FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 9 april 2009

'Obama wil 63 miljard extra voor oorlogen'

De Amerikaanse overheid wil ruim 63 miljard euro extra lospeuteren bij het Congres om de oorlogen in Irak en Afghanistan in 2009 te kunnen betalen. Dat zei een ambtenaar, die anoniem wilde blijven, vandaag.

Het merendeel van het bedrag gaat direct naar het Pentagon, het Amerikaanse ministerie van Defensie. Een deel wordt vermoedelijk ook gebruikt voor hulp aan Afghanistan, Pakistan, de Palestijns gebieden en Mexico.

Volgens het Witte Huis, dat het bedrag nog niet heeft bevestigd, is extra geld nodig omdat maar voor de helft van het fiscale jaar 2009 een budget was gemaakt. Dat jaar loopt in september af.

Oud-president George W. Bush kreeg de afgelopen jaren veel kritiek omdat hij regelmatig extra geld nodig had voor de dure oorlogen. Zijn opvolger Barack Obama beloofde het Congres dan ook de kosten voor de oorlogen in het reguliere budget op te nemen.

Volgens een woordvoerder van het Witte Huis kan Obama nu niet anders dan toch om extra geld vragen. De toezeggingen van Obama zijn volgens hem "een soort slachtoffer geworden van de manier waarop oorlogen tot nu toe werden gefinancierd".

'Obama wil 63 miljard extra voor oorlogen'  (foto: ANP)

'Topploegen volgen Belgisch talent Hazard'

Volgens La Gazzetta dello Sport zijn Internazionale en Chelsea geïnteresseerd in Eden Hazard, de 18-jarige spits van Lille.

Hazard geldt in België als een veelbelovend talent. Op 17-jarige leeftijd maakte hij tegen Luxemburg al zijn debuut als international van de Rode Duivels.

Het Franse Lille, waar de jongeling dit seizoen 22 duels speelde, ontdekte de jonge aanvaller op een jeugdtoernooi, waar Hazard voor AFC Tubize uitkwam. De Belg heeft in Frankrijk nog een doorlopend contract. "Ik kan Lille nog niet verlaten," laat hij tegenover Sporza weten.

Christanval staakt zoektocht naar nieuwe club

Volgens diverse Franse media heeft Philippe Christanval een punt achter zijn spelerscarrière gezet.

Christanval speelde de laatste drie seizoen van zijn loopbaan bij het Engelse Fulham. Wegens blessures kwam hij daar echter weinig in actie en de club gaf hem afgelopen zomer geen nieuw contract. Tevergeefs probeerde de Fransman om een contract bij Blackburn Rovers te verdienen.

Volgens de Franse media wil Christanval zich nu richten op een carrière in het zakenleven van Londen. De 30-jarige verdediger begon zijn loopbaan in 1997 bij AS Monaco. Hij vertrok in 2001 naar FC Barcelona, maar daar kon hij vanwege blessures nooit overtuigen. Ook bij zijn volgende club, Olympique Marseille, kwam de Fransman niet veel aan spelen toe.

Philippe Christanval maakte deel uit van de Franse nationale selectie voor het WK van 2002, maar in totaal speelde hij slechts vijf interlands voor Les Bleus.

Kuiper ook in beeld bij HSV en FC Twente

Nicky Kuiper stond al in de belangstelling van AZ, en volgens De Gelderlander zijn Hamburger SV en FC Twente daar bij gekomen.

Vitesse deed al een poging om Kuiper langer vast te leggen, maar dat aanbod werd door het talent afgewezen. "Maar we hebben inmiddels met Nicky gesproken. Hij heeft een verbeterde aanbieding gekregen met een looptijd van vier jaar," vertelt technisch directeur Marc van Hintum in De Gelderlander.

Nicky Kuiper wordt vanaf volgende maand begeleid door sportmarketing bureau Gr8soccer, die o.a. ook Andwele Slory ondersteunt. Harry Lulofs, de general manager van het bureau, bevestigt dat ook HSV en Twente belangstelling hebben. Geen van alle clubs heeft zich echter officieel bij Vitesse gemeld.

Kuiper wil zelf pas in mei gaan nadenken over een eventuele transfer. "Ik wil me eerst op Vitesse concentreren," aldus de 19-jarige linksback, die in Arnhem nog een contract heeft tot medio 2010.

Brawn: "FOTA niet in gevaar door diffusergate"

Ross Brawn denkt niet dat de toekomst van de Formula One Teams' Association in gevaar is door de ruzie over de diffusers. De eigenaar van Brawn GP vindt juist dat de kwestie aan kan tonen dat het samenwerkingsverband tussen de Formule 1-teams goed is.

Op 14 april moeten Brawn GP, Toyota en Williams zich bij het Court of Appeal van de FIA melden om de klacht van Ferrari, Red Bull Racing, Renault tegen de illegale diffusers aan te horen. Ook BMW Sauber en McLaren zullen bij deze zaak in Parijs aanwezig zijn.

"De FOTA werkt nog steeds goed samen en is niet beschadigd door deze kwestie. We moeten leren om met dit soort zaken om te gaan en toch gewoon samen te werken. Als we de baan op gaan zijn er altijd wel dingen waar ruzie over gemaakt kan worden. Maar dat moeten we naast ons neerleggen en ons richten op het doel om deze sport beter te maken," aldus Brawn die vindt dat de strijd op de baan moet worden geleverd en dat de rivalen na de wedstrijd gezamenlijk een drankje moeten kunnen drinken.

McLaren naar FIA vanwege diffusergate

Het Formule 1-team van McLaren zal op 14 april aanwezig zijn bij het protest dat Ferrari, Renault en Red Bull Racing hebben aangetekend tegen de diffusers van Brawn GP, Toyota en Williams. Dit heeft de FIA bekend gemaakt. Het team zal echter niet actief aan de zitting deel gaan nemen.

Red Bull Racing, Renault en Ferrari hebben via hun nationale autosportbonden protest aangetekend tegen de beslissing van de stewards in Melbourne. McLaren, Brawn GP, Williams, BMW-Sauber en Toyota hebben bij het Hof het verzoek neergelegd om ook gehoord te worden," aldus een verklaring van de FIA.

McLaren heeft bij monde van een woordvoerder tegen GPupdate een verklaring afgegeven waarom het team bij de hoorzitting aanwezig wil zijn. "Personeel van McLaren heeft in het verleden al in de media aangegeven dat we geloven dat de diffusers die worden gebruikt door Brawn, Toyota en Williams buiten de regels en intenties van het technisch reglement vallen. Daarom zullen we aanwezig zijn bij de hoorzitting, maar we zullen geen mondelinge bijdrage leveren".

Shearer: "We staan niet voor niets achttiende"

Alan Shearer verloor zijn eerste duel als interim-manager van Newcastle met 2-0 van Chelsea. Komende zaterdag wacht de volgende 'finale' voor The Magpies, die op bezoek gaan bij Stoke City.

Shearer wil geen verklaring geven voor de zwakke prestaties van het team dat hij sinds 1 april onder zijn hoede heeft. "Je kunt wel overal excuses voor gaan bedenken, maar we staan niet voor niets derde van onderen". aldus het clubicoon tegenover The Newcastle Evening Chronicle.

"We moeten voorkomen dat we domme fouten maken. Daarom moeten we 90 minuten, of misschien wel 95, geconcentreerd zijn", vervolgt Shearer, die tevreden is over de afgelopen week. "De trainingen waren positief en we gaan zaterdag met veel vertrouwen de wedstrijd in."

Alan Shearer was van 1996 tot 2006 de topspits van The Magpies en speelde voor die club ruim 300 wedstrijden. De legende moet Newcastle in de Premier League zien te houden. Het team staat momenteel drie punten onder de fatale streep, en tegenstander Stoke City heeft slechts zes punten meer.

Hertha moet het stellen zonder Pantelic

Hertha BSC-speler Marko Pantelic kan in het duel met Hannover 96 niet in actie komen, meldt Kicker. De aanvaller heeft last van een blessure aan zijn bovenbeen.

Voor Hertha is het wegvallen van de Serviër een fikse aderlating. De Duitsers zijn momenteel nog volop in de strijd om het kampioenschap in de Bundesliga.

Toch is er ook goed nieuws te melden voor het team van trainer Lucien Favre. De Zwitser kan hoogstwaarschijnlijk weer een beroep doen op Andrey Voronin. De huurling van het Engelse Liverpool zal naar alle waarschijnlijkheid de plaats van Pantelic overnemen.

Hertha BSC bezet momenteel de derde plaats en de club uit Berlijn heeft twee punten minder dan koplopers VFL Wolfsburg en Hamburger SV.

[Special] Museeuw wint Parijs - Roubaix

In deze reeks specials duiken we op FOK!sport in de sportgeschiedenis. Regelmatig blikken we terug op een bijzondere gebeurtenis en plaatsen we het in perspectief met de huidige situatie.

Vandaag gaan we negen jaar terug in de tijd, naar Roubaix om precies te zijn. Op 9 april 2000 ligt daar op de plaatselijke wielerbaan de finish van de wielerklassieker Parijs – Roubaix. De helletocht over de kasseien in Noord-Frankrijk ligt er die dag droog bij en het beloofd een mooie strijd te worden. Favoriet voor die dag is de Mapei - Quick•Step-ploeg van Patrick Lefevere.

Hij was de jaren daarvoor ook de ploegleider van de winnaars en presteert met zijn ploeg al jaren sterk in het voorjaar. In 1999 weet hij zelfs met zijn ploeg het volledige podium te bezetten. Ook in 2000 hoopt hij weer zijn slag te kunnen slaan met renners als Stefano Zanini, Andrea Tafi en Johan Museeuw.

Voor Johan Museeuw is het op die 9de april 2000 een bijzondere dag. Hij is namelijk terug in de koers die hem twee jaar daarvoor bijna fataal werd. Een week na een fantastische overwinning in de Ronde van Vlaanderen komt hij In het bos van Wallers, één van de zwaarste kasseistroken van de Hel van het Noorden, ten val. Hij smakt hard op de kinderkopjes en breekt zijn knieschijf. Die zware blessure zorgt ervoor dat Lefevere dat jaar huilend aan de streep staat. Niet omdat hij zo blij is met weer en overwinning van zijn ploeg in Roubaix. maar, omdat de Leeuw van Vlaanderen een blessure heeft opgelopen die het einde van zijn carrière kan betekenen.


De kasseien in het bos van Wallers

Museeuw wordt direct in het ziekenhuis opgenomen. Tijdens zijn behandeling loopt hij een ernstige infectie op aan de gekwetste knie. Het wordt van kwaad tot erger. Door de infectie wordt er overwogen zijn been te amputeren en er wordt zelfs enige tijd gevreesd voor zijn leven. Tot ieders geluk weet hij te herstellen en kan beginnen aan een revalidatie van tien maanden.

En dan in 2000 staat de Vlaming weer aan de start van de klassieker die hij in 1996 voor het eerst op zijn naam schreef. Vastberaden als hij is wil hij laten zien dat hij weer bij de top hoort. En hij laat dat op een magistrale wijze zien. Op vijftig kilometer van de finish besluit Museeuw er vandoor te gaan en de achtervolgers weten hem niet meer te achterhalen. De Belg komt geëmotioneerd over de finish en wijst naar de knie waarmee hij zoveel problemen had.

Museeuw bewijst hiermee een ongekend sterke renner te zijn, eentje die zware tegenslagen te boven komt. Iets wat hij kort na zijn heroïsche overwinning weer mag laten zien als hij met zijn motor een zwaar ongeluk krijgt en zelfs enige tijd in coma ligt. Ook hiervan weet de Vlaming te herstellen en hij wint in 2002 voor de derde keer Parijs – Roubaix. Om de Hel van het Noorden te winnen moet je enorm sterk zijn en des groter is de prestatie die Johan Museeuw neerzette in het begin van deze eeuw.

Aankomend weekend staat de klassieker in Noord-Frankrijk weer op het programma. De inmiddels vijf jaar gestopte Johan Museeuw zal de koers met veel interesse volgen want ook deze keer is de kans groot dat er iemand uit de ploeg van Lefevere er met de overwinning vandoor gaat. En ook deze keer met Belgen in de favorietenrol. Stijn Devolder en Tom Boonen gaan proberen de 53ste Belgische overwinning in de wacht te slepen.

Fortuna moet vrezen voor licentie

Fortuna Sittard moet op 22 april bij de beroepscommissie licentiezaken van de KNVB duidelijk maken dat de club nog recht van bestaan heeft. Volgens interim-directeur Hans Erkens is de licentie voor de club na het afkesten van de fusie met Roda JC in gevaar.

Roda JC en Fortuna Sittard zouden fuseren tot Sporting Limburg, maar omdat de provincie Limburg niet bij wil springen om de nieuwe club financieel te ondersteunen, is de fusie niet doorgegaan. Daarom moet het noodlijdende Fortuna op eigen benen verder en zal het snel een deel van de schulden in moeten lossen.

Mocht het niet lukken dan zal de KNVB de licentie van de club moeten intrekken. "Binnen veertien dagen moeten we hardheid hebben over een sluitende begroting. Ik hoop dat we het huidige enthousiasme in de westelijke mijnstreek om kunnen zetten in harde euro's," aldus Erkens.

Gouverneur Leon Frissen had namens de provincie Limburg had de fusieclub een bedrag van zeven miljoen euro toegezegd, maar hij had hier de autoriteit niet voor. Daarom dachten Erkens en Olaf van Eijndhoven (voorzitter van de raad van commissarissen van Roda JC) aan opstappen, maar beiden hebben dit niet gedaan. "Je kan het nu niet maken tegen een ander om te zeggen: doe jij het maar," vindt Erkens.

Uitslagen UEFA Cup 9/4/2009

Vandaag werden de eerste wedstrijden in de kwartfinales van het UEFA Cuptoernooi afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen van deze vier duels.

Shakhtar Donetsk heeft de eerste slag geslagen in de kwartfinale tegen Olympique de Marseille. De Franse ploeg, die eerder dit seizoen nog verantwoordelijk was voor de uitschakeling van PSV, FC Twente en Ajax, kreeg twee treffers te verwerken in het Olympiyskiy stadion te Donetsk.

Vlak voor rust liet doelman Steve Mandanda een bal glippen en zag vervolgens Tomás Hübschman profiteren. Op ongeveer driekwart van het duel besliste Jádson het duel, nadat hij de bal ontving van de op rechts ontsnapte Luiz Adriano. De club van trainer Eric Gerets zal nu in het eigen Stade Vélodrome orde op zaken moeten stellen om de halve finale nog te kunnen bereiken.

FC Shakhtar Donetsk (UKR) - Olympique de Marseille (FRA) 2-0
39' Tomás Hübschman 1-0
65' Jádson 2-0

Stadion: RSC Olympiyskiy, Donetsk
Toeschouwers:
Arbiter: Felix Brych (GER)
Gele kaart: Mykola Ischenko (Shakhtar), Modeste M'Bami (Marseille)

Opstellingen:

FC Shakhtar Donetsk: Pyatov; Srna, Chygrynskiy, Ischenko, Raţ; Gai, Hübschman; Ilsinho (Willian/63), Jádson, Fernandinho (Lewandowski/80); Luiz Adriano (Gladkiy/89).

Olympique de Marseille: Mandanda; Mears, Civelli, Hilton, Taiwo; M'Bami (Valbuena/68), Cana; Koné, Cheyrou, Zenden (Samassa/78); Niang.


Werder Bremen ontving de enig overgebleven Italiaanse club in Europa; Udinese. De Bianconeri kennen een goed seizoen in de UEFA Cup, en schakelden onder meer Zenit St. Petersburg uit. In Bremen ging het niet van een leien dakje, en wist het maar moeilijk aan te vallen. De Duitsers namen dan ook de leiding. Nadat eerst Claudio Pizarro een treffer afgekeurd zag worden was het even later alsnog raak. Diego schoot de bal vanaf rechts laag onder doelman Samir Handanovič door: 1-0.

Vlak na de thee had Fabio Quagliarella de gelijkmaker op zijn schoen, maar oog in oog met Tim Wiese lobde hij de bal naast. De Italianen zwoegden om die felbegeerde goal te maken, maar in plaats daarvan besliste Diego op driekwart het duel. De Braziliaan speelde zichzelf vrij en schoot de bal fraai in de kruising. Een minuut later was het Duitse feest helemaal compleet; Hugo Almeida ontsnapte en rondde af met een laag schot. Uiteindelijk zou Udinese toch die uitgoal maken, en de return nog enigzins spannend houden. Quagliarella ontving de bal van Christian Obodo en schoot uit de draai raak.

SV Werder Bremen (GER) - Udinese Calcio (ITA) 3-1
34' Diego 1-0
67' Diego 2-0
69' Hugo Almeida 3-0
87' Fabio Quagliarella 3-1

Stadion: Weserstadion, Bremen
Toeschouwers: 30.000
Arbiter: Laurent Duhamel (FRA)
Gele kaart: Torsten Frings, Alexandros Tziolis (werder)

Opstellingen:

SV Werder Bremen: Wiese; Fritz, Mertesacker, Naldo, Boenisch (Pasanen/81); Frings; Tziolis, Diego, Özil (Niemeyer/76); Hugo Almeida (Hunt/71), Pizarro.

Udinese Calcio: Handanovič; Zapata, Domizzi, Felipe, Pasquale; Inler (Obodo/84), D'Agostino, Asamoah; Pepe (Floro Flores/72), Quagliarella, Alexis Sánchez.


In Hamburg had het duel tussen HSV en City geen beter begin kunnen krijgen. Al na een halve minuut mocht Stephen Ireland op aangeven van Robinho de score openen. De Duisers herpakten zich snel en zagen Shay Given enkele inzetten keren. Nog geen tien minuten na de 0-1 kopte Joris Mathijsen echter alsnog de gelijkmaker langs de Ier.

Vervolgens domineerde de ploeg van Martin Jol de wedstrijd, en kregen de Duitsers kans op kans. De uitstekend keepende Given voorkwam de voorsprong lang, maar kon na een uur spelen niets inbrengen tegen een strafschop van Piotr Trochowski, die de Duitser mocht nemen door een handsbal van Micah Richards. De Engelsen konden maar weinig inbrengen tegen de Bundesliga-koploper, en moesten lijdzaam toezien hoe invaller José Paolo Guerrero er zelfs nog 3-1 van maakte.

Hamburger SV (GER) - Manchester City FC (ENG) 3-1
1' Stephen Ireland 0-1
9' Joris Mathijsen 1-1
63' Piotr Trochowski (Pen) 2-1
79' José Paolo Guerrero 3-1

Stadion: Arena Hamburg, Hamburg
Toeschouwers: 50.000
Arbiter: Olegário Benquerença (POR)
Gele kaart: Piotr Trochowski, Jonathan Pitroipa (HSV), Craig Bellamy, Shay Given (Man City)

Opstellingen:

Hamburger SV: Rost; Benjamin, Gravgaard, Mathijsen, Jansen; Pitroipa, Jarolím, Aogo, Trochowski; Petrić, Olić (Guerrero/71).

Manchester City FC: Given; Richards, Dunne, Onuoha, Bridge (Garrido/46); Wright-Phillips (Fernandes/83), Zabaleta, Ireland; Sturridge (Benjani/62), Bellamy, Robinho.


In Parijs was er eveneens een ontmoeting tussen een Franse en een Oekraïense club, namelijk PSG en Dyanmo Kyiv. De Oekraïeners leken vooraf al op de nul te willen spelen, en dat kwam de intenties van PSG niet ten goede. Arbiter Pieter Vink zag de Fransen proberen de hechte Oost-Europese defensie te slechten, maar de kansen die ontstonden waren niet bijster gevaarlijk. Het was uiteindelijk ook niet verwonderlijk dat in de Franse hoofdstad de cijfers 0-0 op het scorebord zouden blijven staan. In Oekraïne zal de strijd volgende week vervolgd worden.

Paris Saint-Germain FC (FRA) - FC Dynamo Kyiv (UKR) 0-0

Stadion: Parc des Princes, Parijs
Toeschouwers: 30.000
Arbiter: Pieter Vink (NED)

Opstellingen:

Paris Saint-Germain FC: Landreau; Ceará, Camara, Traoré, Makonda; Sessegnon (Pancrate/88), Chantôme, Clément, Rothen; Luyindula (Kezman/61), Hoarau (Maurice/75).

FC Dynamo Kyiv: Bogush; Yussuf; Betão, Sablić, El Kaddouri; Eremenko, Vukojević, Aliyev (Cernat/73), Ninković; Corrêa (Gusev/84), Milevskiy.

Advocaat zaak Dutroux neergestoken

De advocaat van de ouders van de Dutroux-slachtoffers Julie en Melissa is vandaag in Luik neergestoken door zijn eigen zoon. Hij is in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis opgenomen, zo meldt justitie in de Belgische stad.

De advocaat, Victor Hissel, kreeg aan het einde van de middag in zijn woning ruzie met zijn zoon. De vechtpartij begon in huis en werd op straat voortgezet. De zoon heeft zijn vader minstens drie maal in de borst gestoken. Hij werd door buren overmeesterd en aan de politie overgeleverd.

Hissel stond de ouders van Julie en Melissa, die beiden omkwamen nadat ze door Marc Dutroux waren ontvoerd, bij na diens arrestatie. Zelf kwam de advocaat vorig jaar in opspraak doordat hij verdacht werd van het bezit van kinderporno.

Ontvoerd meisje (7) 'toevallig slachtoffer'

De twee mannen die gisteren werden gearresteerd in verband met de gewelddadige ontvoering van een zevenjarig meisje dinsdag in Ede, hebben haar waarschijnlijk willekeurig gekozen. Dat stelt de politie vandaag na het verhoor van de twee verdachten en het meisje. 

