[E3 '09] "Project Natal nog lang niet voor de consument"

Kevin (KoosyNL)

Na veel geruchten werden we gisteren eindelijk getrakteerd op een demonstratie van de motion-camera van Microsoft. Het project, Natal genaamd, kan gezichten, lichamen en stemmen herkennen en zal een hele nieuwe vorm van gamen met zich mee brengen. Toch zal het nog even duren voordat we met deze technologie kunnen spelen.

Dat heeft John Schappert van Microsoft gezegd in een interview. Volgens hem was het doel van de demonstratie van gisteren om ons en developers een beeld van de toekomst van de Xbox 360 te geven en dat de hardware op dit moment op weg is naar developers om er mee te "spelen".

The purpose was to show what the future of the Xbox 360 is and, more importantly, to get it in the hands of developers. It's shipping to developers now. Folks are working on games... Our goal was to show you what the future holds for Xbox 360, we'll get into specifics later."

Volgens Schappert is het erg belangrijke technologie waar ze al lang mee bezig zijn, maar dat het nog niet snel in de handen van de consument zal liggen en dat er nog geen releasedatum of verder details gegeven kunnen worden.