Van Bronckhorst: "Oude spelers niet schuldig"

Peterselieman
Feyenoord heeft een zeer moeizaam seizoen achter de rug. Dankzij een goede tweede seizoenshelft kon deelname aan de play-offs voor Europees voetbal nog worden afgedwongen, maar tijdens deze extra wedstrijden bleek NAC Breda te sterk.

Aanvoerder Giovanni van Bronckhorst ziet de toekomst van Feyenoord echter niet zo zwartgallig in. "Twee jaar terug ja, toen was alles hosanna. Op papier is dit nog steeds geen slechte groep, hier is best iets mogelijk volgend seizoen," zegt de Feyenoord-captain in gesprek met Sportweek. "Op basis van de tweede seizoenshelft zouden we gewoon derde of vierde staan, alleen het einde tegen NAC Breda was weer slecht."

De ervaren spelers van Feyenoord waren het afgelopen seizoen geregeld de gebeten hond. Sommigen zien het grootste deel van deze groep het liefst vertrekken zodat er een hoop geld bespaard kan worden aan salariskosten. Zoiets zal volgens Van Bronckhorst echter niet gebeuren.

"We zijn wel in gesprek over de premies, misschien dat we op dat vlak een gebaar kunnen maken," aldus de middenvelder. "We denken dus wel degelijk mee met de club. Het is momenteel de tendens om ons de schuld te geven, maar dat is te makkelijk. Voetbal is een teamsport, we hebben allemaal fouten gemaakt."

"Weet je wat het probleem is? Wij missen spelers uit de middengroep, spelers van tussen de 24 en 30. De kloof is te groot tussen jong en oud. Maar ja, die spelers gaan allemaal naar het buitenland. Zeker gezien de huidige financiële situatie zal het onmogelijk zijn om nog even twee, drie spelers uit die categorie aan te trekken."