Het meisje werd door gespecialiseerde rechercheurs ondervraagd over de ontvoering. Ze werd na de ontvoering vlakbij haar ouderlijk huis gisteren teruggevonden op een camping in Brielle. Daar werden ook de twee verdachten aangehouden. De politie kon hen zo snel traceren na onder meer een tip van een getuige die het kenteken van de auto had opgenomen. 

FIA inspecteert circuit Donington

De wereldautosportbond FIA zal over enkele dagen de veiligheid van Donington Park gaan inspecteren. Op het circuit zal in 2010 de Grand Prix van Groot-Brittannië worden verreden en daarom wordt de baan aangepast.

Circuitdirecteur Simon Gillet verwacht dat de FIA goedkeuring aan het project zal gaan verlenen, waarna hij met een plan over de Grand Prix naar buiten kan gaan treden. "Wij werken met de allerbeste mensen. Als je samenwerkt met personen als Hermann Tilke om de veiligheid op orde te brengen, dan wed je op het goede paard," aldus Gillet tegen Autosport.

Onderzoek naar oorzaak dood door vaccinatie

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gaat onderzoek doen naar de dood van een 9-jarig jongetje uit Barendrecht dat begin vorige maand stierf, drie dagen nadat hij een vaccinatie had gehad.

Directeur Roel Coutinho van het Centrum voor Infectiezieken van het RIVM, dat verantwoordelijk is voor vaccinaties, kondigde het onderzoek donderdag aan in RTL Nieuws. De vraag is of de vaccinatie iets met de doodsoorzaak van doen heeft.

De jongen, Freek Hagoort, bezweek drie dagen nadat hij een zogenoemde BMR-DTP vaccinatie had gehad tegen ziektes als rode hond, difterie en pokken. Volgens de arts Jannes Koetsier stierf het kind aan een "abnormaal snel verlopende infectie van bloed, longen en diverse organen.” Er werden bij sectie streptococcen en staphylococcen en virussen aangetroffen in diverse organen en longen. Volgens de arts liet het RIVM na de sectie aanvankelijk weten dat een verband onwaarschijnlijk is.

In schriftelijke vragen aan minister Ab Klink (Volksgezondheid) vraagt Tweede Kamerlid Halbe Zijlstra (VVD) of het waar is dat het RIVM aanvankelijk heeft aangegeven geen nader onderzoek te doen. Verder vraagt hij of het RIVM wel een objectief advies kan uitbrengen omdat het ook voor vaccinaties verantwoordelijk is.


Jongetje dood na vaccinatie  (foto: DAG)

Indonesiërs naar stembus

Stemlokalen in Indonesië hebben vandaag hun deuren geopend voor parlementsverkiezingen. Meer dan 170 miljoen stemgerechtigden bepalen welke partijen het nieuwe parlement gaan vormen van de voormalige Nederlandse kolonie.

De stembusgang vormt de opmaat naar presidentsverkiezingen op 8 juli. Dan moet blijken of de zittende president Susilo Bambang Yudhoyono (59) een tweede termijn krijgt.

De verkiezingen in het immense eilandenrijk zijn een complexe aangelegenheid. Circa 1,6 miljoen mensen hebben zich namens 38 politieke partijen kandidaat gesteld voor ongeveer 18.000 functies in het openbaar bestuur.

Om twaalf uur 's middags (0700 uur Nederlandse tijd) sluiten de stemlokalen hun deuren alweer. Waarnemers hebben kritiek geuit op de openingstijden. Zij verwachten dat de opkomst niet boven de 60 procent zal uitkomen. Tijdens de vorige verkiezingen in 2004 stemde 70 procent van het electoraat.

Indonesiërs naar stembus  (foto: ANP)

Muziek maken met Wario in Made in Ore scans

WarioWare is een spel waarin de speler verschillende soorten minigames moet oplossen binnen de tijd. Zo moet je de ene keer een appel door midden snijden en de andere keer een kunstgebit in de mond van een oma stoppen.
De DSi heeft al één exclusieve WarioWare-titel genaamd WarioWare: Snapped!, maar Nintendo wil toch het maximale uit het apparaat halen door Made in Ore te laceren. In dit spel moet je eigen minigames maken door verschillende, handige tools. Je kunt je eigen sprites, muziek en andere dingen maken. Het spel is echter niet alleen voor de DSi, de Wii krijgt Asobu! Made in Ore, een WarioWare voor WiiWare met hetzelfde concept. Er is nog niet veel bekend over deze games, we weten bijvoorbeeld nog niet of je ook daadwerkelijk minigames online uit kunt wisselen. Ondanks de weinige informatie hebben we toch twee scans voor jullie.



'Klinsmann moet vertrekken bij Bayern'

Jürgen Klinsmann zal na dit seizoen moeten vertrekken bij Bayern München. Dit schrijft de Duitse Boulevardkrant Bild.

Bayern München, dat gisteravond met 4-0 verloor bij Barcelona, maakt een moeizaam seizoen door. In de competitie staat het op de vierde plaats. Afgelopen zaterdag verloor het met 5-1 van koploper Wolfsburg. Volgens Bild mag Klinsmann zaterdag nog wel op de bank zitten bij de competitiewedstrijd tegen Eintracht Frankfurt. Bij een nederlaag zou de voormalig international meteen vertrekken moeten uit München.

Heaven and Hell..

Sommige mensen zijn echt eng, eng om hun waanideeën. Want het is toch te bizar als een moeder haar eigen kind doodschiet om vervolgens zelfmoord te plegen? Alleen maar omdat ze haar zoon redden moet?

"A central Florida woman who fatally shot her 20-year-old son then killed herself at a shooting range left recorded messages that said she was the anti-Christ and that she needed to save her son."

Volg het linkje voor een filmpje van het gebeuren en haar afscheidsbrieven...

It's a fucked up world...

Dagverblijf houdt kinderen binnen na gescheld buurtbewoners

Kinderdagverblijf ‘t Klaproosje in Amsterdam mag niet meer alle kinderen dagelijks laten buitenspelen. In een brief van de gemeente worden beperkingen opgelegd voor het ‘luchten’. De maatregel volgt op klachten van omwonenden over geluidsoverlast. Daarbij zouden de kinderen herhaaldelijk gescheld en dreigementen over zich heen hebben gekregen. Ouders reageren geschokt op de gedwongen maatregel.

Het is niet voor het eerst dat inwoners van Amsterdam klagen over buitenspelende kinderen. Zo bekogelden boze buren van dagverblijf Dromelot in Oud-West kinderen met eieren, en kregen spelende kinderen van Groeiland in Nieuw-Sloten onder meer vieze luiers en batterijen naar hun hoofd. Creche De Uk, waar peuters tot vier jaar worden opgevangen, moest een deel van de kinderen onder druk van omwonenden verplaatsen naar een andere locatie.


Dagverblijf houdt kinderen binnen na gescheld buurtbewoners  (foto: DAG)

Omgekomen militair overgedragen aan familie

De omgekomen militair Azdin Chadli is vandaag aan het eind van de middag teruggebracht in Nederland. Na aankomst op de vliegbasis in Eindhoven, werd hij na een korte ceremonie overgedragen aan zijn familie. Dat heeft Defensie vandaag bekendgemaakt. De 20-jarige Chadli stierf maandag door een raketaanslag op Kamp Holland.

Bij de aankomst waren onder anderen de commandant der strijdkrachten Peter van Uhm, de commandant der landstrijdkrachten luiternant-generaal Rob Bertholee en de waarnemend brigadecommandant van 13 gemechaniseerde brigade in Oirschot, kolonel Harold Jacobs aanwezig. Chadli maakte deel uit van de C-compagnie, 42ste Bataljon Limburgse Jagers, 13 gemechaniseerde Brigade in Oirschot.

De kist van de soldaat der eerste klasse werd gedragen door in Nederland verblijvende militairen van de C-compagnie. Voor de draagploeg liep een tambour en een militair met een kussentje met daarop zijn medailles. Op de kist lagen de Nederlandse vlag en zijn baret. Ongeveer vijftig militairen van het 42 bataljon Limburgse Jagers vormden de erehaag.

Tijdens de terugreis werd de overledene begeleid door vier collega's: de compagnies sergeant-majoor, de groepscommandant van zijn eigen eenheid, een adjudant die zeer dicht bij de familie staat en een zeer goede vriend. Voor het vertrek werd ook in Kamp Holland een militaire ceremonie gehouden.

Bij de aanslag raakten nog vijf andere militairen gewond, van wie er vier voor verdere behandeling woensdag naar Nederland zijn teruggehaald. De vijfde gewonde blijft in Afghanistan en kan zijn werk daar waarschijnlijk voortzetten.

Ruim 4500 mensen hebben tot nu toe op de site van Defensie een condoleance achtergelaten voor Chadli. Zaterdag wordt hij begraven in zijn woonplaats Uden. Voorafgaand aan de begrafenis op de Algemene Begraafplaats is er een afscheidsdienst in Gasterij de Pier. De moeder van Chadli heeft dat laten weten in een overlijdensbericht in het Brabants Dagblad.

Omgekomen militair overgedragen aan familie  (foto: ANP)

Galaga REMIX nu te koop voor iPhone

Galaga, een arcade-klassieker, is terug! De nieuwe Galaga REMIX heeft een grafische update gekregen en brengt verschillende nieuwe elementen met zich mee. Zo zijn er nieuwe power-ups voor je wapens en zelfs voor levels. REMIX bevat 36 levels met veranderende achtergronden. Om de zes levels zijn er bossbattles met grote ruimte-insecten.
Er zijn drie besturingsmogelijkheden, zo kun je via een digitaal touch-pad besturen, maar ook via de accelerometer. Om een laser te vuren druk je op het speelscherm. Galaga REMIX is nu te koop voor iPhone en iPod Touch, er is tevens ook een demo.



Koop Galaga REMIX:
Galaga REMIX Lite Gratis
Galaga Remix 4, 99 €

LET OP:
Firmware update 2.2.1 is benodigd om dit spel te kunnen downloaden!

Foutje: 3FM stuurt sms-bom

Zo'n 2000 luisteraars van 3FM met een Vodafone abonnement hebben gisteravond laat een sms gekregen van de radiozender. Het was een ontvangstbevestiging van een sms die ze eerder zelf hadden gestuurd.

De fout ligt bij Vodafone. Als een luisteraar een sms naar de studio stuurt op 3333, krijgt diegene een ontvangstbevestiging. De 2000 luisteraars hadden nooit zo'n sms gekregen, maar kregen die ineens gisteren. De ontvangstberichten zijn blijven hangen in het systeem.

"Onze excuses aan alle luisteraars die gister de sms hebben ontvangen", zo meldt 3FM. Samen met Vodafone wordt er alles aan gedaan om het niet weer te laten voorkomen.

Rus uitgeschakeld in Marbella

Arantxa Rus is in de tweede ronde van WTA-toernooi in Marbella uitgeschakeld. Ze ging daarin onderuit tegen de Estse Kaia Kanepi.

Rus verloor 7-5 en 6-2. Op 5-5 in de eerste set kreeg Rus drie breakpoints, maar slaagde er niet in deze te benutten. Kanepi sloeg een game later wel toe en pakte de set. In de tweede set was Rus vervolgens kansloos.

Eerder vandaag plaatst de als tweede geplaatste Servische Jelena Jankovic zich wel voor de tweede ronde. Ze klopte Selima Sfar uit Tunesie met 6-3 en 6-0.

Roofvogelhater hakt illegaal flink stuk bos om

Een 56-jarige man uit Rutten, een dorp in de Noordoostpolder, heeft deze week een bekeuring gekregen wegens illegale houtkap. De man hakte maar liefst eenderde bunder boompjes om. Volgens de hobbyhouthakker hielden zich roofvogels in het bosje op, en die zouden weidevogels verjagen.

Na een tip van de provincie Flevoland werden drie agenten in opleiding eropuit gestuurd om poolshoogte te nemen. Het drietal kwam tot de ontdekking dat er een flinke bos hout op de grond was verzameld.

De man bleek een stuk van maar liefst 12 bij 280 meter te hebben gekapt. Een vergunning hiervoor was niet nodig, zo vond de beste man. Dat de man wegens het broedseizoen überhaupt niet mocht kappen, bleek hij echter te zijn vergeten.

De man zal waarschijnlijk nog een keer tekeergaan met zijn kettingzaag. Bij de actie werd namelijk geen enkel vogelnest vernield.

Rutten en PSV gaan praten

Nu Rutten een akkoord heeft bereikt met Schalke 04 over zijn afkoopsom, kan de trainer gaan praten met PSV. De gesprekken over een hernieuwd dienstverband bij de Eindhovenaren staan voor volgende week op het programma.

"PSV is voor Fred de eerste optie", laat de zaakwaarnemer Kees Ploegsma aan het Algemeen Dagblad weten. "Maar een officieel gesprek is er nog niet geweest. Dat gaat komende week gebeuren. Eerst wilden we een akkoord bereiken met Schalke. Dat is nu het geval."

Eerder vandaag wisten we al te melden dat PSV Rutten veel macht wil geven. De naam van Rutten wordt al enige tijd met de vacature bij PSV in verband gebracht.

Kunstwerk van kindermoordenaar

In The Royal Festival Hall in Londen is een opmerkelijk kunstwerk tentoongesteld. Niet het werk zelf, maar de maker ervan is opmerkelijk. Het miniatuurorkest is namelijk gemaakt door Colin Pitchfork, een kindermoordenaar. In 1988 werd hij tot levenslang veroordeeld nadat hij twee schoolmeisjes verkrachtte en vermoordde. Hij was de eerste moordenaar ter wereld die met behulp van genetisch materiaal de bak indraaide. 

Het kunstwerk Bringing Music to Life maakte hij met bladmuziek van Beethovens negende symfonie met daarin het beroemde koor Alle Menschen werden Brüder. Voor het kunstwerk is circa 1500 pond (ruim 1650 euro) betaald door de concerthal. Pitchfork krijgt hiervan de helft. 

Pitchfork zit gevangen in de Frankland gevangenis in Durham, hier maakte hij ook het papiersculptuur. Hij probeert zijn artistieke talenten te gebruiken om eerder vrij te komen. Het bijschrift voor zijn kunstwerk luidt: "Zonder deze kans om onze kunst tentoon te stellen, zouden we in onszelf opgesloten zijn, net zoals de muren ons lichamelijk opsluiten."

Ambtenaren woedend om ontnomen uitzicht

De ambtenaren van Stadskanaal hebben vandaag niet veel te doen gehad. Uit het raam staren lukte in elk geval niet meer, nadat men uit protest een spandoek voor het raam van het gemeentehuis van het Groningse dorp had gehangen.

Het spandoek dat een oppervlakte van maar liefst veertig vierkante meter beslaat, is afkomstig van de Stichting Knoalster Horeca, organisator van de Knoalster Nacht. Deze nacht is een waar dorpsfeest met veel muziek en drank. De megaspandoek kondigt de Knoalster Nacht en vrijmarkt op 29 en 30 april aan.

De gemeenteambtenaren zijn echter niet blij met de actie. "Wel heel ludiek", vindt een woordvoerder. "Maar dit spandoek moet echt vandaag weer worden weggehaald. Collega's er achter zitten in het donker en bovendien hebben we regels en afspraken over zulke dingen. Dat is ook nodig, anders krijgen we wildgroei. Complimenten voor hoe de stichting Stadskanaal op de kaart wil zetten, maar het moet echt weg."

In eerste instantie peinsde de stichting er niet over het grote doek weg te halen. "We kunnen niet zo gauw meer aan een hoogwerker komen", laat een bestuurslid weten. "Maar we hebben nu vanmiddag te horen gekregen dat de brandweer het weghaalt, als we het zelf niet doen en dan krijgen wij de rekening. Dus waarschijnlijk halen we hem toch maar weg. Overigens laat het spandoek best veel licht door, ze zitten daar echt niet in het donker."

De spandoek is overigens een protest tegen het reclamebeleid van de gemeente. Volgens de stichting zou de gemeente te weinig ruimte bieden om een groot evenement aan te kondigen.

Cohen wil af van Marokkaanse namenlijst

Als het aan burgemeester Job Cohen ligt, maakt de burgerlijke stand in Amsterdam in de toekomst geen gebruik meer van een namenlijst van de Marokkaanse regering. Cohen stelde vandaag aan de gemeenteraad voor om in navolging van Rotterdam de lijsten uit het stadhuis te verwijderen.

De namenlijst ligt nu nog ter inzage bij de afdeling burgerzaken van de gemeente. Nederlandse gemeenten gebruiken de lijsten met goedgekeurde namen uit Marokko al jaren om Marokkaanse Nederlanders te laten zien waar zij uit 'moeten' kiezen als zij hun kindje willen aangeven. Zo wordt voorkomen dat de ouders de naam later weer moeten veranderen als blijkt dat het Marokkaanse consulaat de naam niet accepteert. Amsterdam wil Marokkaanse Nederlanders voortaan verwijzen naar informatie op de website van het Marokkaanse consulaat als zij aangifte doen van een geboorte.

De namenlijst kwam begin dit jaar in opspraak toen de Marokkaanse regering de lijst aanpaste en Berberse namen verbood.

[Update] Exclusief! FOK! heeft filmposter Terminator Salvation

Exclusief hier op FOK! de filmposter van het nieuwste deel van de Terminator reeks, 'Terminator Salvation'. De film speelt zich af in het postapocalyptische jaar 2018. John Connor (Christian Bale) is de man die op aarde het verzet moet leiden tegen Skynet en zijn leger van Terminators. De toekomst zoals Connor zich had voorgesteld verandert met de komst van Marcus Wright (Sam Worthington), een vreemdeling wiens enige herinnering is dat hij in de dodencel zat.

Update Nóg een nieuwe poster:


Terminator Salvation draait vanaf 4 juni in de Nederlandse bioscoop! Hou ook goed de prijsvragen op FOK! in de gaten want natuurlijk komt er een leuke actie. Zie hier onder de trailer en een paar stills uit de film!


Voor de grotere versie en meer foto's klik hier.

Franse webpiraten blijven online

Internetgebruikers in Frankrijk die meer dan twee keer illegaal downloaden, raken hun internetaansluiting toch niet kwijt. De Franse regering wist vandaag in de Nationale Assemblee, het Franse parlement, geen meerderheid achter haar voorstel te krijgen.

Eerder op de dag had de Senaat in Parijs nog ingestemd met het wetsvoorstel. De Franse regering legt zich niet neer bij de nederlaag. Het wetsvoorstel zal eind april opnieuw worden voorgelegd aan de parlementariërs, liet een regeringsvertegenwoordiger weten.

De sociaaldemocratische oppositie had de wet een aanval op publieke en individuele vrijheden genoemd. Ook consumentenorganisaties waren tegen. Maar het voorstel kreeg veel steun van Franse artiesten die de dupe zijn van de piraterij. Ruim 10.000 personen uit de cultuursector ondertekenden een petitie voor de wet.

FC Barcelona protesteert bij UEFA

FC Barcelona heeft protest aangetekend tegen de gele kaart van Lionel Messi en de rode kaart van trainer Josep Guardiola. De prenten werden gisteravond, tijdens de kwartfinale in de strijd om de Champions League tegen Bayern München (4-0), uitgereikt.

Arbiter Howard Webb gaf Messi in dit duel een gele kaart, omdat hij dacht dat de Argentijnse aanvaller een penalty probeerde te versieren. De Engelse scheidsrechter gaf hem niet, waardoor Guardiola in woede uitbarstte. Hiervoor werd de oefenmeester uiteindelijk naar de tribune gestuurd.

Luxeprobleem voor Van Gaal

In de aanloop naar de competitiewedstrijd van morgenavond tegen NAC Breda heeft AZ-trainer Louis van Gaal te kampen met een luxeprobleem. De ziekenboeg is leeggestroomd en dus moet Van Gaal keuzes maken. Kew Jaliens kan morgen niet in actie komen omdat hij een schorsing uitzit.

De medische staf van AZ heeft doelman Sergio Romero en verdediger Héctor Moreno fit verklaard. Romero is hersteld van een breuk in zijn hand, Moreno van een gebroken middenvoetsbeentje. "Maar medisch fit is iets anders dan wedstrijdfit. Moreno is er vier maanden uitgeweest. Wij zijn nu op zo'n hoog niveau actief, dan is het voor hem moeilijk om terug te keren. Sergio moet eerst bij Jong AZ keepen zodra hij beide handen optimaal kan gebruiken," aldus Van Gaal.

Begin van deze week trainde Niklas Moisander nog apart van de groep, vanwege de naweeën van een knieblessure. Moisander kan morgen in actie komen, maar hij zei eerder al dat zodra AZ kampioen wordt hij rust zal nemen.

India kan organisatie WK hockey kwijtraken

De internationale hockeyfederatie FIH heeft gezegd dat India het wereldkampioenschap in 2010 mogelijk niet mag organiseren.

Leandro Negre, de president van de internationale hockeybond, wil dat India één bond formeert voor mannen en vrouwen. "Dat moet gebeurd zijn voordat we het WK in New Delhi beginnen”.

Negre zegt dat hij er vertrouwen in heeft dat India het probleem op tijd zal oplossen. Wel zei hij nog dat Maleisië anders klaarstaat om de organisatie over te nemen.

Echt tennis meets virtueel tennis in trailer Virtua Tennis

SEGA heeft weer een nieuwe trailer vrijgegeven voor de game Virtua Tennis. Ditmaal zien we een echte tennisser het "opnemen tegen" computertennissers. Of je echt wat leert van de game valt natuurlijk nog te bezien, maar dat zal ook ondergeschikt zijn aan of de game leuk is.

Virtua Tennis 2009 ligt vanaf mei in de winkels voor de Xbox 360, PlayStation 3, PC en Wii.

