Moerenhout wint NK wielrennen

Koos Moerenhout is voor de tweede keer in zijn loopbaan nationaal kampioen geworden. De renner van Rabobank kwam in Landgraaf aan met een kleine voorsprong op de achtervolgers.

Al in het begin van de wedstrijd ontstond er een kopgroep die een grote voorsprong kreeg. De groep bestond uit acht renners en kreeg een maximale voorsprong van bijna acht minuten. Het verschil leek eerst snel kleiner te worden en was met nog iets meer dan honderd kilometer te gaan nog maar 4.35.

Met nog 35 kilometer te gaan leek het gedaan met de kopgroep toen de voorsprong nog maar 30 seconden was, maar het peloton slaagde er maar niet in het gat helemaal dicht te rijden. met nog twintig kilometer tot de finish besloot Joost van Leijen te demarreren uit de kopgroep. Hij reed even vooruit en kreeg uiteindelijk gezelschap van Maarten Tjallingii en Kenny van Hummel.

Even later wisten vanuit het peloton ook Sebastiaan Langeveld, Steven de Jongh, Bobby Traksel en Addy Engels aan te sluiten. Zij leken om de zege te gaan strijden toen in de laatste kilometer ook Koos Moerenhout nog aansloot. Moerenhout bleek duidelijk de sterkste want hij reed erop en erover en de rest had geen antwoord.

Van Hummel won de sprint om de tweede plaats, Van Leijen werd derde. Voor Moerenhout is het de tweede nationale titel in zijn loopbaan, eerder won hij het kampioenschap al in 2007.