Airbus Air France mogelijk gevonden in oceaan

De Airbus A330 die gisteren verdween, is mogelijk gevonden in de Atlantische Oceaan. Het toestel zou ongeveer 1.300 kilometer van het Braziliaanse eiland Fernando de Noronha af liggen. Piloten van een Braziliaans TAM-toestel zagen 'oranje vlekken' in de oceaan, zo'n veertig minuten nadat het vliegtuig van de radar verdween.

De Franse regering heeft weinig hoop van de 228 passagiers nog overlevenden te vinden. Brazilië, Frankrijk, de VS en Spanje doen aan de zoekactie mee, evenals enkele koopvaardijschepen. Brazilië heeft vijf vliegtuigen, twee helikopters en drie schepen ingezet. Vandaag heel vroeg is een Amerikaans militair verkenningsvliegtuig vanuit El Salvador vertrokken naar het rampgebied.

Voor het toestel van de radar verdween hebben de piloten nog een bericht verstuurd dat er sprake was van een storing in het elektrisch circuit. Dat gebeurde op het moment dat het vliegtuig een onweerachtig gebied doorkruiste met zware turbulentie. Volgens de directeur communicatie van de Franse luchtvaartmaatschappij is het vliegtuig mogelijk door bliksem getroffen.

Update 15:47 uur:

De Braziliaanse luchtmacht heeft bekend gemaakt dat wrakstukken van de vermiste Franse Airbus zijn gevonden. Een woordvoerder van de luchtmacht, kolonel Jorge Amaral, plaatste wel de kanttekening dat de waargenomen objecten nog moeten worden geborgen. Pas dan is zeker dat het om wrakstukken van de Airbus gaat.