In Virtua Tennis 2009 kun je het opnieuw opnemen tegen de beste tennisspelers ter wereld zoals Rafael Nadal en Roger Federer, of speel als Maria Sharapova tegen Venus Williams om een aantal klassieke wedstrijden opnieuw tot leven te brengen. Naast de traditionele wedstrijden voor enkel, dubbel en gemengd dubbel heeft Virtua Tennis 2009 tevens een officiële Davis Cup-licentie, zodat je de kans krijgt om je land naar de overwinning te leiden

Einde seizoen voor Gallas

William Gallas komt dit seizoen niet meer in actie voor Arsenal. De verdediger van de Engelse club viel dinsdag, in de eerste helft van de Champions League-wedstrijd tegen Villarreal, uit met een knieblessure.

Nader onderzoek heeft uitgewezen dat de Fransman zijn kruisbanden beschadigd heeft.

Doelman Manuel Almunia viel in de eerste helft ook uit. Hij heeft een blessure aan zijn enkel en zal drie weken niet in actie kunnen komen.

AFLD: "Armstrong overtrad de regels"

De Franse anti-dopingorganisatie AFLD heeft gezegd dat Lance Armstrong bij de dopingtest in Zuid-Frankrijk de anti-dopingregels heeft overtreden.

Volgens de AFLD zou de zevenvoudig Tourwinnaar "niet onder het directe toezicht" van de afnemer van de test zijn gebleven. De bewuste dag was Armstrong aan het trainen aan de Côte d'Azur, waar hij bij een controle naast bloed en urine ook haar af moest staan.

Armstrong ontkende dinsdag overigens al dat hij iets fout deed bij de test. Het rapport dat de AFLD heeft opgemaakt is inmiddels naar de wielrenunie UCI en antidopingbureau WADA verstuurd.

Meer wielernieuws vind je natuurlijk op FOK!sport!

Aandeel ING explodeert op beurs

Het aandeel ING is vandaag op het Damrak 17,8 procent hoger gesloten op 6,19 euro. Vanochtend maakte Neerlands grootste bank herstructureringsplannen bekend die bij beleggers goed vielen.

Het bankbedrijf moet een 'overwegend Europese' bank worden met een geïntegreerde balans. De verzekeringsactiviteiten zullen hun focus verder beperken tot levensverzekeringen en pensioenen. 

Geografisch en bedrijfsmatig gaat ING zich concentreren op de markten met een sterke positie. Ook worden er voor 6 tot 8 miljard euro aan niet-kernactiviteiten verkocht.

Ook de beter dan verwachte winst van de Amerikaanse bank Wells Fargo deed het aandeel ING goed. De gehele beurswereld ging vandaag positief de feestdagen in, waarbij AEX 2,02 procent hoger is gesloten op 232,84 punten.

Ander positief uitgelegd nieuws was dat het aantal eerste steunaanvragen afgelopen week in de VS gedaald was met 20.000 naar 654.000. Daarnaast daalde het handelstekort van de VS in februari fors van 36 naar 26 miljard dollar.

Vrijdag en maandag zijn in verband met de feestdagen de Europese beurzen gesloten. Dinsdag belooft een groot feest of drama op de beurzen te worden, want dan begint het kwartaalcijferseizoen pas echt. Zo komen onder andere Intel en Goldman Sachs met cijfers. Ook wordt er uitgekeken naar nieuwe cijfers over de Amerikaanse detailhandelsverkopen.

Aandeel ING april 2008 - 9 april 2009

Bioware gaat door met seks met aliens

Herinner je nog die seksscene met die blauwe alien in The Citadel? Vond je het leuk? Mooi, dan hebben we goed nieuws. BioWare wil graag de grenzen opzoeken en doet dat met zoveel mogelijk controversiële momenten in Mass Effect 2. "We don't shy away" zegt genoeg over hoe BioWare over de reacties denkt. Dus ze gaan gezellig door met het maken met seksscenes. Dat zeiden Ray Muzyka and Greg Zeschuk, oprichters van BioWare, in een interview met VG247.

VG247: Anything controversial this time? In the same regard as the…

Greg: The big over-reaction?

Ray: We don’t shy away from emotionally engaging moments. We try to make them contextually appropriate. They’re not gratuitous for the sake of gratuity. We put them in to actually drive an emotional response, but the journey you’ve gone through to get to that point in the game, it has to feel like that is a real point, a real outcome that makes sense to the player to get that point. They’re not there for shock value.

If there’s surprise and delight in the emotionally engaging moment then that’s great too, but they have to feel contextually appropriate. We just make games with great stories and characters and, just like in real life, some of the interactions are emotionally charged between some of the characters. There could be all types of different emotions. And even the experience itself, we strive for emotion… We’re not shying away from it.

In 2010 kun je overigens weer verder met dat controversiële gedoe, dus het is nog eventjes wachten.

Mysterieus screenshot van Square Enix' actiongame

Soms heb je van dat nutteloos nieuws, waar je als een 'niet-liefhebber' van het desbetreffende onderwerp helemaal niks mee kunt. Toch zijn er aardig wat Square Enix-fans. De Final Fantasy-games en nog meer vele andere games hebben vaak een mooi plekje in het hart van de fan. Square Enix staat bekend om haar RPG-games, en niet om haar actiongames. Actiongames? Ja, die komt er. Square Enix' onaangekondigde actiongame heeft zich getoond in één screenshot.

Cell-shading, daar lijkt de grafische stijl wel op. Volgende maand krijgen we meer te weten over de nog onbekende game, maar we kunnen nu alvast lekker gaan hypen.

GroenLinks: 'Irakgame is smakeloos'

Gisteren barstte er een felle discussie los tussen verschillende groepen over de Irakgame Six Days in Fallujah van Konami. Zo vonden veel Britse veteranen van de oorlog dat dit conflict niet verheerlijkt zou moeten worden in een game en zij riepen dan ook op tot een verbod. Een Amerikaanse ex-soldaat daarentegen vond juist dat het goed was als er aandacht aan besteed werd en vond het hypocriet om er geen game van te maken als het uitgebreid in kranten en boeken beschreven wordt.

Naar aanleiding van deze "rel" vroegen we ons af hoe de Nederlandse politiek denkt over deze game, we hebben immers officieel de oorlog gesteund. Oppositiepartij GroenLinks was in ieder geval niet blij en bestempelde de game als uitermate smakeloos. Toch is de partij niet voor een verbod, vrijheid is belangrijk dus geen enkele game zou verboden moeten worden.

Meer gamenieuws lees je natuurlijk op FOK!games

Six days in fallujah
 
Six days in Fallujah

 

GroenLinks: "Irakgame is smakeloos, maar niet verbieden"

Gisteren barstte er een felle discussie los tussen verschillende groepen over de Irakgame Six Days in Fallujah van Konami. Zo vonden veel Britse veteranen van de oorlog dat dit conflict niet verheerlijkt zou moeten worden in een game en zij riepen dan ook op tot een verbod. Een Amerikaanse ex-soldaat daarentegen vond juist dat het goed was als er aandacht aan besteed werd en vond het hypocriet om er geen game van te maken als het uitgebreid in kranten en boeken beschreven wordt.

Naar aanleiding van deze "rel" vroegen we ons af hoe de Nederlandse politiek denkt over deze game, we hebben immers officieel de oorlog gesteund. Oppositiepartij GroenLinks was in ieder geval niet blij en bestempelde de game als uitermate smakeloos. Toch is de partij niet voor een verbod, vrijheid is belangrijk dus geen enkele game zou verboden moeten worden.

Albasini wint in Baskenland

De vierde etappe in de Ronde van het Baskenland is gewonnen door de Zwitser Michael Albasini. Albasini, rijdend voor Team Columbia, klopte in de etappe van Eibar naar Güeñes zijn medevluchters Jurgen Van Den Broeck uit België en de Amerikaan Christian Vande Velde in de sprint.

De kopgroep, waartoe de Ier Philip Deignan ook lange tijd behoorde, kreeg een maximale voorsprong van het peloton van zeven minuten.

De Brit Ben Swift won op een achterstand van een minuut en 25 seconden de sprint van het peloton. Voor Alberto Contador was er geen vuiltje aan de lucht. Ook na vandaag blijft hij aan de leiding in het algemeen klassement. Robert Gesink blijft met de zesde plaats de beste Nederlander.

Betaalgedrag EU-landen kost 450.000 banen

De Europese Commissie stelt dat er jaarlijks 450.000 banen binnen de EU verloren gaan als gevolg van het slechte betaalgedrag van overheden. Late betalingen zijn ook de oorzaak van bijna 25 procent van de faillissementen in het midden- en kleinbedrijf. Eurocommissaris van Industrie Günter Verheugen heeft daarom een voorstel ingediend, dat overheden binnen 30 dagen moeten betalen.

Indien overheden zich niet aan de betalingstermijn houden, worden ze verplicht een boete van vijf procent van het openstaande bedrag te betalen aan de crediteur. Eventuele verschuldigde rente en incassokosten kunnen ook op de overheid worden verhaald.

Mocht het voorstel worden goedgekeurd door de Raad van Ministers, hetgeen voor het einde van dit jaar wordt verwacht, dan wordt het een Europese wet.

Strootman mist belangrijke duels Sparta

Sparta Rotterdam zal het zaterdag zonder Kevin Strootman moeten doen in de degradatiewedstrijd bij ADO Den Haag. De negentienjarige Ridderkerker raakte geblesseerd tijdens de ochtendtraining.

Tijdens een duel met Arne Slot liep het grote talent van Sparta een enkelblessure op. De linksbenige middenvelder moet enkele dagen in het gips. Daarna kan pas een definitieve diagnose worden gesteld, maar het vermoeden bestaat dat Strootman ook de belangrijke wedstrijden tegen FC Volendam en De Graafschap moet missen.

Strootman brak dit seizoen definitief door als basisspeler bij Sparta en speelde dit seizoen 25 competitieduels, waarin hij twee keer scoorde.

Holla langer bij FC Groningen

FC Groningen heeft een nieuwe verbintenis weten af te sluiten met Danny Holla. De 21-jarige middenvelder tekende een nieuw en verbeterd contract, dat loopt tot medio 2013. De oude overeenkomst zou medio 2010 eindigen.

Holla is afkomstig uit de eigen jeugdopleiding van FC Groningen en debuteerde als invaller in de bekerwedstrijd tegen TOP Oss op 20 september 2006. Twee maanden later was hij voor het eerst basisspeler in het team van trainer Ron Jans, dat was in de met 4-1 gewonnen competitiewedstrijd tegen Willem II. Holla kwam in dat eerste seizoen tot tien officiële duels voor FC Groningen.

Aaan het begin van het seizoen 2007/2008 werd Holla verhuurd aan FC Zwolle. Voor de Zwolse club uit de Jupiler League speelde hij 23 wedstrijden, waarin hij acht keer scoorde. In Zwolle werden de prestaties van de middenvelder bijna wekelijks bekeken door vertegenwoordigers van FC Groningen. De rapporten over hem waren goed. Holla was halverwege het seizoen dan ook de logische vervanger voor de tussentijds naar Ajax vertrekkende Rasmus Lindgren. Daarmee keerde Holla na een half jaar al terug in Euroborg.

Dit seizoen veroverde Holla snel een basisplaats in de ploeg van Jans en zijn prestaties gaven FC Groningen aanleiding met hem om de tafel te gaan zitten. Manager technische zaken Henk Veldmate licht toe: “Hoewel zijn contract nog doorliep, wilden wij graag met Danny Holla in gesprek over een nieuwe, verbeterde overeenkomst. We zijn zeer te spreken over de ontwikkeling die Holla met name dit seizoen doormaakt en vinden het belangrijk een Nederlandse jongen uit de eigen opleiding langer aan ons te binden. We zijn dan ook zeer tevreden dat het is gelukt overeenstemming te bereiken.”

Martina tekent profcontract bij RBC Roosendaal

RBC Roosendaal heeft een mondelinge overeenstemming bereikt met Cuco Martina over een profcontract. De 19-jarige rechterverdediger zal volgende week zijn handtekening zetten onder een tweejarige verbintenis met een eenzijdige, door de club te lichten, optie voor nog eens twee seizoenen.

Martina doorliep vanaf de C-junioren de jeugdopleiding van stichting Feyenoord en komt sinds vorig seizoen op amateurbasis uit voor RBC Roosendaal. Dit seizoen stond hij reeds zeven maal in de basis van de eerste selectie en viel hij eenmaal in. In oktober 2008 speelde hij met het Antilliaans Elftal onder 20 jaar de voorronde voor het WK in 2010.

Boek: Ellis-Bell - Papegaai die dacht dat ze een hond was

Dit boek met de lange naam heeft een nogal komische kop op de cover staan. Een papegaai met een hondenkoekje in de bek en een niet netjes gekamd kopje vol piekerige veertjes. Dat is Sarah. Sarah is een blauw-gele ara die op tweejarige leeftijd in het wild is gevangen met een gruwelijke strop, waardoor ze haar ene klauw kwijt raakte. Sarah is nog heel jong als ze in de papegaaienopvang terecht komt, maar ze is al flink bitter en vals. De papegaaienopvang kent iemand die goed is met beesten en vraagt haar deze lastige vogel in huis te nemen. Nancy Ellis-Bell is die persoon en ze zegt ja. Niet wetend dat de vreedzame dagen in haar leven en dat van al haar huisgenoten voorbij zouden zijn. In dit boek vertelt ze het verhaal van Sarah, voorheen Peg Leg. Een verhaal vol drama, vernieling en helse herrie, maar ook vol humor en liefde.

Europese conferentie over belang videogames

Het Europese Parlement houdt op 15 april een conferentie waarbij de 'culturele impact' en de 'lucratieve voordelen' van videogames zullen worden gepromoot. Het is de bedoeling dat tijdens de conferentie meerdere belangrijke personen, werkzaam in de gamesindustrie, toespraken gaan houden waarin benadrukt wordt hoe belangrijk deze sector is. Ook zal worden benadrukt dat het belangrijk is dat deze sector blijft groeien.

De conferentie wordt op dit moment georganiseerd door de Nederlandse europarlementariër Jules Maaten. Hij zegt dan ook over het evenement: "Europa moet de toekomstige ontwikkeling van creatieve sectoren als de gamesindustrie aanmoedigen. Iedereen kan er van profiteren: developers, de economie, maar ook de consument, vandaar dat ik me sterk maak voor een EU-programma om de Europese gamesindustrie te stimuleren."

Meer gamenieuws lees je uiteraard op FOK!games!

Federer dankzij wildcard toch in Monte Carlo

Roger Federer doet toch mee aan het ATP-toernooi van Monte Carlo, dat zaterdag van start gaat. De Zwitser accepteerde de wildcard die de organisatie hem aanbood. Eerder zei de Zwitser nog dat hij dit jaar niet zou meedoen.

Federer stond in het verleden al drie keer in de finale van het graveltoernooi, maar wist het toernooi nooit te winnen. Vorig jaar strandde hij in de finale op Rafael Nadal, die de laatste vier jaar won.

Door de deelname van Federer heeft het toernooi in Monte Carlo negen spelers uit de toptien in het wedstrijdschema. Alleen Andy Roddick doet niet mee.

Scholen wettelijk verplicht incidenten te melden

Het registreren van incidenten op scholen wordt een wettelijke verplichting. Dat zei staatssecretaris van Onderwijs Marja van Bijsterveldt vandaag in de Tweede Kamer. Wel moet eerst nog de definitie van het fenomeen 'incident' worden vastgesteld.

De registratie moet alleen in te zien zijn voor scholen, gemeenten, politie, inspectie en medezeggenschapsraden. In het najaar komt er ook een 'bewustwordingscampagne' om iedereen ervan te doordingen hoe belangrijk het is mee te denken over veiligheid op scholen. Veel scholen zijn overigens allang druk doende met een actief veiligheidsbeleid en bij al die scholen is dat voldoende.

Van Bijsterveldts collega Sharon Dijksma wees erop dat geweld niet altijd te voorkomen zal zijn. Recentelijk bezocht ze de school waar een overblijfkracht werd neergestoken. Ze prees de professionaliteit waarmee op en bij de school werd opgetreden en de 'ring van zorg' die er bleek te zijn. "Er werd heel adequaat gereageerd."

Scholen wettelijk verplicht incidenten te melden  (foto: ANP)

Verstappen: "Geloofwaardigheid op het spel"

Jos Verstappen is bang dat de geloofwaardigheid van de Formule 1 steeds minder wordt. Tenminste, als het Internationale Hof van Beroep op 14 april de diffusers van Toyota, Brawn GP en Williams alsnog illegaal verklaart.

De Limburger gaat er voorlopig even vanuit dat dit niet zal gebeuren. "De stewards in Melbourne hebben de protesten (die Renault, Red Bull en Ferrari hadden ingediend, red.) verworpen en de diffusers legaal verklaard. Laten we hopen dat het Hof van Beroep er op 14 april ook zo over denkt," aldus Verstappen.

De voormalig coureur van de Formule 1 ging nog even verder in op de kwestie: "Ik verwacht van wel. Zo niet, dan kun je ook de uitslagen van Australië en Maleisië wel in de prullenbak gooien. Ik zou de Formule 1 dan niet meer geloofwaardig vinden. Dan hoef je ook niet meer te kijken, want dan verneem je de uitslagen na een week of drie wel. Zo'n vaart zal het daarom waarschijnlijk niet lopen. Wat ik vermoed? Dat die andere teams al bezig zijn ook zo'n diffuser te maken."

Daarnaast zal McLaren zich op 29 april nog bij de World Motor Council van de FIA moeten verantwoorden. Tijdens de Grand Prix van Australië zou het Britse team foutieve informatie, over de inhaalactie van Lewis Hamilton bij Jarno Trulli, aan de wedstrijdleiding hebben gegeven.

Verstappen hoopt in elk geval dat de FIA McLaren niet té zwaar zal straffen. "Ik krijg wel de indruk dat de FIA een oogje heeft op McLaren. Dat ze het team zoeken na die spionagezaak met Ferrari-gegevens. Ze zijn daar al zwaar voor gestraft. Ik hoop dat het voor McLaren met een sisser afloopt. Je moet er toch niet aan denken dat Hamilton als wereldkampioen niet meer zou mogen meedoen."

DJ Corsten sluit zomer in Rotterdam af

Ferry Corsten, Nederlands dj met een internationale reputatie, is de hoofdfiguur tijdens het afsluitende feest van de Your World Summer Events in Rotterdam. De evenementen worden deels georganiseerd omdat Rotterdam jongerenhoofdstad van Europa is.

Het begint op 3 juli met een muziekfestival. Verder staan er weekeinden met hiphop, breakdance en jazz op de agenda. Op vijf woensdagavonden in juli en augustus geeft Rotterdam op een 16 kilometer lang parkoers vrij baan aan skaters. Op de middag van de slotparty, op 8 augustus, trekt een parade van veertig trucks met de mooiste danseressen door de stad.


DJ Corsten sluit zomer in Rotterdam af  (foto: DAG)

Britney stopt show om sigarettenrook

Britney Spears heeft in Vancouver een show voor meer dan 40 minuten stilgelegd omdat ze zich ergerde aan de rokers in de zaal.

Ze had last van de peuken en gaf er daarom al na drie liedjes de brui aan. Haar fans gingen hard joelen om zoveel onrecht, maar kregen gelukkig wel nog wat waar voor hun geld toen de zangeres terugkwam.

Toen ze uiteindelijk het podium definitief verliet, deelde ze nog een sneer uit: ‘Vancouver, rook geen weed, motherfuckers.’


Britney stopt show om sigarettenrook  (foto: DAG)

Silence-Lotto gaat voor 'alles of niets'

Silence-Lotto is er nog altijd niet in geslaagd om in het nieuwe wielerseizoen een podiumplaats in de wacht te slepen. Afgelopen woensdag, na afloop van Gent - Welvegem, stond de Belgische formatie opnieuw met lege handen.

Herman Frison, ploegleider van Silence - Lotto, liet weten dat de ploeg zondag toch echt moet gaan presteren. Dan staat namelijk de klassieker Parijs - Roubaix op het programma. "Eigenlijk kan ik maar een ding zeggen: zondag is het alles of niets. Het moet heel goed zijn in Parijs - Roubaix."

Halo 3 Mythic Map Pack nu voor iedereen beschikbaar

Het was even wachten maar de Mythic Map Pack voor Halo 3 is nu voor iedereen te kopen. Tot nu toe was hij slechts beschikbaar voor de mensen die de gelimiteerde editie van Halo Wars gekocht hadden, nu kan iedereen dus genieten van de drie maps die de Mythic Map Pack te bieden heeft.

Zoals al gezegd bestaat de map pack uit drie maps, te weten Orbital, Assembly en Sandbox. Orbital speelt zich hoog in de lucht af op een Space Tether en bestaat uit twee U-vormige gangen die elkaar overlappen. Deze map is geschikt voor vier tot twaalf spelers. Assembly speelt zich af in een fabriek voor de gigantische Scarab looptanks en biedt een symmetrische omgeving voor voornamelijk Slayer-achtige speltypes. De kaart is geschikt voor twee tot acht spelers.

Als laatste is daar de meest bijzondere map, Sandbox. Deze map bestaat uit drie niveaus: onder de grond, op de grond en hoog in de lucht en is voornamelijk bedoeld voor leveldesigners om helemaal hun lusten op te botvieren. Vanwege de drie verschillende niveaus zijn de mogelijkheden voor leveldesigners vrijwel onbeperkt en Bungie zal creativiteit dan ook stimuleren door de beste maps in het zonnetje te zetten op hun site.

De Mythic Map Pack is verkrijgbaar voor 800 Microsoft punten (ongeveer €9,30) en is hier te downloaden naar je Xbox 360. Je moet echter wel 328 MB vrij hebben op je harde schijf/memory unit, anders kan je de map pack niet opslaan.


