Hofs hoopt nog steeds op Vitesse

Sjors (Sj0rSz)
De fans van Feyenoord zijn van mening dat Nicky Hofs in Rotterdam moet blijven. Dit liet de aanhang gisteren, tijdens de oefenwedstrijd tegen sc Feyenoord (0-5), met regelmaat horen. Toch zal de kleine middenvelder naar een andere club verhuizen.

Hofs komt namelijk niet in de plannen van de nieuwe trainer, Mario Been, voor. De 26-jarige voetballer is inmiddels druk bezig om een nieuwe werkgever te vinden. "Vitesse heeft interesse, plus nog een aantal clubs uit het buitenland," liet hij na afloop van het oefenpotje weten. "Maar Vitesse moet er eerst uitkomen met Feyenoord en dat is voorlopig een probleem. Er zit nog een flink gat tussen vraag en aanbod. Hopelijk kunnen de teams toch nog iets regelen, want ik zou graag weer voor Vitesse spelen."

Mocht een transfer naar Vitesse alsnog afketsen, dan zal Hofs verder gaan kijken. De voorkeur van de middenvelder gaat niet uit naar nog een seizoen bij Feyenoord. "Ik vind het fantastisch dat het Legioen me zo steunt, tijdens de eerste training zongen ze ook al dat ik moest blijven. Dat voelt goed, maar we weten allemaal dat ik komend seizoen niet voor Feyenoord zal spelen. De trainer heeft me laten weten dat ik niet op veel speeltijd hoef te rekenen, dus wil ik graag weg. Het liefst zo snel mogelijk, zodat ik genoeg tijd heb om met mijn nieuwe club oefenduels te spelen en te trainen."

Hofs heeft in elk geval geen voorkeur voor een competitie. "Als er iets moois komt, ga ik er naar kijken. Ik sta overal voor open."