Ferrari richt zich mogelijk op volgend jaar

Het Formule 1-team van Ferrari gaat zich mogelijk nu al op volgend seizoen richten mocht de huidige F60 niet snel het tempo van de Red Bulls en Brawn GP-bolides bij weten te benen.

Felipe Massa en Kimi Räikkönen hebben dit seizoen nog maar eenmaal op het podium gestaan en dat is voor Ferrari-begrippen weinig. Daarom heeft Ferrari-president Luca di Montezemolo al geopperd om de ontwikkelingen voor volgend seizoen alvast te starten.

"Ik ben er van overtuigd dat we onze prestaties in de komende races kunnen verbeteren, maar het is lastig om de auto gedurende het seizoen enorm te verbeteren nu we geen tests meer hebben," zei de Italiaan op de website van Ferrari. "Mochten we de prestaties in de volgende race verbeteren en daarna kunnen we ons gaan richten op de auto voor het nieuwe seizoen, zonder KERS en met duidelijke regels, welke we vorige week met de FIA afgesproken hebben."

"Jammergenoeg begonnen we dit seizoen met onduidelijke regels en daardoor is het lastig om een interpretatie te geven aan het geheel. Daarvoor wordt het bewijs geleverd door Ferrari, McLaren en Renault die de laatste drie wereldkampioenschappen gewonnen hebben en er nu niet bij zitten."