Breukink: "Menchov start met veel zelfvertrouwen

Sjors (Sj0rSz)
Aanstaande zaterdag begint in Monaco de Tour de France. Denis Menchov is de kopman van de Rabobank-wielerformatie, één van de Nederlandse wielerploegen. Volgens ploegleider Erik Breukink staat er, mede dankzij zijn overwinning in de Giro d'Italia, een andere Rus.

Toch geeft Breukink toe dat ook voor Menchov de teller in Monaco op nul zal staan. "Zijn winst in de Giro geeft natuurlijk geen enkele garantie voor de Tour," aldus Breukink, die het vertrouwen in zijn kopman uitsprak. "Hij begint met veel zelfvertrouwen aan deze Tour. Dat had hij al maar dat heeft hij na zijn Girozege natuurlijk nog meer. Dat neemt hij mee naar Frankrijk. Daarnaast heeft hij natuurlijk in de Tour een andere ploeg rond zich."

Breukink is van mening dat de eerste tijdrit van groot belang zal zijn. "Daar zullen de verschillen behoorlijk zijn. Het is te hopen dat we daar een slagje kunnen slaan." In de ploegentijdrit zullen de verschillen veel kleiner zijn. "Misschien maximaal 20 of 30 seconden. Maar in Parijs kan dat natuurlijk net genoeg zijn om het verschil te maken."