'Italiaanse investeerder voor MVV'

Wouter Kursten (Magneet)
De Limburger meldt dat MVV van plan is binnenkort een Italiaanse investeerder te presenteren. Het internationaal georiënteerde bedrijf met hoofdkantoor in Milaan wil tussen de anderhalf en twee miljoen euro in de Maastrichtse club steken. De presentatie zal op donderdag 16 april plaatsvinden.

Voorzitter Joseph Goumans en adviseur Nico Jongen zijn de afgelopen maanden vaak in Italië geweest om de deal rond te maken. Beide partijen hebben inmiddels een intentieverklaring getekend. De onderneming krijgt volgens goed ingevoerde bronnen medezeggenschap in MVV, dat het geld goed kan gebruiken in de huidige overlevingsstrijd.

De Maastrichtenaren, die zich ook financieel gesteund weten door het Turkse Trabzonspor, werden vanwege een negatief eigen vermogen onlangs in categorie 1 (onder curatele van de bond) geplaatst door de KNVB. De club betaalde de salarissen vorige maand pas op het nippertje op tijd uit. Bovendien hebben diverse spelers nog onkostenvergoedingen tegoed en is er nog een betalingsachterstand van 13.000 euro bij het CFK, het pensioenfonds voor profvoetballers.