Actie in Assembly

Fans Roda JC eisen vertrek RvC

Het is inmiddels duidelijk dat de fans van Roda JC blij zijn met het afketsen van de fusie met Fortuna Sittard. Toch hebben de supporters nog een eis. De Raad van Commissarissen (RvC) en de leden van de Stichting Roda JC moeten in hun ogen namelijk vertrekken.

"En als ze toch blijven moeten we heel hard aan hun stoelpoten gaan zagen. Wat mij betreft moet de raad van commissarissen vandaag nog opstappen," liet Ludo Gulpers van de supportersverening weten. "Voorzitter Olaf van Eijndhoven heeft gistermiddag nog gezegd dat er maar één optie is en dat is fuseren. Als ze blijven, maken ze zichzelf ongeloofwaardig. Ze hebben geen plan B achter de hand en zijn met de volle honderd procent voor fusie gegaan."

Nu de fusie niet doorgaat, hebben de hoge heren volgens Gulpers een probleem. "Nu zitten ze met de handen in het haar. De Stiching Roda is onder valse voorwendselen akkoord gegaan. In de statuten van de club staat dat de Stichting ten allen tijde moeten opkomen voor clubcultuur van Roda."

Goodbye, my lover (deel 24)

Maar ik weet al genoeg. Het is mijn vader. Hij is natuurlijk in levensgevaar. Of misschien is hij al overleden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de afgelopen dagen meer bezig ben geweest met Tim, dan met mijn vader. Het is niet te geloven, hoe het noodlot weer toeslaat; op de avond dat Tim en ik een relatie kregen stierf mijn moeder, en nét nu het weer goed is tussen Tim en mij en ik me al aan het verheugen ben op mijn reis naar Curaçao om daar mijn lieve schat weer te zien, gebeurt er iets vreselijks met mijn vader.
Het lijkt wel of het niet mág bestaan, de relatie tussen Tim en mij.

Anita: "Blij dat ik niet ben verhuurd"

Ajax probeerde hem in de winterstop nog te verhuren, maar destijds was geen enkele club geïnteresseerd in Vurnon Anita. De jonge middenvelder zal er echter geen moment om rouwen, aangezien hij sinds een aantal weken basisspeler is bij de Amsterdammers.

"In de winterstop werd me gezegd dat ik beter ervaring op kon doen bij een andere club", doet Anita zijn verhaal uit de doeken in het Algemeen Dagblad. "Er was toen echter geen interesse van clubs in mij. Dat stelde me wel een beetje teleur, maar achteraf gezien ben ik daar heel blij mee."

"Ik ben keihard gaan werken want ik dacht: 'Er komen vast wel blessures'", vertelt de middenvelder (elf competitieduels dit seizoen) verder. "Uiteindelijk is het toch gelukt in de basis te komen."

De Muppets in Resident Evil 5 parodie

Vorige maand verscheen Resident Evil 5 op de Xbox 360 en Playstation 3. Niet iedereen was onder de indruk van het verhaal. Jim Henson besloot daarom zelf aan de slag te gaan en creëerde een parodie op Resident Evil 5; Muppet Style. Het filmpje is hieronder te vinden, maar wees gewaarschuwd: als je er niet tegen kan om Bert, Ernie en Cookie Monster aan stukken gescheurd te zien worden, kijk dan niet!

Wells Fargo boekt 3 miljard winst

De Amerikaanse bank Wells Fargo verwacht in het eerste kwartaal van dit jaar 3 miljard dollar winst te hebben geboekt. Het resultaat is beter dan analisten hadden verwacht en biedt hoop voor de rest van de bankensector.

Wells Fargo maakte de voorlopige resultaten donderdag bekend. In dezelfde periode vorig jaar boekte de bank een winst van 2 miljard dollar. Volgens analisten zijn de resultaten echter niet vergelijkbaar omdat de Amerikaanse overheid recent 25 miljard dollar aan aandelen heeft gekocht van de bank.


Kabouter Buttplug krijgt 'broertje'

De omstreden Rotterdamse kabouter Buttplug krijgt de komende dagen een broertje. Een groot groen konijn met een 'object in zijn hand dat gelijkenissen vertoont met de buttplug' zal op een paar honderd meter van de kabouter boven een bouwput komen te hangen. Konijntje Snoepfles, zoals het reuzebeest heet, komt naast het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) te hangen voor de culturele manifestatie Motel Mozaique. Dat wordt het komend weekend voor de negende keer gehouden. 

Het reuzenkonijn werd in 2005 al ontworpen door kunstenaar Hofman als deel van de serie ' Obeesitas', een serie van te dikke dieren. In de reeks van zes beelden is konijntje Snoepfles de vijfde. Nummer zes, een negentien meter hoge pinquïn wordt eind mei in Utrecht onthuld. Konijntje Snoepfles is overigens niet voor het eerst in Rotterdam te bewonderen. 

Verschillende kunststromingen worden op Mozaique met elkaar gemixt. Denk hierbij aan muziek, beeldende kunst, theater en film. De locaties waar het festival gehouden wordt zijn ondermeer de Rotterdamse Schouwburg, Lantaren/Venster en Watt (het voormalige Nighttown). Ook op diverse buitenlocaties kan men terecht voor de veelal gratis activiteiten. Jaarlijks komen er vele duizenden bezoekers op het festival af. 

De hoogtepunten van dit jaar zijn het Noorse elektronicaduo Röyksopp, de Duitse dreampopformatie The Whitest Boy Alive en de dancegroep 2manydjs. Het thema is, zeer toepasselijk, 'bouwput'. Het festivalterrein bevindt zich grotendeels in en om de bouwput naast het NAi. Er kan ook op het terrein overnacht worden. Voor foto's van het konijn kun je op de website van de kunstenaar terecht.

Europese conferentie over belang videogames

Het Europese Parlement is van plan een conferentie te houden waar de 'culturele impact' en de 'lucratieve voordelen' van videogames zullen worden gepromoot. Het is de bedoeling dat tijdens de conferentie meerdere belangrijke personen, werkzaam in de gamesindustrie, toespraken gaan houden waarin benadrukt wordt hoe belangrijk deze sector is. Ook zal worden benadrukt dat het belangrijk is dat deze sector blijft groeien.

De conferentie wordt op dit moment georganiseerd door de Nederlander Jules Maaten, lid van het Europees Parlement. Hij zegt dan ook over het evenement:

"Europe has to encourage the further development of creative sectors like the games industry [...] Everybody would gain from such additional focus: the developers, the economy, but also the consumer and I’m advocating an EU programme for the stimulation of the European games industry"

De conferentie staat gepland op 15 april aanstaande. Het lijkt erop dat het spelen van videospelletjes serieus genomen wordt in Europa.



Vooral veel blijven gamen in Europa!

Omzet en productie industrie flink gedaald

De omzet en de productie van de Nederlandse industrie zijn in februari flink gedaald in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag bekendgemaakt.

De omzet viel 27 procent lager uit. Een derde daarvan is volgens het CBS te wijten aan lagere afzetprijzen. Daarnaast telde februari dit jaar een werkdag minder, waardoor de omzet met nog eens 3 procent gedrukt werd. De sterkste teruggang, 46 procent, was in de transportmiddelenindustrie. De aardolie-, chemische-, rubber- en kunststofindustrie volgde met een omzetdaling van 38 procent.

De gemiddelde dagproductie lag 13 procent lager dan een jaar eerder, met dalingen in alle branches. Ook hier presteerde de transportmiddelenindustrie het slechtst met een daling van 33 procent. De voedings- en genotsmiddelenindustrie deed het relatief het best met een min van 4 procent.


AFLD: "Armstrong overtrad de regels"

De Franse anti-dopingorganisatie AFLD heeft gezegd dat Lance Armstrong bij de dopingtest in Zuid-Frankrijk de anti-dopingregels heeft overtreden.

Volgens de AFLD zou de zevenvoudig Tourwinnaar "niet onder het directe toezicht" van de afnemer van de test zijn gebleven. De bewuste dag was Armstrong aan het trainen aan de Côte d'Azur, waar hij bij een controle naast bloed en urine ook haar af moest staan.

Armstrong ontkende dinsdag overigens al dat hij iets fout deed bij de test. Het rapport dat de AFLD heeft opgemaakt is inmiddels naar de wielrenunie UCI en antidopingbureau WADA verstuurd.

CD: Alesha Dixon - The Alesha Show

Alesha Dixon is net 30 en begint aan de tweede piek in haar carrière. Rond de millennium-wisseling had ze een een paar jaar succes met het R&B trio Mis-Teeq. Na het uit elkaar vallen van dit zanggroepje, duurde het een tijd voor ze weer van zich liet horen. In 2008 scoorde ze een hit met het nummer 'The Boy Does Nothing', een humoristische en pittige song. Dit liedje heeft iedereen op aarde inmiddels wel gehoord. Zelfs Paul de Leeuw heeft haar in zijn show gehad met de aanstekelijke single. Het is een voorproefje van een cd, die nog veel meer potentiële hits herbergt. The Alesha Show bevat dertien nummers, plus een geinig introotje.

Piramidespellen populair op YouTube

De Amerikaanse consumentenorganisatie Better Business Bureau (BBB) waarschuwt consumenten in de VS voor snel toenemende (pogingen tot) fraude via YouTube.  Vooral piramidespellen zijn razend populair op de videosite. De organisatie ontdekte meer dan 23.000 frauduleuze video's die gezamenlijk al 6 miljoen keer bekeken zijn. In veel video's wordt opgeroepen om geld te schenken, geld te investeren, of lid te worden van een club.

Volgens de BBB is er vrijwel altijd sprake van oplichting. Zo bestaan de aangeprezen investeringen niet en kan de consument die denkt in een lucratieve deal te zijn gestapt fluiten naar zijn geld. Ook de zogenaamde 'gifting programs' of 'cash giftings' zijn populair op YouTube. Hierin wordt opgeroepen geld te doneren waarna de consument wordt beloofd dat ze allerhande voordeeltjes krijgen, of bijvoorbeeld inzage krijgen in hoe ook zij snel rijk kunnen worden. Maar daarvoor moet eerst 150 tot 5000 dollar worden betaald. Geld dat de gedupeerde consument natuurlijk nooit meer terug ziet.

In de video's die dit soort praktijken aanprijzen wordt vaak doorverwezen naar een website waar een donatie gedaan kan worden. Ook zijn vaak grote hoeveelheden geld te zien als 'bewijs' dat de investering die wordt aangeprezen de moeite waard is.

 

Mysterieus Conficker-virus lijkt actief

Het mysterieuze internetvirus Conficker heeft gisteren voor het eerst activiteiten vertoond. Het virus heeft op computers die zijn geïnfecteerd een bestand met onbekende inhoud geplaatst. Waar dat bestand voor dient, is volgens virusbestrijders onduidelijk, omdat het is versleuteld.

Aanvankelijk werd gedacht dat het virus, dat miljoenen computers heeft besmet, vorige week actief zou worden. Conficker heeft een eigen beveiligd communicatienetwerk, waardoor een besmette computer andere pc's rechtstreeks van een 'update' van het virus kan voorzien. Die update is nu begonnen, ontdekte virusbestrijder Trend Micro.

Het systeem dat Conficker gebruikt, is vergelijkbaar met de manier waarop muziekliefhebbers via hun computer mp3-bestanden uitwisselen.

Nadat het databestand zich in de computer heeft genesteld, legt het contact met websites als Myspace en eBay, om te controleren of de computer een werkende internetverbinding heeft, schrijft een onderzoeker van Trend Micro op de weblog van het concern. Vervolgens wist het bestand alle sporen van de installatie.

Wie er achter Conficker of Downadup, zoals de kwaadaardige software genoemd wordt, zitten, weet niemand. Evenmin is duidelijk waar het virus vandaan komt. Zelfs de bedoeling van Conficker is nog altijd onbekend. Maar in potentie kan Conficker grote schade aanrichten, doordat het ten minste drie miljoen computers in zijn greep heeft. Die zouden volgens computerexperts gebruikt kunnen worden om complete landen offline te halen.

Langeveld start in Parijs - Roubaix

Sébastian Langeveld is zondag één van de acht renners die namens de Rabobank-ploeg aan de start staat in Parijs - Roubaix. De jongeling moest Gent - Wevelgem gisteren aan zich voorbij laten gaan vanwege een buikgriep, maar is daar inmiddels van hersteld.

De 24-jarige renner onderging donderdag tijdens een serieuze training zijn laatste test. Volgens de ploegleiding doorstond hij die prima, waardoor hij kan starten in de Hel van het Noorden. Naast Langeveld rijden voor de Rabo-ploeg ook Juan Antonio Flecha, Pedro Horrillo, Mathew Hayman, Joost Posthuma, Tom Leezer, Rick Flens en Maarten Tjallingii de Franse kasseienklassieker.

Dominee Visser maakt comeback

Dominee Hans Visser heeft een nieuwe stichting opgericht die zich gaat bemoeien met de ’stemlozen’ in de Rotterdamse samenleving.

Visser kreeg in de jaren tachtig en negentig landelijke bekendheid door zijn werk voor drugsverslaafden en andere mensen in de marge van de samenleving. Vanuit de Rotterdamse Pauluskerk experimenteerde hij met goedkope heroïneverstrekking aan hopeloze junks.

De nieuwe Stichting Ondersteuning Stemlozen ‘probeert mensen te helpen die op dit moment tussen de vele mazen in het sociale vangnet doorglippen’, aldus de gepensioneerde predikant. Hij gaat met een kleine groep getrouwen onder meer eenzamen en gevangenen bezoeken en daklozen en illegalen opvangen.

Het oprichten van de nieuwe stichting is geen specifieke aanklacht tegen het daklozenbeleid van de gemeente Rotterdam. "Maar het geloof in de maakbaarheid is veel te groot", spreekt Visser uit ervaring. "De overheid bemoeit zich met veel te veel zaken. Dat roept op de straat enorm veel irritatie op."

Geen Ubidays dit jaar

Ubisoft heeft aangekondigd dit jaar geen Ubidays te organiseren. Ze zullen zich in plaats daarvan volledig gaan focussen op de E3, GamesCom en de Tokyo Game Show. Sinds 2007 organiseerde Ubisoft het evenement jaarlijks als alternatief voor grotere beurzen, maar met de terugkeer van de E3 en een vernieuwde GamesCom zegt Ubisoft de Ubidays niet meer nodig te hebben.

"With regards to Ubidays, with the E3 event in the US, the GamesCom in Europe and Tokyo Games Show in Japan, we think that we’ll have great outlets to present our creativity and innovation to a worldwide audience and will therefore reconsider our plans." zegt een woordvoerder van Ubisoft.

De waardering voor de E3 lijkt onder uitgevers steeds meer toe te nemen.



Voorlopig de laatste

KNVB betreurt afketsen fusie

In een reactie heeft KNVB-directeur Henk Kesler laten weten dat hij het teleurstellend vindt dat de fusie van Roda JC en Fortuna Sittard niet doorgaat.

"De KNVB heeft het onderzoek naar een mogelijke fusie altijd toegejuicht. Het is jammer dat de provincie geen financiële steun kon toezeggen en dat de besprekingen daar op zijn stukgelopen", aldus Kesler.

De situatie rond de twee clubs blijft nu zoals het was: Fortuna Sittard zit in een traject onder auspiciën van de licentiecommissie van de KNVB. De clubs moeten voor 1 juni de begroting voor het nieuwe seizoen indienen.

Wii verkoopt niet lekker in Japan

Nog meer negatief nieuws rondom de Wii van Nintendo. Eerder vandaag schreef Timsel al dat de Wii de minst gebruikte console van deze generatie is, nu vertelt meneer Iwata ons dat de huidige situatie van de Wii in Japan niet is wat Nintendo ervan wil.

"The Wii is in the most unhealthy condition since it hit the Japanese market. [...] The current condition in the Japanese market is not the one we want." Aldus Iwata

Uit de Japanse verkoopcijfers van deze week blijkt namelijk dat de Playstation 3 voor het eerst in 16 maanden tijd meer verkocht dan de Wii. De verkopen van de Wii zijn zelfs tot bijna tweederde gezakt ten opzichte van vorig jaar. Van de console van Nintendo zijn ondertussen zo'n acht miljoen exemplaren verkocht in Japan en het lijkt erop dat de rek er een beetje uit begint te raken.

"The speed with which people get tired of any new entertainment is faster in Japan than in overseas markets." noemt Iwata als oorzaak.

Iwata hoopt dat met het uitbrengen van Wii Sports Resort, de opvolger van Wii Sports, de verkopen van de Wii weer wat toenemen. Het lijkt erop dat Nintendo meer moeite zal moeten gaan doen om Wii's te verkopen. Begin van het einde?




FOK!kers reageren op afketsen Sporting Limburg

Vanochtend werd bekend gemaakt dat de fusie tussen Roda JC en Fortuna Sittard van de baan is. De afgelopen weken heeft dit bij de twee supportersgroepen veel losgemaakt. FOK!sport gaf bezoekers van het forum en de sportsite de kans om te reageren op het laatste nieuws over de fusie.

FortunaHome, één van de beheerders van de website fortunahome.com, was in elk geval duidelijk in zijn commentaar. "Dat de fusie nu is afgeketst is een zeer goede zaak en wel om de volgende redenen. Uit onderzoek is gebleken dat het merendeel van de huidige supporters van Fortuna Sittard en Roda JC niet op een fusie zaten te wachten," liet hij in een reactie weten. "Daarnaast heeft de stuurgroep alles bij elkaar gelogen. Hierbij kan je denken aan steun van de provincie, de grote sponsoren die in de rij stonden, het beloofde TOP voetbal en een begroting van 20 miljoen. Het was er allemaal niet."

Ook RD4 is blij dat de fusie definitief geen doorgang zal vinden. "Er op geen enkel plan draagvlak, niet bij de supporters, niet bij de sponsors en zelfs op provinciaal niveau niet. Dit was gewoon een speeltje van euroneukers, die alleen met hun bankrekening binding hebben en niet met de clubs."

Rucebo was vooral blij om het feit dat de provincie Sporting Limburg niet financieel wilde steunen. "Gelukkig is die steun er niet gekomen. Het is ook geen taak van de provincie om voetbalclubs te ondersteunen," liet hij weten. "De mensen achter de fusie zijn namelijk vooral bezig met hun eigen ego en die zou met het falen ervan een enorme deuk oplopen."

Toch bleef hij sceptisch over de toekomst van zijn club. "Wat Fortuna betreft ben ik voorzichtig optimistisch. Ik ben er van overtuigd dat er in Sittard genoeg animo is voor Fortuna en dat de supporters in staat zouden moeten zijn om samen met een welwillend bestuur de zaken op te lossen. Tenzij de KNVB echt graag van Fortuna af wil, dan zal men het sowieso zeer moeilijk krijgen."

Daarnaast waren er ook nog mensen, die een fusie wel hebben toegejuicht. "Jammer dat de provincie niet met het geld over de brug wou komen. Dan had je beide clubs als één goede club kunnen laten doorgaan," aldus Apekoek.

Toch hoopt ZoneKill, supporter van Roda JC, dat het uiteindelijk goed zal komen. "Ik hoop dat Roda schoon schip gaat maken in de organisatie, zodat ze volgend seizoen fris verder kunnen gaan. Hopelijk komt er niet nog een hoofdstuk bij in deze fusie."

FOK!ers reageren op afketsen fusie

Vanochtend werd bekend gemaakt dat de fusie tussen Roda JC en Fortuna Sittard van de baan is. De afgelopen weken heeft dit bij de twee supportersgroepen veel losgemaakt. FOK!sport gaf bezoekers van het forum en de sportsite de kans om te reageren op het laatste nieuws over de fusie.

FortunaHome, één van de beheerders van de website fortunahome.com, was in elk geval duidelijk in zijn commentaar. "Dat de fusie nu is afgeketst is een zeer goede zaak en wel om de volgende redenen. Uit onderzoek is gebleken dat het merendeel van de huidige supporters van Fortuna Sittard en Roda JC niet op een fusie zaten te wachten," liet hij in een reactie weten. "Daarnaast heeft de stuurgroep alles bij elkaar gelogen. Hierbij kan je denken aan steun van de provincie, de grote sponsoren die in de rij stonden, het beloofde TOP voetbal en een begroting van 20 miljoen. Het was er allemaal niet."

Ook RD4 is blij dat de fusie definitief geen doorgang zal vinden. "Er op geen enkel plan draagvlak, niet bij de supporters, niet bij de sponsors en zelfs op provinciaal niveau niet. Dit was gewoon een speeltje van euroneukers, die alleen met hun bankrekening binding hebben en niet met de clubs."

Rucebo was vooral blij om het feit dat de provincie Sporting Limburg niet financieel wilde steunen. "Gelukkig is die steun er niet gekomen. Het is ook geen taak van de provincie om voetbalclubs te ondersteunen," liet hij weten. "De mensen achter de fusie zijn namelijk vooral bezig met hun eigen ego en die zou met het falen ervan een enorme deuk oplopen."

Toch bleef hij sceptisch over de toekomst van zijn club. "Wat Fortuna betreft ben ik voorzichtig optimistisch. Ik ben er van overtuigd dat er in Sittard genoeg animo is voor Fortuna en dat de supporters in staat zouden moeten zijn om samen met een welwillend bestuur de zaken op te lossen. Tenzij de KNVB echt graag van Fortuna af wil, dan zal men het sowieso zeer moeilijk krijgen."

Daarnaast waren er ook nog mensen, die een fusie wel hebben toegejuicht. "Jammer dat de provincie niet met het geld over de brug wou komen. Dan had je beide clubs als één goede club kunnen laten doorgaan," aldus Apekoek.

Toch hoopt ZoneKill, supporter van Roda JC, dat het uiteindelijk goed zal komen. "Ik hoop dat Roda schoon schip gaat maken in de organisatie, zodat ze volgend seizoen fris verder kunnen gaan. Hopelijk komt er niet nog een hoofdstuk bij in deze fusie."

