[NBA] Dallas in de play-offs

Het is slechts een kwestie van tijd. De NBA play-offs zullen snel beginnen en de Dallas Mavericks hebben zich verzekerd van een plek in die play-offs. Utah Jazz werd met 130-101 verslagen.

Het is een cliché maar hij moet gezegd worden. Het andere team speelt goed en uiteindelijk winnen de Duitsers. Dat zal ook in de hoofd van Dirk Nowitzki gespeeld hebben. De Duitser scoorde 31 punten en pakte zeven rebounds. Hulp kwam van Jason Terry en de kleine Jose Barea. Terry was goed voor 21 punten terwijl Barea er achttien in legde. Jason Kidd scoorde vijf punten maar gaf ondertussen wel tien assists en pakte ook nog eens zes rebounds. Dallas pakte hiermee de 47ste overwinning van het seizoen en staat hiermee achtste in de Western Conference. De Jazz hebben evenveel overwinningen en staan hiermee zevende. Met nog slechts vier wedstrijden te gaan blijft het spannend voor deze twee teams. De nummer acht van het westen zal het moeten opnemen tegen de Los Angeles Lakers, de verliezend finalist van vorig seizoen.

Bij de Jazz waren de scores eerlijk verdeeld. Alle starters hadden dubbele cijfers met daarbij Deron Williams als topscorer. De point guard scoorde achttien punten en gaf twaalf assists. De Rus Andrei Kirilenko was goed voor zeventien punten. Carlos Boozer scoorde tien punten maar pakte ook elf rebounds.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
Dallas MavericksUtah Jazz130-101
Cleveland CavaliersWashington Wizards98-86
Indiana PacersToronto Raptors130-101
Orlando MagicMemphis Grizzlies81-78
San Antonio SpursPortland TrailBlazers83-95
Boston CelticsNew Jersey Nets 106-104
New York KnicksDetroit Pistons86-113
Milwaukee BucksAtlanta Hawks105-113
New Orleans HornetsPhoenix Suns100-105
Denver NuggetsOklahoma City Thunder122-112
Golden State WarriorsMinnesota Timberwolves97-105