K3 gaf allerlaatste concert samen

Nu is het echt afgelopen. Voor de allerlaatste keer zwaaide Kathleen met betraande ogen vanaf het podium naar haar jonge fans. Ook haar kleine bewonderaars hielden het niet droog. Kathleen nam vanmiddag in Rotterdam definitief afscheid van de succesvolle Vlaamse meidengroep K3.

Duizenden jonge kinderen, vooral meisjes, staarden gehuld in hun K3-outfitjes met een lege blik naar de grote bühne. Zij konden zich niet voorstellen dat ze hun geliefde trio nu niet meer met elkaar zullen zien optreden. In Ahoy werd dit weekeinde het Studio 100 Zomerfestival gehouden met als apotheose het dramatische vaarwel van de blonde Belgische.

De blonde zangeres Kathleen Aerts (31) maakte eind maart bekend de bij kinderen populaire groep te verruilen voor een solocarrière. Karen en Kristel gaan in het nieuwe tv-programma K2 zoekt K3, dat vanaf eind augustus te zien is bij SBS6 en het Vlaamse VTM, op zoek naar een vervangster. Kathleen zei tegen de fans: "Tien jaar mogen zingen voor dit publiek, daar zijn geen woorden voor. Ik vergeet jullie nooit! Jullie waren fantastisch. Dank je wel."

"Mama, ik ga haar zo missen", snikte een 4-jarige fan. Ook haar moeder liet zich, in een bloedheet Ahoy, meeslepen door haar emoties. De K's waren sinds 1999 bij elkaar en verkochten ruim vier miljoen albums. Sinds begin deze maand is de eerste solosingle van Kathleen uit; Zumba Yade getiteld. Een deel van de opbrengst van deze succesvolle plaat gaat naar Unicef.

K3 geeft allerlaatste concert samen  (foto: ANP)