'Autoproductie naar laagste niveau sinds 2001'

De totale autoproductie voor dit jaar komt naar verwachting wereldwijd uit op 54,9 miljoen auto's. Dit zijn de laagste productiecijfers sinds 2001, zo stelt accountants- en adviesorganisatie PricewaterhouseCoopers (PwC) in haar laatste periodieke onderzoek naar de auto-industrie.

Brazilië, Rusland, India en China zijn bezig aan een opmars. In 2001 produceerden deze landen 5,1 miljoen auto's (9 procent van het totaal), in 2008 kwamen 13,8 miljoen auto's (25 procent) uit deze landen. De grote spelers op de automarkt lijken verhoudingsgewijs terrein te verliezen, concludeert het onderzoek.

Albert Brouwer, partner en automotive sector leader bij PwC, denkt dat de autoproductie hoger zal uitvallen dan de geschatte productie door de industrie van 45 miljoen auto's wereldwijd. Hij verwacht een 'psychologische boost' in de autobranche door monetaire en fiscale stimulansen, herziene voorraden en mediaberichten over eerste tekenen van herstel. "We verwachten dan ook dat de markt iets herstelt in de tweede helft van dit jaar en dat op het einde een totale productie van 54,9 miljoen auto's te rapporteren is."

BRIC - Westen: 1-0.  (foto: ANP)

Van Eijndhoven in beraad over eigen positie

Olaf van Eijndhoven, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Roda JC, was een groot voorstander van de fusie tussen Roda JC en Fortuna Sittard. Vandaag werd bekend dat de fusie niet doorgaat en de teleurgestelde Van Eijndhoven zet nu vraagtekens bij zijn positie.

"Ik weet dat er ook bij de leiding van Roda JC veel mensen zijn die liever in de eerste divisie voetballen dan dat ze met Fortuna Sittard samen moeten. Ik denk daar anders over", aldus Van Eijndhoven. "Ik ga nu nadenken of ik als voorstander van de fusie nog wel voorzitter van de Raad van Commissarissen van Roda JC moet blijven. Ik beraad me dus op mijn positie."

Van Eijndhoven denkt dat er een zware tijd aan zal komen voor Roda en hij baalt dan ook van de in zijn ogen gemiste kans. "Als één club hadden we een belangrijke rol in de eredivisie kunnen spelen. We waren dan waarschijnlijk een stabiele middenmoter geworden die af en toe Europees had mogen spelen. Nu moeten we heel inventief zijn om dit alleen met Roda JC te bereiken. Dat zal zeker niet meevallen."

Australisch gezin ontsnapt aan de dood

Michael en Jodie Johnston zijn met hun kinderen ontsnapt aan de dood toen zij met hun wagen bedolven raakten onder een rotslawine. Ze reden in het Australische Springbook langs een rotswand toen de rotsblokken naar beneden stortten.

Grote rotsblokken, die volgens goldcoast.com.au tonnen wogen, vielen op de auto. Jodie vertelt: "We zagen een aantal kleinere stenen liggen, maar even later leek het alsof de hele rotswand naar beneden kwam. We werden geraakt en konden niet meer voor- of achteruit, omdat aan beide kanten van de auto een groot rotsblok lag."

Michael en Jodie konden samen met Tiffany van vijf en Lukas van twee heelhuids uit de auto komen. Ze zochten een veilig heenkomen door tussen de stenen door te rennen. De opgeluchte Jodie zegt: "We hebben gewoon erg veel geluk gehad."

Bekijk hier foto's van het voorval. Ook op het forum kun je over nieuwszaken praten!

'Wikipedia-jeugd' ongeschikt voor universiteit

Uit een Canadees onderzoek onder tweeduizend professoren blijkt dat de huidige jeugd niet klaar is voor een universitaire studie. De jongeren gedragen zich onvolwassen, verwachten zonder moeite te hoeven doen wel een diploma te krijgen en vertrouwen blindelings op de informatie die internetencyclopedie Wikipedia hen voorschotelt.

Een meerderheid van de professoren ziet een achteruitgang ten opzichte van de houding die eerstejaarsstudenten drie jaar geleden lieten zien. Professor Brian Brown, voorzitter van de confederatie van universiteiten in de provincie Ontario, merkt dat studenten geen gedegen onderzoek meer doen. "Ze zien iets op internet en nemen het over", zegt hij.

De cultuur van zelfvertrouwen, waardoor jongeren denken dat ze alles kunnen, zorgt er volgens de professoren voor dat de jeugd het woord falen niet meer kent. Jongeren denken dat ze sowieso wel een goed cijfer moeten krijgen, omdat ze voor hun studie betalen.

De professoren zien desondanks ook pluspunten. Zo weet de huidige jeugd veel meer informatie te vinden, en onderbouwt ze haar meningen beter met feiten.

Lodeweges opvolger Been bij NEC

Dwight Lodeweges is vanaf komend seizoen trainer van NEC. Lodeweges, nu nog interim-coach van PSV, bereikte vandaag een akkoord met de club uit Nijmegen over een contract voor twee jaar.

“NEC is gewoon een mooie, normale, rustige club. Dat zie ik helemaal goed komen. Ik weet dat er hoge verwachtingen zijn, maar de doelstelling zal heus niet zijn om derde of vierde te worden. Meestrijden om Europees voetbal is alleen maar reëel voor een ploeg die nu negende staat," aldus de geboren Canadees die in Nijmegen Mario Been opvolgt die na dit seizoen de nieuwe trainer van Feyenoord wordt. "NEC is een hele carrièremove. Ik heb niet overwogen om assistent te worden van Fred Rutten (de waarschijnlijke nieuwe trainer van PSV, red.). Hij wil zijn eigen team samenstellen en dat kan ik me goed voorstellen.”

Ook de technisch directeur van NEC, Carlos Aalbers, bijzonder tevreden dat Lodeweges Mario Been zal opvolgen. "We hebben aan de keuze voor een nieuwe trainer veel tijd en aandacht besteed. Vanaf het begin heeft Dwight bij de kandidaten gestaan waarvan wij dachten dat ze goed bij NEC zouden kunnen passen. Tijdens de verschillende gesprekken die we met Lodeweges hebben gevoerd dat gevoel alleen maar sterker geworden. Dwight is in onze ogen zeer geschikt om de komende seizoenen verder vorm te geven aan de sportieve ambities die we als club hebben en past zeker ook als persoon goed bij NEC"

CD: Pearl Jam - Ten Deluxe Edition

Weinig mensen zullen hem (nog) kennen, Daron Oshay Blaylock. De "kleine" basketbalspeler (1.85) die eind jaren negentig na de draft bij de New Jersey Nets terecht kwam. Begin jaren negentig verruilde hij New Jersey voor Atlanta en floreerde daar richting zijn top. All-Star uitverkiezingen, All-Star Defensive picks, een meester in driepunters, steals en assists; dat was "Mookie Blaylock". Of het nu zijn kwaliteiten of de leuke klank van zijn bijnaam was, een aantal muzikanten vond het reden genoeg om deze naam als bandnaam te nemen na de komst van Dave Krusen. Platenmaatschappij Epic vond het echter wegens juridische aspecten geen handige naam. Als resultaat werd Pearl Jam de uiteindelijke naam van de band.

Man verliest penis door bijtende vriend

De vriendschap tussen de 53-jarige Marian Milczarek en Wojciech Sowinski uit Polen is over. Na een ruzie tussen die twee over het lenen van een trailer, beet de woedende Sowinski de penis bij zijn vriend eraf. 'Hij begon me te slaan met een ketting, trok toen mijn broek naar beneden en begon te bijten,' zei Milczarek.

De politie heeft nog gezocht naar het missende geslachtsdeel, maar kon het helaas nergens vinden. Zij vrezen dat de aanvaller, Wojciech Sowinski, de penis heeft opgegeten. De arts van Milczarek is van mening dat ze het geslachtsdeel hadden kunnen redden, mits het missende gedeelte aanwezig was geweest. 'Vriend' Wojciech Sowinski hangt een straf van tien jaar boven zijn hoofd.

Met dank aan marcel-o voor de submit.

Man slaat vrouw in elkaar op schoolplein

Afgelopen maandag heeft een 22-jarige man uit Zoetermeer zijn 19-jarige ex-vrouw afgetuigd en bedreigd met een vuurwapen. Dat gebeurde op het plein van kinderdagverblijf De Tol Na de bedreiging reed hij weg in zijn auto. De politie, die direct gealarmeerd werd, ging vervolgens op zoek naar de man. 

Zijn auto werd gevonden op Hammarskjoldlaan. Om de man zelf te vinden werden politiehonden ingezet. Zij lokaliseerden de man in een brandgang aan de Prinses Beatrixlaan. Toen hij werd aangehouden door de politie had hij het vuurwapen nog in zijn bezit. 

De vrouw heeft op het politiebureau waar zij werd opgevangen tevens aangifte gedaan tegen haar ex-man. Voor de kinderen, die mogelijk getuige zijn geweest van de mishandeling, is slachtofferhulp geregeld via het kinderdagverblijf. 

Steegmans laat Parijs - Roubaix schieten

Gert Steegmans zal dit weekend niet aan Parijs - Roubaix geven. Dit heeft de ploeg van de Belgische renner, Team Katyusha, donderdag bekend gemaakt. De wielerklassieker wordt aanstaande zondag verreden.

Steegmans kampt met rugklachten en kon hierdoor ook niet aan de Ronde van Vlaanderen deelnemen. Men hoopt dat de Belg volgende week zijn rentree kan maken. Dan staat namelijk de Scheldeprijs op de rol.

Alles over Parijs - Roubaix lees je hier

Ecclestone: "Mogelijk zware straf voor McLaren"

Het kan maar zo eens zijn dat het team van McLaren een zware straf zal krijgen voor het misleiden van de wedstrijdleiding bij de Grand Prix van Australië. Bernie Ecclestone heeft dat gezegd. Op 29 april moet de Britse renstal zich verantwoorden bij de mondiale autosportraad in Parijs.

Aanleiding hiervoor was dat Hamilton Jarno Trulli aan het einde van de race onder de safety car voorbijgestoken was, toen de Italiaan van de baan geraakt was. McLaren beval Hamilton de positie terug te geven aan de Toyota-coureur, waarop deze na de race 25 seconden straf kreeg. Hamilton had na de race tegen de wedstrijdleiding gezegd dat de Italiaan hem op eigen initiatief passeerde, maar uit radioverkeer bleek dat Hamilton gehoorzaamd had aan de opdracht om Trulli voorbij te laten.

McLaren wordt nu gedaagd vanwege artikel 151c van de Internationale Sportcode van de FIA: elk frauduleus gedrag of elke actie die schadelijk is voor het belang van de competitie of voor de motorsport in het algemeen.

"We moeten nader gaan onderzoeken wat er is gebeurd", zei Ecclestone in de Daily Express. "Het gaat hier om het stelen van een punt en een positie. Deze zijn geld waard, waardoor het eigenlijk om fraude gaat. Ik ben er echter zeker van het met iets meer onschuldigs is begonnen en dat men gewoon niet goed over de consequenties heeft nagedacht. Als de beschuldigingen echter overeind blijven, dan is er vanalles mogelijk. Het zou vreselijk zijn als een team uitgesloten zou worden van deelname, maar ook dat behoort tot de mogelijkheden. Het is niet lang geleden dat McLaren nog voor de autosportraad moest verschijnen en het is voor niemand goed om zo snel achter elkaar weer voor de rechter te staan voor een vergelijkbaar vergrijp."

Wii is de minst gebruikte console

De populariteit van de Wii lijkt geen grenzen te hebben. Toch zeuren veel gamers dat door gebrek aan goede games het apparaat verstoft. Uit een onderzoek naar gamegedrag, uitgevoerd door Nielsen, blijkt inderdaad dat de Wii het minst gebruikt wordt.

Maar liefst 17.000 huishoudens zijn gedurende de maand december 2008 lastiggevallen voor dit onderzoek. Reeds zijn de metingen vrijgegeven en uit het onderzoek kwamen een aantal opmerkelijke resultaten naar voren.

De Wii werd gemiddeld 5 dagen per maand gebruikt. De Playstation 3 deed het iets beter met een gemiddelde van 6,7 dagen en koploper was de Xbox 360, met 7,1 dagen gemiddeld. De vorige generatie blijkt ook nog niet vergeten te zijn. Zo werd de Playstation 2 gemiddeld 5,1 dagen per maand gebruikt en de Xbox 5,2 dagen. De Gamecube deed het zelfs nog iets slechter. Het vierkante doosje van Nintendo werd gemiddeld slechts 4,5 dagen per maand gebruikt.

De Wii eindigde ook als laatste met gemiddelde aantal speel-sessies per dag (daily average number of sessions ). De Wii kwam uit op 1,78 sessies, de Playstation 3 haalde 2,42 sessies per dag, en de Xbox 360 kwam uit op 2,15 sessies.

Dat de Wii minder gebruikt wordt hoeft niet per se te liggen aan het spellenaanbod, zegt de bron. De Playstation 3 en de Xbox 360 hebben immers ook andere functies, het gebruik daar vaan werd ook mee genomen in de metingen.

Meer game-nieuws vind je hier.

Fortuna-coach: "Er moet wat gebeuren"

Vanmorgen werkte Fortuna Sittard onder leiding van trainer Roger Reijners gewoon een training af. Reijnders maakt zich zorgen nadat bekend werd dat de fusie tussen Fortuna en Roda JC niet doorgaat.

"Er moet gewoon wat gebeuren. Voor de supporters, voor de club en iedereen daar omheen moet er wat in gang worden gezet. Anders wordt het moeilijk," aldus Reijnders.

Afgelopen dinsdag besloot de provincie Limburg geen financiële steun te geven aan Sporting Limburg. De voornaamste reden was de schuldenlast van Fortuna. Die club hoopt dat ze nu op eigen kracht verder kan.

Overvaller uit bus gemept

Een overvaller in Apeldoorn kwam gisterochtend bedrogen uit. De man wilde een wachtende buschauffeuse overvallen bij de halte aan de Aerensburg in die plaats. De chauffeuse mepte de man echter de bus uit met een stempel.

De bus stond rond zeven uur 's ochtends bij de halte te wachten, omdat de chauffeuse iets te vroeg daar aangekomen was. De overvaller rook zijn kans en trachtte de geldlade te bemachtigen. Zonder succes. Hij vluchtte richting de Juniperlaan.

Met dank aan mmmkai voor de submit.

PSV wil Rutten veel macht geven

Het takenpakket van algemeen directeur Jan Reker en technisch manager Adrie van Kraaij zal, bij de komst van Fred Rutten naar PSV, kleiner worden. De directie van de club uit de Lichtstad voerde tot gisteravond laat gesprekken met Kees Ploegsma, zaakwaarnemer van de oefenmeester.

Tijdens dit gesprek liet Ploegsma ook weten dat Rutten zeer waarschijnlijk akkoord zal gaan met de voorwaarden, die Schalke 04 hem geboden heeft. Het doorlopende contract van de oefenmeester wordt dan namelijk ontbonden. Bovendien is hij dan een vrij man en lijkt een terugkeer naar PSV een kwestie van tijd. Rutten heeft in elk geval al laten weten een terugkeer te ambiëren.

Rutten zou bij een eventuele aanstelling als trainer van PSV wel vergaande bevoegdheden op het technische vlak willen hebben. Zo wil hij zijn eigen technische staf gaan samenstellen. Een jaar geleden, bij de komst van Huub Stevens, had Reker daar ook nog een duidelijke stem in. Bovendien wist de algemeen directeur van PSV te voorkomen dat Erwin Koeman en Ernie Brandts als assistent-trainers werden aangetrokken.

Bovendien wil Rutten garanties hebben om nieuwe spelers aan te trekken. Zo zou de oefenmeester Orlando Engelaar, Eljero Elia en Marko Arnautovic graag naar Eindhoven willen halen. Ook wil de trainer het enige aanspreekpunt voor voetbalzaken zijn. Op dit moment is het nog zo dat Reker, Van Kraaij en de huidige trainer van PSV deze functie vervullen.

De Raad van Commissarissen (RvC) ziet de komst van Rutten in elk geval wel zitten. Hij is namelijk een technisch zwaargewicht, die ook tegen de visie van de huidige leiding in kan gaan. Bovendien is er voor de komst van de voormalig trainer van Schalke 04 meer draagvlak dan voor de komst van Co Adriaanse, die ook op de shortlist staat.

Overigens komt er vanuit de RvC steeds meer kritiek op de directie van PSV. Zij krijgen namelijk het verwijt dat de aangetrokken spelers, die ongeveer 25 miljoen euro hebben gekost, nog niet het gewenste rendement hebben opgeleverd.

Wil je meer over PSV weten? Kijk dan op het FOK!forum

Medische keuring op de schop

Keuringsartsen bepalen nog steeds zonder gedegen onderzoek of 70-plussers in staat zijn een auto te besturen. Het verkeer is in de loop der jaren veel drukker geworden, maar de criteria van medische keuringen zijn door de jaren heen niet aangepast. De Utrechtse keuringsarts Henk Nijboer pleit er voor de keuringen aan te scherpen.
Nijboer: 'Nu nog doen we vanachter een onderzoekstafeltje zonder grondig medisch onderzoek een uitspraak over de rijvaardigheid. Alleen geselecteerde gevallen worden medisch onderzocht, terwijl de criteria daarvoor erg vaag zijn. Soms sturen we iemand onnodig naar zo’n extra onderzoek, maar nog veel erger: soms sturen we iemand die het wel nodig heeft, niet door.'

Nederland telt momenteel ongeveer één miljoen 70-plussers die zich elke vijf jaar medisch dienen te laten testen op hun vermogen een auto te besturen. Onder hen zijn er ongeveer tienduizend 90-plussers. Volgens bijzonder hoogleraar verkeersgeneeskunde Wiebe Brouwer zijn oudere bestuurders onhandiger in het bedienen van hun auto. Hoogleraar Brouwer van de Universiteit Groningen doet samen met Nijboer onderzoek naar de keuringsmethodes. Zij leggen de uitslag van de huidige medische keuring naast de uitslag van de test in een rijsimulator. 'Een rijtest hoort nu eigenlijk al deel uit te maken van de keuring,' vindt Nijboer.

Ouderbond ANBO vindt een strengere keuring van oudere automobilisten niet nodig. 'Cijfers wijzen niet uit dat ze meer ongelukken maken. Het is bovendien raar dat je zomaar vijftig jaar mag rondrijden en dan opeens zonder aanwijsbare reden medisch moet worden getest,' zegt woordvoerder Frank van der Aa.

Van der Aa is voorstander van regelmatige medische keuringen voor alle automobilisten, bij voorkeur eens in de tien jaar. Volgens het Centraal bureau Rijvaardigheid (CBR) is dat onhaalbaar. 'Er zijn meer dan tien miljoen mensen met een rijbewijs. Dan moeten we elk jaar een miljoen mensen laten testen.'

-5: Dode man zit urenlang achterin bus

Wat werd vijf jaar geleden als nieuws gebracht?

Dode man zit urenlang achterin bus

In België heeft een streekbus urenlang rondgereden met een overleden man op de achterbank.

Volgens een Belgische krant was de man rond de klok van zes ingestapt, en werd hij pas even voor middernacht achterin de bus opgemerkt. Beelden van de bewakingscamera's wijzen uit dat de man rond zeven uur overleden is aan een hartaanval. Geen enkele passagier heeft er iets van het voorval meegekregen. De bus reed in de omgeving van Luik.

Wolverine huilt om gelekte workprint

Acteur Hugh Jackman is er stuk van. Zijn hart is gebroken. Niet omdat hij de bons heeft gekregen maar vanwege de gelekte workprint van de Wolverine-film die pas 1 mei in de Amerikaanse bioscopen te zien zal zijn.

"Het is een serieuze misdaad en de FBI zit er bovenop", aldus de Australiër. Volgens de fans op het IMDB-forum zijn de enige misdadigers de makers van Wolverine. Dat op de workprint de visuele effecten nog niet af zijn, je ziet acteurs soms aan draden hangen en de animaties zijn nog niet af, vindt niemand een probleem. Het verhaal wordt echter zouteloos gevonden en zit bovendien vol met gaten. Ook het acteerwerk wordt gehekeld.

Zelfs de bijdrage van Gambit kan de film niet redden. De enige die er goed vanaf komt is Liev Schreiber als Sabretooth. De workprint wordt nog afgemaakt met goede effecten en er komen 16 minuten aan extra scènes bij. De vraag is of dit ook het verhaal kan redden. Praat ook mee op het forum over de workprint.



Wolverine krijgt er van langs!

Bodul twee jaar langer bij Ajax

Darko Bodul heeft zijn contract bij Ajax met twee jaar verlengd. De 20-jarige Bodul kwam vorig jaar over van SC Heerenveen. Bodul speelt nu nog in Jong Ajax, de kans dat hij in de zomer zijn opwachting gaat maken bij de hoofdselectie is reëel.
De Bosniër, die over een Oostenrijks paspoort bezit, maakte de overstap naar Ajax kort nadat Miralem Sulejmani ook van SC Heerenveen naar Ajax verkaste. Met Jong Ajax lijkt de centrumspits af te stevenen op het kampioenschap. Redenen voor Ajax om Bodul langer aan zich te binden.

Overigens gaat Ajax het contract van Donovan Slijngard niet verlengen. De 21-jarige Slijngard kan daardoor transfervrij vertrekken. De kans is groot dat hij zijn carrière bij Sparta zal voortzetten, de club waar hij momenteel op huurbasis voor speelt.

Gesink tevreden over koninginnenrit

Robert Gesink kwam gisteren als zesde over de streep in de koninginnenrit van de Ronde van het Baskenland. De Nederlander, die in dienst van Rabobank rijdt, gaf slechts 33 seconden toe op winnaar Alberto Contador. De jonge renner kon daarom met een goed gevoel terugkijken.

