Oranje verliest ook tweede duel van Italië

Stefan (sportfreak)
De volleyballers van Oranje staan na de confrontaties met Italië weer met beide benen op de grond. Na de 3-2 nederlaag op zaterdag kon Nederland zondag helemaal geen vuist maken. Tijdens de tweede ontmoeting gunden de Italianen de worstelende thuisploeg geen enkele set: 23-25, 15-25, 20-25.

Nederland startte in iedere set slecht en keek steeds bij de eerste technische time-out (bij acht punten) al tegen een flinke achterstand aan. Alleen in de eerste set kwam Oranje nog knap terug voor het oog van de ruim vierduizend toeschouwers. Maar toen de scheidsrechter een zuivere ace van Kay van Dijk uit gaf, kwam Nederland in de slotfase net een puntje tekort.

In de twee daaropvolgende sets was Italië gewoonweg een stuk sterker dan Oranje. De Zuid-Europeanen serveerden sterk, blokten slim en waren zeer effectief in de aanval. Dit terwijl Nederland in al deze spelonderdelen geen voldoende wist te scoren. Ook de verschillende wissels van bondscoach Peter Blangé mochten niet baten.

"Dit is zwaar klote, na de eerste set stonden we als een stelletje kranten in het veld", aldus aanvoerder Jeroen Trommel. Jeroen Rauwerdink direct na de wedstrijd: "Gisteren hadden we het zwaar, zowel fysiek als mentaal. Vandaag waren we in het begin te afwachtend, na de eerste set was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. We voelden veel druk dit weekend, maar het is ook leerzaam geweest."

Omdat Amerika ook de tweede wedstrijd tegen China wist te winnen, staat de olympisch kampioen halverwege de poulefase fier bovenaan de ranglijst. Nederland staat nog wel tweede, maar zal komend weekend in Italië erg goed moeten spelen om deze plek vast te kunnen houden.