[E3 '09] Live verslag E3, persconferentie EA

koei
Na de persconferentie van Microsoft is het nu de beurt aan Electronic Arts om te laten zien wat zij de komende tijd voor ons in petto hebben.

De persconferentie staat gepland voor 23:00 uur en kan dus elk moment beginnen. In dit nieuwsbericht zullen wij door middel van updates jullie live up to date te houden van de gebeurtenissen.

[0:15] De show is afgelopen. Er zijn 12 geweldige games getoond door 12 geweldige developers, aldus EA zelf.




[0:07] Er klinkt Star Wars muziek en er komen een lading jedi's het podium op. BioWare en LucasArts werken samen aan een nieuwe game. Star Wars: The Old Republic zal de eerste game zijn met volledige voicesupport. Ieder personage zal zijn eigen stem hebben. Star Wars: The Old Republic zal een MMO die je op verschillende manieren kunt doorlopen. Als Jedi zal je een compleet andere ervaring hebben dan als Stormtrooper. De allereerste trailer van het spel wordt getoond.

[0:04] Real Time Worlds kondigd een nieuwe MMORPG aan genaamd APB. APB is een stad zoals alle andere met mensen die er wonen en naar hun werk gaan. In deze stad wonen echter vele gamers die verschillende rollen aan kunnen nemen in de stad, zo kunnen er boeven en juist beschermers komen. Het is de bedoeling dat het een soort GTA MMO wordt.




[0:02] Crysis 2 wordt aangekondigd voor verschillende platformen. Het spel wordt ontwikkeld met de engine Cty Engine 3. Over het spel zelf wordt later dit jaar meer bekend gemaakt.



[0:00] Jack Black komt in een filmpje naar voren en veranderd door wat sensors op zijn hooft in een menselijke game. Het blijkt toch handiger te zijn om gewoon wat nieuwe beelden van de game te tonen wat dan ook wordt gedaan. Brutal Legend zal in oktober verschijnen.



[23:54] De persconferentie gaat nu verder over onafhankelijke bedrijven waar EA mee samen werkt, zoals de makers van Rock Band. Brutal Legend is de eerste game die getoond wordt. Tim Schafer van Double Fine geeft aan dat hij de game vooral gemaakt heeft om veel bekende rocksterren te ontmoeten. Bekende rockers zoals Rob Halford van Judas Priest, Lemmy Kilmeister van Motorhead en Ozzy Ozbourne zijn in de game te zien. Daarna volgt een trailer van het spel.


[23:48] Er wordt een trailer getoond van the Saboteur. Het spel speelt zich af in Frankrijk ten tijde van de 2e Wereldoorlog. De hoofdpersoon maakt deel uit van het Franse verzet. Het spel is een sandbox-game en je kunt zelfs de eifeltoren beklimmen in de game. Het spel gaat niet om snel iemand omleggen, maar subtiel iemand ombrengen en dan zijn Nazi-outfit aantekken bijvoorbeeld. Niet gezien worden is erg belangrijk.

[23:46] Pete Sampras komt het podium op. Singleton legt hem uit hoe hij moet tennissen . Het spel zal deze week in de winkels liggen. 2009 wordt een jaar om niet te vergeten voor EA Sports.




[23:43] Er was vraag naar een tennisgame van EA Sports en EA Sports komt nu eindelijk met EA Grand Slam Tennis. Producer Thomas Singleton slaat op het podium een balletje met Peter Moore.

[23:40] Er komt een mevrouw met maat 4 het podium op. Zij is een paar maanden geleden bevallen en is erg positief over EA Sports Active. Het spel bevat een soort dagboek waarin alle activiteiten worden opgenomen. Het spel is al 600.000 keer verkocht in de eerste twee weken. Het is de meest succesvolle launch van een Wii-game tot nu toe. Het eerste expansionpack voor het spel is nu in ontwikkeling en zal rond de feestdagen in de winkel liggen. De uitbreiding zal meer oefeningen bevatten.

[23:39] EA Sports Active is een nieuw label voor de Nintendo Wii. Testpersonen hebben ermee gespeeld en het heeft daadwerkelijk effect. De ene mevrouw past nu zelfs een jurkje in maat 4!!1!

[23:37] EA Sports online is ook beschikbaar op de Ipod en zorgt ervoor dat je altijd bij je statistieken kunt.




[23:34] Ruim 500 miljoen spelers hebben op de EA Sports servers gespeeld. EAsports.com zal gelanceerd worden om gamecontent uit te breiden. Gamers kunnen via de website bijvoorbeeld hun team managen. Mensen kunnen een eigen team maken en een eigen stadion om in te spelen. Het maken is simpel, de combinaties zijn eindeloos.

[23:32] EA Sports komt met MMA. Dit wordt een nieuwe vechtgame. Het spel komt in 2010.




[23:27] Er worden allerlei sportmomenten getoond. Peter Moore komt het podium op en vertelt dat EA Sport een erg gevarieerd portofolio heeft dit jaar. Hij trapt af met het tonen van Fight Night Round 4 met een nieuwe physics engine. Lengte en gewicht van de boksers spelen nu veel meer een rol in het spel. Je kunt nu ook interne schade toedoen. Het spel zal launchen op 25 juni.

[23:23] Mass Effect was een van de meest succesvolle games uit 2007. In Mass Effect 2 moet je de wereld van de ondergang redden, een zelfmoordmissie die je waarschijnlijk niet zult gaan overleven. Het spel zal in het begin van 2010 gaan verschijnen voor Xbox 360 en PC.

[23:21] Bioware toont Dragon Age origins, een spel dat ook op de consoles te spelen zal zijn. Het is het bloederigste spel dat Bioware tot nu toe gemaakt heeft. Het spel zal mensen gaan schokken en mensen aan het denken zetten over wat goed en fout is. Het spel zal 20 oktober gaan verschijnen voor Xbox 360, PlayStation 3 en PC. Van het spel wordt een trailer getoond.

[23:16] EA DICE hoge pief Patrick Soderlund komt Need for Speed Shift tonen. In de game kun je rivalen maken en het spel draait niet puur om het als eerste finishen, maar hoe je rijdt op weg naar de finish. Rijstijl is veel belangrijker dan puur de winst.

[23:12] EA komt met een speciale gameslijn voor meisjes met daarin games over pyjama party's en games over naar het winkelcentrum gaan. Vergelijkbaar met de Laura's passies van Ubisoft. Het label gaat Charm Girls Club heten.




[23:09] Chip Lang betreedt het podium. Hij is de general manager van de HASBRO-divisie. Hij mag nu aan de slag met drie nieuwe littlestPetShop-games die nu zelfs online kunnen!1!

[23:07] 2 juni is een erg belangrijke dag voor EA, vandaag verschijnt ook de Sims 3, waar nu een trailer van getoond wordt.

[23:05] We beginnen met een trailer van een game met Dante in de hoofdrol. In een soort romeinse omgeving gaat een man met een groot zwaard de strijd aan met allerlei vreemde wezens. Dante's Inferno is de game waar het om gaat en de producer wordt gepresenteerd.




[23:00] De persconferentie begint met muziek en een trailer met daarin het EA-logo en een aantal van hun bekende franchises.