Manor weet niet waar het aan toe is

Peterselieman
Manor Grand Prix-teambaas John Booth denkt dat het nog te vroeg is om te zeggen of het akkoord tussen de FIA en de FOTA zijn plannen om volgend jaar aan het wereldkampioenschap Formule 1 deel te nemen, doorkruist.

Manor was een van de drie teams die zich in mocht schrijven voor het Formule 1-wereldkampioenschap 2010 toen er nog sprake was van een budgetlimiet van 45 miljoen euro. Dit is nu vervangen door kostenbesparingen. Daarom weet Booth pas waar hij met zijn team staat als er een nieuw Concorde Agreement gesloten is en de reglementen vast staan.

"Ik weet het niet. Elke keer als je denkt dat je het weet, dan verandert alles weer. Het is net lopen op drijfzand. We kunnen pas reageren als ze ooit het Concorde Agreement gaan tekenen," zei Booth.

Hij denkt dat zijn team volgend seizoen gewoon op de grid staat. "Het zal wat lastiger worden, maar je kunt het managen. Het hangt er vanaf wat de doelen zijn over twee jaar en wat het begin jaren negentig was. Eerlijk gezegd is het lastig om er nu commentaar op te geven."