde hij het Britse Barclays, dat het uiteindelijk moest afleggen tegen een consortium van Royal Bank of Scotland, Banco Santander en Fortis.

Misbaar

Mijn baan bestaat uit niet veel meer dan in dit kantoor aanwezig zijn voor veertig uur per week. Niemand vertelt me echt wat ik moet doen, en niemand zegt ooit iets over het feit dat ik uren wezenloos naar m'n scherm staar, voornamelijk omdat de meesten van hen hetzelfde doen en iedereen dezelfde angst heeft, door de mand te vallen naar de collega's toe.

Bijna 3000 boetes bij controles TT-verkeer

De politie Noord-Holland Noord heeft dit weekeinde op en rond de Afsluitdijk ruim 2900 boetes uitgeschreven bij extra controles op verkeer naar en van de TT in Assen. Dit maakte de politie gisteren bekend.

De controles waren voornamelijk gericht op motorrijders, van wie er uiteindelijk honderden op de bon gingen. De politie klokte bij de controles snelheden tot 191 kilometer per uur. Drie bestuurders raakten hun rijbewijs kwijt. Een van hen reed 171 kilometer per uur op de N99 tussen Den Helder en Den Oever, waar de maximumsnelheid 80 kilometer is.

De controles waren vrijdag en zaterdag. Vrijdag gingen ruim 1900 hardrijders op de bon, zaterdag nog eens bijna duizend.

Bijna 3000 boetes bij controles TT-verkeer  (foto: ANP)

Michael Jackson bestormt Britse hitlijsten

Binnen enkele dagen na zijn dood heeft popster Michael Jackson weer de top van de Britse hitlijsten bereikt. Het album Number Ones uit 2003 kwam binnen op de eerste plaats van de album top 100, die gisteren werd vrijgegeven.

Op plaats 7 van de nieuwe albumhitlijst staat Thriller uit 1982. Van de cd zijn wereldwijd meer dan honderd miljoen exemplaren verkocht, waarmee Thriller het best verkopende album ooit is. Ook de albums King of Pop (2008), Off The Wall (1979) en The Essential (2005) staan nu in de top 20 van de albumhitlijst.

Michael Jackson komt bovendien met vijf singles binnen in de Britse Top 40.

Buschauffeur in Gouda mishandeld

In Gouda is gisteren in de wijk Oosterwei een buschauffeur mishandeld. De busbestuurder heeft gisternacht ter observatie in het ziekenhuis gelegen. Hij had een oogwond, liet de politie gisteren weten.

De politie heeft een man aangehouden. Verwacht wordt dat die ook aangifte doet, omdat de chauffeur als eerste zou hebben geslagen. De chauffeur vond dat de man niet snel genoeg overstak. Hij begon te toeteren, stopte de bus, stapte uit en gaf de man een klap nadat hij eerst zou zijn bespuugd.

Nog geen jaar geleden besloten chauffeurs van Connexxion een tijdje niet door Oosterwei te rijden wegens het geweld tegen hen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.