FOK!games maandvooruitblik juni

Kevin (KoosyNL)
Met de E3 in volle gang zullen we bijna vergeten dat er net een nieuwe maand is aangebroken. Vorige maand zat vol met lekkers voor de meeste gamers en ondanks dat deze maand iets leger is, zullen de meeste waarschijnlijk nog wel iets vinden wat ze leuk vinden om te spelen.

Laten we beginnen met de PC. Het is namelijk een goede maand om een goede game-pc in huis te hebben staan. Street Fighter IV heeft zijn succes al bewezen op de consoles maar komt deze maand ook eindelijk naar de PC. Een andere game waar je niet zo’n heel erg sterke PC voor nodig hebt is het langverwachte nieuwe deel in de se Sims-serie. Met The Sims 3 zal de focus minder liggen op de kleine details als op tijd naar de WC gaan maar meer op verschillende doelen in het leven die je kunt halen. Een game die al op de PC is verschenen en deze maand zal verschijnen op de consoles is Sacred 2: Fallen Angel waarin het hakken met zwaarden, het schieten van vuurballen en het looten van je tegenstanders centraal staat. De game verschijnt op de Playstation 3 en Xbox 360.




Veel gamers met een Wii zullen het gebrek aan shooters op hun platform waarschijnlijk iets minder leuk vinden. Gelukkig verschijnt deze maand The Condiut waarin lekker geknald kan worden met, natuurlijk, de motion-controls. Goed nieuws voor mensen met platform van Sony, iets minder voor de rest, want Ghostbusters: The Videogame komt deze maand naar Europa voor de Playstation 2, Playstation 3 en PSP en pas later naar de andere platformen.



Het woord van deze maand is echter Overlord want er verschijnen maar liefst drie verschillende Overlord-games. Als eerste verschijnt op de PC, Playstation 3 en Xbox 360 het vervolg op de originele game namelijk Overlord II waarin we ongestoord als donkere leider onze woede kunnen af reageren op onschuldige zeehondjes. De Wii krijgt een eigen versie van de game genaamd Overlord: Dark Legend en de DS zal het moeten doen met Overlord Minions. Oftewel er is geen excuus om deze maand geen Overlord-game in huis te halen.



Deze maand verschijnt er ook een game voor de Race-fanaten. De game is al bestempeld als de grootste game ooit en dus zal je niet snel uitgekeken zijn op FUEL waarin je over grote open vlaktes kunt racen. Hou je er wel van om alles op je pad kapot te maken, en dan bedoel ik ook echt ALLES, dan zal Red Faction Guerrilla je hart sneller doen laten kloppen. Met verschillende wapens is namelijk alles in de wereld te slopen. Een andere game waar veel in kapot kan is Prototype. Als mislukt biologisch experiment zin je op wraak en alles wat op je weg komt, of dat nou soldaten of tanks zijn, zullen gesloopt worden.

De releases van de games in deze lijst kunnen veranderen en fouten kunnen voorkomen.