Lopes traint maandag bij Dordrecht

Hoewel Cecilio Lopes in de belangstelling staat van diverse clubs, zal de aanvaller zich maandag gewoon bij FC Dordrecht melden voor de eerste training. De dertigjarige aanvaller sluit zelfs een langer verblijf aan de Krommedijk niet uit.

De Rotterdammer, die interlands speelt voor Kaapverdië, mag bij SC Heerenveen transfervrij vertrekken. Lopes speelde sinds januari op huurbasis voor FC Dordrecht en maakte in zeventien duels twaalf goals voor de Schapenkoppen in de Jupiler League. MVV, De Graafschap en FC Valletta toonden de afgelopen tijd interesse in de spits.

Marco Boogers, technisch directeur van FC Dordrecht, zegt op de website van de club dat hij de ambities van Lopes kent: "Ik sluit niet helemaal uit dat we Eddy Putter en / of Cecilio Lopes kunnen behouden. Met beiden ben ik nog in gespek. Cecilio begint maandag gewoon de voorbereding bij FC Dordrecht." Eddy Putter loopt momenteel stage bij Wellington Phoenix FC. Boogers voerde ook gesprekken met andere aanvallers, onder wie Johan Voskamp van Excelsior.

FC Dordrecht is ook nog met een keeper bezig en wil, als de mogelijkheid er is, een verdediger aantrekken. Dit is mogelijk Etienne Shew-Atjon. De 34-jarige Rotterdammer, die na elf seizoenen dient te vertrekken bij FC Utrecht, traint vanaf maandag ook mee met de selectie van Gert Kruys.