"De lastigste rit in het Baskenland zit erop en ik ben niet ontevreden. Op de laatste vier klimmen was het aan Astana om te controleren voor de torenhoge favoriet Contador. Dat deden ze erg sterk," begon Gesink zijn verhaal. "Op de laatste klim gaf de laatste man, Christopher Horner, op indrukwekkende wijze vol gas. Ik kon lang met de eersten mee maar toen Contador zelf ging, moest ik passen."

Gesink probeerde daarna nog wel terug te komen, maar slaagde daar uiteindelijk niet in. "De hele klim heb ik geknokt om nog bij het tweede groepje aan te sluiten, maar op de meet lag ik nog tien seconden achter Damiano Cunego. Toch ben ik tevreden. Dat zal ook moeten, want ik heb alles gegeven. Met een goede tijdrit kan ik een mooi klassement rijden."

Ook Erik Breukink, ploegleider van Rabobank, was erg tevreden over de prestatie van Gesink. "Het is heel bemoedigend als je ziet tussen welke renners Robert hier finisht. Dat is de wereldtop op dit terrein en de verschillen zijn beperkt. Dat explosieve tempo was hem te machtig, maar hij is daarna eigenlijk nooit in de problemen gekomen. Het was wel een steile beklimming, maar kort. Al is het toch ook wel mooi om te zien, dat Contador niet zomaar even dik wegrijdt. Hij heeft de Ronde nog niet zomaar gewonnen. Dat is ook een leuk signaal van vandaag."

The Godfather II en Resident Evil 5 krijgen ruimte in Home

Playstation Home is een poosje geleden gelanceerd en is sindsdien aan het groeien. De ruimtes die speciaal zijn ingedeeld voor bepaalde games komen van Sony zelf, maar ook andere ontwikkelaars beginnen Home steeds meer te gebruiken. Electronic Arts heeft aangegeven dat The Godfather II, die vanaf morgen in de winkels ligt, een ruimte krijgt in Home. In de ruimte kun je onder andere Texas Hold 'Em Poker spelen.

Ook Resident Evil 5 krijgt binnenkort een update voor de ruimte in Home. Hier kunnen we aan de slag met een minigame en leuke spulletjes aanschaffen in een souvenirwinkeltje.




Verlies Spyker fors kleiner

Autofabrikant Spyker uit Zeewolde zag het afgelopen jaar haar nettoverlies dalen tot 24,7 miljoen euro. Een jaar eerder boekte het bedrijf nog een verlies van 71,3 miljoen.

De omzet van de autofabrikant steeg met 2,8 miljoen naar een bedrag van 7,9 miljoen euro. Spyker produceerde in 2008 43 auto's, zeventien meer dan een jaar eerder. Het verlies van het beursgenoteerde bedrijf is een stuk lager dan in 2007, omdat de onderneming het eigen raceteam heeft verkocht.

Ondanks de recessie is topman Victor Muller positief over de vooruitzichten van Spyker. Hij verwacht veel van het nieuwe model C8 Aileron. Deze auto moet er voor zorgen dat het bedrijf in 2009 zwarte cijfers gaat schrijven.

Huizenprijzen NL dalen verder

De huizenmarkt is in het eerste kwartaal van dit jaar verder verslechterd. De verkoopprijs van een gemiddelde woning daalde met 3,1 procent tot 218.000 euro. Er werden 19.200 woningen verkocht, 43 procent minder dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Ook stonden huizen langer te koop. Dat maakte de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) donderdag bekend.

De afgelopen periode was het derde achtereenvolgende kwartaal waarin de prijzen daalden en het aantal transacties afnam. In het eerste kwartaal van 2008 werden er door NVM-makelaars nog bijna 34.000 woningen verkocht. Gemiddeld stonden huizen in het eerste kwartaal 105 dagen te koop, tegen 84 in het voorgaande.

"Dat we in alle opzichten met zwaar weer te maken hebben op de huizenmarkt, kan niet duidelijker worden gemaakt dan aan de hand van deze cijfers", zei NVM-voorzitter Ger Hukker. Toch is er volgens de NVM een sprankje hoop, omdat het aantal transacties in maart licht toenam. "Het is nog te vroeg om van een structureel herstel te spreken, maar we verwachten wel dat het aantal transacties het komende kwartaal zal toenemen", aldus de voorzitter.

Een herstel van de huizenprijzen ziet de NVM nog niet. Huizen die nu nieuw op de markt komen, worden fors lager geprijsd dan in het vorige kwartaal. De gemiddelde vraagprijs van een woning die te koop wordt aangeboden, is in drie maanden tijd gedaald van 294.000 naar 276.000 euro. Daarmee ligt de vraagprijs van woningen die nieuw op de markt komen ongeveer gelijk met het eerste kwartaal van 2008. Hukker: "Ik verwacht dat we nog een kwartaal tegemoet gaan waarin de kopers hun voordeel kunnen doen."

De daling van huizenprijzen deed zich in bijna alle regio's voor. De sterkste dalingen deden zich op kwartaalbasis voor in de regio's Zutphen (min 5,6 procent), Eindhoven (min 5,1 procent) en Groningen (min 5 procent). In de regio's Zuid-Limburg en Zwolle stegen de prijzen juist, met respectievelijk 2 en 0,5 procent.

De NVM constateert dat het moeilijke tijden zijn voor makelaars. "We verwachten dat het aantal makelaarskantoren de komende jaren aanzienlijk zal afnemen. Daarbij moet je al gauw denken aan zo'n 15 procent daling in 2010. Overgebleven kantoren moeten rekeningen houden met minder winst. ,,Het blijft voorlopig dus wel zwaar weer", aldus Hukker. De NVM heeft nog niet te maken gehad met ledenverlies.

De NVM verwacht dat de woningmarkt zichzelf zal herstellen. Hukker vindt wel dat het kabinet "een stapje harder mag lopen, zeker in deze moeilijke periode". De NVM liet eerder weten teleurgesteld te zijn met de plannen van het kabinet om de financiële crisis te bestrijden. Daarbij is volgens de vereniging te weinig oog voor de huizenmarkt.


Kwart meer huiseigenaren in financiële nood

Het aantal huiseigenaren die hun woonlasten niet meer kunnen betalen, is fors gestegen. In het eerste kwartaal van 2009 kampte een kwart meer huishoudens met betalingsachterstanden dan in dezelfde periode in 2008. Dat heeft de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) donderdag gemeld.

WEW directeur Karel Schiffer noemt de toename van het aantal betalingsachterstanden "een punt van grote zorg".

Volgens Schiffer werkt de WEW aan een soepele betaalregeling voor huiseigenaren die in financiële problemen zijn gekomen door onder meer werkloosheid. De stichting werkt daarvoor samen met het ministerie van VROM en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Bondarenko klopt Bondarenko

Alona Bondarenko heeft zich voor de kwartfinales geplaatst van het WTA-toernooi van Ponte Vedra Beach in het Amerikaanse Florida.

Bondarenko, de nummer 37 van de wereld, versloeg haar zus Kateryna, die op de 65e plaats van de wereldranglijst staat. De eerste set verloor Alona nog met 4-6, maar daarna stelde ze orde op zaken en trok de partij met 6-4 en 6-3 naar zich toe.

Ook Dominika Cibulkova plaatste zich voor de volgende ronde. De Slovaakse klopte de Russin Anastasia Rodionova met 6-1 en 6-3.

Geen fusie Roda JC/Fortuna Sittard

De soap rond de fusie tussen Roda JC en Fortuna Sittard heeft weer een nieuwe wending gekregen. Gisteren meldden we al dat het steeds onzekerder was, maar nu is het officieel: De voorgenomen fusie tussen Roda JC en Fortuna Sittard gaat niet door. De Stichting Roda JC zei gisteren al per direct de steun aan de fusie op.

Jos Muller, de voorzitter van de stichting, maakte dit bekend naar aanleiding van de verklaring van de provincie Limburg. Die wilde geen geld meer aan de club doneren omdat er niet aan de gestelde voorwaarden zou zijn voldaan. Er zou geen goede oplossing zijn gevonden voor saneren van de schulden. Het geld van de provincie was voor de stichting één van de belangrijkste reden de fusie te steunen. De twee clubs gaan nu op eigen kracht proberen verder te gaan.

De supporters van beide clubs reageren verheugd op het afketsen van de fusie. "Het is geweldig nieuws," aldus Richard Coenen van de supportersvereniging van Fortuna. "Ook wij zijn dolblij," zei Ludo Gulpen namens fans uit Kerkrade. "Maar we maken ons daarnaast ook zorgen over de toekomst van onze club."

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Met dan aan mrice80 en jpg97 voor de submit.

Geen fusie Roda JC/Fortuna Sittard

Gisteren meldden we al dat het steeds onzekerder was, maar nu is het officieel: De voorgenomen fusie tussen Roda JC en Fortuna Sittard gaat niet door.

De Stichting Roda JC zei gisteren al per direct de steun aan de fusie op. Jos Muller, de voorzitter van de stichting, maakte dit bekend naar aanleiding van de verklaring van de provincie Limburg. Die wilde geen geld meer aan de club doneren omdat er niet aan de gestelde voorwaarden zou zijn voldaan. Er zou geen goede oplossing zijn gevonden voor saneren van de schulden. Het geld van de provincie was voor de stichting één van de belangrijkste reden de fusie te steunen. De twee clubs gaan nu op eigen kracht proberen verder te gaan.

De supporters van beide clubs reageren verheugd op het afketsen van de fusie. "Het is geweldig nieuws," aldus Richard Coenen van de supportersvereniging van Fortuna. "Ook wij zijn dolblij," zei Ludo Gulpen namens fans uit Kerkrade. "Maar we maken ons daarnaast ook zorgen over de toekomst van onze club."

Groover albums winnen! (+ hint) (laatste kans)

Onlangs ontving de FOK!blog post van de skaband Groover. Of we na de review van vorig jaar ze weer in de schijnwerpers konden zetten.

Aanvankelijk dacht we aan het reviewen van een nieuw album, maar na het draaien van bijgevoegde DVD bleek dat ze alleen een nieuwe clip hebben! Of we daar even een review over kunnen maken.

Ze bekijken het maar, over een videoclip valt niets te reviewen.
Wel hebben we dus weer vijf Pipabadamalajesa albums om weg te geven!

Update 7/4: Hint bij de prijsvraag. Let op het zonnige weer op de achtergrond van de foto!

Update 9/4: Vandaag is de laatste dag dat je kunt reageren. Als je dat nog niet gedaan hebt, doe het dan nog even om kans te maken op deze zomerse cd!

Petrova te sterk voor 14-jarige

Nadia Petrova heeft bij het toernooi in Ponte Vedra Beach de kwartfinales bereikt. De Russin versloeg de 14-jarige Amerikaanse Madison Keys, die haar debuut op de WTA-Tour maakt, met 6-3 en 6-2.

Tot 3-3 in de eerste set ging het gelijkop, maar daarna won Petrova negen van de elf games. "Ik wist natuurlijk niet wat ik van haar kon verwachten. De bedoeling was haar snel van de baan te blazen met harde groundstrokes. Bij 3-3 veranderde ik van tactiek en besloot ik rustiger mijn kansen af te wachten," aldus Petrova na afloop.

Ondanks de nederlaag was Keys erg tevreden. "Als de bij je debuut vijf games pakt tegen een toptien-speelster kun je moeilijk ontevreden zijn."

Bijles geven beste bijbaan studenten

Studeren kost veel geld, de prijs van een biertje blijft stijgen en boeken worden ook tegen de hoofdprijs verkocht. Daarom is het voor veel studenten noodzakelijk om een bijbaantje te nemen om zo wat te verdienen. Een onderzoek van Huiswerkbegeleiding.nl laat zien dat bijles geven de meest lucratieve bijbaan is voor studenten, met verdiensten tussen de 10 en 30 euro per uur. Dit hangt af van het niveau en de leeftijd van de student die bijles geeft, maar mag door de student zelf bepaald worden. 

Nu valt de objectiviteit van dit onderzoek wel te betwisten, WC-Eend adviseert tenslotte ook WC-Eend, dus is het interessant ook om plaats twee en drie eens te bekijken. Als één-na-beste bijbaan is er (zwart) werken in de horeca, met verdiensten tot 20 euro per uur plus fooi. Op de derde plaats komt werken in de zorg, waarmee tussen de 10 en 15 euro per uur kan worden verdient.

Het geven van bijles doen studenten niet alleen voor de hoge verdiensten, maar ook omdat het overbrengen van kennis een 'bevredigend gevoel' zou geven. In 2007 bleek ook al dat studenten positief staan tegenover een bijbaan in het onderwijs. Ook wordt werk dat meer inhoud heeft beter gewaardeerd door studenten dan werk waarbij nauwelijks hoeft te worden nagedacht. Opmerkelijk is wel dat een bijbaantje in de escortbranche niet wordt genoemd in een onderzoek naar lucratieve bijbanen.

Verkeerde brandstof nekt voortvluchtige

Een 39-jarige man uit Amsterdam die niet teruggekeerd was van verlof uit de gevangenis heeft niet lang van zijn vrijheid kunnen genieten. Hij reed samen met een 22-jarige man uit Oud-Beijerland rond in een gestolen bestelwagen. Toen de tank leeg was, tankten ze benzine in plaats van diesel, en reden weg zonder te betalen. Niet lang daarna viel het busje stil bij Moerdijk.

De mannen probeerden de benzine uit de tank te krijgen, wat de aandacht trok van surveillerende agenten. Nadat deze poolshoogte kwamen nemen, arresteerden ze de twee mannen. Ze worden verdacht van diefstal van brandstof, verduisteren van de bestelbus en dumpen van brandstof. De Amsterdammer is teruggebracht naar de gevangenis om zijn resterende straf uit te zitten.

Duitse media genadeloos voor Bayern

De media in Duitsland laat weinig heel van Bayern München. De Duitse club ging gisteren kansloos onderuit tegen Barcelona.

De Süddeutsche Zeitung zegt in zijn commentaar dat Bayern blij mag zijn dat het maar bij 4-0 is gebleven. "Het was een vernedering, en Bayern moet onder ogen zien dat het wel heel ver verwijderd is van de Europese top."

Bild spreekt over de Nacht van de Schande. Ook stelt het de vraag of het niet tijd wordt dat trainer Jürgen Klinsmann zijn koffers moet gaan pakken. Bild heeft overigens wel een positief woordje over voor Mark van Bommel. "Van de weggespeelde sterspelers van Bayern houdt alleen aanvoerder Van Bommel zich staande. De topspelers Luca Toni und Ribéry brouwden er niets (!) van. Messi, Henry en co stalen de show."

De Münchner Merkur tenslotte is duidelijk: "De 4-0 in Nou Camp was een afgang met historische dimensie, de Catalanen veegden Bayern van de Europese voetbalkaart."

Gesneuvelde soldaat zaterdag begraven

De in Afhanistan omgekomen soldaat Azdin Chadli wordt zaterdag in zijn woonplaats Uden begraven. Voorafgaand aan de begrafenis op de Algemene Begraafplaats is er een afscheidsdienst in Gasterij de Pier.

De moeder van Chadli heeft dat vandaag laten weten met een overlijdensbericht in het Brabants Dagblad. De 20-jarige Udenaar kwam maandag om het leven door een raketaanval op Kamp Holland in de Afghaanse provincie Uruzgan. Vijf andere militairen raakten gewond.


Gesneuvelde soldaat zaterdag begraven  (foto: DAG)

Tien jaar voor verkrachting Nederlandse toeriste

Een Nieuw-Zeelander is vandaag tot tien jaar cel veroordeeld wegens de verkrachting van een Nederlandse toeriste. De 25-jarige man overviel de 22-jarige vrouw en haar vriend op 15 januari vorig jaar op een kampeerterrein in de zuidelijke regio Southland. Dat meldden Nieuw-Zeelandse media.

De rechter in Invercargill noemde de daad 'ongelooflijk afgrijselijk'. De dader verwoestte het leven van zijn slachtoffers. Ook bezoedelde hij het imago van Nieuw-Zeeland als toeristische bestemming.

De gewapende overvaller, die zijn daad bekende, maakte een geldbedrag buit en verkrachtte de vrouw voor de ogen van haar vriend. Het paar werd opgevangen door de plaatselijke instanties.

De Nederlanders sliepen in hun camper op het Five Mountains Holiday Park in Tuatapere toen de overvaller gewapend met een mes binnendrong. De politie kon de man later aanhouden toen diens moeder foto’s van het mes in de plaatselijke krant herkende.

In 2006 werden ook twee Nederlanders in Nieuw-Zeeland overvallen. Het Nederlandse echtpaar was op huwelijksreis. De daders waren verkleed als agent. Ze bedreigden de Nederlanders met een pistool, bonden hen vast en verkrachtten de vrouw. Met de bankpasjes van de Nederlanders pinden ze geld. Pas na twee dagen kwam er een eind aan het drama toen het echtpaar op een verlaten plek werd achtergelaten.

'Italiaanse investeerder voor MVV'

De Limburger meldt dat MVV van plan is binnenkort een Italiaanse investeerder te presenteren. Het internationaal georiënteerde bedrijf met hoofdkantoor in Milaan wil tussen de anderhalf en twee miljoen euro in de Maastrichtse club steken. De presentatie zal op donderdag 16 april plaatsvinden.

Voorzitter Joseph Goumans en adviseur Nico Jongen zijn de afgelopen maanden vaak in Italië geweest om de deal rond te maken. Beide partijen hebben inmiddels een intentieverklaring getekend. De onderneming krijgt volgens goed ingevoerde bronnen medezeggenschap in MVV, dat het geld goed kan gebruiken in de huidige overlevingsstrijd.

De Maastrichtenaren, die zich ook financieel gesteund weten door het Turkse Trabzonspor, werden vanwege een negatief eigen vermogen onlangs in categorie 1 (onder curatele van de bond) geplaatst door de KNVB. De club betaalde de salarissen vorige maand pas op het nippertje op tijd uit. Bovendien hebben diverse spelers nog onkostenvergoedingen tegoed en is er nog een betalingsachterstand van 13.000 euro bij het CFK, het pensioenfonds voor profvoetballers.

'Feyenoord wil Hofs van de hand doen'

De rol van Nick Hofs bij Feyenoord lijkt te zijn uitgespeeld. Volgens De Telegraaf willen de Rotterdammers de kleine middenvelder, die dit seizoen is verhuurd aan Vitesse, komende zomer verkopen. Hofs heeft nog een contract tot medio 2010 in De Kuip.

Hofs is een product van de jeugdopleiding van Vitesse, waar hij in het seizoen 2001/2002 zijn debuut in het betaalde voetbal maakte. In de winterstop van het seizoen 2004/2005 haalde Feyenoord hem weg uit Arnhem. Door aanhoudend blessureleed wist de inmiddels 25-jarige Hofs nooit een vaste waarde te worden bij De Stadionclub.

Onlangs gaf Hofs aan dat hij snel duidelijkheid verlangde van Feyenoord wat betreft zijn situatie. De middenvelder wil in Nederland alleen bij Vitesse voetballen. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan komt een vertrek naar het buitenland aan de orde.

Wii Sports Resort komt in juni naar Japan

Nintendo heeft bekend gemaakt dat het vervolg op Wii Sports vanaf juni in de Japanse winkels te verkrijgen zal zijn, de rest van de wereld zal daarna nog een maandje moeten wachten. Wii Sports Resort komt samen met Wii MotionPlus, waarmee de besturing van de Wii nog verder uitgediept zal gaan worden. Bewegingen van de spelers kunnen nog beter overgezet worden naar de game, waardoor de ervaring nog realistischer is, volgens Electronic Arts zelfs té realistisch.



Dankzij de toevoeging van Wii MotionPlus moet Resort nog realistischer aanvoelen dan zijn voorganger. Ditmaal vinden de activiteiten niet plaats op de tennis- en goflbaan, maar op een tropisch eiland, waar je spelletjes kunt doen als zwaardvechten en frisbeeën.

DVD: Vox Populi

Als er sinds de opkomst van Pim Fortuyn iets veranderd is aan de Nederlandse samenleving, dan is het wel de manier waarop oppositie wordt gevoerd. Voor filmmaker Eddy Terstal vormde het veranderde politieke landschap inspiratie voor het derde deel uit zijn maatschappelijke trilogie. Deel één, Simon, ging over zelfbeschikking over je eigen leven. Het tweede deel, Sextet, verhaalde over het seksleven van de Nederlanders en dit derde deel, Vox Populi laat het leven zien van een politiek leider die zich mee laat slepen in het politieke steekspel van tegenwoordig. De film was een redelijk succes in de bioscopen en een van de hoofdrolspelers, Ton Kas, won zelfs een Gouden Kalf voor de beste mannelijke hoofdrol.

[NBA] Dallas in de play-offs

Het is slechts een kwestie van tijd. De NBA play-offs zullen snel beginnen en de Dallas Mavericks hebben zich verzekerd van een plek in die play-offs. Utah Jazz werd met 130-101 verslagen.

Het is een cliché maar hij moet gezegd worden. Het andere team speelt goed en uiteindelijk winnen de Duitsers. Dat zal ook in de hoofd van Dirk Nowitzki gespeeld hebben. De Duitser scoorde 31 punten en pakte zeven rebounds. Hulp kwam van Jason Terry en de kleine Jose Barea. Terry was goed voor 21 punten terwijl Barea er achttien in legde. Jason Kidd scoorde vijf punten maar gaf ondertussen wel tien assists en pakte ook nog eens zes rebounds. Dallas pakte hiermee de 47ste overwinning van het seizoen en staat hiermee achtste in de Western Conference. De Jazz hebben evenveel overwinningen en staan hiermee zevende. Met nog slechts vier wedstrijden te gaan blijft het spannend voor deze twee teams. De nummer acht van het westen zal het moeten opnemen tegen de Los Angeles Lakers, de verliezend finalist van vorig seizoen.

