[E3 '09] Live verslag E3, Persconferentie Nintendo

De E3 is al even aan de gang en gisteren deden we al live verslag van de persconferentie van Microsoft. Vandaag is het de beurt aan Nintendo.

De persconferentie staat gepland voor 18:00 uur en zal dus snel beginnen. In dit nieuwsbericht zullen wij door middel van updates jullie live up to date te houden van de gebeurtenissen.



[19:12] De show is alweer voorbij. Reggie bedankt iedereen en wenst iedereen veel plezier op de E3.

[19:10] Veel actie en geweld in de trailer en veel mooie vrouwen. De game moet volgend jaar verschijnen.



[19:08] Maar heeft Nintendo ook nog een interessante hardcore-game? Jazeker! Team Ninja en Nintendo zijn druk bezig met een "serieuze" game. Een trailer wordt getoond van Metroid Outer M.

[19:07] Ook EA komt met een Wii-game namelijk Dead Space Extraction. Ook hiervan is een trailer.

[19:06] Resident Evil van Capcom is een populaire game op de Nintendo consoles. Resident Evil The Darkside Chronicles wordt getoond met een trailer.

[19:05] Third-party games komen voorbij die op de Wii verschijnen. SEGA komt over twee weken met The Conduit.

[19:04] Reggie noemt alles wat ze tot nu toe hebben besproken en dat ze veel werk doen om iedereen te plezieren, zelfs de bozer gamers op de blogs.

[19:04] De game gaat toepasselijk Mario Galaxy 2 heten en er klinkt een applaus uit de zaal.

[19:02] Meer Mario nieuws. De tweede 3D Mario-game op de Wii, en het vervolg op Galaxy wordt getoond met een trailer. We zien weer veel kleine planeetjes en zelfs Yoshi komt voorbij.

[19:00] Nintendo komt met de Vitality Sensor. Deze sensor kan op de vinger geplaatst worden waarmee de functie van het lichaam gemeten kunnen worden. Deze wordt met een stekker in de Wii mote geplaatst en zo kan de Wii deze informatie lezen.

[18:56] Iwata noemt Mario Kart een een groot succes en als een game voor beginners en ervaren spelers. Ze willen meer games gaan maken die voor iedereen geschikt zijn.

[18:54] Volgens Iwata moeten games niet te moeilijk worden om die mensen aan het gamen te krijgen. Toch moeten de games ook niet te makkelijk worden. Volgens hem is de muur tussen beginners en ervaren gamers erg hoog geworden.

[18:53] Iwate noemt veel getallen. Mensen die al games spelen, het nooit zullen doen of die op de drempel staan het te gaan doen. HIj zegt dat er een grote kans ligt bij deze mensen om meer games te verkopen.

[18:52] Iwata komt op het podium. Hij gaat praten over waarom er een gamer in iedereen schuil gaat. Iwate zegt dat Nintendo ervoor heeft gezorgd dat er veel meer gamers zijn dan een paar jaar geleden.

[18:51] Een video wordt getoond met mensen die met de DS en Wii spelen vanuit de hele wereld.

[18:50] Zelda Spirit Tracks is speelbaar op de E3. Verder wordt er vrij weinig over gezegd.

[18:49] Vanaf de zomer kan je foto's op je DSi direct uploaden naar je facebook account. Natuurlijk kan je deze ook eerst customizen.

[18:49] Nog een aankondiging. Wario Ware DIY waarin je zelf de minigames kan ontwerpen. User Generated Content is het nieuwe woord voor Nintendo.

[18:47]Mario vs Donkey kong: minis March again wordt getoond waarin je zelf levels kan maken. Vanaf maandag is deze te downloaden voor de DSi.



[18:46] Volgens Cammie willen ze niet alleen het entertainment kopen, maar ook maken en delen. Software van de DSi wordt getoond genaamd flip notes studio waarin je zelf filmpjes kan maken.

[18:45] De sales van de DSi zijn op dit moment al over de miljoen en in die zelfde tijd zijn er meer dan 400.000 DS Lites verkocht.

[18:44] Verrassing: De DSi. Cammie praat over de mogelijkheden voor developers. Er wordt nu een video getoond van "consumenten" die hun positieve mening geven over de DSi. Volgens een klein meisje is het "awesome"

[18:42] Van Ubisoft wordt Cop the Recruit getoond met een trailer. Cammie praat nu over een game speciaal voor vrouwen en tiener-meisjes genaamd Style Savvy waarin je kan shoppen en kleren kan passen. De game verschijnt voor de DS en er wordt een trailer getoond.

[18:41] Van een bekende schrijver komt Women's Murder Club: Games of Passion voor de DS. Dit is een adventure waarin je moorden op zal moeten lossen. Er wordt wederom een trailer getoond.

[18:39] Cammie komt op het podium en vertelt dat de DS een zeer winstgevend platform is voor developers en dat ze daarom veel risico's durven te nemen.

[18:39] Nog een RPG. Er wordt een trailer getoond van Golden Sun voor de DS.




