"Ben er ziek van dat Ajax zover is weggezakt"

Peterselieman
Johan Cruijff zit flink in zijn maag met de huidige situatie, waarin Ajax zich momenteel bevindt. Nummer Veertien ventileert zijn mening over de gang van zaken in Amsterdam dinsdag in zijn column in de Telegraaf.

Cruijff bezocht afgelopen woensdag de Champions League-finale tussen FC Barcelona en Manchester United. De voormalig speler van Ajax en Barcelona kreeg na de wedstrijd te horen van veel mensen binnen de Catalaanse club dat Ajax en het Nederlands elftal als voorbeeld hebben gediend voor Barça. Het bezorgde Cruijff een dubbel gevoel.

"Dat op zich is natuurlijk een groot compliment, maar tegelijkertijd doet het ook veel pijn," zegt Cruijff in de Telegraaf. "Ajax is en blijft mijn club, maar als ik zie hoe ver het door verkeerd beleid en verkeerde keuzes weg is gezakt, dan ben ik daar gewoon ziek van. Maar ja, als het bovenin niet functioneert, dan werkt het onderin al helemaal niet."

Cruijff voert het vertrek van techniektrainer Simon Tahamata aan als voorbeeld voor de huidige situatie in Amsterdam. "Simon kwam als jongetje bij Ajax binnen en heeft altijd een groot hart voor de club gehad. De laatste jaren was hij techniektrainer bij de jeugd en hij heeft nu besloten om naar Qatar te gaan."

"Bij zijn vertrek bleken alleen wat trainers met de pet rond te zijn gegaan en dat was het dan. Het is bij Ajax dus niet alleen een kwestie van verkeerd beleid, maar ook hoe de club met de echte Ajacieden omgaat."