Bij de Jazz waren de scores eerlijk verdeeld. Alle starters hadden dubbele cijfers met daarbij Deron Williams als topscorer. De point guard scoorde achttien punten en gaf twaalf assists. De Rus Andrei Kirilenko was goed voor zeventien punten. Carlos Boozer scoorde tien punten maar pakte ook elf rebounds.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
Dallas MavericksUtah Jazz130-101
Cleveland CavaliersWashington Wizards98-86
Indiana PacersToronto Raptors130-101
Orlando MagicMemphis Grizzlies81-78
San Antonio SpursPortland TrailBlazers83-95
Boston CelticsNew Jersey Nets 106-104
New York KnicksDetroit Pistons86-113
Milwaukee BucksAtlanta Hawks105-113
New Orleans HornetsPhoenix Suns100-105
Denver NuggetsOklahoma City Thunder122-112
Golden State WarriorsMinnesota Timberwolves97-105

Hiddink zeer tevreden

Guus Hiddink heeft met Zuid-Korea en Australië reeds aangetoond een succes-coach te zijn, maar ook met ploegen als PSV en Chelsea lukt het de trainer om topprestaties te leveren. The Blues zetten Liverpool gisteren te kijk (1-3) en Hiddink was zeer tevreden.

De keuzeheer wist door de zege een prachtige reeks van Liverpool te beëindigen. Liverpool was negen CL-duels op rij ongeslagen. Maar dat was niet het belangrijkst, want er werd een goede uitgangspositie vergaard door Chelsea. “Met de ploeg gaat het heerlijk. Het was een heerlijke ambiance en dan willen beide ploegen graag voetballen.”

De beginfase was echter slecht van Chelsea. “Inderdaad. We hebben alles prachtig afgesproken van tevoren, maar we voerden het niet uit. Dan sta je zo achter. Aan de linkerkant van de verdediging werden de afspraken simpelweg niet nagekomen. We wisten dat de kwetsbaarheid van Liverpool in het centrum van de verdediging lag. Daarom hebben we Lampard verder naar voren geschoven”, was de tactische zet van Hiddink, die Drogba tot twee keer toe zag falen. “Hij had twee dotten van kansen. Drogba wilde te graag scoren en dan mis je dat soort kansen.”

Uiteindelijk kroonde Branislav Ivanovic zich tot matchwinner. “Zeer goed van hem. Hij weet wat hij kan en hij gaat niet voetballen op plekken waar hij over de kop gaat. Kalou ontlastte hem daarin ook wel, want Ivanovic hoefde niet over de zijkanten op te komen”, ging de keuzeheer verder tegenover de NOS. “Die twee doelpunten die hij heeft gescoord zijn prima."

De twee eerste doelpunten van Chelsea vielen uit standaardsituaties. “Het was gemakkelijk te analyseren dat zij met een zoneverdediging speelden bij corners. Bij ons zijn er een paar jongens, die dapper zijn in de lucht, zoals Ballack, Terry, Alex en Ivanovic. Dan valt er wel wat te halen”, aldus de bondscoach van Rusland. “Op het laatst hadden we via Kalou en Drogba nog kans op een vierde treffer, maar we moeten niet overdrijven. Het zou raar zijn als we uit bij Liverpool ineens vier of vijf keer zouden scoren.”

Wetzel neemt nog geen besluit over Hoogendorp

De toekomst van Rick Hoogendorp bij ADO Den Haag is nog altijd onzeker. De aanvaller wordt door de Hagenezen op dit moment gehuurd van het Duitse VfL Wolfsburg, waar hij nog een contract heeft tot het einde van dit seizoen.

Bij ADO maakte Hoogendorp dit seizoen weinig klaar. "Als ik nú zou moeten beslissen, zou mijn oordeel negatief zijn", aldus de oefenmeester tegenover Voetbal International. "Het is nu aan Rick zich de komende weken van zijn beste kant te laten zien."

Dit seizoen kwam Hoogendorp bij de club uit Den Haag elf keer in actie. Tweemaal wist hij het net te vinden. Eerder droeg de speler ook al het shirt van RKC Waalwijk, Celta de Vigo, VfL Wolfsburg, FC Dordrecht en MVV.

WADA gaat akkoord met regels FIFA

De FIFA heeft overeenstemming bereikt met het antidopingbureau WADA over de dopingcontroles in het voetbal. Spelers hoeven niet hun individuele whereabouts door te gaan geven.


De FIFA was van oordeel dat de spelers niet hun persoonlijke whereabout door hoefden te geven omdat die regel zou moeten gelden voor de club en niet de spelers. Dit omdat ze de meeste tijd als team doorbrengen. Dopingcontroles zouden dan ook gehouden moeten worden op de clubs en niet in de vrije tijd van de spelers.

Het WADA erkent nu deze regel en voetballers zullen dus nu niet meer net als wielrenners van ieder tijdstip door hoeven te geven waar ze zich bevinden.

[Special] American football: basisregels - deel 2

Om de twee weken op of rond zondag vind je een stuk over de NFL van FOK!user Days-Of-Wild op FOK!sport.

Dit is het tweede deel in een serie over de regels van het American football. In deel 1 is de basis van de veldindeling en de score behandeld. Nu verder hoe het spel gespeeld wordt. De regels bespreek ik in in beknopte vorm zodat de basis duidelijk wordt en men een wedstrijd (beter) kan volgen. Zo veel mogelijk zal ik de Engelse termen gebruiken, maar deze wel uitleggen.

Het begin: de kickoff

Net als bij voetbal wordt er bij American football ook begonnen met de toss om te zien wie mag beginnen. Win je dan mag je kiezen tussen de bal wegtrappen (kick), of de bal ontvangen (receive). Het team dat de toss verliest mag kiezen aan welke kant ze willen gaan staan. De bal wordt op de dertig yard line van het trappende team geplaatst op een zogeheten tee. De spelers van beide teams die op het veld staan, zijn onderdeel van de zogeheten special teams. Dit zijn teamsamenstellingen die een andere indeling hebben dat de 'gewone' offensive of defensive teams. De speler die de bal weg trapt wordt de (place)kicker genoemd. Zijn doel is om de bal zo ver mogelijk in het veld van de tegenstander te trappen. Immers, hoe verder weg de bal is, hoe meer yards de tegenstander af moet leggen om te scoren en hoe meer kans je dus hebt om de bal weer te veroveren.

De return en de line of scrimmage

Degene die de bal ontvangt en in eerste instantie terug moet brengen, heet de kick returner. Dit is meestal een speler die heel snel en wendbaar is. Hij mag pas aangevallen worden nadat hij de bal gevangen heeft. Vanaf dat moment moet hij de bal zo ver mogelijk richting de goal line van de tegenstander brengen. Op het punt waar hij getackeld wordt, of waar hij out of bounds (buiten de lijnen) loopt, begint de aanvallende partij met de eerste down. Tenzij hij helemaal tot de end zone van de tegenstander komt, dan is het een touchdown, maar dit komt maar weinig voor. Als de bal heel diep getrapt wordt, of als de verdediging heel snel naar voren komt omdat de bal niet alleen ver maar ook hoog gaat, de zogeheten hang time (de tijd dat de bal in de lucht hangt), kan de ontvanger ook een fair catch-signaal maken. Dat betekent dat nadat hij de bal gevangen heeft de aanvallers hem niets mogen doen. Het spel gaat dan verder vanaf het punt waar hij de bal heeft gevangen. Wanneer de bal via de end zone uit gaat, wordt de bal op de twintig yard line gelegd.

Gaat de bal out of bounds via de sideline zonder aangeraakt te worden dan wordt deze op de dertig yard line van de ontvangers geplaatst, tenzij de bal eerder buiten de lijnen gaat. Dan wordt de bal op die plaatst gelegd. Wanneer een kick foutief is, bijvoorbeeld minder dan tien yards afgelegd, dan krijgt het trappende team een penalty (een straf, hierover in een later deel meer) in de vorm van verlies van yards. Ze moeten dan nog een keer trappen, maar dan van een plek dichter bij hun eigen goal line. Vanaf de plek waar de returner gestopt is, wordt het spel verder gegaan. De bal wordt op dat punt neergelegd, links of rechts van het midden op één van de hash marks, met elk van de punten wijzend naar één van de goal lines. Evenwijdig met de goal line, tegen beide punten van de bal aan, lopen twee denkbeeldige lijnen over het veld. Deze lijnen worden de lines of scrimmage (LOS) genoemd. De aanvallende en verdedigende teams staan aan beide zijden van deze lijnen opgesteld. De teams mogen deze lijnen niet overschrijden voordat de bal in het spel gebracht is. Met andere woorden: niet voordat een play (het spelen van één down) begonnen is. Het gebied tussen deze beide lijnen heet de neutral zone, deze is dus één ballengte breed.

De chain crew

Aan de zijlijn staat de chain crew, ook wel de chain gang genoemd. Dit zijn de assistenten van de referee, de scheidsrechter. De chain crew bestaat uit drie man. Twee daarvan houden twee palen met daartussen een tien yard lange ketting vast, dit zijn de rod men. De ene paal geeft de plek aan van waar de eerste down is begonnen. De andere paal, aan het eind van de tien yard lange ketting, geeft aan waar het einde van de minimaal tien yards is die binnen vier pogingen overbrugd moet worden. Wanneer het niet duidelijk of men tien yards verder is gekomen, en er dus een nieuwe eerste down begint, worden deze palen en ketting gebruikt om te meten of de bal ver genoeg is. De punt van de bal moet voorbij de paal komen om tien yards afgelegd te hebben. De derde man, de box man, houdt een paal vast met daarop de down indicator box. Hierop kunnen de cijfers één tot en met vier gezet worden om aan te geven welke down het is.

De aanval: de offensive line, de center en de quarterback

De speler van de aanvallende partij die direct achter de bal staat heet de center. Deze staat in het midden van een rij spelers (meestal vijf of zes) die tezamen de offensive line vormen. Deze spelers heten linemen. De NFL-regels verplichten dat er minimaal zeven offensieve spelers aan de LOS staan. Naast de vijf linemen staan er verder vaak nog twee receivers, die staan meer aan de buitenkant in de buurt van de zijlijnen. Recht achter de center staat de quarterback (QB). Ofwel direct achter hem, met zijn handen tussen de benen van de center, of enige yards erachter. Dit laatste heet een shotgun-formatie. De center brengt de bal in het spel, begint zo een play door de bal aan de QB te geven. Hetzij rechtstreeks doordat hij achter hem staat, hetzij door een gooi als het team 'shotgun' staat. Dit in het spel brengen van de bal heet de snap. De QB zorgt er voor dat de bal naar één van de aanvallende spelers gaat die dan terreinwinst moet boeken.

In uiterste gevallen kan de QB ook zelf besluiten te gaan lopen met de bal. Als de aanvallende partij de bal gaat schoppen, voor een punt of voor een field goal, dan speelt de center de bal naar de punter of de (place)holder. De punter schopt de bal vanuit zijn handen, de holder houdt de bal vast voor de kicker (bij ontbreken van een tee tijdens het spel). Een pass mag per down maar één keer voorwaarts gegooid worden, de forward pass, en dan alleen maar door het aanvallende team. Het hoeft niet de quarterback te zijn die de voorwaartse pass gooit, maar meestal zal hij het wel zijn. Alleen een speler die niet de line of scrimmage is gepasseerd mag een voorwaartse pass gooien. Verder mag elke speler een achterwaartse of lateral pass gooien en elke speler mag deze vangen. Dit in tegenstelling tot een voorwaartse pass die alleen door de eligible (aangewezen) receivers gevangen mag worden.

De aanval: de offensive line, guards, tackles en tight ends

Aan beide zijden van de center staan de guards. Naast de guards staan de tackles. Daarnaast kan er eventueel aan een of beide kanten nog een tight end opgesteld staan. Staat een tight end niet direct naast een tackle, maar gaat hij iets meer naar buiten toe dan wordt die speler een split end genoemd. Offensive linemen mogen geen passes vangen. Behalve de center mogen ze eigenlijk ook niet aan de bal komen: ze zijn geen eligible receiver, toegestane ontvanger. Ze kunnen alleen aan de bal komen bij een fumble; als één van de spelers de bal laat vallen en de bal is niet dood, of als een pass afketst via een receiver of verdediger. Dan mogen ze de bal wel oppakken of vangen en ermee aan de haal gaan. Een tight end is het wel toegestaan de bal te vangen.

De taak van de linemen is om de QB te beschermen tegen de verdedigers en hem de tijd te geven de bal af te geven aan één van de backs of te gooien naar een van de receivers. Bij een running play is het ook hun taak om een bres in de verdediging te slaan om zo ruimte te maken voor de backs om tussendoor te rennen. Afhankelijk van of de QB links- of rechtshandig is moeten de tackles ook nog eens extra opletten om de 'blinde kant' van de QB te beschermen. Een rechtshandige QB zal minder aandacht hebben voor zijn linkerkant. Deze moet dus door de tackle beschermd worden, en uiteraard omgekeerd voor een linkshandige QB.

De aanval: de receivers

De spelers die wel de bal mogen (ont)vangen, de eligible receivers, zijn de wide receivers (bij passing plays) en de runnings backs, de fullback en de halfback of tailback (bij running plays). De fullbacks helpen de halfback meestal met het blocken van de tegenstander. Bij een passing play worden beiden geacht te blocken voor de QB. Eventueel kunnen ze ook de bal vangen alsof ze een wide receiver zijn. De gemiddelde afstand die een running back per play aflegt, is zo'n 5 yards. Uiteraard kunnen dit er veel meer zijn als hij door de eerste verdedigingslinie weet te komen, maar heel vaak zijn het ook veel minder yards.

De wide receivers staan aan de buitenkant van de offensive line en zijn de enige spelers van de offensive line die de bal mogen vangen. Het zijn snelle en wendbare spelers omdat ze heel snel naar voren moeten lopen en kort naar binnen of buiten moeten kunnen wenden om de verdedigers te snel af te zijn. Daarnaast moeten ze behoorlijk sterk zijn, want ze krijgen vaak enorme dreunen te verwerken van de backs van de verdediging wanneer ze getackeld worden. Hierbij vliegen ze niet zelden een flink eind door de lucht. Nadat een receiver de bal gevangen heeft mag hij er ook verder mee rennen, tenzij hij zijn knie op de grond heeft gehad. Vanaf dat moment is de bal dood en begint de volgende down vanaf dat punt. De gemiddelde afstand die een wide receiver aflegt is zo'n twintig yard. Een receiver mag ook om de tegenstander te verwarren, als running back gebruikt worden.

De rugnummers van de spelers

Zodra een play begint, na de snap, lopen de spelers ogenschijnlijk kriskras door elkaar en is het moeilijk te zien wie nou de bal mag (ont)vangen en wie niet. Vandaar dat de rugnummers van de spelers niet alleen dienen om ze te identificeren, de nummers bepalen ook op welke positie een speler hoort te spelen en of ze dus wel of niet de bal mogen vangen of er mee mogen lopen. Indien een ineligible (niet-toegestane) receiver (de linemen) gebruikt gaat worden als eligible receiver dan moet dat vóór een play aan de referee bekend gemaakt worden. Gebeurt dit niet en hij krijgt toch de bal dan is dit illegal touching en verliest men een down.

De nummerindeling van de offense is als volgt:
Quarterback - 0 tot 19
Running Back - 20 tot 49
Wide Receiver - 10 tot 19; en 80 tot 89
Tight End - 80 tot 89
Offensive Linemen - 50 tot 79

Over twee weken: Basisregels deel 3; de defense en scheidrechters.

Aguëro wil bij Atlético blijven

Atlético Madrid-spits Kun Aguëro wil, ondanks de mindere resultaten van zijn club, blijven. Het maakt de Argentijn niets uit of Atlético zich plaatst voor de Champions League of niet.

Enkele clubs worden keer op keer gelinkt aan de Argentijn. Onder meer Real Madrid, Barcelona en Internazionale zouden interesse hebben in de 20-jarige aanvaller.

"Of ik nou blijf of niet, het maakt niet uit of het team zich plaatst voor de Champions League, aldus Aguëro. De Champions League lijkt voor de Madrilenen ver weg, door de recente resultaten. Het gat is echter wel overbrugbaar. Villarreal, dat vierde staat, staat op vijf punten voorsprong.

Derksen vier duels geschorst voor duwen arbiter

Dirk-Jan Derksen heeft in de laatste maanden van zijn carrière een schorsing opgelegd gekregen van vier duels waarvan één voorwaardelijk.

Derksen kreeg de schorsing wegens de rode kaart die de Helmond Sport speler afgelopen vrijdag kreeg voor het duwen van scheidsrechter Jochem Kamphuis. Eerder had de 36-jarige spits al, naar wat later bleek, het enige doelpunt gescoord in de wedstrijd tegen FC Omniworld.

Prototype neemt het op tegen Infamous in juni

Sandbox-games en superhelden zijn hot. Nog leuker is het natuurlijk om deze twee te combineren. Wat je dan krijgt zijn games als Prototype en Infamous. Beide zeer verschillende games maar toch is het idee achter beide games hetzelfde. Van Infamous was al bekend dat deze in juni uit zal verschijnen en zal het nu direct tegen Prototype op moeten nemen.

Activision heeft namelijk laten weten dat we vanaf 12 juni Prototype in de winkels kunnen gaan vinden. De game zal dan verschijnen voor de PC, Playstation 3 en Xbox 360.




Prototype geeft gamers het gevoel het ultieme wapen te zijn dat elke willekeurige vorm kan aannemen. Jij bent het Prototype: Alex Mercer, een genetisch gemuteerde man zonder geheugen die over verbluffende mogelijkheden beschikt om van vorm te veranderen. Mercer is op jacht naar degenen die hem hebben gemuteerd en is vastbesloten om wraak te nemen. In de huid van Alex bewegen gamers op een free running manier door het dichtbevolkte, hedendaagse New York. Iedereen die op Mercers pad komt, wordt overgenomen… inclusief lichaam, geheugen en vaardigheden. Spelers worden ondergedompeld in een geheimzinnige, duistere samenzwering die al 40 jaar broedt en wordt aangewakkerd door een oorlog tussen Alex, de Blackwatch (de militaire elite) en een uitbraak van een virusepidemie die de 'Infected' wordt genoemd!

Ancelotti en Kaká mogen niet weg

AC Milan-duo Carlo Ancelotti en Kaká zijn de laatste tijd veel in het nieuws. Kaká wordt veelal in verband gebracht met clubs als Real Madrid. Trainer Ancelotti wordt opvallend genoeg ook genoemd als nieuwe trainer van de club uit Madrid.

Kaká en trainer Ancelotti worden al een tijdje genoemd als transfer-kandidaten bij Real Madrid. Ook enkele Engelse clubs hebben verregaande belangstelling voor de twee. Milan wees in januari nog een bod van Manchester City op Kaká van de hand. Chelsea zou ondertussen interesse hebben in Ancelotti.

Milan-voorzitter Galliana is echter duidelijk: "Iedere morgen lees ik spannende verhalen, maar ik moet ik elke keer om lachen. Er is niets van waar."

Trend: de criminele bejaarde

Het aantal criminele 65-plussers is tussen 1996 en 2007 rap gestegen: met 85 procent. Het Openbaar Ministerie verwacht dat door de vergrijzing die stijging de komende jaren nog verder zal toenemen.

Senioren maken zich het meest schuldig aan verkeersmisdrijven (ruim 2400 in 2007). Dat komt onder meer omdat ze steeds langer mobiel blijven. Miranda van Turennout van het OM: "Het gaat dan met name om het doorrijden na een ongeval."

'Op afstand' volgen gewelds- en vermogensdelicten, respectievelijk bijna 760 en 840 in 2007. Senioren maken zich daarnaast onder meer schuldig aan vernieling, drugs- en wapendelicten

Het Openbaar Ministerie heeft onderzocht of veroudering van de hersenen kan leiden tot crimineel gedrag, maar daarvoor zijn geen aanwijzingen gevonden.

Er komt voorlopig geen apart seniorenstrafrecht. Volgens dezelfde OM-studie biedt de huidige wetgeving voldoende mogelijkheden voor justitie om bij ouderen in de strafmaat rekening te houden met lichamelijke en geestelijke beperkingen die van invloed kunnen zijn op het plegen van een misdrijf.

Wii is minst gebruikte console van deze generatie

De populariteit van de Wii lijkt geen grenzen te hebben. Toch zeuren veel gamers dat door gebrek aan goede games het apparaat verstoft. Uit een onderzoek naar gamegedrag, uitgevoerd door Nielsen, blijkt inderdaad dat de Wii het minst gebruikt wordt.

Maar liefst 17.000 huishoudens zijn gedurende de maand december 2008 lastiggevallen voor dit onderzoek. Reeds zijn de metingen vrijgegeven en uit het onderzoek kwamen een aantal opmerkelijke resultaten naar voren.

De Wii werd gemiddeld 5 dagen per maand gebruikt. De Playstation 3 deed het iets beter met een gemiddelde van 6,7 dagen en koploper was de Xbox 360, met 7,1 dagen gemiddeld. De vorige generatie blijkt ook nog niet vergeten te zijn. Zo werd de Playstation 2 gemiddeld 5,1 dagen per maand gebruikt en de Xbox 5,2 dagen. De Gamecube deed het zelfs nog iets slechter. Het vierkante doosje van Nintendo werd gemiddeld slechts 4,5 dagen per maand gebruikt.

De Wii eindigde ook als laatste met gemiddelde aantal speel-sessies per dag (daily average number of sessions ). De Wii kwam uit op 1,78 sessies, de Playstation 3 haalde 2,42 sessies per dag, en de Xbox 360 kwam uit op 2,15 sessies.

