Nieuwe voorvleugel voor Brawn in Turkije

Het Formule 1-team Brawn GP zal naar de Grand Prix van Turkije een nieuwe voorvleugel meenemen. Zo hoopt het Britse team Red Bull Racing en Ferrari voor te blijven. Deze renstallen zitten het team van Ross Brawn inmiddels op de hielen en willen in Turkije scoren.

"Monaco was een geweldig weekend dankzij onze coureurs, het team en onze motorenpartner Mercedes-Benz. We wisten de derde dubbelzege van het seizoen binnen te slepen. We beseffen echter ook dat het circuit van Monaco uniek is en dat de concurrentie in Turkije weer erg sterk zal zijn. De ontwikkeling van de BGP 001 is in de fabriek dan ook doorgegaan en we zullen in Turkije een nieuwe voorvleugel introduceren, samen met nieuwe elementen van de achterwielophanging en wat aerodynamische updates," aldus teambaas Brawn.

Klassementsleider Jenson Button kijkt in ieder geval uit naar de race in Turkije. "Het circuit van Istanbul is erg leuk, dus ik kijk altijd uit naar de Turkse Grand Prix. We hebben hier al geweldige races gezien en in de bochten 1 en 3 zijn goede inhaalmogelijkheden, net als in bocht 9, en in bocht 12 en 13, als je daar laat genoeg remt. Iedereen praat over bocht 8, en er zijn weinig bochten net zo lang als die bocht. Je krijgt er zeven seconden lang vijf g-krachten te verduren. Als je de drie apexes goed pakt, kan je er volgas doorheen en de bocht met een grote glimlach verlaten."