Mosley bereid om te vechten

Peterselieman
FIA-president Max Mosley heeft vandaag in de Mail on Sunday aangegeven dat hij onder druk staat om zich toch verkiesbaar te stellen voor een nieuwe termijn. De Brit heeft aangegeven zich niet meer verkiesbaar te willen stellen.

"Ze maakten de fout van dansen op mijn graf voordat ik werd begraven. Het is niet goed dat de teams een PR-act hebben uitgevoerd, terwijl ik hier nog in levende lijve sta. Ik sta nu van allerlei kanten onder druk om me weer herkiesbaar te stellen. Alleen wil ik dat niet, want ik voel me wat te oud," zei Mosley.

"Toen ik begon kon ik de vader zijn van de jongere rijders, nu is dat de grootvader. Vanuit dat oogpunt gezien is het tijd voor een nieuw iemand. Wanneer je zoals mij het zestien jaar hebt gedaan, is het tijd om te stoppen."

"Ik wil echt stoppen, maar wanneer er een conflict is met de auto-industrie, zoals met de FOTA, dan wil ik niet stoppen. Ik doe wat ik moet doen en over het algemeen loop ik niet weg voor de strijd," zei de Brit.

Mosley eist excuses van FOTA-voorzitter Luca di Montezemolo, maar haalt ondertussen ook hard uit naar de Italiaan. "Ik verwacht niet dat Luca zijn excuses aanbiedt of vertrekt, zoals hij wel zou moeten doen. Niemand neemt hem toch serieus, want hij wordt gezien als zoals de Italianen het noemen een 'bella figura'. Hij is dan wel president van FIAT, maar degene met de werkelijke macht is Sergio Marchionne."

Mosley is niet tevreden over hoe alles verlopen is. "Complete leugens zijn verteld en dat is erg irritant en dan niet alleen voor mij." De Brit wil niet dat de auto-industrie gaat bepalen wie zijn opvolger zal worden. Ook zei hij dat hij geen macht had, maar slechts uitvoert wat het World Motor Sport Council hem opdraagt.