Nationale titels Boonen, A. Schleck, Pozzato

Stefan (sportfreak)
Tom Boonen is vandaag kampioen van België geworden. Verder werden onder meer Andy Schleck en Filippo Pozzato kampioen van hun land.

Boonen klopte in een sprint de topfavoriet Phillippe Gilbert en veroverde zo zijn eerste nationale titel. "Phillippe Gilbert was vandaag de sterkste man in koers," erkende de winnaar achteraf. "Ik had geen superbenen en daarom heb ik gekoerst met mijn hoofd. Ik ben vooral blij voor mijn ploeggenoten die mij super geholpen hebben." Dinsdag beslist een rechter of Boonen mag deelnemen aan de Tour de France. "Maar voordat ik daar aan ga denken, ga ik eerst met volle teugen genieten van deze overwinning. We zien wel wat men dinsdag beslist."

In Italië ging de titel naar Pozzato. Hij bleef in Imola Fabiano Cunego en Luca Paolini voor. In Luxemburg was Andy Schleck de beste. De titels in Duitsland, Frankrijk en Spanje gingen naar relatief onbekende renners. Dimitri Champion werd kampioen in Frankrijk en de volslagen onbekende Martin Reimer pakte de titel in Duitsland. In Spanje ging het goud naar Ruben Plaza.

In Zwitserland werd het kampioenschap gewonnen door Fabian Cancellara, in Rusland bleek Sergei Ivanov de sterkste.