Van Persie blijft bij Arsenal

Sjors (Sj0rSz)
Robin van Persie zal niet vertrekken bij Arsenal. De aanvaller van The Gunners heeft laten weten dat hij in Londen wil blijven. Hij wil de beste speler van de wereld worden en de club helpen aan prijzen.

De toekomst van de Oranje-international bij Arsenal was tot voor kort onzeker. Tegenover News of the World heeft Van Persie nu laten weten dat hij graag in Londen blijft.

"Ik ben niet in gesprek met welke andere club dan ook, ik praat alleen met Arsenal. Ik wil de beste speler ter wereld worden. Mijn loopbaan zal alleen een succes worden als ik het hoogste wil bereiken."

Van Persie laat ook weten dat Arsenal volgend seizoen mee kan strijden om de prijzen. "Niets is onmogelijk. Niemand had een paar jaar kunnen voorspellen dat een zwarte man president zou zijn van de Verenigde Staten. Niemand denkt nu dat Arsenal prijzen kan winnen met een klein budget."

De aanvaller wil beter en beter worden. "Ik wil de beste ter wereld worden. Als ons team de Champions League, Premier League of de FA Cup had gewonnen, misschien had ik dan in aanmerking gekomen voor een prijs. Alleen dan had ik kunnen zeggen dat ik de top heb bereikt. Helaas is dit nog niet het geval."

Van Persie baalt ervan dat Arsenal al een tijd geen prijs meer heeft gewonnen. Wel ziet hij mogelijkheden. "Ik zie potentie bij Arsenal. We moeten het gewoon doen. In vijf jaar tijd heb ik net zoveel prijzen gewonnen als ik deed bij Feyenoord, één. Dat is niet genoeg. Toen ik naar Arsenal kwam, won de club prijzen."

"Als iedereen fit is, hebben we een fantastisch team dat er voor kan zorgen dat Arsenal weer prijzen gaat winnen."