[18:37] Beelden van Mario en Luigi: Bowsers Inside Story RPG worden getoond waarin de broers de "internal pipes" van bowser verkennen. De game is al uit in Japan en komt uit deze herfst in de VS en Europa.

[18:36]De Final Fantasy game gaat Crystal Bearers heten. Een andere Square Enix RPG die naar de DS komt is Kingdom Hearts. Deze ligt vanaf 29 september in de winkels. Hiervan wordt ook een trailer getoond.

[18:33] Reggie vertelt over een exclusieve Final Fantasy voor de Wii. Een trailer wordt getoond.

[18:33] Reggie vertelt over Red Steel 2, dat die alleen is te spelen met de Wii Motion Plus. Reggie is er trots op dat in de afgelopen jaar in de VS de meeste games zijn verkocht voor de Wii, en op ene tweede plek de DS.

[18:31] 26 juli zal de game verschijnen. Reggie vertelt dat andere developers ook druk bezig zijn met de Wii Motion plus waaronder games van EA en Virtua Tennis.

[18:30] Reggie wint met 19 tegen 17.

[18:28] Met een paar slimme opmerkingen maakt Reggie gehakt van Bill. Ze beginnen met spelen waarbij de bal gepakt moet worden en dan gegooid alsof je echt een bal naar de basket gooit.

[18:28] Reggie komt het podium op en gaat samen met Bill een paar basketballen gooien. Reggie zegt dat hij hoopt dat Bil beter kan gooien dan schieten.

[18:27] Bill is flink aan het schieten maar is blijkbaar niet echt goed.

[18:26] De game wordt getoond. Je begint als Skydiver waarin je andere Mii's vast kunt pakken en kan versnellen of vertragen. Volgens Bill is dit een soort tutorial waarin iedereen doorkrijgt hoe de Motion Plus werkt. De volgende game die getoond wordt is boogschieten.

[18:23] Tussen de echte beelden door zijn beelden van Mii's die de sporten beoefenen. Zo is er een Mii Kajakkers, golfer, boogschutter en nog veel meer. Reggie realiseert dat we het niet moeten zien in een video maar in het echt. Bill Tiner komt weer op het podium en laat zien met de Wii motion Plus hoe precies de games in Wii Sports Resort zijn.

[18:21] Volgens Reggie is de Wii Motion Plus erg precies. Er wordt een video getoond met daarin flitsende beelden van sporters zoals tafeltennissers, basketballers en zelfs een samoerai die de Wii Motion Plus gebruiken.

[18:19] The Reginator betreedt het podium en praat over hoe Nintendo zijn Battleplan heeft aangepakt de afgelopen jaren. Hij praat over de Wii-mote, de Nunchuck en de Wii Motion Plus. Deze laatste zal volgens Reggie erg veel gaan betekenen

[18:17] Voor verschillende doelen zijn er verschillende programma's en het houdt bij hoeveel calorieën je verbruikt. Er zijn 15 nieuwe balance games zoals skateboarden. Wii Fit Plus zal samen met het balance board te krijgen zijn maar ook los. Hij verschijnt deze herfst.

[18:15] Cammie vertelt nu over het succes van de Wii Fit. Het is de best verkochte game van het afgelopen jaar. Er zijn tientallen miljoenen mensen die de game spelen maar ze willen dat de Wii Fit makkelijker in het gebruik wordt voor allerdaags gebruik: Wii Fit Plus. Hierin kan je zelf trainings programma's opzetten.

[18:13 leuk detail: de spelers op het podium hebben dezelfde kleur shirt als hun karakter in de game. De game zal deze kerst verschijnen en is speelbaar op de E3.

[18:12] Een nieuwe powerup is een rotor op je hoofd. Bill zou dit graag in het echt ook hebben. Er ziitten veel verschillende geheime plekken in het level en de game zal singleplayer, co-op en multiplayer bevatten.

[18:10] Vier man betreden het podium en spelen de nieuwe Mario met z'n vieren. Het is dus een multiplayer 2D Mario waarin competitie en samenwerken centraal staat.

[18:09] De nieuwe Mario Bros is aangekondigd voor de Wii die een hele nieuwe manier van gamen zou moeten hebben. Bill komt op het podium en vertelt over het creatieve proces van het bedenken van de nieuwe Mario.

[18:08] Ze vertelt over het succes van Mario, de vele games en meer dan 200 miljoen verkochte exemplaren.

[18:08] Cammie vertelt dat Nintendo druk bezig is om te proberen mensen te verrassen. Ze zullen het vandaag weer doen met nieuwe manieren om te gamen en games.

[18:06] Cammie vertelt dat het goed gaat met de industrie. Zelfs even groot als speelgoed, films en muziek bij elkaar. Dit komt mede door de extra doelgroep die NIntendo heeft aangeboord.

[18:04] Cammie betreedt het podium onder een groot applaus van het publiek.

[18:03] De show begint we zien op de verschillende schermen beelden van onderandere de Wii en de DS.

[18:00] And we're off We zien een groot podium met daarop veel grote schermen met het Nintendo logo erop. Het is nog donker... nog even wachten dus.