Vrolijke festivalstemming in Zuiderpark

Vrolijke mensen, zon met later op de dag toch meer wolken, kinderen met ballonnen en vooral veel muziek. De 29e editie van Parkpop in het Haagse Zuiderpark bracht vandaag een mix van bezoekers op de been, die keuze had uit meer dan twintig optredens van artiesten.

In de middag traden onder meer Idols-deelnemers Boris en Nathalie Makoma op. De laatste werd in 2008 tweede, sleepte een platencontract binnen en bouwde op Parkpop een feestje met het publiek.

Op het grootste gratis festival van Europa gaf de frontman van de rockband Live, Eddie Kowalczyk, een akoestisch optreden. Hits van Live zoals I Alone werden luidkeels meegezongen door het publiek. Ook Kowalczyk sprak over perfect festivalweer.

Later op de dag treden The Pretenders op. De Britse band met Chrissie Hynde was heel populair in de vroege jaren tachtig en is voor het eerst sinds vijf jaar in Nederland. Het optreden van Guus Meeuwis wordt bijzonder genoemd. De Brabander vulde al stadions en verschijnt pas de laatste tijd wat vaker op festivals.

Vorig jaar waren er 250.000 mensen. Het evenement duurt tot half tien. Parkpop is tevens de afsluiter van de The Hague Festivals, een festivalperiode van ruim twee weken waarbij in het centrum van de stad verschillende ‘mini-festivals’ plaatsvonden.


Foto bij: Vrolijke festivalstemming in Zuiderpark  (foto: DAG)