Dat de Wii minder gebruikt wordt hoeft niet per se te liggen aan het spellenaanbod, zegt de bron. De Playstation 3 en de Xbox 360 hebben immers ook andere functies, het gebruik daar vaan werd ook mee genomen in de metingen.

"Nielsen noted that Xbox 360 and PS3 have more features (particularly multimedia capabilities) than other consoles measured in the survey, which would lead to more usage."


Nielsen:"Predominant users of the Wii and GameCube are likely to use these consoles at most once a week and for fewer minutes and the fewest number of sessions compared to the other two groups of consoles."

Nieuwe naschok in Italië

De Midden-Italiaanse regio Abruzzen die maandagochtend werd getroffen door een zware aardbeving, is opnieuw opgeschrikt door een krachtige naschok. De trillingen werden ook gevoeld in de Italiaanse hoofdstad Rome, ongeveer 100 kilometer verderop.

Bij de aardbeving van maandag kwamen ruim 270 mensen om het leven, onder wie zestien kinderen. Reddingswerkers willen zeker nog tot Pasen naar eventuele overlevenden en slachtoffers in de puinhopen zoeken. Vannacht werd nog zeker een lijk geborgen.

Razzia na blunder van hoofd Britse antiterreur

De Britse politie heeft zich genoodzaakt gezien halsoverkop een razzia onder terreurverdachten te houden na een blunder van het hoofd van de antiterreuroperaties. Dat meldden Britse media.

Commissaris Bob Quick had voor een afspraak bij de premier geheime documenten bij zich die niet waren afgedekt. Op een papier stonden duidelijk leesbaar volledige details over een operatie met de namen van agenten. Daarbij zou ook de binnenlandse veiligheidsdienst MI5 zijn betrokken. Fotografen konden het document fotograferen.

Honderden agenten arresteerden gisteravond in het noordwesten van Engeland zeker twaalf personen. Volgens media ging het om radicale moslims die contacten zouden onderhouden met de terreurorganisatie al-Qaida.

Amsterdam gaat door met ontruimen kraakpanden

De gemeente Amsterdam gaat in de toekomst door met het ontruimen van illegaal gekraakte panden. Dat maakte de gemeente vandaag bekend.

De mededeling van de gemeente volgt op een uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam. Het hof vernietigde vorige week in hoger beroep een vonnis van de rechter, die eerder besliste dat voor het ontruimen van gekraakte panden de wettelijke grondslag zou ontbreken. De rechter verbood daarom dergelijke strafrechtelijke ontruimingen.

Amsterdam gaat door met ontruimen kraakpanden  (foto: ANP)

Doodzieke baby verrast ouders

Een doodzieke baby in Canada heeft haar ouders verrast door zelfstandig te gaan ademen nadat ze van het beademingsapparaat was gehaald. De ouders hadden verwacht dat hun dochtertje zou sterven. Ze wilden het hartje van Kaylee doneren aan een eveneens ernstig zieke baby.

Een arts van het kinderziekenhuis in Toronto waar beide baby's liggen, sprak over een tragische situatie voor beide families. De vader van Kaylee maakte duidelijk dat hij niet beide kinderen wil zien sterven.

Zowel de toestand van Kaylee als van de baby die haar hartje zou krijgen, was gisteren stabiel. Kaylee werd twee maanden geleden geboren met een misvorming aan de hersenen.

Iran komt met overzicht nucleair programma

De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad wil vandaag de stand van zaken van het omstreden Iraanse nucleaire programma bekendmaken. Volgens Iraanse media beschikt Iran inmiddels over alle installaties die nodig zijn om nucleaire brandstof te produceren, waarmee uiteindelijk kernenergie moet worden opgewekt.

Westerse landen, de Verenigde Staten voorop, hebben grote moeite met het nucleaire programma. Zij vrezen dat het regime in Teheran stiekem bezig is een kernwapen te ontwikkelen.

De Verenigde Staten hadden gisteren nog verklaard dat zij voortaan direct willen meedoen aan de onderhandelingen van de internationale gemeenschap met Iran over het nucleaire programma. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Washington de Europese Unie inmiddels gevraagd Teheran voor nieuw overleg uit te nodigen.

Gore Verbinski kiest BioShock boven Pirates of the Carribean

Gore Verbinski is een puike kerel, in onze optiek dan. In plaats van voor het makkelijke grote geld te gaan door opnieuw mee te werken aan een Pirates of the Carribean-film, kiest Verbinski voor zijn hart en gaat hij BioShock verfilmen.

En makkelijk geld is het, de Pirates of the Carribean-trilogie heeft tot nu toe $ 2,6 miljard opgeleverd en een vierde deel is dan ook logischerwijs in productie bij Disney.

Verbinski richt zich liever op zijn verfilming van BioShock, waarvan de geruchten vorig jaar al gingen. De film wordt geadapteerd voor het zilveren scherm door John Logan, bekend van zijn scripts voor Gladiator, Star Trek: Nemesis, The Aviator en Sweeney Todd.

De verwachting is nu dat de BioShock-film begin 2010 in productie zal gaan.


Zal het de vertaalslag overleven?

De kutkat Mo (1)

Schoonmoeder kwam op bezoek. Altijd leuk.
"Wanneer doe je die kat weg?" vroeg ze praktisch.
"Niets ervan," antwoordde ik nuchter. "Hij blijft. We hebben beloofd dat we goed voor hem zouden zorgen."
"Hoe heet hij eigenlijk?" vroeg de moeder van mijn vrouw.
"Geen idee," zei ik. "We weten helemaal niets van hem. Zijn naam niet, of hoe oud hij is."
"'t Is toch wat. Zo’n beest moet toch een naam hebben?"
"Wij noemen hem Mo. Naar de vorige eigenaar. Die heette Mohammed."

Gamen populairder onder vrouwen dan mannen

Het bekende statistiekenbedrijf Nielsen heeft zijn statistieken voor PC en console-gebruik van het vierde kwartaal van 2008 bekend gemaakt. Hieruit blijk niet alleen dat er meer vrouwen gamen dan mannen, maar ook dat een wat meer serieuze game als World of Warcraft razend populair is onder vrouwen.

Dat vrouwen uiteindelijk meer gamen dan mannen komt door de belachelijk hoge populariteit van spellen als Patience, FreeCell en Hearts. Inderdaad, die kaartspellen die met Windows geleverd worden. Dit zijn echter ook de populairste games onder de mannen, met miljoenen mensen in de VS die ze spelen.

De eerste serieuze game is World of Warcraft, die volgens Nielsen in de VS 675.713 mannelijke spelers en 428.621 vrouwelijke. Dat het aantal vrouwen dat World of Warcraft speel zo hoog ligt had niemand geraden, het beeld heerst nog steeds dat alleen eenzame kansloze pukkelige nerds hun tijd in World of Warcraft stoppen, maar het blijkt nu dus dat er ook enorm veel vrouwen zijn die het spel spelen.

De cijfers van Nielsen zijn bepaald door van 185.000 Amerikaanse PC's het gebruik bij te houden, iets wat automatisch gebeurt dankzij een meter-programma.



Meestgespeelde game op de PC

Stalin vs. Martians komt 20 april

Soms zijn er van die games, die zijn zo bizar dat ze per definitie eigenlijk leuk zijn om te spelen. Stalin vs. Martians is zo'n game. Het hele principe van de game wordt al duidelijk door de titel (het is Stalin tegen een stelletje ruimtemannetjes), je ziet in de screenshots (zie onder andere hieronder, en natuurlijk bij de gameinfo) en er was al eerder een trailer met daarin een meisje in jaren 80 kledij die danst op enorm foute muziek.

Game kan niet meer stuk dus! De redactie is dan ook zeer blij om het goede nieuws te brengen dat Staling vs. Martians vanaf 20 april beschikbaar is op de PC! Geniet van de onderstaande screenshots, en tot Stalin!








Lost Planet 2 voorlopig niet in ontwikkeling voor PlayStation 3

Helaas fans van ijzige planeten en Japanse jongetjes met geweren die Sony's machine thuis hebben staan: Lost Planet 2 is voorlopig nog niet in ontwikkeling voor de PlayStation 3.
In een interview met Gamesradar geeft producer Jun Takeuchi dit aan.

Daarnaast wel tof nieuws voor Xbox 360-eigenaren (de mensen die Lost Planet 2 voorlopig wel op hun verlanglijstje voor Sinterklaas kunnen zetten), de plannen voor de multiplayer omvatten iets van RPG-elementen zoals ook in Call of Duty 4 en 5 te vinden zijn. Maar volgens regisseur Kenji Oguro zal het echter niet hetzelfde zijn, een soort zelfde idee dus maar dan anders uitgevoerd.

Voor de rest zal volgens het interview de nadruk, zoals bekend, veel meer op een coöperatieve ervaring liggen, waarbij een hele groep Snow Pirates gevolgd wordt in plaats van de beslommeringen van alleen de hoofdpersoon.

Lost Planet 2 wordt volgend jaar verwacht, voorlopig alleen op de Xbox 360.

Kijkers MTV kiezen Thriller tot beste album ooit

De Britse kijkers van muziekzender MTV hebben Thriller van Michael Jackson uitgeroepen tot beste album ooit. Het album uit 1982 bleef in de verkiezing favorieten als Nevermind van Nirvana en OK Computer van Radiohead voor. Dat maakte de zender vandaag bekend.

Thriller kon rekenen op ruim 33 procent van de stemmen. Born to do it, het debuutalbum van Craig David, kreeg 12 procent van de kiezers achter zich en eindigde daarmee op de tweede plaats. Appetite for Destruction van Guns N' Roses kreeg 9 procent van de stemmen, OK Computer 5 procent en Nevermind eindigde op de vijfde plaats met 4 procent van de stemmen.

De enige band met twee albums in de top tien is het Britse Oasis. (What's the Story) Morning Glory? en Definitely Maybe eindigden op de zesde en zevende plaats. Op acht staat Joshua Tree van U2, Whatever People Say I am That's What I'm Not van Arctic Monkeys belandde op de negende plaats. Amy Winehouse sluit de top tien met haar Back to Black.

Meer dan 40.000 fans kozen hun favoriete album ooit sinds 1981 uit een shortlist opgesteld door professionals uit de muziekindustrie.

Kijkers MTV kiezen Thriller tot beste album ooit  (foto: ANP)

Libanon draagt lijst verdachten over aan Tribunaal

Libanon heeft een lijst met verdachten die vastzitten in verband met de moord op ex-premier Rafik al-Hariri overgedragen aan het Hariri-Tribunaal in Leidschendam. Dat maakte een woordvoerster van het hof gisteren bekend.

Het tribunaal had om de lijst gevraagd, samen met al het bewijsmateriaal dat tot nu toe in Libanon verzameld is. Op de lijst staan vermoedelijk vier generaals die verdacht worden van betrokkenheid bij de terreuraanslag in 2005. Hun juridische status is nog onduidelijk, en het is de vraag of zij naar Nederland worden overgebracht.

Het tijdelijke VN-tribunaal is op 1 maart van start gegaan. De inhoudelijke behandeling zal nog even op zich laten wachten: het is nog niet bekend wie vervolgd zullen worden en de rechtszaal is nog niet af.

Website Massive Action Game gelanceerd

SOCOM: Confrontation viel tegen. Of het komt door het feit dat Slant Six het stokje heeft overgenomen van Zipper Interactive weten wet niet. Wat we wel weten, is dat Zipper Interactive momenteel druk werkt aan Massive Action Game, ook wel MAG genaamd.

MAG is een exclusieve titel die uit moet komen voor de Playstation 3. De game is een MMO shooter en biedt spelers de kans om met 256 man tegen elkaar te strijden. Er is nog vrij weinig bekend over MAG en de game heeft dan ook nog geen releasedatum. Vandaag is de officiële website gelanceerd waar we alvast kunnen rondneuzen. De website is hier te vinden.



'Gevoelige telefoontjes simpel af te luisteren'

Vertrouwelijke telefoongesprekken zijn heel eenvoudig af te luisteren als een van de deelnemers van het gesprek gebruik maakt van een digitale huistelefoon. De actualiteitenrubriek NOVA plukte de afgelopen weken volgens eigen zeggen honderden keren van dit soort gesprekken uit de lucht.

Het ging daarbij om privégesprekken, maar ook om vertrouwelijke gesprekken van de politie, de belastingdienst, advocaten en zelfs van een minister. Verder onderschepte NOVA een gesprek van een arts in een ziekenhuis die de resultaten van een bloedtest doorbelt.

Voor het afluisteren van een draadloze mobiele telefoon is niet meer nodig dan een laptop en een speciaal telefoonkaartje. Dat kaartje is voor 23 euro te koop. "Ongeveer de helft van de digitale telefoons is af te luisteren", zegt beveiligingsexpert Ronald Prins van FOX-IT. "Ook van gerenommeerde merken. Daar zie je dat soms de duurdere types wel af te luisteren zijn en de goedkope niet."

IT-beveiliger Rop Gonggrijp zei gisteren in de uitzending van de actualiteitenrubriek dat hij verwacht dat het nog een of twee jaar gaat duren voordat ook gsm-telefoons op deze manier kunnen worden afgetapt.

Ervaar de gameplay van Black Prophecy

Black Prophecy is een snelle 3D real-time ruimtegevechten-MMO, waarin het verhaal en de speler tegen speler-gevechten belangrijke aspecten van de game zijn.

Andere eigenschappen van het spel zijn volgens de officiële website onder andere: adembenemende graphics, meer actie-geörienteerd dan standaard ruimtesimulatie, je kunt speler tegen speler-gevechten organiseren of tegen elkaar missies spelen, je kunt zelf de schepen samenstellen omdat deze in losse delen verkocht worden, clans kunnen tegen elkaar vechten om resources.

Op dit moment kun je je aanmelden voor de open bèta. De datum waarop deze start is nog niet bekend gemaakt.

The Chronicles of Riddick: Escape vergeleken met Dark Athena

Op 24 april is het dan eindelijk zover; de remake van The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay verschijnt dan op de Xbox 360, Playstation 3 en PC in de vorm van The Chronicles of Riddick: Dark Athena. Vraag jij je af hoe de game is geëvolueerd ten opzichte van het in 2004 verschenen Butcher Bay? Kijk dan naar onderstaande video waarin een mooie vergelijking wordt gemaakt.

Versoberde AutoRAI dramatisch bezocht

De AutoRAI heeft, met nog drie dagen voor de boeg, ongeveer 130.000 bezoekers getrokken, een stuk minder dan waar de organisatie op had gerekend. "We lopen achter op de prognose. We hopen dat er de laatste dagen nog een spurt wordt getrokken”, aldus AutoRAI-woordvoerster Diane Kilian.

De organisatie hoopt de tweejaarlijkse autoshow af te sluiten met 270.000 bezoekers. In 2007 trok de tentoonstelling ongeveer 400.000 bezoekers. Een vergelijking met toen is volgens Kilian echter niet reëel. "Er zijn 30 procent minder auto’s verkocht, dus er zijn ook veel minder mensen in de markt die zich oriënteren op een nieuwe auto." Ook wijst zij erop dat de autobeurs in 2007 veertien dagen open was en dit jaar slechts elf dagen. De AutoRAI is open tot en met paaszaterdag.

Het concept van het evenement is dit jaar aangepast en versoberd. Om de kosten te drukken voor de importeurs staan de auto’s voor het eerst niet meer per merk bij elkaar, maar per type. Ook moeten bezoekers het doen zonder luxe viplounges en mooie merkenstands. Toch zijn de reacties van bezoekers volgens Kilian overwegend positief. "Maar mensen van de oude stempel missen de autopaleizen", aldus de woordvoerster.


Sobere AutoRAI trekt weinig bezoekers  (foto: DAG)

Williams is blij dat Honda uit F1 is

Het team van Williams is blij dat Honda vertrokken is uit de Formule 1. Patrick Head meldt dat de financiën voor het privéteam nu beter op orde zijn, omdat ze niet meer op hoeven te boksen tegen een groter team.

"We zaten met het krankzinnige probleem dat de Honda-fabriek vlakbij die van ons stond. Een paar van onze beste mensen kregen enorme geldbedragen door hen aangeboden," aldus Head tegen Motorsport Total.

Nu Honda door Brawn GP is overgenomen, zitten zij met dezelfde problemen als Williams en hebben om genoeg financiële armslag te houden 270 man moeten ontslaan. Hierdoor is het voor Williams makkelijker geworden om de kosten te drukken die toen Honda er nog was erg waren opgelopen. "We hebben er nooit over geklaagd, zo was het nu eenmaal. Maar inmiddels is het zo dat de fabrieksteams veel meer op de salarisrem moeten trappen dan wij," aldus Head die meent dat bij de fabrieksteams nog klappen gaan vallen.

Boete doen in Prototype video's

Het is een hele lange tijd akelig stil geweest rondom Prototype, de free roaming actie game die dit jaar uit moet gaan komen voor de Xbox 360, Playstation 3 en PC. De laatste tijd stromen er gelukkig weer wat beelden binnen. Zo gaf Radical Entertainment twee weken geleden aan waarom we Prototype zeker moeten hebben. Vandaag komen er weer enkele video's bij, te weten de intro van de game en twee video's met beelden van de gameplay.



Eurlings: kilometerprijs in 2011 lukt niet

Een snellere invoering van de kilometerheffing in 2011 is volgens verkeersminister Camiel Eurlings niet mogelijk. Ook als we alles op alles zetten en alles 100 procent meezit, lukt dat niet, zei hij gisteren in een ingelast debat in de Tweede Kamer.

Coalitiepartij PvdA eist dat Eurlings onderzoekt of de heffing toch versneld kan worden ingevoerd. De CDA-bewindsman liet maandag de Kamer weten dat hij het niet verantwoord vindt om eind 2011 met een kilometerprijs voor vrachtwagens te beginnen.

Eurlings: invoeren kilometerheffing in 2011 niet mogelijk  (foto: ANP)

Barloworld krijgt laatste wildcard Giro

De organisatie van de Giro d'Italia heeft bekend gemaakt dat het de laatste wildcard heeft verstrekt aan Team Barloworld. Hiermee loopt Vacansoleil dat ook aasde op de wildcard de eerste grote ronde van het jaar mis.

Barloworld zag vorig jaar haar sponsor afhaken, maar deze kwam daar op het laatste moment op terug. Bekende renners uit de ploeg zijn sprinter Robert Hunter en de man voor de bergen Maurico Soler. De verwachting was echter dat niet Barloworld, maar Vacansoleil de wildcard zou krijgen, te meer omdat de ploeg ook al in de Tirreno - Adriatico reed. "We hebben in ieder geval vanuit Italië niets gehoord", aldus teammanager Daan Luijkx van de Nederlandse ploeg.

Vermogen voor microscoop waarmee spermacel werd ontdekt

De microscoop waarmee Antoni van Leeuwenhoek (1632-1723) de spermacel ontdekte, is bij Christie’s geveild voor 347.708 euro. Dit is driemaal zoveel als de richtprijs en een record voor een Nederlands wetenschappelijk instrument, maakte het veilinghuis woensdag bekend.

Het zelfgebouwde apparaat bestaat uit een lensje tussen twee zilveren plaatjes van elk vier centimeter lang. Het ontketende een wetenschappelijke revolutie. Van Leeuwenhoek kon met het instrument meer dan tweehonderd keer vergroten, waar tijdgenoten bleven steken op dertig keer. De uitvinding luidde volgens Christie’s in een klap het tijdperk van de microbiologie in.

Er zijn drie zilveren microscopen van Van Leeuwenhoek bewaard gebleven. Het Deutsches Museum in München en Museum Boerhaave in Leiden hebben er elk een. Een anonieme bieder kocht het derde exemplaar.


Microscoop waarmee spermacel is ontdekt brengt fortuin op  (foto: DAG)

'Haug heeft Hamilton overgehaald te blijven'

Britse en Duitse dagbladen melden dat Mercedes Motorsport-baas Norbert Haug Lewis Hamilton heeft overgehaald om bij McLaren te blijven. Hamilton wilde weg bij het team dat zich vanwege de leugens in Australië op 29 april moet verantwoorden voor de World Motor Sport Council.

De geruchten spreken over een rol voor voormalig teambaas Ron Dennis in de affaire. Dennis zou telefonisch de opdracht hebben verstrekt om niet de gehele waarheid tegen de wedstrijdleiding in Melbourne te vertellen. Ook zou Dennis geprobeerd hebben de persconferentie van Hamilton te verbieden, waarin de Britse wereldkampioen zijn excusus aan de fans aanbood.

Volgens de Duitse krant Bild zou de vader van Hamilton op zoek zijn gegaan naar een ander team voor zijn zoon en heeft Haug dat voorkomen. De Duitser wilde dit gerucht niet bevestigen. "Lewis had het erg moeilijk van donderdag tot en met zondag in Maleisië. Daarmee laat hij zien een eerlijk mens te zijn. De situatie greep hem erg aan en dan gaat er van alles door je hoofd. Dat moet je toelaten, maar uiteindelijk hoort dat bij het leerproces," aldus Haug.

Safina neemt eerste plaats over

Dinara Safina is vanaf 20 april de nieuwe nummer één van de wereld. De Russische tennisster neemt dan de plek in waar nu Serena Williams nog staat.

Serena Williams verloor eerder vandaag haar eerste partij van dit jaar op gravel. Dit kost haar nu dus de eerste plaats op de wereldranglijst.

Safina zal voor het eerst de ranglijst aanvoeren. Bij de mannen gaf haar broer, Marat Safin, haar eerder al het goede voorbeeld. Hij stond negen weken op de nummer één-positie.

Laatste reviews en specials
review
Outcast 2: A New Beginning
special
Random Pics van de Dag #1221
special
VrijMiBabes #201 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1220
special
Random Pics van de Dag #1219
special
Random Pics van de Dag #1218
©FOK.nl e.a.