Geflipte automobilist houdt politie 10 uur op afstand

Een 34-jarige Rus heeft het de politie knap lastig gemaakt. De man reed met een snelheid van maar liefst tweehonderd kilometer per uur over de weg. Toen de politie hem wilde aanhouden, ging de man er als een haas vandoor. Hierna volgde een lange achtervolging.

Aan de achtervolging kwam abrupt een einde toen Igor Vostrikov uit midden-Rusland met zijn auto een doodlopende weg inreed. In plaats van zich over te geven, sloot hij de deuren van binnenuit en draaide zijn raampjes omhoog. Aangezien Igor weigerde uit zijn auto te komen, schakelde de politie zelfs een psycholoog in. Het mocht niet baten, de man bleef zitten waar hij zat, voor maar liefst tien uur.

Volgens het hoofd van de verkeerspolitie gingen zowel Igor als zijn passagier rustig hun behoefte doen in de auto. De rest van de tijd hebben ze geslapen. Pas toen een slotenmaker de deur wilde openen, werd Igor wakker en hield de deur van binnenuit dicht.

Toen de auto helemaal omsingeld was, probeerde de doorgedraaide automobilist nogmaals te ontsnappen. Hij had echter niet gemerkt dat men zijn banden had laten leeglopen toen hij lag te pitten. Toen na deze ontdekking de politie ook nog begon te dreigen het slot door een speciaal arrestatieteam te laten forceren, koos Igor eieren voor zijn geld en gaf zich over.

De gekke Rus blijkt heel wat op zijn kerfstok te hebben. Zijn rijbewijs was hij namelijk al lang kwijt, nadat hij was betrapt op rijden onder invloed. Ook nu was hij overduidelijk onder invloed van verdovende middelen. Igor kan nu een zware straf tegemoet zien.